Gerucht: Apple TV krijgt met update ondersteuning voor meerdere gebruikers

Apple TV krijgt volgens een recent gerucht ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts. Ook zou het Apple-apparaat met tvOS 11 ondersteuning krijgen voor het bekijken van beeldmateriaal in picture-in-picture-modus.

Het is nog onbekend of gebruikers hun account kunnen beveiligen of dat het vooral gaat om het scheiden van de data van verschillende gebruikers, zodat kinderen bij het kijken naar de Apple TV-content geen suggesties krijgen op basis van kijkgedrag van ouders. De ondersteuning voor meerdere accounts zit in een update met de naam tvOS 11, dat dit jaar zou moeten uitkomen, zo claimt de Israëlische site The Verifier.

De site heeft nog geen trackrecord op het gebied van Apple-geruchten, omdat The Verifier pas sinds dit jaar informatie over onaangekondigde Apple-software is gaan publiceren. De claims die de site heeft gedaan, zouden moeten uitkomen met de nieuwe versies van Apples besturingssystemen. Apple presenteerde op zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC in juni steevast updates voor zijn besturingssystemen en de verwachting is dat het dit jaar hetzelfde zal gaan.

Naast het systeem voor meerdere accounts kunnen gebruikers volgens de Israëlische site ook beeldmateriaal via picture-in-picture klein bekijken terwijl ze door de interface heengaan. De Apple TV kwam eind 2015 uit.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

17-04-2017 • 09:07

49 Linkedin

Reacties (49)

Wijzig sortering
Dat zal tijd worden. Dat je als Apple zijnde Apple Music Family aanbied terwijl je op de Apple TV daar geen gebruik van kan maken (behalve via Airplay dan).
Je krijgt dus als hoofdgebruiker suggesties op basis van wat er thuis geluisterd wordt. Gelukkig heb ik geen K3'ende Kids ;)
Hopelijk brengt Apple Touch ID naar de Siri remote en kun je ook overal in de GUI switchen van user.
Apple Music accounts switchen op de Apple TV binnen een gezinsaccount kan al. Dit doe je door van iTunes/App Store account te switchen in 'Instellingen > Accounts > iTunes Store en App Store'. Hier vind je onder het kopje gezinsaccounts alle accounts die gekoppeld zijn. Hier switchen van account switched ook het account voor Apple Music. Beetje omslachtig, maar het werkt wel.

Desalniettemin lijkt me een dergelijke update zoals aangegeven een welkome toevoeging. Voorkeuren voor apps, highscores voor games en wellicht zelfs wel een home scherm per gebruiker. Zeker voor een device als een TV waar ieder lid van het huishouden gebruik van maakt lijkt mij dit erg handig. We zullen het zien in juni!
Maar dan is je AppStore account ook op een andere naam.
Ik heb wel eens een extra gebruiker aangemaakt voor muziek maar dat is ook niet handig gezien bovenstaande reden.
Het heet een Apple TV omdat het een product van Apple is. Lijkt me vrij logisch; de Chrome Cast heet: Google Chrome Cast. Logisch toch?

Je kunt er zeker niet alleen films op kijken. Ik doe er alles op: muziek luisteren, fotos kijken, youtube, netflix, infuse (eigen films en tv series kijken), npo kijken (sideloading), normale tv kijken (knippr).
Apple heeft een systeem gemaakt waarmee je apps kunt downloaden uit de AppStore. Zo kun je naast iTunes Movies ook Netflix gebruiken (om eens wat te noemen). Ook zijn er games, en heel veel andere apps.
De Apple TV is onder Tim Cook best een volwassen apparaat geworden als je ziet waar het hobbyproject van Jobs ooit was. Dat het nog steeds om Apple ('s ecosysteem) draait: ja.
En dat de Nederlandse TV zenders er weinig mee doen: ja (NPO komt overigens binnenkort met een app). In de VS hebben bijna alle zenders een app waarmee je TV kunt kijken.

Dat je op basis van dit bericht zegt dat Apple zijn beste tijd heeft gehad lijkt me wat voorbarig, maar daarom ben je ook op -1 gemod. Vergeet niet dat Apple altijd nog een commercieel bedrijf is, en is daar op dit moment nog steeds heel goed in.
Sorry er komt niet echt wat nieuws!!! Allemaal verbeteringen en kleine stapjes maar geen innovatie geen echt new systeem of new model ...betere snellere processors of beeld...maar NIKS news...en dan zoveel ...willen verdienen commercieel ok...maar kom dan ook met echt goede dingen...milieu...sociaal ...kijk om je heen jeugd kan geen fatsoenlijk woord doen ....zitten op toilet nog met telefoon .....Dus zo'n groot bedrijf die de belasting/staats schuld van USA in een klap kan verhelpen. Wereld is ziek.....en niet alleen Apple natuurlijk maar word het niet tijd we eens beraden op echte gebruik en herverdeling van banen en milieu vriendelijk levens lange garantie bieden op alle artikelen.En die "meelopers"eens halt toe roepen.Want al die merken kopiëren elkaar. En die groot verdieners hebben een Ferrari tjonge tjonge .....hebben 4 badkamers so what?Tussen de oren alles...word tijd voor een totale omslag! Geluk zit NIET in techniek. Duurzaamheid dat woord eens GOED gebruiken.
Ik denk dat je hier op 't verkeerde forum zit. No offence though.
Helemaal mee eens.
Ik word alleen wel erg moe van al die Apple geruchten. Er is geen ander merk waar zoveel geruchten van op news sites worden gedumpt. Het komt op mij over dat Apple momenteel aan het overleven is op de geruchten, zo van zo lang ze over Apple praten gaat het goed en letten ze niet op wat Apple werkelijk uitbrengt en hoe hard ze achterop raken tov de concurrentie.
Dus volgens jou brengt Apple die geruchten uit en doet de media het niet zelf? Geloof je dat nou echt? Daarmee zouden zij zich toch zelf in de vingers snijden? Want geruchten hoeven niet de werkelijkheid te worden, design en feature geruchten verspreiden terwijl het uiteindelijk niet de productie haalt? Dat zou geen enkel zichzelf respecterend bedrijf doen.

Men let niet op wat Apple uitbrengt? Nou volgens mij duikt iedereen er elke keer bovenop?
Ach uiteindelijk zijn de geruchten lekker voer om vervolgens te beweren hoe slecht het met Apple gaat, dat het bedrijf gedoemd is en dat ze hopeloos achterlopen. Men moet wat te doen hebben.

Schijnbaar is Apple toch een belangrijke partij in deze markten en houden de watchers ze goed in de gaten voor ontwikkelingen. het bedrijf heeft schijnbaar toch redelijk in de markt.
Als ze niks meer deden en geen invloed hadden, dan zou het ook snel afnemen met geruchten en Apple nieuws.
Vre-se-lijk. Ik heb al zoveel renders, rumours, en shit voorbij zien komen. Ik weet niet of Apple hier achter zit, lijkt me sterk. Volgens mij denkt men: iets van Apple geeft clicks. De helft van het internet rent blind achter dit soort rumours aan. Onrealistische renders zijn voor sommige collega's echt reden om te denken dat ze een primeur hebben. En bij de release valt alles tegen, want bijna alles wat te extreem.
Wat Apple zelf betreft, ik heb het idee dat ze de boel intern even niet op orde hebben. Steve was natuurlijk extreem perfectionistisch, hard en extreem. Tim Cook is compleet anders, misschien ligt de lat wel echt lager. En omdat iPhone zo goed loopt zal de rest wel minder aandacht krijgen. Het excuus dat bij de Mac Pro gegeven wordt vorige week is natuurlijk complete bullshit.
Juist the other way around. Apple nieuws wordt goed gelezen dus zijn journalisten happig op geruchten; inkomsten je weet;)
Alleen al dat jij speciaal langs komt om er over te klagen zegt al genoeg: clicks === geld
Zo is het anders altijd al geweest. Apple is nu eenmaal een bedrijf dat niet uitpakt met prototypes of het aankondigen van producten een jaar op voorhand. Apple zegt nooit waar het mee bezig is. Veel fans smullen van geruchten dus schrijft de media er over. Maar niet enkel fans smullen er van, ook de concurrentie smult er van want zo kunnen ze hun producten afstemmen op wat Apple gaat uitbrengen. Kijk bvb naar Samsung. Er moet maar een gerucht over een toekomstig Apple product zijn of ze schieten in gang om toch maar zo'n zelfde product op te markt te brengen voor Apple dat doet. Dankzij dit soort geruchten zitten we nu met rotzooi als Smart-TV. Kijk naar de S8 en je ziet een toestel zoals het beschreven werd in de eerste geruchten over de iPhone 8. Dus vergeet het dat Apple achterloopt op de concurrentie, de concurrentie gebruikt Apple nog steeds als referentie voor hun eigen producten.
Dat is een erg mooie toevoeging.
Ik hoop dat deze ondersteuning voor meerdere gebruikers ook naar de iPad komt. Dit is ook vaak een apparaat wat vaak door veel verschillende gebruikers gebruikt wordt.
Ja, dat zou fantastisch zijn. En wat mij betreft inderdaad ook nodig. Maar of het financieel interessant is voor Apple. Ze hebben liever 2 iPads in een huishouden dan 1 met user accounts.
Dat gaat zeker niet gebeuren, het Apple eco systeem heeft 1 gebruiker per Apple device :)
Want? En het is niet helemaal waar. De Mac heeft meerdere, en de nieuwste zelfs met Touch ID. De watch en iPhone zijn erg persoonlijk, maar de iPad al minder. De Apple TV per definitie niet.
Het lastige voor Apple is dat er dus multi user support moet komen inclusief opslag! Maar waarom het zo lastig is
Tegenwoordig valt dat ook reuze mee. Met de komst van 128/256gb versies van iPads en iPhones. AppleTV heeft "slechts" 64gb maar kan bij een update ook vergroot worden.

Daarnaast kunnen gedeelde apps maar een keer opgeslagen worden, enkel moet er dan met gebruikersprofielen gewerkt worden voor de settings e.d.

Met iPhones zie ik het minder snel gebeuren ondat dit vaak persoonlijke apparaten zijn maar met de iPad of AppleTv wel. Zodra deze vergrendeld is kan je wisselen naar een andere gebruiker.
Ik heb een tijdje met gebruikersaccounts gewerkt op tablets (Android) maar ik mis de meerwaarde ervan, zeker als het apparaat alleen thuis gebruikt wordt. Het zal vooral aan de specifieke use case liggen. Ik prefereer de Google aanpak, waarbij per app te selecteren is welk account eraan gekoppeld is, al zal dit ook niet voor iedereen werken.
Per app is ook een optie maar dan moet elke app dat ook ondersteunen neem ik aan. En moet je dus steeds uitloggen bij privacy gevoelige apps voor een eventuele user change. En waar blijven de notificaties?
Als je zo snel kunt wisselen als op de nieuwe MacBooks dan heb ik liever alles in een keer. Wel zo veilig, en ook thuis.

[Reactie gewijzigd door iAR op 17 april 2017 11:13]

De Apple TV kwam eind 2015 uit
Apple TV bestaat al meer dan 10 jaar. Enkel het laatste model is van 2015. Lijkt me meer dat er een nieuwe versie komt met 4K ondersteuning
Dat hoop ik echt, Plex/Netflix/Youtube via de Apple TV in 4K
En de geruchten zijn er ook al

[Reactie gewijzigd door Goldwing1973 op 17 april 2017 12:18]

Het wordt eens tijd dat Apple (TV) echt mee gaat met zijn tijd, ondersteuning 4k (HDR), ondersteuning voor beter geluid Dolby True HD of DTS-HD Master Audio afspelen van ALAC (FLAC) bestanden.
Dan pas wordt het weer interessant, Apple loopt hopeloos achter op dit gebied ...
Je hebt een punt dat Apple best bij de tijd mag zijn, maar geef eens eerlijk toe: zie jij op 4 meter afstand verschil tussen 1080p en 2160p content op je tv?
4K begint al redelijk ingeburgerd te raken, door o.a. Netflix en eind dit jaar zal dat waarschijnlijk een flinke boost krijgen vanwege de nieuwe Xbox. Google biedt al geruime tijd 4K aan via de Chromecast, waardoor je, m.i., best mag zeggen dat Apple flink achterloopt op dit gebied.
Ja, je kunt tegenwoordig betaalbare 4K tv's kopen. Maar om daarvan te genieten, heb je 4K content nodig. Netflix is één van de weinige aanbieders daarvan. Ik heb het gezien, op een 55" tv, en ik was niet onder de indruk.

Bij mij moet beeld en geluid kloppen. Beeld was goed, maar niet uitmuntend. Geluid was matig. Dat komt ongetwijfeld door de hoge compressie die toegepast was.

Overigens biedt Google helemaal niks aan. Ja, er is een 4K versie van de ChromeCast, maar zonder de broodnodige content heb je er niks aan. Plus een grote tv waar je dicht bij zit. En natuurlijk een Dolby Atmos / DTS:X receiver die goed ingesteld is op fde daaropo aangesloten capabele speakers.
Hoeveel TV zenders komen er bij jou al binnen in 4K dan? Als dat antwoord meer dan 5 is, dan mag je pas spreken van ingeburgerd. Ingeburgerd is namelijk wel iets meer dan een flinke hand vol content op Netflix.

Ik heb amper 4K materiaal (behalve de filmpjes die ik op mijn iPhone schiet soms) en geen 4K apparatuur.
Voor velen is Netflix de belangrijkste bron voor video, voor mij overigens ook. Het NOS journaal hoef ik echt niet in 4K te zien...
Ja als ik een UHD op zet dan zie ik dat, ik zie op ongeveer 3.5 m afstand van mn tv. Het verschil met mn Apple tv 3 is best groot. Om over het geluid maar niet te spreken, als je eenmaal True HD heb gehoord dan is het gewone 5.1 signaal van de tv3 maar heel karig.
Ik zit 4m van een 40" tv af, mijn ogen zijn best goed, maar ik zie het niet. Dan heb je erg goede ogen!

Ik heb ook goede oren, en ik kan genieten van een goede (DTS) soundtrack. Op m'n ATV4 met Infuse kan ik ook True HD en HD-MA afspelen, en ik heb een receiver die dat aankan. Ja, dat klinkt goed, maar dag en nacht verschil met een goede DTS track? Nee, dat niet!
Ik heb 65" tv, 4k op Netfix haalt het ook niet bij een UHD disc qua beeld. Ik speel met een NAD M27 eindversterker Marantz AV8802A, fronts Helicon 400MKII van Dali en de Phantom h50 als surround. Echt een wereld van verschil met een tv3 of de Panasonic UHD speler qua beeld en geluid.
Infuse of niet, het originele signaal blijft gewoon 5.1.

ps plus een SVS sub voor extra fundament laag.

[Reactie gewijzigd door PVD66 op 17 april 2017 22:23]

Ik ga ervan uit dat dit komt. Op het gebied van ecosysteem/app store lopen ze wel voor. Ik neem aan dat de techniek binnenkort ook weer geupdate wordt.
De Apple TV gaat best mee met zijn tijd, alleen niet voor Tweakers ben ik bang. Hoe groot is nu het aanbod van 4K content en hoeveel mensen hebben een 4K versterker/TV?
Apple richt zich met de Apple TV niet echt op Tweakers of extrme film lovers (hoe wil je ze noemen?). Overigens vind ik wel dat 4K en HDR in het model van dit jaar mogen.
Zeker tijd voor, maar dat was het jaren geleden ook al voor de iPad. Dat is er ook nooit van gekomen helaas.
Noem die bugs eens want ik heb de mijne al vanaf het begin, gebruik hem praktisch elke dag maar nog geen bugs gehad
Afstandsbediening blijft verbinding verbreken met de Apple tv4. Na lange tijd standbye is het apparaat traag als stroop en moet ik een herstart doen. Soms valt het geluid compleet weg en moet ik van HDMI wisselen. De WiFi ontvangst en snelheid is vergeleken met de Chrome ronduit slecht en ga zo maar door...
De afstandsbediening gebruik ik weinig, ik gebruik hoofdzakelijk m'n Logitech Harmony One. Toch heb ik er geen problemen mee.

Je wifi problemen kunnen aan je router liggen, of aan je buren, of ...

Je HDMI kunnen aan heel veel zaken liggen, maar mijn HDMI problemen (met de Apple TV 2) verdwenen ineens toen ik de HDMI kabel van een paar euro verving door een goede van 2 tientjes.
Echt geen last van al die zaken hier op mijn apple tv. Misschien een defect?
Dat van de afstandsbediening herken ik inderdaad ook na de laatste tvOS update. Dat je soms een herstart moet doen herken ik ook maar ik heb er niet vaak last van.

Heb je wel eens contact gehad met Apple over je klachten? Lijkt me wel eens slim. Om mij heen hoor ik weinig van dit soort "zware" klachten, het gaat dan alleen om kleine (design) foutjes. En dat blijft ook een kwestie van smaak/gewenning.
Ik heb dezelfde ervaring als sun000: totaal geen problemen, en ik gebruik 'm dagelijks!
Beetje rare downvote naar ongewenst, dit zijn gewoon mijn ervaringen. Misschien moet ik maar eens bellen. En nogmaals, de Chrome heeft geen last van bovenvermelde problemen met WiFi.
Dat raad ik ten zeerste aan, ik heb hem al minstens een jaar en echt nergens last van.
Ik heb een Apple TV 4 die ik dagelijks gebruik en daar ben ik uitermate tevreden mee. Ik gebruik 'm wel met een vaste netwerkverbinding dus geen wifi.
Vergeleken met de Chromecast is de Apple TV een racewagen, en dan heb ik het nog niet over het feit dat je bediening tussen Chromecast en mobile device wegvalt (by design) ... (Nu moet ik erbij zeggen dat ik alle Apple TV's gebruik (ja ook de 1, 2 en 3 zijn nog in gebruik :)
OT: zou mooi zijn ieder met zijn eigen account op de Apple TV (automatisch).
Nu nog de series dan liggen ze weer op schema (liepen ze al bij de eerste uitvoering mee te koop).
Apple mag zich eerder druk gaan maken om het aanbieden van series via iTunes.. wij hebben enkel de film sectie.
Ik denk niet dat ze dit nog gaan doen. Volgens mij is het in EU (of Nederland) veel te ingewikkeld met rechten. Ik hoop dat dit toch een keer op de agenda komt bij de EU. En hopelijk komt Apple dan inderdaad met series over de brug op de Apple TV.
Sinds ik een Chromecast heb, afgehaakt op de AppleTV... never look back.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee