Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 24 reacties
Bron: StorageReview

StorageReview heeft 2 Plextor CDRW drives gereviewed. Het gaat hier om de PX-W124TSi en de PX-W1210TA. De eerste van de 2 is een 12x4x32 SCSI brander met een 4MB grote cache. De tweede drive is een 12x10x32 IDE brander. Opmerkelijk is het kleine 2MB cache, dit is te verklaren door de aanwezige BURN-Proof techniek waardoor geen cd meer hoeft te mislukken. Het is jammer dat de SCSI drive deze feature moet missen. De review van de PX-W124TSi is hier te lezen, en de review van de PX-W1210TA hier. De verschillen tussen beide drives:

Plextor's ATAPI contender comes to the table with many of the same specs as the recently reviewed PX-W124TSi SCSI burner. For example, it writes at a maximum of 12X CLV, reads CDs at 14X-32X CAV speeds, and includes the same 1-year warranty with unlimited toll-free tech support as well as nearly identical accessories in the retail package. For details on included accessories, as well as our impressions of the included Plextor Manager 2000 software, please read the Introduction of our PX-W124TSi review. Finally, like the 12/4/32, this drive also includes a digital CD audio out

Differences include the BURN-Proof technology, 10X rewrite speeds, ATAPI interface, as well as the lack of a fan and only a single LED (cost-cutting choices, no doubt). The LED is set up to illuminate green when the drive is idle with media inserted; yellow when a disc is being read from; and amber when a disc is being written to. This took some getting used to, as every time we saw the green light, we thought the drive was busy when in fact it was idle (just displaying that there was a disc in the drive). Also different are the specified random access times (at 150ms, 10ms quicker than the 12/4/32), the buffer size (2048KB vs. the 12/4/32's 4096KB)
[break]Een hap uit de conclusie van de PX-W124TSi[/break]
Conclusion

Being as it's our first burner review, we currently have nothing to compare Plextor's 12/4/32 SCSI unit to. However, based on its own merits, we found this drive to perform quite adequately. We encountered no serious issues and test results were more or less as expected.

Our main issue is with the drive's read speeds. We were fairly underwhelmed with its 32X read performance. In fact, we found that it significantly underperformed other 32X readers in our database. However, given the nature and intended use of this drive, we doubt many folks will be buying this to be their main CD-ROM reader. In this light, we do not place much emphasis on its sluggish application-level read speeds.

Writing and rewriting abilities are what this drive is all about. Performance was at or near expectations in all of our timed tests. We were also pleased with its performance in our Unreal Tournament stress test, but wonder how significant its seemingly poor performance in the CPUmark99 stress test is. We will find out as we get our hands on more of the competition.

Plextor 12/4/32

[break]En een hap uit de conclusie van de PX-W1210TA[/break]
Conclusion.

What can we say? Sanyo's BURN-Proof technology, as licensed and implemented by Plextor, just plain works. Even our most stringent stress test could not create a coaster with this drive. Performance was excellent across the board…read speeds at 32X are closer to what we've come to expect from dedicated 32X readers, and writing performance was excellent as well. We were especially pleased with the 10X rewrite performance. Those who use CD-RWs a lot will notice a huge boost in performance. Keep in mind, though, that your existing media will still work at only 4X. You'll need to use the included high speed CD-RW until such media becomes more widely available. We've yet to see these in retail stores yet, only online.

Our complaints are few and far between. A single LED that varies its coloration according to what the drive is doing is a great concept. However, in practice we weren't as impressed. We had a difficult time telling between yellow (drive reading) and green (disc in drive, not being read). The amber write color was easily distinguishable, however. In our opinion, splurging for a second LED might've been a better choice. In addition, we feel the buffer could be larger. Sure, BURN-Proof will nearly always save the day, but an extra 2 megs (like most of today's burners have) would keep things running smoothly when the going gets especially tough. The pauses and slowdowns (as BURN-Proof kicks in) would be less frequent, and Sanyo's new technology wouldn't get as much of a workout. Of course, this only applies if you regularly abuse your system while burning CDs…in our experience most light-to-medium computing tasks aren't enough to drain the 2 meg buffer. Finally, we wonder why Plextor chose not to include CD Res-Q with this drive when it's included with the SCSI 12/4/32.

Plextor 12/10/32
Moderatie-faq Wijzig weergave

Reacties (24)

Heb je synchronisatie bij gegevensovedracht in apparaatbeheer wel aanstaan??? Vergeet je dit dan lukt het inderdaad niet om on the fly te branden.

p.s. synchronisatie bij writer en reader aanzetten!!

Deze combinatie werkt echt als een zonnetje. Bij mij draait altijd seti (cli) en vaak diverse andere programma's, maar ik kan altijd on the fly burnen. Ik gebruik vooral nero, diskjuggler en clone cd.
Ik volg de standaard windows instellingen en heb dus voor de cd romspelers die optie uitstaan (teac 532S, plext 40tsi en plex 12/4/32). Ik kan zonder enig probleem cd's on the fly kopieren.

Ik ben er niet zo in thuis wat het doet, maar de standaard instelling voldoet prima hier.

Wanneer je niet goed cd's on the fly kan kopieren heeft dat over het algemeen 1 van de volgende oorzaken:
-Brakke software installatie
-slechte cd's
-slechte reader (defect)
-windows die tijdens het branden de cd spelers wil benaderen (auto insert/gebruiker die my computer opent)
-slechte scsi kaart/kabel
..keb dat niet - en ik kan gewoon met me 121032 on the fly fikken.. waar heb je anders die BURNproof sjit voor ?? Het principe is toch dat de lasers langdurige tijd uit kan/mag....

Dus....
Ik heb onder Linux de buffer nog nooit lager dan 70% gekregen. :) En daarvoor moet je dan echt tegelijkertijd netscape en staroffice starten, een kernel compilen, de webserver in een loopje laten starten en stoppen en ondertussen een groot plaatje laten renderen met povray of the GIMP.

Overigens laat ik de brander ook altijd met een ietsjes hogere prioriteit draaien, maar je bent ook dom als je dat niet doet. Dus die buffer die boeit niet zoveel.
Binnenkort komt de 12/10/32S uit (staat al op www.plextor.be ), de SCSI versie met BurnProof :P. Eens kijken of de prijs niet te hoog wordt, anders denk ik dat ik m'n 4220 maar eens in ga ruilen.
ik heb sinds 4 dagen die PX-W124TSi en hij fikt prima 12x on the fly (met de PX-40TSi) op een ouwe P133. Werkt perfect op 12x met Acer Multispeed cdr's en die zijn lekker goedkoop
:)
Betersz...
Mij valt het burnen on-the-fly toch wel tegen:
van m'n PX40TSi naar m'n PX-W124TSi heb ik de 8X nog niet gehaald, laat staan 12X.

Vanaf een image gaat 't beter: 8X-max...
Hmmm....

Nergens last van, ik heb mijn Plextor 12/4/32 (de SCSI dus) in combinatie met een Ultraplex 40 nog nooit lastig zien doen.

Gewoon on-the-fly met 12X.

Gebruik voor de standaard kopietjes altijd de Plextor-manager 2000, en voor de "lastige" ( :P ) altijd Nero of CloneCD.

Ik draai Firmware 1.06 (daarvoor met 1.04 ook geen last gehad)

De host-adapter is een Adaptec 29160.
Ik heb 100% dezelfde combinatie van SCSI hardware en ik deel de mening van GaMeOvEr dan ook voor 100%.

Enige beperkende factor bij mij is het oude moederbord met de stokoude PI 200@233MMX... Binnenkort verwacht ik dat het met een PIII 700@933 nog soepeler gaat. :)
Volgens mij zegt dit meer over jouw systeem: ik draai altijd 12x max (sowieso vanuit een image).
On the fly probeer ik nooit uit, die 4 minuten extra wachten (PX-40TSi) vind ik niet zo erg...

P.S: ook audio-on-the-fly wil perfect: 30[!] speed inlezen audio onder Windows 2000..... :)
The Jester :

Dit probleem had ik een jaar geleden ook. Als je een andere (PCI!) SCSI kaart koopt zal je probleem over zijn, die is gewoon te langzaam. Probeer een (2e hand?) Adaptec 2940 ofzo op de kop te tikken, de simpelste versie van deze kaart is al rap genoeg, hoeft je niet meer dan 150 gulden te kosten en je zult een zeer groot verschil in snelheid merken.

Kan ook zijn dat je systeem zelf te langzaam is maar dat lijkt me niet want in een Pentium 1 ofzo hang je geen SCIS plextor 40/12 spullen....
Marcel van der Veen:

Waarmee haal jij die 30x audio rippen... ik heb de 40TSi maar met PlextorManager2000 haal ik 'maar' 25 speed (ook heel aardig trouwens)
Ik heb ook die Plextor PX40TSi. Is echt een heerlijk apparaat, maar daar weet jij ook alles van, dusn iet terzake. Om audio te lezen gebruik ik Nero. Als ik kopieer zet ik hem altijd op 8X CLV, omdat dat lekker rustig is en mijn Yamaha CDR400t slechts 4X aankan. Als ik met Nero een speedtest doe, heeft ie het over 48X (en dat op een 40X!!!)
Ik heb de 12x10x32x en die bevalt qua branden absoluut prima. Die 2MB buffer is wat mij betreft voldoende. BURNProof heeft bij mij nog nooit de boel hoeven redden, aangezien mijn IBM 75GXP die 12x snelheid perfect trekt.
Als cdromlezer ben ik wat minder tevreden met deze drive (en ik gebruik hem als mijn enige lezer).Hij geeft bij mij regelmatig problemen met het lezen van audiocd's en laatst las hij zelfs een cd-r niet die door werkelijk alle andere cdromspelers waar ik die op uitgeprobeerd heb probleemloos gelezen wordt. Zijn er meer mensen die deze slechte leeservaringen hebben met deze drive?
Ik moest eerst DMA aanvnken op m'n 12/10/32A om on-the-fly te kunnen branden op 12 speed vanaf m'n Plextor 40TS . Als ik DMA uitzet gaat die buffer als een accordeon op en neer .
Effe over Audio rip snelheden :

Het ligt er maar net aan hoe je meet.

Als je bijv met WinDAC track 1 ript van een CD dan gaat dat zo op 15 Speed. Als je (als de drive nog snel draait) vervolgens de laatste track copied, DAN krijg je die vette waardes van rond de 30- 35.

De PX40Tsi is nl CAV 17 - 40
DWZ als dat ding op volle snelheid draait dan leest hij (vanaf) de binnenste ring op 17 X en (tot) de buitenste ring op 40 X. Deze waardes zal je echter in de praktijk niet halen bij het extracten van audio omdat er wat meer "overhead" in zit, en de sectorgrootte van audio is anders.

Net als Marcel van Veen, GaMeOvEr en Concrete heb ik geen enkel probleem met op de vlieg audio fikken van PX40 naar PXW124. Zorg vooral dat op de CD geen shoarmavingers of dikke krassen/putten zitten.
Ik snap alleen niet waarom ze de CD Res-Q disaster recovery/imaging software er niet bij doen! :( :+
Een beetje Tweaker zweert dan ook bij Ghost of Drive Image :*)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Apple iOS 10 Google Pixel Apple iPhone 7 Sony PlayStation VR AMD Radeon RX 480 4GB Battlefield 1 Google Android Nougat Watch Dogs 2

© 1998 - 2016 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True