Google komt met app om mensen samen activiteiten te laten ondernemen

Google heeft Who's Down uitgebracht, een applicatie waarmee de gebruiker kan aangeven dat hij of zij beschikbaar is om activiteiten te ondernemen met anderen. Gebruikers kunnen ook aangeven in welke activiteiten zij zin hebben.

Who's Down, dat vrij vertaald kan worden als 'wie wil?' kan als applicatie worden gedownload voor Android en iOS en bevat een simpele slider om aan te geven of iemand wel of niet 'down' is. Mensen in de buurt kunnen dan zien wie er beschikbaar is, om zo activiteiten met elkaar te kunnen ondernemen. Gebruikers van de applicatie kunnen zien welke vrienden vrij zijn om iets te doen, waarbij het ook mogelijk is om aan te geven in welke activiteiten een persoon zin heeft.

Er is chatfunctionaliteit ingebouwd zodat gebruikers die elkaar hebben gevonden plannen met elkaar kunnen afstemmen. Met de applicatie lijkt Google zich overigens vooral te willen richten op een jonger publiek. Zo vraagt de internetgigant om het e-mailadres in te vullen en de school waar de gebruiker op zit.

Vooralsnog is de applicatie niet vrij te gebruiken. Er is een uitnodiging noodzakelijk om mee te kunnen doen, die op de website van de applicatie kan worden aangevraagd, of in de app zelf. Waarschijnlijk heeft Google het uitnodigingensysteem geïmplementeerd omdat de app nog in een testfase zit; Who's Down is tevens niet groot aangekondigd, maar stilletjes in de applicatiewinkels voor Android en iOS gezet. Het lijkt er overigens op dat Google regiorestricties op de downloads heeft gezet, waardoor de app nog niet in Nederland gedownload kan worden. Het is aannemelijk dat deze restrictie na de testfase wordt opgeheven.

Who's DownWho's DownWho's Down

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

31-10-2015 • 11:03

88

Reacties (88)

88
86
44
0
0
0
Wijzig sortering
De mensen van datumprikker.nl zullen wel zenuwachtig worden...
De opzet lijkt me toch niet helemaal hetzelfde. Bij datumprikker is er 1 beheerder die anderen een uitnodiging stuurt. Bij Google lijkt het mij dat alles binnen een community gebeurt, waarbij iedereen over de app moet beschikken. Of zie ik dit verkeerd?
Ik denk dat dit meer is om mensen te vinden die hetzelfde willen doen, de datumprikker is er vooral om met mensen waar je al echt wat mee doet, en al weet wat je ermee gaat doen een moment te zoeken en dat is niet iets waar ik deze app als vervanger voor zou gebruiken.
Anoniem: 663584 31 oktober 2015 11:06
Ik vind dit een goede oplossing om mensen wat meer bij elkaar te brengen!
Daar heb ik geen Google of app voor nodig.
Daar sta je nogal alleen in, lijkt het onderhand. Ik zie om me heen juist veel mensen continu op hun telefoon kijken. Social media heet dat dan. Paar voorbeelden: in een restaurant zie ik aan verschillende tafeltjes mensen facebooken terwijl ze in gezelschap daar zitten te eten. Tijdens de lunch maak ik met een collega altijd een wandeling, maar ik zie ook groepjes van 2-3 waarbij er druk op de telefoon doorgewerkt wordt. En laatst was nog op tv dat veel gezinnen moeite hebben om de mobiele telefoon aan tafel te verbieden. Kinderen blijven facebooken/whatsappen onder het eten en er is heibel als je de mobiel afpakt en weglegt voor na het eten. Met als toppunt het nieuws dat een tiener haar moeder heeft doodgeschoten omdat ze haar mobieltje afpakte om precies wat ik hierboven beschrijf.

Dus geweldig dat jij daar Google niet voor nodig hebt, maar blijkbaar is het wel degelijk een sociaal probleem :X
Ik durf niet zozeer te zeggen dat het daadwerkelijk een 'probleem' is. Misschien ondervinden sommige mensen er last van, maar ik vind het zelf eigenlijk niet zo problematisch. Ik haal even een voorbeeld aan waar ik zelf ervaring mee heb: openbaar vervoer. Voordat smartphones gemeengoed waren ergerde ik me kapot aan mensen die een gesprek met mij wilde aanknopen over compleet oninteressante dingen zoals het weer, een voetbalwedstrijd, of soms zelfs politiek (vooral dat laatste is iets wat écht niet kan in de trein, heb meermaal meegemaakt dat hier ruzie door ontstaat). Sinds ik me met een smartphone kan bezighouden gebeurt dat niet meer. Integendeel, ik heb in mijn handen een apparaatje waarmee ik contact kan maken met gelijkgestemde mensen en nu, dankzij Google, deze dus kan uitnodigen voor een meeting.

Het is maar net wat voor plek je je apparatuur en apps geeft natuurlijk. Ik denk niet dat Who's Down iets gaat veranderen aan situaties thuis, maar voor mensen zoals ik zou het wel eens leuk kunnen zijn.
Je ontneemt je zelf wel de mogelijkheid tot verrassend nieuwe contacten.
niet dat zoiets vaak gebeurd ;) ;)
'niet vaak' is dan wel een understatement. Ik weet niet hoe vaak het jou overkomen is, maar ik heb in vier jaar (gewone werkweek) geen enkel contact overgehouden. Men lijkt vooral een gesprek aan te knopen om verveling tegen te gaan. In het kort: "ik verveel me, zorg voor vermaak". Daar ben ik dus echt niet van.

Zodra een app als deze echter mensen met gelijke interesses in contact kan brengen met een bepaalde context (zoals met kleinere lanparties, hackathons, seminars/workshops) dan zijn mensen ongetwijfeld veel sneller geneigd hun sociale kring uit te breiden. Ik in ieder geval wel.
Anoniem: 55563 @nst6ldr1 november 2015 12:35
Gewoon woon-werkverkeer is wellicht geen goede kandidaat inderdaad om nieuwe contacten te leggen. Echter het vluchtgedrag door naar de smartphone te grijpen wordt dagelijks dusdanig in ons gedrag geprogrammeerd dat mensen het vervolgens overal doen. Onbewust wordt het een verslaving. Vandaar dat je het tegenwoordig in alle mogelijke situaties tegenkomt, ook daar waar het gezonde sociale interactie frustreert. Om die reden zouden mensen juist weer moeten leren om vrijwillig te communiceren met toevallige omstanders. Het is niet alleen heel natuurlijk gedrag maar als je iets alerter leert te zijn, kun je er ook de interessantere individuen uitpikken. Bijna iedereen heeft wel wat interessants te melden. Alleen in een wereld waarin mensen bepaalde sociale vaardigheden lijken af te leren komt dat inderdaad helaas niet meer zo vaak voorbij als 'vroeger'.
Toevallig laatst nog een vergelijkingsplaatje gezien van hoe sociaal het 'vroeger' in het openbaar vervoer was in vergelijking met nu:

Iedereen met zijn neus in een krant zodat ze niet met anderen hoefden te praten.

Denk niet dat we iets hebben afgeleerd, we hebben alleen de ontwijkingsmethode aangepast.......
Dat plaatje is een momentopname om een standpunt te ondersteunen. Lekker selectief dus. Ik heb zelf de opkomst van zowel de gratis krantjes als van smartphones meegemaakt, en het beeld wat dat plaatje van jou schetst klopt niet. Bovendien bestonden die krantjes nog maar een paar jaar voor de smartphone zijn intrede deed.

De decennia ervoor had je alleen kranten op het oude, grote formaat en die werden onderweg maar sporadisch gelezen.

Wat ik me ook nog levendig kan herinneren is de intrede van de mobiele telefoon, de zgn dumb phones. De eerste jaren was het echt not-done om in het openbaar uitgebreid te bellen. De sociale acceptatie daarvan heeft nog best wel lang geduurd. Overigens vind ik die uitgebreide gesprekken van toevallige omstanders nog net zo irritant als in het begin. Alleen nu zijn er teveel mensen die dat blijkbaar anders ervaren.

Ik zag laatst 'toevallig' een foto op Facebook van een groep kinderen die voor de Nachtwacht op een bankje zitten, allemaal met hun neus naar de smartphone gericht. Oftewel we zijn nu al zover dat zelfs dat normaal wordt gevonden door docenten en dus wordt toegestaan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 55563 op 22 juli 2024 14:14]

Ja ja, de krantjes die pas een paar jaar voor de smarthphones bestonden.....sporadisch.....

http://media.dumpert.nl/foto/9814875f_WkHHpZ1.jpg

Mijn vader kreeg vroeger ook te horen dat rock geen echte muziek was, net zoals hij trance geen muziek vond toen ik daarmee aankwam (gelukkig vond hij Rammstein dan wel weer tof).

Elke generatie zijn er weer mensen die iets niet vinden kunnen of niet kunnen waarderen....ik ben benieuwd wat de volgende wordt.
Het daadwerkelijk posten van het plaatje biedt geen meerwaarde. ;) Het is net als met discussies van wetenschappelijke aard: je kan altijd wel een onderzoek vinden om je argument te onderbouwen. Zo kan jouw plaatje ook gebruikt worden ter beargumentering dat er vroeger alleen oudere mannen met het openbaar vervoer reisden. ;)

Het gaat niet zozeer om het goed- of afkeuren van nieuw gedrag als wel om het simpelweg herkennen van nieuw gedrag. 'Vroeger' hadden mensen nog geen 10% van de afleidingen en verleidingen die er nu zijn. Mensen die meerdere tijdperken meemaken ondervinden dat aan den lijve. Het is niet per se een kwestie van goed of slecht als wel dat het anders is.
Anoniem: 399807 @nst6ldr2 november 2015 08:55
Jij gebruikt je gadget als isolatie tegen de mensen om je heen. Zolang je je apparaatje vingert geef je een duidelijk signaal: niet storen svp.

Dit is een probleem. Waarom? Omdat jij, of je wil of niet, onderdeel bent van het menselijk ras. Wij zijn sociale dieren. Wij kunnen veel als we samenwerken of samen werken. Helaas kunnen we ook veel kapot maken...

Onder invloed van ICT isoleren mensen zichzelf en misschien is dat wel uit angst. Blijkbaar zijn we zo ontmenselijkt geraakt dat sociale interactie, praatje over wat jij onzin noemt, zoals het weer, niet langer vanzelfsprekend is.

Die ritualistische onzin gesprekjes horen er bij, het gaat niet om de inhoud maar om de communicatie met een ander.

Het is typerend dat in onze samenleving waar de nadruk zo is op exacte vakken, op logisch redeneren, op wetenschappelijk denken, die contactmomentjes worden afgeschaft. Het is immers niet relevant?

ICT isoleert, het brengt mensen niet samen in het hier en nu. En omdat dit het geval is, komt een van de boosdoeners zelf nu met een app waar dat herstelt moet worden. Alleen wel ten koste van je privacy uiteraard. Je moet je e-mail opgeven en je school, wat google geen ene fuckin' flikker aangaat.

Wat ik zie is dat ambulance personeel aangevallen wordt. Maar ook verpleegkundigen en artsen in het ziekenhuis op de spoedafdeling. Mensen zijn vervelend tegen winkelpersoneel.

Ik weet waarom. Dat is omdat mensen zichzelf zo isoleren en nog zo weinig echt lijfelijk contact hebben met elkaar dat kinderen niet langer leren hoe je normaal sociaal functioneren moet.

Op internet krijg je meteen wat je wilt, al dan niet via google. In de straat moet je rekening houden met anderen. Die doen niet wat jij wilt. En dus ga je slaan, uit onmacht omdat je niet weet hoe te communiceren.

Jonge gezinnen, ouders van nu die opgegroeid zijn met mobiele telefonie en internet weten niet hoe ze kinderen moeten leren sociaal om te gaan met anderen. Ouders van vroegere generaties verliezen zichzelf ook al in de aantrekkingskracht van ICT.

Jij bent typerend voor iemand in de samenleving 2.0 ofwel de 'alleenleving beta'.

Dat stomme kul-gesprekje in de bus kan je de relatie van je dromen opleveren of de vriendschap van een superrijke eenzame man die jouw 4 ton achterlaat.

En anders weet je verdomme nog wel eventjes wat voor weer het morgen wordt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 399807 op 22 juli 2024 14:14]

Jij gebruikt je gadget als isolatie tegen de mensen om je heen. Zolang je je apparaatje vingert geef je een duidelijk signaal: niet storen svp.
Ja.
Dit is een probleem. Waarom? Omdat jij, of je wil of niet, onderdeel bent van het menselijk ras. Wij zijn sociale dieren. Wij kunnen veel als we samenwerken of samen werken. Helaas kunnen we ook veel kapot maken...
Herstel: Dit vind jij een probleem. Ik heb geen verplichting tot willekeurige mensen in het openbaar vervoer. Als er calamiteiten zijn dan is het een ander verhaal natuurlijk.
Onder invloed van ICT isoleren mensen zichzelf en misschien is dat wel uit angst. Blijkbaar zijn we zo ontmenselijkt geraakt dat sociale interactie, praatje over wat jij onzin noemt, zoals het weer, niet langer vanzelfsprekend is.
Dus jij bepaalt nu wat menselijk of onmenselijk is? Kan je dan eerst uitleggen waarom selectieve isolatie onmenselijk is? In de tijd dat ik met het openbaar vervoer ging waren dit soort gesprekken overduidelijk een farce, en moet de persoon die op dat moment de lul is maar ongemakkelijk knikken en 'ja' blijven zeggen totdat hij of zij kan uitstappen. Nu kunnen mensen met digitale hulpmiddelen veel selectiever zijn en mensen vinden die - uiteraard relatief gezien - wél interessante dingen te vertellen hebben. Kortom, het heeft niks te maken met complete isolatie, slechts selectief.

Vroeger speelde zich precies hetzelfde af, mensen pakten er dan gewoon een boek bij. Heel soms kwam er dan inderdaad een gesprek uit voort, namelijk over het boek in kwestie. In weze is er dus niks veranderd.
Die ritualistische onzin gesprekjes horen er bij, het gaat niet om de inhoud maar om de communicatie met een ander.
Aldus jij, ik kan me hier niet in vinden. Gek is dat, hoe mensen soms verschillen.
Het is typerend dat in onze samenleving waar de nadruk zo is op exacte vakken, op logisch redeneren, op wetenschappelijk denken, die contactmomentjes worden afgeschaft. Het is immers niet relevant?
Sorry hoor, maar je komt wel een beetje over als een zeurpiet zo. De wereld draait niet om jou, mensen zijn niet verplicht tot sociaal contact met elkander, en je hoeft niet boos te zijn dat de huidige middelen de mensen wat verdelen. Wees blij dat iedereen nu juist wat meer de vrijheid heeft een eigen weg te gaan en niet verplicht te zijn tot sociale rituelen waar werkelijk niemand beter van wordt.
ICT isoleert, het brengt mensen niet samen in het hier en nu. En omdat dit het geval is, komt een van de boosdoeners zelf nu met een app waar dat herstelt moet worden. Alleen wel ten koste van je privacy uiteraard. Je moet je e-mail opgeven en je school, wat google geen ene fuckin' flikker aangaat.
Dat is een verkeerde observatie. Wat er gebeurt is dat mensen nu vrij zijn zich te onttrekken aan dingen die ze liever niet doen, en Google maakt een dienst waarmee mensen contact kunnen leggen met gelijkgestemden (verdienmodel daar buiten gelaten).

En dan neem ik het graag nog een stapje verder: dankzij dit soort nieuwe ontwikkelingen kunnen mensen die voorheen door hun interesses onvrijwillig in een sociaal isolement raken tóch in contact komen met anderen die deze interesses delen.
Wat ik zie is dat ambulance personeel aangevallen wordt. Maar ook verpleegkundigen en artsen in het ziekenhuis op de spoedafdeling. Mensen zijn vervelend tegen winkelpersoneel.

Ik weet waarom. Dat is omdat mensen zichzelf zo isoleren en nog zo weinig echt lijfelijk contact hebben met elkaar dat kinderen niet langer leren hoe je normaal sociaal functioneren moet.
Dat is dus absoluut niet waar. Ambulancepersoneel krijgen het juist te verduren tegenover groepen gewelddadige mensen, niet individuele mensen. En ik weet niet in welke winkels jij komt, maar dit herken ik dus echt niet in mijn dorp waar ik boodschappen doe, nabije stad waar ik soms winkel, de stad waar ik gestudeerd heb of in de steden waar ik train.
Op internet krijg je meteen wat je wilt, al dan niet via google. In de straat moet je rekening houden met anderen. Die doen niet wat jij wilt. En dus ga je slaan, uit onmacht omdat je niet weet hoe te communiceren.
Wauw, compleet losgeslagen conclusie. Je moet inderdaad rekening houden met mensen die niet doen wat je wilt, zoals ingaan op een inhoudloos gesprek.
Jonge gezinnen, ouders van nu die opgegroeid zijn met mobiele telefonie en internet weten niet hoe ze kinderen moeten leren sociaal om te gaan met anderen. Ouders van vroegere generaties verliezen zichzelf ook al in de aantrekkingskracht van ICT.
Daar zijn scholen voor, dat is al decennia dé plek voor kinderen om sociaal contact aan te gaan. Er spelen hier overigens ook nog steeds genoeg kinderen buiten na schooltijd.
Jij bent typerend voor iemand in de samenleving 2.0 ofwel de 'alleenleving beta'.
Ik zie jou als een babyboomer die vooral oog heeft voor de antisociale uitschieters in de maatschappij en dat bundelt met een angst voor technologische vooruitgang.
Dat stomme kul-gesprekje in de bus kan je de relatie van je dromen opleveren of de vriendschap van een superrijke eenzame man die jouw 4 ton achterlaat.
Natuurlijk niet. Vriendschappen ga je niet aan met mensen die je niks te melden hebben of een onderhoudend dialoog aangaan op een vlak waar je geen interesse in hebt. De kans op een vriendschap of relatie ligt vele malen hoger als je bijeenkomsten bezoekt over bepaalde onderwerpen waar mensen op af komen met dezelfde interesses als jij.

Je weet wel, zoals Google nu probeert te cateren.

[Reactie gewijzigd door nst6ldr op 22 juli 2024 14:14]

Ik durf niet zozeer te zeggen dat het daadwerkelijk 'autistisch gedrag' is. Misschien houd jij niet van dat mensen in het OV een praatje met jou willen aangaan, puur om het kletsen. Dat jij op je smartphone wilt communiceren is je goedrecht, maar in het openbaar is iedereen vrij om zicht te uiten. Jij hebt het recht om tegen die persoon "nee dank je" te zeggen. Weet je, ik ben van mening dat je juist van vreemde heel veel kunt leren. Waarom? omdat zij anders denken dan jij.

Ik denk net als jij dat who's down veel verandering gaat brengen in mensen die iets willen doen, maar geen andere mensen kunnen vinden om het samen te doen. Dit brengt idd meer mensen bij elkaar die dingen willen doen die zij ook leuk vinden. Kortom, soort zoekt soort wordt nu nog makkelijker gemaakt.

Nu nog een AI app die alles voor je doet, denkt en onderneemt.
Dus als je aan tafel met je telefoon speelt heb je een Google app nodig om met mensen af te spreken? Dat het irritant is, is het zeker, maar het heeft niets met elkaar te maken, wat je hier aanhaalt.
Het punt is dat ICT zo snel de samenleving in werd gepusht, dat mensen nooit de tijd hebben gehad nieuwe sociale omgangsvormen te leren over wat wel en niet wenselijk is, als je een mobiele telefoon bij je hebt.

Je ouders leerden het niet van je opa en oma want die hadden die dingen niet. Dus jij leerde niets van je ouders, je ouders moesten het zelf uitzoeken, al doende en jij ook.

Pas recent worden nieuwe sociale conventies duidelijk, meer dan 25 jaar later. Wat doe je wel of niet in een restaurant. Tja.
Huh? Ik heb er zelf in ieder geval nooit over na hoeven te denken dat ik mijn mobiele telefoon ga gebruiken in een restaurant, bioscoop, of waar dan ook waar ik onder de mensen ben. Dat doe ik gewoon niet. Dat kan later ook wel. Die ditjes en datjes vind ik totaal onbelangrijk als ik onder de mensen ben. Ik zie het zelf om me heen wel veel gebeuren. En in restaurants aan andere tafels...

En ik had zelf zo'n beetje de eerste mobiele telefoon, nog voordat ze gangbaar werden onder het grote publiek (dat zal ergens rond 1997 zijn geweest). Dat hoefde ik van niemand te leren, is niet meer dan logisch en wel zo beleefd. Gewoon goed fatsoen. Maar goed, niet iedereen is hetzelfde. :)
Ja sociaal zijn in je eigen omgeving is er niet meer bij, en aan de eettafel GEEN telefoons, dan praat je maar met je broer zus, pa of ma, dat is pas sociaal..
Anoniem: 321896 @vinkjb31 oktober 2015 19:38
Aan de eettafel geen telefoons... eten is niet een of ander heilige bezigheid.

En wie heeft er tegenwoordig problemen met 3 dingen tegelijk doen... Misschien jezelf eens na laten kijken als je niet kunt eten en op je telefoon kunt kijken tegelijk.

Praten en eten daarentegen is een stuk moeilijker.

Als je uit eten gaat met vrienden, dat is anders. Dan ga je (meestal) niet voor het eten an sich maar vooral voor het gezelschap.

Elk ander moment is eten een activiteit die iedereen nu eenmaal moet.

Dus tenzij een telefoon op het toilet gebruiken ook ineens onbeleefd is...

Het is 2015, geen 1837.
Drie dingen tegelijk kan eigenlijk nauwelijks. Twee dingen tegelijk kam het sensorisch geheugen nog wel aan, mits de modaliteiten verschillen en aan beide taken aandacht wordt gegeven. Drie taken resulteert meestal in twee dezelfde modaliteiten (bijvoorbeeld auditief of visueel) en dat gaat lastig.

Dit alles staat overigens los van de vraag of we moeten willen dat iedereen constant op hun telefoon zit. Persoonlijk erger ik me eraan dat ik bij koffie automaten mensen op hun telefoon zie, tijdens het lopen, fietsen, eten, etc. Het is praktisch een muurtje waarachter je je verschuilt. Zoals mensen nu schriftelijk veel minder begaafd zijn omdat we nog zelden brieven schrijven, zo zullen we over 20 jaar wel minder sociaal zijn.

Ot: ik denk dat deze app als dating app prima zal functioneren, maar dat daarbuiten men wel genoeg heeft aan hun bestaande contacten. Ik alleszins wel :)
Meerdere gesprekken volgen, op mijn telefoon wat opzoeken en tegelijkertijd een gesprek voeren is hier geen enkel probleem.. voor niemand in mijn familie eigenlijk met uitzondering van mijn oom, en die ook alleen niet meer sinds een zwaar ongeluk met licht hersenletsel.
Dat lijkt misschien zo, maar je wisselt die taken af, en doet ze niet tegelijk.
Precies, ik gebruik simpelweg facebook om met vrienden en soms onbekenden evenementen te plannen.
Als je die app hebt, en iemand in je omgeving heeft die app ook en wilt hulp met iets, kan jij diegene helpen, er van uitgaande dat je die persoon helemaal niet kent, die help je wel, en daarmee maak je je netwerk groter en onstaan er nieuwe vriendschappen.
Precies. Een groter aanbod aan activiteiten waar je zelf wellicht niet zo snel op zou komen en dat aangeboden door een grotere groep contacten waarmee je normaal gesproken minder snel mee in aanraking zou komen. Klinkt als een goed idee!
Jij niet maar andere mensen zijn wel eenzaam of voelen zich alleen of hebben vrienden die wel gezin hebben en jij niet bijv..kan best handig zijn
Misschien anderen wel.
Ik bedoel meer in de zin dat, Google voor alles een app maakt, hartstikke leuk voor Google..

Maar als ik iets wil afspreken dan spreek ik het af face-to-face of ik bel ze op.. Maar ik heb geen app nodig..

Mensen moeten opletten dat ze niet te afhankelijk worden van apps en services.. Ik hoor regelmatig mensen zeggen ja ik kon je niet bereiken omdat whatsapp eruit lag.. En dat vind ik een slap excuus want ze kunnen. Bellen sms fietsen of met de auto, noem maar op.
Maar omdat één app eruit ligt ben ik niet meer bereikbaar.. Onzin, iPhone staat gewoon aan. En ben gewoon thuis. (No flame intended)

[Reactie gewijzigd door Zezura op 22 juli 2024 14:14]

Hhmm.. Zo'n slap excuus kan natuurlijk ook gegeven zijn, omdat je gewoon (op dat moment) niet meer waard bent dan een 'slap excuus' voor de desbetreffende persoon :P Gemeen gezegd, maar mogelijk ehh.

[Reactie gewijzigd door maplebananas op 22 juli 2024 14:14]

nee want ik kreeg direct een reactie nadat de storing was opgelost.
dus bij deze was het echt afhankelijkheid van een dienst, toen ik zei waarom heb je niet gewoon gebeld ?, had dit persoon er niet bij stil gestaan. (we bellen tegenwoordig ook amper).

mensen verzinnen natuurlijk excuses om onder dingen uit te komen,
die slappe excuses heb je heel vaak door, nou dan zijn het meestal niet je echte vrienden :P . daar heb ik gelukkig weinig tot geen veel last van.

(beetje offtopic, maar goed.)
Anoniem: 321896 @Zezura31 oktober 2015 19:44
Bellen is ontzettend onbeleefd tegenwoordig.

"HALLO, IK MOET JE NU SPREKEN EN DAAR MOET JE ALLES ONMIDDELIJK VOOR LATEN VALLEN."

Dat is bellen. Voor er gebeld wordt gaat er eerst een berichtje richting mijn vrienden of het uitkomt dat ik bel. Dát is in mijn ogen wel zo beleefd.

Bellen zonder aankondiging is voor spoedgevallen. Als mijn telefoon afgaat dan weet ik gewoon dat er wat mis is. En dan laat ik daar ook daadwerkelijk alles voor vallen.

Daar hebben mijn ouders en het merendeel van hun omgeving een tweede telefoon met een ander nummer voor. De iPhone laten ze wel eens uitrinkelen. Voor de nokia gaat de auto onmiddelijk de vluchtstrook op, wordt een bespreking onderbroken etc...
dat vind ik echt bizar, ik ken niemand die zo reageert over bellen, noem me ouderwets (ik ben 21). maar ik vind het wel een beetje overdreven om te stellen dat bellen onbeleefd is en alleen voor noodgevallen.

ik app ook vaker dan ik bel, maar bellen is voor mij ook gewoon nog een communicatie kanaal.. als appen, of sms'en niet werkt in de situatie.
Ik snap het wel. Ik zie geregeld mensen een meeting uitlopen of een IRL gesprek onderbreken om een telefoon op te nemen. Andersom is het een no-go. "Hey pietje, ik moet je nu spreken, leg die telefoon maar even neer"

Dan krijg je een snauw, "zie je niet dat ik aan het bellen ben?" Net alsof een telefoongesprek inherent belangrijker is dan een face2face gesprek. Ook, als ik aan het werk ben (ik ben developer), ga ik niet de telefoon oppakken. Ik ben immers bezig. Ik heb mijn telefoon ook op DND-mode gezet. Maarja, als iemand me dan belt, krijg ik een geirriteerd bericht "waarom neem je niet op?".

Dat vind ik dus raar. Als je iemand belt, of als je een gesprek aanneemt, doe dan maar es alsof dat een IRL gesprek zou zijn. En bedenk je dan heel goed hoe beleefd of onbeleefd je ermee omgaat. Dan ben ik misschien niet beleefd dat ik niets terugzeg, maar de ander is onbeleefd in dat-ie me probeert te onderbreken terwijl ik net lekker bezig ben.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 22 juli 2024 14:14]

Als ik op het werk in een meeting zit en iemand belt, dan druk ik het gesprek weg, en bel ik daarna terug.
Anders niet in een meeting dan loop ik naar de gang en neem ik op.
Dat is hier gewoon geaccepteerd gedrag.
Anoniem: 650454 @Zezura31 oktober 2015 20:56
Dat is juist niet ouderwets. Ouderwets is dat je elkaars persoonlijke ruimte respecteert en niet zomaar verwacht dat iedereen altijd at your service is als je appt of belt.

Tegenwoordig hebben we hier geen respect meer voor en verwachten we vaak dat iemand binnen enkele uren soms op je berichten reageert, alsof die ander niets beters te doen heeft. Dat is natuurlijk een foute gang van zaken en overduidelijk helpt het niet dat we tegenwoordig voor alles een (andere) mobiele app nodig hebben.
Ik vind dat welke app dan ook, nooit in de weg kan zitten van een 'common sense' gedachte. Dat zijn dan flaws in de waarden i.p.v. de normen. Geen idee of je begrijpt wat ik bedoel, maar dat heb je mooi gezegd :)

[Reactie gewijzigd door maplebananas op 22 juli 2024 14:14]

dat is het zeker, ik vind het verschrikkelijk hoe de waarden (en normen) van onze maatschappij steeds meer afzakken (slechter worden).

in plaats van dat we slimmer worden, worden steeds dommer (gemiddeld) we weten steeds minder uit ons hoofd en ook hebben we steeds meer hulpmiddeltjes nodig voor wat we eerst uit ons hoofd deden. zoals een rekenmachine voor een som als 365 + 456 =( 821)
of afhankelijk worden van internet voor informatie.

met al deze hulpmiddelen verliezen vermogen van onze hersenen omdat ze minder (getraind worden).
en daarbij kan je spellingscontrole aan het rijtje toevoegen want we doen niet eens meer de moeite om de taal goed te kennen, want de computer hersteld de taalfouten toch wel.
Maar om daar nou een stalker bij te halen vind ik wel wat ver gaan.
Lijkt mij wel interessant om mensen met dezelfde interesses te leren kennen zonder dat je lid hoeft te zijn van een club. Ik maak als asperger niet zo makkelijk nieuwe vrienden en dingen als "wie wil er mee aan quizzen" of "wie wil er straks mee naar het veldrijden gaan kijken" zou ik wel tof vinden. Voor extraverte mensen kan ik mij voorstellen dat dit overbodig is...
Ik weet niet in welke regio jij je bevind, maar misschien is dit wat voor jou: http://ietsdrinken.nl (als mede-asperger ken ik je probleem)
België dus wat ver weg.
Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat de app overladen is met seksdate verzoeken.
Onterechte +0, dit is zeker iets wat staat te gebeuren. De geschiedenis van dating apps is wat dat betreft een goede voorspelling van wat er staat te gebeuren in Who's Down.
Ik ben er in dit geval niet zo bang voor. Het idee van mensen "uit de buurt" lijkt een beetje een misvertaling want volgens mij gaat dit om vrienden die zich in een bepaalde straal begeven, mensen die je al in je vriendenlijst hebt staan. Ik denk niet dat er veel mensen hierop plaatsen: "Down for sex" waar iedereen in je Google+ circles dit kan lezen xD.
Nieuw app idee, als de app van Google succesvol wordt. Down for sex, wie ontwikkelt het ? Kan je vast net als tinder goed geld aan verdienen :p

Gaat dat te ver ?

Zal wel geweerd worden uit de Apple Appstore.

[Reactie gewijzigd door Zezura op 22 juli 2024 14:14]

Anoniem: 650454 @Zezura1 november 2015 00:01
Die app bestaat al en heet - geloof het of niet - down. Swipe up voor relatie materiaal, Swipe down voor simpele hookup, als ik me niet vergis.
Ben benieuwd wanneer dit in Nederland geintroduceerd zal worden kijk er nu al naar uit. Handig voor als je een keer niks te doen hebt en toch zin heb om wat te ondernemen. Socialmedia 3.0 als je het mij vraagt.

Lijkt me ook enorm handig om nieuwe contacten op te doen als je net bent verhuisd.

[Reactie gewijzigd door Padje op 22 juli 2024 14:14]

Anoniem: 149075 @Padje31 oktober 2015 14:42
Socialmedia 1.0 bedoel je ? De rest is alleen maar reclame, populairiteit en haat en nijd naar elkaar.
Ik vind persoonlijk socialmedia een verslechtering van sociaalcontact.

Ik noemende vandaag iemand sociaalgestoord omdat hij in gezelschap alleen maar bezig was op de telefoon (Facebook). Krijgt van mij de nieuwe definitie van sociaal gestoord.
Anoniem: 149075 @Zezura31 oktober 2015 23:11
Daarom re-invent deze app ook de Social Media ;)
Toevallig, voor informatica hebben wij een jaar geleden een vergelijkbare app 'gebouwd´ genaamd Appoint. Het doel van het project was leren om projectmatig te werken (SCRUM) en helaas hebben we nooit kunnen lanceren omdat we niet genoeg ervaring en kennis hadden om een compleet product te creëeren.
Ben benieuwd hoe deze app gaat scoren, je kunt er natuurlijk alleen maar van dromen dat deze van ons was geweest...
Scrum/agile/kanban. Is bij veel bedrijven een belangrijke workflow geworden waaronder het bedrijf waar ik software ontwikkel.

Voor mensen die dit interessant vinden:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Agile-softwareontwikkeling

[Reactie gewijzigd door Zezura op 22 juli 2024 14:14]

Ik zie hier eigenlijk wel wat in. Om een invite aan te vragen moet je de naam van een universiteit of hogeschool opgeven. Juist in deze gebieden zou ik ik dit heel graag willen hebben. Voor studenten die spelen met het idee van een eigen onderneming of startup bijvoorbeeld.

Stel je voor: ik (IT-security student) speel met het idee van een nieuwe applicatie/software/whatever. Als ik dit idee kort pitch op deze app kan ik gemakkelijk verschillende views erop krijgen. Wellicht wordt een student recht aangetrokken die beoordeeld op wet- en regelgeving, een andere student commerciële economie kan handige feedback geven op het verdienmodel, de student design biedt misschien wel aan mee te werken in het eerste ontwerp.

Ik geloof er heilig in dat het resultaat van het samenbrengen van verschillende disciplines vaak een goede oplossing kan vinden voor een probleem of ten minste elkaar hierin kunnen versterken. Maar dan moet je wel die relaties hebben. Waar kan je gemakkelijk veel verschillende relaties leggen met verschillende disciplines? Juist op een uni/hogeschool.
Natuurlijk leg je op een hogeschool zelf een netwerk aan. Maar ik kan je verzekeren dat ik vooral relaties hebben met mensen die in mijn klas zitten of in het domein van mijn opleiding (in mijn geval: ICT).
Ligt dit aan mij? Wellicht, maar wil je weten hoe vaak mijn school netwerksessies organiseert die verschillende (opleidings-)domeinen overstijgen? 0 keer per jaar. Teveel werk.

Ik zou willen zeggen: " 8/10, would download", maar aangezien het Google is en security student ben:
8/10, would sacrifice privacy. :9

[Reactie gewijzigd door Viince1 op 22 juli 2024 14:14]

Een soort Facebook met alleen chat en 'evenementen in de buurt'. Count me in.
Toen het nog Google+ heette vond je het zeker nog niks? ;)

https://www.google.com/+/learnmore/events/
"This app is incompatible with all of your devices."

*haalt z'n schouders op*
Daarbij komt ook nog dat ie dus niet voor desktop te krijgen is (een notificatie lijkt me bv wel handig daar) en niet voor Windows devices. Lijkt me dat je een dergelijke app zo breed mogelijk moet uitrollen om succes te hebben.
Anoniem: 419695 @sHELL31 oktober 2015 11:32
Bij mij dezelfde melding ("This app is incompatible with all of your devices."). Vreemd, want ik heb toch geen exotische spullen, een Nexus 7 (2013) en een Motorola Moto G (2013).

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 419695 op 22 juli 2024 14:14]

De app is (nog) niet beschikbaar in NL
De app is (nog) niet beschikbaar in NL
Alleen dat al. Voor films e.d. zit er nog wat achter ivm rechten (al vind ik dat ook niet meer van deze tijd) maar hier speelt dat helemaal niet dus waarom niet gewoon wereldwijd.

Maar het begint er steeds meer op te lijken dat internet in handen is van een paar Amerikaanse bedrijven. Kleinschalige initiatieven (bijv. www.nmlk.nl voor een soortgelijk doel) worden zo weggeconcurreerd.
Slechte ontwikkeling.
Dit is om te zorgen dat de uitrol goed gaat, meestal testen ze een gebied eerst. Zoals bijvoorbeeld Oceanië. In geval van software fouten en dergelijke. Zo rollen ze het deel voor deel uit. Ook soms om niet ineens een overload te creëren op servers.
[...]

Voor films e.d. zit er nog wat achter ivm rechten (al vind ik dat ook niet meer van deze tijd)
[Off-topic] Dat heeft te maken met het feit dat uitgevers meestal per land of subregio zijn georganiseerd. Bijvoorbeeld: Sony Nederland maakt de kosten voor de promotie en distributie van content in Nederland en heeft een eigen profit & loss verantwoordelijkheid. Voor een klein land als Nederland is dat uiteindelijk niet zo heel slecht. Als je dit anders zou gaan inrichten wordt het hoogstwaarschijnlijk vanuit Londen of zo aangestuurd en verdwijnt hier werkgelegenheid. Technisch inderdaad niet meer van deze tijd maar maatschappelijk zo slecht nog niet.
Ik krijg een andere variant:
Dit item is niet beschikbaar in jouw land.

* ralph075 haalt ook zijn schouders maar op dan...
"Who's Down", "Wie wil"... wtf
Klinkt meer als een 'foute' dating-app.

Maar misschien is succes juist wel gegarandeerd hierdoor? :)
"Who's Down",
Maar misschien is succes juist wel gegarandeerd hierdoor? :)
Gezien de programma's van Jonnie de Mol en Chris Zeegers is succes wel degelijk in zicht.

Een app voor scholieren.. Als je daar nog geen contacten hebt ben je verloren voor de maatschappij.
Of je vind het gewoon lastig contact te leggen, iets waar ik zelf wel ervaring mee heb gehad. Gelukkig heb ik een aantal gelijk gestemden gevonden die hetzelfde probleem kenden, maar tegenwoordig is de druk "normaal" te zijn nog hoger. Als je door deze app mensen van je school leert kennen die dezelfde interesses kennen als jij dan is dat toch alleen maar mooi.

Ik snap de negativiteit op deze app niet zo goed, iets dat mensen stimuleert samen wat te gaan ondernemen met andere mensen, face2face ipv via de app. Samen gaan surfen, piano spelen, winkelen, alle opties liggen open. Ik denk dat een App die mensen samen brengt in real life ipv een game als second life een grove verbetering is.
Dat ligt volgens mij echt aan jou.

Vertaal het anders beter: 'Wie heeft er zin om.. ' tjah voor sommige mensen zal overal iets seksueels in zitten :p
Seks is inderdaad ook een activiteit

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.