BEA sleept Proximus en Telenet voor de rechter om piraterijsites te blokkeren

BEA, de Belgian Entertainment Association, wil via een Brusselse rechter bereiken dat providers Proximus, Telenet, Brutélé en Nethys negen piraterijsites blokkeren. Het proces moet ervoor zorgen dat dit soort blokkades sneller doorgevoerd kunnen worden.

BEA logoHet is onduidelijk om welke negen sites het precies gaat. De krant L'Echo schrijft alleen dat de actie tegen de top tien van meest populaire piraterijsites is gericht. Daarbij zou het zowel om download- als streamingsites gaan. Alleen providers kunnen de website blokkeren, nadat een rechter heeft vastgesteld dat deze inderdaad illegaal zijn.

Volgens L'Echo wil BEA met een uitspraak blokkades snel en efficiënt kunnen doorvoeren. Zo duurde het meer dan twee jaar om een blokkade van The Pirate Bay voor elkaar te krijgen. Zo besloot een Belgische rechter in 2011 dat Belgacom en Telenet toegang tot de site moesten verbieden. Maeterlinck zegt dat deze blokkade, die uiteindelijk in vijftien landen is doorgevoerd, aan heeft getoond dat het verkeer naar The Pirate Bay sterk afnam.

De directeur zegt dat hij niet verwacht dat 'de providers de illegale sites gaan verdedigen ten koste van de entertainmentindustrie en legale bronnen'. De BEA is een organisatie die de belangen behartigt van de producenten en distributeurs van films, games en muziek.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

02-02-2017 • 10:38

60 Linkedin

Submitter: jpgview

Reacties (60)

60
57
23
5
0
21
Wijzig sortering
*zucht* want blokkades zijn écht heel actief... Verkeer naar TPB zal dan afgenomen zijn, verkeer naar andere torrent sites zal zijn toegenomen. Het waterbedeffect.

Ook zullen ISPs juist wél de sites verdedigen, want vrij en open internet. Hoe naïef is die directeur om te denken dat de ISP dat niet zullen doen?
Als er keer op keer iets duidelijk is, is het feit dat geen enkele maatregel echt gewerkt heeft.
Verkeer naar TPB zal dan afgenomen zijn, verkeer naar andere torrent sites zal zijn toegenomen. Het waterbedeffect.
Ze blokkeren die andere torrent sites ook, hoor. Als ik de lijst van 10 meest populaire torrent sites van torrentfreak.com bekijk, zijn er meer dan de helft geblokkeerd. Het is natuurlijk niet onmogelijk om die sites alsnog te bereiken, maar het wordt wel moeilijker gemaakt. Velen haken al af als het wat te moeilijk wordt. Het heeft dus wel degelijk effect.
Het heeft dus wel degelijk effect.
Het zou dan pas effect hebben als mensen de content legaal gaan kopen.

Het sprookje voor Brein en vergelijkbare is dat de industrie schade heeft door illegaal downloaden. De vraag is echter of mensen dan legaal gaan kopen als het illegaal niet te krijgen is. Dat laatste betwijfel ik dus sterk.
Als het effect zou hebben moet je dus gaan meten of de omzet toegenomen is en welk deel komt van mensen die anders illegaal kijken/luisteren en nu legaal kopen.
ik heb netflix en kijk dus enorm veel legaal.. maar soms stream ik nog wel eens een reeks omdat het te lang duurt eer ze op netflix komt; en dan heb ik het specifiek over the walking dead.

er is geen manier om het sneller te kijken dan via streaming voor ons, en ik zou gerust een euro per maaand meer wilen betalen om die reeks erbij ter krijgen op de dag dat ze op de amerikaanse tv wordt vertoond (zondag-avond)....

vroeger downloadde ik wel films enzo, meestal zette ik ze op een dvd-rw en na he tkijken werden ze dan ook gewist.. ik heb geen nood om te verzamelen... nooit gehad. dvd's kopen is dus aan mij niet besteed.. vroeger ging ik dan ook regelmatig naar de videotheek om films te huren, maar sinds netflix is dat volledig van de baan.
Ik heb zojuist mijn Netflix abbo opgezegd omdat veel van mijn favoriete series en films verwijderd zijn. Dat vind ik echt heel erg jammer en je mag raden hoe ik nu aan die content kan komen... Ik bekeek echt alles legaal en heb totaal géén zin in downloaden en andere onzin maar helaas verkloot Netflix het voor mij.
Ik stel voor dat je die laatste woorden intrekt. Netflix verkloot helemaal niets. Als het aan Netflix ligt kan jij alle content tot het einde der dagen zien. Het zijn de uitgevers die dit voor jou verkloten, door rechten niet langer te verstrekken omdat ze hopen er via een andere weg meer mee te verdienen.
En je bent helemaal niet alleen, ik zie de USB HDD's weer lekker rond gaan. En dat is niet met 1 reeks maar tot de nok gevuld met series, films en tonnen muziek.

Als het te moeilijk wordt gaan we het gewoon weer delen op een hand in hand manier.

Dit was voor het internet zo al en zal altijd zo blijven.
De vraag is echter of mensen dan legaal gaan kopen als het illegaal niet te krijgen is. Dat laatste betwijfel ik dus sterk.
In het beste geval kopen ze het legaal. In het slechtste geval kopen ze het niet en gaan ze de content nooit kunnen beluisteren/bekijken. Dat maakt de film- en muziekindustrie weinig uit. Ze bekijken enkel de omzet en niet het aantal kijkers. Zolang er maar geen omzetdaling is door de blokkade, is het goed. En dat zal ook nooit gebeuren.
Probleem is dat ze er standaard van uitgaan dat mensen die uit illegale bron kijken anders ook zouden kopen. Daar komen dan de tiental of honderden miljoen bedragen uit voort.
Een probleem is wel dat die blokkades en het aanklagen van mensen ze veel slechte publiciteit opleveren, en ook nog redelijk wat geld kosten. Ik ken niemand die een positieve associatie heeft bij die bedrijven, en al helemaal niet bij Brein en de Sabam...
Als de overheid in .be het laat blokeren (zoals met the piratebay) dan is het een dns blokkade... 's werelds makelijkst te omzeilen blokade type ;)
Als de overheid in .be het laat blokeren (zoals met the piratebay) dan is het een dns blokkade... 's werelds makelijkst te omzeilen blokade type ;)
dat zou ik zo meteen niet zeggen hoor.
Ik gebruik namelijk opendns voor mijn internet. (208.67.222.222) dns blokkades zijn dus nutteloos voor mij, toch kan ik niet op de geblokkeerde sites...
dus het zijn geen dns blokkades

[Reactie gewijzigd door bogy op 2 februari 2017 11:28]

In België zijn het weldegelijk DNS blokkades. Als het bij jou niet werkt met OpenDNS ingesteld, dan zou ik eens op onderzoek uit gaan.

@bogy hieronder: misschien dat jouw provider dan een andere methode gebruikt, ik kan aan elke site aan (en ik gebruik ook de OpenDNS of Google DNS servers).

[Reactie gewijzigd door Whatts op 2 februari 2017 13:57]

als ik naar thepiratebay wil gaan kan dit niet .... dit lukt me enkel als ik een vpn of proxy gebruik
Ook je IPv6 dns aangepast?
mijn provider heeft geen ipv6; enkel ipv4
En welke provider gebruik je?
Bij mij telenet, en ik moest ook de IPv6 DNS aanpassen omdat het zou werken.
ik zit bij dommel
Je kan je DNS wel aanpassen op je PC, maar Telenet past jouw verkeer aan als het via de modem passeert. In je modeminstellingen op mijntelenet kan je de DNS records zien die Telenet gebruikt. Daardoor enkel via proxy te bereiken jammergenoeg.

Sickrage/couchpotato zijn een hel om degelijk ingesteld te krijgen, zeker in België...
ik heb geen telenet maar dommel.

de dns die ik instel wordt wel degelijk gebruikt, ik heb namelijk ook een account bij opendns met oa een blocklist (custom) en ook op onderwerp geblokkeerde sites; als ik een van die sites bezoek krijg ik een custom errorpagina te zien, ook als ik een url ingeef die niet bestaat krijg ik een customized errorpagina te zien die ik persoonlijk heb aangepast. Dit zou niet werken als de dns van mijn provider gebruikt wordt, want dan zou ik diens errorpagina's te zien krijgen.

bv als ik naar hodmail.com ga, dan krijg ik een errorpagina te zien die me zegt dat die site geblokkeerd is door content filtering en niet is toegelaten. Bovenaan staan mijn logo's op die pagina, en onderaan een kleine disclaimer die ik geschreven heb om evt contact met mij op te nemen. bezoek ik diezelfde site met de dns van m'n provider ingesteld, dan krijg ik gewoon een site te zien. maw: ik ben dus zeker dat ik niet de dns'en van m'n provider gebruik maar degene die ik in m'n modem zelf heb ingesteld (opendns staat in het dhcp profiel, dus ik hoef ze op m'n pc niet eens in te stellen; dit is zodat 'gasten' ook meteen gebruik maken van die dns + instellingen)
Probeer eens de Google DNS. Ik kan op elke geblokkeerde website aan.
ook op thepiratebay?
Het gaat om DNS-blokkades. In principe gelden bij Telenet en Belgacom de IPv6-DNS-adressen. Die kan je dus niet zomaar omzeilen door enkel een alternatief IPv4-adres in te geven, maar door ook het IPv6-adres aan ta passen.
ik heb geen ipv6; ten eerste heeft mijn modem geen ipv6 support en ten tweede heb ik ipv6 dan ook volledig uitgeschakeld...

ow en mijn provider ondersteunt ook geen ipv6, ik zit dus niet bij telenet of proximus (aka skynet aka belgacom)
Er zijn nog andere providers die wel ipv6 aanbieden hoor.
dat weet ik, maar de mijne ni...
heb adsl2+ en de modem is ipv4 only, bovendien heb ik inwindows alle ipv6 ook uitgeschakeld
dat zou ik zo meteen niet zeggen hoor.
Ik gebruik namelijk opendns voor mijn internet. (208.67.222.222) dns blokkades zijn dus nutteloos voor mij, toch kan ik niet op de geblokkeerde sites...
dus het zijn geen dns blokkades


In België is het een DNS blokkade. Instellen van alternatieve DNS servers voor zowel IPv4 als IPv6 werkt perfect. Ik gebruik persoonlijk Google zijn DNS servers. Misschien moet je toch nog eens controleren of je wel de juiste instellingen hebt?

[Reactie gewijzigd door Jper op 2 februari 2017 15:50]

De piratebay is anders nog heel makkelijk te bereiken. Er zijn vele mirror/proxy sites die je inje google resultaten kunt vinden. Daarmee bereik je gewoon de site. Niks geen blokkade.

Zoals gezegd, voor de snelle downloader maakt het inderdaad misschien wat uit maar die gaan dan naar een andere site die het gat invult.
ik kan tpb ook bereiken via de vele proxies... maar niet rechtstreeks... het is namelijk een IP-BLOCK die is ingesteld, daar kan je met een aangepaste dns niet omheen.
Het ip van tpb is zogezegd 127.0.0.1 (wat localhost is), ook als het echte ip van tpb ingeeft kom je op diezelfde pagina terecht (dus zonder tussenkomst van dns)
Ik weet het. Maar ook voor de gemiddelde persoon zal het dus niet al te moeilijk zijn om tóch op de PB te komen ondanks die Ip blokkade. Natuurlijk zijn er ook 100 anderen die toen in het gat gesprongen zijn. Dus ja ze moeten er wel achteraan blijven zitten want het mag inderdaad niet. Maar het is dweilen met de kraan open. Zeker als je nog altijd niet een heel goede vervanger hebt waarmee je snel alles kunt zien zonder een standaart abo moet hebben van tv/etc van 80 Euro en nog eens 20-30 euro extra voor een pakket waar iets inzit. Netflix doet het goed en is zeker een mooi alternatief wat hier ook bijna elke avond aanstaat. Gewone tv kijken we amper. Maar HBO voor bijvoorbeeld GoT kun je niet apart krijgen.
Als de overheid in .be het laat blokeren (zoals met the piratebay) dan is het een dns blokkade... 's werelds makelijkst te omzeilen blokade type ;)
ok....

Hoe sluit deze reactie aan op die van biglia?

Probeer je te zeggen dat je het niet 'nodig' vindt dat mensen afhaken bij een blokkade? En door aan te geven dat het de makkelijkste manier te omzeilen is en een knipoog toe te voegen dat dit denigrerend bedoeld is naar deze personen?

Zoniet, dan is het me een mysterie.

[Reactie gewijzigd door aimbob op 2 februari 2017 16:02]

Ik denk dat je de moeilijkheid overschat of de bereidwilligheid onderschat. Als je kunt torrents binnenhalen dan kun je evengoed uw dns makkelijk aanpassen om rond die blokkade te werken. En als men het al niet kan dan hebben velen wel hulp van buitenaf.

Ik verbaas mij vaak op dat vlak hoe non techies opeens veel minder digibeet zijn als het gaat over hun free content te kunnen binnenhalen.

Ik merk toch ook op dat ik ook veel vragen krijg over VPN diensten van een publiek die niet echt IT minded is. Het bewijst dat mensen wel altijd een manier zullen vinden.

[Reactie gewijzigd door simplicidad op 2 februari 2017 11:24]

Punt is, zolang er andere torrent sites zijn zullen mensen daar naar toe gaan. Zijn die ook weg? Dan zijn er nog een hele hoop manieren om wel bij de sites te komen die snel door de wereld worden verspreid.
Steeds meer mensen ontdekken VPNs en deze kosten tegenwoordig niet zo veel meer. Het blijft een gevecht tegen de bierkaai en ik had verwacht, zeker gezien precedenten in omringende landen, dat ze dit soort nutteloze pleistertjes niet meer zouden presenteren voor een dergelijk probleem.

Denk eigenlijk niet dat de BEA er zelf hoge succesratio's van verwacht, zou me niets verbazen als het gewoon een politiek statement is omdat ze de hete adem van bijv. MPAA en consorten in hun nek voelen. "Hey we tried..." ;)
Vooral Telenet investeert veel in fictie van eigen bodem. Die blokkeren daarom nog geen sites uit eigen initiatief maar uitspraken van de rechtbank zijn in het verleden altijd gewoon opgevolgd.

En de laatste jaren is anders best wel duidelijk geworden dat die maatregelen wel een groot effect hebben. De grootste aanbieders van illegale torrents/streams hebben ofwel het bijltje erbij neergelegd, ofwel zijn ze veel moeilijker te bereiken en tegenwoordig moeten ze het opnemen tegen naamgenoten (vooral torrentsites) die meer virussen dan series verspreiden.
Bovendien merk ik in mijn nabije omgeving dat wie vroeger veel software, games, muziek of series downloadde het niet meer de moeite vindt op zoek te gaan naar wat op legale platforms beschikbaar is.
Zelfs Microsoft's subscription Office heeft daar redelijk succes :)
Ten eerste omwille van het gemak, maar zeker ook omdat er een zekere angst bestaat. Voor malware en zelfs om toch 'ns gesnapt te worden. De illusie van gehele anonimiteit is zeker verdwenen en de mogelijke technische oplossingen te hoog gegrepen (te onbekend). Er zal vast nog een stevige gebruikersbasis zijn, maar de tijd dat zowat iedereen z'n mp3s en games downloadde of de gangbare clients (Napster, gnutella, kazaa,emule,limewire,..) kende lijkt mij voorbij.

Misschien word ik gewoon oud en is warez meer iets van de jeugd? :P

[Reactie gewijzigd door the_stickie op 2 februari 2017 14:34]

Volgens L'Echo wil BEA met een uitspraak blokkades snel en efficiënt kunnen doorvoeren. Zo duurde het meer dan twee jaar om een blokkade van The Pirate Bay voor elkaar te krijgen.
Het lijkt wel alsof de entertainmentindustrie niet doorheeft dat het uit is op censuur. Een blokkade is een zwaar middel omdat het publiek toegang tot bepaalde informatie is ontzegt, dat tegen een gezonde vorm van democratie in gaat.

[Reactie gewijzigd door RoestVrijStaal op 2 februari 2017 10:44]

Censuur is geheel wat anders. Censuur is door een overheid opgelegde maatregel. Niet door rechterlijke macht. Zie Turkije, waar Erdogan de boel verbiedt. Dat is censuur.
In dit geval zou het ook om censuur gaan. Het is censuur door de bedrijven via de rechterlijke macht. Dergelijke mediafabrikanten willen dat sites verboden worden op basis van hun wensen, zonder dat de rechterlijke macht de noodzaak hiervan nog grondig kan onderzoeken ('snel en efficiënt' is marketingpraat voor 'zonder rechterlijke controle'). Hoe ze dat precies willen bereiken met dit proces is me ook niet duidelijk, tenzij de rechter een uitspraak zou doen in de aard van 'alle sites die op lijst X staan moeten direct door elke ISP geblokkeerd worden', waarbij lijst X beheerd wordt door de mediafabrikanten.
Em dat is nog steeds geen censuur. Rechterlijke macht en uitvoerende macht (de overheid) zijn zaken die gescheiden zijn. De overheid komt in dit verhaal niet voor en is dus een puur particuliere zaak.
Mocht blijken dat bepaalde sites de wet overtreden dan heeft de rechterlijke macht alle middelen en mandaat omdat te verbieden. Dat maakt het géén censuur.

Het zou dus censuur worden als de overheid bepaalt wat wel e niet toegestaan wordt. Ik haalde eerder al Turkije aan met Erdogan. Vandaag is ook bekend geworden dat de media aldaar een verbod heeft gekregen om nog over aanslagen te berichten.
http://nos.nl/artikel/215...r-doen-van-aanslagen.html expres een link van NOS.nl, want die site is in Turkije nog steeds in de ban gedaan.

Dat bepaalde bedrijven graag zouden zien dat sites als TPB direct verboden worden of ontoegangelijk wordt gemaakt zonder tussenkomst van een rechter... Tsja, dat is Wishful thinking van die bedrijven. En gelukkig hebben we nog een onafhankelijke rechterlijke macht die daar niet in mee zal gaan. Denk aan MPAA en het verbod op het priemgetal van een aantal jaren geleden.
De rechterlijke macht is in deze de uitvoerende macht van de overheid. Maar, zelfs dan nog, is het niet per definitie de overheid die censuur pleegt. Diverse religies staan er bijvoorbeeld ook om bekend.
In tijden van een noodtoestand is dit geen censuur vermoed ik. Bivendien moet de turkse president dit ook laten uitvoeren door de rechterlijke macht.
De directeur zegt dat hij niet verwacht dat 'de providers de illegale sites gaan verdedigen ten koste van de entertainmentindustrie en legale bronnen'.
Oh nee, vast niet. Maar ze gaan wel degelijk het recht van hun klanten verdedigen om zelf te kiezen welke sites ze willen bezoeken. Ze moeten wel; wie gaat zijn klanten vertellen "'Een organisatie die krampachtig een business model verdedigt waar al jaren geen draagvlak meer voor is zei dat we een website voor jullie moeten blokkeren. Al onze concurrenten hebben zich met hand en tand verzet, maar wij hebben de blokkade meteen ingevoerd."...!?
Het gaat hier helemaal niet om het recht van klanten, maar om het vermeende recht van piraterij-sites dat ze bevelen van de rechtbank zomaar naast zich neer kunnen leggen.

Van Telenet en Belgacom is er verder ook maar weinig verzet tegen die blokkades, zolang alles via juridische weg gebeurt. Als distributeur en ook als producent investeren beiden trouwens een behoorlijk bedrag in producties en allerlei uitzendrechten. Alleen al in producties gaat het om ongeveer €4,000,000 per jaar.

Verder hebben Telenet en Proximus samen zo'n 3,5-4 miljoen abonnees. Beetje flauw om te gaan zeggen dat die geen bestaansrecht hebben.
Het gaat hier helemaal niet om het recht van klanten, maar om het vermeende recht van piraterij-sites dat ze bevelen van de rechtbank zomaar naast zich neer kunnen leggen.
Nee, het gaat erom dat BEA nu naar de rechter stapt om Telenet en Proximus iets te laten blokkeren.
Zonder naar de rechter te stappen, gaan Telenet en Proximus niet over tot blokkeren, wat me niet meer dan logisch en niet meer dan normaal lijkt.
En waar blijft mijn full entertainment pack waar ik gerust €15 per maand voor wil betalen?

* Netflix, maar dan met alle films & series en geen regionale restricties
* Audible (die op zich al €15 per maand kost en dus te duur is)
* Amazon books
* Spotify

Ik kan niet al deze services tegelijk gebruiken, ofwel lees ik een boek of kijk ik een film. Waarom toegankelijke kanalen censureren, als er geen goed alternatief is waar iedereen voor wilt betalen? Mijn trial bij Netflix heb ik opgezegd toen ik er mijn favoriete series niet kon vinden.

Als je enkel de bevolkingsgroep in belgie van 18-65 jaar pakt, en deze zouden elke maand zulk abonnement afnemen, dan krijgt ge entertainment industrie 7 miljoen * €15 = een slordige €100 000 000 euro per maand. Klinkt goed, niet?
jij verwacht teveel voor te weinig
15 euro en dan onbeperkte entertainment is onhoudbaar
als we kijken naar de kosten van sommige producties ... dan zouden we niet veel nieuwe content krijgen elke maand...

gelukkig is netflix, in tegenstelling tot jouw opmerking, wel goed bezig en investeert ze haar inkomsten in nieuwe content... dat jij je favo reeks (laat me raden, game of thrones?) niet kan terugvinden op netflix ligt niet zozeer aan netflix, maar eerder aan HBO die al haar spul bijna exclusief wil houden en je 10€/maand wil aftroggelen om enkel maar hun content te kunnen zien... bij netflix kan je veel meer zien dan enkel maar de netflix content, ze sluit ook overeenkomsten met filmbedrijven en kopen reeksen aan van andere zenders; weliswaar niet altijd het laatste nieuwe seizoen, maar wel ideaal voor mensen die willen binge-watchen en nieuw spul willen ontdekken.
daar tegenover staan dan weer de netflix reeksen en netflix films; die je exclusief bij netflix kan kijken en die bijna allemaal van zeer goede kwaliteit zijn..
sorry maar naar mijn mening is netflix zowat het beste dat ons, entertainment-verbruikers, is kunnen overkomen; voor een zachte prijs enorm veel content krijgen die je letterlijk overal en op zowat elk device kan bekijken..
en als jij netflix duur vindt, dan moet je maar eens naar een videotheek gaan (als je die nog vindt natuurlijk) en daar eens een complete reeks afhuren van een serie... en pak er voor de gelegeneheid nog een filmpje of twee bij.... eens kijken of je onder de 8€ van netflix kan blijven... bovendien moet je je spul dan nog gaan halen én terugbrengen binnen een bepaalde periode; anders krijg je boetes... iets wat bij netflix niet bestaat... Tenzij netflix z'n prijzen morgen verdubbeld blijf ik erbij; je kan geen betere deal vinden, niet in je omgeving en niet online...

en neen, ik werk niet voor of heb geen overeenkomsten met netflix die mij ten goede komen als ik reclame maak...
Ik volg jouw redenering, maar ik bekijk het eerder op schaal. Op dit moment hebben velen onder ons ergens wel een netflix account of een audible subscriptie liggen. Maar ik ben er vrij zeker van dat die mensen niet voor alle diensten een abonnement afnemen en braaf voor content betalen.

Als iedereen terug een eerlijke bijdrage levert, dan denk ik dat je er alles tesamen wel mee komt. Het kijk en luister geld van vroeger lag daar eigenlijk dichtbij, maar door het minder gebruik van de kabel televisie, is dat verhaal stilaan verdwenen.

€8 vind ik zeker niet duur, en dat wil ik gerust betalen als ik dat platform kan gebruiken voor alles (video). De regionale restricties en exclusiviteit zijn niet meer van deze tijd, en zullen de entertainment industrie des te meer nekken. Als ze er werkelijk op vooruit willen gaan met eerlijke vergoeding, dan zullen ze het via gedeelde platformen moeten doen.
7 miljoen personen is niet hetzelfde als 7 miljoen huishoudens hé.
Om jou voorbeeld te volgen: ik zou met plezier €15 per maand betalen voor dat lijstje.
Maar dit zou me (samengesteld gezinnetje) volgens jou berekening wel €90 per maand kosten (4 kids, vriendin en ik).
Ik werkelijkheid mag je die €100 miljoen per maand delen door 2 of 3 hoor.
* Netflix, maar dan met alle films & series en geen regionale restricties
Een van de reden waarom ik mijn Netflix abbo heb opgezegd.
Wow dit is heel erg slecht, ik snap dat ze piraterij willen stoppen maar sneller websites blokkeren omdat zij dat willen is een richting in die je niet zo moeten willen! Wat als er eentje komt die een politieke partij opricht die je niet mag, dan ook maar even snel blokkeren ? Of een website van de concurrent ?

Ik hoop dat ze heel wat zekerheden inbouwen om te voorkomen dat zoiets kan gebeuren!
Zeer handig met DNS servers van Google.
Wat een hoop gezever
Ah ja die dns blokkade. Die is gigantisch effectief 8)7.
Ik kijk tegenwoordig bijna geen films en series meer. Enkel om de paar maanden nog een in de cinema. Legaal gaat het niet of is het voor mij het geld niet waard. Youtube en gamen hebben daarom die plaats ingenomen.
En what is next... verbod om een VPN abbo te nemen?
ja tegenwoordig moogde je vrouw ook al nie meer slaan :( of sigaretten roken in de creche

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee