Belsimpel neemt domeinnaam Typhone.nl over

Belsimpel heeft Typhone.nl overgenomen. De overname betreft alleen enkele domeinnamen van de webwinkel en het nieuwsbriefbestand. Belsimpel neemt geen personeel over en belooft binnenkort meer duidelijkheid te verschaffen aan klanten van Typhone.

TyphoneTyphone.nl verwijst inmiddels door naar Belsimpel.nl en een whois-aanvraag bevestigt dat een adres bij Belsimpel de contactpersoon is voor de domeinnaam. De site Telefoonabonnement.nl kwam erachter dat Belsimpel de domeinnaam had overgenomen.

Het Groningse bedrijf bevestigt tegenover Tweakers dat het gaat om een overname van domeinnamen en dus niet van het hele bedrijf. Ook Typhone.de is in bezit gekomen van Belsimpel.

Belsimpel zegt het personeel niet over te hebben genomen en dat het ook geen klantenbestand heeft gekregen. Wel is het nieuwsbriefbestand in handen gekomen van de webwinkel. Wat betreft het klantenbestand meldt Belsimpel dat die op een later moment mogelijk in de verkoop gaat.

Belsimpel verwijst Typhone.nl-klanten die over garantiebewijzen beschikken voor reparatie van telefoons door naar DrMobile.eu. Die partij zou kosteloos ondersteuning bieden bij rechtmatige garantie. "Belsimpel.nl heeft verder geen invloed op dit proces en is niet in het bezit van garantiebewijzen", benadrukt het bedrijf.

Typhone was in handen van The Phone House, dat begin dit jaar zijn faillissement aanvroeg. De keten heeft inmiddels een doorstart gemaakt maar alleen met 91 fysieke winkels, staat op de site. De webwinkel van The Phone House blijft gesloten. De domeinnaam Phonehouse.nl staat inmiddels op naam van het verder niet bekende Unified Retail Services UA.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

08-05-2017 • 12:45

46 Linkedin

Reacties (46)

46
43
21
2
0
19
Wijzig sortering
Niet te enthousiast belsimpel. Je weet nog niet wat voor gevolgen die nieuwe kredietregels brengen. Coolblue gaat zelfs stoppen met aanbieden van abonnementen.
Waarschijnlijk omdat voor coolblue de verkoop van mobiele abonnementen eerder bijverkoop was dan de primaire inkomsten bron, dit zit voor belsimpel nog wel anders. Ik verwacht persoonlijk dan ook niet dat de nieuwe regels veel invloed gaat hebben, op telefoons zat toch al geen marge. Het gaat om de bonus van een verkocht abonnement, veel mensen zullen daarom ook gewoon voor een simonly gaan of een goedkoper toestel. Niemand gaat stoppen met bellen omdat ze wellicht geen duur toestel meer kunnen krijgen.
Coolblue was zo ongeveer de grootste abonnementenverkoper van NL, dat was niet bepaald bijverkoop. De reden waarom ze stoppen lijkt me vrij simpel. Met de nieuwe kredietregels zou Coolblue een financieel dienstverlener worden, daarnaast moeten ze ook nog eens de financiële data verwerken. Dat levert zoveel gedoe met zich mee aan regelgeving en waarschijnlijk ook opleiden van personeel dat ze besloten hebben om er mee te stoppen. Hun verklaring mag dan wel iets anders zeggen, maar dit zal vast een grote rol gespeeld hebben in de besluitvorming.

[Reactie gewijzigd door Dubbeldrank op 8 mei 2017 13:40]

Coolblue de grootste abonnementen verkoper? Weet je dat zeker / heb je daar bewijs voor? Het gaat tegen mijn intuitie in namelijj, maar zou er uiteraard volledig naast kunnen zitten.
Heb je de fabeltjes krant gelezen? Ben zelf sinds 2002 in de online telecom branche actief en wat je zegt is zeker niet waar.

Betreft de grootste de afgelopen jaren kan ik je wel zeggen dat qua omzet dit zeker belsimpel.nl is. Laatste gecontroleerde omzet cijfers kwamen boven de 250 miljoen euro uit.

Betreft Coolblue als je gelijk hebt dat hun de grootste zijn/waren dan zouden ze gestopt zijn en meer dan 250 miljoen aan omzet hebben laten vallen, geloof je het zelf?
Nee, maar de reden dat je bij Belsimpel een telefoon + abonnement bestelde had alles te maken met de lagere kosten. Nu koppelverkoop sterk zal afnemen en ik geen zin heb om mijn gegevens af te staan voor dit soort lullige maandelijkse bedragen, bestel ik gewoon een simonly en dat kan ik voor hetzelfde geld rechtstreeks doen via de website van Vodafone. De nieuwe kredietregels gaan dit soort partijen sowieso veel geld kosten.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 8 mei 2017 13:27]

ik kocht altijd een telefoon + abo via zulke websites. zette de extra maandelijkse betaling voor de telefoon uit en dan betaalde je even veel als een sim only, alleen had je dan op de telefoon wel ongeveer 200 euro korting. dat is toch wel lekker ^^
Bellen wordt sowieso al veel goedkoper, de dagen van 50 cent per minuut voor prepay zijn al lang voorbij. En nu er steeds meer via voip apps over wifi gebeld wordt loopt het aantal minuten ook terug. Ik bel eigenlijk alleen nog zakelijk (en daar komt Skype al op als vervanger van bellen) en naar een paar mensen die geen smartphone hebben, de rest gaat allemaal via Signal, WhatsApp en Viber.

[Reactie gewijzigd door Morgan4321 op 8 mei 2017 15:48]

Dit roepen 'wij' tweakers al jaren, maar kennelijk zit er nog steeds "winst" in de minuten.

Als ik mijn eigen rekeningen bekijk, en die van mijn familieleden zit daar een kleine 15 minuten over 4 abonnementen aan gesprek, en 3 á 4 SMS

Alles gebeurt idd via een voip/app constructie verder, ondanks dat we onderling 'gratis' bellen ( wat grappig is op onbeperkte belbundels :+ )
Maar als ik mijn oudere familie bekijk, gaat daar maandelijks 25 tot 50€ beltegoed doorheen ( en volhouden dat een onbeperkt abo te duur is ;) )

Ik denk dat het verschil tussen 'ons' soort gebruiker ( tweakers ) en de wereld best groot te noemen is, en tussen de generaties al helemaal.
Hoe vaak ik niet hoor "s'avonds gaat de telefoon UIT' van de oudere generatie ... ( die een stuk slimmer zijn soms, dan we krediet geven )

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 8 mei 2017 15:25]

Gaat stoppen? Volgens mij is Coolblue al in februari ermee gestopt!

Ik vermoed dat de impact van de kredietregels vooral bij onafhankelijke providers gaat gebeuren! Volgens mij moesten zij het vaak hebben van de marge die op de telefoons zitten, als mensen meer een Simonly gaan aanschaffen kunnen ze dat net zo goed bij de provider zelf doen.

Typhone stond bij mij bekend om zijn onlogische website, wat The Phone House eveneens ook had. Echt een goed overzicht kon je vaak niet krijgen. Als ik een telefoon moest kopen, keek ik vaak veel naar verschillende website's, maar Typhone sloeg ik graag over... ben benieuwd wat Belsimpel er mee gaat doen, zijn geen domme gasten die daar aan het roer staan.
Wat zijn trouwens de regels mbt nieuwsbriefbestanden?
Daar staan vaak voornaam, achternaam en e-mailadres in. Mogen deze zomaar doorverkocht worden of mag je zoiets 'verstoppen' in de algemene voorwaarden dat je bepaalde gegevens verkoopt aan derde partijen? Want bij aanmelden van een nieuwsbrief heb ik nog nooit akkoord moeten gaan met voorwaarden.
Dit staat hoe dan ook haaks op het hele opt-in principe dat voor nieuwsbrieven wordt gehanteerd. Wat mij betreft is het dan ook een kwalijke zaak dat dergelijke gegevens schijnbaar doorverkocht mogen worden.
Als je een heel bedrijf koopt dan lijkt het me geen probleem, het bedrijf blijft bestaan of gaat op via fusie in een nieuw bedrijf.

Email adressen kun je zo wel verkopen de vraag is echter of je ze mag gebruiken. Er is geen klantrelatie met belsimpel dus die zal ze niet zo maar mogen gebruiken.
Het hangt ook af van de voorwaarden die gepresenteerd zijn met het aanvaarden van de nieuwsbrief.

Doe je bijv mee an die vage spelletjes dan staat er in de voorwaarde dat mail adres voor van alles en nogwat gebruikt kan worden inclusief 3den.
Het hangt ook af van de voorwaarden die gepresenteerd zijn met het aanvaarden van de nieuwsbrief.

Doe je bijv mee an die vage spelletjes dan staat er in de voorwaarde dat mail adres voor van alles en nogwat gebruikt kan worden inclusief 3den.
Op basis van zulke voorwaarden mag een 3de partij jou géén mails sturen. Je moet een expliciete opt-in doen; dat is "ik ga akkoord met de voorwaarden" absoluut niet.

[Reactie gewijzigd door etienno op 8 mei 2017 19:30]

Op deze site staat het eigenlijk stap voor stap uitgelegd
http://www.totenmet.net/2...een-digitale-nieuwsbrief/
Dank voor de link! Jammer genoeg is me dan nog steeds niet duidelijk of Belsimpel de gegevens mag gebruiken/kopen van typhone.
Hoe ik het lees is het dat ze alleen maar een domein hebben gekocht. Het domein is typhone.nl . Belsimpel krijgt volgens mij alleen maar een overneem code waarmee ze eigenaar kunnen worden van het domein typhone.nl

Als de Rabobank failliet gaat en je kan het domein kopen krijg je ook niet inzicht in alle gegevens van de klanten. Het kan wel zo zijn dat je vragen krijgt van oud klanten.
Maar als rabobank een doorstart maakt met een nieuwe eigenaar, investeerders etc (kortom, hele bedrijf wordt anders) maar blijft in de kern wel hetzelfde, dan mogen ze die contacten wel gebruiken (lijkt me).

Waar ligt die grens? Lijkt mij dat je een afspraak maakt met een bedrijf en niet dat je toestemming geeft voor een bepaald domein, dus Belsimpel zou als het goed is niks mogen met het bestand van Typhoon.
Dat is als er een doorstart van het bestaande bedrijf wordt gemaakt. Als er geen doorstart wordt gemaakt is het eigenlijk afgelopen.
De internet-economie draait grotendeels op het doorverkopen van gegevens en die te gebruiken om gericht te adverteren. Uiteindelijk is dat precies wat hier ook gebeurt.

Dat gezegd te hebben, geef jij vrijwillig je email weg. Dat mogen ze gebruiken voor commerciële doelen, tot dat jij expliciet aangeeft dat je dat niet wilt. Daarom moet elke nieuwsbrief een optie geven om je te unsubben (of langs een andere weg deze communicatie te blokkeren).
Maar volgens mij moet je wel expliciet dan toestemming geven dat derden jou info ook mogen hebben. Vraag is heb je dit aankunnen geven en is dit opgeslogen in de db (kan ook bij het aanvinken direct in een hele andere db gepushed worden via een api!)
Kijk maar eens bij die vage spelletjes waar ja van alles kan winnen. Daar staat in de voorwaarden dat ze van alles met je mailadres kunnen en mogen doen en je gaat dan gewoon akkoord anders kun je het spel niet spelen.
Dat iets in de voorwaarden staat wil nog niet zeggen dat het rechtsgeldig is.
Voor consumenten zijn er idd lijsten met ongeldige voorwaarden.
voor zo ver ik weet staat deze er niet tussen.
Als je je aanmeld voor bijv zo een prijsspel staat het duidelijk in de voorwaarden en daar ga je mee akkoord.
Het ligt dus helemaal waarvoor en welke voorwaarden.
"Vrijwillig"

Echt, ik snap niet waarom bedrijven nog een optie hebben van "dit e-mailadres niet gebruiken voor andere communicatie". Ze trekken zich er toch nooit wat van aan. Altijd als ik ergens iets bestel oid heb ik binnen twee dagen de nieuwsbrief van webwinkel X waar ik nooit om gevraagd heb. En mn e-mail hebben ze toch echt nodig om de bestelbevestiging naar toe te sturen.
Anoniem: 855731
@slaay8 mei 2017 16:15
Als je een bedrijf overneemt, neem je alle lusten en lasten over. Een overgenomen bedrijf is geen derde partij meer.
Maar in dit geval betreft het enkel het domeinnaam volgens het artikel, geen personeel, geen artikelen en de website dus ook niet.

Het zou toch vreemd zijn als ik jouw domeinnaam overneem en dus alleen de url gebruik voor het (hoogst waarschijnlijk) doorlussen naar mijn website voor traffic dat ik dan ook een deel persoonsgegevens bij jou kan kopen?

[Reactie gewijzigd door ultimasnake op 8 mei 2017 16:26]

klopt het bedrijf zelf bestaat nog ze hebben alleen wat overgenomen.

Nu kun je e-mailadressen gewoon verkopen dat op zich is niet illegaal. De vraag is alleen of je ze ook mag gebruiken.
Ik zou niet iets kopen wat ik niet mag gebruiken :)
Wel het domein, niet de klanten. Zal later wel komen vermoed ik.
De naam Typhone is nog redelijk bekend bij een grote groep mensen. Als je die laat doorverwijzen naar je eigen site kan dit extra klandizie zijn.
Yup, dit was ook mijn gedachte
Prima backlink voor Belsimpel
Ik zou persoonlijk niet willen worden geassocieerd met die naam, maar er zal wel een plan achter zitten
Backlinks kopen wellicht
Dat zou nog best kunnen. Wordt dit vaak gedaan in de praktijk?
Jep, ook middels dropcatching.
Dus domeinnamen die verlopen maar geschiedenis hebben zoals backlinks, die registreren en het verkeer en linkwaarde doorsturen.
En waarom dan wel niet? zelf had ik er uberigens nog nooit van gehoord.
Ze stonden nou niet echt heel goed bekend volgens mij
Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik in een wat verder verleden regelmatig goed zaken heb gedaan met Typhone. Heb ik betere ervaringen mee dan met Belsimpel.

Maar goed, zoiets is toch altijd persoonlijk en maar net hoe het kwartje valt.
Mooi was die tijd dat je meer geld retour kreeg en beertenders, laptops en surroundsets bij een telefoonabonnement dan de totale kosten van het hele abonnement. Struinen over websites als telecomvergelijker.nl en alle aangesloten webshops met stunter, student en andere varianten met mobiel en gsm als prefix of suffix voor de beste aanbieding.
Er is veel verandertd. De vergelijker is ondertussen bijna dood, de concurrentie en (webshop)resellers van abo + telefoon wordt rap minder. Rechtstreeks bij de telecomboer inkopen van je abonnement of sim-only is uiteindelijk helemaal gewoongoed geworden en je telefoon los kopen zal vanaf nu wel steeds meer de norm gaan worden.

Wat je eigenlijk ziet is dat sinds de opkomst van mobiele telefonie aanbieders, deze eerst nog opereerden als een oud telecombolwerk met fysieke winkels, bijna zonder webverkoop. En dat de genoemde gsm webshops dit digitale verkoop kanaal opvulden en betaald werden door de afsluitprovisie. Afsluit provisie is weg, regels zijn strikter rondom cashbacks en kortingen en leningen, en de digitale kanalen van de telecomaanbieders zijn op het niveau van de reseller-webshops en dus zijn de resellers overbodig.

[Reactie gewijzigd door Get!em op 8 mei 2017 14:32]

Anoniem: 235591
@Get!em8 mei 2017 13:56
Die tijd was wel leuk ja. Struinen bij de vergelijkers waar je een leuk toestel kreeg tegen scherpe bel/data prijzen plus een leuk cadeau in de vorm van een extra telefoon, spelconsole, televisie, home cinema set, fototoestel en wat al niet meer. Het is er nog steeds wel maar dan met een heel goedkoop toestelletje. Dat was vroeger we anders.

De vergelijkers zijn er nog steeds maar kunnen je bijna geen beter aanbod doen dan de telecomprovider zelf.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 235591 op 8 mei 2017 16:27]

Mooi man, Typhone vorig jaar overgenomen. Een bedrijf met site en klantenkring waar al jaren aan gesleuteld werd. Nu een jaar later en na enkele ontslagrondes wordt het domein simpelweg doorgelinkt naar belsimpel.nl. Zonde!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee