Samsung maakt Google Music de standaard muziekapp op smartphones en tablets

Samsung en Google hebben een overeenkomst gesloten waardoor alle toekomstige smartphones en tablet van de Zuid-Koreaanse fabrikant standaard muziek afspelen met Google Music. De aankondiging valt samen met de release van de Galaxy S8 in Zuid-Korea, Canada en de VS.

google play musicBeide bedrijven maken bekend dat de S8-toestellen de eersten zijn waarop de app als standaard is ingesteld, hoewel dit op de Galaxy S7 ook al het geval was. In dit geval zijn er echter een aantal veranderingen aangebracht. Zo kunnen gebruikers van de nieuwe Samsung-toestellen meer nummers uploaden naar de muziekdienst.

Normaal gesproken is er ruimte voor 50.000 nummers, maar voor Samsung-gebruikers met een nieuw toestel wordt dit aantal verdubbeld. Voor deze functie is geen abonnement vereist, aldus Google. Voor de betaalde dienst is er een proefperiode van drie maanden aan toegevoegd. Verder kondigt Google aan dat zijn muziekspeler is geïntegreerd met Samsungs Bixby-assistent, waardoor het afspelen van muziek met spraakcommando's mogelijk is zodra de assistent beschikbaar komt.

Google introduceerde zijn muziekdienst in 2013 in Nederland. In 2015 kwam het bedrijf vervolgens met de eerste gratis variant van de dienst.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

21-04-2017 • 17:31

47 Linkedin

Reacties (47)

47
46
31
0
0
12
Wijzig sortering
Goed begin, nu nog het overgrote deel van alle andere Samsung apps die (imho) toch niet kunnen tippen aan de Google variant. ;) Het blijft toch apart dat Samsung voor veel apps (zoals nu Bixby -> Google Assistant) een eigen variant maakt hoewel er al zo'n goede oplossing is door Google. Zijn ze dan toch de waarde in gaan zien van het hebben van data en willen ze een nieuwe Google worden?
Ik denk dat Samsung niet qua apps afhankelijk wil zijn van Google, heeft denk ik ook te maken met hun onderhandelings positie tegenover google.

Het zou ook kunnen dat Samsung een uniforme gebruikers ervaring wil hebben in alle markten. Inclusief de markten waar Google niet actief is (zijn er niet veel, maar in die lijst zit wel China)
In mijn ogen wil Samsung mensen een wereld bieden van Samsung apps, die niet verandert als ze tezijnertijd naar Samsungs eigen Tizen-telefoons overstappen. Dan zijn de grbuikers dit gewend.
Inderdaad. Samsung is veel dingen aan het implementeren die eigenlijk platform dingen zijn, zoals bixby en die doc voor de s8. Voor Samsung het grote nadeel wat ze niet in handen hebben. Dan maar met Google en Microsoft deals sluiten, misschien niet eens zon slecht plan
Misschien hopen ze dat mensen in de toekomst ook weer voor Samsung kiezen omdat ze al gewend zijn aan hun apps.
Natuurlijk wil Samsung een eigen AI Assistent.

Samsung wil natuurlijk straks een eigen AI assistent in hun eigen cloud voor: smartphones, tablets, smartwatches, smart wear, koelkasten, wasmachines, kookplaten, ovens, airco's, TV's, IOT en home security.

Bixby wordt straks je persoonlijke assistent in de Samsung cloud die je steeds beter leert kennen en die weet of je hem benaderd via je smartwatch, je tv of welk device dan ook.

Samsung heeft Harman gekocht die connected car technologie biedt voor zo'n beetje de grootste 30 autofabrikanten ter wereld. Ook daar zal Bixby in de toekomst een cruciale rol gaan spelen.

Natuurlijk wil je dan niet afhankelijk zijn van Google met z'n assistent.

Als je de tech sites volgt is het duidelijk dat Bixby in potentie behoorlijk meer geavanceerd is dan Google Now. en drie lichtaren verder is qua mogelijkheden, technologie en future proof dan Siri en Cortana.
Ergens is het inderdaad logischer dat Samsung een digitale Assistent maakt dan dat Google dat doet. Voor Samsung kan dat een heel goede USP gaan vormen, dat je je Samsung TV kunt vragen hoeveel bier er nog in je Samsung koelkast zit.
Het blijft toch apart dat Samsung voor veel apps (zoals nu Bixby -> Google Assistant) een eigen variant maakt hoewel er al zo'n goede oplossing is door Google.
Daar is een goede reden voor. Ik vindt het, na het zien van onderstaande video, best apart dat Google op deze (zoals artikel omschrijft) manier in zee gaat met Samsung (of vise-versa :+ )
https://www.youtube.com/watch?v=2_L9j6mDJBg - TechAltar (ex-oppo ambasadeur) - Why do Samsung and Google keep fighting?
Meer en meer beginnen manufactorer's de 'naked android' versie te implementeren. Wat in mijn ogen een goede zaak is. Aangezien de toestellen van google zelfs, allesbehalve deftig werken.
Bootloops, bugs, slechte bouw kwaliteit
(ik heb zowel de nexus 5 als de nexus5X)
Bizar. Ik heb zelf ook de Nexus 5 en ondervindt geen van de problemen die jij opnoemde.
En dat is bizar omdat?

Er zijn genoeg mensen die die problemen melden en ook genoeg die er geen last van hebben, dat is doodnormaal...
Dat is natuurlijk fijn voor je, maar dat zegt verder niets. Het feit dat er momenteel een collectieve rechtszaak op dit punt loopt zegt eigenlijk wel voldoende. Ik ken overigens ook genoeg Windows-systeembeheerder die nóóit problemen hebben met Windows updates, maar dat zegt ook niets.
Aangezien de toestellen van google zelfs, allesbehalve deftig werken. Bootloops, bugs, slechte bouw kwaliteit (ik heb zowel de nexus 5 als de nexus5X)
De problemen die je hebt ervaren, hebben volgens mij weinig te maken met Android, maar eerder met de hardware. Het lijkt erop dat o.a. het probleem van de bootloops bij veel meer gebruikers van LG-toestellen speelt en niet uitsluitend bij Nexus 5X toestellen. Zowel de Nexus 5 als de Nexus 5X komen bij LG vandaan.

Zie ook: https://www.androidics.nl...men-nexus-5x-lg-g4-en-g5/
De problemen die je hebt ervaren, hebben volgens mij weinig te maken met Android, maar eerder met de hardware.
Maar hij suggereert toch niet dat het iets met Android te maken heeft?

Zijn opmerking is gewoon terecht, waar het ook door komt, dat is niet eens relevant. Simpelweg lijkt het er op dat hij meer wilt kunnen kiezen dan het uitverkorne merk wat Google jaarlijks kiest bij de aanschaf van een nieuw toestel.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 21 april 2017 18:14]

U hebt gelijk. Neemt niet weg dat hij natuurlijk al veel meer te kiezen heeft dan alleen uitsluitend de fabrikant die Google selecteert. Ik kan zo 20 fabrikanten opnoemen bijvoorbeeld.
Dat is ook zeker waar, daarnaast is het vervangen van 1 app nou ook niet zo boeiend, het uitzetten van iets anders en Google Music is in 30 sec te doen, daar heb je de voor geinstalleerde versie niet voor nodig :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 21 april 2017 18:21]

Maar ja... Het is net als met de pootjes die je bij je IKEA-bank krijgt: het zal niet vaak voor komen dat mensen dat direct gaan vervangen.

[Reactie gewijzigd door dakathefox op 22 april 2017 09:09]

Wel als je een voorkeur hebt natuurlijk ;)
Klopt, maar dan heb je geen stock Android.
Daarvoor moest je tot voor kort bij Motorola of een Nexus zijn en kun je nu alleen terecht bij de Pixels, al komen Oneplus, Oppo en Wileyfox ook in de buurt.
android one toestellen draaien ook stock android, zoals general mobile en Y! mobile. zijn niet zulke bekende merken, maar general mobile heeft naar mijn ervaring prima toestellen.
Je geeft 2 issues aan die mogelijks veroorzaakt worden door software en vindt het dan een goede zaak dat men meer software van diezelfde softwaremaker gaat gebruiken?

Ik ben trouwens net voorstander van meer diversiteit en concurentie. Voorkomt dat 1 partij te veel macht krijgt en dat innovatie daarop stilvalt.
Ik weet niet goed wat ik hiervan moet denken. Ik gebruik Google Play Music zelf en ben daar zeer tevreden van. Maar om de concurrentie gezond te houden lijkt het me beter om een "neutrale" muziekspeler als standaard in te stellen die geen betalend abonnement aanbiedt.
Als Google Music een monopolie zou hebben zou ik je gelijk geven, maar nu? Nee, niks aan de hand, Google Music is vrij klein vergeleken met Spotify bijv. dit bied juist mogelijkheden om wat meer bekendere platformen te creëren ipv 1 a 2.

Daarnaast is het doel van Samsung geld te verdienen, niet om de concurrentie gezond te houden, lijkt mij dus een logische (en voor Samsung gezonde) keuze dat als Google hiervoor betaald dat ze dat dan doen.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 21 april 2017 18:20]

Wacht maar... Dat gaat vanzelf komen. Net als bij Microsoft wordt ook bij Android al gemorreld aan de standaard browser en de standaard zoekmachine. Dat gaat natuurlijk ook met Google Movies en Google Music gebeuren. Er hoeft maar één Netflix / Spotify / Soundcloud op te staan en het gedonder begint al.
Ik ben eigenlijk nog steeds op zoek naar een goede muziek app op android. Is 1 van de weinige dingen die ik van mijn iphone mis.
Poweramp is de beste vind ik persoonlijk. Persoonlijk vind ik Google Music niet goed en altijd proberen pushen om een abonnement te nemen terwijl ik daarvoor al Spotify heb.
Helemaal mee eens daarom noemde ik PowerAmp al ;)
Play music is niet gebouwd rond het afspelen van je eigen muziek, ook al is dat goed mogelijk. Persoonlijk vind ik de volledig gestandaardiseerde user interface van Play Music veel charmanter dan de onoverzichtelijke UI die de Spotify app heeft.
Yep, zoals al genoemd is, Poweramp. Gratis te gebruiken voor 1 maand? ( volgens mij niet de full version, je mist nog steeds een aantal opties ) en daarna moet je deze aanschaffen.

Heeft een mooie, moderne en duidelijke interface, veel instellingen, goede en zeer uitgebreide equalizer en heeft eigenlijk nooit buggs.
Hier nog een stem voor PowerAmp. De eerste app die ik ooit gekocht heb en het is nog steeds een perfecte muziek-app.

Google Music vind ik persoonlijk niet kunnen tippen aan PowerAmp, al is de instant mix feature van Google Music wel aardig.
Anoniem: 34124
21 april 2017 18:28
PowerAmp vind ik de beste _/-\o_
Hahadie is inderdaad super, heel lang gebruikt, maar nu ondertussen al jaren een Google Music abonnement en dus helaas toch gebonden aan 1 specifieke app, Google Music...
Stomme vraag misschien. Maar waarom mag je als Microsoft zijnde niet standaard Internet Explorer installeren op windows. Maar mag je als Google/Samsung wel laten bepalen via welke standaard app mensen muziek gaan luisteren?

Ja je kan ook een andere installeren, maar dat kan op windows ook. Gek toch?
Gelukkig kan je als nog een alternatieve installeren. Zelfs de Samsung music player. Te vinden in de playstore;)
Naast Spotify en Google Music gebruik ik eigenlijk niets. Waarom zou ik de Music Player van Samsung gebruiken. Is die zoveel beter dan?
Die van Samsung vind ik persoonlijk een beter design hebben. Ten tweede zit er ook nog eens een handige equalizer in die over al het geluid van de telefoon werkt. Hij was vreemd genoeg niet voorgeïnstalleerd op mijn s7 edge. Ik moet wel zeggen dat hij sinds ik spotify Premium heb ik de app alleen nog maar als equalizer gebruik.
Die equalizer dit ook in de settings van je telefoon! Instellingen - > geluid -> geluidskwaliteit en effecten.

[Reactie gewijzigd door ThaBlueOne op 21 april 2017 18:00]

Android in mn auto heb ik groove, gebruik ik op de rest ook dus makkelijk te syncen en heb onedrive support.
Anoniem: 702616
21 april 2017 21:00
Ik hou het wel bij poweramp en spotify haha
Daar verschiet ik niet van. Die Samsung music player is bar slecht. Altijd dat gekraak en getik tussen liedjes of wanneer de navigatie tussendoor iets wil zeggen. Ik gebruik ondertussen Jetaudio en die heeft dat niet. Gewoon al omdat ie crossfade tussen liedjes. Maar zelfs de simpele huawei music player (ja, ik heb ondertussen een Honor 8 ) speelt beter dan die van Samsung.

Het klote is alleen dat google player duidelijk niet gemaakt is om lokaal muziek te spelen. Bovendien is het ergerlijk dat ie steeds maar zit te pushen voor een abonnement. Om maar te zwijgen van al dat wit bij Google tegenwoordig waardoor de hele buurt wakker wordt wanneer je 's nachts wat muziek wil luisteren.

[Reactie gewijzigd door epdm2be op 22 april 2017 11:49]

Voor wie nog regelmatig "eigen" muziek gebruikt, ipv streams raad ik Stelio Music Player aan. De meeste Music players in de Play Store zijn niet heel user friendly of niet zo mooi, missen folder ondersteuning etc. Stelio is heel clean en werkt echt goed, heeft verder alles wat je van een echt goede speler mag verwachten zoals gapless playback, cover art ondersteuning, cache is in te stellen, volledige ondersteuning voor OPUS muziekbestanden (voor Android aan te raden de .ogg container te gebruiken).

Nadat ik al mijn albums naar FLAC had omgezet, heb ik vervolgens voor onderweg een aantal naar Opus omgezet, perfect geluid, neemt weinig ruimte in beslag. Stelio gebruik ik vooral in buitenland, binnen meestal Spotify.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee