Snapchat laat adverteerders Promoted Stories maken

Snapchat komt met nieuwe vormen van reclame, om zo te proberen aantrekkelijk te blijven voor adverteerders. Met de nieuwe Promoted Stories kunnen bedrijven met een reeks foto's een verhaal vertellen. Ook is er AR Trial Ads, dat werkt met augmented reality.

TechCrunch maakt melding van de komst van de nieuwe vormen van advertenties, op basis van een statement van Snapchat-topman Peter Sellis. De nieuwe vormen van advertenties moeten de aandacht van de gebruiker vasthouden, en daarmee interessanter zijn dan conventionele advertenties; en daarmee moeten dergelijke vormen van reclame dus weer interessant zijn voor adverteerders.

Met de Promoted Stories kunnen adverteerders een reeks foto's en video's inzetten om een verhaal te creëren. Dat kan met minimaal drie foto's of video's, en maximaal tien. Daarmee lijkt het concept op de Stories die gebruikers zelf kunnen maken, al krijgt de reclame het label "ad". Met de Promoted Stories hoopt Snapchat dat gebruikers zelf door de content klikken; zij hoeven dus niet per se alles te zien.

Daarnaast is er nog AR Trial Ads. Met deze vorm van adverteren kunnen producten in een augmented reality-omgeving worden geplaatst, waarna interactie mogelijk is. TechCrunch geeft het voorbeeld van een auto die in een virtuele omgeving wordt geplaatst, en waarbij de gebruiker verscheidene zaken aan kan passen, zoals de kleur van de auto.

Met de nieuwe advertenties hoopt Snapchat waarschijnlijk zijn financiële positie te verbeteren. Ondanks de populariteit slaagde Snapchat er na de beursgang niet in om goede financiële resultaten neer te zetten, en viel ook de gebruikersgroei tegen.

Door RoD

Admin Mobile

26-11-2017 • 11:58

39 Linkedin

Reacties (39)

39
39
16
2
0
12
Wijzig sortering
ik gebruik het niet, maar zie in de play-store vaak apps dubbel staan: 1x gratis ad-supported en 1x betalend zonder ads (vaak ook nog met "pro" features), het is een mooie oplossing voor mensen die alle reclame in apps beu zijn en misschien dat snapchat hier ook over moet denken?

[Reactie gewijzigd door dasiro op 26 november 2017 13:58]

Dan is de doelgroep van Snapchat tot echt de verkeerde. Vooral veel jeugd die erop zit en die zullen niet snel gaan betalen voor iets wat voorheen gratis was. Als Snapchat het teveel verneukt gaat hun grootste doelgroep vrolijk verder naar iets wat beter werkt. Dat platform bestaat nu nog niet, maar het kan snel gaan. Vraag en aanbod.
Je maakt een fout over de doelgroep. Waarom zou jeugd niet betalen? Het zijn juist de ouderen die niet snel betalen, de jeugd koopt zich helemaal scheel aan apps, games, foto filters en in app purchases.
Ik wil best betalen voor goede apps zonder reclame. Helaas kan ik die niet altijd overzetten naar mijn gewone toestel zonder Google account, dus een app heb ik nu officieel gekocht terwijl ik dagelijks de cracked versie draai.
Er is niet zo'n groot percentage van de jonge gebruikers dat grif betaalt voor apps en in-app purchases. Ook in gaming is het maar een paar procent van de gehele playerbase. Maar ja, als iets geen drol kost om te maken dan is de winst al gauw hoog. Gratis, dat is de sleutel tot het explosief laten groeien van je gebruikersgroep. Betaald maken, is het begin van kaalslag voor het merendeel van al deze apps. Je haalt dan de gelijkwaardigheid van zo'n community onderuit.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 27 november 2017 09:36]

Het hele probleem is dat die advertenties niet zomaar met een payed app te evenaren zijn. Die €3 die je voor de "pro" app kunt vragen heeft Snapchat in een paar weken aan advertenties verdient.

