Steiger toont woonkamerworkstation met 12core-Xeon en twee FirePro-kaarten

Steiger Dynamics toont op de CES zijn Leet Pro-werkstation. Dit werkstation is volgens de fabrikant bedoeld voor de woonkamer en biedt in zijn meest uitgebreide configuratie een Xeon met twaalf cores, twee AMD FirePro-kaarten, 4TB ssd-opslag en 24TB hdd-opslag.

De Leet Pro Living Room Workstation heeft een aluminium behuizing met aan de bovenzijde een venster dat een blik op het binnenwerk mogelijk maakt. Aan de voorkant zit een lcd waarop informatie over onder andere de cpu- en gpu-temperatuur te zien is.

Het moederbord is de Asus P9X79 en de fabrikant heeft voor de Intel Xeon E5-2697 V2 als processor gekozen: een chip met twaalf cores, 30MB cache en kloksnelheid van 2,7GHz. Daarnaast zijn er twee AMD FirePro W9100-kaarten in Crossfire-opstelling. Zowel cpu als videokaarten worden vloeibaar gekoeld met koeling van Ice Dragon, Swiftech en EKWB.

Er is verder 64GB werkgeheugen aanwezig en 4TB ssd-opslag, geleverd door twee Samsung 850 Pro-ssd's. Vier 6TB-hdd's van Western Digital vullen de ssd-opslag aan. Het geheel wordt gevoed met een 1200W-voeding van Seasonic.

De startprijs van de Leet Pro Living Room Workstation is 2049 dollar, maar dan gaat het om een variant met een Core i5 en minder geheugen. Wat de op de CES getoonde configuratie betreft, wil de fabrikant nog geen prijs geven. De systemen zijn bedoeld voor de veeleisende gebruiker die grote mediabibliotheken via tv of multimonitor-set-up in de woonkamer wil ontsluiten.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

07-01-2016 • 21:20

78 Linkedin

Reacties (78)

Wijzig sortering
Een workstation ontwerpen, nog een dure ook met een 12 core Xeon, 2 AMD FirePro kaarten, waterkoeling, een gigantische berg opslag, etc. En dan besparen op de WiFi kaart... |:(

Voor alle duidelijkheid, het is dus een TPLink van een paar euro.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 7 januari 2016 21:34]

grappig genoeg op basis van ontwerp is het een 20 euro kaartje die net de ac band niet haalt.
Volgens de officiele specs zit er normaal wel degelijk een AC kaart in;
Intel Wi-Fi/Bluetooth 802.11ac 2.4/5.0 GHz / BT 4.0 LE PCIe combo card with antennas (up to 433 Mbps)
https://www.steigerdynami...-leet-htpc-specifications
had eens gekeken qua prijzen.

met ongeveer de helft van het bedrag voor een basis opstelling, kan je een iedenteke pc maken op de behuizing na.

aangezien de hardware veel goedkoper is.
je hebt de waterkoeling, display en service natuurlijk ook al meegenomen in de prijs. Wil trouwens niet weten wat de duurste config van dit ding kost die videokaarten zijn afschuwelijk duur, kan me haast niet voorstellen dat hier een markt voor is.
Het flopt zeker.
De kast kost evenveel als een pc.
Ik kan me geen 12 core 2x firepro scenario in de woonkamer voorstellen.
Waanzin
Het product is nu al geslaagd en heeft zijn doel bereikt, deze is nooit gemaakt om te voldoen aan de succes die jij in je hoofd hebt. Als die al ergens te koop zal zijn zal het mondjes maat zijn, is bedoeld om aandacht te genereren, blikvanger, media aandacht, kroegpraat, etc.

Denk dat ze echt niet denken dat ze deze in grote getallen zullen verkopen, 95% van de verkoop zit in budget/midrange markt.
Reclamestunt !
Goed gelukt.
Op de duurdere producten zijn de beste winstmarges, hopen ze niet stiekem wat verkoop binnen te halen?
Of is Steiger in het nieuws brengen al een perfecte reclame? Goedkoop, gewoon iets "uitbrengen"?
Dit is toch hetzelfde wat al jaren op autoshows gebeurt: ze presenteren een concept car die nooit daadwerkelijk verkocht gaat worden, maar vooral om te laten zien wat ze kunnen en wat de visie van de fabrikant is. Zal hier ook gelden.

Dat ze dit workstation maken is nieuwswaardig en zo worden zij genoemd op de plekken waar hun klanten komen.
Van reclame alleen kan je niet leven.

Een dergelijke niche product moet zich ook kunnen vekopen willen ze overleven.

Al me al is dit achterlijk duur, zelfs voor de rest van de hardware en inbouw.

