OnePlus heeft miljoen OnePlus 6-smartphones geleverd

OnePlus heeft een miljoen OnePlus 6-smartphones geleverd sinds de release. Dat heeft de oprichter en directeur van OnePlus, Pete Lau, bekendgemaakt. Het toestel verkoopt daarmee beter dan de vorige twee OnePlus-modellen.

Volgens de ceo gaat het zelfs om meer dan een miljoen, in de 22 dagen na de release. Dat liet hij aan Business Insider weten. De OnePlus 6 doet het daarmee een stuk beter dan de OnePlus 5 en de OnePlus 5T. Volgens het bedrijf werden daar in de eerste drie maanden na de verkoopstart in beide gevallen een miljoen van geleverd.

Lau toonde zich opgetogen over de verkopen. OnePlus moet het nog flink afleggen tegen de verkoopaantallen van de marktleiders Apple en Samsung, maar volgens de topman heeft OnePlus ook veel minder verkoopkanalen.

OnePlus kondigde de OnePlus 6 op 16 mei aan en de verkoopstart vond op 22 mei plaats. De smartphone heeft een 6,28"-oledscherm met inkeping en een Snapdragon 845-soc. Het duurste model met 8GB ram en 256GB opslagruimte kost 619 euro en de goedkoopste variant met 6GB ram en 64GB opslag kost 519 euro.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

14-06-2018 • 17:48

158 Linkedin

Reacties (158)

158
149
99
2
0
31
Wijzig sortering
Ik blijf het fascinerend vinden dat er binnen korte tijd zo ontzettend veel technologisch ingewikkelde apparaten gemaakt kunnen worden. Lijkt me tof om eens zo'n fabriek van binnen te zien.
Linus Tech Tips heeft een video gemaakt over hoe het er daar aan toe gaat, IMHO meer overzichtelijk dan de video van Unbox TheoryTherapy.

https://www.youtube.com/watch?v=ES-s9KQrUTY

On topic: verbaast me niets dat de 6 goed verkoopt, ik heb hem inmiddels een paar weken in gebruik en vind het een heerlijke telefoon die ik iedereen aan kan raden die op zoek is naar een high-end smartphone maar geen €800+ wil betalen.

[Reactie gewijzigd door rbr320 op 14 juni 2018 23:39]

De OnePlus 7 gaat dat dus wel worden.

Al vanaf dag 1 was het duidelijk dat OnePlus zijn prijzen langzaam zou verhogen naarmate het merk populairder word.

En tot nu toe is dat ook gebeurd.

Ze nemen nu genoegen met minder winst omdat ze sowieso de prijs in de latere modellen gaan verhogen.
De vraag is of toekomstige modellen duurder gaan worden met als doel om meer winst te maken, of omdat de materialen en fabricage duurder worden. Zo zijn we net over een enorme piek heen wat betreft de prijs van (flash)geheugen, SoCs zijn in de afgelopen jaren wel krachtiger maar zeker niet goedkoper geworden en we stellen ook steeds hogere eisen aan de kwaliteit van onze hardware. De betere optics en waterproofing die je de laatste tijd ziet zijn ook niet gratis.

Dus als jij beweert dat de OnePlus 7 ruim €800 gaat kosten, ben ik benieuwd wat jouw voorspelling is voor de prijs van de Samsung Galaxy S10 of de iPhone 11.
Zelfs als de onderdelen duurder zouden worden word dit gewoon gecompenseerd door de grotere aantallen die OnePlus dan kan kopen en korting kan bedingen.

Bovendien bezuinigt OnePlus sowieso op bepaalde onderdelen daar kan je 100% vanuitgaan.

Dat zijn dan net de onderdelen waar je het niet direct merkt zoals de Wifi chip of de cameras.

Iets soortgelijks had ik namelijk ook met mijn Note 2, ik had een Note 2 en Galaxy S4 op vakantie meegenomen en op de luchthaven had de Note 2 zoveel minder bereik met Wifi dat het gewoon geen verbinding kon maken terwijl de S4 wel een goede verbinding had.

Samsung had dus om de grotere scherm van de Note 2 te kunnen compenseren een inferieure Wifi chip geplaatst met de veronderstelling dat de gemiddelde persoon dat toch niet zou merken in een huis tuin en keuken scenario.
De wifi chip in de OnePlus 6 is prima, daar heb ik nog geen problemen mee gehad ook niet op netwerken met slechte ontvangst. De camera is inderdaad niet van top niveau maar ik maak toch vrijwel nooit foto's en al helemaal niet bij slecht licht oid, dus dat boeit mij persoonlijk niet.

Ik vermoed dat OnePlus altijd wel high-end smartphones zal blijven maken voor een competatieve prijs, dus al gauw zo'n 200 euro onder het prijsniveau van A-merken als Samsung en Apple.

[Reactie gewijzigd door rbr320 op 15 juni 2018 21:50]

OnePlus ziet dit echt niet als het optimale prijsniveau.

Ze proberen OnePlus een groot merk te maken en de marge die op de OnePlus 6 zit is niet niveau waar ze naar streven.

Ga er maar vanuit dat als ze het kunnen ze echt wel op het prijsniveau van Samsung zullen zitten en liefst zelfs hoger.

Mensen dachten dat OnePlus altijd zou doorgaan met 300 euro telefoons terwijl dat vanaf dag 1 duidelijk was dat ze er verlies op maakten, daarom kon je het ook alleen kopen met een invite omdat ze op die manier hun verlies onder controle houden voor het geval er ineens 20 miljoen van die dingen besteld zouden worden.

Je ziet dat zelfs een Sony en LG niet onder het prijsniveau van Samsung kunnen zitten terwijl die nog kwa aantallen een bepaalde hoeveelheid al verkopen en het voordeel van schaalgrootte hebben.

OnePlus maakt op de OnePlus 6 dus zeker niet genoeg winst dus de volgende zal weer een stukje duurder worden.
Het is al meermaals vermeld door mensen van OnePlus zelf dat ze qua inkoop van onderdelen meegenieten van de schaalvoordelen die Oppo biedt. Die fabrikant mag dan in onze contreien niet zo bekend zijn, ze bouwen en verkopen met gemak evenveel aantallen als de Samsungs en Apple's van deze wereld, alleen dan voornamelijk in Azië. Kijk dus niet te veel naar de aantallen van OnePlus, want ze kopen hun onderdelen gewoon mee in met een veel grotere batch die naar Oppo gaat.

Dat ze geen €300-telefoon meer maken heeft meerdere redenen, maar de grootste is en blijft de kostprijs. Zowat alle onderdelen in een smartphone, van het flash- en RAM-geheugen tot het scherm en de behuizing zijn duurder geworden dan 2-3 jaar geleden. Daarrbij komt dat mensen een steeds hogere standaard hebben, omdat velen onder ons aan hun zoveelste smartphone toe zijn. Dan verwacht je ook gewoon een betere afwerking, want dat het ding verbinding maakt met internet en je instant communicatie biedt op ieder mogelijk vlak is al lang niet meer zo verwonderlijk als het in 2010/2012 was. Dus met een plastic fantastic ontwerp kom je niet meer weg.

En vergeet niet dat OnePlus ook altijd heeft gezegd dat ze een betaalbare -> flagship phone <- willen bouwen. Waar de Galaxy S4/5 de flagships waren ten tijde van de OPO, zijn de iPhone X & Galaxy S9 toch van een heel ander (prijs)niveau. Als OP daarmee wil blijven concurreren als zijnde flagships, dan moeten ze automatisch mee wat afwerking (en dus ook prijs) betreft.
net zoals elke iphone steeds duurder wordt, en samsung
Alleen maakt OnePlus een Android toestel waar al tientallen andere merken van zijn.

Ze bieden dus niks unieks.

Apple daarentegen levert iOS.
Voor sommige mensen een voordeel en voor andere weer een nadeel.
Ik zal nooit een iPhone willen, door iOS. ( ja ik heb in het verleden wel iPhones gehad)
Geef mij maar Android.
Het gaat niet om wat je voorkeur is, daar kunnen we een eeuwige discussie over voeren.

Het gaat erom dat voor de mensen DIE er de voorkeur aan geven er maar 1 merk is.

Apple heeft zelfs ieder jaar weer moeite om op tijd voldoende hoeveelheden te produceren, daarom is het ook normaal dat de prijs zo hoog is.

Zou de prijs lager zijn dan kunnen ze al helemaal niet aan de vraag voldoen.

En tevens is het ook zo dat een iPhone meer waard is als 2e hands toestel dus die hogere prijs die je zou betalen haal je er weer uit en de Android concurrenten zijn niet eens veel goedkoper dus kom je met een iPhone wellicht zelfs goedkoper uit.
Ik weet niet waarom je er hier een Apple vs Android discussie van maakt, maar ik heb daar iig nooit om gevraagd, misschien dat ik het gemist heb.

Ben verder dan ook niet geinteresseerd in je argumenten, sinds dat onderwerp me echt zeer weinig kan schelen.
:?

Je begint zelf erover. |:(

8)7

Ik ben verder niet geinteresseerd in waar jij wel of niet geinteresseerd in bent sinds dat mij totaal niks kan schelen.
Unbox Theory.
Kunnen we hiermee stoppen?
Unbox Therapy
Volgens mij kan je elkaar ook netjes wijzen op zijn/haar fouten.
On topic: verbaast me niets dat de 6 goed verkoopt, ik heb hem inmiddels een paar weken in gebruik en vind het een heerlijke telefoon die ik iedereen aan kan raden die op zoek is naar een high-end smartphone maar geen €800+ wil betalen.
Ik ben dus druk aan het zoeken naar een nieuwe smartphone van dat prijsniveau (S9 zit ook al op zo'n niveau = -800Eur). Maar heb wel al 3 draadloze opladers (werk, thuis beneden en thuis aan bureau), dat vind ik zo'n zonde dat ik deze niet meer zou kunnen gebruiken bij deze oneplus... grootste minpunten zijn geen stock andriod, geen draadloos opladen en het feit dat de s9 nog eens "iets" mooier scherm heeft/foto's maakt. S9 heeft ook geen stock, maar dat heeft maar 1 minpunt...

Ben ook aan het kijken naar de nieuwe phones:
Lenovo, Vivo, Huawei,... maar allemaal minpunten of hier niet verkrijgbaar...
Oneplus 6 is een zeer goede telefoon, krijgt zelfs een 9.0 score van de tweakersredactie in de review.
Zeer zeker! Was er ook enorm geinteresseerd, maar het draadloos opladen is wel een dealbreaker voor mij zoals je ziet...
Denk niet alleen ik, de review conclusie van tweakers:

Dat is niet helemaal passend, want Samsung heeft met de Galaxy S9 en Galaxy S9+ wel twee van de beste Android-telefoons van dit moment in handen. Ze liggen fijn in de hand, hebben prachtige schermen die in vrijwel alle omstandigheden goed afleesbaar zijn, sterk verbeterde luidsprekers die nu ook stereo weergeven, een van de beste camera's die je in een smartphone zult vinden, vooral voor fotograferen bij weinig licht, en krachtige hardware die een vloeiende gebruikservaring oplevert. Tel daarbij op de mogelijkheid om óf geheugen uit te breiden óf een tweede simkaart in te voegen en de aanwezigheid van een 3,5mm-jack, en je hebt twee telefoons die bijna elke checkbox afvinken die je maar op je wensenlijst kunt hebben.
bijzonder hoe hard jij voor Samsung staat, bah
Absoluut niet, dat is het hem juist, merk maakt mij niet uit maar telefoon moet zo dicht mogelijk bij al mijn eisen staan en een aantal zijn cruciaal door al eerder aangekochte apparatuur. Ik ben al langer aan het bekijken om een Nokia 6 te kopen (tijdelijk) want Andriod One spreekt mij enorm aan, maar daar ook obstructie door apparaten dat ik al heb (8 heeft geen 3.5 jack, 6 heeft geen draadloos opladen,...). OnePlus zelfde probleem (geen draadloos opladen), HTC niet van onder indruk, Sony nog afwachten, Chinese phones: eigen schil en vaak slechte ondersteuning, Asus meh,... Dan blijft er niet veel anders over natuurlijk, vooral de galaxys zijn zo populair dat je lang custom roms kan vinden dat zeer degelijk zijn.

Ter info, dat hierboven is een letterlijke quote uit de tweakers review, dus hoegenaamd niet mijn woorden. Ik snap niet hoe ik dan zo pro-samsung ben...?
Nog fascinerender dat altijd iedereen op "notches" commentaar lijkt te hebben (ogeacht de fabrikant) en de eerste OP met notch gaat als warme broodjes over de toonbank.
Komt omdat mensen vaak alleen maar de negative kanten laten horen en van de mensen die het wel mooi vinden hoor je amper iets dus dan lijkt het al snel dat iedereen het niets vind...
Laat ik mij dan even horen. Ik vind het best fijn. Op dit moment is het de enige manier om een groter scherm te hebben.
Dat ben ik niet met je eens, zie de Mi Mix-en maar..... Vrijwel bezel loos sherm, maar toch alles netjes aanwezig.

En geen notch.

Edit, wat is er ongewenst aan deze post?

[Reactie gewijzigd door JUST_me op 15 juni 2018 08:21]

Okay, dat is wel een fancy toestel. De camera zit dus onderaan zoals ik het zie. Er mist wel een speakertje, waarschijnlijk zit die dan bovenaan. Ik vraag me af hoeveel concessies ze moeten doen om dit design zo te krijgen though. Maar je hebt wel een punt. Een notch is dus blijkbaar niet de enige manier om een groter scherm te hebben.
De speaker mist inderdaad omdat ze het scherm inzetten als speaker. Net zoals een aantal Sony OLED tv's. Ze laten het scherm door middel van spoelen aan de achterzijde trillen waardoor het geluid produceert.

Het zijn inderdaad concessies, maar dat is een Notch ook. Het is maar waar je voor kiest. Ik vind het wel gaaf dat er out of the box gedacht wordt een dit soort zaken verzonnen wordt.
Dat is wel gaaf. Ik ben wel benieuwd wat de geluidskwaliteit is.

Ja, dat ben ik het wel met je eens. Ik vind een notch wel beter dan een scherm dat niet doorloopt. Natuurlijk is een voorkant met alleen maar scherm het gaafste/mooiste, maar dat is wel lastiger te implementeren dan een notch.
Dan heb ik 2 smartphones voor je waar je je in kan verdiepen om in te kunnen zien waarom een notch totaal overbodig is. De Miaomi Mi Mix 2 en de Vivo NEX.
Heb je de Vivo NEX gezien? Echt supergaaf.
Ook dat. En het feit dat sommigen mensen (foutief) denken dat de Notch van een iPhone komt leid tot een groot deel van subjectieve meningen over die Notch.

Mensen die iPhones haten die haten de notch, want een iPhone had de eerste Notch.

Fout, dat was de Essentials. Dus onzin.


Is mijn theorie :)
Essential was niet de eerste. Sharp en Motorola waren nog veel eerder.

De iPhone is echter wel degene die het naar de massa bracht. Dat kan je van Essential niet zeggen.
Ah nouja dat bevestigt mijn punt eigenlijk ;)
Ik moest eerst ook aan het idee van een notch wennen. (had hem alleen irl gezien op een Iphone X, maar die is veel groter dan op de OnePlus6)

Toen ik het toestel eenmaal had was ik aangenaam verrast. Ik vind het er prima uit zien en heb er helemaal geen 'last' van. Je kunt ook gewoon 'verbergen' en dan is qua looks dus gewoon een telefoon net als elke andere zonder notch.

Ik denk dat wij 'tweakers' gewoon niet zo goed kunnen tegen veranderingen en dat we automatisch in de weerstands-modus schieten. Ik was er ook zo een maar zoals ik al zei, ben nu dik tevreden.
Ik kon er juist wel goed bij. Heb toch altijd maar 0 - 3 notificatie icoontjes en dus een hoop zwarte balk met niks midden in. Daar zou prima dan die camera en speaker kunnen zodat je weer wat van de bovenkant weg kan laten. Is het echt een grote plus? Nou, nee. Maar ik vind het persoonlijk een best leuke design oplossing.
Anoniem: 176636
@MAX340014 juni 2018 21:19
Nog fascinerender dat altijd iedereen op "notches" commentaar lijkt te hebben (ogeacht de fabrikant) en de eerste OP met notch gaat als warme broodjes over de toonbank.
Maar de iPhone en Samsung met notch gaan toch ook als warme broodjes over de toonbank? Prima verkopen.
Welke Samsung heeft een notch?
Een notch is voor mij persoonlijk zeker geen dealbreaker als de rest van de telefoon maar goed is, maar nuttig lijkt het me ook niet. Alleen jammer dat er geld uitgegeven wordt aan die paar extra pixels naast de camera.
OnePlus geeft de optie om de balk boven uit te zetten. Dus in principe kun je de notch gewoon negeren aangezien het een OLED scherm heeft.
Mijn kritiek op de notch is met het "uitschakelen" ervan direct voorbij gegaan, ik denk dat nog wel mensen er zo over zullen gedacht hebben. Alsook, ergens kritiek over hebben wil niet zeggen dat de rest van het toestel niet waarderen.
Hoewel ik graag commentaar lever op de notch omdat ik het verschrikkelijk lelijk vind, komt mijn OP6 volgende week toch binnen. De oplossing van Oneplus met de mogelijkheid om de achtergrond naast de notch zwart te maken terwijl de statussymbolen blijven staan is voor mij het beste van beide werelden.

Daarnaast hoe meer mensen het zien hoe meer mensen er aan wennen, ik kan mij nog heftige discussies binnen mijn vriendengroep herinneren toen de vingerafdrukscanner op de voorkant begon te verdwijnen, terwijl nu haast niemand het er meer over heeft.

Edit: zie nu dat dit punt al genoemd was.

[Reactie gewijzigd door Patches op 15 juni 2018 07:41]

Ik vind de notches ook niet mooi; Dat wil echter niet zeggen dat ik het toestel niet zou gaan kopen als ik niet al een andere toestel had.
Ik denk dat je de "notch" redelijk kan verwaarlozen als je het lelijk vind; de specs van dit toestel zijn monsterlijk als je kijkt in vergelijking met de prijs.
OnePlus heeft een mooi toestel weggezet, een aantal collega's van me hebben dit toestel en het is gewoon een mooi en goed ding.
Misschien omdat OP er ook werkelijk wat aan doet?
Ik ben pro noch contra... I don't care.
Ik wou gewoon mijn One vervangen door een performant exemplaar en hoop dat hij drie jaar meegaat.
Niet iedereen wil elke 6 maanden het geld door de ramen gooien.
Ja want die bezel is niet nodig voor de speaker, Oplaadpoort en jack-plug.
Nee die zitten toch niet op het front? Die zitten aan de onderkant.
Dat kan: oneplus 6 productie :)

Ik ben er ook erg tevreden mee, mijn OnePlus 6. Eerste Android na tien jaar iOS.

[Reactie gewijzigd door john milton op 14 juni 2018 18:05]

Zelfde hier: vanaf dag 1 een iOS gebruiker geweest, maar door de extreem hoge prijzen van Apple dit jaar de knoop doorgehakt en een OnePlus 6 gekocht.

Het is even wennen en sommige iOS specifieke apps moet ik missen, maar ik heb nog geen moment spijt gehad. Super toestel!
Ik heb Android weer geprobeerd (Oneplus 5T) voor de 5e keer, maar na een maand of 3 kom ik altijd weer tot inkeer en ga ik snel terug naar iOS. De systeemintegratie met je Mac & iPad, en iCloud is gewoon zo goed daar kan Android echt niet aan tippen.

En dan heb ik het natuurlijk nog niet gehad over 5 jaar OS updates, altijd de laatste versie (niet hoeven wachten op Project Treble, of een of andere update waar sommige fabrikanten maanden over doen).
Die integratie is natuurlijk alleen van toepassing als je nóg meer geld aan Apple uitgeeft.
Ik heb zelf iOS een paar maanden geprobeerd, maar ging juist daarbij weg omdat ik de integratie met mijn omgeving miste (en de customization en controle, oh god wat ben je beperkt bij iOS).

Wat betreft updates geef ik je groot gelijk, het wordt tijd dat de producenten van mobieltjes een termijn als 5 jaar als de norm gaan hanteren. Al was het maar alleen voor beveiligingsupdates.
De tijd dat een mobiel van 3 jaar geleden nu niet meer meekomt wat hardware betreft ligt al even achter ons.

Gelukkig gaat Google het al iets meer forceren. Toen ik vandaag een oude Android app een update gaf kreeg ik een melding dat vanaf augustus nieuwe apps op zijn minst Android 8.0 als target moeten hebben. App updates moeten vanaf september ofzo verplicht over. Dat komt door het nieuwe beleid van Google dat apps geen SDK mogen targeten die meer dan een jaar oud is.
Effectief betekent dat dat het voor zowel gebruikers als makers van Android mobieltjes dat het veel voelbaarder is als de updates niet doorgevoerd worden dan nu het geval is.
Bedrijven zullen nu namelijk ook door leken als slecht beschouwd worden bij gebrek aan updates, omdat de leek na een jaar zijn favoriete applicaties niet meer kan gebruiken wanneer die updates uitblijven.

Dat was veel meer dan ik initieel wilde zeggen en een beetje offtopic, maar ik moest het even uit mijn systeem krijgen. :P
Nee dat merken gebruikers niet op de manier dat jij zegt, er zit een verschil tussen target SDK en minimum SDK. Als je app Android 7 target werken veel nieuwe functies van Android 8 niet, zoals batterijbesparende functies. Dat is gedaan zodat apps niet stuk gaan bij een Android update. Nu targetten sommige apps nog android 5 zodat ze geen runtime permissies hoeven te vragen aan de gebruiker. Minimum SDK versie kan gewoon op bijvoorbeeld android 4.0 blijven staan.
Verhip, dat heb ik dan verkeerd begrepen. Bedankt voor de correctie!

Ik had graag gezien dat ze de minimum SDK aan zouden passen.
Ik zou niet weten waarom dat goed zou zijn. Je wilt zeker dat telefoons beter geupdatet worden, maar dat zou er alleen maar voor zorgen dat ze naast een oude Android versie ook oude apps hebben. Ik vind het juist mooi aan Android dat ook al zit je nog op Android 4, je bijna dezelfde functionaliteiten hebt als iemand met Android 9. Als er een Android versie genoeg marktaandeel heeft verloren gooien ontwikkelaars die min-SDK versie vanzelf omhoog.
Ja, misschien was het iets te kort door de bocht. Ik zou gewoon zo graag een oplossing zien die het ondersteunen van apparaten over een langere periode wat beter "forceert".
Als een apparaat wat hardware betreft nog een beetje meekomt, is het zonde als de software ervoor zorgt dat je het niet meer wil/kan gebruiken.
Dat je "beperkt" zou zijn met iOS is geen feit maar een mening.

Een paar maanden iOS "proberen" geeft al aan dat je het sowieso al niet wilde gebruiken en er dus al vanaf wilde voordat je het ging gebruiken.

Dan is het ook voorspelbaar dat je er negatief commentaar op gaat geven.
Das geen mening das een feit. Kun jij op IOS andere toetsenborden, launchers en andere mods installeren. Nee.
Ik weet dat dit een dood vonnis is op Tweakers, maar ik vind iOS zeker niet beperkt. Het doet alles dat ik nodig heb, en werkt perfect kwa updates, app support, veiligheid. De hardware heeft (in mijn ervaringen) perfecte garantie afhandelingen en customer support. Dus voor mij is het inderdaad niet beperkt. Het doet wat ik er van verwacht
Vergeleken andere bestuuringsprogramma's is iOS beperkt. Dus voor jou is het relatief ook beperkt. =
Dat is net zoiets zeggen dat een auto die begrensd is op 60km/u (terwijl ie makkelijk 200 kan) geen beperking is omdat jij niet harder dan 60 wilt rijden. Of jij het nu wil gebruiken of niet, het feit dat je geen andere browsers (en daarbijbehorende engines) kunt kiezen is een beperking die iOS / Apple je oplegt. Of je dat een probleem vindt is natuurlijk een persoonlijke mening, waarbij ik me voor kan stellen dat het heel veel mensen niet boeit ;)

Hoelang heeft het geduurd voordat ontwikkelaars de NFC chip mochten gebruiken van Apple? Ook een beperking ;)

[edit]
@lagonas Ik kan het mis hebben, maar volgens mij gebruiken alle browsers op iOS dezelfde render engine, en dus heb je wel de Firefox interface, maar nog steeds de brakke Safari engine eronder.

Ik denk dat we een iets andere definitie van beperking hanteren. Het woordenboek noemt het iets niet kunnen of mogen. Nergens wordt er over een mening gesproken. MI is er dus een beperking als iets niet mogelijk is. Dat jij dat niet nodig vindt, en het dus niet als beperkend ervaart, is mi net iets anders.

Verder ben ik het trouwens met je eens dat de hele discussie over iOS vs Android in veel gevallen nogal zinloos is ;)

[Reactie gewijzigd door borft op 15 juni 2018 10:19]

Geen andere browsers kunt gebruiken? Of ik snap niet helemaal over welke browser je het hebt, maar ik kan zeker andere browsers installeren:

https://itunes.apple.com/...-browser/id989804926?mt=8
Net als andere keyboards overigens (Gericht aan Puddi Puddin): https://itunes.apple.com/...keyboard/id911813648?mt=8

Kan ik in iOS mn hele theme en alles aanpassen zoals ik dat in Android kan? Nee, maar dat hoef ik persoonlijk ook niet. Dat ik iets in Android wel zou kunnen betekend niet meteen dat het een beperking is op iOS. Ik snap sowieso het oneindige gevecht mbt het vergelijken van Android en iOS niet. Het is een compleet ander systeem met een compleet andere doelgroep. Als jij graag Android gebruikt omdat het meer open is om aan te passen, dan moet je dat zeker doen. Ik hoef dat echter niet, dus ik neem het compleet aanpassen van het OS ook niet mee in mijn beslissing. Is dat een beperking? Voor jou wel. Voor mij niet. Zo kan ik ook zeggen dat het update beleid van Android een beperking is. Een beperking die ik veel belangrijker vind dan aanpassen van het OS.
Er zijn andere browsers, maar die moeten allemaal WebKit van safari gebruiken. Qua web technieken is er dus geen keuze, alleen in de laag daaromheen.
Dat je "beperkt" zou zijn met iOS is geen feit maar een mening.
Het is beperkter dan Android en ik loop tegen die beperkingen aan, dat is feit. Met ieder OS ben je beperkt, maar met Android heb ik daar veel minder last van dan op iOS. Wat in deze zin mijn mening is, is dus dat ik die beperkingen in iOS als beperkend ervaar. Overigens is zelfs Android naar mijn mening nog te beperkend, maar dat terzijde. ;)
Een paar maanden iOS "proberen" geeft al aan dat je het sowieso al niet wilde gebruiken en er dus al vanaf wilde voordat je het ging gebruiken.
Klopt, ik geloofde niet in iOS toen ik het ging gebruiken, maar ik wil elk systeem een kans geven zodat ik niet in de vooroordelen vast blijf zitten. Dat heb ik in het verleden ook gedaan met Windows 8 nadat ik hoorde dat iedereen het verfoeide. iOS heeft me in de probeerperiode niet kunnen overtuigen, Windows 8 dan weer wel.
Dan is het ook voorspelbaar dat je er negatief commentaar op gaat geven.
Maar tijdens het proberen probeer ik altijd zo open mogelijk te staan voor de eigenaardigheden van het te proberen product. Dat negatieve commentaar is dus niet een gegeven, eerder een gevolg van een soort incompatibiliteit tussen mijn ideeën en die van de ontwikkelaars van het systeem.
Niet aan tippen?

Het is gewoon omdat jij inlogt met je apple account,dat je alles synchroniseerd op je apple toestellen.

Moest je inloggen met je google of windows account op andere toestellen,gebeurt net hetzelfde.Moest je de apps niet hebben,kun je ze gewoon installeren!Google foto's,en je hebt overal je foto's beschikbaar.Kalender ook.Contacten ook.Instellingen,achtergronden kun je met de Oneplus account,.....

Tegenwoordig kun je alles van en naar heel gemakkelijk overzetten en syncen!!!

En zoveel meer....

Xiaomi synchroniseert net als Apple ook zijn toestellen,(smartphone<>tablet<>laptop) en voorziet zijn flagships ook van 5 jaar updates
Niet aan tippen?

Het is gewoon omdat jij inlogt met je apple account,dat je alles synchroniseerd op je apple toestellen.

Moest je inloggen met je google of windows account op andere toestellen,gebeurt net hetzelfde.Moest je de apps niet hebben,kun je ze gewoon installeren!Google foto's,en je hebt overal je foto's beschikbaar.Kalender ook.Contacten ook.Instellingen,achtergronden kun je met de Oneplus account,.....

Tegenwoordig kun je alles van en naar heel gemakkelijk overzetten en syncen!!!

En zoveel meer....

Xiaomi synchroniseert net als Apple ook zijn toestellen,(smartphone<>tablet<>laptop) en voorziet zijn flagships ook van 5 jaar updates
Volgens mij bedoeld hij dat je bijvoorbeeld je telefoon kunt opnemen via een mac, of als je inlogt op een toestel dat al je apparaten worden gesynchroniseerd(als je je airpods paired met een ios toestel zijn ze automatisch ook met je mac gepaird), die synchronisatie is bij android net iets minder, maar de functionaliteit bij android blijft voor mij de prioriteit krijgen.
Waarom heeft Google daar nog geen antwoord op? Ik ben een android gebruiker, maar die features die je daar noemt vind ik wel cool.
Misschien biedt airdroid een antwoord op je vraag? Ik gebruik dit continue om te sms'en als ik aan m'n bureau zit. De belfunctie heb ik nog niet uitgetest, maar zit er wel degelijk in :)
Doe mij een Iphone Dual-SIM, dan ga ik er ook eens naar kijken...
De MacBook die ik nu heb zal waarschijnlijk ook de laatste zijn. Nog steeds duur, maar ieder naar steeds minder vrijheid qua "zelf hardware upgraden/vervangen". Tegenwoordig zit alles gesoldeerd en kun je je MacBook in de kliko gooien als bijvoorbeeld het Geheugen kapot gaat.

Zoals ik zei is het even wennen van iOS naar Android, maar uiteindelijk wen je wel. Zoals de anderen al aangeven heeft Google intussen ook genoeg Sync mogelijkheden. En qua OS updates moet je gewoon een goede fabrikant kiezen. OnePlus is volgens mij wel aardig netjes met OS updates.

En stel het is uiteindelijk allemaal net niet zo gelikt als bij iOS, onderaan de streep betaal je wel bijna de helft van wat je anders voor een iPhone zou betalen :)
Die telefoons worden natuurlijk ook wel voor een deel van tevoren gemaakt, anders zou het ook veel te lang duren voordat je ze in huis had
Hier kun je een kijkje nemen in de fabriek.
https://www.youtube.com/watch?v=ES-s9KQrUTY
Lijkt me tof om eens zo'n fabriek van binnen te zien.
Links Tech Tips heeft korte tijd geleden een filmpje gemaakt waar je delen van de fabriek ziet. Dit gaat dan vooral over de quality control, maar het geeft wel iets aan beeld.

https://linustechtips.com...3-oneplus-6-factory-tour/
U vraagt, wij leveren: https://www.youtube.com/watch?v=zjZIWsoT1kw

Zelf ben ik een keer binnen geweest bij NXP in Nijmegen, wafers zijn wellicht wat stof gevoeliger dus moesten we heus een pak aan. Het voelde net of we allemaal mars mannetjes waren :9

Ik ben inderdaad ook wel benieuwd hoe zich dat daar afspeelt!
Toevallig heeft UnboxTherapy een bezoekje gebracht bij Oneplus.

Video: https://youtu.be/-8Kv9fWj9Co
@Slarno Linus heeft er een tijd geleden een video over gemaakt bij OnePlus. https://youtu.be/ES-s9KQrUTY
Linus is naar de OnePlus fabriek geweest en heeft een korte rondleiding gehad. Hij is daar ook langs de testruimtes geweest. Is er leuk om te zien hoe ze die telefoons testen.
Never mind....

[Reactie gewijzigd door Snakeye2209 op 15 juni 2018 08:08]

Daar is een video van gemaakt door inbox theory!

https://youtu.be/-8Kv9fWj9Co
Linustech heeft ook een video waarin hij een bezoek brengt aan de Oneplus fabriek.
https://goo.gl/images/AK74vV

Om het ook maar gelijk te corrigeren: Unbox Therapy: http://unboxtherapy.com

Edit:
Richting @djpsycho82 uiteraard ;)

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 14 juni 2018 22:09]

Haha, ik weet niet of je nu op mij reageert of op @djpsycho82 .
Ik zie nu pas dat autocorrect er ook inbox van gemaakt had. Te snel getypt, niet gelezen haha. Was een reactie op beide 🐵
"Het toestel verkoopt daarmee beter dan de vorige twee OnePlus-modellen."
Dat zal er voor Nederland in ieder geval alles mee te maken hebben dat deze nu gewoon via een Nederlandse winkel (Belsimpel) te koop is. Hierdoor heb je minder gezeur met garantie wanneer er iets aan mankeert. Ook is het daarmee voor ondernemers/bedrijven makkelijker i.v.m. BTW.
Verder is dit volgens alle reviews gewoon een ontzettend goede telefoon (kan ik beamen want heb hem zelf ook) die in vergelijking met de concurrentie gewoon stukken goedkoper is. Persoonlijk vind ik dit een mooie ontwikkeling en hoop ergens dat Apple en Samsung dit wel gaan voelen. Hoop dat de trend om steeds maar duurdere telefoons te maken daardoor tot zijn einde komt.
Hoezo minder gezeur? Denk juist meer gezeur gezien het feit dat je hem moet inleveren bij Belsimpel. Belsimpel stuurt hem vervolgens weer door naar OP. Het hele proces verloopt sneller als je hem zelf opstuurt naar OP, maar als je bij Belsimpel gekocht hebt kan dat niet.
Jan met de pet denkt daar anders over

@Praetextatus Juist

[Reactie gewijzigd door uNoTopia op 14 juni 2018 20:21]

LOL, nee die koopt een Samsung of Apple.
Volgens mij begrijp je het niet helemaal. Wat @uNoTopia wilt zeggen dat het makkelijker is om de telefoon in te leveren en gewoon in het Nederlands te communiceren ipv via mail en daarna brievenbus etc.
Veel mensen kopen daarom nog steeds dingen gewoon in een fysieke winkel.

Stel je hebt een kapotte telefoon en je stuurt die direct op naar China en de webwinkel zorgt ja sorry we hebben nooit iets ontvangen. Ga jij naar China vliegen om je recht te halen voor een telefoon van 500 euro? Als je koopt bij een Nederlandse webwinkel heb je gewoon meer zekerheid. Geldt ook voor veel mensen bij zakelijke aankopen.
Oneplus hoeft niet naar China. Ze komen hem ophalen bij de deur met UPS geloof ik. Daarna gaat hij naar Tsjechië en heb je hem binnen een week weer terug als er een normale garantie kwestie is.
Ik ben het er wel mee eens dat communicatie in het Nederlands via bels simpel echt wel makkelijker is. Heel groot voordeel voor de bedrijfsmatige kopers is een bon met BTW! Scheelt heel wat centjes...
yup, met UPS inderdaad. en dan naar Polen en met een paar dagen heb je 'm weer terug.
in mijn geval met een OP3, donderdag opgehaald en maandagmiddag 16:00 weer terug en in de tussentijd continu statusupdates.
bleek een defect moederbord, toestel was 1 3/4 jaar oud, een chat met een medewerker van OP was voldoende om een RMA in gang te zetten.
Mijn ervaring is niet anders. Mijn OP5 opgestuurd voor DRM update, prima service als je mij vraagt.
Same. 2x opgestuurd. Een keer dinsdag op gestuurd vrijdag terug. Nieuwe moederbord en accu. Laatst weer voor de auto focus die kapot was. Toevallig weer dinsdag opgestuurd en weer vrijdag afgehaald. Dik tevreden in my opinion.
ja, juist omdat ze die bij belsimpel kunnen krijgen. kip-ei verhaal. ik zie ook behoorlijk wat mensen met toestellen van andere fabrikanten, bijvoorbeeld omdat ze door het personeel van de winkels aangeraden werden. ik zie daarentegen veel minder mensen met een toestel uit het buitenland omdat mensen hier minder vertrouwen in hebben en de service minder simpel te gebruiken is.

[Reactie gewijzigd door sjettepetJR. op 14 juni 2018 18:40]

Kopen bij belsimpel betekend dat ik te maken heb met een Nederlandse winkel en die moet voldoen aan de voorwaarden die gelden voor Nederlandse winkels. Dat geeft mij meer vertrouwen dan kopen bij een webwinkel waarvan ik niet weet hoe ze voor langere termijn omgaan met zaken als garantie.
Website fabrikant zou ik niet bepaald gelijk stellen met een webwinkel.
Belsimpel had ze al als import maar nu kan je ze ook gewoon bestellen via de oneplus site zelf... dus zou liever daar halen dan belsimpel.
Mooi en praktisch toestel mijn S9+ steekt nog niet half zo goed in elkaar. Vooral de virtuele knoppen balk en gestures zijn top. En de face unlock werkt veel beter dan mijn S9+. Ik kan hem iedereen aanraden.

Vol afgunst kijk ik naar mijn vrouw haar OnePlus.

[Reactie gewijzigd door Seth_Chaos op 14 juni 2018 18:09]

Ja fingerprint en face unlock zijn snel. Nu is het vaak zo dat je voor snelheid veiligheid aflegt. Eenmaal hoeveel vergelijkingen/berekeningen hoe veiliger. Vind het zelf apart dat een fabrikant nog geen opties voor de snelheid van de vingerafdruk scanner heeft gemaakt.
Vind het zelf apart dat een fabrikant nog geen opties voor de snelheid van de vingerafdruk scanner heeft gemaakt.
dat is omdat de fabrikanten graag de gebruikers het idee geven dat vingerafdruk scanners heel veilig zijn. om dan ook een optie te geven 'minder veilig, maar sneller' zou die illusie verbreken.
Voor de gemiddelde gebruiker is de veiligheid van het unlocken ondergeschikt aan het gebruikersgemak. Op papier is mijn s9+ veel veiliger, heeft veel meer unieke opties en betere specs. Maar als ik kijk naar de gebruikers ervaring dan steekt de OnePlus 6 met kop en schouders boven mijn s9+ uit.

En dat is een wijze les die ik nu geleerd heb. Beter op papier, maakt het toestel nog niet beter in de praktijk.
Moet ook zeggen dat ik het een heel fijn toestel vind, bevalt uitstekend. :)
Door de hogere prijs is er meer marge voor oa winkeliers. Ze liggen mede daarom nu ook gewoon bij amazon, en dat zorgt natuurlijk ook weer voor meer verkopen.
Ik denk dat ze er ook goed aan gedaan hebben om een notch te gebruiken. Of je het nu mooi vindt of niet (ik bijv vind het niet mooi), het geeft wel een uitstraling van, dit is het nieuwste model, dit hebben nog maar weinig mensen, dit is de laatste techniek. Voor nu is het speciaal, en dat verkoopt.
Eigenlijk zouden merken als OnePlus en Xiaomi in mijn ogen veel meer moeten verkopen! ;) ;)

Ik ken eigenlijk geen mensen die van 'bekendere' merken komen,en die zeggen dat ze spijt hebben voor 1 van deze merken gekozen te hebben.

Hopelijk breken ze in Europa en Amerika nog meer door!

Hetgeen je krijgt voor die prijs is ongezien! Xiaomi heeft wel nog een betere prijs/kwaliteit (MI 8 of Mix 2s) vind ik. _/-\o_

[Reactie gewijzigd door greatkz op 14 juni 2018 18:21]

Kan het ook met de voorraden vanuit de fabriek te maken hebben?
Stel dat je ruim voor de release al 500.000 op voorraad hebt en na de release 200.000 per week bij kan maken (geen idee of dit kan), maar dan is de kans velen malen groter dat je er zoveel verkoopt dan wanneer je slechts 100.000 op voorraad hebt en 100.000 per week kan maken.

Het gaat hier om de verkoopcijfers, niet om de hoeveelheid bestellingen die misschien wel op hetzelfde niveau ligt als voorheen. Het is dus lastig te zeggen of het succes nu groter, kleiner of hetzelfde is als voorheen. Het enige succes dat duidelijk is te zien, dat zijn het aantal leveringen vanuit de fabriek (en dat kan ook wel positief worden beïnvloed door de vele grootschalige inkoopacties van de diverse winkels).
Ik heb toch best wel veel last van een aantal bugs. Voornamelijk call drops, als ik een 2de oproep binnen krijg dan dropt hij heel vaak mijn actieve call. Verschrikkelijk irritant. Ik heb de indruk dat ze in reviews nooit echt uitvoerig testen op bellen,nochtans de basis functionaliteit :-) Ik krijg gemiddeld een vijftigtal telefoons per dag dus ik merk vrij snel als er iets niet klopt. Hopelijk snel een fix
Troste gebruiker van dit toestel !
Mooi om te zien dat er dus hele hoop ook het vertrouwen in de 6 hebben

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee