Nederlands hostingbedrijf Starthosting gaat op in Yourhosting

Hostingbedrijf Starthosting gaat op in zusterbedrijf Yourhosting. Starthosting was het budgetmerk van het Zwolse bedrijf. De 20.000 huidige klanten behouden wel hun huidige dienstverlening, maar Starthosting neemt geen nieuwe klanten meer aan.

Moederbedrijf Yourholding wil met het laten verdwijnen van Starthosting naar eigen zeggen meer middelen vrijmaken om te werken aan de dienstverlening van Yourhosting. Op de site van Starthosting staat een mededeling over het verdwijnen van de producten van het bedrijf. "Na de overstap ben je klant bij Yourhosting. Je producten blijven grotendeels ongewijzigd. Voor de overstap hoef je zelf niets te doen, wij regelen alles voor je. Van tevoren ontvang je van ons een e-mail wanneer jouw account wordt overgezet."

Vooral voor mensen die goedkoop een kleine website willen hosten heeft het stoppen van Starthosting invloed. Waar het tot voor kort mogelijk was om een website te hosten bij het bedrijf vanaf 2,75 euro per maand, is de laagste prijs nu 5 euro per maand. Yourhosting wijst er wel op dat het bedrijf meer diensten aanbiedt dan Starthosting deed, waaronder kosteloze ssl op de site en de mogelijkheid clouddiensten af te nemen. Starthosting heeft meer dan vijftien jaar bestaan.

Door Arnoud Wokke

Redacteur Tweakers

29-08-2017 • 13:37

77

Reacties (77)

77
72
27
4
0
41
Wijzig sortering
"Yourhosting wijst er wel op dat het bedrijf meer diensten aanbiedt dan Starthosting deed, waaronder kosteloze ssl"

De meeste control panels voor webhosting bieden tegenwoordig standaard de mogelijkheid om gratis Letsencrypt certificaten aan te maken. Kost de provider niets. Maar wel een mooi excuus voor een prijsverhoging ;)
letsencrypt bij yourhosting?

sinds een tijd kunnen ze plots helemaal geen letsencrypt validaties meer doorstaan (volgens mij door foute DNSSEC configuratie waardoor je tijdens letsencrypt validatie SERVFAIL terug krijgt).

dit gemeld en in eerste instantie begrepen ze niet eens waar het over ging.. kreeg een antwoord terug zoals: geachte zus en zo, wij komen nooit aan uw dns instellingen en er is dus geen probleem want uw website werkt naar behoren. haha.

Nog een keer moeten uitleggen en toen pas dagen later een antwoord dat ze gingen proberen er iets aan te doen. net weer eens een testje gedaan en blijkbaar nog steeds niet opgelost.
tja...

volgens mij willen ze gewoon ouderwets certificaatjes blijven verkopen want dat was zo lekker achterover leunen en geld naar binnenharken zonder er echt iets voor te hoeven doen.

dit soort goudmijntjes lossen langzamerhand aan op dus op en er zal dus gewoon gewerkt moeten worden voor de winst.
Dat is goed mogelijk, ik heb namelijk precies het zelfde probleem gehad met mijn eigen systemen omtrent het aanvragen van LetsEncrypt certificaten. Ik kreeg inderdaad SERVFAIL terug bij elke poging om een certificaat aan te vragen.

Toch maar even zelf gecontroleerd d.m.v. 'dig', maar niks kunnen vinden. Raar dacht ik, maar wat blijkt? LetsEncrypt gebruikt de DNS servers van google. Die DNS servers controleren de DNSSEC instellingen van het domeinnaam en die van de nameservers. Na meerdere, publieke, DNS servers getest te hebben, bleek alleen Google de fout te geven.

Uiteindelijk bleek het probleem bij de DNSSEC configuratie van m'n nameservers te liggen. Nadat ik deze heb aangepast, liep alles weer goed.

Mensen met dit zelfde probleem kunnen de check van dnsviz gebruiken om te kijken of hun DNSSEC configuratie goed ingesteld is, of dat er fouten zijn. Linkje: http://dnsviz.net/
Dat is niet helemaal waar. SSL/TLS brengt wel degelijk kosten met zich mee, ook als de certificaten free of charge worden aangeboden door de CA. In de praktijk komen de grootste kosten voort uit het onderhouden en testen van de implementatie, wat elke fatsoenlijke hoster netjes zou moeten regelen. Voor complexe sites is een in de praktijk irrelevante tweede overweging de overhead/performance impact aan de kant van de server, aangezien die in het niet valt bij de resources die de scripts van de site gebruiken. Bij een low-cost hoster die statische pagina's met weinig traffic van tienduizenden klanten op 1 server zet, kan die CPU-overhead echter wel degelijk significant zijn.
onderhouden en testen van de implementatie, wat elke fatsoenlijke hoster netjes zou moeten regelen
Het is een hosting bedrijf. Zo lang hun kant van het verhaal klopt is al het andere jouw eigen probleem. Die gaan echt geen problemen als mixed content enzo voor je oplossen. Is ook niet hun taak/verantwoordelijkheid.
Mooie woorden, maar zowel Plesk als CPanel bieden out-of-the-box ondersteuning voor Letsencrypt en daar hoef je als hoster echt 0,0 voor te doen. Alleen DA heeft nog wat extra's nodig om goed te werken. Dus nee, @dimitrivisser heeft helemaal gelijk met dat het voornamelijk een goede reden is om reclame te maken voor iets waar ze weinig tijd in hoeven te steken, en hoogstwaarschijnlijk géén tijd in steken. Complexe sites worden over het algemeen niet gehost op een Shared Hosting.

Net als bijv. Strato reclame maakt met de sitebuilder (die van plesk is) alsof het uniek is in hun systeem en Strato die reclame maakt met het feit dat ze de eerste van Europa zijn die Plesk 12 gebruikten (ook niet waar want ik gebruikte het bijv al eerder). Veel hostingpartijen zijn nu eenmaal vooral van het reclame maken, veel geld verdienen aan koppelpakketjes en zogenaamd moeilijke acties maar vooral zo min mogelijk doen.

[Reactie gewijzigd door mrdemc op 22 juli 2024 23:05]

Mooie woorden, maar zowel Plesk als CPanel bieden out-of-the-box ondersteuning voor Letsencrypt en daar hoef je als hoster echt 0,0 voor te doen.
Probleem wat er in zit is dat je op het certificaat zelf geen ondersteuning hoeft te bieden want dat kan inderdaad met een optie in bv Plesk. Het gebruik van een Ssl certificaat is een ander verhaal want een groot aantal heeft geen idee hoe een certificaat worst geactiveerd binnen een cms. De klantenservice wordt op dat moment dus alsnog gebeld of gevraagd via chat en email. Dat leidt dus weer tot klant contact over en weer en dat zal terug verdiend moeten worden.
Een ssl is puur een instelling in de virtual host configuratie en een redirect naar https wat ook via de vhost kan, evenals een HSTS instelling. Daar heeft een CMS, welke dan ook, in principe niets te maken. Hooguit als het cms zelf hardcoded http in de links heeft maar dat is een uitzondering. Meestal wordt er in templates gebruik gemaakt van :// zonder http(s) ervoor wat ervoor zorgt dat het protocol waarin de site wordt opgevraagd de basis vormt, of wordt er http(s) geplaatst vanuit de backend in bijv. De base-tag op basis van bijv. $_SERVER['HTTPS'] in PHP.
WordPress heeft bijvoorbeeld de URL hard-coded opgeslagen. En kom vaak genoeg nog thema's en websites tegen waarbij een gebruiker de volledige link heeft opgenomen incl. http. Het omleiden naar https is inderdaad niet ingewikkeld maar het groene slotje krijgen is een ander verhaal.

Een groot aantal van de websites worden door de "huisvrouwen" of iemand die wel "handig is met computers" in elkaar gezet en doordat dit niet op de juiste wijze gebeurt komt het groene slotje ook niet. Ik kan uit ervaring zeggen dat er veel mensen zijn welke hier vervolgens tegen aanlopen en alsnog een klantenservice om hulp vragen.
Dat kan, ligt misschien ook aan wat voor websites je tegenkomt. De sites die ik host hebben er in ieder geval geen probleem mee. Ook de wordpress sites niet welke bij mij draaien. Deze worden beheerd vanuit de Plesk omgeving, misschien dat dat invloed heeft, maar na het instellen van https en het vinkje aan dat de site een ssl redirect krijgt zijn alle sites tot nu toe probleemloos overgegaan en heb ik geen klant gehoord. En ik check ze allemaal.

[Reactie gewijzigd door mrdemc op 22 juli 2024 23:05]

Mooie woorden, maar zowel Plesk als CPanel bieden out-of-the-box ondersteuning voor Letsencrypt en daar hoef je als hoster echt 0,0 voor te doen. Alleen DA heeft nog wat extra's nodig om goed te werken.
Ook bij DirectAdmin werkt het out-of-the-box. Enige wat ik mij kan herinneren is dat ik bij mij SNI moest aanzetten. (Heb VPS, dus draai en onderhoud alles zelf)
Let's Encrypt valideert welzeker of jij een domeinnaam bezit: https://letsencrypt.org/how-it-works/
Dat is behoorlijk anoniem er is geen validatie dat Bedrijf X er achter zit. Je kan dus gewoon een webshop beginnen met een certificaat, mooie groene balk , ziet er betrouwbaar uit . Met de "oude" manier (OV) moet je je bedrijf gegevens etc geven aan de uitgever van het certificaat met letsencrypt niet.
Het is dus net zo goed als self signed in mijn optiek

[Reactie gewijzigd door citegrene op 22 juli 2024 23:05]

Het is net zo anoniem als elke andere DV certificaat. Het gaat uiteindelijk toch gewoon om dat de verbinding tussen A en B is afgeschermd voor C? Er is zeker wel veiligheid met een Let's Encrypt certificaat.

tl;dr
Er is een beveiligde verbinding, geen schijnveiligheid.
Waar het tot voor kort mogelijk was om een website te hosten bij het bedrijf vanaf 2,75 euro per maand, is de laagste prijs nu 5 euro per maand.
Is geen budget hosting. Dan heb je het over prijzen van onder een euro per maand.

Overigens is markt verzadigd en groei er tijdje uit.

Alleen op infrastructuur is geld te besparen door het op een schaalbaar platform te zetten.
Is maar net wat je zelf vind, ik vind 2.75 per maand zeker wel low budget.
rens-br Forum Admin IN & Moderator Mobile @Bender29 augustus 2017 14:54
De hoster waar ik bij zit biedt pakketten aan vanaf €0,20. Dan noem ik 2,75 niet low budget heel eerlijk gezegd.
Ongetwijfeld, het kan altijd goedkoper of zelfs gratis. Wil niet zeggen dat 2.75 ook al niet low budget is ;-)
Hangt er maar helemaal van af wat voor site het is, doelgroep, bezoekersaantallen etc. Voor een digitaal fotoalbum wat tante Gerda 1x in de maand komt bekijken is 5 euro een hoog budget, maar als datzelfde album door de gehele stad wordt bekeken is 5 euro weer low budget.
Vandaar dat ik ook aangeef "Is maar net wat je zelf vind".

Je kunt niet stellen dat het low of high budget is, Sommige vinden een Skoda Fabia al een high-budget auto. Andere vinden Volkswagen een low budget auto en een Audi mid-budget.

Perceptie.
Goed verhaal, lekker onderbouwd ook... De eerste webhoster die niet aan overselling doet moet nog gestart worden of is zo klein dat ze geen server gevuld krijgen. "Slechte hosting" is ook wel een overstatement; ik zal niet beweren dat Yourhosting het beste bedrijf ooit is, maar slechte hosting (en alles wat daar bij komt zoals support) is zeker niet het geval.

Ik zie dat je zelf ook webhosting verkoopt, dus erg objectief ben je ook niet. Hoe kom je eigenlijk aan je informatie?
Ik ben het anders wel met @totaalgeenhard eens als het gaat om de kwaliteit van de hosting van de genoemde bedrijven.

Mijn ervaring met Yourhosting is echt om te huilen, de performance van de servers zijn ondermaats en de support is echt helemaal om je dood te schamen.
En ik geloof ook direct dat je ervaring met Yourhosting slecht is, die zijn er immers altijd. De waardering van Yourhosting is ook niet top.

Mijn punt is meer dat @totaalgeenhard het blijkbaar nodig vind om voornamelijk reacties te plaatsen op nieuwsberichten die negatief zijn over andere hostingbedrijven (Google maar eens op zijn username). Even los dat "consolidatieslag" blijkbaar zijn keyword is die hij graag in elk bericht even terug wil laten komen. Men mag weten dat hij zijn eigen hostingbedrijf heeft en erg subjectieve berichten plaatst.
Toevallig ken ik Yourhosting en moeder bedrijf en dochters zoals realtimeregisters etc..


Als je een tijdje meeloopt en je weet waar je makkelijk zakelijke klanten kunt plukken weet je precies hoe vork in de steel zit.

Verder zie je nergens een bedrijfsnaam en zit mijn doelgroep niet op Tweakers.

Eerder op higherlevel.
"Toevallig" ben ik voormalig DevOps bij bovengenoemd bedrijf (ruim 5 jaar daar gewerkt waarvan ongeveer de helft voor het YH label), voormalig eigenaar van een bedrijf dat o.a. webhosting deed en DevOps bij een bedrijf dat zo ongeveer alle webhosters in Nederland als klant heeft (en tot voor kort nog zeer dicht verbonden was aan een webhosting bedrijf dat in de top 5 van best gewaardeerde hosters staat) denk ik dat ik ook een vrij goed beeld heb van hoe de vork in de steel zit.

Het kan mij persoonlijk ook niets interesseren dat je Yourhosting aan valt; het valt mij gewoon op dat je elke kans aan grijpt om elk ander webhosting bedrijf aan te vallen in comments van nieuwsberichten hier op Tweakers.net, voornamelijk slecht of helemaal niet onderbouwd.

Daarnaast rammelt je verhaal. In een aantal berichten (niet alleen bij dit nieuwsbericht) zeg je dat je hosting voor 4 euro per jaar en budget hosting aanbied, en in andere berichten heb je het over "professionals" en "hoger segment". Voor 4 euro per jaar kun jij geen SSD hosting aanbieden zonder overselling.
Daarom is er een verschil tussen mensen die werkgelegenheid creeren en mensen die voor die mensen werken.

Als jij schrijft dat iets niet kan concludeer ik dat jij nooit een bedrijfsplan hebt gemaakt of een marketingmix.

Ik zou je dolgraag willen uitleggen waarom er geen toekomst is voor bedrijven die afhankelijk zijn van hosting prijs.

Wat mijn mening betreft jegens hosting partijen ik kom uit een tijd dat je voor de lol bij die paar ISP's over de vloer kwam.

In afgelopen 20 jaar zijn er duizenden figuren zonder techinsche achtergrond in deze markt getogen. En de grootste vandaag de dag (inclusief YH) zijn opgericht door snelle geld figuren die meer verstand hebben van marketing dan techniek en met amper ruggengraat inzake ethische zaken. Technisch nivo bij YH is zo laag dat ze impact van expliciet uitgelegde problemen (b.v. in hun api) noet begrijpen.

Tevens klopt het dat o.a. YH haar technisch beheer niet in huis had, jij bevestigde dat en het bevestigd ook mijn mening. Aangezien van de 8000 partijen er weinig voldoende omzet draaien om aantal fte's aan engineers aan te houden.

Ps: neem jij webhosting rating sites serieus?
Sorry, maar ik ik heb moeite om je serieus te blijven nemen als je constant punten blijft aandragen die niet eens in de buurt van de werkelijkheid komen.

Je wilt me uitleggen waarom er geen toekomst is voor bedrijven zijn die afhankelijk zijn van de hosting prijs? Je doet daarmee een aanname dat dat bij YH het geval is. Ik weet niet waar jij je informatie vandaan haalt, maar ik kan je garanderen dat jouw beeld van bedrijven (en dan spreek ik niet specifiek over YH) behoorlijk afwijkt van de realiteit. Of YH opgericht is door een snel figuur die meer verstand heeft dan marketing (jouw woorden) doe ik geen uitspraken over, maar ik weet wel dat iemand die marketing niet begrijpt niet in het voordeel is. Volgens mij betrek het vooral op jezelf en heb je niet echt een idee hoe het er bij andere bedrijven aan toe gaat.

Verder, waar precies bevestig ik dat YH geen technisch beheer in huis heeft? Als je doelt op het feit dat ze een andere partij gebruiken voor het beheer van (een deel van) de hardware, dan wil ik dat wel bevestigen, maar daar houd het ook mee op. Bij YH zijn meerdere mensen (full-time) verantwoordelijk voor het operationele beheer die technisch gezien prima dat werk over zouden kunnen nemen. Je beargumentatie dat er dan onvoldoende omzet gemaakt wordt om een paar FTE's in dienst te hebben klopt van geen kant en is zeker niet gebaseerd op de waarheid.

En ja, er zijn rating sites die ik serieus neem. Ik weet ook dat het merendeel van de eindgebruikers en webhosting bedrijven dat doen, dus zo gek is dat niet. Ik weet ook net zoals vele anderen hoe de berekeningen in elkaar zitten en hoe er misbruik gemaakt van kan worden (ik neem aan dat je daar op doelt), maar dat wil niet zeggen dat iedereen dat maar doet en een dergelijk systeem daardoor perse een onrealistisch beeld geeft.
Inderdaad.
Als je geen overselling wilt => VPS.
Een VPS is dus overselling. Net als 'cloud'. Het enige wat misschien niet oversold is, is Private Cloud, en wat zeker niet oversold is, is dedicated hardware.
Que? VPS is ook makkelijk te oversellen :)
Het kan, maar in het algemeen als het al gebeurd zal het veel minder zijn dan shared hosting.
Welke support heb je met hosting nodig?

Als jij noobs als klanten wilt dan zul je inderdaad support moeten leveren. Maar als je alleen aan professionals hoeft te leveren is elke support verzoek een incident indien het een valide verzoek was (een probleem die alleen technisch/administratief beheer kan verhelpen.)

Aanname dat alle webhosters oversellen is onzin.

Wij hebben dat nooit gedaan en zullen dat nooit doen (kwestie van risico en performance beheersing).
En in hoger segment gebeurd het ook niet.

Dat veel het wel doen, kan ik wel beamen, maar dat merk je meteen aan o.a. je SEO.
zal geen reclame maken, wc eend...
Dat "WC eend" is nonsens omdat je wel degelijk je werkgever als het goede voorbeeld presenteert. Het is alleen dat je iedereen de mogelijkheid om de zogenaamde webhoster waar je werkt te relateren aan een echt bedrijf ontneemt. Daarom is het niet uit te sluiten dat jouw "we" enkel jouw droombeeld van een ideale webhoster is :)
Voor €4 per jaar doe jij aan overselling en/of low performance want dat kan nooit uit. Ik spreek uit ervaring.

Mijn ervaring met Yourhosting zijn niet geweldig, voor particulier wel okey maar zakelijk zou ik het aanraden.

Wij verkopen zelf ook hosting, de key is in dit geval een niet te groot verschil in prijs aanbieden na contractsperiode en zeer goed opletten met customer support. Traag en onvolledige support brengt direct schade vertrouwen bij de klant. Verder qua producten zelf zal er alleen maar verbetering kunnen zijn vermoedt ik.
Geen overselling. Sterker nog ben daar principieel op tegen, ook tegen VPS'en overigens, verkopen we ook niet.

Ook geen duizenden sites op een server of goedkope panelen (directadmin, eigen rommel of freeware) maar Cpanel..

Als je iets koopt moet dat gene ook gereserveerd worden.

Wel doen wij alleen groothandel, onze klanten zijn webhosters, webdesign bedrijven en bedrijven die meerdere sites hebben.

Als particulier of als je een enkele site wilt hosten kun je bij ons in principe niet terecht.


Qua performance behoren we tot de beste van Europa. Sterker nog denk dat weinig partijen zoveel aandacht aan page landing time spendeert als wij (dagelijks enkele uren).

Verder is contractperiode voor particulieren totaal niet interessant. (wet van dam).
Voor bedrijven gezien onze prijzen doet het er niet toe. We zien weleens iemand een aantal sites verhuizen en binnen een paar maanden komt hij weer terug. Want SEO verkloot. De klanten van onze klanten merken het aan hun omzet.

[Reactie gewijzigd door totaalgeenhard op 22 juli 2024 23:05]

Dus Cpanel is goed en Directadmin is slecht? Mmm :?
Als het goedkoper was geweest, beide, dan had ik het gerust uitgeprobeerd. Echter te weinig inkomsten om €20 per maand voor een controlepanel te verantwoorden.. :)
Volgens mij was dat een reactie van totaalgeenhard ;). Kosten zegt natuurlijk niks over goed of slecht.
Je spreekt jezelf tegen, geen overselling maar geen VPSen waarmee je juist overselling kunt voorkomen tenzij je natuurlijk OpenVZ ed. gebruikt.
Mbt SEO gooi je er een goede CDN voor en je responstijd is opgelost zoals CloudFlare, SiteLock, MaxCSN en ga maar door.
Nogmaals voor €4 per jaar moet je teveel websites op een server draaien zodat het uit (overselling).
Niet dus.

Geen overselling.

Maar goed ga verder niet mij. Concollega's wijzer maken dan dat ze zijn.
Zie je ergens een naam van bedrijf staan?

Als je niet door hebt dat voor commerciële websites zoals een webshop SEO belangrijk is omdat het direct verband houd met je omzet, dan begrijp je weinig van hoe e.a. werkt. Om maar te zwijgen in hoeverre je qua infrastructuur je kunt tunen.
Zolang de server performance in orde is doet het verder weinig voor SEO dat is een feit. Heb overigens tot 5 jaar geleden meerdere jaren aan een webshop gewerkt dat tot een miljoen per maand aan omzet doet met een relatief klein team doet over geheel Europa. Weet wel degelijk waar ik het over heb. Content, keywords, copy writing, relevante content voor wat klanten zoeken, goede ui & ux experience maakt 90% van het SEO plaatje en hosting maar 10%. Er is geen speciale server structuur voor SEO. Alleen goede snelheid, weinig downtime etc. Heb nergens gezegd dat SEO zelf onbelangrijk is.

https://yoast.com/ask-yoast-location-webhosts-seo/
http://wplang.org/hosting-location-geotargeting-seo-cdn/
https://www.seomark.co.uk/web-hosting-and-seo/
https://www.marketgoo.com...ow-important-hosting-seo/

[Reactie gewijzigd door Sn0wblind op 22 juli 2024 23:05]

Dus 1 ervaring is ervaring omdat omzet naar jouw mening hoog is?

We hebben ongeveer 50.000 sites draaien klanten blijven gemiddeld 7 jaar klant en de meeste die verhuizen komen weer terug.

Die niet terug komen zijn vaak gestaakt of failliet.

Verder is het niet in mijn belang om e.a. uit te leggen aangezien boterham daar gevoelig voor is.
Voor de type business (waar ik niet om in ga, maar het is erg niche) is het inderdaad hoog en dat is dankzij slimme SEO. Maar daar heb je als hoster bar weinig mee te maken. Maar heb wel meer in mijn portfolio zitten hoor, heb tientallen cases.
Dus jouw analyses met tientallen geeft je een duidelijk beeld hoe infra tov SEO algoritme een rol speelde.... als dat echt zo is ben jij geniaal en kan ik je als consultant wegzetten voor minstens 1000 euro per uur aangezien je een veelvoud daarvan zult opleveren.

Mijn sarcasme is niet voor niets.

Zoals ik elders schreef zijn o.a. webdesign bedrijven en designers klant bij ons die paar duizend pagina's seo/sem hebben gelezen, plugin zoeken voor hun cms om e.a. te doen en denken dat dat alles is. De enige grote recente verandering is dat mobiele versie van site hoger mee is gaan wegen, daarvoor waren mutaties vrij subtiel.
Ik post er zelfs bronnen bij.

Geef anders een aan hoe jij als webhoster servers specifiek inricht voor SEO.

Dat de mobiele versie belangrijk is voor SEO ben ik het helemaal met je eens. Maar ook hier gaat het dan om zaken als ocntent, UX, UI design, leesbaarheid etc. Dat je een hoop klanten hebt is alleen maar mooi. Maar ik ga dan automatisch vanuit dat je alle andere zaken zoals snelheid, veiligheid, flexibiliteit etc op orde hebt.
Ik wil er eigenlijk niets over vertellen. Is slecht voor boterham.

Ja er is een verschil tussen wat je als webdesigner kunt doen en waar je geen invloed op hebt (infra) als webdesigner.

En ja keuze voor hoster die weet wat seo is en daar rekening meehoud maakt wel degelijk verschil. Soms maar een paar plaatsen maar regelmatig zie ik pagina verschil.

Met wat je qua gui beschrijft.
Weleens van Lynx test gehoord?

Alles wat je met lynx niet ziet ziet een search engine ook niet.

Wat bronnen aangaat dat is onderdeel van probleem als je me vorige reactie nogmaals zou lezen dan weet je dat mensen massaal als.kip zonder kop elkaar volgen zonder door te hebben wat onderliggend effect is en waarom.
Ik gebruikte domeinnaam, redirect en e-mail voor een klein lokaal initiatief, benieuwd hoeveel me dit meer gaat kosten in de toekomst, ik vind dat overzicht met kosten nog niet echt duidelijk in ieder geval.
Ach, hiervoor heb je alleen aan een domeinregistratie al genoeg. Mail onderbrengen bij zoiets als Zoho. Paar MX records toevoegen in je DNS domeininstellingen en klaar.
Eerst even afwachten wat de prijzen doen en daarna eens kijken of we een dergelijk alternatief gaan inrichten. Het was in ieder geval zo mooi voordelig :)
Je kunt ook overwegen de cloudflare dns servers te gaan gebruiken.
cloudflare bied alleen dns, geen registratie..
Voordelig? Zoho is tot 25 gebruikers/mailboxen gratis. Heb je toch jaren teveel betaald met 2,75 per maand. :)
Ik gebruik Cloudflare + Neostrada, kost me nog geen euro per maand voor de hosting en domeinnamen zijn 6 of 10 euro per jaar voor .nl en .com. Ben erg tevreden met Neostrada.

[Reactie gewijzigd door Riyyi op 22 juli 2024 23:05]

Als je het een beetje goed inpland van wanneer je je domein opnieuw moet verlengen, verhuis je die zo bij een goedkopere.
Anders wel een met een kortingscode oid. Kijk eens op http://www.hostingwijzer.nl/kieswijzer/ of https://www.ispgids.com/

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 22 juli 2024 23:05]

En als het een .com domein of .be domein is, dan wordt de resterende tijd tegoed ook nog opgeteld bij het nieuwe jaar van de datum van de verhuizing. Dus dan verlies je geen geld, ook al zet je de verhuizing direct in en heb je bijvoorbeeld nog een half jaar te gaan.
Veel hosters bieden gratis mailforwarding bij domeinregistratie, alhoewel dat in Nederland nog niet standaard is geworden.
Starthosting was ooit interessant voor mensen die een kleine site nodig hadden, zonder veel toeters en bellen. Ik ben daar weggegaan toen ze hun prijzen zomaar met 60% verhoogden, een aantal jaren geleden. Ik zie dat ook nu weer sprake is van een forse prijsverhoging.
Yourhosting wijst er wel op dat het bedrijf meer diensten aanbiedt dan Starthosting deed, waaronder kosteloze ssl op de site en de mogelijkheid clouddiensten af te nemen. Starthosting heeft meer dan vijftien jaar bestaan.
Erg lullig voor de klanten, maar misschien ook wel goed dat een budgethoster die geen gratis SSL certificaten aanbiedt aan haar klanten stopt te bestaan.
Waarom is het lullig voor de klanten dan? De prijzen blijven behouden voor bestaande klanten als ik het goed begrijp.
Anoniem: 221563 @Bender29 augustus 2017 13:51
Totdat je abbo is afgelopen. Bij verlenging worden de nieuwe tarieven berekent.
Wat een onzin: Yourhosting biedt het "gratis" aan, maar is wel duurder. Wat is er dan gratis aan? Zoals hier wel vaker gezegd is: gratis bestaat niet.
gratis ssl, dus het bestaat:
Ook letsencrypt kost tijd om te implementeren en te onderhouden, en tijd is geld in het bedrijfsleven.
Met Letsencrypt kan je klanten relatief goedkoop van SSL voorzien, maar het is zeker niet gratis!
Een bedrijf gaat geen budget hosting van 2.75 nemen wat nu 5 euro is geworden. Dus dit is gericht op particulieren. Ik reageerde op MIB75 dat gratis niet bestaat. Overigens is het toevoeged van een SSL via letsencrypt erg goed gedocumenteerd en binnen enkele minuten gedaan, niet meer werk dan een domain naam installeren op een server.
Het toevoegen van SSL aan enkele domeinen is simpel en snel geregeld, ik gebruik het thuis al maanden. Maar ik werk bij een hosting provider die bijna 200k klanten heeft. Dat wil je niet handmatig doen dus is er wel wat infrastructuur nodig om het te implementeren en beheren. Dat kost een paar weken ontwikkeling en testen. Gelukkig is het bij ons bijna klaar :)
Mooi, het maakt het internet veiliger, goed werk.
Anoniem: 963837 29 augustus 2017 13:51
Jammer

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 963837 op 22 juli 2024 23:05]

Misschien twee handige tipjes:

1. Zoals mijn vorige post, als je een SERVFAIL foutmelding krijgt tijdens het aanvragen van een letsencrypt certificaat, kan dit aan de DNSSEC instellingen liggen van het domeinnaam of de nameservers hiervan. Check zowel de DNSSEC configuratie van het domeinnaam waar je het certificaat voor aan wilt vragen, als de configuratie van alle nameservers die op het domeinnaam ingesteld staan. Indien één van de configuraties op de domeinnamen verkeerd is ingesteld, geven de DNS servers van Google SERVFAIL terug. Letsencrypt maakt gebruik van de DNS servers van google, waardoor dit een probleem vormt. Een online scan om te kijken of je domeinnaam goed ingesteld is, is hier te vinden: http://dnsviz.net/.

2. Ondersteund je webhosting pakket geen gratis SSL certificaat van LetsEncrypt, maar heb je zelf wel de mogelijkheid om een CSR aan te maken en een certificaat toe te voegen aan het domeinnaam (zoals je bij een betaalde certificaat zou moeten doen)? Gebruik dan bijvoorbeeld de online tool https://zerossl.com/free-ssl/#crt. Vraag een CSR aan bij je webhosting, vul hem in op de website van zerossl.com. Kies vervolgens voor DNS verification (belangrijk, want hidden directories worden soms niet beschikbaar gesteld voor HTTP requests). Maak een TXT record aan met de genoemde waarde op de nameservers van het domeinnaam en voer de verificatie uit. Je krijgt nu een certificaat, en installeer deze zoals je bij een betalende certificaat ook zou doen. Nadeel is alleen dat je deze stappen elke 90 dagen moet herhalen, maar het zorgt wel voor een gratis SSL certificaat :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.