Een _slimme_ consument met poen zal niet voor een dergelijk systeem kiezen voor het afspelen van multimedia in de huiskamer.
Ja dit slaat nergens op zelfs voor 4k video kan je met heeeel veeel minder af. Waarom zou je in godsnaam behalve omdat het kan zoiets als htpc neer zetten..
Ja dit slaat nergens op zelfs voor 4k video kan je met heeeel veeel minder af.
Totdat je 4K video wil gaan monteren en niet alleen wil gaan bekijken, dan loop je snel tegen een performance-wall aan als je geen workstation gebruikt ;)
ik hoop dat je dan doelt op realtime monteren.. want ik kom prima af met 4K materiaal monteren op een i7 4790k. :)
?? Ze zetten het niet neer als HTPC, maar als een workstation.
Die eruit ziet als een htpc en voor de woonkamer is bedoeld. Wat moet men precies met zo'n workstation in de woonkamer? Is daar een werkkamer niet voor bedoeld?
Thuis werken in de woonkamer als je een werkkamer hebt?
Ik denk dat de strekking ervan is dat hij mooi genoeg is om in een woonkamer neer te zetten. Niet dat je het persé in de woonkamer moet zetten.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 8 januari 2016 10:07]

Staat toch echt in het artikel dat de fabrikant het gemaakt heeft voor in de woonkamer anders :p.
Ik vermoed dat je maxt op een i5 met 2x amd nano.
Zijn we al klaar voor 4k?
Omdat het kan :)
Ik eddit mijn 4K materiaal gewoon op mijn MSI Gaming laptop (GP72 2QE Leopard Pro) met premiere pro CC 2015 en dat werkt als een zonnetje. Wel met een nvidia kaart met voldoende geheugen en Cuda cores voor het realtime renderen van de effecten en een 1TB Samsung 850 EVO SSD.
dat had ik al meegenomen.

scherm moet wel zelf gemaakt worden via arduino. (grotendeels uit china)
maar dan heb je een vergelijkbaar alternatief voor hun scherm.

(ik had zelf een media scherm in mijn pc, werkte helaas niet meer onder win7, ga nog steeds kijken of ik het werkbaar kan krijgen)

(waterkoeling loop = 150 euro voor alleen de CPU. voeg er ongeveer 80-90 bij dan heb je ook de GPU (highflow))
zijn reference w9100 blokken wel compatible met r9 290 waterblokken dan?
dit weet ik niet zeker. maar dat kan je zo uitzoeken op de site van de maker
Valt me in ieder geval op dat ze een evga logo gebruiken voor de videokaarten. Terwijl evga een nvidea only partner is en er 2 high end amd firepro videokaarten ingebouwd waren. :)
fail
Heeft die dan ook een dergelijk display aan de voorkant + het strakke design? Vind ik wel belangrijke factoren om mee te wegen in de vergelijking
Strak is ook maar objectief. Ik vind het een heel lelijk ding en doet me denken aan zo een zelf bouw htpc kast.
doet me denken aan zo een zelf bouw htpc kast.
Het lijkt mij zelfs verdacht veel op een OrigenAE kast...
Eens, dan heb ik toch liever een Mac pro.
het strakke design, kan ook worden gemaakt via het modden van een bestaande htpc kast met 7 uitbreidingssloten.
mogelijk ook nog wat 3d printen.


het display is dan wel via een arduino omdat je dan een vele malen betere hebt dan 3rd party.
Heb je zeker gelijk in, maar ondanks tweaker te zijn zou ik eerder kijken naar een stand alone oplossing waarbij je hoogstens de hardware er in moet schroeven. Anders kan je zelf namelijk heel veel goedkoper maken, maar het kost je ook tijd en tijd is ook geld, dat word vaak niet ingecalculeerd.
er zijn wel stand-alones die vergelijkbaar is
De kast alleen kan je ook samenstellen op de site van Steiger, als barebone welteverstaan. Dan kost die zonder enige waterkoeling al 1000 euro
is alsnog vrij prijzig. kan je ongeveer uitrekenen wat de kast zou kosten omdat het een barbarone is.

ik gok dat de kast ongeveer tegen de 500-700 euro zal liggen.
dan nog voor een 1000 euro aan hardware (met bijkomende kosten)
433 Mbps, had minimaal iets wat 'up to 1900 Mbps' verwacht. Uiteraard zullen 9 van de 10 users die dit aanschaffen het wel dergelijk bedraad aansluiten. Puur principe kwestie dus.
Inderdaad ik moest even twee keer kijken of ik dat nou goed zag |:(

Wel een leuk doosje maar ik denk toch dat een veredelde NAS met een 12 core CPU en twee zware graphics kaarten een beetje overkill is.
Ik kan me maar weinig huis tuin en keuken toepassingen gebruiken waar ik een 12 core 24GB workstation voor nodig zou kunnen hebben thuis, nog kan ik me voorstellen dat er een grote markt voor zal zijn omdat het ding zeker niet goedkoop zal zijn. (al houd ik me aanbevolen als iemand er toevallig een over heeft O-) )
Ik stel mij voor dat het minder hard gaat kwa klok en IPC. Ook met de dieshrinks gaat het wat langzamer. Maar meer performance is steed meer gewoon meer cores op kleinere procedes.

Dus de software enginering methodieken en paradigma's gaan om software problemen zo parralizable als mogelijk op te lossen waar performance nodig is.

Goed voorbeeld is Mantle DX12 en Vulkan. Wat eigenlijk een tweede poging is.
Als zijnde DX11 was al multitreaded maar meer van implementatie die geen zoden aan de dijk zet.

Als ik nu voor een PC ga, met name de core components. Die zal ik mogelijk zelfs langer dan de vorige dienst doen. Nu i920 en P2_X4_965 allemaal quadjes. Quad is al zo oud. Dus het loont wel om toen voor toekomst gericht te gaan. En dan is balen dat de 8core consumenten ding van ruim 1K aan $ of € en daar onder 6 core. Vind ik wel jammer voor investering voor 5 tot mogelijk 10 jaar. Ook meteen veel geheugen er in doen. Heb nu dus vele jaren met 12 en 8GB gedaan.

Ik zou voor zelf bouw gaan.
Een iets goedkopere 8Core Xeon iets langzamer dan en goedkoper dan de Extreem.
Of dual board met 6coreXeon. Geen pro kaart maar R9-380 neem ik over tot het polaris en of pascal consumenten high-end los barst. Veel geheugen ECC 32GB of 64GB.
Ik heb thuis wel degelijk een 12 core staan. in hyperthread doet deze 24 cores. Heerlijk om mee te coden en te compilen. Dus er zijn wel mensen die 12 cores thuis hebben staan...

Maar een huiskamer pc is het echt niet. meer een werkkamer pc :+
Voor mensen die op werk zo'n ding hebben en wat vaker willen thuis werken :)
Letop, nu ga je weer van die troll-opmerkingen krijgen van "Waarom is dit nodig dan?" heb ik zovaak als ik aangeef bij 'high-end" aparaten dat een 100 mbit ethernet poort belachelijk is ipv gbit. maargoed. Ik ben het met je eens, ze hadden er op zijn minst een goede WIFI-AC kaart in mogen proppen.

Ik zie dit vaak, met de reacties "dan word hij onnodig duurder" komop zeg, de persoon die dit geld uitgeeft aan een box van dit caliber gaat niet naar enkele euro's verschil kijken. Diegene die een raspberry gebruiken als een woonkamer 'systeempje' die wel.
Iemand die zo'n box koopt zal ongetwijfeld het ding bekabeld willen hebben en zal wifi weinig meerwaarde bieden aan die personen, die raspberry zal de simpelere gebruiker inderdaad icm wifi gebruiken en wat voor zijn/haar behoeften dan ook meer dan voldoende is.

Een workstation als deze zal voor de geavanceerde gebruikers dan een set zijn waar van alles mee geserveerd wordt zoals plex, websites, cloud, vpn, zelfs dhcp en dergelijke zou die kunnen doen zonder problemen. Wifi ac is snel ongetwijfeld, maar een draadloze verbinding kan en zal nooit even betrouwbaar zijn als een bekabelde verbinding, wat de snelheid van het netwerk ook mag wezen.
Ik zou er 10GB managed Switch by doen en Paar switches met 10Gb/s up. En in de work station een 10Gb/s Nic en ook in de server een 10GB nic. De andere dozijn devices op 1Gb/s
Als ik wat breder bij kas zat. Helaas niet.
Dat is weer een beetje overkill. Je hebt consumenten 'high-end' en enterprise 'high-end'.
De Wifi kaart kan ook voor testing purposes zijn?

Verder ziet het er mooi uit, of de prijs mooi is durf ik niet te zeggen.
Maar je krijgt er wel wat voor terug.
zo'n ding gebruik je hooguit als toegangspunt, verbind je toch niet aan internet met wifi?
Best wel een vreemde keuze idd.
Mooi toch, ding sluit je toch met een kabel aan.
Wat een prachtige behuizing!
Zouden ze die ook los verkopen? Zou mooi zijn als woonkamer game/HTPC.

Edit 1: http://www.steigerdynamics.com/gallery-leet-chassis
Ja ze verkopen hem los. Kost helaas wel 800$.

[Reactie gewijzigd door hidjedewitje op 7 januari 2016 21:32]

Ook zeker een mooi ding. Prijs valt dan toch vies tegen. Je koopt er een flinke PC voor.
Dan neem ik toch liever zoiets: http://tweakers.net/price...andia-gd09/specificaties/

Ik zie dat ze ook nog goedkopere HTPC hebben bij Origen, maar ze zijn allemaal erg duur. Ze zijn dan wel allemaal erg mooi!
Hier een Origen AE S10V, gekocht eind 2009 toen deze in de aanbieding was. Staat nog steeds in de woonkamer!

http://tweakers.net/pricewatch/198796/origen-ae-s10v.html
De behuizing word volgensmij gewoon gemaakt door Origen.
pricewatch: Origen AE S16T
En anders hebben ze het aardig goed afgekeken.

[Reactie gewijzigd door Mixpower op 7 januari 2016 21:43]

Deze gebruik ik in de woonkamer. Het apparaat in de post is natuurlijk wel een ander model, maar qua vorm en materiaal lijkt het er echt op.

Een nette kast, maar ik hoef de componenten niet te kunnen zien. Bovendien is het weer iets dat je vaak moet schoonmaken.
De behuizing is eigenlijk uit een serie plaatwerk gemaakt waarvan het voorste deel nog een beetje buigwerk in zit. de rest is simpelweg gewoon laser of watergesneden.

zou door het display de behuizing zo duur zijn ?
Dat ding wil ik wel eens horen ;)
Toch een erg belangrijke factor in een woonkamer.
het eerste waar ik denk als ik "workstation voor de woonkamer" lees, is de koeling en het geluidsniveau... de behuizing mooi maken is het makkelijke deel

een dikke processor en open-gl kaart maakt het nog geen workstation imo
Nou de pro kaarten doen dat al. en daar heb ik niks mee.
Xeon nou Dual socket zou interessant zijn. eerst beginnen met 6core later er nog een bij prikken met zijn geheugen.
Denk dat de gemiddelde koper wel een grote huiskamer heeft.
Dat was ook mijn idee! Zal het stil zijn of zal je hem horen :P


On-topic:

Wat een toffe kast en configuratie. Maar wie zou dat thuis gebruiken? Misschien iemand die in CAT of etc werkt zal er wat kunnen uithalen Maar voor de doeleinden die ze beschrijven is het toch wel overkill? Natuurlijk staat zulks altijd aan dus moet je wel server spel hardware gebruiken maar ene Xenon 12 core? Kun je vast redelijk wat virtualisaties op draaien..

Kwa aansluitingen, enkel USB3? als je dan toch zo bezig bent zet er ook een USB-C en Thunderbolt connector op. Dat zal nu niet in prijs gaan schelen.

[Reactie gewijzigd door Daniel_Elessar op 7 januari 2016 21:49]

Oh wat een sexy machine. Mijn vrouw zou dat vast in de woonkamer willen hebben !
Ik zie helaas geen prijzen in jouw linkje....

Hier wel:
https://www.steigerdynami...gurePrd.asp?idproduct=249

Alleen de kast kost al 800 dollar, dat is N.B. nog zonder voeding, die kost gem. 300$ extra.
Alleen de kast + psu = 1000 dollar (......nog zonder ledjes ook.....)
Wel bijzonder dat ze anno 2016 nog met een X79 komen aankakken. Waarom niet X99?
Dat is indd erg raar.
Mischien is de ontwikkeling achter deze setup onwijs lang.
Maar voor die prijs wil je toch zeker quad channel ddr4.
X79 heeft ook quad channel, maar dan op ddr3. Maar de ontwikkelingscyclus zou een reden kunnen zijn ja, als is X99 nou ook weer niet zo verschillend t.o.v. van X79. De CPUs op X99 zijn een slag efficiënter en daarnaast makkelijker verkrijgbaar. Scheelt ook kosten, ook voor de klant op termijn.
Prachtige machine, beetje jammer alleen van de TP-LINK adapter :+
Haha.. Ik dacht exact hetzelfde!

Ik vind het een behoorlijk mooie kast. Zoiets kan je wel kwijt in een goed ingerichte kamer (zonder weg te stoppen).
Dat zei die van mij dus net ook al... ;) "Oh wat een mooi ding! Die mag van mij wel in de woonkamer staan hoor". Maar een Intel NUC nee dat mag niet... Die hangt dus in de meterkast.

Ik vind dat scherm met al die info trouwens wel erg interessant...

[Reactie gewijzigd door Brutuss op 7 januari 2016 21:35]

Aangezien alleen de 12-core processor al meer kost dan de hele build in de goedkoopste uitvoering, wil ik die prijs met 12-core maxed out niet eens weten :+
Hmm ik hou het toch maar bij mijn synology en chromecast :+
Mooi systeem!! Wellicht wel jammer met de enkel OpenCL GPU voor de CUDA hongerige programma's. Persoonlijk vind ik dat ook een mankement bij de Mac Pro serie waar ik een keuze voor een Nvidia GPU mis. Wellicht is dat bij dit systeem wel samen te stellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee