Corsair bengt Carbide 275R-behuizing uit met zijpaneel van acryl of gehard glas

Corsair heeft een nieuwe midtower-behuizing in zijn Carbide-serie uitgebracht. De 275R heeft een minimalistisch ontwerp met aan de zijkant een paneel van gehard glas of acryl. De behuizingen zijn beschikbaar in het wit en in het zwart.

De Corsair Carbide 275R-behuizingen bieden ruimte aan atx-moederborden of kleinere varianten. De behuizingen zijn 43,6cm hoog, 44,6cm lang en 21,1cm breed. De handleiding vermeldt echter andere afmetingen. Er past een videokaart in van maximaal 37cm lang en de processorkoeler mag niet hoger dan 17cm zijn. Het i/o-paneel aan de bovenkant heeft twee usb 3.0-poorten, een koptelefoon- en microfooningang.

Corsair voorziet de Carbide 275R niet van 5,25"-drivebays, wel is er ruimte voor twee 3,5"-hdd's en twee 2,5"-drives. Aan de voorkant is plaats voor drie 120mm-ventilatoren, of twee 140mm-varianten. Aan de achterkant past één 120mm-fan. Corsair levert twee van zijn eigen SP120-fans mee, die zijn aan de voor- en achterkant geplaatst. Ook biedt de kast ruimte voor een radiator voor waterkoeling. Aan de voorkant past maximaal een 360mm-exemplaar.

De Corsair Carbide 275R is verkrijgbaar met een zijpaneel van acrylglas voor 74,90 euro. De varianten met een zijpaneel van gehard glas hebben een adviesprijs van 84,90 euro. Beide uitvoeringen zijn verkrijgbaar in het wit en in het zwart.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-03-2018 • 17:44

30 Linkedin

Reacties (30)

30
29
13
2
1
10
Wijzig sortering
Waarom ze kasten nog steeds uitrusten met usb3.0 ipv usb3.1 en usb-c is me een raadsel. Die standaarden zijn al weer een hele tijd uit, en een kast is nou juist een van die onderdelen die lang meegaat en dus juist futureproof moet zijn. Maar bij Corsair begin je gewoon al met een achterstand. Lekker links laten liggen.
Kosten. Ik heb van meerdere kanten (niet corsair btw) inmiddels gehoord dat meerprijs van type c usb 3.1 toevoegen op de case 'significant' is.

Waarom, en waarom toch niet meer erop inzetten, geen flauw idee. Zou toch niet zo lastig moeten zijn zou je denken, maar ze zijn vooralsnog zeldzaam. Of ze gewoon terughoudend zijn of bang zijn de markt te verliezen als het product een paar eur duurder is, not sure.

[Reactie gewijzigd door Foritain op 6 maart 2018 19:46]

Is er ook enige uitleg gegeven waar deze significante kosten precies zitten? is het de materiaalkosten zelf, de ontwikkeling in het product of de leveranciers ofzo?
Als ik dat had geweten had ik het graag met je gedeeld. Echt spicy details laat men niet eenvoudig los. Zal nog eens porren.

Zou mij niets verbazen als het simpelweg zo is omdat er momenteel nog te weinig om wordt gevraagd. Afwijken van de standaard is in de regel 'duur'. Ook is het een gegeven dat elke euro in de kostprijs een paar keer wordt opgerekt omdat iedereen in die chain zijn extratje wil meepakken.
Afwijken van de standaard is in de regel 'duur'.
En dus is alles enigszins 'standaard'. Niet per se vernieuwend. Ruil voor mij dat gedoe met glas of perspex dan maar uit voor echte technische computersnufjes. Zoals cardreaders, usb-c, thunderbolt...
En dus is alles heel veel, vooral in het goedkopere segment enigszins 'standaard'. Niet per se vernieuwend.
Kleine fix, maar wel een goed argument. Het is natuurlijk niet zo dat je geen USB Type-C kan vinden, al lijkt Thunderbolt op cases voorlopig niet te gebeuren en cardreaders zijn vermoedelijk uit de gratie geraakt omdat je daar het liefst USB 3.0 (of sneller) voor wilt hebben en nu zelden genoeg headers hebt op je moederbord. Dat je dan maar een losse kaartlezer koopt voor je cardreader snap ik dan nog wel.

De vraag is natuurlijk, wat doen we als consument eraan. De realiteit is dat men gewoon liever een 80 eur case koopt dan een model wat een paar tientjes duurder is vanwege USB Type-C, een fan controller of andere 'technische' snufjes. Als we nu spontaan vooral Type-C header cases gaan kopen komt er echt wel verandering in, maar ik heb een flauw vermoeden dat de meeste gedurfde stappen eerder worden afgestraft (want duurder) dan aangemoedigd. Maar laten we wel wezen, de meerwaarde van USB 3.1 is er voor de meeste mensen ook niet, de externe SSD markt is ook slechts een niche, en dan zit je ook nog met het feit dat iemand die dan 400MB/s tranfers doet in plaats van 500 dat zelden merkt. Jij en ik wellicht, maar goed.

Voor de goede orde, ik geef hier niet mijn mening he, ik probeer alleen aan te geven hoe ik denk dat het zit op basis van wat we de laatste jaren bij tal van product managers hebben opgevangen, ik zie ook liever vooruitgang. Type-C op alles, 10Gbps ethernet op moederborden, slimme controle over fans (a la H700i, maar daar valt nog wat aan te Tweaken ;) (en heeft geen Type-c xD), Qi charger (Dark Base 900), misschien een fingerprint readertje, HDMI voorop voor de VR fan natuurlijk, maar voordat we ook maar een combinatie van die features onder de 100 euro gaan zien zijn we wel wat maandjes, wellicht jaartjes verder, vermoedelijk pas zodra er voor een grote markt ook echt een waarde zit in die features. Zolang de realiteit is dat die features voor de meeste mensen niet genoeg uitmaken maar dat een tientje of twee wel een argument is bij aanschaf, dan moeten we daar ook maar een beetje vrede mee hebben denk je niet?

Neemt natuurlijk niet weg dat het inderdaad ergens jammer is, maar het enige wat je als consument dan kan doen is het simpelweg niet kopen en je geld in spul te stoppen waar jij echt achter staat (dat is sowieso het idee natuurlijk, daar nie van). Of dat genoeg gaat zijn valt te betwijfelen, vooralsnog lijkt die drang naar meer technische snufjes iets voor een kleine minderheid, maar onder de streep heeft de consument het echt zelf in de hand. Als fabrikant principieel tegen de vraag van de grotere markt ingaan is zakelijke zelfmoord, in deze componentenmarkt in elk geval.
... het enige wat je als consument dan kan doen is het simpelweg niet kopen en je geld in spul te stoppen waar jij echt achter staat (dat is sowieso het idee natuurlijk, daar nie van).
Prima verhaal. Naar aanleiding van jouw bespreking heb ik (een paar jaar geleden alweer) de CM Silencio 652 (?) laten brengen. En die zou ik zo weer kopen. Geen echte nadelen aan ontdekt.

Als de kosten zo belangrijk zijn voor de fabrikant, maakt hij kasten zonder ramen.
Ben ik ook blij. :)
Ik weet dat dit een tech-site is en noem me een zeur, maar wat is het nut van iedere week een "nieuwe" generieke behuizing met glazen/doorzichtige deur te plaatsen?

Persoonlijk zie ik graag afwijkende kasten voorbij komen.

Een mini-ITX kast waarin een GTX1080 past. Een mooie DIY-kast. Een grote kast waarin twee moederborden in passen bijvoorbeeld.
Je bent een zeur ;)

Ik vind dat deze speciale kasten juist niet zoveel vernieuwd moeten worden. Deze producten zijn voor een hele kleine markt. Bijna iedere pc-builder wil een standaard kast een tweaker wil daar ook nog een glazen paneeltje bij :*) . Hierdoor zullen de fabrikanten hierop inspelen, waardoor er voor iedereen die een standaard kast wil genoeg te kiezen is (Denk aan harddrive-bays en airflow opties). Dit is zowel voor het bedrijf als de consument gunstig (concurentie niet meegenomen). Het bedrijf zal een grotere afzetmarkt hebben, omdat er veel vraag is naar standaard kasten. De (gemiddelde) consument kan meer kiezen, dus deze krijgt een beter product die beter aansluit bij zijn eisen.

Nieuwe opties en uitwerking/lay-out wijzigen om mee te gaan met de trends en de concurrentie. Zo krijg je altijd een moderne kast met handige nieuwe snufjes, zoals klittenband, en een modern uiterlijk. Een goed voorbeeld hiervan is tempered glass.

Voor de vraag naar speciale kasten is er altijd aanbod, maar dit is vaak veel duurder, omdat vrijwel niemand deze kasten nodig heeft. De markt is gevoed, dus is er niet/nauwelijks innovatie nodig. Dan is het wat de gek ervoor geeft.

Edit: Tupi

[Reactie gewijzigd door StannemanNL op 6 maart 2018 18:33]

Ik mis bijv. Een artikel over de aanleiding waardoor het luchtalarm niet afging (schijnt iets met Servië en Kosovo te maken te hebben) maarja helaas, je kan niet alles hebben.
Een mini-ITX kast waarin een GTX1080 past.
https://tweakers.net/pricewatch/zoeken/?keyword=H200i

GPU Clearance: Up to 325mm

Should fit ;)
Ik ben niet op zoek. ;)

Maar ik lees op de frontpage graag nieuwe ontwikkelingen, trends of gewoon leuke inspirerende dingen.

Een kast zoals deze is erg mooi! Maar is een zwarte behuizing met doorzichtige deur iets nieuws of inspirerends? :)
Mee eens qua glazen panel , nzxt had met de H440 destijds een model met een dichte deur zonder poespas , alleen waren de verkoop cijfers daar zo laag vandat men besloot voor de nieuwe lijnen waaronder ookde h200i dit niet te doen. gemiste kans zeg ik. Alweet ik niet hoe groot de Mini-Itx gamer markt is :)
Nieuws is nieuws. Wat jouw niet interesseert kan een ander wel interessant vinden. Goed dat Tweakers niet vooraf selecteert.
Deze prijsklasse is nou eenmaal erg populair, de high end case markt niet. ik vindt het juist interesant om te kijken hoe ze andere fabrikanten proberen te overtroefen in design en features terwijl ze aan een normaal budget gebonden zijn.
Tweakers schrijft niet alleen nieuws wat specifiek jij interessant vindt, maar nieuws wat nieuws is.

Dit is nou eenmaal nieuws.
Maar waarom wil je ze beïnvloeden? Beetje egoïstisch.

Tweakers heeft genoeg statistieken over wat de gemiddelde bezoeker interessant vindt.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 6 maart 2018 19:20]

Anoniem: 372172
6 maart 2018 17:46
Ziet er goed uit mooie behuizing voor een goede prijs.
Mooie kasten ! Duidelijk dat corsair een nieuwe weg inslaat met haar producten en flink aan de designs werkt.

Reviewtjes :

https://www.techtesters.eu/corsair-carbide-275r-review/
http://www.guru3d.com/art...arbide-275r-review,1.html
http://www.hw-journal.de/...corsair-carbide-275r-test
https://www.kitguru.net/c...e-case-for-stormtroopers/
http://hexus.net/tech/rev...sair-carbide-series-275r/
https://www.hardwareinsid...eries-275r-im-test-32247/

Ze doen me wel denken aan de nzxt s340 en s340 elite's welke al een langere tijd uit zijn en nog meer kleur opties hebben , zie https://tweakers.net/pricewatch/zoeken/?keyword=Nzxt+340

[Reactie gewijzigd door Gipsy King op 7 maart 2018 10:35]

Mijn eerste gedachte ging uit naar een schoenendoos. Niet het toppunt van design. Kast ziet er wel netjes afgewerkt uit.
Ik dacht eigenlijk aan een grote N-Case M1 met raam.
Maar inderdaad! NZXT S340 lijken ze ook veel op, ook met die shroud/
GamerNexus heeft al een review gedaan. Conclusie: it's okey. Prijs is alleen te hoog, zeker als je bijna dezelfde kast 270R kunt krijgen voor 20 euro minder.
https://www.youtube.com/watch?v=ZybfT2sBG2A
Ziet er gelikt uit, ga ervanuit dat de witte versie ook rubbers heeft. Wel jammer dat ieder merk momenteel zo een teleurstellende front intake heeft qua ruimte.
Dat kan opgelost worden met een hamer, zaag en wat andere tools!
Ik wil het ook wel voor je doen als je het zelf niet lukt ;)
Gamersnexus heeft al een review van deze behuizing geplaatst, en wat denk je? ze vinden het 3* niks dat dat frontje bijna helemaal is afgesloten
Zucht, weer een leuke kast waarvan er geen non-windowd verie van is. Ik heb niks tegen kasten met een raampje maar het is niet mijn ding en afhankelijk van de mounting implementatie hoeft het geen groot probleem te zijn om een non-windowd versie te hebben. Ik snap dat het onhandig is voor de fabrikant (extra kosten, extra stock, gedoe over prijs van consumenten, etc) maar ik vind het gewoon zo jammer dat je vaar gewoon niet de keus hebt.
Qua looks prima, tenminste een beetje volwassen design en niet zo'n kermisding met allerlei rare vormen. Zou er wel graag een full tower versie van zien; mid-tower formaat is me net iets te klein.
Ik mis USB type c vooraan, voor de rest lijkt het me een knap kastje voor een goede prijs...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee