Sony brengt AG9-oled-tv's vanaf juni uit voor 3000, 4100 en 9500 euro

Sony heeft de prijzen en beschikbaarheid van de AG9-oledtelevisies bekendgemaakt. De 55"-versie krijgt een adviesprijs van 3000 euro en de 65"-versie kost 4100 euro. De televisies zijn in de Benelux vanaf begin juni verkrijgbaar. De 9500 euro kostende 77"-versie volgt enkele weken later.

De Sony AG9-serie, de opvolger van de AF9-serie, wordt boven de AG8-serie geplaatst doordat de 4k-tv's onder meer over een X1 Ultimate-beeldprocessor beschikken. Daarnaast hebben de televisies uit de AG9-serie ondersteuning voor Apple Airplay 2- en HomeKit; bij de AG8-televisies ontbreekt dat. De tv's uit beide series hebben Google Assistent en Chromecast ingebouwd.

Beide series beschikken over de Acoustic Surface-audiotechnologie, waarmee het scherm in trilling wordt gebracht en het geluid dus uit het scherm lijkt te komen. De AG9-tv's hebben daarbij nog een extra functie die de AG8-tv's missen; de luidsprekers in het scherm zijn ook als middelste luidspreker in te zetten in bijvoorbeeld een 5.1-surroundsysteem met een receiver.

Wat de technologie voor de beeldkwaliteit betreft, zijn de tv's uit de AG8- en AG9-serie grotendeels gelijk. Zo ondersteunen ze voor high dynamic range onder meer hdr10 en Dolby Vision. Verder hebben de 4k-tv's ondersteuning voor Netflix Calibrated Mode en IMAX Enhanced.

Sony geeft geen exacte releasedatum voor de oled-tv's, maar het bedrijf meldt wel dat de 55"- en de 65"-versie vanaf begin juni verkrijgbaar zijn. De 77"-tv is vanaf eind juni beschikbaar.

Door Joris Jansen

Redacteur

30-04-2019 • 10:42

101 Linkedin

Reacties (101)

Wijzig sortering
Vreemd dat de 77" in Nederland 9.499 euro kost, en in Duitsland slechts 7.999 euro:

https://www.sony.de/elect...ries?showModelPrices=true
Vandaar dat er zoveel grijze import hier in Nederland is, dan krijg je bijvoorbeeld een Pools model voor -+7500 euro. Model is identiek aan NL model, alleen Sony ziet aan het serienummer dat die eigenlijk voor Poolse mark was. En dan kan Sony garantie weigeren, dus je moet altijd garantie en support claimen bij de winkel waar je de TV gekocht hebt.
Hoe zit het dan het de Europese garantierecht? Er is immers vrij verkeer van goederen. Ik weet van vroeger dat Canon wel moeilijk deed bij een camera als die uit Duitsland kwam, moest je een zogenaamde toeslag betalen. Bij enkele laptop merken krijg je ook wereldwijde garantie, dus het kan wel.
Ik heb gevraagd aan Sony Customer Support waarom er zo'n prijsverschil is, en waarom ik de TV niet in Duitsland zou kopen (ik woon zelf in Enschede vlak bij de Duitse grens). De reactie van Sony:
Bedankt voor de reactie. Wij verwachten dat het prijsverschil in de winkel uiteindelijk wel wat kleiner zal zijn dan de 1500 euro op dit moment.

In Duitsland gekochte tv's vallen in Nederland onder dezelfde voorwaarden voor fabrieksgarantie.

Wij raden u aan het voordeeltje aan te nemen.
Als je maar wel een officiële dealer gebruikt, niks zoals Otto die alles uit Duitsland/Polen haalt.
Elke winkel waar je koopt moet garantie geven. Al halen ze het van de maan, dat is niet het probleem van de consument.
Fabrieksgarantie akkoord, alle andere vormen daarvan wordt lastig.
Helemaal niet, staat gewoon op rijksoverheid.nl:
https://www.rijksoverheid...ies-heb-ik-op-een-product

Daar staat: Let op: bij problemen met een product moet de verkoper voor een oplossing zorgen en niet de fabrikant.

Het is dus precies andersom als jij zegt. Als jij een TV koopt en de fabrikant gaat failliet 2 dagen later, dan heb je volgens het consumentenrecht gewoon recht op vervanging of reparatie binnen een redelijke termijn.
Je hebt wettelijk enkel recht op garantie bij de handelaar waar je gekocht hebt. Dat is Europees verankerd. Fabrieksgarantie is geen recht, maar een extra dienstverlening, zodat als bijvoorbeeld je handelaar failliet is, je niet zonder garantie zit. Omdat het enkel een extra dienst is, kan de fabrikant er de voorwaarden aan verbinden die hij wil.
Ik heb ooit bij Informatique een HP laptop gekocht die na 2 weken een defect had, die hadden er geen zin in, zeiden ook dat het weken kan duren (ze sturen het niet meteen op, maar bundelen of zo) als zij het moeten regelen en verwezen mij om zelf contact op te zoeken met HP. Toen ook maar contact opgenomen met HP, werd keurig opgehaald per koerier en gerepareerd terug in 4 dagen tijd zonder kosten.

[Reactie gewijzigd door Wasabi! op 30 april 2019 16:39]

Wel bizar dat 12 inch gelijk €5.400 duurder is als de kleinere variant. Heeft waarschijnlijk te maken dat er minder van deze tv's worden gemaakt en dus duurder. maar ik vind het verschil wel echt heel groot.
Twee redenen, de eerste haal je zelf al aan, maar de tweede vergis je je denk ik in.
Die "12" inch grotere diameter geeft je wel ruim 40% meer schermoppervlakte :) even specs gepakt van vergelijkbare tv's (hier zijn de specs niet van bekend):

Sony A1 77" = 172cm breed bij 100cm hoog = oppervlakte 1,72 m2
Sony AF9 65" = 145cm breed bij 84cm hoog = oppvervlakte 1,218 m2
Voorheen waren de 77" modellen van LG 20.000+ dus ik ben allang blij dat de prijs omlaag gaat. De 77C8 is voor onder de 6K verkrijgbaar geweest. Nog steeds veel geld maar het gaat de goede kant op.
Ik kreeg een aantal weken geleden van radio von burg een aanbod van 4000 voor de 77c8.
Die heb ik inderdaad ook gezien. Maar heb zo geen idee of dat helemaal nieuwe toestellen waren maar dan nog zolang er garantie op zit en ze niet veel branduren hebben lijkt het mij een top deal.
Ik heb daar al meerdere tv's gekocht en het gaat om volledig nieuwe tv's en ik ben ook altijd in aanmerking gekomen voor cashback acties. Ik koop daar al jaren tv's voor mij en mijn omgeving en altijd is de doos netjes verzegeld en alles wat je mag verwachten van een nieuwe tv.
Aha goede om te onthouden.
Ik kan de komende jaren nog wel vooruit met mijn 75X940E. Maar over een jaar of 2-3 wil ik als het tzt kan de overstap maken naar een 85-88" of misschien groter al verwacht ik dat die maten ook dan nog te duur zullen zijn.
Sjeesus, waar plaats je dat ding? Niet in de woonkamer neem ik aan?
Uiteraard wel :) mijn woonkamer niet super klein. Het zit gedeelte is iets van 4,88 bij 4,88 en een muur is helemaal gereserveerd voor de TV een meubel waar de versterker, xbox enz in staat en alle speakers en subwoofers. Maar goed ik heb geen WAF om rekening mee te houden. Persoonlijk vind ik het er ook erg mooi en symetrisch uit zien. Maar op die manier heb ik een soort van "home cinema" met een redelijk groot scherm en een 5.2.4 atmos setup.
Er gaat niks boven een soort home cinema. Ik heb mijn 55" oled tv in een kleine kamer dus eigenlijk een soort mini home cinema. Misschien als ik ooit een nieuwe tv moet kopen, zal het waarschijnlijk een 65" tv zijn.
Ik heb op dit moment de twijfel om naar 75 inch te gaan. Zit nu met een 65q9 2018 maar een maatje groter lijkt me wel wat. alleen wat ik moet bijleggen is het nog niet waard om het te doen
Dat is dus ook een beetje mijn probleem met de stap naar 85" zeker als je een kwalitatief net zo goed scherm wil dan moet je heel veel bij gaan leggen. een 85XG95 is nog wel te doen maar qua beeld is die lang niet zo goed als de 940E.

Bij de stap van 65 naar 75" heb je dat probleem niet echt er zijn meer dan genoeg goede 75" TV's.
Als ik mijn huidige model ga upgraden naar de 75 inch versie dan verwacht ik 2500 te moeten bijleggen en dat is best veel voor 10 inch.
Tja in mijn geval zou het eerder 7-8K zijn.
voor 2500 had ik het wel gedaan sterker nog dat heb ik toen de tijd ook gedaan want deze 940E was in het begin niet echt goedkoop. Echter was dit wel iets waar ik jaren mee vooruit kon want hij had FALD, 1200Nits, HDR10 en Dolby Vision kortom wel zaken die hem redelijk futureproof maakte en ik heb er nu ook al 2 jaar erg veel plezier van en er is nog steeds geen LCD TV die veel beter is. Sterker nog alleen de Z9D die nog iets ouder is is een betere LCD TV. Samsung valt door het niet volgen van de HDR brightness curve en black crush af. OLED is dan een veel bebter alternatief dan een Samsung maar die waren toen niet betaalbaar zeker niet de 77" en 65" was voor mijn kijk afstand wat klein dus dan liever 75" LCD dan 65 OLED en daar heb ik zeker geen spijt van.

Maar vandaag de dag zou ik denk ik voor een 77C8 gaan gezien de prijs. Ik ben ook heel benieuwd naar die 88" 8K OLED maar ik vrees dat die weer 25K+ wordt.

Maar om terug te komen op 2500 bij betalen. Het is veel geld. En zoals gezegd ik heb geen WAF en ik kan er dus voor kiezen om gewoon een jaar niet op vakantie te gaan en zo te sparen voor een betere TV. Wat ik dus ook gedaan heb. Heb ik persoonlijk meer plezier van en beter voor het milieu dan een verre vliegreis. Eens in de 3-4 jaar ver weg is voor mij meer dan prima.

[Reactie gewijzigd door Astennu op 30 april 2019 14:45]

Daar kom ik dan aan met me 32'' tvTJE.

Maar of het beter is voor het milieu weet ik niet. De vliegtuig vliegt toch wel met of zonder jou. 1 persoon meer of minder zou dan ook niet echt uitmaken. Daartegen vraag ik me dan af van wat is de verbruik van je oude en je nieuwe tv. Als dit dus meer is dan is het (uiteindelijk) technisch gezien slechter dan de eenmalige vliegtuigreis die je gemist heb.
Tja dat is dus de vraag als ik de enige ben die niet wil vliegen wel maar als genoeg mensen dat niet willen hoeft een of meerdere vliegtuigen niet meer te vliegen.

Een grote tv is wel slechter voor het milieu dan een kleine er zit meet materiaal in maar de stoom kan gewoon groen opgewekt worden: wind, zonne energie.

Vliegtuis verbrand kerosine en veel en waar hij uitstoot maakt ook nog wat uit.

Ik heb groene stroom en CO2 gecompenseerd gas. Ik probeer meer op dat soort dingen te letten. Ik rijdt nu ook vaker 85-100 kmh met de auto ipv 100-130. En wil voor woon werk zodra ik dat financieel kan betalen ook wel naar helemaal elektrisch. Maar momenteel gaat dat nog niet.
Mijn huidige tv heb ik in augustus vorig jaar gekocht. Dat, is dan ook weer een puntje voor mij want ik heb hem nog helemaal niet zo lang en wil alweer een nieuwe. Ik doe nooit langer dan 2 jaar met een tv maar de laatste jaren is het al een paar keer geweest dat het maar een jaar is en zelfs een keer na 4 maanden al een nieuwe.

Ik heb vorig jaar ook naar Sony tv's gekeken maar de q9 scoorde wel beter met de nits. 2000 nits opgegeven maar bij testen scoort deze 1600 nits. Die afwijking is ook iets dat alle tv's wel hebben volgens mij, de opgegeven nist worden niet gehaald in de praktijk.
De fald zones waren ook aanzienlijk meer in tegenstelling tot de Sony modellen. Zoals je zelf al aangeeft blijft de zd9 de echte topper en vind ik het ook niet kunnen dat de zf9 zo slecht is geworden.
Het aantal zones zegt helemaal niets over de prestaties. Het algoritme samen met het aantal zones bepaalt dat veel zones en een slecht algo zijn nog een nog go.
Helaas is er veel te veel black crush bij de samsung sterren verdwijnen bv compleet. Daarnaast blaast samsung de helderheid van HDR ook op ipv netjes de curve volgen en 100 nits 100 nits te maken gaan ze er boven zitten om het Extra WOW effect te geven evenals kleuren oververzadigd maken maar dat is niet zoals het er uit moet zien nog een rede waarom Samsung bij mij meteen af valt. Jammer want beide dingen zijn niet nodig.

ZF9 is zo "slecht" door de X-Wide Angle. daardoor is het contrast laag en is er meer blooming. Anders was het een iets betere versie van de 940E geworden maar helaas :'( bij de ZG9 lijken ze dezelfde fout te gaan maken en ook Samsung begint met die X-Wide angle achtige filters.
Opzich niets mis mee want voor sommige mensen is het prettig maar breng dan AUB ook een versie uit zonder die laag. Ik zit er altijd recht voor en het hele contrast gaat er door naar de knoppen. Mijn 940E haalt 1:12.000 wat extreem hoog is voor LCD een ZF9 ziet er flets uit als je die er naast zet echt dood zonde.

Dus ik ben heel blij dat OLED goedkoper aan het worden is want mocht ik dan een nieuwe willen is dat een optie en dan heb je nog een beter contrast.
Dat van die sterren was een punt bij de release. Inmiddels zijn we ook weer een aantal updates verder en is dat probleem er al niet meer. Ik heb passengers UHD en daar is een mooie volle sterrenhemel zoals het hoort.

De nieuwe q90 van Samsung heeft ook zo'n wide angle laag maar wat ik zo heb gelezen is dat dat wel heel goede tv's moeten worden.

Voor mijn gebruik is oled niet aantrekkelijk en het grootste punt hierin is het inbranden. Ik lees hier nog berichten over van gebruikers. En aangezien ik vaak stilstaande elementen in beeld heb ga ik er nog niet aan beginnen.
Ik begreep dat de 2019 modellen er ook nog steeds last van hebben minder dan de 2018 maar het zoou daar dus ook niet opgelost zijn.
De vraag is dus is het wel opgelost of weet je gewoon niet beter omdat je geen OLED of andere LCD als vergelijking hebt? In ieder geval goed om te horen dat ze er wel iets aan gedaan hebbe.

Ik kijk vooral films en series en niet op TV TV dus geen logo's of andere iritante dingen in beeld die kunnen inbranden. Voor mij zou het helemaal geen probleem zijn. Maar als je hem als PC scherm gebruikt of bv veel zenders kijkt met vaste elementen zou ik er inderdaad ook mee uitkijken.
Dat van passengers is wat ik zie. De informatie dat het probleem verholpen zou zijn heb ik op internet gelezen dat dat was gebleken uit nieuwe tests na de updates.

Ik gebruik hem voornamelijk als pc scherm en dat is dan ook mijn grootste reden om geen oled te nemen. Verder heb ik een Ps4 en blu ray maar die lijken mij geen probleem met oled.
Hebben deze modellen ook hdmi 2.1?
"Officieel is de ZG9 niet voorzien van hdmi 2.1-ingangen, maar men vertelde ons dat de hardware volledig voldoet aan de eisen; alleen de officiële certificering was nog niet rond en daarom mag Sony nog geen hdmi 2.1 claimen." Aldus tweakers zelf.
Nee, alleen de LG's in 2019 hebben dat.
Beide series beschikken over de Acoustic Surface-audiotechnologie, waarmee het scherm in trilling wordt gebracht en het geluid dus uit het scherm lijkt te komen.
Als het gaat zoals hier omschreven, komt het geluid uit het scherm. Dus waarom "lijkt"?
Dat laatste lijkt mij het belangrijkste. 😀 Maar ik denk dat je gelijk hebt en ik vind het een mooie ontwikkeling dat audio ook in de TV's zelf een steeds grotere rol krijgt. Binnenkort kunnen we hopelijk de soundbars in het museum leggen.
Wie goed geluid wilt hebben moet niet rekenen op het geluid van een TV :P

Als de beeldkwaliteit goed is is geluid eigenlijk alleen maar een extraatje op een TV, het gaat gewoon nooit tippen aan een losse audio installatie.
Waarom niet?

Mijn vroegere lompe 3ton zware 60inch (oid) Trinitron had anders echt super mooi geluid. Dikke bass, een hard en zuiver volume waar de gemiddelde stereotoren u tegen zei.

Ik ben sindsdien geen TV nog tegen gekomen met zulk deftig geluid erin. Sony had het met die Trinitron ook goed bedacht. Het geluid zat toen ook achter het beeldscherm.
Door het volume van die CRT kasten klonk het wel beter dan nu ja, maar ook de hifi industrie is er flink op voort gegaan, wil je echt zuiver geluid in deze tijd dan kun je gewoon niet meer rekenen op een soundbar oid.
De meeste CRT bakken hadden ook waardeloos geluid. Mijn ouders hadden een deftige philips, 100hz enzo, luxe ding die tijd. Bazending om naar te kijken en om mijn PSX games op 60hz te kunnen spelen. Maar het geluid was ... brak.

Ik ben in mijn hele leven nog geen andere TV tegen gekomen als die Trinitron waar zo'n machtig geluid uit kwam.

Blijkbaar is er geen markt voor.
Het lijkt me sterk dat je een 60" Trinitron had. Hij was òf Trinitron òf 60", maar niet allebei. Zo uit het hoofd was 36" de grootste maat Trinitron. In elk geval zat je bij 60" vroeger per definitie vast aan een projectietelevisie en die hadden geen Trinitronbuizen.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 1 mei 2019 06:08]

60inch is misschien overdreven, het is ondertussen ook al een jaar of 15 geleden dat ie overleden is.

Maar het was echt een lomp groot ding en ik kan nu het model niet terug vinden. Als volwassen vent van 1,90m was die TV 'net' vast te houden omdat mijn armen er amper omheen konden en ik het met de vingertopjes dat bakbeest net kon verplaatsen.

Lijkt een beetje op de KV 32S66 maar dan widescreen, voor mijn gevoel was ie een stukje groter en er zat nog 10cm aan speakerstroken met een zacht stoflaagje aan de zijkant
Toch zal in de meeste gevallen het geluid wat door het scherm voortgebracht wordt prima voldoen. Ik heb zelf een AF8 en een HEOS soundbar maar sinds ik de AF8 heb staat de soundbar minder vaak aan terwijl dat bij de Viera die ik ervoor had altijd het geval was.
Als je een grote woonkamer hebt, en dus vaak ook een grotere maat tv hebt, klinken tv speakers echt nooit goed genoeg. Ik zweer nog altijd bij een losse versterker met 2 zuilluidsprekers. Goed beeld is leuk maar goed geluid vind ik minstens zo belangrijk. Van mij mogen ze speakers dan ook weglaten in een tv. Moet toch wat schelen op productieproces en dus op uiteindelijke prijs.
Heb ik ook, ik heb een Bose V35 Lifestyle die ik eigenlijk haast nooit meer aan heb, zeker niet bij standaard tv kijken maar eigenlijk ook niet meer bij een Netflix serie... Heb ook een 65AF8, pracht tv na een paar Samsung's... Zo mooi gemaakt ook allemaal... Ben er weg van! Jammer dat de nieuwe Ziggo Box Next wat tegenvalt qua kwaliteit vind ik, had er iets beter beeld op verwacht en ook de nieuwe Humax op mijn slaapkamer geeft echt minder beeld dan de vorige mini extra mediabox die ik had, toch beetje spijt van beiden maar kan niet meer terug nu :'( ... Altijd het nieuwste willen is niet altijd goed haha....
Natuurlijk gaat het niet in de buurt komen van high end losse apparatuur, maar een standaard soundbar zal niet veel beter klinken dan dit systeem.
het komt ook uit het scherm

This proprietary Sony technology converts the entire display into a giant speaker. How? It uses two actuators behind the Sony BRAVIA A9G to vibrate the TV panel, directly creating sound from the screen!

In addition, it uses two subwoofers to add bass, and a spatial effect. Together, they deliver a multi-dimensional soundscape that envelopes you, the viewer, for a more immersive viewing experience.


https://www.techarp.com/h...ustic-surface-audio-plus/

[Reactie gewijzigd door OxWax op 30 april 2019 10:50]

Dat soort trucs klinken in eerste instantie vaak overweldigend (meestal door te spelen met de fase) maar uiteindelijk kunnen ze niet tippen aan een goede geluidsinstallatie. Voor goed geluid heb je massa en volume (in de zin van de inhoudsmaat) in je speakers nodig. Dat hebben flatscreens niet.
Het is ook niet bedoeld als vervaning van je hi-fi installatie. Het is bedoeld om het geluid dat direct uit een TV komt beter te laten klinken dan mogelijk met een speakertje aan de achterkant.
Ja klopt. Had even de thread niet goed gelezen. Hierboven ging het om geluidskwaliteit en dacht even dat ik reageerde op iemand die het nieuwe systeem verdedigde als DE oplossing voor het slechte geluid van een flatscreen. |:(
Wat een bedragen........ voor een tv :')
Ongelooflijk he?

Dat hadden we toch jaren geleden niet kunnen bedenken dat het allemaal zo relatief goedkoop zou worden. Nog niet heel gek lang geleden was een 40" zo'n 20k :O
Ik ben benieuwd of er voor deze bedragen eindelijk eens een behoorlijk SOC in zit.
Lol, wat denk je nu zelf? Ook al kost een TV 20.000, ze stoppen er altijd de aller aller aller goedkoopste SOC in die nog net aan werkt. Soort running joke in de TV industrie.
Heb een LG Oled TV. Prachtige beeld. Het contrast op een zulke tv is toch iets anders.
Maar helaas, ga ik nooit meer OLED kopen, mijn OLED tv thuis staat vele uren ingeschakeld per dag. Het is namelijk de grootste bron van entertainment voor mijn ouders (die met pensioen zijn). Mijn vader kijkt vooral vaak nieuws. En ik vermoed dat je het al ziet komen.

Na 1 jaar gebruik had ik een opmerkelijke burn-in mark door banners van nieuws kanalen. Toen hadden ze het nog vervangen omdat het een faulty panel was voor baby veiligheid volgens de technieker die het kwam vervangen (want burn-in is niet gedekt door LG warranty), en de paneel die werd gebruikt bij de reparatie was zelfs de nieuwste versie. En nu is de tv exact 2 jaar en 4 maanden oud en ik zie weer burn-in marks die verschijnen.

Nu de use case kan natuurlijk variëren van gebruiker tot gebruiker, en kan zijn dat iemand anders hier nooit last van zal hebben puur vanwege het content type dat wordt bekeken, en hoe vaak deze worden gebruikt. Maar het is vervelend om constant op mijn hoede te zijn van "oei een fel, rode banner, best van kanaal wisselen", etc.

Dus ook al vind ik het nog steeds het beste paneel van vandaag. Ik denk dat mijn volgende TV een Qled gaat zijn van samsung,

Just wanted to share my experience. Want ookal verwachtte ik burn ins. Het is tot mijn verbasing veel sneller voorgekomen dan ik had verwacht. Ik hoop dat deze technologie verbeterd, of dat microled genoeg ontwikkeld dat het affordable / mainstream wordt, met zelfde/vergelijkbare specs als OLED
Er zit een pixel shift functie op de Sony tv's tegenwoordig die inbranden tegen zou gaan. Heb alleen nooit gelezen of dit ook echt goed werkt.
LG doet hetzelfde ook al met LG "Screen shift".
een oled kopen om televisiezenders te bekijken is ook echt doodzonde. dit ding komt pas tot zijn recht met 4K HDR films + game's. voor een beetje nieuws te bekijken is dit weggegooid geld. je kon beter een lcd kopen voor €500.
Dat is wel heel kort door de bocht. Mijn ouders kijken op een cheapass Samsung LCD tv naar het nieuws. Dan ben ik echt blij dat ik op een OLED naar het nieuws kijk.

Tuurlijk is 4K HDR veel mooier, maar een OLED maakt op normaal SDR content al een wereld van verschil met een LCD. Ook bij SDR geldt, contrast is king en OLED is de contrastkoning.

Ik zou mijn ouders nooit een OLED aanraden, omdat het geen kritische kijkers zijn.
een high-end lcd tv doet zijn werk bijna net zo goed met sdr materiaal en televisiezenders. dat weet ik uit ervaring. het verschil zie je pas met hdr materiaal.
Ik persoonlijk gebruik het enkel en alleen met mijn PS4 Pro.
Zoals je zegt, een geweldige experience. Maar wordt inderdaad ook als TV gebruikt. Het is nu eenmaal een TV.
maar je wist dat je ouders dit alleen gingen gebruiken om tv te kijken? (of woon je thuis?)

[Reactie gewijzigd door Farabi op 30 april 2019 11:16]

Ik woon samen met mijn ouders. Ik help hun, omdat ze in een situatie zijn waar ze het nodig hebben.
En ja inderdaad ik wist dat ze het gingen gebruiken om tv te kijken.
Nogmaals, ik was bewust van het feit dat het als mainstream TV ging gebruikt worden door mijn ouders. Dus ik verwachtte burn in, ma hoopte dat het maar pas na 3 jaar ofzo ging gebeuren. In plaats 2 maal in iets meer dan twee jaar tijd.

Het is nu eenmaal moeilijk om te zeggen/verwachten hoe lang zoiets gaat mee gaan. Ik had ook mijn ouders gewaarschuwd over de mankementen van een zulk paneel, maar dat was compleet genegeerd
Wat een verhaal. En die liegbeesten van tv zaken maar blaten "nee hoor, burn in is geen issue. En als het wel gebeurt, wordt ie gewoon vervangen".

Oled en burn in gaan nog steeds hand in hand dus.
is wellicht pech of als je misschien heel lang naar exact hetzelfde kijkt. Ik weet het niet maar ik heb mn OLED nu 4 jaar. En bij ons staat ie de hele dag aan. Nickelodeon constant in beeld. Echter nog geen burn in.
Dus ja het kan, maar ik vraag me af of het ook met een ander soort paneel zou kunnen komen bij bovenstaande case.

Als het niet onder garantie valt en ze geven aan van wel dat vind ik een kwalijke zaak.

Maar zoals je ziet, er zijn mensen die er last van hebben, en mensen die er geen last van hebben.
Ik gebruik een plasmatoestel, hoofdzakelijk voor films/series. Geen logo's dus, maar wel ondertussen twee (gelukkig nauwelijks opvallende) horizontale lange 'vegen' op de plek waar de meeste ondertitels worden weergegeven. Weinig TV kijken is dus ook geen garantie voor geen slijtage.
maar we hebben het over oled's ?
Zelfde probleem ;)
hoezo hetzelfde probleem? het zijn andere technieken.
lcd's kunnen ook inbranden
Maar doorgaans niet in de mate die bij OLED/plasma panelen optreedt.
maar het is er wel. dus het is zinloos om te vergelijken.
faulty panel was voor baby veiligheid

Wat moet ik hier onder begrijpen?
Sorry, ik weet het zelf ook niet, dat was in de eerste of twede generatie oled panelen van LG, ondertussen al verholpen natuurlijk. Maar heb het niet opgezocht, dus weet niet in hoeverre mate die informatie correct is.
Gewoon W8 op de 8k versie... 4k volle prijs beetje zonde van je geld
De toevoeging van 10bit HDR bij 2160p vind ik toch wel een meerwaarde.
Want 8K op de omvang van particuliere tv's (en voor de normale sterveling enigszins betaalbaar) heeft zin? Los van het beeldmateriaal wat er voorlopig nog niet is.
Nee, dat is niet echt een nuttige toevoeging. Maar als er 8k uitkomt zakt de prijs van 4k, dat is wel nuttig.
Wat een prijzen.

Ik heb vorige maand een nieuwe tv gekocht. Zat enorm te twijfelen of ik niet een LG OLED variant zou kopen van rond de €1300 (en dat was dan goedkoop), want "OLED".

Uiteindelijk voor nog geen €800,- een Samsung LCD tv gekocht. Wat een goede keuze zeg. Het kijkt prima. Het gamed prima. Het heeft €500 bespaard.

Ik vraag mij af hoe iemand naar de tv kijkt dat het zo'n bedrag rechtvaardigt en men daar voldoening uithaalt.
Als het in wat voor vorm een hobby is om naar de tv te kijken dan kan ik mij er wat bij voorstellen. Een hobby mag wat kosten, maar voor het gros is een tv "gewoon een tv" zeg maar.

Wellicht is het niet mijn ding waardoor het inlevingsvermogen te kort schiet.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 30 april 2019 16:21]

Anoniem: 501293
@Mit-4630 april 2019 17:18
Die voldoening haal je er zeker uit! Ik ben namelijk echt aan het kijken voor de Panasonic TX-55GZW2004. Die kost 3499,00 en hij is echt awesome. Ik wacht wel tot hij iets goedkoper is en dan wil ik hem echt wel, helemaal met de blu-ray speler van Panasonic (DP-UB9004). Mooie schijfjes in huis halen en genieten.

Ik stoor me echt vreselijk aan de convertings kwaliteit van Netflix, NPO start of Videoland. Ook al is het super goed gebufferd en streamt het als een zonnetje, je blijft van die wazige beelden krijgen in het donker en vooral met rook etc.

Kost wat maar dan heb je ook wel wat.
Voor €6.000 koop je 4 hele mooie LG 55C8's, en dan kan het nog wel goedkoper. Schroef ze allevier aan je muur en je hebt pas een grote TV. Met een PC-tje ervoor kun je het beeld wel geschikt maken lijkt me. Heb je mooi 110" als je je niet teveel stoort aan de zwarte lijntjes door het midden :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee