Digitale 'filmkluis' UltraViolet stopt op 31 juli

De 'filmkluis' annex het drm-systeem UltraViolet wordt vanaf 31 juli niet meer ondersteund. De service raadt gebruikers aan om voor de sluitingsdatum de aanbieders te verifiëren waar hun bibliotheek aan verbonden is. Na de sluitingsdatum zijn de bibliotheken niet meer toegankelijk.

ultraviolet

Voor het verifiëren verwijst Ultraviolet gebruikers door naar de aanbieders, zoals Paramount of Sony Pictures. Bibliotheken hoeven niet ontkoppeld te worden, omdat de dienst met de aanbieders samenwerkt 'aan optimale en voortdurende toegang tot films en tv-series'. Tot 31 juli verandert er niets aan de dienst. Gebruikers kunnen tot die datum nog codes inwisselen en films kijken vanuit hun bibliotheek.

Ultraviolet is een project van zestig bedrijven uit de entertainmentindustrie en werd uitgebracht in 2010. Het ging om een drm-systeem, waarbij consumenten die een fysiek exemplaar van de film hebben gekocht het op een ander apparaat, zoals een pc, smartphone of console, ook digitaal kunnen kijken. Door middel van het invoeren een bijgeleverde code wordt de film geregistreerd en komt het in het 'digitale kluisje' van de geregistreerde gebruiker terecht.

Door Loïs Franx

Redacteur

01-02-2019 • 11:22

85

Submitter: johanneslol

Reacties (85)

85
84
31
5
0
42
Wijzig sortering
Ik ben geen klant. En misschien hebben klanten wel een duidelijker persoonlijk bericht ontvangen. Maar op basis van dit artikel heb ik eerlijk gezegd geen idee wat de impact nu wel voor gebruikers is.

Edit: Spuit11, ik zie nu pas dat ik niet "geen idee", maar "een idee" had geschreven. Hoewel het door de context denk ik wel duidelijk was.

[Reactie gewijzigd door ArmEagle op 23 juli 2024 00:04]

Ik heb wel een mail ontvangen en moet eerlijk zeggen dat ik geen enkel idee heb wat de impact gaat zijn. Als je inlogt zie je maar 2 ondersteunde diensten....maar geen van de links/diensten die ik daar zie werkt. Dus het lijkt er vooralsog op dat ik de digitale kopieen van de film(s) kwijt ga raken..?

Het zou mooi zijn als ze hierbij zouden aansluiten : https://moviesanywhere.com/welcome

Dan kun je gelijk je digitaal aangekochte films via bv. iTunes ook terugkijken via de Xbox, Google Movies, etc..etc..

Al lees ik hier dat UltraViolet dus de Sony-variant van MoviesAnywhere is. Laten we hopen dat we kunnen overstappen...want bij MovesAnywhere zitten veel meer studio's aangesloten, maar helaas is dat nu nog US only.

[Reactie gewijzigd door TheVMaster op 23 juli 2024 00:04]

Wacht .. wat..

Waarom ken ik dit soort diensten niet!! Da's toch perfect?
Waarschijnlijk omdat het hier niet officieel beschikbaar is. Je zult het met een VPN vast wel aan de praat krijgen (niet geprobeerd overigens).
Als je een VPN gaat gebruiken, ben je illegaal bezig. Kan je net zo goed een torrent aanzetten.
Hoe kan je illegaal bezig zijn als je de films gekocht hebt?
Omdat je een dvd hebt gekocht, verkrijg je niet het recht om de film te streamen/downloaden.

Het recht om de film te mogen afspelen van dvd is niet hetzelfde als het recht om dezelfde film van internet te streamen. Juridisch gezien twee verschillende producten.
Het gaat hier niet om dvd's

Ultraviolet is digitaal.

https://images-na.ssl-ima...I/71pLig2-WsL._SX522_.jpg

Je koopt dus degelijk wel het recht om het van internet te streamen.

[Reactie gewijzigd door Ienni1983 op 23 juli 2024 00:04]

Dat klopt, maar de rechten voor een film kunnen in de VS bij Sony liggen en in Europa bij Disney.
Je koopt dan rechten in de VS, maar mag er in Europa niets mee doen.
Via ultraviolet inderdaad, niet op elke willekeurige dienst, daar kan juridisch gezien wel degelijk verschil in zitten.
Omdat wij het hier met een reden niet digitaal mogen bekijken. Anders zou het hier wel aangeboden worden. Als je actief regiolocking gaat toepassen op internet diensten...

Hulu of de Amerikaanse Netflix benaderen via VPN is ook illegaal. Schijnbaar willen ze ons vieze Nederlandse geld niet en als je toch illegaal bezig moet... Maakt de manier waarop dan nog uit?
Anoniem: 1128097 @batjes1 februari 2019 11:59
Illegaal nog wel. Regeltjes van bedrijven zijn wetsgeldig!
Het consumeren van auteursrechtelijk materiaal waar je dus volgens de rechtenhouder niet bij mag komen. Is inderdaad illegaal.
Anoniem: 1128097 @batjes1 februari 2019 14:51
Maar ze zorgen er zelf voor dat er gedownload wordt....
Omdat wij het hier met een reden niet digitaal mogen bekijken
Onzin, je hebt verdorie betaald voor de licentie om te mogen kijken, enige wat Movies Anywhere doet is de content waar je een licentie op hebt (verspreid over meerdere diensten) weergeven op een centrale plek. Dat Movies Anywhere nu (nog) alleen in de VS beschikbaar is zal wel te maken hebben met dat het tijd & geld kost om zo'n dienst in andere landen aan te bieden (denk aan ondersteuning, vertalingen et cetera).

[Reactie gewijzigd door Jorick op 23 juli 2024 00:04]

Waar batjes het over hebt, gaat niet over Movies Anywhere.
Hij heeft het over het aanbod van netflix en dergelijke, welke in zijn weten illegaal is als je gebruik maakt van een VPN.
Dat Movies Anywhere nu (nog) alleen in de VS beschikbaar is zal wel te maken hebben met dat het tijd & geld kost om zo'n dienst in andere landen aan te bieden
Dat zou zo kunnen zijn, het hoeft echter niet. Een film die in de US door Filmmaatschappij A wordt uitgebracht, kan de rechten voor distributie in Nederland bijvoorbeeld verkocht hebben aan Dutch filmworks om maar een partij te noemen en in Duitsland weer aan "Deutsche Film" e.d. En zo kan het best zijn dat de streamingrechten in Nederland bij een hele andere partij liggen die helemaal niet wil dat het op "Movies Anywhere" terecht komt, terwijl deze wel een goedkeuring heeft gegeven voor "Ultraviolet" destijds.
...en wat voor inkomsten loopt zo'n partij dan mis die blijkbaar niet wil dat je het legaal kunt kijken in Nederland? Ik snap het allemaal wel hoor, hoe dat zit met licenties, maar het maakt het voor de consument echt nodeloos ingewikkeld en ik vind het echt moeilijk uit te leggen waarom een Amerikaanse consument een ander (ruimer) aanbod krijgt dan een Nederlandse consument terwijl ze feitelijk hetzelfde betalen en we het over digitale content hebben, dus niet iets wat fysiek overzees verscheept moet worden ofzo :)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 23 juli 2024 00:04]

Wie zegt dat die partijen het niet bij een andere streamingdienst onder gebracht hebben, of ze kiezen ervoor om alleen verkoop toe te staan. Dat is natuurlijk de keuze die zij maken als distributeur. Als iets niet verkrijgbaar is als stream betekent het nog niet dat je maar inbreuk op de auteursrechten mag gaan plegen.
Anoniem: 116604 @batjes1 februari 2019 12:23
Hulu of de Amerikaanse Netflix benaderen via VPN is ook illegaal. Schijnbaar willen ze ons vieze Nederlandse geld niet en als je toch illegaal bezig moet... Maakt de manier waarop dan nog uit?
Als je jouw vieze geld niet willen zou ik mijn conclusies trekken en ze in hun sop laten gaarkoken. Mijn geld gaat naar een aanbieder die mijn geld wel wil hebben.

En je 'moet' illegaal helemaal niks. Zoals ik al zei, je laat ze gewoon in hun sop gaarkoken.
Hulu of de Amerikaanse Netflix benaderen via VPN is ook illegaal.

Netflix moedigt het nietaan, betekent niet dat het illegaal is.

“Is it legal to use Netflix/streaming services with a VPN?”

In short, yes. Unless you are living in a country like China, Russia or Iran which makes it illegal to use a VPN service, it is technically not a crime to use Netflix with a VPN if you are paying for your Netflix subscription, as it is not like you are downloading the content illegally.
Licenties worden per land uitgegeven, het is niet de bedoeling dat een Nederlandse consument een Amerikaanse dienst gebruikt als er een Nederlands bedrijf is die voor de rechten heeft betaalt.
Als je betaalt voor de content en deze via de beschikbare legale kanalen aanroept is dat niet illegaal. Misschien is het wel tegen de gebruikersvoorwaarden van de dienst als je een VPN gebruikt, maar het zal geen reden zijn voor een vervolging.
Ik vermoedde al dat er een addertje onder 't gras zou zitten. Anders waren dat soort dingen wel een stuk populairder geweest...
Ik denk dat de populariteit vooral laag is vanwege de "moeite" die je ervoor moet doen. De gemiddelde Nederlander zet niet zomaar even een VPN-verbinding op, zeker niet een die niet geblacklist is door dergelijke buitenlandse contentaanbieders :)
Er is niets illegaal aan een VPN an sich.
Helaas...het werkt niet. Je moet echt in de VS wonen om het te kunnen gebruiken.
tenzij ze stoppen natuurlijk.
Omdat ze hier niet beschikbaar zijn. Bij de James Bond Blu-ray box zat ook iets van UV maar dat werkte niet.
Dit zou inderdaad de meest perfecte oplossing zijn. Sony zit inmiddels ook bij MoviesAnywhere, dus dat is ook al geen drempel meer.

EU is bezig of heeft inmiddels rechten systeem een stuk versimpeld (niet meer elk lang eigen licenties, maar 1 EU licentie. Daarmee zullen dit soort diensten sneller en makkelijker naar de EU komen.

Net zoals je met je NL Netflix account nu gewoon op vakantie door kunt kijken, gaat het met kleine stapjes steeds makkelijker in Europa.
Moet je niet te lang op vakantie gaan hè. Want dan gooit Netflix alsnog het aanbod om naar het land waar je je bevindt... (te lang is expres onbepaald, meneer van de helpdesk wilde niet los laten hoe lang dat dan precies was)
moviesANYWHERE maar wel alleen in de VS 8)7
Ja, het Anywhere slaat meer op het feit dat je ze via Any dienst kunt terugkijken, zolang je dus maar een US citizen bent :+
Hun doorverwijzingen kloppen ook niet, die gaan allemaal naar het buitenland. Wil je je video's "veilig" stellen moet je naar https://www.flixstervideo.com/redeem#/sort/release-date/desc
Ja dit kan blijkbaar, zie https://www.androidcentra...et-movies-movies-anywhere.

*Ik maak er geen gebruik van, niet getest en dus geen idee of het ook buiten de US werkt.

[Reactie gewijzigd door Gohan040 op 23 juli 2024 00:04]

Maar aangezien MoviesAnywhere US only is....laten we hopen dat het sluiten van UltraViolet nu betekend dat MoviesAnywhere eindelijk ook wereldwijd uitgerold gaat worden.
Neen dat heb je niet! De dienst UV is een repository van verschillende filmuitgevers waar je digitale versies van gekocht films kan activeren en nadien bekijken. Deze repository wordt stopgezet maar de uitgevers zullen je nadien toegang blijven geven tot hun filmen, je dient hiervoor wel een account te openen en je filmen koppelen.

Simpel maar kost inderdaad wat extra tijd.
Ik kreeg een mail maar had eerlijk gezegd geen idee wat the fuck ultraviolet was. Bleek het om de hobbit films te zijn waar je ook een digitale kopie kreeg bij de blu-ray en die op Flixster staan. En aangezien Flixster een van die sites is die, ondanks dat er taalvoorkeuren zijn, alles voor België automatisch op Frans gooit kan me dat hele zootje gestolen worden.
Ik begrijp er niets van, maar het klinkt alsof je nu een hoop gedoe moet doen om toegang tot je gekochte films te houden of?
Ik heb een aantal films in UltraViolet, de films kocht ik origineel op Blu-Ray en daarin zat een code om ze óók in UltraViolet te laden. Overigens nog nooit gebruikt, de hele dienst niet.
Ah je krijgt een soort online versie om te streamen bij je blu ray? Als in om een soort meerwaarde nog te bieden bij de blu rays?
Ja precies. Ik geef de codes meestal weg :)
En er zal dan vast wel in 1 van de regeltjes staan dat dat nunet niet de bedoeling is. Dan "betaal" je 1x voor de rechten voor het gebruik, terwijl twee personen daarvan profiteren.
En er zal dan vast wel in 1 van de regeltjes staan dat dat nunet niet de bedoeling is. Dan "betaal" je 1x voor de rechten voor het gebruik, terwijl twee personen daarvan profiteren.
Ik heb nog geen klachten gehad :9
Sommige films bieden 'ze' aan op schijf + digitale download. Da's inderdaad wel handig ja. Dan heb je inderdaad een code om de film óók op portable devices te kunnen bekijken naast je schijfje waar de hoogste kwaliteit op staat.
Yup, da's de enige plek waar ik ze ooit gezien heb - vouchers die bij BRD's zitten. Beetje net als dat je ook vaak een BRD koopt waar dan de DVD ook nog bij zit. Nooit iets mee gedaan omdat er teveel haken en ogen aan zitten.
Maar goed ook, ik heb het een keer geprobeerd maar tis net of je een cam versie zit te kijken
Meer gehuurd. Er is van kopen niet echt sprake als opeens iemand je de toegang ontzegt op zo'n manier naar mijn idee. De gedachte achter DRM is mooi - jammer van de uitvoering in veel gevallen.
DRM is ideaal ... voor uitgevers. Voor klanten is t satan
Voor de eindgebruiker biedt het zeker wel voordelen, kijk naar Steam: bij de introductie 15 jaar geleden had niemand een goed woord over voor deze 'dienst', en kijk nu eens hoe succesvol het is. Ontzettend veel gamers zweren nu bij de dienst en willen een game liefst via Steam kopen, want dan heb je garantie dat je de game altijd kan spelen, los van hoe goed je de disc bewaart.
Zelfde met Spotify of Netflix, je betaalt letterlijk voor het digitale recht om de muziek/films te gebruiken, uitgever blij en klant blij.
Dat is gewoon niet waar. er is een gigantische reden waarom GOG zo groot is geworden en dat is DRM vrij. veel gamers gebruiken steam omdat ze het kennen en al vast zitten aan het platform, niet omdat ze het nou zo geweldig vinden.
Ik ben ontzettend blij met Steam op dit moment ja. Maar ergens in mijn achterhoofd weet ik dat mocht Steam ooit failliet gaan dit een ramp wordt. Ik heb echt wel een paar duizend euro in mijn library zitten inmiddels. Ik moest er toevallig laatst nog aan denken dat Valve toch wel iets moet voelen van al die game stores die opeens als paddestoelen uit de grond schieten met veel lagere commissies. Daarnaast is hun SteamOS + Steam machines project ook behoorlijk gefaald, hun engine wordt amper nog gebruikt en ook hun lootbox cash cows als Counter Strike etc liggen momenteel onder vuur.

Als ik het allemaal bij elkaar optel kan het niet anders dan dat Valve hier echt wel wat van moet merken ongeacht hoe groot ze zijn en hoeveel geld ze hebben.

Moet ik dan met die enorme DRM me zorgen gaan maken om mijn digitale games library? Bij GoG bijvoorbeeld kan je alle games DRM vrij downloaden.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 23 juli 2024 00:04]

Wat heb je aan al die DRM-vrije games als GoG failliet gaat en z'n website offline haalt? Ook niets meer. In veel gevallen zijn dergelijke doemscenario's in mijn ogen een non-issue. Als ik naar mijn eigen Steam bibliotheek kijk dan is het merendeel van de spellen achterhaalt en worden die niet/amper nog gespeeld. Deel van de spellen waar online of multiplayer functionaliteit in zit werkt meestal niet meer omdat de servers offline zijn. Voor singleplayer spellen of spellen waar je je eigen servers kunt hosten gaat dit niet op maar ook daar zitten vaak weer haken en ogen aan, bijvoorbeeld dat deze gemaakt zijn voor Windows 7 en nog maar deels of zelfs helemaal niet meer werken met de huidige Windows en hardware (drivers willen nog wel eens problematisch zijn). Veel van bovenstaande problemen loop je ook tegenaan als je een fysieke exemplaren met CD-key in de kast hebt staan. In veel gevallen heb je daar dan ook weinig meer aan.
Hoe bedoel je precies wat heb je aan DRM vrije games als GoG falliet gaat? Bij GoG kan je gewoon de iso files downloaden en zelf op een DVD branden. Als GoG falliet gaat heb je dus nog steeds je games. De servers van GoG zijn niet nodig om je game te spelen, waarbij Steam dat wel het geval is.

Uiteraard valt er wat te zeggen voor het concept van ik heb de game gespeeld ik heb mijn geld waard gehad in entertainment waarde het is ook niet erg als ik deze in de toekomst niet meer kan spelen. Een beetje zoals naar de bioscoop gaan of uit eten. Je betaald voor de toegang zo lang het duurt en bezit de game niet daadwerkelijk. Alleen dan zou de knop op Steam niet Buy moeten zeggen, maar Access of Rent of iets dergelijks.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 23 juli 2024 00:04]

Hoe bedoel je precies wat heb je aan DRM vrije games als GoG falliet gaat? Bij GoG kan je gewoon de iso files downloaden en zelf op een DVD branden. Als GoG falliet gaat heb je dus nog steeds je games.
Dat snap ik, maar hoeveel mensen doen dit? Zeker als je een bibliotheek van honderden of zelfs duizenden spellen hebt denk ik dat de meeste mensen niet al die ISO's gaan bewaren. En met de omvang van de hedendaagse games (50 GB of meer) zie ik dat alleen maar minder worden.
De servers van GoG zijn niet nodig om je game te spelen, waarbij Steam dat we]l het geval is.
Ook bij Steam is dat lang niet altijd het geval, dat hangt volledig af van het spel en hoe ze het online/multiplayer gedeelte hebben ingericht. Bovendien kan Valve met een update van Steam de afhankelijkheid van Steam/DRM verwijderen mocht dat ooit nodig zijn (soort van no-steam crack maar dan voor de hele bibliotheek) zodat mensen hun spellen kunnen spelen. Ze hebben er per slot van rekening voor betaald.

[Reactie gewijzigd door Jorick op 23 juli 2024 00:04]

Maar dat je elke GoG aankoop niet even op een DVDtje brand is dan aan jou. Mocht GoG ooit failliet gaan heb je dan ook niets te klagen.

Steam aan de andere kant moet je maar hopen dat in tijden van slecht weer ze nog gaan werken aan hun faillissement voor jou zo pijnloos mogelijk te maken. Want mijn ervaring is dat bedrijven dit over het algemeen totaal niet doen. Sterker nog de consument heeft bijna altijd het nakijken.
Steam heeft een offline-modus waarin je al je spellen kunt spelen onder de voorwaarde dat je een spel een keer in de online-modus gestart hebt. Daarnaast heeft Gabe Newell al eens (lang geleden) aangegeven dat wanneer het ooit zover mocht komen dat ze al maatregelen hebben genomen zodat voor gebruikers de toegang tot hun spellen blijft behouden. Het valt inderdaad nog te bezien of ze zich aan hun woord houden.
Je moet eens in de zoveel dagen online spelen. Niet eenmalig...
Waar vind je dat terug? De laatste keer dat ik Steam in offline-modus heb gebruikt is al enkele jaren geleden gedurende enkele maanden op een pc die niet met internet verbonden was en dat ging prima. Misschien dat ze het veranderd hebben maar ik daar niets van terugvinden in hun kennisbank: https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=3160-agcb-2555&l=english.
Dat snap ik, maar hoeveel mensen doen dit? Zeker als je een bibliotheek van honderden of zelfs duizenden spellen hebt denk ik dat de meeste mensen niet al die ISO's gaan bewaren. En met de omvang van de hedendaagse games (50 GB of meer) zie ik dat alleen maar minder worden.
Niemand, maar dat is ook een extreem geval zonder nuance. Zo vind ik het wel prettig om die paar geweldige games die me echt raken/geraakt hebben zelf te bewaren voor later. Gewoon voor de zekerheid en het kost me niets extra's.
Die 999+ 'was wel leuk' spellen ga ik natuurlijk niet backuppen :+
Bovendien kan Valve met een update van Steam de afhankelijkheid van Steam/DRM verwijderen mocht dat ooit nodig zijn (soort van no-steam crack maar dan voor de hele bibliotheek) zodat mensen hun spellen kunnen spelen. Ze hebben er per slot van rekening voor betaald.
In theorie kunnen ze de drm weghalen, maar dat is een aanname. Wie weet vergt dat wel investeringen die ze na een faillietverklaring niet meer kunnen of mogen doen. Dan bewaar ik het liever zelf, dat geeft me iets meer zekerheid dat ik iig tot de uitvoerbare bestanden nog toegang heb.
Overigens heb je betaald voor de licentie, niet een goed. De laatste keer dat ik de EULA las gaven ze expliciet geen garantie dat je je games houdt als er iets met steam gebeurd. Dus dat je ervoor betaald hebt geeft je in dat opzicht nul rechten op de spellen zelf buiten steam om.

[Reactie gewijzigd door Nivve op 23 juli 2024 00:04]

In theorie (van oude quote van "Steam" zelf) zal Steam er voor zorgen dat al je gekochte games te downloaden zijn voor ze permanent offline gaan. Of dat ook zo gaat zijn...
> want dan heb je garantie dat je de game altijd kan spelen

Maar wat dan met de DRM als de dienst plots zou stoppen? Ik heb eigenlijk geen idee hoe dit werkt, maar ik heb wel een beetje bang dat je dan ineens je game helemaal niet meer kan spelen. Hiermee wil ik niet insinueren dat Steam zou stoppen, maar ik vraag me gewoon af wat als.
Valve heeft al meerdere malen aangegeven dat, mocht steam ooit sluiten, er een patch zou komen die het verplicht gebruik van steam opheft.

Ik weet dat dit nog altijd valt onder "ja maar". Maar zelfs mocht Valve de deuren moeten sluiten door een faillissement, wat zeer onwaarschijnlijk is, dan zal er wel een koper gevonden worden om de dienst verder te zetten.

[Reactie gewijzigd door Finniemc op 23 juli 2024 00:04]

Totdat Steam er een keer mee ophoudt. Weg games. Wat is er mis met een CD'tje, setup.exe en een geprinte key op het hoesje? Die kun je desnoods zelfs nog overnemen in een Keepass-achtige database als je wil.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 23 juli 2024 00:04]

Activatiecodes zijn volgens mij heel makkelijk te omzeilen. Nou ja, Steam is ook makkelijk te omzeilen tenzij je Denuvo gebruikt.
Het voordeel van steam is niet het DRM aspect ervan. Dat os juist een nadeel. Gog heeft niet de exclusiviteitsdeals die steam heeft voor aaa games anders zou dit drm vrije platform veel succesvoller zijn dan steam. Maar de uitgevers willen drm dus krijgt gog geen aaa titels helaas. Ik koop games ala ik kan kiezen tussen steam of gog altijd bij gog.
VPN?
Heb geen VPN en kan UV gewoon gebruiken. Koop een film met UV-sticker. Voer de code in op de aangegeven website en voila.
Heb dit ooit eens proberen te gebruiken omdat er een code bij een aangekochte DVD zat (dacht: Lego Movie). Nooit aan de praat gekregen. Ik had wel een account maar als je dan een code wou verzilveren vloog je dan naar Flixster of zo. Was heel onduidelijk allemaal en er nooit in geslaagd om een download vast te krijgen.
https://moviesanywhere.com/welcome hoef je alleen een vpn aan te zetten bij aanmaken van het account daarna werkt het gewoon overal om films af te spelen.
Heb ook een aantal films in UV maar zie alleen sony en flixster gekoppeld, maar ik heb ook vudu film geen idee wat daarmee gebeurt.
*edit
Je kan hier dus zien wat je gekoppelde diensten zijn https://www.myuv.com/settings/services

[Reactie gewijzigd door thalantis op 23 juli 2024 00:04]

...en je k unt dan je NL video-services accounts gebruiken?
@JackSparrow Ik kan bij moviesanywhere in ieder geval gewoon hier in Nederland de films zien, wel met engelse ondertitles maar zo zie ik meestal de series en films
Dat was niet de vraag. Ik vroeg me af of ik dan bv. mijn Nederlandse iTunes en/of Microsoft Account eraan kan knopen en dus de films kan zien die ik in Nederland hebt gekocht.
Ik heb nog nooit van deze dienst gehoord maar wat is de reden dat ze stoppen? Ik kan het niet echt in het bericht terugvinden.
Ik denk omdat niemand het gebruikt. Ik koop de blu-rays om de volle kwaliteit te krijgen maar die UV streams zien er echt niet uit. Alsof je naar een vcr zit te kijken
Weer zo een actie waar betalende klanten worden benadeeld. De services waaraan je UV kan koppelen ondersteunen geen landen buiten de VS dus internationale klanten kunnen hun videos niet meenemen.
In welke zin benadeeld? UV is gratis. Je koopt een film toch niet alleen als er het UV-stickertje op zit?
Edit: of bedoel je alleen digitale films, dus zonder het schijfje?

Heb zelf een aardig aantal films in mijn bibliotheek opgenomen en zoals ik het mailbericht las, blijf toegang gewoon mogelijk alleen dan niet vanuit de UV-bibliotheek maar bij de aanbieders zelf. Lijkt me niet zo heel ingewikkeld maar mogelijk zie ik iets over het hoofd?

[Reactie gewijzigd door Dinmi op 23 juli 2024 00:04]

maar bij de aanbieders zelf.
Dat is het probleem. Flixster Video is even goed abandoned ware in de App Store waar de laatste update meer dan een jaar geleden zonder support voor nieuwere modellen. Ook geen support voor AirPlay of tv. De zuster app WB All Access die wel wordt ge-update is niet eens te vinden in de Nederlandse App Store. Dus als je legaal je media koopt dan wordt op lange termijn toch benadeeld door slechte support.

[Reactie gewijzigd door GeforceAA op 23 juli 2024 00:04]

UV is gratis
UV is bij de prijs inbegrepen !

Dus wanneer zo'n dienst stopt wordt je inderdaad benadeeld.
Bij de verkoop wordt er meestal voorgespiegeld dat de dienst 'voor altijd' is. In de praktijk wordt na een paar jaar hard aan de stekker getrokken.

Hét grote nadeel van server-based DRM !
(Dit is naar mijn idee misleiding en zou daarom verboden moeten worden !)

[Reactie gewijzigd door T-men op 23 juli 2024 00:04]

Het kan best gratis zijn, als de Sku met UV net zo duur is als de Sku zonder UV is UV in principe gratis. Zit er prijsverschil tussen de Sku's en de UV Sku is duurder dan uiteraard weer niet.
Tja, het mag niet, maar ik heb voor de vakantie een aantal van mijn gekochte blu-rays (ook die met UV) gewoon geript en met handbrake omgezet in een formaat geoptimaliseerd voor mijn tablet. Ik deel die bestanden verder niet, puur voor eigen gebruik, heb dan ook geen enkel gewetensbezwaar hierbij.

Dit omdat ik dit soort DRM wanoplossingen, naar nu blijkt terecht, niet vertrouw.
Deze morgen ook de mail gekregen. Ik heb wel 's wat codes geregistreerd, maar eigenlijk kijk ik blurays enkel en alleen in m'n home cinema. Je koopt toch uiteindelijk het schijfje voor de extra beeld- en geluidskwaliteit wat het medium geeft. Anders had ik de film wel gedownload (ok, is wel illegaal dan).
Die digitale versies, leuk dat het als extraatje wordt aangeboden, maar ik lig er niet wakker van...
Ik heb er een aantal films beschikbaar maar nooit werkende gekregen. Niet veel aan verloren dus.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.