Wil je de advertentie inkomsten enigszins evenaren dan moet je een prijs voor de app gaan vragen die niemand er voor gaat betalen.
Of anders gezegd; ze verdienen veel meer met advertentie-inkomsten maar daarbij verkopen ze eigenlijk iets waar ze geen recht op hebben. Want initieel was het reclame-loos - die variant wilde de gebruiker hebben en heeft deze dan ook gekregen (initieel).
Opeens komen de reclames...
Daarna denkt de gebruiker "ach - die paar reclames". Maar in werkelijkheid wordt je profiel verkocht - iets wat blijkbaar veel waarde heeft. Met die ruil zijn de gebruikers toch echt niet akkoord gegaan toen ze de applicatie installeerden.

Waarom zou de kostprijs van de applicatie niet kostendekkend kunnen zijn (en ook winst opleveren)? Dat weten we eigenlijk niet.
Maar nu wordt het weer: reclames. letterlijk hetgeen waarop geen enkele gebruiker zit te wachten. Maar omdat men denkt dat ze daardoor gratis applicaties krijgen nemen ze het voor lief. Maar stel dat reclame effect heeft (discutabel) dan koopt men dus een product dat duurder is geworden vanwege de reclame-kosten. Dus betaal je indirect wel voor de applicatie....maar de reclame blijft. Ook al heeft de gebruiker eigenlijk al betaald voor de applicatie.
Nou geef ik de voorkeur aan eenmalig betalen en nooit reclame... maar dergelijke applicaties groeien, qua eco-systeem / gebruik, niet snel genoeg dus blijven we zitten met dit vervelende verdienmodel:
- eerst gratis totdat het eco-systeem groot genoeg is
- dan reclames totdat de gebruiker het zat is
- buit is binnen en gebruik vd applicatie sterft langzaam uit
Waarom zou de kostprijs van de applicatie niet kostendekkend kunnen zijn (en ook winst opleveren)? Dat weten we eigenlijk niet.
Mwah, als je even na denkt dan weet je dat echt wel.....

De kostprijs betaald een gebruiker één keer.
De servers die er achter zitten moeten iedere maand weer betaald worden.
Daarmee is een app zoals deze nooit kostendekkend te krijgen met een eenmalige betaling.
pfff ben blij dat je ze gelijk kunt wegklikken maar anders was het echt super irritant. :/
Tot er een tijd komt dat je ze niet meer meteen weg kunt klikken en minimaal een paar seconden moet kijken voordat je dat kunt doen.
En daarna worden ze permanent :^)
Verplichte ad van 30 minuten
Dat is het moment wanneer ik doei doei tegen snapchat zeg.
Dit is iets wat niet gaat gebeuren
Ze maken het voor mij steeds onaantrekkelijker om het te gebruiken. Minder van mijn vrienden die er nog op posten, en dan best veel reclame ertussen.
Facebook timeline flashback :P
Snapchat komt met nieuwe vormen van reclame, om zo te proberen aantrekkelijk te blijven voor adverteerders. gebruikers te irriteren.
Er is altijd een bepaalde grens, en als je die op een gegeven moment passeert, dan gaan gebruikers alternatieven zoeken.

Zelf adverteerders hebben grenzen over platformen die ze gebruiken. Adverteerders die terugtrekken van vb YouTube omdat ze niet met de excessen willen worden geassocieerd. Dat zie ik hier ook gebeuren omdat Snapchat van zichzelf nou niet echt een ‘serieus’ platform is.


Nu er steeds meer concurrentie komt op de advertentie-markt, mede dankzij adblockers,
zullen grotere adverteerders meer inzetten op landelijke/kleinere platformen, en ik zie daar Snapchat niet tussen komen. Hooguit de VS als thuisbasis, maar de rest is te versnipperd en leeftijd/gebruikers speelt daarbij ook een rol.
Eerlijk gezegd vind ik dit in Instagram stories helemaal niet perse vervelend. Daarnaast, we hebben nu al reclames na stories dus zo'n verschil is dit nou ook weer niet. Wat mij eerder dwars zit is de complete lak aan privacy in dit soort apps.

Zelf hoop ik op een nieuwe generatie P2P apps, of open-source systemen met sterke encryptie. De realisatie dat dingen geld kosten gaat snel komen gezien het aantal mensen met ad-block.
In de cryptocurrency wereld wordt hier al volop mee geëxperimenteerd, waarbij de kosten van het runnen van een dergelijk netwerk via de virtuele munteenheid wordt geregeld.
Op zich zijn er al wat nieuwe generatie open source dingen met sterke crypto, Conversations (xmpp) en Riot (matrix).
Niet "echt" P2P, tenzij je de servers als peers beschouwt. Servers die je zelf kan draaien/kiezen/huren, dus vergelijkbaar met email qua vrijheid.
Lijkt mij ideaal, ware het niet dat mijn kennissen/contacten het niet gebruiken.
(en ja Signal/Telegram zijn er ook nog, maar dan ben je de facto gebonden aan de officiele server dacht ik)
Blij dat ik er al lang mee gestopt ben met die onzin, de hele dag je leven delen is totaal niet nodig.
En dan tegenwoordig ook nog eens je leven delen met reclame 8)7
Eigenlijk hetzelfde als hier reacties plaatsen, totaal niet nodig en je krijgt alleen maar reclame om je oren 8)7
Haha nee maar dit is toch anders, hier post je geen foto van ben nu ijsje aan eten hier, of daar koffie aanndrinken, of sta nu hier in de file :P
Over een maand zal deze onzin ook wel in WhatsApp komen, Zuckerberg is nu eenmaal in full copy mode gesprongen voor alles wat Snapchat verzint. :(
Promoted stories is overgenomen uit Instagram of uit hun eigen app waar reclames sowieso al tussen stories zaten.
Massaal naar Telegram of Line :)
Als dat zou kunnen, graag. Helaas heb ik in Signal te weinig contacten. En om eerlijk te zijn moet Signal hun groupchats flink verbeteren voordat een overstap in alle gevallen mogelijk is.
vind de oude mogelijkheiden beter zoals msn/hyves al die ongein :) haha
Ja, snap eigenlijk nooit waarom msn messenger ten onder is gegaan. Had alles en iedereen zat er op :? Alle chatapps die er vandaag de dag zijn zijn inferieur qua features.
Sprongen niet goed in op de mobiele bandwagon jaren geleden. De versies waren er wel, maar bagger geimplementeerd. Nu iedereen zijn contacten via Facebook kan benaderen, heeft Facebook Messenger die functie volledig overgenomen. De smsjes zijn vervangen door Whatsapp (binnen Nederland dan, er zijn markten die andere apps gebruiken), en samen zijn die twee goed voor het contact zowel op een pc als weg van een pc.

Microsoft had het nog geprobeerd met Skype, maar toen was al te laat.
Ik denk dat het vooral met branding/imago te maken heeft: Skype was altijd een beltool, en wordt nog steeds zo gezien. Snapchat is een plaatjes en stories tool (ookal kun je er mee chatten en shazam zit er nu ook ingebouwd met lyrics en al), messenger is om te chatten (stories te delen).
Het is allemaal erg "top of mind": het eerste wat mensen te binnenschiet bij een bepaalde app is ook meteen het enige waar het voor wordt gebruikt.
Het is duidelijk waarom het ten onder gegaan is: MS heeft het zelf opzettelijk afgeschoten toen ze Skype overnamen.
oef ohja.. Volgens mij ziet iedereen skype nog steeds als een beltool, niet als een chattool.. Ik snap ze soms niet helemaal daar bij Microsoft.. Hopelijk wordt het wat met hun mixed reality platform.
Waarom doet dit mij denken aan de "amazing discoveries" van jaren geleden ?? :+
Propaganda Stories :+
ik snap het niet waarom mensen die app nog gebruiken,
maja kan ook natuurlijk helemaal aan mij liggen en ga ik totaal niet met de app mode mee maja
;p
Snap ik van Facebook ook niet, die timeline is tegenwoordig een hooiberg met een paar kleine naaldjes in, bij Snapchat zie je op z'n minst onmiddellijk wie wat post.
Ik merk wel dat ik FB steeds minder ga gebruiken sinds die timeline zo'n onvoorspelbare zooi geworden is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee