Microsoft geeft Skype een metamorfose

Microsoft heeft Skype een omvangrijke update gegeven. Microsoft richt zich meer op gebruik voor instantmessaging zoals concurrerende apps als Snapchat dat doen, met onder andere de functie Highlights voor het maken van een wekelijkse feed voor foto's en video's.

Microsoft spreekt van 'de nieuwe generatie' van Skype en zet chats prominenter op de voorgrond. Centraal staat verder de functionaliteit Highlights, die sterk doet denken aan Stories van Snapchat, waar Facebook ook al inspiratie uit haalde voor de gelijknamige functie in Facebook Messenger en Instagram.

Gebruikers kunnen bij Highlights foto's en video's delen in een wekelijkse feed die vrienden kunnen volgen en waarop die kunnen reageren. De camera is met een swipe op te roepen om makkelijker foto's en video's te maken en gebruikers kunnen beelden van tekst en emoji voorzien.

Ook voor bellen zijn wijzigingen doorgevoerd: tijdens een conversatie is de weergave van de gesprekspersoon te slepen en ook hier is te reageren met emoji. Verder zijn er nieuwe add-ins en bots en is de zoekfunctie uitgebreid.

Microsoft brengt de vernieuwde versie per direct naar Android, daarna volgt de iPhone. Versies voor Windows en macOS komen ergens in de komende maanden.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

01-06-2017 • 19:37

160 Linkedin

Reacties (160)

160
144
70
4
0
35
Wijzig sortering
Ik gebruik eigenlijk nooit Skype, wat maakt Skype beter dan alternatieven?
Ik gebruik eigenlijk nooit Skype, wat maakt Skype beter dan alternatieven?
- werkt op alle devices
- niet verplicht gekoppeld aan je telefoonnummer
- geen extra account nodig (je kunt het direct gebruiken met je Microsoft account, wat de meeste gebruikers van Windows 10 al hebben)
- als je toch al Outlook.com gebruikt is het geen extra privacy-lek, je contactpersonen staan immers al bij Microsoft
- koppeling met SMS op je smartphone. 2FA codes voor websites komen dan binnen op de pc, waar je het direct kan copy/pasten.
- het kan alles want anderen ook kunnen, zoals groepen maken, bestanden versturen, etc.
koppeling met SMS op je smartphone. 2FA codes voor websites komen dan binnen op de pc, waar je het direct kan copy/pasten.
Dat is wel handig, maar zou je eigenlijk niet moeten willen. Eén van de voordelen van 2FA is juist dat als je malware op je computer krijgt het niet in kan loggen bij allerlei online accounts. Als de code (na wat trucjes achter de schermen) uiteindelijk ook op je pc binnenkomt, dan kan eventuele malware dat in principe onderscheppen.
Dit is dezelfde gedachtegang waarom je niet zou moeten internetbankieren op je smartphone (in elk geval niet met de ING) want dan komen de bevestigings-smsjes binnen op diezelfde smartphone en vormen dan dus géén tweede verdedigingslinie meer.
Als iemand toegang heeft tot je PC, is het hek al van de dam. 2FA is meer zodat hackers in een of ander land ver weg geen toegang hebben tot je gegevens met enkel een wachtwoord.
je hebt niet rechtstreeks toegang nodig tot je pc, als je malware hebt die dat soort codes doorstuurd heb je genoeg.
dan log iemand anders in op een account, de malware stuurd de code door, en degene achter die malware krijgt die code en kan inloggen.
Als iemand toegang heeft tot je PC, is het hek al van de dam.
Nee, dat is nou juist het mooie aan het systeem. Het is mogelijk om malware te schrijven die tussen de UI en HTTPS in gaat zitten. In de UI geef je in dat je een tientje over wilt schrijven naar Jantje, maar de opdracht die naar de bank wordt gestuurd is duizend euro naar Pietje. Vervolgens krijg je de bevestigingspagina terug en daarin vervangt de malware "weet je zeker dat je duizend euro naar Pietje wilt overmaken?" weer door "weet je zeker dat je tien euro naar Jantje wilt overmaken?". Op dat moment kun je (hoe goed je ook oplet) niet weten dat er iets mis is. Maar dan klik je op "OK" en krijg je opeens een smsje binnen met de melding "Je gaat duizend euro overschrijven, hier is de bevestigingscode" en dan ben je (nog net) op tijd om te denken "WTF!? Ehm, nee!" en voer je die code niet in en gebeurt er niks. Als je echter het smsje op hetzelfde apparaat ontvangt als waar je browser open staat, dan zou (geavanceerde) malware de tekst in het smsje ook aan kunnen passen (of de code eruit halen en zelf invoeren).

Bovenstaande is het scenario voor internetbankieren bij ING, maar ongeveer hetzelfde scenario werkt ook voor de situatie die Franckey in zijn post noemt.
De meeste gebruikers van Windows 10 hebben een MS Account? Waar haal je die informatie vandaan? Ik ken maar weinig mensen die dat gebruiken en onze klanten gebruiken het ook na genoeg niet.
Gezien het redelijk lastig is om Windows te installeren zonder Microsoft Account. Je moet als ik me goed herinneren eerst klikken op 'Ik heb nog geen account', dan kom je op het account creation formulier, en dan staat er beneden een link dat je geen Microsoft account wilt. Denk niet dat de gewone gebruiker dat opmerkt.
Tegenwoordig is er bij de installatie een knopje 'aanmelden met een lokaal account' (oid). :)
Tegenwoordig is er bij de installatie een knopje 'aanmelden met een lokaal account' (oid). :)
Dat was er altijd al. De functie zit alleen verstopt in de kleine, onopvallende tekst. Typisch gebruik van dark patterns. ;)
Zakelijke Windows 10 is dat niet nodig, is het gewoon exchange based.
Azure AD based bedoel je, al dan niet via een sync vanaf je on premise environment.

Een Exchange licentie is hoegenaamd geen vereiste.
Of je maakt geen verbinding met het internet tijdens de setup. Dan geeft hij niet eens de optie voor een ms account. Dus is het eigenlijk minder lastig want je hoeft je wifi wachtwoord niet in te tikken. ;)
Zo lastig is dat niet :)
Je moet dus blijkbaar eerst op "sign up" klikken en daarna op "connect my account later". Of op denk ik nieuwere versies van Windows 10: "Create a new account" (in de context van 'I don't have a Microsoft account yet') en daarna "Sign in without a microsoft account". Hoe is dat niet lastig?

Flow op denk ik oude versies: https://youtu.be/aUARDxeSroQ?t=71
Flow op denk ik nieuwe versies: https://youtu.be/UD0CRtJqMIw?t=22
ZO simpel als wat.... gewoon een lokaal account aanmaken... twee tellen verder kijken dan de next button...
dan moet je maar net bedenken dat een local account aanmaken onder "ik heb geen account" (of iets in die richting) valt.
als je geen account aan wilt maken ga je niet zo snel klikken op een knop waar je schijnbaar een account aan kunt maken
Nou, het is wel langer dan twee tellen, wil je inlezen in de gevolgen.
Tuurlijk wel. Nog zo gemakkelijk. SSO met Onedrive, koppeling met Office 365, sync van je profiel over devices heen. Ik haal er een hele hoop voordeel uit en zou niet meer zonder willen vallen.
Dat idee heb ik ook. Het werkt goed samen en Skype is ook handig/makkelijk te gebruiken. Al denk ik nog best eens met weemoed terug aan wat ooit MSN was. Maar goed tijden veranderen :)

De koppeling is handig. En zoals jij ook weet is de koppeling met Office365 >Azure etc makkelijk en kun je al je gebruikers(zakelijke omgeving) dit aanbieden. Dan heb je nog meer tools ook om mensen met elkaar te laten communiceren.

Als consument gebruik ik skype ook nog best veel om te communiceren met mijn neefjes in Nederland :)
De meeste gebruikers van Windows 10 hebben een MS Account? Waar haal je die informatie vandaan? Ik ken maar weinig mensen die dat gebruiken en onze klanten gebruiken het ook na genoeg niet.
Ik ken eigenlijk juist maar weinig mensen die Windows 10 gebruiken zonder MS account. Bovendien hebben veel mensen in Nederland nog een Hotmail/MSN account dat ze al jaren hebben, wat ze gewoon voor Skype kunnen gebruiken.
Vanuit het MSN Messenger netwerk hebben ze vaak een out hotmal adres, weten veel niet, maar kan ook gewoon gebruikt worden (mits je het wachtwoord weet).
Privé set ik het persoonlijk voor iedereen op die manier in.
Er zijn 400 miljoen actieve mensen met een MS account. Toch niet zo weinig imo.
outlook, hotmail, live, etc. zijn allemaal een microsoft account, dus ja, de meeste gebruikers van windows 10 hebben zo'n account. en daarnaast heeft iedereen die vroeger msn gebruikte het dus ook
Dat heeft niet zo veel met Windows 10 te maken natuurlijk... Dan kan ik ook zeggen, de meeste mensen die een computer gebruiken hebben een MS account. Dat ze dan Linux/OSX gebruiken maakt dan verder niet uit als het om Outlook.com/Hotmail/Live etc. gaat :)
ik bedoel ook inderdaad dat je verder moet kijken dan windows 10 en outlook.com, lijkt me sterk als je heel weinig mensen kent die zo'n account hebben.
Ik denk dat het er meer zijn dan je denkt. Sowieso privé accounts.
Het werkt zo super samen met Windows 10 en Onedrive. Ik wil echt niet meer zonder.
Iedereen in mijn familiekring heeft een account.
Je logt toch in met je microsoft account? Tenminste, ik wel :?
Euhhh...nee? Moet dat dan?
Ik log met een lokaal account in op al mijn systemen. Voor zover ik weet heb ik niet eens een Microsoft account.
Moeten niet nee... maar het is wel handig als je ook andere Microsoft services (OneDrive bv.) of devices (Windows 10 Mobile) gebruikt... kwestie van het ecosysteem waarvoor je gaat natuurlijk.
Nee, je hoeft je tel nr niet te geven... je koppelt 'm als je dat zou willen en het account kan ook meteen een inlogmethode zijn voor je andere MS services zoals mail. Best wel handig.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 2 juni 2017 09:14]

Dat ligt dan aan jou, zelf heb ik dit nog nooit gezien... Ik ram een wachtwoord in en enter en dat is t.
dan moet je die verificatie niet aanzetten, dan krijg je dat soort ellende ook niet. bij elke andere service gaat het net zo, even snel inloggen op mijn gmail account kan niet, want dan krijg ik eerst een sms, en die moet ik dan invullen en dan pas kan ik inloggen.
wil je veiligheid of niet? Dit is namelijk iets wat ik toejuich, als iemand jouw account gegevens heeft gejat kan hij/zij als jou inloggen op windows en dan redelijk wat problemen gaan veroorzaken...

[Reactie gewijzigd door vSchooten op 2 juni 2017 10:34]

dan moet je je browser instellingen nakijken, cookies e.d. moeten niet verwijderd worden
Nadeel - en waarschijnlijk de reden dat Skype z'n populariteit verloor - was dat het extreem slecht werktte op mobiel vanwege de oude p2p architectuur. Ondertussen hebben ze dat veranderd en is het enige nadeel dat de app nog steeds ietwat zwaar is, maar werkt op zich prima. Benieuwd naar de nieuwe app.

Ook videobellen doet Skype slechter dan Facebook (werkt significant beter op goede data verbindingen) of Duo (werkt significant beter op slechte data verbindingen), eigenlijk enige echt grote voordeel van Skype wat ik kan bedenken is screen share functionaliteit tijdens videobellen.

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 1 juni 2017 20:06]

Sinds enige tijd gebruiken wij Appear.in in ons bedrijf. Geweldige video conferencing applicatie die ook screen sharing ondersteund, zelfs gelijktijdig met een video feed voor het geven van presentaties of afstand. Appear.in draait in elke Chrome en Firefox webbrowser als WebRTC web applicatie, en werkt daardoor ook prima op Mac OS en Linux. Daarnaast is er een iOS en Android app verkrijgbaar. Video en audio kwaliteit zijn uitstekend, en een stuk beter als Skype bij IP jitter en packet loss, bijvoorbeeld via een WiFi of 3G/4G verbinding. Echt een aanrader!
Skype for Business (voorheen Lync) werkt wat dat betreft ook prima is bij ons de ervaring. Al heel wat telcon's gedaan waar een deel van de deelnemers achter de PC / Laptop zat een ander deel op zijn smartphone al dan niet met gedeeld scherm. Heb zelfs zo een keer een skype for business conference call vanuit de auto over de carkit gedaan op mijn nokia lumia 930. Beter geluid dan in een telefoongesprek moet ik zeggen.
Voor zover ik weet moet je voor Skype for Business wel een account hebben. Iemand van een ander bedrijf er even bijhalen gaat ook niet 123. Skype is windows only. Tot slot, ik kan alvast met skype geen meerdere video feeds zien van alle deelnemers. Nee, appear is gewoon een revelatie ivg met skype. Je doet gewoon: http://appear.in/myroom123 en hop, je bent vertrokken. Geen account, niks aanmelden, .... de link bij je correspondente krijgen doe je dan door in de uitnodiging te zetten of je slacked het even door.

[Reactie gewijzigd door miitjohn op 2 juni 2017 17:16]

zwaar is ie zeker. Sinds dat ik skype verwijderd heb van mn telefoon gaat de batterij veel langer mee. Waar ik soms amper de dag door kwam met een volle acculading kom ik nu makkelijk de dag door sinds ik skype niet meer op mn telefoon heb staan
Voor screenshare tijdens het bellen volstaat zelfs Teamviewer nog...
Niet allemaal geweldig
-Is trager dan gratis dedicated verbindingen (waar je inbelt op een ip adres)
-Constante reclame downloads zorgen voor verstoring
- video link internationaal niet te doen
- meestal beroerde geluiskwaliteit bij long distance

Maar dat geldt misschien ook voor de alternatieven, dat weet ik niet
Ik Skype (video) wekelijks zakelijk met mensen met een erg slechte internetverbinding (Caribisch gebied) en de verbinding is over het algemeen erg goed te doen.
Skype is soms ook een alternatief als je naar het buitenland (buiten EU) wil bellen naar vast/mobiele nummers.

Het is vaak goedkoper dan KPN, Vodafone T-Mobile en zo.

Wel jammer dat ze mn credit na een jaar of zo hebben bevroren. Weet niet precies hoevee dat was.
Dat is mij ook een keer gebeurt. Ik heb ergens gevonden hoe je het kon "ontdooien Ik had mijn credit dus weer terug en dat is sindsdien nooit meer weggeweest. Mijn advies: kijk eens na of je dit ook niet gewoon kunt terugkrijgen.
Als je een aantal maanden niet gebruikt dan bevriezen ze het te goed. Maar je kunt het zo weer terug krijgen als je maar door hoepels heen springt. Ik heb voor nood altijd geld op mijn skype staan ik ben veel in het buiten land en effe lokaal tarief kunnen bellen naar nederland is echt zo fijn . vlieg tickets omboeken of dingen regelen met instanties. Echt heeft me echt honderden euros al bespaart. Let wel op dat je 0900 nummers niet kunt bellen van uit buitenland maar vaak zijn daar prima alternatieve nummers voor te vinden.
voor azie minder. er zijn idd snellere programma's zonder de latency met screen sharing. webex, etc.
(edit typo)

[Reactie gewijzigd door mperez op 2 juni 2017 05:02]

vergeet ook scherm delen niet te noemen tijdens een call.
echt vaak gebruikt als ik klanten iets wilde laten zien of mee wilde kijken met hun om bepaalde processen te verbeteren.
Plus:
- Integratie met andere Office producten en Windows (zeker in het geval van Skype for Business);
- Makkelijk bijlages uitwisselen in combinatie met OneDrive/SharePoint;
- Ook via webbrowsers te gebruiken, dus niet afhankelijk van de applicatie;
- Mogelijkheid om uit te breiden met echt PSTN-bellen (bellen naar vaste en mobiele nummers, apart abo nodig);
Gebruik eigenlijk zelf alleen Skype for Business en dat is het eigenlijk allemaal net niet. Wat op zich raar is want toen ik vroeger gewoon Skype gebruikte zaten daar al die features die ik nu in Skype for Business mis wel gewoon in, dus begrijp denk ik die splitsing gewoon niet helemaal ;)
Anoniem: 176636
@Loopx2 juni 2017 15:43
Kun je verduidelijken wat je bedoelt met "net niet"? Wat mis je precies?
Anoniem: 855731
@Franckey2 juni 2017 09:26
En je kunt zonder problemen naar "echte" telefoons bellen. Dat kan ook niet zomaar met de alternatieven.
- geen extra account nodig (je kunt het direct gebruiken met je Microsoft account, wat de meeste gebruikers van Windows 10 al hebben)
Cijfers? Dat is onzin namelijk. En je vergeet dat skype al LANG bestond voordat microsoft het overnam en veel mensen hebben dus al meerdere accounts.
Familie: bellen in en naar in het buitenland ervaar ik goede kwaliteit met Skype. FaceTime komt echter zeer dicht in buurt en is soms zelfs beter. Whatsapp komt als slechtste uit de bus voor mij persoonlijk. Echter, er wordt overal zeer veel verbeteringen doorgevoerd en ik verwacht dat al deze platformen met een paar jaar dezelfde goede kwaliteit leveren.

Business: Skype for business loopt zwaar voorop in de zakelijke wereld. Er is veel 3rd party randapparatuur compatibel met Skype en ook in de video vergader wereld zie je het veel terug. Compatibiliteit en intergratie met Office 365 maken het een zeer gewild product. Echter geld hier ook weer dat andere platformen veel vooruitgang boeken (slack) zodat MS wel flink moet blijven innoveren als ze de standaard willen blijven.
Slack? Meen je dat serieus? Dat gebruiken wij ook op het werk en het is denk ik het meest slechte en wanstaltige product wat ik ooit gebruikt heb. Ik kan mij voorstellen dat het leuk is voor mensen die zitten te wachten op "social media" tijdens werktijd, maar voor mij is het alleen maar weer een extra stoorzender. Tuurlijk kun je al die storende shit zoals notifications uitzetten, maar dan kun je gewoon net zo goed weer e-mail gebruiken. En dat is precies wat ik gedaan heb. Gelukkig biedt Slack een vinkje met: "Mail mij nooit meer" en "hef mijn account op". Waren mijn collega's niet zo blij mee.

Oh sorry.. Ik zie dat ik nogal los ben gegaan... Ik moest kennelijk even mijn frustratie kwijt.
Waarom valt Slack onder "Social Media tijdens de werktijd"?

Je maakt binnen je organisatie gewoon verschillende channels aan en iedereen die op de hoogte moet zijn van bepaalde zaken zit in de relevante channels. Zaken waar jij geen interesse of nood aan hebt ga je dus ook niet zien. Het is absoluut niet ideaal voor elk bedrijf, maar heeft zeker zijn voordelen.

Waar Skype voornamelijk een chat-app is, is Slack eerder een tool om het samenwerken in teams te bevorderen. Beiden hebben dus hun verschillende doelgroep en use-cases. In mijn ogen kunnen deze dus perfect naast elkaar gebruikt worden.
De tegenhanger van Slack is trouwens Microsoft Teams (niet Skype).
Ik snap dat geklaag nooit. Je kunt zo'n beetje alle notificaties uitzetten.
facetime is niet beschikbaar op alle hardware wat niet Apple is = groot nadeel
FaceTime heeft echter dusdanig veel voordelen over Skype dat ik het een veel sterker product vind. Skype dien je in te loggen en accounts aan te maken door jezelf en anderen. FaceTime is standaard gereed op alle iPhones / iPads / Macs. Daarmee ken ik dus meer mensen met FaceTime dan Skype. Daarbij weet je veelal ook wie wel of geen iPhone heeft, zeker wanneer het familie / vrienden zijn en al helemaal wanneer je iMessage gebruikt met hen.

Skype for Business vind ik een geheel ander product / verhaal.
Als je je windows laptop opzet net zoals je je iphones opzette (dus met een Microsoft account) dan ben je ook standaard automatisch ingelogd op de skype app. Net zoals facetime.

Het probleem is dat nog veel mensen op windows inloggen met een lokaal account (iets wat niet mogelijk is bij apple) en daardoor niet gebruik kunnen maken van dit voordeel.

Het nadeel is natuurlijk dat skype niet standaard geinstalleerd zit op android

[Reactie gewijzigd door manmad op 2 juni 2017 06:49]

Het probleem is dat nog veel mensen op windows inloggen met een lokaal account (iets wat niet mogelijk is bij apple) ...
Onzin, het is gewoon mogelijk om een account op MacOS te maken zonder er een apple id aan te koppelen.
ja ja grappenmaker. En het werkt zeker ook zonder apple account?
Je kan trouwens Skype gesprekken starten met mensen die geen account hebben (hiervoor maak je Skype een soort invite link aan), en zelfs zonder zelf een account te hebben.

https://support.skype.com...kype-account-on-skype-com
Tja, op dat ene nadeel na dan dat 75% van de mensen geen iPhone heeft en het niet werkt op Windows / Android etc. Ik vind het daarmee een ontzettend veel zwakker product dan Skype. alsof je het vergelijkt met een Polycom in een wereld waar iedereen een telefoon heeft...
Je snapt m'n punt niet volgens mij. Als je weet dat iemand een iPhone heeft, dan is FaceTime toch een beter product?

Zelfde argument gaat op als 2 mensen een Windows Phone hebben en uitgaanse dat Skype ook zo werkt zoals mjz2cool hieronder aangeeft.

@drakiesoft ik ken serieus niemand die een iPhone / Mac gebruikt zonder Apple ID, waar je dan ook geen icloud en / of app store kunt gebruiken. Non-argument voor de massa.
Als iedereen om je heen er ook een heeft wel, anders niet. Facetime is Apple-only, heel, heel groot nadeel.
Ik snap je punt, al is het net het omgekeerde.
Facetime werkt niet zonder Apple ID en moet je ingelogd zijn.
Skype werkt ook zonder login.
Daarbij met skype kun je op werkelijk alle apparaten communiceren, maar bij Facetime ben je beperkt tot Apple producten.
Met Skype kan je ook naar mobiele nummers bellen.
Dat kan niet met Facetime.
Met skype kan je je beeldscherm delen.
Kan allemaal niet met Facetime.
Al met al is Skype de betere optie.
Maar blijkbaar is het beperkte Facetime goed genoeg voor jou en ken jij of wil jij geen mensen kennen die geen beperkte Apple producten hebben.
Nee, je moet het niet zien als FaceTime vs Skype, maar als app binnen een groot ecosysteem versus eentje die dat niet heeft. Ik ben eens dat Skype an sich completer, beter is als product, maar op het moment dat je mobile apps ontwikkelt is platform king.
in windows phone hoef je ook niet eerst in te loggen als je al ingelogd bent met je microsoft account, net als bij apple dus.
zo hoef je ook in android niet apart in te loggen voor hangouts.

om met iedereen die je kent te "facetimen" moet je dus eerst een iphone/ipad/imac aanschaffen, en voor skype download je gewoon een app die op windows phone automatisch ingelogd wordt.
Anoniem: 855731
@dycell2 juni 2017 09:27
Skype for business is totaal iets anders dan de Skype die we thuis gebruiken. Alleen de naam is hetzelfde, maar de technologie is niet te vergelijken. Zo is Skype for business gebaseerd op standaarden (zodat het goed is te integreren in bedrijfscommunicatiesystemen), terwijl die andere Skype proprietary is.
Skype was en is nog steeds een 'just works' product dat sinds jaar en dag degelijke video aanbied tov. de alternatieven hun brakke video, kunnen bellen naar echte telefoon nummers (of een eigen inbound nummer in een ander land - weliswaar betalend).

[Reactie gewijzigd door analog_ op 1 juni 2017 19:52]

Nou, ik heb anders grote problemen gehad met Skype (kon niet inloggen op een IP adres waar ik ooit een Tor exit node op heb gehad) en uiteindelijk moest e.o.a. helpdesk de boel escaleren naar boven toe om het weer aan de gang te krijgen. En nog steeds kan ik vaak op mobiel niet inloggen. Ik gebruik een dedicated Skype account, zit absoluut niet te wachten op een MS account en geef Skype geen toegang tot m;n adresboek.

[Reactie gewijzigd door Morgan4321 op 2 juni 2017 00:16]

Wat raar dat je bij bepaalde diensten niet meer kan inloggen nadat je zelf een tor exit node heb gedraait.

1+1 =2

Een "dedicated skype account" is ondertussen ook een MS account in disguise.
Het is handig voor wie kinderen heeft. Met de MS account ken je alles volgen en beheren.
JE wil uw 9 jarig kind immers niet zomaar het net op sturen.
Discord is een goede alternatief voor Skype, en volledig gratis.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 1 juni 2017 19:51]

Discord is geen goed alternatief voor Skype, het is een alternatief voor programma's als Teamspeak. Skype zit meer in de hoek van Whatsapp en Facebook messenger.
Als Discord video calls implementeert dan denk ik toch dat Skype in ieder geval aan de consumenten kant klantjes gaat verliezen
Dan zou discord eerst proffesioneel moeten overkomen. Want gadverdamme wat een kinderachtige bende. Je wordt doodgegooit met irritante misplaatste memes. En dat het een tray icon heeft van een joypad vind ik persoonlijk echt kansloos en misleidend. Maar het ergste is gewoon het enorm kinderlijk aspect en "super popijopi" willen doen.

Ik snap die hele hype niet om Discord. Het doet niets beter als de vele game communicatie middelen die al bestaan hebben sinds xfire.
Strak design, simpele opzet, geen bloat...

En afgezien van af en toe een server hiccup werkt het gewoon
Ik heb het vorige maand na een half jaar maar verwijderd want het is naar mijn idee een vrij waardeloze client. Gewoon een alternatief op Curse of het oude Xfire.

En nog blijft Teamspeak beter in kwaliteit en de afwezigheid van bloat.

Het enige wat Discord naar mijn mening doet, is die markt nog meer opsplitsen. Er zijn ondertussen tientallen communicatie clients.
De voice functionaliteit is bij discord niet beter dan bij Teamspeak, Mumble of Skype. Teamspeak en Mumble hebben een veel uitgebreider permissie systeem waarmee je voice rooms beter kan indelen, beveiligen en meer.

Waar discord op scoort is de veel betere chat mogelijkheid dan op TS, Mumble en skype. Het is de enige van de vier met chatrooms voor tekst en in tegenstelling tot TS en mumble heeft het ook een message history.

Bijvoorbeeld een server waar ik op zit met zo ongeveer 60 leden online op het moment. De voice channels worden zelden gebruikt maar in de chat topics wordt dagelijks veel gepraat.

Discord is voor communities een handig real time chatting alternatief dat weer anders werkt dan bijvoorbeeld een forum of reddit. Althans dat is hoe het tot nu toe bij mij gebruikt wordt.
Voor channels met goede management, is er IRC. Dat steekt met kop en schouders boven Discord uit. Als je dan toch voornamelijk chat..

Teamspeak heeft ook chatrooms in de channels, gebruikt alleen niemand, want je zit er voor de voice.

Skype is inderdaad wat meer voor 1 op 1 of op kleine groepjes gericht.
Daarbij komt nog dat de servers van Discord 's avonds nogal eens kuren vertonen, waardoor voice amper te gebruiken is. Ook heb ik in die tijd dat ik Discord gebruik(+/- 1 jaar) al vaker storingen/uitval meegemaakt dan al die tijd dat ik MSN Messenger / Skype gebruikte.
Ik heb nu net Discord geinstalleerd omdat een game waar ik aan meedoe dat als chatkanaal gebruikt (de in-game chat is waardeloos). Op zich wel leuk, en ook op PC zodat je makkelijk screenshots e.d. kunt posten.
En waarom is het 'best onveilig'? Ik ben eens benieuwd hoe je dit kan staven. Ik zeg dit deels uit onwetendheid over dat 'onderwerp' dus kijk ik graag uit naar de punten waarop het onveilig is :)
Ben ik ook wel benieuwd naar, want ik gebruik regelmatig Skype en het werkt voor mij echt uitstekend. De gesprekskwaliteit is super (zeker in vergelijking met teamspeak) en ook wanneer we sporadisch de webcam of schermdelen gebruiken werkt dat eigenlijk probleemloos.
TeamSpeak geluidskwaliteit is eigenlijk best goed, zolang het kanaal waar je in zit een goede hoge kwaliteitscodec ingesteld heeft, met de Quality-slider op een voldoende hoge setting. Ik gebruik CELT Mono met Quality=10, klinkt voor mij best wel vrij goed.
Er is totaal geen end to end encryptie, MS kan alles afluisteren en doorspelen aan de NSA en FBI.
Volgens mij gebruikt Skype alleen de servers om connectie tussen 2 gebruikers te leggen, maar gaat de video en voice nooit over die servers.
Zijn er mensen die Skype nog gebruiken? Ik doe alles tegenwoordig via Discord.
ja hoor, internationale contacten of als je dingen privé wilt houden en videobellen. Niet alleen gamers gebruiken skype
voor gamen is Skype zelfs hondsberoerd. Pak dan teamspeak, mumble of discord.
Valt nog wel mee hoor! Ik gebruik Skype om dingen te overleggen met mijn team, en gebruik daar naast dan TeamSpeak3 om normaal contact te hebben ;-)
Ik denk dat er via Skype voornamelijk zakelijke gesprekken verlopen. Zo gebruik ik zelf teamspeak of discord tijdens het gamen maar bij sollicitatiegesprekken of een zakelijke call wordt bij mij altijd Skype gevraagt.
Binnen het bedrijf waar ik werk gebruiken we ook Skype for Business naast de reguliere e-mail om onderling te kunnen communiceren. Standaard zijn alle collega's al opgenomen in het adresboek. Zeer handig!
Het nadeel van discord zit m in meerdere punten:
- er is geen video chat/conference
- gaat over enkele (er zijn er niet veel namelijk) centrale servers. Dat wil dus zeggen als er veel mensen tegelijk op discord zitten op dezelfde server dan daalt de gesprekskwaliteit.

Overigens gebruik ik zelf ook discord maar het is niet echt een alternatief voor Skype vanwege het ontbreken van video. Twitch (voorheen curse) komt dan denk ik dichter in de buurt.
Discord en Skype zijn dan ook twee verschillende applicaties. Discord is geen alternatief voor Skype. Skype is meer een alternatief voor bijvoorbeeld WhatsApp, Telegram of Google Hangouts. Dat is meer voor persoonlijker contact. Discord kent dat niet zo.
Discord is mij meer een alternatief wat de partychat van Xbox of playstation heeft, maar dan voor PC. Skype is voor onze groep (VFL) standaard gebruikt pakket, ideaal. Bestanden, groepen, clubs, offline/online, en werkt op elk denkbaar platform.
Kun je niet mee videobellen :(
Kun je binnenkort wel, staat op de to-do list van Discord.

https://feedback.discorda...s/10521852-add-video-chat

[Reactie gewijzigd door MrFax op 1 juni 2017 19:52]

Weet ik, maar dat staat het al een tijdje :P
Ik en mijn neven mijn ouders mijn zussen en ga maar zo door, met andere woorden genoeg mensen.
Zucht....

Moet nu echt alles een 'social media' functionaliteit hebben? Wie zit er nu te wachten op een activiteitsfeed in Skype? En wie heeft er Emojis nodig tijdens een VIDEOCHAT?? Je gezicht is toch de emoji?

Dit gaat zowiezo floppen, mark my words.

Ik woon zelf in het buitenland, en gebruik Skype wekelijks voor contact met vrienden en familie. Echter, naar mijn ervaring is niemand ingelogd op Skype, tenzij je een gesprek hebt gepland met iemand. Niemand gebruikt Skype om te chatten, daar heb je toch SMS, Whatsapp, Facebook Messenger, etc. etc. al voor? En niemand zal de activiteitenfeed gebruiken of zelfs maar bekijken. Als je Skype opzet wil je gewoon zo simpel en snel mogelijk kunnen videochatten en bellen, al de rest is hinderlijke afleiding.

Ze zouden beter tijd en geld investeren in betere servers en betere functies om dropped calls terug te connecteren. We leven nu in 2017, en nog steeds zijn er veel dropped calls, bij twee partijen die een snelle breedbandverbinding hebben via Wifi of Ethernet.
precies....in mijn bedrijf gebruiken we 'm zakelijk om met het kantoor in Duitsland te kunnen vergaderen...
Same here. Skype for Business (voorheen Lync, en daar voor Office Communicator) is gewoon erg goed geintegreerd in MS Office en daardoor bij veel bedrijven de defacto standaard voor IM en vaak ook voor voice/video. In mijn ogen kunnen ze beter bij de basis blijven waar ze goed in zijn, ipv dat ze kunst en vliegwerk gaan uithalen om "hip" mee te doen.
Dat ja, Lync was prima... lean and mean, geen zooi er omheen. Gewoon contacten toevoegen op basis van mail adres en klaar, een zakelijke versie van MSN.

Maar nee, alles moest in lijn dus werd het Skype for Business. Een log stuk software, niet heel configurabel en persoonlijk ondervind ik regelmatig het probleem dat berichten niet aankomen of de status van contacten niet (meer) klopt.

Wat wel prettig is, is dat geïntegreerd delen van een scherm, dat gebruiken we nog wel regelmatig om even wat dingen uit te leggen :)
Je kunt nu ook via Skype for business met gewone Skype contacten, reuze handig. In het verleden moest ik dan Skype en Lync tegelijk draaiend laten voor zakelijke en privé communicatie.
Moet dat wel ingeschakeld zijn. Bij ons is alleen chatten mogelijk. Video weet ik niet eens. Maar desktop delen zoals bij Lync is er niet meer bij.
Ook geen koppeling met de normale Skype. Een zit je extern, dan kun je niet inloggen. Je moet perse op het netwerk zijn aangesloten.
Wel als je even een vpn connectie maakt.
Dat bedoel ik met "op het netwerk aangesloten" ;)
Maar als je de vpn verbinding verbreekt, dan is je Skype For Business connectie weer weg. Handig wanneer je een andere vpn verbinding nodig hebt. :/
Ik woon zelf in het buitenland, en gebruik Skype wekelijks voor contact met vrienden en familie. Echter, naar mijn ervaring is niemand ingelogd op Skype, tenzij je een gesprek hebt gepland met iemand. Niemand gebruikt Skype om te chatten, daar heb je toch SMS, Whatsapp, Facebook Messenger, etc. etc. al voor? En niemand zal de activiteitenfeed gebruiken of zelfs maar bekijken. Als je Skype opzet wil je gewoon zo simpel en snel mogelijk kunnen videochatten en bellen, al de rest is hinderlijke afleiding.
Vreemd ik ken veel mensen die gewoon online zijn op Skype, en ik gebruik Skype toch ook echt wel om te chatten, en ook al die mensen die ik ken die het ook gebruiken, dus sorry weet niet waar jij het over heb.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 1 juni 2017 19:57]

Ik ken jou lijst niet natuurlijk, maar mij valt het op dat heel veel contacten altijd op "afwezig" staan (oranje icoontje).

Zelfs wanneer ze niet eens Skype meer gebruiken/hebben geïnstalleerd, zo kan ik ook net doen alsof nog veel mensen het gebruiken.
Nou als hij goed werkt dan betekent oranje dat ze afwezig zijn, en niet in Skype bezig zijn, en bij mij ontvangen ze gewoon de berichten, je hoort een geluid, alleen is de geluid niet hard, het had een stuk mooier geweest als je ander geluiden voor berichten kon instellen, maar dat gaat niet bij Skype op Android jammer genoeg.

Maar zo hoort het normaal gesproken te werken.
Zoland de chatfunctie niet gepromoot wordt, zal skype idd niet als chat app gebruikt worden. Ow wacht, die chat-promotie (beter inbeeld, meer à la snap) hebben ze met deze update doorgevoerd. Het verleden is in deze geen garantie voor de toekomst!
Skype had de Whatsapp kunnne zijn met een piek gebruik in 2007 waarna in 2009 Whatsapp op de markt kwam. Het is dat MS ze veels te laat heeft gekocht en nog veel te laat goed gebruik van ze heeft gemaakt.
Skype had de Whatsapp kunnne zijn met een piek gebruik in 2007 waarna in 2009 Whatsapp op de markt kwam. Het is dat MS ze veels te laat heeft gekocht en nog veel te laat goed gebruik van ze heeft gemaakt.
Whatsapp en Skype hadden een compleet andere focus: Whatsapp was voor het rondsturen van tekstberichten (alternatief op SMS), terwijl Skype een dienst was (is) voor VOIP en teleconferencing. Dat Whatsapp daarna VOIP mogelijkheden heeft ingebouwd, doet nog niet af aan waar mensen beiden nog steeds voor gebruiken (ik heb nog nooit iemand gehoord die bewust via Whatsapp belde). In mijn ogen dan ook twee niet te vergelijken applicaties.
Ik ken wel mensen die het veel gebruiken, vooral met contacten in het buitenland. In de begintijd van WA voip was het zo slecht dat ze liever Viber gebruikten, maar dat is sterk verbeterd.
Ik gebruik Skype dagelijks voor het bellen naar het buitenland. Kwaliteit is in elk geval beter dan de meeste concurrenten. Waar veel voip-aanbieders veel beloven, maar in de praktijk weinig bieden, daar is Skype altijd heer en meester. Zeker met de onbeperkt bellen-optie bespaart me dat maandelijkse veel geld. Voipbuster etc is vaak bagger verbinding en niet of nauwelijks goedkoper.

Ook videobellen met Skype is goed en werkt op elk platform. 't Is bovendien zo eenvoudig dat zelfs je oma er nog mee om kan gaan. Alle LINE en Whatsapp'en ten spijt; Skype is ook hier heer en meester! Ik gebruik dit niet dagelijks, wel 2 a 3x per week.

Wat betreft de nieuwe layout; van mij had het niet gehoeven. Skype moet gewoon doen waar het goed in is en niet proberen met allerlei kinderachtige toeters en bellen de boel op te leuken.
Inderdaad, ik werk veel met expats en Skype om naar huis te bellen is nog steeds de norm.
Het lijkt wel alsof ieder produkt tegenwoordig gedwongen naar een social feed model moet. Slechte move.
Ik gebruik Skype voor messenging. Veel mensen trouwens, Facebook heb ik niet. Maar zo te zien komt er een hoop troep bij... ze worden bedankt!
Heb nog geen beter voip gevonden dan skype, zonder irritante lag. Whatsapp, facetime etc allemaal regelmatig brakke kwaliteit. skype nooit, zakelijk zowel prive.
ik ben steeds meer mijn interesse verloren nadat ik dezelfde contacten 10x in mijn telefoon kreeg, na elke synchronisatie. Als ik iemand wilde verwijderen dan kon dat maar ook weer niet. Deze kwam telkens terug. Pijnlijke kwestie heb ik hiermee meegemaakt. Iemand was overleden vorig jaar maar bleef nog 10 maanden terugkomen in mijn telefoon. Ongeacht of ik deze persoon via Outlook.com people of Skype verwijderde.

Zie hier bewijs: https://answers.microsoft...0b-4f63-bf18-a6c2052e2441

Dan heb ik geregeld nog ruzies/conflicten met mensen en beschuldigen ze me ervan dat ik Online ben en niet geïnteresseerd ben in hun. Dan moet ik me weer verantwoorden of verdedigen.
Ik zet me netjes op onzichtbaar maar Skype leidt gewoon een eigen leven. Het maakt me onzeker.

ik heb met Skype contact gehad en waar het allemaal fout is gegaan is geschiedenis van Skype en Microsoft. Ik heb een msn account, toen werd het later hotmail, weer later live, > Outlook.

Toen Skype overgenomen werd door Microsoft kon je niet direct met je Hotmail account inloggen. Nee je moest met je Skype account inloggen en als je deze niet had dan aanmaken. Vervolgens je Microsoft account koppelen eraan.
Door al het koppelen en naams veranderingen gaat het ergens fout met synchronisatie. Microsoft probeert nu over te stappen naar 1 systeem maar gaf te kennen aan dat het proces nog lange tijd ging duren.
Uit frustratie heb ik mijn Skype account ontkoppeld van Hotmail en tevens het Skype account laten sluiten. is overbodig geworden omdat je met jouw Microsoft account kan inloggen.

Tot op heden is het probleem van automatisch online zijn ondanks offline zijn niet verholpen. Ik heb zelfs meegemaakt dat mijn pc kapot was en gsm op hetzelfde moment. Ik kwam bij een vriend op bezoek en ik was doodleuk online. Meerdere malen heb ik mijn wachtwoord gewijzigd en probleem lijjkt niet op te lossen.

Ik heb de hoop opgegeven na 10 maanden schrijven naar Microsoft.
Enige tips die ik als positief heb ervaren zijn:


Verwijder Outlook van je Smarthphone en stel je Microsoft account in op andere app te denken aan Gmail. Toen ik dit deed waren de synchronisatie problemen grotendeels opgelost.

Mocht je ongewenst online zijn kijk voer in het chat venster de volgende code in: /showplaces
Als er meer dan 1 entrypoints aangegeven wordt dan betekend dat je ergens niet afgemeld ben. Je afmelden kan je door : /remotelogout
Voor de zekerheid voer je weer /showplaces in. Als goed is moet er nu 1 entry point zijn.

Stel je sluit je Skype account en je gaat naar https://people.live.com/ dan is het raadzaam om daar je contacten volledig in te vullen qua verdere naam en adres gegevens. Maakt het allemaal een stuk overzichtelijker. Helaas is het niet mogelijk om Skype contacten te bewerken bij Outlook.com personen.

[Reactie gewijzigd door aliberto op 2 juni 2017 03:03]

en zet chats prominenter op de voorgrond
En dan bij het openen van de app geen chat zien maar de "highlights" die helemaal niks met chat te maken hebben 8)7
We zijn weer tot een punt gekomen dat alle chat-apps overbloated met features zijn. Binnenkort gaan ze het allemaal weer minimaliseren. Alsof het een infinte loop is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee