Ik vind dat een bedrijf dat onverstandig gedrag als voorwaarde stelt om klant te mogen worden (en/of blijven) significant beboet moet worden middels een gewogen last onder dwangsom.
Onverstandig is relatief. Je moet het zelf weten. Wat jij onverstandig vindt, hoeft een ander niet onverstandig te vinden.
Jij vindt het misschien onverstandig om je persoonlijke gegevens te delen (naam, leeftijd, foto); anderen interesseert dat niets.
Soms kan het onverstandig zijn om dat te doen, maar dat hoeft niet altijd per definitie zo te zijn. Ook niet bij Tinder. Vind jij het niet erg dat ze je persoonlijke data doorverkopen? (ALS ze dat al doen...) Prima, dan moet je dat lekker zelf weten.
Die keuze mag jij niet voor anderen gaan maken. En de overheid al helemaal niet. Anders krijg je van die Turkse toestanden zoals met die kranten daar op dit moment.
Daarom gaat zo'n boete ook nooit werken; want wat verstandig of onverstandig is: die interpretatie verschilt per persoon.
Daarnaast vraag jij dus om vertrouwen als onverstandig te bestempelen, in dit geval.

Ja, op het internet is vertrouwen in iets steken lang niet altijd verstandig. Maar vertrouwen is ook noodzakelijk, en zeker niet altijd onverstandig. Neem SSL als voorbeeld. Jij moet een CA vertrouwen voor een SSL certificaat. Dat *moet*. Doe je dat niet, dan kan je nooit waarde hechten aan het SSL Certificaat. Maar in jou opinie is het onverstandig, want je vertrouwt een bedrijf.
Ergo: de CA moet torenhoge boetes krijgen, omdat mensen iets onverstandigs doen voordat ze het mogen gebruiken: de CA vertrouwen.
Je snapt toch zelf wel dat dat zo nooit kan werken?

o'n bedrijf wentelt namelijk de eigen verantwoordelijkheden af op een fictieve mate van ontoerekeningsvatbaarheid (verstandelijke beperking op grond van diezelfde afgedwongen verstandsverbijstering) van de eigen klanten.
... Dus alle Tinder gebruikers zijn ontoerekeningsvatbaar, snappen niet wat ze doen en zijn eigenlijk niet verstandig genoeg om voor hun zelf te beslissen of ze wel of geen lid worden?
Kijk, alles leuk en aardig, en jij mag vinden van Tinder wat je wilt; ik vind het zelf ook een achterlijke app...
... Maar om die miljoenen mensen defacto als zwakzinnig te bestempelen, dat gaat mij toch echt net iets te ver.
1. 'Policies' kunnen maar beter relevant zijn, dus actualiseren ontkom je enkel aan als er nooit iets verandert. Natuurlijk willen sommigen slapend rijk worden; maar hoe realistisch is dat, en mag je wel recht claimen op dergelijke luiheid?
Ze zijn ook relevant, maar wie vandaag jou netwerk verkeer afhandelt bij enorme apps/sites kan morgen verschillen; en overmorgen weer anders zijn.
En dan moet je dus elke dag een nieuwe policy maken? Yeah, that's gonna work.
Dat is geen luiheid, dat is gewoon een realistisch beleid maken.
Nogmaals: die passages over copyright en processing zijn doodnormaal.
Als je zaken niét accuraat verwoord dan baar je nonsens.
Correct, maar er wordt nergens iets inaccuraat verwoord.
Wie wel eens een EULA heeft gelezen weet dat het hoopvolle vrijelijk toevoegen van nietige nonsens juist leidt tot langere lastige documenten.
Ja, dat zeg ik toch?
Een bedrijf wijst de klanten op diens claim hen in de toekomst een oor aan te mogen naaien en dan gaan prediken dat je "op het internet" goed van vertrouwen moet zijn..?
Nee, dat is jou interpretatie.
Het bedrijf stelt dat je een licentie geeft op het materiaal. Zowel nu als toekomstig.
Dat staat niet gelijk aan een oor aan naaien. Dat is het pas als ze de data gaan "misbruiken", en de vraag is dan nog maar wat "misbruiken" is.