Twitter kampt met storing - update

Twitter kampt dinsdagochtend met een storing. De oorzaak van de storing is onbekend, maar tweets komen onregelmatig door en gebruikers kampen met inlogproblemen. De problemen lijken zich wereldwijd voor te doen.

De problemen bij Twitter lijken volgens de meldingen van Allestoringen iets voor 09.00 te zijn begonnen. De aard van de problemen is onbekend maar ook de homepage van de dienst geeft de melding door dat er een technische storing is.

De eigen app van Twitter werkt de feed niet meer bij en via applicaties als Tweetdeck komen berichten onregelmatig door. Wereldwijd verschijnen er meldingen dat de dienst met downtime kampt. Op zijn statuspagina meldt Twitter bekend te zijn met de problemen en aan een oplossing te werken.

Update 22:22: Twitter heeft een verklaring gegeven voor de storing, die naar eigen zeggen van 9:40 tot 15:50 duurde. De oorzaak zou gerelateerd zijn aan een verandering in de code. Twitter zegt de code weer teruggezet te hebben en daarmee het probleem opgelost te hebben.

Twitter down

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-01-2016 • 10:01

80

Reacties (80)

80
71
40
2
0
13
Wijzig sortering
Deze developer API status pagina geeft meer info: https://dev.twitter.com/overview/status
En zelfs deze pagina lijkt nu down, wellicht een DoS door alle nieuwsgierigen.
Toch wel een belangrijke spil als het gaat om online dienstverlening. Hoop dat het snel opgelost is!. Deze pagina maar even in de gaten houden

[Reactie gewijzigd door albertjan96 op 22 juli 2024 19:23]

Tja toch een nadeel als je dat soort zaken niet meer zelf doet, maar afhandelt via een externe partij. Net als al die cloud zaken wat tegenwoordig veel gebeurt.

Het heeft zeker ook voordelen om dat te doen, afhankelijk van hoe je eigen beheer het zou doen kan het zijn dat dat nog veel vaker problemen heeft, maar als je het uit besteed en het gaat er uit.... kun je niet anders dan wachten tot het weer wordt opgelost.
Ja, maar ik doelde eigenlijk op de bedrijven die een webcare op Twitter hebben
Ook daarvoor geld, indien je dat via een extern bedrijf doet (zoals twitter) ben je daarvan afhankelijk bent. Ook als jij als bedrijf iets afsluit kun zou je kunnen kiezen voor een webcare die alles zelf afhandeld.

Nogmaals Afhankelijk van hoe zaken worden beheert kan het best zijn dat twitter stabieler is dan je eigen systeem, maar als je een eigen systeem hebt kun je tenmiste nog terug vallen op bijvoorbeeld twitter als het niet werkt. Als je alleen maar twitter hebt, en dat gaat er uit, dan heb je dus niets (en kun je als bedrijf niets anders dan afwachten hoe snel twitter weer werkt).
Dat snap ik niet helemaal. Waarom je dan afhankelijk bent van een externe partij..

Als je zelf een tool hebt, en in eigen beheer draait en er gebeurt iets mee dan zit je toch ook met downtime? En grote kans dat die downtime langer duurt dan een groot bedrijf als twitter.
Als het je eigen tool is, heb je het zelf (meer) in de hand. Daarnaast, kun je bij het uitvallen van een eigen tool, terugvallen op bijvoorbeeld Twitter. (al kun je nu bij het uitvallen van twitter ook terugvallen op een andere externe tool natuurlijk)

Nogmaals, ik zeg niet dat eigen tools altijd beter zijn of makkelijker in gebruik, maar uitbesteden geeft toch wel een extra risico waar je zelf minder grip op hebt, je bent namelijk volledig afhankelijk van ze. Mocht er om wat voor reden dan ook een probleem ontstaan, dan kun je dus weinig anders dan wachten tot het wordt opgelost. Voor sommige toepassingen is dat vervelend of ongemakkelijk, maar voor meer kritische zaken kunnen de gevolgen groter zijn.

Maar dat je jezelf afhankelijk maakt van extra externe partijen is wel iets waar soms misschien wat makkelijk overheen gekeken wordt (zeker voor kritische toepassingen).
Bedrijven gebruiken twitter niet omdat ze het een makkelijke tool vinden of omdat het minder onderhoud is. Het is is simpelweg zo dat de doelgroep daar op zit het en het publiek gesprek zich op dergelijke media zich afspeelt.

Als bedrijf wil je in dat gesprek betrokken zijn, om te beginnen vanwege de volgende redenen:

- Klantenbinding, simpelweg door aanwezigheid
- Branding, door communicatie
- Inspringen op (negatieve) berichtgeving

Stuk voor stuk kun je dit niet doen met een eigen systeem omdat er simpelweg niemand zich daarop aanmeld voor een algemeen gesprek. De rol van deze tooling is overgedragen aan social media en bedrijven spelen daar op in.

Nu is het voor deze bedrijven ook niet zo vervelend dat twitter niet werkt, geen twitter betekent geen twitter klachten en de marketingactiviteiten wachten ook wel totdat de grote groep weer bereikbaar is. Bovendien ken ik geen bedrijf dat, als er echt iets aan de hand is, niet via e-mail bereikbaar is.

Al met al: een eigen tool voor grootschalige klantencommunicatie is in deze tijd achterhaald. De meerwaarde van gericht 1 op 1 contact des te hoger op het moment dat, dat nodig is. Bedenk je namelijk ook dat de (positieve en negatieve) ervaringen met direct contact als "ervaring" hun weg weer naar het massapubliek op social media kunnen vinden.
Probleem is, denk ik, dat voor veel van deze bedrijven Twitter de hoofd-communicatie middel is. Er wordt niet meer op andere manieren gecommuniceerd. Ik heb zelf helemaal niets met Twitter, en ik weiger het ook te gebruiken. Die keuze moet ik kunnen hebben, maar ik wordt hedendaags haast geforceerd om het toch te gebruiken, omdat bedrijven het gewoon niet anders kunnen/willen.

Tijdje geleden bijvoorbeeld, geen internet. Gebruik mobiel internet om de servicepagina van mn provider te bekijken "Er zijn momenteel geen storingen", toch maar dat vreselijke twitter opgestart "We ervaren problemen sinds deze ochtend, verwachten binnen enkele uren opgelost te zijn". Ja...wtf... serieus, hoe moeilijk is het?

Ergens hoop ik dat Twitter wat langduriger problemen heeft, zodat dit soort bedrijven wat meer gaan nadenken hoe slim het is de communicatie ALLEEN via een externe dienst te doen verlopen.
Dit soort bedrijven zal in de minderheid zijn. Dan heb ik het natuurlijk niet over het al dan niet ontkennen van storingen maar van bedrijven die exclusief via Twitter opereren.

Twitter wordt namelijk primair gebruikt als er nagedacht is over een social media strategie (en bijna alle grote bedrijven doen dat). Er wordt dan vaak nagedacht over het wat en waarom op twitter (positieve gesprekken aangaan, klachten doorverwijzen naar klantenservice). Exclusieve aanwezigheid op Twitter betekent praktisch alle vuile was buiten zetten en dat is vaak niet in het belang van zowel klant als bedrijf.

Ik kan me dab ook niet voorstellen dat je zaken doet met een bedrijf dat niet via een regulier e-mail adres of telefoonnummer bereikbaar is. Een bedrijf dat enkel via social media bereikbaar is, is voor mij al snel niet geloofwaardig.
Oh ja zeker, ze zullen ongetwijfeld via e-mail en telefoon te bereiken zijn, maar dat hoef je niet te proberen met een grootschalig probleem, daar kom je simpelweg niet doorheen.

Ik doelde meer dat een service-pagina op de eigen website niet bijgewerkt wordt, maar op twitter wel, dat vind ik een kwalijke zaak. Als ik even snel wil op zoeken wat de huidige storingen zijn (zodat ik weet dat het niet aan mijzelf ligt, en ik het dus gewoon kan afwachten), moet ik op twitter kijken. Ergens anders staat het niet.

Natuurlijk kan ik ook gaan bellen of mailen, maar daar gaat het niet om. Waar dient die website anders voor?

Social media enzo, allemaal mooi spul als aanvullende informatiebron, niet als primaire.

[Reactie gewijzigd door Zoop op 22 juli 2024 19:23]

Social media enzo, allemaal mooi spul als aanvullende informatiebron, niet als primaire.
Eensch! Het is natuurlijk niet tof als bedrijven hun eigen statuspagina niet bijwerken (misschien weten ze zelf ook wel niet hoe of dat hij er zelfs is). Bedrijven schieten zichzelf hiermee in de voet want dit genereert (bijvoorbeeld in jouw geval) negatieve publiciteit naar een open (sociale) media.
Dat hele NIET willen, en WEIGEREN te gebruiken. Dat is een keuze. Die heb ik gemaakt voor Facebook. Dan verlies je in mijn optiek wel het recht om erover te zeiken, want je gebruikt het niet.

Twitter is "een" communicatie middel dat voor sommige doeleinden heel handig is. Zo zijn er nog honderd manieren om te communiceren met dat soort bedrijven. Email, webchat, Whatsapp, facebook bellen het kan allemaal tegenwoordig.

Merk alleen zelf inderdaad wel dat via Twitter/ Facebook social media in het algemeen snel wordt gehandeld. "Damage control" is belangrijk. Imago schade aan een bedrijf is een stuk sneller opgelopen op twitter dan die ene pippo die mailt maar niet beantwoord wordt. Dus twitter is voor dat soort organisaties wel de snelste manier om een antwoord te krijgen. Wat negen van de tien keer gewoon luidt: "Belt u ons even" of "Wij bellen u terug".
Hoezo verlies ik het recht om er over te zeiken? Ik zeik niet over twitter, ik zeik over het ontbreken van dezelfde informatie op plekken waarvan je dat zou mogen verwachten.

Je geeft het zelf al aan, het is voor bedrijven gewoon gunstiger om op twitter sneller te handelen dan de reguliere kanalen, aangezien dit sneller tot imagoschade kan leiden. Heeft dus niet met service of klantvriendelijkheid te maken, maar puur met het redden van het eigen hachje.
precies. het eigen hachje redden. Ideaal. dik gebruik van maken dus.
Zonder jou te kennen en daarmee een oordeel over je te vellen heb ik persoonlijk meer vertrouwen in een partij als Twitter om een probleem op te lossen...

Huidge situatie is gelijk een goede testcase om te zien of de architectuur (waarbij Twitter als dienst geïntegreerd is) goed opgezet is.
Laten we het dan heel simpel stellen. Stel dat jij een webcare hebt die enkel via Twitter werkt kan je je zaak opdoeken als Twitter ermee stopt. Zo afhankelijk ben je dus van derden
Twitter wordt bijna altijd als extra kanaal gebruikt. Het is niet bijster moeilijk om een emailadres op de website te plaatsen.
Twitter is stilletjesaan de meest belangrijke helpdesk aan't worden. Email? Komaan dat duurt een dag voor je antwoord krijgt. Zelfs telefoon is sneller dan.
Dat is nou eenmaal het risico van Twitter als platform. Het is snel, live en laagdrempelig, maar doordat zoveel mensen het als standaard ingangskanaal gaan gebruiken is de impact ook groot als er een storing is. Tsja, impact en populariteit zijn nou eenmaal evenredig aan elkaar.
Want telefoonlijnen en een mailserver kunnen niet platliggen?

Welk platform je ook kiest er is altijd een risico dat dat platform een keertje plat ligt.
Dat is ook wat ik bedoel te zeggen. Alleen vanwege de populariteit van Twitter-platform is de impact dan ook automatisch groter. Sja, zo is de leven.
Twitter is wel een medium wat door een groot publiek gebruikt, en veel grote bedrijven gebruiken dit. Ik vind het zelf een handige manier van communiceren, ik heb zo korte lijntjes voor snelle vragen. Denk bijvoorbeeld aan NS_Online, Rabobank of KPNWebcare.

Hier weten ook veel mensen een bedrijf te vinden, als je alleen maar webcare via eigen systemen gaat uitvoeren, zul je veel minder mensen bereiken.

En volgens mij zijn de lijntjes naar grote bedrijven ook nergens zo kort als op Twitter.

[Reactie gewijzigd door albertjan96 op 22 juli 2024 19:23]

Yupp. Veel gebruikers, direct, snel en helemaal transparant. Twitter is goed voor de klant omdat je als afnemer een negatief bericht de wereld in kunt slingeren. Als een bedrijf daar niets mee doet, blijft dat hangen.

Daar zijn veel bedrijven op ingesprongen met webcare, misschien wel in eerste instantie om negatieve publiciteit de kop in te drukken. Met snelle reactie en goede service als gevolg. Tegenwoordig wordt een 'klaagtweet' regelmatig omgebogen tot een goede service verlening of een ludieke marketing actie.

Laatst had ik een hotel (Sheraton Stockholm) geboekt en kwam er daarna pas achter dat WiFi in de kamer niet gratis was (verwacht je toch niet anno 2000 fucking 16). Een partnerprogramma (SPG) vond mijn tweet, nam contact op met mij en het hotel en regelde gratis wifi voor me. Goede marketing en ik blij en praize die organisatie op twitter. Chapeau!
Voor electriciteit ben je ook afhankelijk van een derde (en vierde en vijfde) partij. Voor water ook. En internet. En telefonie. En airco. En... noem maar op.

Praktisch alles doe je via een 'extern bedrijf'. Tenzij je zelf internetprovider bent, maar dan nog zul je vast niet zelf je electra opwekken :)
Webcare op twitter is een lachertje. De mensen die antwoorden geven aan consumenten weten vaak geen bal af van inhoudelijke vragen. Enige wat je bedrijven de hele dag ziet doen is verwijzen naar de klanten service. Die vervolgens ook niets meer zijn dan een stel van de straat geraapte personen die achter een pc worden gezet en daar de standaard antwoorden voorlezen die op het scherm verschijnen.

Wat heb je nu eigenlijk precies aan twitter is mijn vraag? Wat is de meerwaarde?
Je hebt gelijk met
Webcare op twitter is een lachertje.
Omdat het in het openbaar gebeurd, werken de webcare teams meestal wel "beter" en sneller. In tegen stelling tot de normale support kanalen. Iets wat ik nog al vreemd vind en waar bedrijven iets aan moeten doen.
Daar valt moeilijk wat aan te doen. Je moet gewoon de communicatiekanalen vergelijken en de beleving.

Een voorbeeld: Het vaste internet ligt plat. Als het vaste internet plat ligt dan gaan er plots duizenden mensen tegelijk inbellen. Omdat er zoveel mensen tegelijk bellen ontstaat er een wachtrij. Om die wachtrij in te korten moeten dus de gesprekken kort gehouden worden. Je ziet hier al direct het probleem, de telefoniste zal je zo snel mogelijk proberen af te schepen met een standaard formulering die zo opgemaakt is dat de klant verder geen vragen meer zal stellen en omdat de klant al lang in de wachtrij heeft gestaan is de kans kleiner dat die nog eens terug belt binnen het uur om te horen of het nog steeds niet is opgelost.

Nemen we dan Twitter dan gaat het als volgt, het bedrijf post een tweet die aangeeft dat het vaste internet platligt. Iedereen met mobiel internet weet dus direct waarom er geen internet op de PC is.

Vergelijk nu eens de kosten van deze twee verschillende methodes. Voor methode 1 heb je een team van mensen nodig voor methode 2 zelfs niemand, je zou dat als baas zelfs zelf kunnen doen.

Gaan we naar tevredenheid kijken dan zal een twitter gebruiker tevredener zijn omdat die direct de oorzaak weet terwijl iemand via de telefoon 10 minuten naar een wachtmuziekje heeft moeten luisteren voor die de oorzaak weet.
Ik heb het niet eens over wanneer er een storing is.

Zal een voorbeeld nemen van hier op GOT het webcare team van XMS.
Via de telefonische helpdesk,mocht je als klant **** vallen, maar na wat klachten hier op GOT, kon het webcare team van XMS wel van alles.

Dit is waarom de webcare teams lachertjes zijn en bedrijven een gewone support kanalen goed op oorde moeten hebben ipv reputatie schade te beperken.

En dit geld voor heel veel bedrijven, de webcare teams zijn niet met jou als klant bezig, maar om de reputatie van een bedrijf online te bewaken.
Of je neemt nu een voorbeeld van slechte webcare. Ik ken XMS helemaal niet, nooit van gehoord. Ik heb het effe opgezocht en kwam bij Telfort uit.

Ik ben een Belg dus ken de providers niet echt in Nederland maar via Tweakers pik ik wel wat mee dus Telfort heb ik al van gehoord. Mijn eerste indruk van de website is dat het over een prijsbreker moet gaan. (eerste indruk) en dan vergelijk ik het met de prijsbrekers in Belgie en dan kom ik bij Scarlet uit. Ik heb ervaring met Scarlet en weet dat je weinig moet verwachten van helpdeks bij zo'n firma's. Daarom is de prijs ook zo laag. Ik ben bij Scarlet vertrokken omdat ik toch wel deftige hulpverlening wil. Dus bij mijn zoektocht naar een nieuwe provider heb ik ook gelet op wie de beste webcare doet. Bij ons in Belgie doen de grote spelers allemaal wel deftige webcare. Ik kon zien dat alle grote spelers binnen 15 minuten reageren, de klanten de antwoorden appreciëren en webcare ook bereikbaar is buiten de kantoor uren. Iets dat bij Scarlet niet het geval was. Een tweet sturen leverde je dagen later een antwoord op met de vraag de klantendienst te bellen. Dat was mijn grootste frustratie met scarlet en ook de reden waarom ik er ben vertrokken.

Zie je wat er gebeurt? Goede webcare kan je nieuwe klanten opleveren als je het niet als een lachertje beschouwd. Voordeel van Twitter is dat je direct kan zien met wat voor een helpdesk je te maken krijgt. Ga gewoon naar replies en tweets kijken en je ziet direct of je bij het bedrijf geholpen wordt. Ik kijk tegenwoordig bij elke aankoop of het bedrijf een deftige twitter service heeft.

[Reactie gewijzigd door monojack op 22 juli 2024 19:23]

Hier ben ik het dus absoluut niet mee eens. Ik reis ontzettend veel met het OV en om uitgevallen bussen en treinen te kunnen checken is Twitter een prima platform. Ook om vragen te stellen aan bijvoorbeeld de NS is het een handig platform, de webcare van de NS is naar mijn beleving snel, goed geïnformeerd en geven echt goede informatie.

Om terug te komen op de vraag wat de waarde is van Twitter: een snel mededelingenbord waarop je van veel bedrijven en mensen op de hoogte kan blijven van hun status.
Heb je het wel eens geprobeerd? Ik ben in het verleden prima geholpen door o.a. UPC/Ziggo en T-Mobile.
Al meerdere keren beter perfect en overigens snel verholpen geweest op Twitter (Telenet, CyberghostVPN, ...)
Ook handig om bepaalde developers te volgen van zaken waar je geïnteresseerd in bent. Zo geven ze soms beta keys weg of geven ze al info over volgende updates.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 22 juli 2024 19:23]

Als je in het jaar 2016 nog moet vragen wat de meerwaarde van Twiiter is dan ben jij echt niet in de positie om te komen vertellen wat voor soort mensen de PC's bemannen bij Webcare. Twitter is de snelste manier om een probleem opgelost te krijgen als het bedrijf waar je mee werkt een goede twitter service heeft.

Jij onderschat volledig de kracht van Twitter. De mensen die achter de PC's zitten zijn beter geskilled dan de mensen die je aan de telefoon krijgt. De reden daarvoor is dat heel de wereld kan meekijken naar het antwoord dat wordt verstrekt. Aan de telefoon kan men beroep doen op een script om de klant tevreden te krijgen. Via webcare moet een bedrijf beroep doen op de creativiteit van medewerkers om een zeer negatieve tweet om te draaien naar een positieve tweet voor het bedrijf. Is het antwoord niet goed dan kan het bedrijf zware imageschade oplopen.

Verstek je een verkeerd antwoord via de telefoon dan blijft dat tussen klant en bedrijf en loop het bedrijf niet het risico dat door een verkeerd antwoord plots 1000 mensen dreigen op te stappen als klant.

Iemand die de PC's bemand moet dus niet enkel juist kunnen antwoorden op een vraag, hij of zij moet dat ook kunnen zonder spellingsfouten, ad rem, gevoel voor humor hebben en een goed incasseringsvermogen. Iemand die aan de telefoon zit moet enkel het juiste antwoord kunnen verstrekken en kunnen luisteren.

Nee de mensen achter de PC's worden gerekruteerd op een hoger niveau dan wat je normaal verwacht van een klantendienst.
Webcare op Twitter werkt in mijn geval anders prima. Binnen no-time contact met diegene die je zoekt. En al héél snel vragen ze om je contactgegevens in een privebericht zodat je de rest telefonisch of per post af kan doen, waar van toepassing.

Ik vind 't ideáál. En bovendien, als er miljoenen mensen op twitter zitten en je bedrijf komt ineens negatief in het nieuws vanwege slechte ervaringen -- dat wil je als bedrijf niet, dus zorg je ervoor dat je webcare goed werkt. Bedrijven waarbij de webcare het laat afweten falen snel genoeg.
Anoniem: 718569 @sygys19 januari 2016 16:26
Webcare op twitter is een lachertje.
Dat is wat te simplistisch gesteld; er zijn zondermeer wel voorbeelden van bedrijven die echte know-how neerzetten op hun Twitter.

Het probleem is eerder het karakterlimiet van Twitter. Voor complexe vragen is het uiteraard een bijzonder inadequaat medium.
Maar de mensen die de webcare proberen te benaderen kunnen ook niet op Twitter komen. Zolang een bedrijf meerdere contactmogelijkheden heeft lijkt dit mij dus een niet zo'n groot probleem. Dit soort dingen kunnen gebeuren, en vandaag de dag is het niet reeel meer om alles in eigen beheer te hebben. Dat kost bakken met geld die je productprijs omhoog drijft.
Ik ken genoeg bedrijven die een social-media team hebben. Die zitten wezenlijk full-time op twitter (maar de eigen website is al maanden niet meer bijgewerkt). Die zullen op het moment niet al te veel te doen hebben, gok ik.
tjah; dan moet je je dienstverlening niet afhankelijk maken van externe/ 3th party
Je dienstverlening is altijd afhankelijk van externals. Telefoon is een derde partij, post is een derde partij, email is in veel gevallen ook een derde partij.

De tijd dat de mensen naar je kantoor kwamen om te horen wanneer het internet terug werkt ligt al decennia achter ons. ;)

[Reactie gewijzigd door monojack op 22 juli 2024 19:23]

Telefoon en internet is toch ook extern geregeld. Alles zelf doen lijkt mij niet de beste optie.
"net als die cloud zaken"

Die cloud zaken zeker bij de grotere partijen is een SLA afgesproken en soms ook nog eens in diverse datacenters gestald..
je kan van die cloud zaken redelijk zeggen dat ze 100% uptime hebben.. en ook hier geld.. Hoe meer je te bestenden hebt hoe meer dienstverlening je kan geven.. daarnaast wat is de Cloud????

De cloud is niets meer dan een serverpark beheerd wordt door een derde partij.. eigen cloud bestaat al heel lang.. dat heet een datacenter
Daar heb je gelijk in. Echter heb je zelf nog de hand in hoe je je eigen serverpark beheerd, maar je mag er vanuit gaan dat een specialist daar meer kennis voor in huis heeft.

Het gaat wel aardig off-topic zo van het twitter verhaal, maar wat wel iets is om rekening mee te houden is dat de cloud ook soms onbereikbaar kan zijn door wat dan ook (van problemen bij het data center tot een internet verbinding die er uit ligt). In sommige gevallen wordt er zo veel in de cloud gewerkt dat als die er uit ligt dat je bijna geen simpel tekst bestandje op je pc kan typen en printen (extreme gevallen). Ik weet persoonlijk niet of dat nou de beste aanpak is, maar daar zullen de bedrijven wel een kosten/risico analyse op los hebben gelaten....
cloud = marketing term, niet meer niet minder
de tweaker weet dat we 'cloud' al jaaaaaren hebben
Dat klopt niet. Ik heb inderdaad al "cloud" diensten sinds ergens begin 2000 (iTools heette dat) maar er is wel een groot verschil tussen wat je toen had en wat vandaag als cloud beschouwd wordt.

Vroeger moest ik zelf de interacties doen met de "cloud". Vandaag besef ik niet meer dat er een cloud is omdat alles gewoon automatisch gebeurd. Dat is echt iets heel anders als virtuele opslag hebben. Als ik vandaag mijn contacten bij werk zijn automatisch al mijn contacten bijgewerkt op al mijn toestellen. Destijds moest ik mijn volledige adressen bestand uploaden en dan weer zelf gaan downloaden op alle andere apparaten. Zelfs met een USB stick ging het eenvoudiger.

Cloud is dus geen marketing term maar een opvolger voor wat we al jaren hebben.
Anoniem: 420148 @VVV-00720 januari 2016 09:05
Maar als je eigen services offline geraken is het toch verdomd handig dat er een partij/platform is die jouw userbase kan informeren.
Valt wel mee. Je kunt je klanten niet te woorde, maar zij jou ook niet :)

Daarbij, er zijn nog wel meer middelen. Het is uiterst onverstandig om te leunen op één communicatiemiddel, zeker als die door een derde partij wordt verzorgt die je er niet voor betaalt ;)
Nuja, als de gebruikers ook niet via Twitter een helpdesk kunnen bereiken valt er niet veel aan customer care te doen natuurlijk. Zo'n ramp is het niet.

Edit: is hierboven dus ook al gezegd.

[Reactie gewijzigd door Kastor op 22 juli 2024 19:23]

Ik heb nu geen platform om te klagen dat een dienst plat ligt :(

Ik probeerde verder een Tweet op te stellen met een afbeelding, die kwam wel door, maar de afbeelding werd niet toegevoegd en kwam tevoorschijn als "Embedded image".

Ben wel benieuwd wat een grote dienst als Twitter op z'n gat krijgt, hopelijk delen ze de informatie als het allemaal weer draait.
Ik ben wel benieuwd hoe allestoringen nu gaat werken. Die monitoren volgens mij primair twitter over storingen?
Some users are currently experiencing problems accessing Twitter. We are aware of the issue and are working towards a resolution.
Bron: http://status.twitter.com
Anoniem: 301518 19 januari 2016 10:05
Merkte het ook. Kan er niet eens over tweeten :(
Hier doet die het 100% weer.
Aldus mijn app lijkt de storing inmiddels verholpen.. Weinig van gemerkt eerlijk gezegd :P
Rooksignalen werkten ook al niet meer sinds 09:00 uur. Heb nu mijn postduiven maar weer gebruikt....
De Android Twitter app werkt hier weer een beetje, af en toe komt er een nieuwe tweet door.
twitter.com geeft nog steeds de "Er is iets technisch fout." error.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.