Apple geeft iOS ondersteuning voor spammeldingen telefoontjes en sms'jes

Apple geeft iOS-gebruikers de mogelijkheid om ongewenste telefoontjes en sms'jes te rapporteren als spam. In iOS 12 komt hiervoor ondersteuning, via third party-software waarmee meldingen zijn te maken.

Een webpagina voor ontwikkelaars op de site van Apple maakt melding van zogenaamde Unwanted Communication-extensies. Op de pagina wordt onder meer uitgelegd hoe gebruikers ongewenste telefoontjes kunnen melden, namelijk door naar links te swipen in de lijst met recente gesprekken. Sms'jes kunnen gerapporteerd worden met een speciale knop in de app.

Verder legt de webpagina uit hoe ontwikkelaars een dergelijke functie voor Unwanted Communications kunnen implementeren, die vervolgens in de instellingen kan worden aangezet. De functie moet beschikbaar komen met iOS 12, die momenteel nog in bèta is.

De nieuwe feature moet dus door ontwikkelaars zelf worden geïmplementeerd en geldt alleen voor telefoontjes en sms'jes. Overigens heeft Apple zelf al ondersteuning ingebouwd voor het melden van spam binnen iMessage.

Door RoD

Admin Mobile

10-06-2018 • 10:11

127 Linkedin

Reacties (127)

Wijzig sortering
Kan dat al niet op iOS via TrueCaller?
Die kon dat in ieder geval al wel op mijn Windows Phones en op iOS.

Enige nadeel nu, de functie ligt op het randje van de GDPR/AVG. Er worden immers contactgegevens van mensen opgeslagen en die personen weten niet eens dat dit gebeurd.
Dat trueCaller vind ik maar een dubieuze app. Een jaar of 10 geleden had een vriend van me dit op z’n toestel staan. Hij had m’n nummer onder m’n nickname opgeslagen. Enkele maanden geleden via vraag/aanbod wat gekocht en de verkoper herkende mijn nummer onder mijn nickname in de truecaller app. Maw het volledige adresboek wordt bij hun opgeslagen.
Geld moet toch ergens gehaald worden, Zo heeft elke app wel iets...
Ow... dus dan maar zomaar andermans gegevens verkopen?
Wordt niet verkocht. Truecaller krijgt de gegevens van de gebruikers en slaat deze op. Als je gebeld wordt kijkt de truecaller app in de database om het nummer te matchen. Die database bevat dus het contactboek van alle gebruikers.

Daarom zei ik, gdpr/AVG technisch gezien zitten ze op het randje.
Doorverkopen mogen ze dan weer niet, want dan gaan ze over dat randje heen
Ze zitten niet op het randje. Ze gaan er overheen als ik dit zo lees. Volgens jou zouden ze mijn telefoonnummer in hun systeem hebben staan wanneer iemand die mij kent (hoeft niet perse andersom) die app geinstalleerd heeft? Ik heb truecaller nooit toestemming gegeven mijn telefoonnummer op te slaan. Ze hebben dan een persoonsgegeven van mij in hun database zonder toestemming. Lijkt me tijd om dat bedrijf op te doeken dus (tenzij ze het om kunnen bouwen om te werken zonder adresboeken).
Er zit nogal een verschil tussen dat ik zelf toestemming geef aan een app om dat met mijn gegevens te doen en dat mijn gegevens via iemand anders bij een app terecht komen en verkocht worden.
Dat zullen alle contacten in je telefoon vast heel erg waarderen dat je zo met hun gegevens omgaat 👍
Want? Moet je je niet aanmelden en de voorwaarden accepteren?
Gelukkig mag dat in de EU niet meer... want dat zijn zieke bedrijven waar je NOOIT zaken mee moet doen.
Gelukkig mag dat in de EU niet meer... want dat zijn zieke bedrijven waar je NOOIT zaken mee moet doen.
Zou je je reactie kunnen onderbouwen met een bron?
Nieuwe AGP wet vergeten?
In de EU mag het zeker nog, maar het mag niet zonder toestemming. Aangezien 99% gewoon op Accept klikt als de voorwaarden worden voorgeschoteld, zullen deze praktijken gewoon doorgaan.
Dat is de wereld waar we nu in leven.
Dooddoener eerste klas.
Er zijn ook aanslagen, milieudelicten, plasticsoep en kinderleed.

'Maar ja, dat is de wereld waarin we leven....''
Dat we er in leven betekent niet dat we moeten accepteren.
Precies, maar je opmerking klinkt als berusting.
Jesus wat een argement :?

Het is een normale bron van inkomsten. Dus stel ik jat vandaag jouw hele hebben en houden en verkoop het weer door dan heb ik ook een bron van inkomsten. Als ik jou reactie zo lees zou je daar dus niets op tegen hebben?
Als je er niet mee eens bent moet je ver van het internet weg blijven.. Daarnaast is iets fysieks iets anders dan iets online. Dat is appels met peren vergelijken.
Jammer dat ze mensen met deze instelling geen ontzegging mogen doen van het gebruik van internet. Wat een onzin! Geld of persoonlijke info, zijn beide zaken die waarde hebben. Ik denk zelfs dat ik het laatste belangrijker vind.
Eh nee. Als je goed leest staat er dat je vanuit de recente telefoongesprekken kunt swipen om een nummer te melden. Dit houdt dus in dat er nu -nieuwe- integratie komt in de telefoon/sms-app.
Zoals ik al zei, zoals Windows phone/mobile dit ook had en de truecaller app heeft op Android... :)
Het kon dus niet met Truecaller in iOS, omdat iOS bijna geen third party integratie toeliet in hun telefoon/sms-apps. Het enige wat Truecaller kon doen is een lijst opgeven met daarin telefoonnummers, namen en status (geblokkeerd of niet). Bij een binnenkomende gesprek, kon dan de naam weergegeven worden van diegene die je belde, of kon het gesprek meteen geblokkeerd worden (spam calls).
Truecaller kreeg nooit te zien wie je belde. Verder kon je ook de namen zien (die Truecaller aanleverde) bij je recente telefoongesprekken.
Informatie werd dus altijd maar 1 kant opgestuurd (Truecaller -> Phone app) en nu krijg je dus dat je ook informatie de andere kant op kunt sturen, en dus Truecaller kunt laten weten dat een bepaalde nummer spam is.
Dat is het grote verschil.

[Reactie gewijzigd door Rex op 11 juni 2018 10:28]

Mijn S9+ heeft deze feature al, alleen weet ik niet hoe je zelf iets kan melden. Het is een droom, ik kan niet meer zonder. Ondanks dat ik op het bel me niet register sta denken dat mensen mij mogen bellen omdat ze het nummer van het KvK hebben gekregen, wat ook weer zoiets is.

Maar goed, ik kan dus niet maken om niet op te nemen, maar sinds ik mijn S9+ heb druk ik ze gewoon weg. Ik kan niet meer zonder.
Mijn S8 ook, maar volgens mij is het een feature die Android al langer heeft. Vind het ideaal. Want ook klanten/leveranciers laat hij zien wie het zijn. Maar soms klopt het ook wel eens niet.
Het toevoegen van nummers om te negeren is er al sinds Android 4.
Destijds moest je het handmatig in de telefoon (app) instellingen aangeven, maar imho al sinds 5.x een optie om een inkomend nummer direct toe te voegen bij een belactie

Persoonlijk mooi dat Apple het nu (pas) toe gaat voegen, maar het zou niet eens centraal geregeld hoeven te zijn, een nummer wat ik vervelend vindt, hoeft voor de volgende niet zo te zijn.
Apple heeft het tot nog toe onnodig lastig gemaakt voor de gebruiker
https://www.mactip.net/ip...nkown-no-caller-id-calls/

Wat is er mis met een knopje "blokkeer beller zonder nummer" en "blokkeer nummers van XXX*"
Het moet van niets naar 'de cloud' en 'samen' ( valt nog mee dat het niet via blockchain moet gaan )
Vind dat wel tricky. Ziekenhuis e.d. bellen ook zonder nummer en die blok je dan ook automatisch? Geen idee hoe het werkt namelijk.
Vind dat wel tricky. Ziekenhuis e.d. bellen ook zonder nummer en die blok je dan ook automatisch? Geen idee hoe het werkt namelijk.
Het ziekenhuis waar ik bij kom, belt gewoon met een uitgaand lokaal nummer, huisartsenpost idem.
Verder is een 'enkele' instantie voor mij geen reden om alles maar toe te staan.

Belt men anoniem, krijgen ze mijn (gesloten) voicemail, dat ze nummerweergave aan moeten zetten, of een andere manier gebruiken om mij te bereiken.
Handig als er iemand van de familie op sterven ligt of een ongeluk heeft gekregen.
? Want dat is een dagelijks voorkomend probleem ?

Als iemand op sterven ligt, of een ongeluk krijgt, ben ik niet de persoon die daar verandering in kan brengen, daar hebben ze dokters voor..
Misschien bij jou, maar hier hebben meer mensen mijn nummer.
Ben ik niet bereikbaar, wordt wel een ander in kennis gesteld, die daarna mij weer kan bellen.
Ja, irritante gewoonte van die ziekenhuizen. Bel gewoon vanaf het nummer van de balie van de relevante afdeling.
Blokkeren van een beller is niet iets nieuws op IOS, dat zit er gewoon in. Je kan een nummer direct toevoegen aan de lijst geblokkeerde bellers. Het enige nieuwe is nu het rapporteren als Spam.
"je kan een nummer toevoegen"
Ja, maar dan moet je het nummer al hebben, en anonieme nummers is zo eenvoudig niet.

edit :
En daarbij, zo'n nummer moet in je contactenlijst staan, en DAT wil ik nu helemaal niet.
Er staan nu al 200+ nummers in, die vervuiling van 'ongewenst' is .... ongewenst.

Je moet sowieso al via een omweg werken ( icloud) om contactlijsten te maken, nu heb ik er al 4
ivm bereikbaarheidsdienst zijn sommige contacten wél toegestaan in de nacht, familie wil ik altijd kunnen beantwoorden, en weer andere zijn wel collega, maar hoeven in de nacht geen "grappige" plaatjes te melden.

imho kan de contacten/telefoonfunctie op IOS een héél stuk beter dan het nu is ;)

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 10 juni 2018 13:11]

Over het algemeen respecteer ik dat mensen die hun nummer niet meesturen anoniem willen blijven door het gesprek niet aan te nemen. Tenzij ik nadrukkelijk een anoniem gesprek verwacht. Voicemail is ook een "ik ben momenteel niet bereikbaar, gelieve een SMS of whatsapp te sturen", zonder mogelijkheid om wat in te spreken.
Ik ben een leek op smartphonegebied, heb zelf een gsm net w8.1, maar daar kan ik nummers op blokkeren. Is dat ook op android en ios of waren ze bij MS toen al goed bezig? ;)
Dat heb ik dus ook. Kvk nummer en opeens belt iedereen je voor energie. Dat belmenietregister is kennenlijk niet voor kvk. Dit zou een mooie toevoeging zijn!
Belmenietregister is toch alleen voor consumenten die niet gebeld willen worden?
https://www.bel-me-niet.n...kkeren-voor-telemarketing
Het Bel-me-niet Register richt zich op natuurlijke personen. Natuurlijke personen zijn consumenten en bedrijven zoals maatschappen, vennootschappen onder firma en eenmanszaken. Deze natuurlijke personen kunnen hun telefoonnummer laten blokkeren voor telemarketing.

BV's, NV’s en dergelijke vallen hier niet onder. Dit zijn rechtspersonen. Een rechtspersoon kan zich niet laten registeren in het Bel-me-niet Register en kan zijn telefoonnnummer dus niet laten blokkeren voor ongevraagde telemarketinggesprekken.
Het probleem is dat:
1) Deze mensen geen boodschap hieraan hebben, ze bellen toch. Ik had er ooit eentje die zich voordeed als T-Mobile zakelijk. Als iemand zover heen is dat ze misbruik maakt van een naam dan zal het bel-me-niet register ook niks uitmaken.

2) Een bedrijf in oprichting kan niet over een telefoonnr beschikken, dus geef je je privenr maar op (want het KvK wil dat je een telefoonnr opgeeft). Ook al verander je het later, dan nog staat het vast bij het KvK.

In mijn geval gaat het dus om mijn privenr die ooit is opgegeven bij het KvK. Het is een privenr welke staat geregistreerd op mijn naam.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 10 juni 2018 10:47]

Het probleem is dat:
1) Deze mensen geen boodschap hieraan hebben, ze bellen toch. Ik had er ooit eentje die zich voordeed als T-Mobile zakelijk. Als iemand zover heen is dat ze misbruik maakt van een naam dan zal het bel-me-niet register ook niks uitmaken.
Jezelf aansluiten bij het Belmeniet register is niet verplicht als telemarketing bedrijf. Doe je dat dus niet mag je bellen wat je wil, wassen neus dat hele systeem.
Bel me niet is geregeld in de Telecommunicatiewet en is redelijk binden, er staat een boete van maximaal 900k op en het ministerie kan via dwangbevelen de personen dwingen om te stoppen.

https://www.rijksoverheid...ngen/bel-me-niet-register

In de praktijk is dat natuurlijk niet zo makkelijk. Het gaat meestal om alleen staande moeders die vanuit huis met een VoIP lijntje bellen. Dat is redelijk dwijlen met de kraan open.
Ooh ik had begrepen dat je jezelf moest aansluiten bij dit register als beller.

Misschien was dit dan aan het begin Oid.

Ik sta overigens ook op het register en wordt nooit gebeld, niet dat ik nummers opneem die ik niet ken verder :)
Je moet je als beller inderdaad aansluiten bij het bel me niet register om nummers te kunnen checken.

Maar als je dat niet doet betekent dat nog niet dat je die nummers wel gewoon mag bellen. Je kunt dan geen nummers controleren en loopt zo het risico op vervolging.
Waarom dan geen goedkoop 06-nummer registreren voor je KvK? Kost je een paar euro per maand. Beetje eigen schuld dus, als je je prive-nummer aan zoiets bindt.
Je had natuurlijk een prepaid kunnen gebruiken of een 085 voicemail box
Had natuurlijk ook het formulier hinkstappend in kunnen vullen, had ik ook kunnen doen, maar dat ozu nergens op slaan. Net zoals wat jij nu zegt, slaat ook nergens op.

Voor ZZP'ers en eenmanszaken heb je geen andere keus, voor een BV moet je bereikbaar zijn, want je wordt even later door de belastingdienst gebeld voor een BTWnr.

[Reactie gewijzigd door SizzLorr op 10 juni 2018 10:59]

Misschien vroeger maar in februari heb ik weer een bv opgericht en gewoon een btw nummer gehad zonder dat iemand mij gebeld heeft. Na twee weken netjes een brief met het btw nummer. Ondertussen ook al de btw aangifte gedaan en ben nog altijd niet gebeld :)
Wij hebben ook gewoon een brief gekregen, ja :)
Ook vroeger communiceerde de belastingdienst toch vooral met blauwe enveloppen. Ze hebben daar zelfs het alleenrecht op. Die blauwe enveloppen dus, niet het sturen van brieven. ;)
Met de kennis van nu.
Dan nog, bedrijven in de telemarketing hebben daar gewoon lak aan.

Ik heb me inmiddels talloze keren opnieuw bij dat register aangemeld en toch ontvang ik weer ongewenste telefoontjes (die me na afloop weer wijzen op het belmeniet register en het recht in de telemarketing...).

Laatst ook gebeld door de “west bespaar groep”, die liepen me werkelijk dagelijks te stalken..
Jaren geleden hetzelfde gehad op het bedrijf waar ik werkte. Oplossing was tamelijk simpel, ze zo lang mogelijk onzinnig aan de lijn houden. Ze het hele riedeltje late uitvertellen (kunt u het nog eens herhalen?) en daarna zeggen "oh, dat is niet mijn gebied, ik geef het door aan mijn kollega (wie-dan-ook die net toevallig in de buurt is) en die de telefoon in handen drukken ( met de mededeling het verhaal even te luisteren en de telefoon door te geven aan de volgende, stagiair of zo ). Daar hebben we best wat fun mee gehad.

[Reactie gewijzigd door rboerdijk op 10 juni 2018 12:10]

Leuk is het zeker. Het nadeel is dat je uurtarief vaak toch hoger is dan diegene die werkt bij het callcenter... je bereikt er niets mee uiteindelijk :)
Jep ik zeg wel eens.

Kunt u even wachten zie iemand aan de deur. En dan de telefoon neerleggen en kijken hoe lang ze blijven hangen. 😅
laatste tijd over deze oplossing zitten denken.
Een of andere beveiligings toko uit amersfoorts blijft me spammen

https://www.youtube.com/watch?v=kK6Ut0EuBbo
Ik verbind u even door met de juiste afdeling.. en dan naast de speaker met een lekker muziekje zetten. Af en toe nog muziek uit doen en 'een klein momentje' zeggen. Grootste volhouder had 40minuten gewacht die is zeker wel ontslagen denk ik }>
Ja, dat is ook waar. Werd gebeld, aangegeven dat ik in het bel-me-niet-register stond. Reactie, o dat duurt even voordat het verwerkt wordt. Nu was mijn inschrijving 3 jaar geleden gedaan, dus hij kon zijn lachen ook niet inhouden. 8)7

Alles met onbekend nummer neem ik in principe niet op.
Onbekende nummers heb ik geblokkeerd middels een app, krijg niet eens een melding en boeit me ook niet. Ze kunnen wel een voicemail achterlaten met hun nummer.
Vooraan gewoon aanmelden bij de OPTA, die kunnen dan een boete uitdelen. Loopt in de tienduizenden euro's.
Ik ben blij dat jullie die telefoontjes krijgen, want dan hebben ze geen tijd om mij te bellen. [/S]

Zou het nog uitmaken bij welke provider je zit? Ik heb echt al jaren KPN en ik kan me echt niet heugen wanneer ik voor telemarketing gebeld ben.
Anoniem: 470811
@1nsane10 juni 2018 11:43
Als je voip hebt: http://www.jollyrogertelco.com _/-\o_
Edit: Dit is aangepast zo blijkt

[Reactie gewijzigd door Donstil op 10 juni 2018 11:50]

Het is wel degelijk verplicht, zie hier uit de tijd dat het werd ingevoerd.

Er worden ook regelmatig torenhoge boetes uitgedeeld door de OPTA.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 juni 2018 11:49]

Ik pas het net aan toevallig :)
Inderdaad. Geld niet voor zakelijk.
Is wel iets dat wat mij betreft veranderd mag worden.. Ik word op mijn werk email en telefoon (die ik ook prive gebruik) verrot gespamd door allerlei irritante sales figuren. Waarom moet dat zakelijk nou opeens weer wel mogen? Ik heb het al druk genoeg. De emailtjes gaan gelijk de zwarte lijst op, dus dat valt wel mee, maar de telefoontjes zijn echt vervelend. Het zijn ook vrijwel altijd mensen die duidelijk mijn profiel niet gelezen hebben want het gaat dan om dingen die totaal niets met mijn functie te maken hebben.

Ik denk trouwens dat ze dat van LinkedIn halen want toen ik van baan veranderde begon het opeens. Ik heb nu mijn achternaam daar verborgen zodat ze mijn email adres niet kunnen achterhalen maar ik denk dat ze exports gebruiken want het heeft tot nu toe niet veel verschil gemaakt.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 juni 2018 11:44]

Bij KvK kun je privé inmiddels wel aangeven (tot zo ver wordt het nageleefd bij mij :):

"Non Mailing Indicator, Let op! Er zijn ondernemingen en organisaties die niet benaderd willen worden met direct-marketingactiviteiten via post of bezoek aan huis (zij maken gebruik van de zogenaamde Non Mailing Indicator, NMI). Als afnemer dient u dit te respecteren. U kunt zelf checken of het bedrijf de NMI heeft aanstaan door op de bedrijfsnaam te klikken voordat u daadwerkelijk bestelt."

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 470811 op 10 juni 2018 11:39]

Bij KvK kun je privé inmiddels wel aangeven
Dat kon altijd al, alleen hebben ze dat nooit aan de grote klok gehangen omdat het ook hun inkomsten onder druk kon zetten.
Anoniem: 470811
@Atheistus10 juni 2018 13:40
Aaah, dat wist ik niet :)
Ja maar ik werk voor een groot bedrijf dus ik heb geen controle over de KvK inschrijving :)

Daar komt mijn nummer natuurlijk ook niet vandaan. Ik weet niet hoe ze dat te pakken hebben gekregen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 juni 2018 13:09]

..en voor de "indiase helpdesk van windows"... O-)
Die weten me als consument ook te vinden!
Twee welen terug had ik die gasten twee, drie, soms vier keer per dag aan de lijn. Heel irritant.
"Het Bel-me-niet Register is alleen voor natuurlijke personen in Nederland. Dat zijn consumenten en bepaalde bedrijven zoals vennootschap onder firma’s, maatschappen en eenmanszaken. Een BV, NV, of ander rechtspersoon kan geen telefoonnummers blokkeren."
Bron: https://www.bel-me-niet.nl

Zie ook de pagina van de KvK; https://www.kvk.nl/privac...ngactiviteiten_van_de_KvK

Zelf heb ik mijn telefoonnummer uit het handelsregister gehaald en een nieuw telefoonnummer genomen, maar ik realiseer me dat dit niet voor iedereen een oplossing is.
Anoniem: 120539
@carpebios10 juni 2018 10:41
Het belmeniet register is voor particulieren.
Als bedrijf (en dat ben je dus ook al als zzp’er) ben je vogelvrij voor telemarketiers.
Alleen ZZP'ers die een BV oprichten. Als eenmanszaak kun je je prima registeren.

Overigens heb ik tegenwoordig een niet-zakelijk 06-nummer aan mijn KvK registratie hangen, en dat gaat prima. Geen telefoontjes meer na registratie in het register.
Dit heb ik zelf ook ondervonden. De enige oplossing is een zakelijke telefoon. Ik werd zelf helemaal gek van het gebeld worden op mijn privé telefoon aangezien ik deze altijd bij me heb
https://www.kvk.nl/inschr...er/non-mailing-indicator/

Voorkomt niet alle ongewenste post en niet alle telefoontjes. Maar het scheelt echt 90% als het iet meer is. Ik krijg nauwelijks ongewenste post en ongeveer 1 telefoontje per jaar.
Maar goed, ik kan dus niet maken om niet op te nemen, maar sinds ik mijn S9+ heb druk ik ze gewoon weg. Ik kan niet meer zonder.
Ik heb hier ook regelmatig last van... ik word wekelijks een keer of 3/4 gebeld, maar doorgaans zijn het afgeschermde nummers.
Afgeschermde nummers neem ik sowieso nooit op, wat hebben ze te verbergen, ze hebben mijn nummer immers ook?

- En een niet-afgeschermd nummer dat ik niet herken, neem ik vaak ook niet op, omdat ik al standaard een spammer verwacht tegenwoordig.
Wat ik in dat soort gevallen vaak doe, is meteen het nummer via Google opzoeken, waarna ik er vaak achter kom dat het idd een spammer was.
En sowieso geldt; merk je dat ik niet opneem, en je hebt me echt nodig... dan spreek je maar effe in.
(neem je die moeite niet, dan is het blijkbaar niet zo dringend)

[Reactie gewijzigd door The_Prodigy1982 op 11 juni 2018 08:05]

Afgeschermde nummers neem ik sowieso nooit op, wat hebben ze te verbergen, ze hebben mijn nummer immers ook?
In een ongunstig geval is het een legitieme oproep vanachter een centrale. Die sturen geen nummers uit en dus lijken ze anoniem. Maar goed, pech voor hun.
Zakelijk zou het ietsjes anders zijn, maar prive zoeken ze het maar uit.
Ik ben mn eigen bel-me-niet-register.

Vroeger, voor de nummermelders, had ik een voetbalfluitje. Zij een headset, ik een fluitje. }>
Dat heb ik nooit begrepen. Waarom kan een bedrijf niet hun algemene nummer meesturen? (Of in geval van politie: 0900-8844 of iets.) Dat zou ik wel opnemen. Anoniem niet.
Waarom kan een bedrijf niet hun algemene nummer meesturen? Dat zou ik wel opnemen. Anoniem niet.
Tja, dat zit kennelijk mede in de elektronica van de telefooncentrale. Stamt natuurlijk ook uit een andere tijd; de tijd dat iedereen klakkeloos de telefoon opnam, want.. hee, telefoon.!
Doorkiesnummer hebben er ook last van.

Maar goed, het is rustig. Ik moet vaker opláden dan opnémen.
Als iemand die voor een bedrijf werkt dat achter een centrale zit, als het bedrijf de zaakjes een beetje op orde heeft kunnen ze gewoon een centraal nummer meesturen.
Tuurlijk, maar kennelijk willen ze dat niet of denken er niet over na. Mij scheelt het weinig. Met een nummer maken ze een heel kleine kans en zonder nummer nooit. Percentagegewijs is het verschil nihil.
Hoe heet de app?
De feature is ingebouwd in de dailer en heet Smart Call, deze feature gebruikt de database van Hiya. Je kan Hiya installeren dan kan je zien wat andere zeggen over de beller, maar dat vond ik niet nodig.
Mijn S7 Edge ook. Volgens mij is het een optie die in Android 6 of 7 werd geïntroduceerd (voorheen was het alleen met apps mogelijk). Toch vind ik het mooi dat steeds meer merken en providers met deze mogelijkheid komen. Vooral in Spanje, waar het "bel mij niet register" niet bestaat is dit een verademing. :)

[Reactie gewijzigd door Anoniem8891 op 10 juni 2018 10:32]

Als anonieme bellers hier ook mee geblokkeerd kunnen worden, dan zou dat heel mooi zijn.
Hij neveneffect is dat als de Nederlandse hulpdiensten jou bellen, dat ze geblokkeerd worden, bv. de politie omdat je aangifte hebt gedaan.
bv. de politie omdat je aangifte hebt gedaan.
En hoe vaak komt dat voor ? Je zou trouwens dan even een paar dagen de kat uit de boom kunnen kijken en het tijdelijk opheffen.
"een paar dagen", optimist :+ :Y)
"een paar dagen", optimist :+ :Y)
:)
Ik heb ze nooit nodig gehad, maar als het te lang duurt gaat het slot er weer op.
[...]

En hoe vaak komt dat voor ? Je zou trouwens dan even een paar dagen de kat uit de boom kunnen kijken en het tijdelijk opheffen.
Ik begrijp je punt en oplossing, ik bedoelde niet het aantal maar de mogelijkheid. :)
Dat zou ik wel weten denk ik.
Je zou toch denken dat dat een standaard feature op alle telefoons is? Zit dat zeker nog niet in iOS?
Heb liever een native functie dat ik anonieme bellers kan blokkeren.
Heb liever een native functie dat ik anonieme bellers kan blokkeren.
Ik denk niet dat je dat altijd wilt.
Ik heb laatst een retourprocedure gestart bij Dell en die belde ook anoniem terug. Dat belletje wil ik dan niet missen.
Dat zou dan een keuze zijn, echter is het geen optie op een iPhone.
Als dat niet gaat via de router of de telefoon zelf, kost het een seconde per keer om op je scherm te kijken en alsnog niet op te nemen. Kijken doe je toch al omdat het ook een bekende kan zijn.

Ik heb geen mobiel. Mijn thuistelefoon blokkeert veel mbv de router en mijn vorige toestel ging zelfs niet over bij 'nullen'. Niet opnemen is mijn motto > geen nummer = geen gesprek.
Geen registratie in belregisters met bestanden voor mensen die niet in een bestand willen.
Geen telefoon, geen spam, rust.!
Zo zijn er ook "kijken wie er terug belt" spammers.
Van de week nog, werd ik 's avonds laat gebeld (ging maar 1x over) door een nummer met landcode +6... Oftewel mijn eerste reactie was dat het een voor mij onbekend 06-nummer is.
Gelukkig stond de naam van het land (Tonga) eronder, want kennelijk is terugbellen gelijk 8$ aan kosten.

Nog even en we hebben spam-filtering nodig op de telefoon-app.
Hey. Ik ook exact hetzelfde deze week. Tonga zag ik. Klein eilandje. Was rond 2300 uur dat ik gebeld werd. Nummer meteen geblokkeerd. Ik snap overigens niet dat ios standaard geen anonieme nummers kan blokkeren. Spartaans.
Tonga heeft in de begintijd van internet veel geld verdiend aan hun ".to" domein extensie: Toen kon je nog geen willekeurige extensies aanvragen bij de ICANN. En was "fly.to", "move.to" etc een grappige domein naam.

Tegenwoordig is die business een beetje dood omdat er zo veel interessante extensies zijn.. Dus kennelijk zijn ze nu in aan het springen op de spam kant :(
Toen was "fly.to", "move.to" etc een grappige domein naam.
Ik vond 'kickme.to/fosi' wel handig. }>
Je bedoelt fosi.da.ru van Lady Lidia? (alhoewel ze dat nooit toegegeven heeft).
Yep, maar ik gebruikte de kiickme.to
Psies, die.. :) Nostalgia galore.
Goh, zolang geleden alweer? Ik word oud :'(
Dat was niet Tonga, maar waren 3 Nederlandse ondernemers die de rechten voor een fluitje over hebben genomen.
Hoe blokkeer je een anonieme nummer ? Heb je een bepaalde app of ?
Niet. Kan niet op een iPhone. (En nu hoop ik dat iemand mij tegenspreekt en toch met een oplossing komt).
Zelfs bekende SMS nummers blokkeren werkt niet echt goed :( Ze komen nog steeds in je ontvangstlijst te staan, en de rode "badge" komt nog steeds op de SMS app waardoor je elke keer toch gaat checken. Alleen de notificatie wordt uitgeschakeld. Ik vind dat ook waardeloos gedaan.
Bij mijn provider (Vodafone) kan je gewoon instellen dat je blokkeert om naar het buitenland te bellen. Bij mij staat hij ingesteld: In het buitenland mag ik naar *dat* land bellen en ik mag naar Nederland bellen. Andere landen zijn geblokkeerd.
Dat is wel een handige feature. Ik zal eens kijken of dat voor ons ook handig is, want heel af en toe bellen we wel eens naar het buitenland. (ook Vodafone)
Ik meen mij te herinneren dat iOS 11 al spammeldingen gaf. Dit zou dan slechts de toevoeging betreffen om als gebruiker zlef ook melding te kunne maken van spam calls.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 10 juni 2018 10:39]

Lekker wazig artikel.

Wat is dit voor 'feature'? Is dit zoals op Windows 10, waarbij je gewoon een app kunt maken die als 'call filter' dient? Of bestond dat al en kun je nu calls filteren vanuit het bel/sms menu naar die specifieke call filter app? In het laatste geval vind ik het dan erg opvallend dat dat nog niet kon, want dat zou gewoon basisfunctionaliteit moeten zijn als je calls kunt filteren via een app/dienst. In het eerste geval, dat deze feature nog niet bestond, dat valt mij dan wel tegen. Dit had ik allang verwacht.
Toen ik een domein ging registreren moest ik een telefoonnummer opgeven. Ik, behoorlijk naief, dacht dat dit alleen gebruikt zou worden door de betreffende provider tijdens de registratie.
Niet lang daarna ontving ik een batterij emails en telefoontjes van bedrijven die wel heel graag een website voor mij in elkaar zouden willen zetten of mijn ranking op google in orde willen maken.
Telefoontjes kwamen vanuit Italie of UK en nog wat andere landen.
Sinds die tijd heb ik een app op mijn Android telefoon staan: Should I Answer
Hiermee kan ik perfect aangeven wat ik wil doen voor binnenkomende en/of uitgaande telefoontjes:
- Blokkeren van buitenlandse nummers
- Blokkeren van telefoontjes met verborgen nummers
- Blokkeren van alles wat niet in mijn contacten lijst staat

Werkt perfect. Alles gaat meteen naar voicemail en ik wordt niet meer lastig gevallen.
@SizzLorr Je bericht heeft niets met iOS te maken. 100,000x komt er een ander toestel ter sprake als het om Apple gaat
Ik snap even niet waarom je niet op reageren drukt, maar goed. Volgens mij gaat het om de feature en niet om het merk. Maar goed als jij Apple altijd op voorgrond wil en geen vergelijking wil met andere merken, dan begrijp ik dat.
Ik snap even niet waarom je niet op reageren drukt, maar goed. Volgens mij gaat het om de feature en niet om het merk. Maar goed als jij Apple altijd op voorgrond wil en geen vergelijking wil met andere merken, dan begrijp ik dat.
Het artikel gaat over iOS wat Apple gerelateerd is. Ik reageer dus wel en druk wel. (niet niet :) )
Maar toch heeft @SizzLorr gelijk in deze
Niet om het één of ander, maar al sinds de 'prehistorie' konden toestellen anonieme bellers uitfilteren.
Windows en Android telefoons konden ook nummers op basis van wildcards negeren en direct weigeren ( ideaal in een spamronde, waar je 4 x uit Turkije gebeld werd op een dag, zonder er iemand te kennen )

Ik ben nu een jaar of 3 over naar iphone, en heb geen moment spijt gehad, maar je kan niet met droge ogen volhouden dat ze 'soms' wat achterlopen ( of omwegen nodig hebben) in functionaliteit
Inderdaad, die functie mis ik ook. Wat ik trouwens ook erg mis in het Smartphone tijdperk zijn de 'profielen'.

Vroeger had ik bijvoorbeeld een 'gewone' belstand en een 'stille' zoals je nu ook hebt, maar bijvoorbeeld ook een voor vergaderingen dat hij gewoon 1x een discreet plingeltje gaf als je gebeld werd. Zodat je even gauw kon kijken of het echt wat belangrijks was.

Ik snap niet dat die superhandige functie nooit de overstap heeft gemaakt naar smartphones. In elk geval niet op de telefoons die ik heb (wellicht zijn er Android telefoons die het wel hebben).

Apps zijn een grote verbetering sinds de smartphones maar er zijn toch wat gaten gevallen.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 10 juni 2018 16:10]

Ik gebruik contactlijsten via icloud -> contacten om dit te bereiken.
Je kan contacten in meerdere lijsten hebben.
Zo heb ik mijn directe familie in alle lijsten staan ( zakelijk, storing, privé en ICE )
De nummers die mij 'mogen' bereiken tijdens mijn standby dienst staan alleen in "storing" en "zakelijk"
Klanten en collega's die geen storingen doorgeven, staan dan weer niet in de storingslijst

Ik moet zelf de handeling doen om de juiste "niet storen" lijst te selecteren, en het is werkbaar, niet optimaal ( zoals inderdaad profielen ) maar het is niet anders ;)
Jammer dat die lijsten niet op de telefoon aangepast/gemaakt kunnen worden
[...]
Het artikel gaat over iOS wat Apple gerelateerd is.
Ja dat had je al gezegd, dat is ook duidelijk. Maar we mogen van jou dus geen vergelijkingen maken met andere merken die dezelfde features hebben?
Ik wil een bel-niet-aan register.
En die "aan de bewoners van" moet ook doodvallen. Kut postcode loterij (en IKEA!)

[Reactie gewijzigd door Gamebuster op 10 juni 2018 12:58]

Een “bel niet aan” register is niet nodig. Gewoon een NEE-NEE sticker voor collectes, salesmensen en geloofsovertuigingen bij de bel plakken en opgelost.
In het begin bellen ze nog wel eens aan, maar een simpele verwijzing naar de sticker is voldoende.
Ik moet zeggen dat het de laatste tijd prima werkt. Je ziet wel eens deur aan deur verkopers het tuinpad oplopen, de sticker zien en weer omdraaien en doorlopen.
Erg handig en zeker een aanrader.
Een “bel niet aan” register is niet nodig. Gewoon een NEE-NEE sticker voor collectes, salesmensen en geloofsovertuigingen bij de bel plakken en opgelost.
Ik vind zo’n sticker lelijk en wil hem dus niet.
Dan houd je dus last.
Wacht ook op de ja-ja sticker. Opt-in dus....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee