Microsoft maakt Office 2019 beschikbaar voor Windows 10 en macOS

Microsoft heeft Office 2019 beschikbaar gemaakt voor zowel Windows als macOS. De opvolger van Office 2016 krijgt na release geen nieuwe functionaliteit. Microsoft brengt alleen beveiligingsupdates uit.

Office 2019 bestaat uit Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Project, Visio, Access en Publisher, waarbij die laatste vier alleen voor Windows beschikbaar zijn. Microsoft heeft Word 2019 van onder andere Read Aloud en Text Spacing voorzien en Outlook 2019 bevat de functie Focused Inbox, die onbelangrijke e-mails minder nadrukkelijk toont. Microsoft heeft alle nieuwe functies in een faq op een rij gezet.

Het gaat voor een groot deel om functionaliteit die Microsoft al eerder aan Office 365 toevoegde, de online variant van Office. De ontwikkelaar benadrukt dat Office 2019 voor bedrijven is 'die nog niet klaar zijn voor de cloud'. Microsoft meldt verder dat waar Office 365 ProPlus maandelijks nieuwe functionaliteit krijgt, Office 2019 alleen beveiligingsupdates ontvangt.

Voor klanten met een volumelicentie is Office 2019 per direct beschikbaar, voor zowel Windows als macOS. Voor de overige gebruikers komt de officesuite in de komende weken verkrijgbaar. Microsoft kondigt daarnaast aan dat in de komende weken Exchange Server 2019, Skype for Business Server 2019, SharePoint Server 2019 en Project Server 2019 uitkomen.

De Windows-versie van Office 2019 is alleen beschikbaar voor Windows 10. Office Home & Business 2019 heeft een prijs van 272 euro, de Home & Student-variant kost 144 euro.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

25-09-2018 • 08:21

250 Linkedin

Submitter: doc

Reacties (250)

250
241
130
6
0
92
Wijzig sortering
Slimme zet van de Microsoft mensen. Tenzij je maandelijks gaat betalen zodat we je leeg kunnen trekken krijg je geen nieuwe functionaliteit.

Overigens is de FAQ echt lachwekkend. Gelukkig dat er boven staan dat een "vertaal machine" gebruikt is.
Dit wil je toch helemaal niet online zetten :D

Er zijn op ruimten versies van Office dan Office 2019?
Verplaatsen naar de cloud is een reis met veel aspecten langs de manier. We blijven toegewezen aan klanten voor gebouwen en daarom komen aanvullende versies postkantoor 2019.

[Reactie gewijzigd door skdevil op 25 september 2018 08:30]

Hoezo slimme zet. Het is toch normaal voor betaalde software dat je na aanschaf enkel beveiliging updates krijgt en kleine wijzigingen binnen dezelfde release versie. Dit is altijd al zo geweest bij Office / Windows / en vrijwel alle betaalde software pakketten.

Met het abonnement krijg je een rollende versie binnen, vergelijkbaar met Windows 10 voor bedrijven.
Windows betaald je niet maandelijks voor en is dan ook geen vergelijking.
Het is hoe dan ook vanuit zakelijk opzicht een slimme zit natuurlijk. Uiteindelijk wil microsoft iedereen op 365 hebben zodat ze een terugkerende cashflow hebben.
De vergelijking klopt aardig hoor. Er bestaat voor bedrijven ook gewoon een betaald abbonement voor Windows 10!
https://www.microsoft.com/nl-NL/microsoft-365/business

Vanuit een zakelijk oogpunt is Microsoft of Office 365 best aantrekkelijk als je niet heel veel IT personeel rond hebt lopen. Ja het zijn inderdaad maandelijks terugkerende kosten, maar als er iets aan de hand is dan kun je er vanuit gaan dat dit door een skilled service desk opgelost wordt, zonder dat er al te veel van je eigen tijd verloren gaat.

Ik ben zelf trouwens ook wel benieuwd welke verbeteringen Exchange en Skype For Business server 2019 met zich mee gaan brengen en hoe snel dit deployed wordt op het Office 365 platform!
Vanuit een zakelijk oogpunt is Microsoft of Office 365 best aantrekkelijk als je niet heel veel IT personeel rond hebt lopen.
Zelfs als je veel IT personeel rond heb lopen kan het aantrekkelijk zijn voor een bedrijf op de lange termijn (uiteindelijk minder IT personeel nodig). En of kan het huidige personeel meer doen aan security...
maar als er iets aan de hand is dan kun je er vanuit gaan dat dit door een skilled service desk opgelost wordt, zonder dat er al te veel van je eigen tijd verloren gaat.
Ik ben 'all for' Office 365, maar heb je wel eens moeten bellen met die MS 'skilled servicedesk'? Als je dat zo zegt vermoed ik van niet... Ik wel en ik ben 'not impressed', vaak maak je eerst een ticket, beschrijf je duidelijk (in het Engels) wat het issue is, wat je heb getest en hoe je het geprobeerd heb op te lossen. Wordt je vervolgens gebeld door iemand met een Indiaas accent (geen probleem) met een naam als 'Bob' of 'Mark' en mag je het issue nog eens geheel opnieuw vertellen, met alle info die al in de ticket staat. Als het iets is dan niet in de standaard FAQs staat, dan kunnen ze je niet helpen en wordt je doorgeschoven naar de volgende afdeling, waar je het hele verhaal weer eens opnieuw mag gaan vertellen. Zo kan je vijf van dat soort 'kennisniveau's' door gaan voordat je een externe MS expert aan de lijn krijgt. Als je pech hebt ben je na veel gepush twee weken verder voordat je de juiste persoon aan de lijn heb.

Het 'kennisniveau' is ook bijzonder beperkt, veel known issues zijn niet bekend, veel 'bekende' oplossingen ook niet. Zodra het niet direct in hun boekje staat kunnen ze niets en schuiven ze door. Zo een externe expert is dan wel weer leuk om mee te babbelen, dan kom je er vaak achter dat de best practices van MS ook niet kloppen voor de nieuwere omgevingen, zeker niet gezien de snelheid van rolling updates voof Office (365) en Azure... De support desken hebben er ook een handje van dat ze je afwimpelen dat je maar een ontwikkel request moet inschieten omdat de supportdesk geen contact heeft met de ontwikkel tak van MS... Hoe los je dan known issues op vraag ik me af.

Als je 'Priority support' afneemt lijk je een aantal niveau's over te slaan, maar ook niet altijd ideaal en vlot.

Ik denk dat bovenstaande dan ook vaak het verkoopargument en reden is waarom er in Nederland vaak nog een Nederlandse partij tussenzit die daadwerkelijk 'skilled' kan zijn (dat is ook niet altijd een garantie) die het merendeel van de issues direct zelf kan oplossen en de eventuele communicatie kan managen met de MS support. Ik ben menig klant die vloekend of gillend zou zijn weggelopen bij MS support met een niet standaard vraag of een issue met een niet standaard oplossing.
Balen om te horen dat je zo vaak slechte service mee hebt gemaakt :(
Ik moet zeggen alle keren dat ik de service desk nodig had ben ik heel netjes geholpen en waren ze erg meedenkend. Ze gaan zover als meekijken met je probleem, het opsturen en behandelen van je logs e.d. Het is inderdaad wel dat de eerste beste die je aan de lijn krijgt niet alle verstand van heeft, maar dat er al snel een klein werkgroepje opgezet wordt met diegene die er wel verstand van heeft (hoorbaar in het achtergrond lawaai).

Ik kreeg meestal support via Ierland, misschien heeft dat er iets mee te maken?
Ik ben zelf trouwens ook wel benieuwd welke verbeteringen Exchange en Skype For Business server 2019 met zich mee gaan brengen en hoe snel dit deployed wordt op het Office 365 platform!
Het is eigenlijk andersom. Functionaliteit die al rollend beschikbaar is gekomen in O365 wordt nu als pakket beschikbaar gemaakt voor gebruikers die niet op O365 zitten

[Reactie gewijzigd door rajackar op 25 september 2018 08:57]

Inderdaad. Deze versie van office, exchange en SharePoint is niets anders dan de software die Office 365 nu draait. Ze maken de huidige builds werkende zonder cloud functionaliteit en bieden het aan.

Wat niemand hier echter opmerkt is dat met de release de VL on-premise prijzen van office met 30% zijn gegestegen. CALs ook 10% en government verliest zijn status korting (jaja, jouw belastingcenten gaan zo door naar MS).

Het is erg duidelijk dat Microsoft niet wil dat je deze software koopt maar gewoon naar de cloud gaat.
En als je dat niet wil betalen, kan je LibreOffice gratis downloaden en uitrollen (en evt. daar een support abonnement voor afsluiten).
Dat Microsoft wil dat je de cloud ingaat is idd waar. Maar pas geleden even de businesscase gemaakt voor een klant net 70 users. Dan wil je niet weten wat je in 5 jaar kwijt bent om alle functionaliteiten te behouden die ze nu hebben. Daar kan je de hardware en 1 ft van betalen.
Het gaat niet alleen om IT-personeel, maar meer om het aantal werknemers die je hebt. Deze kun je gelijk op meerdere apparaten van O365 voorzien (elk account is 3? Installs iirc) dus op tablet, laptop en thuiscomputer bvb.
Voor wat betreft Skype for Business is het antwoord "niet" denk ik, Teams vervangt S4B in O365 en daarom verwacht ik dat de naam S4B binnen de O365 omgeving ook zal verdwijnen.
Mijn ervaringen alsmede die van mijn collega's zijn zeer negatief m.b.t de "skilled- service desk".
Lang wachten tot je probleem wordt opgelost, slecht engels en slecht verstaandbaar meestal.\
Ze volgen erg een helpdesk script..

Ik heb het nog niet een keer mee gemaakt, dat een Exchange of Office 365 probleem binnen dezelfde dag nog is opgelost..

Kortom ik en mijn collega's zijn hier niet echt over te spreken over de helpdesk functie van Office 365..
Windows betaald je niet maandelijks voor en is dan ook geen vergelijking.
Bedrijven betalen al sinds jaar en dag doorlopend voor Windows (als ze tenminste support en flexibiliteit willen, bijvoorbeeld in de vorm van Software Assurance).
Ik ben tot nu toe geen bedrijf tegen gekomen die dit afneemt. Het zal dan ook een hele andere doelgroep zijn dan waarin ik werk.
Hier kan ik dus ook niet over meepraten.
Ik ben tot nu toe geen bedrijf tegen gekomen die dit afneemt. Het zal dan ook een hele andere doelgroep zijn dan waarin ik werk.
Hier kan ik dus ook niet over meepraten.
Ieder groot bedrijf en/school (scholen wel grote korting) die op Microsoft producten draait. Heel wat dus.
Nou, niet iedere school. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer scholen met Chromebooks en tablets en daar is Office 2019 dan weer niet voor beschikbaar.
Daarom zeg ik ook: "die op Microsoft producten draaien"... Veel scholen schakelen trouwens ook over op Office365.
De leerlingen van de scholen, die met Office 365 werken, krijgen deze vaak gratis en hun gezinsleden kunnen hier dan ook gebruik van maken. Althans dat werkt zo op de school (Mavo/Havo/VWO/Technasium) van mijn zoon al zeker 5 jaar. Nu heb ik zelf ook een abonnement op Office 365 home, dus wij zijn ruim voorzien. Wij betalen trouwens 1 keer per jaar en niet elke maand.
... waar de onderwijsinstelling dan vaak (indirect) voor heeft betaald.
Dat klopt, want ik zit ook in de ouderraad dus heb de bedragen gezien. Maar ik weet niet of ze een speciale deal hadden, maar het is absurd weinig per leerling per jaar. De winst zit er denk ik in, dat ze hopen dat de leerlingen aan Office wennen en deze later blijven gebruiken.
En daarnaast: duizend keer een klein bedrag maakt een groot bedrag.
Ik ben bekend met een van de grootste consultancy bedrijven in NL die het afneemt, en tevens met een netbeheerder die het afneemt. Zei het dat ze daar ivm. compliancy wel een gezonde mix public/private cloud afnemen.
Microsoft SPLA voor bedrijven.
SPLA is niet voor eindklanten, dit is alleen voor hosting providers die diensten / servers aan klanten aanbieden. Jij bedoeld Microsoft Enterprise Agreement.
Oh het zijn er zat hoor, alleen al in verband met 1 reden: Standaardisatie.
Nee, de voornaamste reden is risico mitigatie (en bijbehorende Euro's).
op kleine MKB bedrijven na met 10 werknemers die vaak ook e-mail van een 3e partij afnemen. Zullen dit idd niet hebben. Die kopen bij Office een PC en misschien een office 365 persoonlijk abbo omdat deze met 5 pc's gedeeld kunnen worden.

verder elk bedrijf waar ik tot nu toe heb gewerkt maakt gebruik van SPLA. Juist mocht er een probleem zijn, dat je dan op support van MS kan terug vallen. Waar een heel team zit en daarnaast ook heel veel kennis. Kost wat maar het is goedkoper dan een maand plat liggen omdat door een bug/component/driver je omgeving deels plat ligt.
Eind klanten kunnen toch geen SPLA gebruiken? Volgens mij is dit alleen voor 3de partijen die hosting en online werkplekken en server verhuur e.d. aanbieden aan hun klanten. Als jij bij een IT dienst verlener werkt kan het dus prima dat je veel met SPLA gewerkt hebt, Werk je echter bij de eindklant zelf die IT nog (deels) in eigen beheer heeft zou dat een stuk onwaarschijnlijker moeten zijn, tenzij je dus je server park of online werkplekken host bij een IT dienstverlener.

Voor zover mij bekend kunnen eind klanten in ieder geval alleen Volume license agreements afnemen (Open License, Open Value e.d.) of Enterprise Agreements.
Eind klanten mogen SPLA afnemen wanneer zij gebruik maken van de hardware van hun leverancier. Als ze de desktops/laptops dus "leasen", dan is de afname van SPLA mogelijk. Ik heb deze constructie nog niet vaak gezien.
Ah ja, dat zou inderdaad ook nog kunnen. Moet wel zeggen dat ik die constructie nog nooit ben tegen gekomen inderdaad.
Ook met mijn Office 365 Home abbo kan ik gebruik maken van de support van MS. Je moet alleen iets meer geduld hebben, maar laatst een update probleem gehad die ik zelf niet kon verhelpen. Liep steeds vast. Berichtje naar de support en een dagje later super goede support gehad, waarbij de medewerker op afstand mijn probleem oploste.
klopt, je krijgt ook support, dat is al jaren zo. Thuis gebruikers kunnen MS bellen met probleempjes. Ze worden en kunnen niet direct deze problemen oplossen. maar ze gaan er wel naar kijken.

Voor bedrijven is het toch echt anders. grote bedrijven hebben vaak een dag of meerdere dagen in de maand een TAM in huis rond lopen. Die soms ook plaats neemt in het CAP. Ik heb bij een bedrijf gezeten die 5 dagen in de week een TAM in huis had. Naast dat je sneller op de hoogte was van nieuwe wijzigingen binnen het OS. Kwam hij vaak ook aan met nieuwe speeltjes.

hier betaald het bedrijf dan ook vaak grof geld voor. De TAM kan een team koppelen aan de betreffende beheerders. Om zo dan ook effectief en snel tot oplossingen te komen. Vaak is een TAM een aanvulling op de organisatie, waarbij de TAM coordineerd en achter het team aan gaat. Ook dit weer in het kader TAM kost geld, maar het is goedkoper dan een dag stil te liggen omdat er problemen zijn.
Meeste van onze (enterprise) klanten nemen tegenwoordig Microsoft 365 af (dat is windows 10 + Office 365). https://www.microsoft.com/nl-nl/microsoft-365.
Er zijn alleen in NL al honderden bedrijven die dit afnemen bij Microsoft. Hoe groter het bedrijf des de groter de kans dat je SA bij de licentie is toegevoegd.
Ik ben tot nu toe geen bedrijf tegen gekomen die dit afneemt.
Dat is voornamelijk in het kleine MKB waar dit niet gebeurt, in grotere organisaties is het namelijk heel normaal dat je dergelijke diensten afneemt van MS.

Het hele computer gebeuren is langzaam aan het veranderen naar terugkerende kosten, zoals dat ook al veel langer gebeurt in het bedrijfsleven. Vroeger was de business de grootste inkomstenbron voor dergelijke bedrijven, maar nu de hele wereld die dingen gebruikt is het niet meer dan logisch dat ze overal op willen (blijven) verdienen. 10 jaar support op een Windows versie moet natuurlijk ook betaald worden. Hetzelfde voor Office, wil je gebruik blijven maken van de Online functionaliteit, dan zal je maandelijks/jaarlijks moeten betalen, zo niet dan kan je wegkomen met 1x betalen en jaren niet overstappen naar de nieuwste versie.

Ook de kleine MKB wordt alleen maar blij van diensten als Office 365 met bijgeleverd Office 2016/2019 pakket dat ze lokaal kunnen installeren. Thuis besteed je er niet zoveel aandacht aan hoeveel tijd je kwijt bent aan zaken. Maar de kleine MKB kunnen zich vaak geen vaste ITer veroorloven, dus moeten ze dat vaak extern afnemen, dat kost geld, alles wat die ITer tijd bespaart kost minder geld. Daar komt bij dat ook al doen ze het intern zelf, dat kost medewerkers tijd en dus ook geld. Ik ben al jaren freelance ITer en een lokaal mailservertje koste uiteindelijk een hoop meer tijd en dus geld in beheer/onderhoud, wat in mijn zak belande. Overstappen naar diensten zoals Office 365 en Google Apps for Work kost een hoop minder tijd in beheer/onderhoud (als je het op dezelfde manier gebruikte als voorheen) en dat merkte ik ook direct in mijn zak geld... ;-) Natuurlijk zit je daar niet alleen voor je eigen verrijking, maar ook om je klanten zo goed en efficiënt mogelijk te ondersteunen. Heb je kwalitatief goede klanten, dan bouwt dat ook een hoop loyaliteit en vertrouwen op.

@pepsiblik Dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Met een grote update heb je een enkele keer een grotere kans dat er iets fout gaat. Met veel kleine updates heb je veel kleine kansen op dat er iets mis gaat. Ik ben ook van de vaak updaten vs. grote updates, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn...

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 25 september 2018 12:33]

Het is niet alleen maar "verdienen". Het gaat er ook om dat kleine, incrementele veranderingen veel minder disruptief zijn dan een keer in de 3 jaar een enorme upgrade uitvoeren met alle risicos vandien.
Ik weet dat Toyota industries er mee werkt (mijn werkgever). Mijn vorige werkgever werkte er ook mee. Veelal grote organisaties die wereldwijd duizenden medewerkers hebben, kan deze versie handig zijn.
En dan betaal je inderdaad voor de support, lijkt mij - niet om alsmaar nieuwe features te hebben.
Dan betaal je (iig bij Software Assurance) voor het recht om een willekeurige windows versie te draaien op ieder systeem waar een specifieke OEM licentie bij was geleverd (dus laptop geleverd met Windows 7 pro, dankzij SA mogen we daar alles van Win 7 Pro tot Win 10 enterprise op zetten - dus ook de nieuwe features in 1803)
Dat willen veel bedrijven juist niet omdat ze eerst alles willen testen voordat ze het uitrollen.
Huh? We hebben over wat we mogen draaien, niet over wat voor timeframes daaraan hangen...
Vroeger ging Windows maar 5 jaar mee tot er een nieuwe kwam. Windows is nu spot goedkoop of zelfs gratis én je hebt nu voor altijd de laatste Windows 10 versie.

MS gaat over in het abonnements vorm omdat echt niemand meer €300 wil betalen voor software en de hele mikmak weer vervangen iedere release cycle.
Windows gaat ook naar abonnementsvorm. Althans dat was de verwachting van een aantal sites die Microsoft volgen.

Vroeger kon dat nog wel, want de computer gaat na jaren gebruik steeds langzamer werken en de technologie ging snel vooruit. Dat om de 5 jaar een computer kopen een zinvolle bestemming was. dan moet je wel een computer kopen aan het begin van de cyclus en aan het einde want dan is de computer op hardware niveau het zelfde als de andere computer met nieuwe OS.
Alleen dat is wel veranderd. Computers gaan nu langer mee. Dus een nieuwe computer kopen hoeft men niet meer, op hardware gebied. Dan is het wel vervelend dat bij een nieuwe versie van OS alles kwijt bent. Dus hebben ze goed gehandeld dat Windows 10 het laatste zou zijn.
Windows wordt langzaam een means to an end (een hele goede BTW) voor Microsoft om haar diensten te verkopen, het is die enige viable manier om Windows upgrades in het toekomst gratis te houden voor consumenten.

Maar Microsoft maakt ook slimme moves om andere platformen te ondersteunen met apps en services van zeer goede kwaliteit.
nog niet. hosted windows for consumers ligt in de toekomst. de hosted windows optie is al beschikbaar voor bedrijven en MKB.
Doe je wel voor enterprise, als je het niet doet ga je nog problemen krijgen.
Anyway wij hebben Windows 10 Enterprise E3 voor 7 euro per gebruiker, waar office 365 en azure clouddiesnten mee inzitten.
Is goedkoper dan office365 alleen nemen en ik kan mijn gebruikers hun pc reimagen, probeer dat maar eens met windows 10 :D
Dat komt nog wel. MS experimenteert eerst met een office die in de cloud draait waar je dus eigenlijk maandelijks betaald voor gebakken lucht. Als dit aanslaat. wat volgens mij totaal niet zo is dan zouden ze hetzelfde bij windows gaan doen. Maargoed je gaat als particulier die 1 keer in de maand een keer een word documentje wil openen niet een full license 365 abo aanschaffen?

Ik snap echt niet waar dit heen gaat. JE betaald verdomme voortaan voor iedere scheet. Nog even en je bent honderden dan al niet duizenden euros kwijt per maand aan shit die je af en toe nodig hebt.

Dit gaat echt serieus de verkeerde kant op. DIt is straks echt niet meer te betalen als we nu niet ingrijpen als consument zijnde.

Je moet voor de gein nu al eens optellen wat je kwijt bent.

Ik noem een:

Internet abo
telefoon abo
tv abo
netflix abo
spotify abo
xbox gold abo (puur om online te kunnen spelen met je console)
Nintendo online abo (idem)
365 abo
YouTube abo (om die kut reclame niet meer te hoeven kijken waarbij je als niet betalende klant steeds meer wordt gepushed naar betalen)

En nu doe ik nog niet eens mijn best om te bedenken wat alleen ik allemaal al betaal in de maand. Dit gaat echt nergens meer over.

En als al die schijt bedrijven dan ophouden met je privacy gegevens te verzamelen als je ervoor gaat betalen.... Maar dat gaat echt niet gebeuren!

[Reactie gewijzigd door sygys op 25 september 2018 20:31]

Tsja, dat klinkt leuk. Maar het verschil in prijs verteld mij iets anders, tientje de maand voor 5 pc's + apps tegenover 300,- voor 1 pc. En als je dan iedere 3 jaar een nieuwe versie uitbrengt...
Met windows 10 doen ze exact het tegenovergestelde waar je wel upgrades krijgt voor je eenmalige aankoop, waarom bij office dan niet?
Nee hoor bij Windows 95 kreeg je bij internet Explorer 4 de bureaublad update erbij, zal buiten beschouwing laten of het een succes was of niet, naar je kreeg dus met een update (ja ie4 kwam ook via Windows update) nieuwe functionaliteit.
Eens kijken hoe andere vertalers dat doen:

Originele tekst
Will there be on-premises versions of Office beyond Office 2019?
Moving to the cloud is a journey with many considerations along the way. Therefore, we remain committed to on-premises customers and plan to do additional releases post Office 2019.
Microsoft (automatisch)
Er zijn op ruimten versies van Office dan Office 2019?
Verplaatsen naar de cloud is een reis met veel aspecten langs de manier. We blijven toegewezen aan klanten voor gebouwen en daarom komen aanvullende versies postkantoor 2019.
Microsoft Bing
Zijn er lokale versies van Office buiten Office 2019?
Verhuizen naar de Cloud is een reis met veel overwegingen op de weg. Daarom zullen we blijven werken voor lokale klanten en plannen om extra releases te maken na Office 2019.
Google Translate
Zijn er on-premises versies van Office voorbij Office 2019?
Verhuizen naar de cloud is een reis met veel overwegingen onderweg. Daarom blijven we ons inzetten voor on-premises klanten en zijn we van plan aanvullende releases te doen na Office 2019.
DeepL
Komen er na Office 2019 ook on-premises versies van Office?
Verhuizen naar de cloud is een reis met veel overwegingen onderweg. Daarom blijven we ons inzetten voor on-premise klanten en zijn we van plan om na Office 2019 nog meer releases uit te brengen.
Hoe kan Microsoft zo slecht een artikel automatisch vertalen als hun eigen Bing dat veel beter doet?! :P Google doet het wat mij betreft nog net iets beter, en DeepL maakt er helemaal een vloeiend geheel van.
Nice. Ik blijf gewoonweg impressed door DeepL. Zeker omdat het een kleine club is tegenover de Tech giganten.
Zelfde had ik met een notificatie van nokia health. Duidelijk automatisch vertaald, klopte geen reet van. ik heb het bijna letterlijk terug vertaald naar engels, en toen snapte ik het. Alle online vertalers deden het veel beter. Ik dacht: Hoe kunnen ze dit voor een product gebruiken zonder te testen of het wel een beetje ok werkt?

Daar kan ik echt niet bij met mijn hoofd.


Bezoek uw gezondheid Mate aanvraag om bijwerking van uw Thermometer.

-> terugvertaald: Visit your Health Mate application to update your thermometer.
-> Google: Ga naar je Health Mate-toepassing om je thermometer bij te werken

[Reactie gewijzigd door gjmi op 25 september 2018 10:35]

Wow bedankt voor de link van deepl. Wat is dat voor een machtige translate killer aller tijden!
Het grootste nadeel van Microsoft's 365 ProPlus is juist het feit dat zij van de 1 op de andere dag kunnen beslissen features te verwijderen of aan te passen. En dat geldt eigenlijk voor al die toepassingen in hun cloud. Veel van die zaken zijn de laatste jaren enorm onderhevig geweest aan allerlei verandering. Vaak positief, maar vaak ook negatief.

Je kunt het met Office nog enigszins uitstellen met het deferred update channel, maar op een gegeven moment ben je toch aan de beurt. Waar je voorheen nog enkele jaren kun blijven leunen op een verouderde versie van het pakket die wel gewoon security updates kreeg is dat window nu ineens een stuk korter geworden. Voor wat betreft 100% cloud dienst zoals Exchange Online of Azure heb je sowieso maar per direct de wijzigingen te slikken.
Het schoentje hierin knelt dat ze je binnenkort geen keuze meer geven: meegaan met hun tempo en richting. Het kost voor sommige bedrijven een behoorlijke cultuur en proces verandering. Uiteindelijk richten ze zich om zoveel mogelijk geld dat nu naar systeembeheerders en helpdeskmedewerkers gaat naar hun zelf toe te trekken.

Alle software en aankondigingen die ze doen hebben de niet subtiele boodschap dat je best zo snel mogelijk naar hun cloudverhaal verhuisd en als je toch dedicated servers wilt kijk je maar beter naar hun Azure verhaal.

Nu Microsoft de flexibiliteit wegneemt die ze vroeger gaven door je bedrijf zelf het tempo en de richting te laten bepalen, wordt Linux ineens een optie. Al is het maar om terug wat beheer te hebben over de infrastructuur.
Het grootste nadeel van Microsoft's 365 ProPlus is juist het feit dat zij van de 1 op de andere dag kunnen beslissen features te verwijderen of aan te passen. <snip> Veel van die zaken zijn de laatste jaren enorm onderhevig geweest aan allerlei verandering. Vaak positief, maar vaak ook negatief.
Ik ben het met je eens, maar noem mij eens een negatieve update van Office in de afgelopen jaren? Wat voor functionaliteit is er verwijderd waar klanten wat van hebben gemerkt? Het enige wat ik tegenkom is enorm verouderde APIs die na vele jaren aankondigen langzaam maar zeker worden uitgefaseerd. Vaak loop je dan inderdaad tegen plugins aan die 'opeens' niet meer werken...

Das niet zo zeer een issue met deze diensten, maar met drie andere factoren:
1.) ITer heeft zijn werk niet gedaan en niet de wijzigingen bijgehouden die betrekking kunnen hebben op beheerde plugins. Dan kom je inderdaad voor een verassing te staan.
2.) Leverancier heeft de applicaties niet geupdate of ondersteund geheel de plugin/applicatie niet meer.
3.) Punt #1 en #2 zijn niet van toepassing, er is een nieuwe versie, de ITer weet dat dit een issue gaat worden. Maar de beslissers hebben besloten om geen geld uit te geven aan een nieuwe versie...

Je komt als ITer en organisatie steeds minder weg met het gebruik van oude meuk. En wellicht dat het niet zo een issue zou moeten zijn met een lokale Office installatie, maar het is een indicatie hoe bedrijven vaak opgaan met IT resources toekenning, die ook doordringt in 'kritische' systemen. Zoals bv. de beveiliging van persoonsgegevens van klant... (zie recent Tweakers.net nieuws artikel over bv. de webshop van SiComputers)

@The Realone Ja, daar kan je nu eigenlijk niet meer omheen als serieus bedrijf... Dat geld voor een hoop producten. Ik heb al eens eerder uit gewijd over kleine en goedkope B&W printers. Soms is niet iedere verandering een verbetering en soms ook geen kosten/tijd besparing. Er zal veel meer moeten worden nagedacht over software functionaliteit en de toekomst, iets dat voorheen van major release tot major release liep, vaak met jaren tijd er tussen. Dan werden veel organisaties geconfronteerd met enorme investeringen omdat er 5-10 jaar niet was gekeken naar IT planning. ZO heb ik bedrijven uiteindelijk failliet zien gaan...

@thefal Als mensen over zijn gestapt naar alleen Power BI free, dan heeft iemand geen goede planning gedaan, je business afhankelijk maken van gratis versies van applicaties bij commerciële bedrijven is vragen om problemen. Als €8,40/gebruiker/maand problematisch is voor een bedrijf, dan moet er serieus gekeken worden naar de business viability! Vergeet ook niet dat er behoorlijk wat prijzen omhoog gaan bij MS voor abo's. Als er goede alternatieven zijn die significant zijn zullen de prijzen vanzelf weer omlaag gaan en/of the aanbod veranderen.

@aikebah De ribbon zat al in Office 2007! Was jaren voor de release van Office 365.

[Reactie gewijzigd door Cergorach op 26 september 2018 16:37]

Het heeft niks te maken met oude meuk en dat bewijst exact deze release van Office 2019. Een release waarbij er geen nieuwe features doorgeduwd worden, maar waar je wel netjes security updates ontvangt. Niet dat Microsoft voor jou bepaald welke features je wel of (erger nog) niet nodig hebt.

Dat is wel degelijk een issue van deze diensten, je geeft bepaalde zaken uit handen en je hebt eigenlijk steeds minder alternatieven. Een release van Office 20xx zal waarschijnlijk nooit meer komen waarna je wel over moet naar 365 ProPlus. Met Windows is dat ook al niet anders. In een verhoogd tempo brengt Microsoft nieuwe updates voor zowel Windows als Office uit die, in sommige gevallen, een behoorlijke impact hebben op de dagelijkse werking door allerlei oorzaken. Je kunt het vaak enkele maanden uitstellen, maar daarna zal ook snel de support voor security updates voor die oudere versies vervallen en juist dat is waar ik moeite mee heb.
https://community.powerbi...ment-overview/td-p/167395
Going forward, we will improve free to have the same functionality as Power BI Pro, but will restrict sharing and collaboration features to only Power BI Pro users.
Dit is een verandering geweets in Power BI die het gebruik van Power BI Pro in 1 klap een stuk duurder heeft gemaakt. Kosten kunnen zo hoog oplopen dat sommige bedrijven beginnen te twijfelen of de overstap naar Power BI wel een goede keuze was...
[...]
noem mij eens een negatieve update van Office in de afgelopen jaren
Die hele ribbon-interface ellende.

Ja, na x tijd zoeken en vloeken heb je het meeste wel weer terug gevonden.... maar het was toch echt wel een extreme verslechtering van de UX voor ervaren MS Office werkers (met bijbehorend tijdverlies)... als het er nog was had ik absoluut de legacy modus geactiveerd.
office 365 Business premium is helemaal niet zo gek duur in verhouding met een fatsoenlijke zakelijke office licentie waar outlook bij zit. omdat maar niet te spreken van de exchange online services etc.
Het is inderdaad niet zo gek duur maar het blijft in de "cloud"
Onze klanten base zal hier nooit in mee gaan (zorg) en heeft überhaupt liever geen terugkerende kosten.
Onze klanten base zal hier nooit in mee gaan (zorg) en heeft überhaupt liever geen terugkerende kosten.
Die terugkerende kosten hebben ze sowieso, alleen is de termijn waarop die kosten terugkomen wat langer en kunnen de kosten nog verder uitgesteld worden. Dat laatste vormt dan een groot risico, wanneer het vervangen van een verouderd en onveilig softwarepakket uitgesteld wordt vanwege hoge kosten.
Er zijn toch de nodige zorgklanten die al overstappen naar de cloud. ...ik zou niet te lang vasthouden aan "nooit" ;)
De 'zorg' zit al lang en breed vol in de cloud. Ik ken thuiszorg instanties en ziekenhuizen die hier gebruik van maken.

Leverancier (kuch Microsoft kuch) geven je ook geen keuze. Non-cloud is 3x zo duur. Probeer dan maar eens een business case te maken.
ik snap je reactie, maar ook mijn ervaring is dat er veel zorginstellingen over gaan naar "de cloud".

het gebruiken van software op abonnementen basis is ook niet per definitie cloud natuurlijk. Wel het uitsmeren van de kosten en daarmee verzekerd zijn van product updates en daarmee weer een verminderd risico op gaten en kwalen door oude programmatuur te gebruiken.

Misschien jullie Sales mensen (als je dat niet zelf bent) eens met de klant om tafel laten gaan of met Microsoft om overtuigd te geraken van Office 365 :)

(heb geen aandelen, maar ben wel tevreden over office 365
Volgens mij is het heel normaal dat je voor een nieuwe versie moet betalen... Dat is ook altijd zo geweest.
Dat wordt ook niet tegengesproken. Alleen heb je een losse office, 2019, die je in één keer aftikt, in tegenstelling tot een altijd up-to-date Office 365 suite waar je maandelijks voor betaalt.

Dat was het punt, niet dat geïmpliceerd werd dat Office gratis upgrades moet bieden op de losse versie.
Alleen heb je een losse office, 2019, die je in één keer aftikt, in tegenstelling tot een altijd up-to-date Office 365 suite waar je maandelijks voor betaalt.
Niet echt heel anders dan een SA abonnement, waarbij je maandelijks betaalt en altijd de laatste versie van een pakket kunt installeren. En die constructie biedt Microsoft al jaren.
Het enige verschil is de frequentie van de feature updates.
Alleen is SA alleen zinvol voor grote bedrijven die snel upgraden naar nieuwe versies en niet voor MKB waar O365 wel betaalbaar is (denk Exchange Online / Business Premium abbo van 4-10 eurie per gebruiker per maand).

Je punt klopt, alleen is SA binnen mijn toepassingsgebied niets dan geldklopperij :+
SA kan ook noodzakelijk zijn, als jij bijv. MS SQL server draait op een vSphere of Hyper-V cluster en voor bijvoorbeeld onderhoud of calamiteit (of een combinatie van beide) verhuis je de SQL Server machines meer dan eens per 90 dagen tussen verschillende hosts moet je SA hebben om binnen de licentie voorwaarden te blijven.
Dat soort voorwaarden vallen mijns inziens onder maffiapraktijken. Alsof het MS wat aangaat op welk virtualisatieplatform je draait, haha.
Het gaat niet om het virtualisatie programma, de voorwaarden zijn voor ieder virtualisatie programma gelijk, ook als je virtual box of KVM of Xen gebruikt maar ook als je om een of andere reden nog fysieke hardware gebruikt.

Het gaat erop dat MS software in principe in licentie gekoppeld wordt op fysieke hardware, de licentie wordt dus niet gekoppeld aan een VM, maar aan de fysieke host waar die VM op draait, daarbij geeft MS je het recht om deze licentie iedere 90 dagen eenmaal aan een andere host te koppelen (voor bijv. de VM te verhuizen, maar dit kan ook zijn omdat je bijvoorbeeld andere hardware hebt gekocht als je SQL server om een of andere reden nog steeds fysiek is). Wil je de licentie vaker mogen verhuizen,dan zal je SA af moeten nemen. Ik zie niet echt in wat daar een maffia praktijk aan is, het is bijvoorbeeld een stuk vriendelijker dan Oracle die je voor iedere host in het cluster bij voorbaat een licentie af laat nemen ;)

[Reactie gewijzigd door Dennism op 25 september 2018 10:42]

Dank voor de toelichting.

Idd beter dan Oracle. Daar spreken we dan ook maar niet verder over. Die liet ik al bewust buiten beschouwing. O-)
Inderdaad zo mijn ouders werken nog met Office 2010, dit in combinatie met een windows 10 laptop werkt prima.
Zij gebruiken mijn slim key die ik jaren geleden via school gekocht heb, en office 2010 is nog in support dus waarom niet.

Als Office 2010 dan out of support gaat kan je eens zeggen koop een nieuwe, leg je 100 euro 1 keer neer en klaar je kan verder voor aantal jaar.
Het wordt alleen maar meer en meer die abonnementen wordt er niet goed van, ik hoop dat er een goed gratis of betaald alternatief komt.
Ik neem aan dat je ouders geen hardcore Office gebruikers zijn en evt. prima uit de voeten zouden kunnen met bv LibreOffice, wat gewoon gratis is.
Als al je documenten het MS XML format gebruiken loop je tegen een berg ellende aan als je naar Libre of Open gaat, echter.

Jaja ligt aan MS, maar toch.
t valt wel mee (vind ik). Bij zwaar opgemaakte documenten soms wel ja. Als je alleen maar zelf wat dingen maakt af en toe (tekst/spreadsheet) en dingen van anderen alleen leest, dan heb je echt geen betaalde Office nodig. Als je vaak (xml) documenten uitwisselt of bewerkt voor anderen, dan misschien wel ja. Voor wat simpele brieven, CVs en rekenwerk is LibreOffice prima. Gebruik het zelf als ZZPer al jaren. Macro's werken ook gewoon goed in Calc. Maar misschien ben ik gewoon een positieve uitzondering :)
Heb het geklaag over office 365 nooit begrepen, vind het echt super betaalbaar, een personal licentie kan je vaak al voor rond de 40 a 50 euro per jaar terugvinden, daarbij krijg je dan ook nog is 1 TB gratis onedrive opslag, wat imo de deal van de eeuw is
Het is een aardige online opslag waarin je snel een office document kunt bewerken. Zie je het als dropbox, prima, goede deal. Alleen de combi met desktopapps en rechten werken vreselijk. Je kunt offline geen document die lokaal gesynct staat bewerken, ik loop dat nu dus maar net openoffice te doen omdat ik horendol wordt van de meldingen dit document is alleen lezen geopend of kan enkel onder andere naam opgeslagen worden. En een map voor meerdere gebruikers maken gaat niet. Dan krijg je van die knullige bewerk-link emails die in verkeerde handen alles bloot leggen. Niet te vergelijken met NTFS op een lokale schijf.
Waarschijnlijk doel je op een probleem wat bij mij verholpen kon worden door in de lokale OneDrive instellingen op je PC de Office synchronisatie uit te zetten (in het Office tabblad). Zelf heb ik daarna nooit meer problemen met het bewerken en synchroniseren van Office bestanden gehad.
nog nooit geen problemen mee gehad eigenlijk, moet wel zeggen dat ik amper offline werk, zelf op de trein is mijn laptop meestal getethered met mijn GSM
Ja leuk en dan jaar er naar weer 40 a 50 euro en dan weer, en dan je maandelijkse mobiele,thuis abbo, netflix, spotify, videoland, weet ik het allemaal.

Je gaat zo met die abonnementen veel meer geld uitgeven, en cloud leuk maar mijn fotos's gaan de wolken niet in.
Misschien goed om toch wel eens over na te gaan denken hoe je jouw foto's dan veilig stelt. Je doet net alsof wanneer je ze op een Onedrive plaatst ze direct overal publiek beschikbaar zijn.
En ondertussen loopt je vrolijk het risico dat als je huis affikt je alles kwijt bent.
En hoe groot is de kans dat je huis afbrand heel klein, daarbij staan ze bij mij op mijn Synology Nas.
Dus ze staan al veilig en van die nas heb ik weer een back-up, deze ligt dan mijn ouders.
Er is een verschil tussen het simpelweg neerzetten van bestanden in de cloud en het uploaded van een encrypted ISO-bestand. Alleen is de OneDrive integratie niet voor dat laatste bedoeld zover ik weet (mogelijk kan je de opslag wel zo gebruiken, maar dan heb je office niet nodig).

Ik ben zelf ook nog fan van de offline versie van Office: nieuwe functionaliteit heb ik niet echt nodig, dus op de hoge prijs na (bijna 300EUR) is dit weer een prima optie. Backups gaan tussen twee NAS-servers op verschillende locaties; dus momenteel nog geen externe cloud nodig.
Dat is dan een persoonlijke keuze, mijn gevoelige data die ik op onedrive zet encrypteer ik gewoon ;)
Voor €10 a €20 pik je een tweedehands lifetime licentie op die jaren meegaat. Veel goedkoper :P Het kan al vanaf €3 o.i.d. maar dat zijn volume licenties, die zijn in Duitsland 100% legaal, in Nederland is dat vooralsnog een grijs gebied.
heb je er wel geen onedrive bij ;)
Cloud is niet voor iedereen belangrijk, ik zelf moet helemaal niks van Cloud hebben ;)
Als je dan toch de EULA overtreed kan het gelukkig nog veel goedkoper, dan kun je het net zo goed downloaden en activeren met KMSpico of MS Toolkit. _O-
De EULA overtreden zou tegen de wet kunnen zijn, maar software mag doorverkocht worden.... dus waarschijnlijk is het geoorloofd.

Downloaden en kraken is per definitie tegen de wet.
Downloaden is niet illegaal. De installer kun je ook bij Microsoft downloaden, dus dat zou dan illegaal zijn volgens jou? Downloaden uit illegale bron, is illegaal. Wanneer er dus geen toestemming voor iets dat diegene het aanbiedt. ;)
Ja hij maakt het inderdaad wel heel bont. Vooral voor die 1-2 tientjes weet je gewoon dat je genept wordt. Dan kan je net zo goed of cracken of als een ander de schuld wilt geven als er gezeur komt voor 1 euro een ebay key kopen. Chinezen bieden al msdn keys aan voor 0.05 cent per key :D
Nee hoor, 2 tientjes is een prima gemiddelde prijs voor een volle licentie en zelfs duur als het om een volume licentie zou gaan. Niets genept aan. :) Maar als je voor exact hetzelfde liever €75 neertelt houdt niemand je tegen natuurlijk.
Gebruikte licenties (van een betrouwbare verkoper) zijn gewoon voor de volle 100% legaal, ook als ze in de EULA zouden zetten van niet... De wet gaat voor voorwaarden. In Duitsland mogen zelfs volume licenties gesplitst tweedehands verkocht worden. Niets illegaals aan.

Dus nee dat is niet hetzelfde als cracktooltjes gebruiken, wat wél illegaal is. ;)
Als je weet dat de volumelicentie niet uit legale bron verkregen is of re-used wordt, dan mag het dus simpelweg niet. :P Je verwart dubieuze praktijken met volwaardige legale alternatieven... ;)

Het mag uitsluitend als de bron legaal is. Een ongebruikte/overtollige/niet langer noodzakelijke (volume-)licentie overkopen van een bedrijf is prima. Of van een bedrijf dat zich specialiseert in dat soort licenties. (Heck, er zijn er zelfs die complete volumeprogramma's doorverkopen met allerlei garanties erbij, een zo'n bedrijf uit Nederland .) Een gestolen licentie kopen mag niet. Een sleutel recyclen voor meerdere mensen mag niet. Keygenerator mag niet. Iets zegt me dat KMSpico het niet uit legale bronnen haalt, zeker niet na nog eens een beetje rond te kijken naar wat die software precies doet. ;)
Je verwart dubieuze praktijken met volwaardige legale alternatieven... ;)
Dat is nogal een stelling, nadat je zelf zegt dat het in Nederland een grijs gebied is.
Ik denk niet dat Microsoft het zo bedoeld heeft in ieder geval.
Dat is nogal een stelling, nadat je zelf zegt dat het in Nederland een grijs gebied is.
Ik denk dat je iets over het hoofd hebt gezien, het verschil tussen type licenties. :)

Ik heb gezegd dat de doorverkoop van gesplitste volumelicenties een grijs gebied is, en dat komt omdat daar nog geen enkele uitspraak over is gedaan in Nederland. In Duitsland wel, daar heeft het hooggerechtshof besloten dat volumelicenties gewoon gesplitst verkocht mogen worden omdat men het ziet als x aantal losse licenties die met korting zijn aangekocht. (Uitspraak: https://www.usedsoft.com/...M-Urteil-vom-20121218.pdf) De kans dat dat hier ook zo wordt geïnterpreteerd is heel groot, maar uiteraard weet je het nooit zeker. Het is ook onduidelijk of zo'n licentie importeren uit Duitsland waar het gewoon verkocht mag worden, met het oog op de vrije markt, dan sowieso legaal is. Hoogstwaarschijnlijk wel, maar aan waarschijnlijk heb je niets als je het zeker wilt weten. :+

Dat gaat dus echter enkel over gesplitste volumelicenties. Volledige licenties die geen onderdeel zijn van een volume programma zijn sowieso 100% legaal in Nederland, daar zijn wél uitspraken over gedaan en is sowieso EU-breed van toepassing. ;) (Zie: https://eur-lex.europa.eu...2009:111:0016:0022:EN:PDF) Volledige volumeprogramma's opkopen (dus alle licenties daaronder in eigendom krijgen) is ook sowieso legaal. Het enige dat in een grijs gebied zit zijn dus die losse licenties die uit volumeprogramma's komen, omdat daar in Nederland nog geen jurisprudentie voor is.

Snapde ge het verschil? :)
3 types licenties:
- Volledige losse licentie: 100% legaal om door te verkopen
- Volledig volumeprogramma: 100% legaal om door te verkopen
- Losse licenties afkomstig uit volumeprogramma: Grijs gebied in Nederland i.v.m. ontbrekende jurisprudentie (dus onbekend of het wel of niet mag), 100% legaal in Duitsland om door te verkopen.

Uiteraard moet je wel alleen kopen van betrouwbare verkopers en is de verkoper verplicht de licentie en bijbehorende software te deactiveren/verwijderen na verkoop aan een ander.
Ik denk niet dat Microsoft het zo bedoeld heeft in ieder geval.
Nee natuurlijk niet! :P Het is ook jarenlang verboden geweest, tot werd besloten door de wetgever dat het onzin is dat licenties niet doorverkocht zouden mogen worden. Dat is pech voor Microsoft en alle andere softwareleveranciers.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 25 september 2018 10:36]

Ahh oke, dank voor de uitleg. :)
Aan je volumelicenties zitten voorwaarden waar je als bedrijf aan dient te houden. Een volumelicentie daar betaal je ook jaarlijks voor. Dat is toch echt niet te vergelijken met een losse consumenten licentie welke je eenmalig koopt.
Haha beschamend die automatisch vertaalde artikelen. Geen reclame voor je vertalingsmachine en ook geen reclame voor je bedrijf.
Ik zou dit inderdaad gewoon offline halen.
Voor een miljarden dollar bedrijf dat voor hun speer product een vertaal machine gebruikt en geen correcties op uitvoert, komt over als geen respect voor kun klanten. Bij Alibaba, begrijp ik. Maar dit....
Aan de andere kant, hoeveel functionaliteit heeft de gemiddelde kantoor slaaf nou werkelijk nodig? De meeste mensen zouden waarschijnlijk nog prima met office 2003 of ouder kunnen werken zolang het standaard opmaak en formules spul werkt.
Gelukkig dat er boven staan dat een "vertaal machine" gebruikt is.
En dan heb jij kritiek op het taalgebruik van een andere.... maar je hebt die FAQ blijkbaar niet goed gelezen.
Q2: Does this mean that Office 2019 will be subscription-based? Will the software get new features?

A2: Office 2019 is a perpetually-licensed product similar to previous major versions. It will receive regular security updates but no new features after its release.
Dat je een major release koopt en daar onderhoud bij krijgt is het standaard model in de industrie. Dat doet Microsoft, Adobe, Rarlabs, etc. etc. etc.

Als je een Office 365 abonnement neemt dan krijg je rollende updates omdat je niet een stukje software, maar een dienst koopt. Zelfde als het Creative Cloud abonnement van Adobe.

Daarnaast wat zeur je? Voor Office Professional 2016 betaal je 539 euro en die licentie is dan geldig op 1 machine! Voor Office 365 betaal je je 69 euro/j en dan krijg je er 1TB OneDrive, maandelijks 60 minuten Skype bij plus dat je Office 365 account overal kan gebruiken en dat je de software mag activeren op 3 machines.

Office 365 is een stuk aantrekkelijker.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 25 september 2018 08:50]

En een gebruikte licentie kopen blijft het meest aantrekkelijke. Ben je voor een paar euro klaar. Geen cloud meuk, gewoon vaste licentie. Top :)
Tweedehandse Office 2019 licenties, dat duurt nog wel een jaar of twee voor die op de markt vallen.
Ligt eraan, die Duitsers zijn tegenwoordig erg snel. Maar goed, ikzelf heb echt geen enkele haast om te upgraden naar 2019. 2016 werkt prima. Enige reden om 2019 licentie op te halen is omdat het blijkbaar de laatste versie is die beschikbaar komt zonder dat erg dure maandelijkse pakket.
Erg dure abonnement?

Voor 72 euro per jaar kan ik in mijn gezin voorzien van een 1TB onedrive en o365 account en kan ik onze 5 computers installeren met Office.

Dat is 1,20 euro per gebruiker per maand.
Zo duur is dat niet, daarvoor hebben we altijd een up-to-date office.
Ja, ik vind het belachelijk duur voor mijn situatie. Maar jij hebt misschien een andere usecase waarbij het wel voordelig is voor je, dat kan natuurlijk. Heb ook niet gezegd dat het nooit voordelig kan zijn :P Zeker als je graag die cloudopslag wilt is het redelijk aantrekkelijk gezien dat niet bijzonder duur is in vergelijking met de concurrentie.

Ik wil absoluut geen gebruik maken van OneDrive om tal van redenen en hoef maar 2 computers in huis te voorzien van Office. Dat kost me iets van ~€40 a €50 voor een jaar of 4 a 5 en gedurende die jaren krijg je gewoon updates van Microsoft; in de vorm van bugfixes en security patches. (Niet de nieuwere versies natuurlijk, maar daar zitten zelden voldoende wijzigingen in om de koop werkelijk noodzakelijk te maken... Tot voor redelijk kort geleden maakte ik nog gebruik van 2010 en miste echt helemaal niets. Het is dat het kuren begon te vertonen binnen wine dat ik maar naar native 2016 ben gegaan :P)

Stel ik doe slechts 3 jaar met die licenties (gemiddelde doorlooptijd van een Office versie), dan bespaarde het me dus (€72 * 3) - €50 = €166 om gewoon losse licenties over te kopen. :P Die €55 extra per jaar steek ik dus in m'n zak. Maar nogmaals, als je OneDrive gebruikt dan snap ik dat je graag die €55 extra neertelt en is het best goed betaalbaar. :) Als je niets van die cloud spullen moet hebben dan is het gewoon erg duur en een erg slechte deal.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 25 september 2018 10:24]

Wat is volgens jou snel genoeg?
Voor een "gewone" Office licentie hoef je echter maar één keer af te tikken, en kun je de software "eeuwig" blijven gebruiken. De kosten voor Office 365 komen elk jaar terug.
plus dat je Office 365 account overal kan gebruiken en dat je de software mag activeren op 3 machines.
1 pc/Mac, 1 tablet en 1 telefoon
Dat zijn inderdaad drie "machines", maar aangezien de licentie maar door één persoon gebruikt mag worden....
Je mist het punt. Als je 69 euro per jaar betaalt dan moet je 8 jaar betalen wil je aan die prijs komen. Tot die tijd wordt de ondersteuning van je oude product stop gezet (de lifecycle van mainstream support is 5 jaar) en dan worden ineens gaten niet meer gepatched.

Daarnaast mag je 365 activeren op 3 apparaten, of dat 3 PC's of 3 Mac's zijn mag jezelf weten, zolang je zelf de software gebruikt. Als je meerdere apparaten met meerdere gebruikers in huis hebt kan je ook de Home versie pakken waar je tot 5 gebruikers mag hebben. Een perpetual licence is apparaat gebonden, dan zou je per apparaat een licentie moeten kopen. Dus eentje voor moeders, eentje voor de laptop van dochterlief, eentje voor de hond, etc. etc. etc.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 25 september 2018 09:37]

Daarnaast mag je 365 activeren op 3 apparaten, of dat 3 PC's of 3 Mac's zijn mag jezelf weten, zolang je zelf de software gebruikt
Wellicht even op de site kijken die je zelf linkt, er staat toch duidelijk 1 pc/Mac, 1 tablet en 1 telefoon
De 3 was in het oude Office 365 Home abonnement, en is intussen opgehoogd naar 5.
Een perpetual licence is apparaat gebonden
Nee, je mag het maar op één machine tegelijk installeren, maar je bent vrij het te verplaatsen naar een andere.

[Reactie gewijzigd door Zer0 op 25 september 2018 09:39]

Vanaf volgende week zelfs onbeperkt installeren, maximaal op 5 tegelijk actief:

Bron: https://techcommunity.mic...e-365-Home-or/ba-p/234907

Office on all your devices

The Office 365 Home and Office 365 Personal subscriptions currently include device install limits. Home limits subscribers to 10 devices in total (across five users) and Personal limits subscribers to one PC or Mac and one tablet. Starting October 2, subscribers can install Office on an unlimited number of devices—and be signed into their accounts on up to five of those devices at the same time.

Six licenses rather than five

The Office 365 Home subscription is already an incredible deal. For just $99.99 a year, five people can get their own licenses to Word, Excel, PowerPoint, Outlook, and OneNote—plus 1 TB of OneDrive cloud storage and other valuable apps and services. Starting October 2, we’re increasing the number of licenses in a Home subscription from 5 to 6. That’s right: we’re adding an additional person to the subscription with no change in price. To be clear, that’s 6 people with their own license and 1 TB of OneDrive cloud storage each—for a total of 6 TB. We’re also integrating the Home subscription more deeply into the Microsoft family service, so your subscription will automatically be shared with the people you’ve set up as members of your family.

[Reactie gewijzigd door doc op 25 september 2018 10:24]

Heb ik toch net te vroeg O365 Home abbo afgesloten.... kan straks wel toe met Personal, maar nu nog niet. Vaste pc (mac+win in VM), laptop (mac+Win in VM), tablet en telefoon was veel te veel devices, maar blijft nog netjes binnen de nieuwe limiet.
Hoeveel je er technisch kunt activeren staat los van wat Microsoft in de voorwaarden stelt.
Op hoeveel apparaten kan ik Office installeren als ik een abonnement op Office 365 Personal of Office Home heb?
Office 365 Personal-abonnees kunnen Office voor 1 gebruiker installeren op 1 pc of Mac, 1 tablet en 1 smartphone. Office 365 Home-abonnees kunnen Office voor maximaal 5 gezinsleden op maximaal 5 pc’s of Macs, 5 tablets en 5 smartphones installeren. Je kunt hybride Windows-apparaten, zoals de Microsoft Surface Pro, als pc of als tablet meerekenen.

https://www.microsoft.com...bf?activetab=pivot:faqtab
Ik vind het trouwens bijzonder dat je kiest om te concentreren op een piet lullig detail
Pietluttige details zijn belangrijk als het gaat om licenties, en verkeerde informatie kan er toe leiden dat mensen denken legaal bezig te zijn, en vervolgens blijkt dat niet zo te zijn.
Dus ja, ik hamer wel eens op dat soort details...
De licentie en de dashboard zijn eigenlijk best duidelijk.
dan krijg je er 1TB OneDrive, maandelijks 60 minuten Skype bij plus dat je Office 365 account overal kan gebruiken en dat je de software mag activeren op 3 machines.
Waarschijnlijk nuttig om te zeggen dat dit nu 2 toestellen is, niet 3 (voor Personal, of 5 PCs, 5 phones voor Home). Een limiet dat trouwens wegvalt vanaf volgende maand.
Waarschijnlijk nuttig om te zeggen dat dit nu 2 toestellen is, niet 3
Zoals hierboven gezegd, in mijn dashboard heb ik recht op 3 actieveringen (waarvan ik er 1 op mijn Windows desktop en 1 op mijn MBP heb gebruikt). Ik had tot vandaag zelfs 3 actieveringen, ben Windows Insider en blijkbaar ziet de Office Dashboard een Windows Release en Windows Insider als aparte installaties.
Een limiet dat trouwens wegvalt vanaf volgende maand.
Heb je meer info? Ik hou mijn meel redelijk goed in de gaten en heb geen bericht gehad van MS hierover.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 25 september 2018 19:15]

Voor thuisgebruik heb je gewoon een licentie voor 149,- https://www.microsoft.com...vetab=pivot%3aoverviewtab En dat gaat bij mij wel tien jaar mee, office gebruik ik thuis vrijwel niet, 2x per maand misschien word, en heel af en toe word.

ik heb gratis 50gb bij onedrive, en daar kom ik al niet aan. Tegenwoordig zet ik niet elke foto in de cloud meer. Wat heb je aan 150.000 foto's van je kinderen? Net zoals vroeger zette je de mooiste in een fotoboek, en zo bewaar ik nu alleen nog de mooiste. Ik heb er nu iets van 1500 staan over enkele jaren verspreid.
Hm, je hebt gelijk onedrive,outlook,publisher en access zitten niet bij die persoonlijke in,
onedrive heb ik dus al, en outlook,publisher en access heb ik thuis nog nooit gebruikt. Voor mail vind ik cloud dan weer beter.

Zakelijk is natuurlijk anders,
Ik 'zeur' niet maar antwoord gewoon op artikel. Je moet dingen niet zo persoonlijk opnemen.
Overigens wat heeft een automatische translate en lezen met elkaar te maken?

Je gaat er vanuit dat dit gehele Tweakers artikel gericht is op de professionele gebruiker. Onze klanten kring heeft -niemand- Office 2016 professional maar juist Office 2016 Home & Business. Het prijsverschil is nogal fors tussen die twee.
BELANGRIJK: Dit artikel is vertaald door de vertaalmachine software van Microsoft in plaats van door een professionele vertaler. Microsoft biedt u professioneel vertaalde artikelen en artikelen vertaald door de vertaalmachine, zodat u toegang heeft tot al onze knowledge base artikelen in uw eigen taal. Artikelen vertaald door de vertaalmachine zijn niet altijd perfect vertaald. Deze artikelen kunnen fouten bevatten in de vocabulaire, zinsopbouw en grammatica en kunnen lijken op hoe een anderstalige de taal spreekt en schrijft. Microsoft is niet verantwoordelijk voor onnauwkeurigheden, fouten en schade ontstaan door een incorrecte vertaling van de content of het gebruik ervan door onze klanten. Microsoft past continue de kwaliteit van de vertaalmachine software aan door deze te updaten.

Zie het originele Engelse artikel: 4133312
Goeie reclame voor de vertaalsoftware van Microsoft! Not...... weet ik gelijk dat ik die dus *niet* moet gaan gebruiken.
Ik heb zelf prive juist wel een abonnement genomen, maar dit puur voor de extra opslag in mijn onedrive voor belangrijke backups. Het feit dat ik altijd de nieuwste Office erbij heb is dan alleen maar meegenomen.
Er zijn her en der ook wel leuke jaarlijkse deals te vonden zodat je minder dan 120 euro de maand kost.
Ook handig vind ik dat ik mijn abonnement kan delen met familieleden en op meerdere machines Office kan installeren.

Voorheen kocht ik altijd Office pakketen via school a 20 euro, dus de kosten zijn helaas wel wat gestegen sinds de goede oude tijd.
Die vertaling is standaard voor alle microsoft stuff
Wat klaag je nu? Volgens mij begrijp je hiet niet helemaal of ben je aan het trollen.

De cloud versie wordt maandelijks gepatched en ontvangt regelmatig nieuwe functies. De standalone versies zijn niets anders dan een momentopname. Dus 2019 = 2016 + maandelijkse iteraties sinds release 2016.
Tenzij je maandelijks gaat betalen zodat we je leeg kunnen trekken krijg je geen nieuwe functionaliteit.
Ik ruik rancune, maar Office heeft altijd zo gewerkt: je betaalt voor de software en de features zoals ze zijn op moment van aankoop, en krijgt beveiligingsupdates.

Als je dus kijkt naar het business-plan is Office 2019 dus op geen enkele manier anders dan Office 2003.

Alleen beidt MS inderdaad ook Office 365 aan, waarin je wel in de loop van de tijd nieuwe features krijgt zo lang je betaalt. Ik zie niet in wat daar zo slecht aan is?

zeker niet als je naar value kijkt: ik betaal 99€/jaar voor Office voor het hele gezin, PLUS 1TB cloud opslag voor maximaal 5 gebruikers (dus 5x1TB, niet 1TB gedeeld). Vergeleken met de concurrentie Dropbox en Google Drive is dat een erg goede deal vind ik.

Maar, als dat je niet aanspreek staat het je vrij Office 2019 te kopen, en dezelfde soort deal te krijgen die MS al decennia biedt.

Ik snap echt niet wat mensen hier zo slecht aan vinden.
Jammer dat Office niet is meevertaald naar "kantoor"!;-)

Kan ik met mijn legale O16 nu versie 19 krijgen?
Mij zijn ze als klant kwijt. Heb nog een Office 2010 liggen, op cd nog ooit gekocht. Mag niet meer geïnstalleerd worden. Doet hij gewoon niet meer. Heeft Microsoft verboden! Downloads zijn geblokkeerd en de cd heb ik niet meer. Staat op een stand alone pc dus die beveiligsupdates geloof ik wel.
Office 2010 kan je nog prima installeren via de cd, en ook de activatie werkt gewoon prima.
Ik heb dit voor de zomervakantie nog gedaan, mijn ouders een oude laptop gegeven met windows 10 en office 2010 gewoon geïnstalleerd erop.

Zij hadden inderdaad ook nog een licentie liggen via slim cd, en dit verliep gewoon zonder problemen.
Anders gewoon even een andere cd van internet plukken, of installatie downloaden via

https://www.heidoc.net/jo...-office-iso-download-tool

Tweakers linkt nog naar wat oudere versie

downloads: Microsoft Windows and Office ISO Download Tool 6.04

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 25 september 2018 09:16]

Download servers werken nog wel maar voor Office 2011 for mac hebben ze gewoon de registratie-server uit de lucht gehaald. Je kan je pakketje dus niet meer activeren. Ook niet via de telefonische support.
Oke voor Mac weet ik niet heb geen Office 2011, maar weet wel dat ik 3/4 maanden geleden Office 2010 nog geïnstalleerd via het cdtje.
Klopt dat hebben ze voor een hoop Office versies gedaan, 2013 ook. (PC)
Dan is waarschijnlijk je cd gewoon stuk, ik heb hier op het werk ook nog een boel 2010 licenties liggen en die worden zonder problemen geïnstalleerd.
Wat zegt die dan? Ik zou telefonische activatie uitvoeren en eventueel medewerker spreken.

Edit: ik snap het, je hebt geen cd en wel een key. Downen kan hier:

https://www.microsoft.com/nl-nl/software-download/office

[Reactie gewijzigd door NimRod1337 op 25 september 2018 09:17]

OK...je hebt Office 2010 op CD maar je hebt de CD niet. :?
Ja die cd is ooit gesneuveld, maar heb de key enzo nog wel. Ik heb ooit eerder bij een reset het installatie bestand gedownload. Nu wilde ik dat weer doen, krijg je ipv een installatie bestand een verwijzing naar office 360 met de melding vanwege gestopte ondersteuning is dit bestand niet meer beschikbaar... Maar bellen, daar had ik nog niet aan gedacht! Ga dat eens proberen.

Wat wel is, ik ben nu gedwongen meer gebruik gaan maken van Google docs. Voor simpel werk vind ik het prima. Maar voor bestandsuitwisseling of uitgebreide documenten is het wat lastiger.
De ontwikkelaar benadruk dat Office 2019 voor bedrijven is 'die nog niet klaar zijn voor de cloud'.
Mijn huidige werkgever zal hoogstwaarschijnlijk nooit klaar zijn voor de cloud ivm gevoelige data waar aardig wat eisen qua opslag aanzit. Daarnaast vind ik het privé ook wel fijn om soms gewoon offline te werken.
Je kan met Office 365 prima offline werken.
Qua gevoelige data eens, maar dan nog betekent Office 365 niet perse dat je alles in de cloud moet hebben.
nee je kan tijdelijke offline werken.
Na 30 of 60 dagen stopt het met werken (ben excate getal kwijt)
bij ons op het bedrijf waar er een redelijk aantal pc's zijn met office die gewoon niet aan het internet hangen is dit onbruikbaar.
Deze pc's mogen ook niet aan het internet hangen aangezien deze rechtstreeks met de controle systemen van seveso sites hangen.
Er is een verschil tussen volledig offline gaan zonder internet en offline werken (maar nog steeds online verbonden zijn voor authenticatie doeleinden).
Klopt. Ik heb zelf een Office 365 abonnement voor privé gebruik (hoofdzakelijk voor de OneDrive opslag). De offline functionaliteit is niks meer dan een Office 2016(en straks 2019) installatie. Wat prima werkt, maar waarvan ik wel hoop dat dit inbegrepen blijft.
Precies, dat is een misvatting die vaak voorkomt: offfice365 = abbo van Office =/ cloud. De verwarring komt vaak omdat Office 365 en cloud vaak in een zin vermeld wordt.
Op mijn werklaptop heb ik office 365, excel starten thuis duurt eeuwen, en daarna werkt het nog steeds niet. Op mijn werk zelf lukt het wel 'normaal'.

[Reactie gewijzigd door g4wx3 op 25 september 2018 08:57]

Dat is niet normaal gedrag. Mijn werklaptops starten Excel e.d. snel op zowel volledig offline als online buiten het bedrijfsnetwerk. Sterker nog, offline gaat sneller bij het openen van een lokaal bestand.
Je hoeft je data ook niet online op te slaan. Dan zou geen enkel bedrijf het gebruiken, elk bedrijf heeft "gevoelige data"...
Waarschijnlijk doelt Caayn aan bepaalde regelgeving waaraan voldoen moet worden.
Ik weet dat mijn werkgever aan bepaalde regelgeving moet voldoen, waarbij (deels) cloud mag. Mits op NL grondgebied met NL beheer. Dan valt public cloud van Microsoft al af m.i.

Anyway, het was toch allang al duidelijk welke strategie MS hierin had? :D

[Reactie gewijzigd door KALN op 25 september 2018 08:57]

Hoezo valt MS dan af, ze hebben gewoon een datacenter in Nederland staan.

En de eis dat het door een Nederlandse partij moet, is dat iets van het bedrijf zelf? Want wetgeving is zover ik weet niet zo specifiek
ABDO2017, 4.9.29

Overigens ben ik persoonlijk voorstander van het gebruik van cloud, prive doe ik dit ook zeker.
Enkel vanuit mijn werkgever snap ik dat er bepaalde beperkingen zijn. En in een wereld die cloud focused is, is dat een uitdaging. Maar wel een leuke!
Thx, ik ga die eens opzoeken en doorlezen!
Dan moet je je toch echt beter inlezen. Microsoft kan die garanties namelijk gewoon nakomen alleen dan moet je zelf wel even actie ondernemen.

Als onderwijsinstelling mogen onze gegevens de Europese grenzen niet verlaten en dat is iets wat Microsoft gewoon heeft bevestigd.

Daar naast betekent het gebruik maken van Office 365 niet direct dat je al je data online moet opslaan. Wij hebben naast de 365 omgeving gewoon nog een fileserver staan. 365 betekent alleen maar dat je gebruik kan maken van de altijd de meest recente Office versie bij de ProPlus en de E3. Daar naast krijg je daar 1TB bij per user. Je organisatie heeft daar naast ook een x ruimte voor sharepoint websites
Hoe garandeer jij dan dat gebruikers niet per ongeluk iets in OneDrive of SharePoint opslaan? Het staat prominent onder het 'opslaan' venster.

En de autocorrectie gegevens worden niet in de cloud opgeslagen? Is het je wel eens opgevallen dat instellingen naadloos worden meegenomen van computer naar computer?

Die Outlook app communiceert via Microsoft Amerika, wist je dat?

Hoe kan Microsoft eigenlijk aan de Amerikaanse wetgeving voldoen? Terwijl ze hier wettelijk niets over mogen vertellen. Snowden heeft hier ook niets over bekend gemaakt?

Ik wil je verhaal niet onderuithalen. MS heeft zijn zaken vast goed voor elkaar maar waar rook is is vuur. En je weet de helft niet van wat er allemaal naar de 'cloud' gaat binnen Office 365.
365 voldoet aan de nodige ISO certificeringen (https://products.office.c...compliance-certifications). Ze voldoen zelfs aan de Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst standaard waar de overheidsdiensten aan dienen te voldoen.

Je hoeft Onedrive niet te koppelen als je dat als organisatie niet wil. Je kan in het beheer centrum van 365 diensten naar smaak in of uitschakelen en filters plaatsen op wat wel of niet op Onedrive geplaatst mag worden.

Onze medewerkers weten waar ze wat wel en niet op mogen slaan. Onedrive en de 365 sharepoint worden gewoon op hetzelfde niveau getoond als de andere opslaglocaties. Ik weet niet wat je daar prominent aan vindt.
Office 365 click2run vereist dat je inlogt bij MS. Wanneer je Onedrive ondersteuning in C2R uitschakelt schakel je ook ondersteuning voor SharePoint uit. Dit is in de meeste (grote) bedrijven geen optie. De opslaan in OneDrive opties zijn dus bijna altijd niet uit te schakelen binnen Office.

Er zullen altijd zaken zijn die naar Office 365 geupload worden. Daar is het hele product voor bedoelt. Je profiel en instellingen worden bijvoorbeeld automatisch in Azure AD opgeslagen.

Ik probeer hier gewoon een simpel punt te maken wat ook in het artikel benoemd wordt. Office 2019 is een offline en on-premise product.

Office 365 (C2R) is een online cloud product met zeer nauwe intergratie met Azure (AD). Je kunt niet even alle cloud onderdelen uitschakelen en er even weer Office 2019 van maken.

Daar moet je wel goed over nadenken als organisatie want eenmaal ingestapt in Office 365 kom je er niet zomaar uit.
Onedrive is geen verplicht onderdeel van 365. Je schakelt deze dan ook niet in de click2run uit maar in de licentie of je maakt de "app" in zijn geheel niet beschikbaar binnen jouw 365 omgeving. Ik zeg ook niet dat je alle online onderdelen uit moet schakelen ik zeg dat je kan voorkomen dat gebruikers gebruik maken van Onedrive indien dat echt nodig is.

Of je wel of niet makkelijk van Office 365 af kan hangt helemaal af van het type integratie. Wij draaien zelf een hybride variant waarbij het AD lokaal staat en een Dirsync doet naar Azure.
Ik probeer hier gewoon een simpel punt te maken wat ook in het artikel benoemd wordt. Office 2019 is een offline en on-premise product.

Office 365 is een cloud product dat je niet zonder online connectie kan gebruiken en er zal data in de cloud opgeslagen gaan worden. Of je het nu leuk vindt of niet.
Ik heb hier ook Office 365 (Home) en deze gewoon lokaal geïnstalleerd. Alle data op mijn NAS. Als je niet in de cloud wilt dan hoeft dat helemaal niet. O365 is gewoon een subscription based service. Hoe je het gebruikt, mag je zelf weten.
Als banken naar de cloud mogen en gaan, waarom zouden jullie dan niet mogen? Banken beheren ook aardig wat gevoelige data.
Ms heeft aangegeven dat dit de laatste office is die eenmalig te kopen is, met een einddatum die gelijk is aan die van office 2016.
Mocht dat idd zo zijn, hoop ik tegen die tijd (2022?) een alternatief gevonden te hebben.
Dat is wel heel snel dus over 4 jaar is office 2019 al out of support ?
Office 2016 blijft ondersteund tot 2026, dus over 7 jaar. Voor Office 2019 is dat ook zo. Overigens heeft Microsoft gezegd dat het "voor nu" de laatste versie is dus waarschijnlijk willen ze die beslissing nog eens herzien indien nodig in 2022.
Ben benieuwd inderdaad nou ja 7 jaar is nog te overzien, we gaan het mee maken dan maar :)
En anders blijft 2016 het ook doen. Je kan Office 2007 ook nog gewoon installeren.
Heel veel Office versies, moesten geactiveerd worden. Oa 2010 en 2013, die kun je nu niet meer activeren. De benodigde servers (en telefoonlijnen die je kon bellen) zijn uit de lucht gehaald.
2013 pas nog geïnstalleerd onder Windows 10, anderen hier ook 2010 en 2007 waarvan Microsoft ook meldt dat deze werken onder Win 10.
Ik 2010 een paar maanden geleden ook nog, ging prima op win10 laptop.
O365 is dan je alternatief, dit kan je namelijk gewoon nogsteeds lokaal op je pc installeren en je data lokaal op je pc opslaan (wat overigens ook gewoon met de cloud o365 variant kan je hoef onedrive helemaal niet te gebruiken als je niet wilt) O365 is een licentie model, geen cloud only dienst ofzo.
Dat alternatief is technisch prima. Maar dat maakt het niet gelijk aan de oude licentie methode.
Namelijk Office kopen en indien gewenst 20 jaar niets betalen.
O365 stopt ermee na de maandelijkse betalingen.
Waar heb je dat gehaald ? Ik volg Office nieuws nu niet echt op de voet maar is de eerste keer dat ik dit hoor (zal wel volledig aan mij liggen ;) )
Ach, heb je de nieuwste versie nodig? Veel mensen draaien nu zelfs nog versies als 2010. Als 2019 ook een jaar of 8 mee kan (afhankelijk van security patches really) dan heb je voorlopig nergens last van.

Daarna is het hopen dat de opensource alternatieven niet meer zo enorm slecht zijn als nu, of dat er een goede concurrent opstaat. Ik weiger per maand te betalen en software louter in bruikleen te krijgen. Als je stopt ben je dat geld kwijt en heb je geen software, heel erg slechte deal - zeker omdat je veel meer geld kwijt bent dan een losse lifetime licentie, het loont gewoon niet en is niet aantrekkelijk. En wordt ook doodziek van die steeds agressievere push van hun clouddiensten. Zeker met de dubieuze datahonger van ze.

Op zich werkt voor mij de gratis officesuite van Apple ook redelijk, maar het is het nét niet helemaal. (Al werkte Numbers verrassend veel stabieler dan Excel.)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 25 september 2018 09:13]

Dan is er altijd LibreOffice
Voor bedrijven die 'nog niet klaar zijn voor de cloud', pff. Ik werk bij een bedrijf waar men niet zozeer niet klaar is voor de cloud, maar waar men zelf zijn zaakjes goed op orde heeft en daarom geen cloud wil. Probeer dan op de site van Microsoft maar eens een niet-365 versie van Office te kopen. Dat valt je nog niet mee; overal probeert Microsoft je de cloud in te trekken.
Hoe heet het Office pakket van jouw bedrijf als ik vragen mag?
Ik denk iets van libraoffice. Die gebruik ik nu ook. Ik hoef amper wat te typen, dus een Microsoft Office is te duur dan. Het werkt wel beter.
Ik hoef ook zelden iets te typen maar toch heb ik Office 365. Ik betaal voor 1TB online opslag en krijg er gratis Office bij ;)
Hangt er allemaal van af hoe je het bekijkt
Tja zoveel sla ik niet op in de cloud. Muziek heb ik op Spotify en ik heb Netflix. :) voor games gebruik ik PlayStation now op de pc
Regeren is vooruitzien. Op een gegeven moment *moet* je wel, volgens Microsoft. Al is het maar omdat je straks wel *moet* updaten naar nieuwe serverversies en daar al praktisch niet onder Azure uit komt.

Bovendien kun je het geleidelijk doen. Azure AD als eerste, dan misschien een applicatieservertje. RDSH-testomgeving wellicht.

#ProTip : wacht niet te lang met op z'n minst het uitzoeken en inlezen in alle mogelijkheden of desnoods een testomgeving te bouwen. Je werkgever vindt dat 'ie z'n zaakjes op orde heeft maar A) werk je daar over 5 jaar nog en B ) stel dat er ander management komt met andere prioriteiten, ben je dan voorbereid en C) MS 'dwingt' je met zachte hand richting Azure / MS Online-diensten als Office 365. Hoe lang hou je 't nog vol

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 25 september 2018 08:41]

Die zachte hand is er wel af. Office 2019 is 30% duurder geworden en CALs 10%.
Ik vraag me af wie die focused inbox eigenlijk gebruikt en handig vindt? Microsoft dringt dit in al hun systemen op, in de mail-app op W10, eveneens in W10mobile, alsook in Outlook.com. Ik heb dit even gebruikt, maar merkte dat ik écht mails miste omdat Outlook er vanuit ging dat ze niet belangrijk waren. Waarop baseren zij zich... Ik wil mijn mails in een oogopslag zien, en als ik prioriteiten wil bepalen, zal ik wel via regels werken. Indien ik onzin ontvang, zal ik me uitschrijven. Maar mijn inbox blijft mijn inbox, en dan wil ik alles in één oogopslag. Nuttige en minder nuttige mails.
Uiteindelijk zit de optie niet ver verstopt en heb ik ze overal uitgezet.
Ik ben er wel blij mee. De meeste zaken die specifiek voor mij zijn komen in focused en meer algemene zaken komen in other. Werkt redelijk goed nadat het een tijdje heeft getraind.
Jij en ik weten de optie te vinden.
Echter, als hosting partij wordt ik wel door jan en alleman gebeld dat ze "belangrijke" e-mails niet hebben ontvangen.
Als ik ze vervolgens die "focused inbox" laat uitzetten hoor ik "hé, waar komen al die e-mails opeens vandaan", en dan "ja, ik heb hem!" |:(

Het idee is goed, maar de uitvoering gewoon totaal niet.
Laat mij gewoon zelf bepalen wat ik "focused" wil hebben (ongelezen van afzender X bijvoorbeeld).
Corrigeer me als ik ernaast zit maar de 365 abbonementen die reeds bestaan kunnen dan gewoon upgraden naar de 2019 of moet daar ook nog een bedrag voor betaald worden?
Net als bij de introductie van Office 2016 in Office 365, kan je ook nu 'gratis' upgraden naar 2019.
En als je 2 weken geleden net Office 2016 aangeschaft hebt? kan je die ook upgraden dan?
Nee jij heb Office 2016 gekocht en geen maand abonnement genomen, daarbij krijgt office 2016 nog tot 2026 security updates etc dus ziet je nog 7 jaar goed(Office 2019 stopt ondersteuning blijkbaar ook in 2026).
Jammer dat ze tegenwoordig geen upgrade licenties meer hebben dan.
de Home & Student versie die ik 2 weken geleden gekocht heb voor een nieuwe laptop, ala.
Maar mijn officiële 2016 Professional /w Visio vind ik toch net even te gortig om nog een keer opnieuw te kopen, dus dan blijf ik idd wel bij 2016.
Volgende Office licentie wordt voor mij een Office 365 account.
Sneller voorzien van updates en werken vanuit de cloud is nog niet eens zo slecht als bestaat nog steeds de mogelijkheid om offline je bestanden netjes te bewerken.

[Reactie gewijzigd door koentjuh1987 op 25 september 2018 09:27]

Ik heb dat sinds een tijdje ook. 1TB OneDrive er bij, ik log nu ook met m'n microsoft account. Het is hardstikke mooi, je documenten, desktop, pictures, alles staat in OneDrive en wordt automatisch gesync'd, documenten die je edit met MS Office worden automatisch opgeslagen zonder dat je zelf hoeft te doen. Het klinkt eng, alles in de cloud, maar ik heb op een gegeven moment ook maar toegegeven dat het toch wel heel makkelijk is.
Klopt. Bij de aanschaf van de MacBook 2,5 jaar geleden nog gekozen voor Office 2016. Maar sinds ik zelf via het werk met Office 365 en mijn vriendin ook via haar werk met 365 in aanraking is gekomen willen we eigenlijk niet anders. Voorlopig 2016 nog gebruiken maar bij een volgende upgrade gaan we zeker de cloud in.
Ik krijg alleen wel af en toe dit scherm te zien, ik heb er (nog) geen oplossing voor.. (heb ff een screenshotje van internet geplukt): https://filestore.communi...-b33636f11e1b?upload=true
Een ander addertje onder het gras is dat OneNote niet meer inbegrepen is. De faq verwijst naar de app in Windows 10 maar die komt niet in de buurt van de Office variant.
hiervoor heb je dan ook weer de microsoft Teams, dit werkt ook veel mooier.
Nee, Teams is gewoon een verzameling van Tools in 1 interface. Het is Sharepoint zoals het ooit had moeten zijn, om samen te werken, en het voegt plug-ins van andere apps toe. Het vervangt een app zoals OneNote niet.
De Office2016 OneNote is veel beter dan de Windows 10 versie van OneNote welke net zoals de Mac versie behoorlijk kreupel is vergeleken bij de Ofice2016 versie

[Reactie gewijzigd door OkselFris op 25 september 2018 11:57]

Bedoel je dan OneNote binnen Teams? Want m.i. zijn dit twee compleet verschillende werelden.
OneNote is toch gewoon gratis?

Wellicht doel je op OneNote 2016 maar die wordt/is vervangen door OneNote
Inderdaad, dat is ook het probleem. Heb je die twee wel eens met elkaar vergeleken? Hetzelfde geldt voor de webclient.
Waarom Publisher niet voor MacOS wordt gemaakt begrijp ik niet: dit was de reden om mijn iMac 27 inch van de hand te doen en gewoon weer een Windows machine aan te schaffen. Virtual PC of Bootcamp was voor mij veel te omslachtig.
Publisher 2010 draait evt onder wine.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee