Bundel met Monopoly, Trivial Pursuit en Risk komt naar de Nintendo Switch

Hasbro Game Night, ontwikkeld door Ubisoft in samenwerking met Hasbro, komt naar de Nintendo Switch. De verschijningsdatum is 30 oktober en het spel bestaat uit drie spellen: Monopoly for Nintendo Switch, Risk: The Game of Global Domination en Trivial Pursuit Live!.

Ubisoft meldt dat Risk en Trivial Pursuit bij de introductie van de bundel ook als losse, digitale downloads verkrijgbaar zijn. Over de prijs van de aparte spellen en de bundel als geheel is nog niets bekend. Monopoly is al sinds 31 oktober 2017 uit voor de Nintendo Switch.

Trivial Pursuit Live! geeft spelers de optie om in teams tegen elkaar te spelen. Lokaal kunnen spelers tot en met vier personen op meerdere consoles spelen. Daarnaast zijn er meer dan 1800 recente vragen, met onder andere 650 vragen voor kinderen.

Risk krijgt een ander bovenaanzicht dan de PlayStation 4-versie, die in februari 2015 uitkwam. Daarnaast krijgt het een aangepast tempo ten opzichte van de PS4-versie, een verbeterde gebruikersinterface en diverse online opties. Wat die opties precies zijn, is nog niet bekend.

Door Loïs Franx

Redacteur

25-09-2018 • 11:54

57 Linkedin

Reacties (57)

57
56
25
1
0
26
Wijzig sortering
Als ik het [Nintendo Switch] Algemene ervaring topic - Deel 3 topic moet geloven, is Monopoly for Switch een van de slechte ports ooit.
Op reddit werd volgens mij het zelfde gezegd.veel bugs.
Er was zelfs een bug (geen idee of dit nu opgelost is) dat als jij het spel zou winnen van de bots, de bots hun laatste beurt niet afmaken omdat ze dan zouden verliezen.
De AI stond zo ingesteld om de slimste move te maken, en verliezen was dus geen optie..
The only winning move is not to play.
Dat doen helaas niet alleen bots, speel maar eens DOTA of LOL, Hearthstone :( .
Als je niet ranking speelt, dan leaved 50% van de keren wel iemand als hij niet wint.
Niet geheel hetzelfde, gezien je dan alsnog kan winnen of verliezen, je zit niet vast in een game die niet kan eindigen (zonder zelf te stoppen.)
Is er iemand die ooit met plezier monopoly op een digitaal platform heeft gespeeld?

Nooit begrepen, die "analoge" bordspellen die migreren naar het digitale. Ik wil ook geen bordspel van Diablo, ik wil geen digitaal spel van Monopoly.

Of zit ik er naast en ben ik een zuurpruim die dingen geen kans geeft?
Ik speelde Warhammer 40k met dudes uit Australië. Tabletop simulator was dan de enige uitkomst :)
Oke, fair enough warhammer is toch wel een zeldzame uitzondering op de regel =)
Dat is ook een stuk goedkoper dan in het echt!
Er is wel verschil tussen Diablo omzetten naar een bordspel en het kopiëren van een bordspel naar een digitaal bordspel. Je vergelijking zou opgaan, als ze van Monopoly opeens een city-sim zouden maken, met wat hints naar het originele spel.

Daarnaast is er wel echt een markt voor digitale bordspellen. Zeker als dit hotseat of online multiplayer heeft. Ik zou je aanraden om Tabletop Simulator eens te kopen als deze een paar euro kost, om zo met vrienden te proberen om een (goed!) bordspel te spelen.

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 25 september 2018 12:27]

Je vergelijking zou opgaan, als ze van Monopoly opeens een city-sim zouden maken, met wat hints naar het originele spel.
Oopss. https://en.wikipedia.org/wiki/Monopoly_Tycoon
Niet helemaal een city-sim, maar wel grote verschillen vergeleken het bordspel en toch een soort van tycoon.

Maar goed, voor de rest jouw vergelijking betreft Diablo en Monopoly heb je helemaal gelijk in.

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 25 september 2018 12:34]

Haha, je bent me net voor. Was best een vermakelijk spel overigens :)
wanneer niemand wil spelen, is digitaal de enige optie :) en valsspelen is lastiger :+

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 25 september 2018 12:05]

Maar je moet toch bij Monopoly geld uit de bank kunnen jatten en hypotheken kunnen doorverkopen? Anders is er echt helemaal niks aan :+
Vooral dat laatste. Zo vaak onderhandeld om bepaalde straten te krijgen in plaats van het innen van de geldboete of iets dergelijks. Er zijn zat creatieve oplossingen om je tegenstander langer te laten lijden :D. Dat zijn de zaken die je wel mist als je een digitale versie van het spel doet.
En Joint-venture oprichten met medespeler die de ontbrekende straat heeft om zo een monopolie in Monopoly te realiseren. :Y)
In het DOS-tijdperk, omdat ik toen monopoly fantastisch vond, maar niet veel vriendjes dat met mij eens waren...

Sindsdien ben ik het met die vriendjes eens geworden.
Moet zeggen dat ik Boomstreet (beetje variant van Monopoly) geregeld op de Wii speel. Vind hem wel leuker met meerdere tegen mekaar.
4 player local op de PS3-versie van Monopoly is bijzonder vermakelijk! Moet eerlijk bekennen dat ik sowieso geen fan van Monopoly ben, maar die versie is prima te doen.
Is er iemand die ooit met plezier monopoly op een digitaal platform heeft gespeeld?
Ja, hoor. Monopoly op de PC vroeger.
Samen met mijn broertje. 2 human players en 2 tot 4 computer players. :)
Voordeel is dat het lekker vlot gaat. Dobbelen, huur incasseren gaat vanzelf, afrekenen en omzetten in hypotheken geen gedoe. Geen kans op valsspelen en je hoeft niet op te ruimen :p

[Reactie gewijzigd door N1v3K op 25 september 2018 12:20]

Ik speel in het vliegtuig vaak Monopoly op de Ipad en heel soms thuis ook. Het is een prima versie als je even snel een spel wil spelen. Ik zie het als een soort reiseditie.
Mag ik vragen hoe jij aan de ipad versie van monopoly komt?
Ooit gekocht voor de Ipad (1) Zie dat hij nu niet te vinden is, maar het is deze versie
https://www.iculture.nl/a...ad-tijdelijk-89-eurocent/
Ik speel dit heel vaak tegen mijn vriendin en vrienden. Het grote voordeel is dat ik het potje kan opslaan en de volgende keer zo verder kan.

En de bank kan natuurlijk niet vals spelen 8)7 8)7
Monopoly weet ik niet, maar de digitale versie van catan vond ik altijd leuk, en de digitale versie van magic ook wel (niemand meer om tegen te spelen helaas sinds mijn studie).
Catan is leuk, evenals Carcassone, prima om dat digitaal te doen tegen een AI.

Vanaf donderdag kun je trouwens de open Beta van Magic Arena spelen (vooralsnog alleen PC). Dat is een digitale versie van Magic en heeft de kaarten van de laatste sets erin. Is makkelijker toegankelijk dan Magic Online. Vooralsnog kun je alleen spelen tegen andere (willekeurige) online-spelers, niet tegen vrienden ofzo.
Ja ik vind het ideaal. de regels staan vast. geen gesteggel en de animaties zien er redelijk leuk uit maar op een gegeven moment ken je dat ook wel.

EN: Je raakt nooit iets kwijt en opruimen is ook niet meer van toepassing :)
uhmm ja eigenlijk wel. Ik speelde veel Monopoly op de Nintendo Wii.
Omdat ik niemand in mijn omgeving heb die dat spel leuk vind.. speelde ik het lekker zelf op de bank. Ik vond dat echt geweldig. Smaken verschillen zullen we maar zeggen.
Ik had ooit eens een goede Monopoly versie van Hasbro draaien op een touch screen computer van Asus. Het was erg leuk om te spelen.
Jazeker. Aardig wat potjes gespeeld met vrienden op een tablet.
Ik heb laatst monopoly van Hasbro aangeschaft op de PS4. Ondanks het lange wachten per beurt (speelde met 5 AI-tegenspelers), is het wel leuk om te doen. Zeker aangezien mijn dochter nog veel te jong is voor zulke spellen en ik zo dus wel af en toe een potje monopoly kan doen.
Rento 3D (android) heb ik met veel plezier gespeeld (ook multiplayer); is een monopolie clone.
Is er iemand die ooit met plezier monopoly op een digitaal platform heeft gespeeld?
Als er geld in zit, dan maken ze het. Ik heb wel eens geprobeerd de digitale variant te spelen, en nee, niet leuk.

Ik kan mij op de Wii en de Wii U nog voorstellen dat het leuk was geweest met meerdere controllers, maar ik heb nooit met mijn vriendengroep de interesses gehad games te spelen op een console.
Digitale monopoly tegen bots is echt saai. Zet het op easy en de bots traden met je voor een appel en een ei. Zet het op hard en de bots traden onderling behalve met jou.
lijkt me ook de gezelligheid wegnemen van het spelen met elkaar
De NDS versie was wel OK, maar dan houd het wel een beetje op.
Vinden mensen dit soort virtuele versies van bordspellen nou echt leuk? Het lijkt mij namelijk vrij saai om zulke spellen digitaal te spelen als ze ook fysiek te krijgen zijn. Helemaal gezien het feit dat je bij deze virtuele versies afhankelijk bent van de controllers van de console.
Achja, ik was vroeger verslaafd aan Catan en speelde dat ook veel met m'n vrienden online. Was wel leuk, en een potje gaat een stuk sneller. En je hoeft de zooi niet op te ruimen. Offline spelen is wel een stuk gezelliger though.
Zoal hierboven, ja ik vond Monopoly op de Wii echt wel leuk.
En qua controller.. je hoefde niets anders te doen dan te schudden met de controller voor het rollen van de dobbelstenen en pijltjes te gebruiken om in het menu aan te geven of je iets wilde kopen ja of nee. Kan qua controller vrij weinig fout aan gaan.
Als die versie van Triviant ook online kan, wil ik het serieus overwegen. Heb nooit iemand in de omgeving die van zulke spellen houdt, dus als dat online kan, graag!
4 mensen lang genoeg bij elkaar krijgen voor een potje Risk is best lastig, dus de digitale versie biedt wel een uitkomst. Ik zou dan inderdaad liever gewoon een computerspel spelen, maar heb veel vrienden / familie die dat te moeilijk vinden.
Risk op de switch zalig, moet ik aan niemand nog vragen voor potje te spelen.
Toevallig vorig weekend Risk gespeeld op de PS4.
Met 3 man en wat pilsjes hadden we ons goed vermaakt.
Het is natuurlijk niet hetzelfde als het bordspel. De kaartjes die je krijgt na het veroveren van een land werken op basis van sterren en niet op basis van combinaties. Hoe meer sterren je in één keer omzet naar eenheden hoe verhoudingsgewijs meer je er voor terugkrijgt. Er is een autoattack optie zodat je niet elke dobbelsteen rol / animatie hoeft te zien.
Nadeel is wel dat je voor het online gedeelte een Ubisoft account moet hebben/aanmaken.

Al met al een prima spel voor 6 euro op de PS4.
Helemaal als je bedenkt dat de bordspel versie van Risk ook iets van 30 euro kost in de winkel.
Heb zelf dit pakket ook, Monopoly vind ik maar raar om op deze manier te spelen. Risk is wel lachen! maar Trivial Pursuit Live! is gewoon echt saai op deze manier. Een potje spelen duurt 25 minuten en heeft altijd de zelfde elementen.
Trivial Pursuit heb ik op de PS 4 gespeeld.

...en mijn conclusie is...waarom bestaat er gewoon niet een quiz op de consoles met het niveau van Buzz? Dat was nog eens een leuk 'gezelschapsspel' dat erg goed vertaald werd naar een console spel.

YOU DON'T KNOW JACK komt in de buurt, maar die heeft af en toe zulke vage vragen. Maar wel het voordeel dat je heel gemakkelijk je eigen telefoon kunt gebruiken als 'buzzer'.
Kijk eens naar Knowledge is Power dan. Niet het niveau van Buzz! maar met je telefoon te doen (en alle anderen in je omgeving die op hetzelfde netwerk zitten en de app hebben). Good enough voor wat avondjes lol!
Of Jackbox Party Pack.
Kunnen zoveel mensen meedoen als er zijn. Hoofd app via de console. En de spelers spelen via een website op de telefoon. Dus zelfs geen aparte app. Werkt ideaal. Heb het zelf al verschillende keren gespeeld, ook via Twitch in een stream van iemand. :)
Jackbox is een aardige collectie, maar ook her en der...vreemd. Desalniettemin zeker met 4 man leuk om te doen, wat ook geldt voor That's You. Maar dan wijken we van het trivia-gedeelte af :)
Vroeger regelmatig Monopoly Tycoon gespeeld. Dat was echt leuk!
Die was gaaf ja, maar had niet zoveel met het bordspel te maken (gelukkig). Ook de muziek was top!
best leuk om snel even een spelletje te spelen, ipv een avond te organiseren. Gewoon op het moment zelf klikken en spelen ...
Nieuw voor Switch, okay, maar Risk en Monopoly bestaan toch al jaren op Xbox en Playstation?
Dit zijn dus een soort 'heruitgaven' wat dat betreft.

Edit:
Waarom is mijn post hier "ongewenst"?
Voorbeeld: Risk (sinds 2014)
https://www.microsoft.com...tivetab=pivot:overviewtab
https://www.playstation.com/en-us/games/risk-ps4/
Idem dito voor Monopoly en Trivial Pursuit.

@B00st3r : wat heeft dit met samenwerking te maken? De games in het artikel worden door Ubisoft gemaakt - die maakt games voor alle platforms.

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 25 september 2018 14:07]

Jij denkt dat Microsoft, Sony en Nintendo samenwerken?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee