Casio komt volgend jaar maart met een smartwatch

Casio heeft te kennen gegeven dat het volgend jaar een smartwatch op de markt wil brengen. Het apparaat wordt in maart uitgebracht en biedt vooral features op het gebied van fitness. Omgerekend moet het apparaatje ongeveer 366 euro gaan kosten.

Tegenover The Wall Street Journal bevestigt Casio dat het plannen heeft voor een eigen smartwatch, die op de planning staat voor een release in maart. Over de gebruikte hardware wil het bedrijf weinig kwijt, maar wel zou het gaan om een apparaatje dat in de eerste plaats als horloge aan moet voelen en daarnaast ook nog slimme functies heeft. Volgens Casio is het horloge stevig en gemakkelijk om te doen. Afbeeldingen zijn echter nog niet naar buiten gebracht.

Wat betreft de functionaliteit richt Casio zich vooral op sporters. Zo is het mogelijk om sportprestaties bij te houden en moet de stevigheid er voor zorgen dat de smartwatch niet snel kapot gaat tijdens activiteiten. Welk besturingssysteem er op de smartwatch draait is niet bekendgemaakt.

Voorlopig mikt Casio alleen op een release in de Verenigde Staten en Japan. Of Europa op termijn ook de mogelijkheid krijgt om het apparaatje te kopen is niet duidelijk. De prijs ligt omgerekend op ongeveer 366 euro.

Door RoD

Admin Mobile

02-07-2015 • 20:37

35 Linkedin

Reacties (35)

Wijzig sortering
Was Casio niet de eerste met een smartwatch? :P
The original smartwatches: Casio's history of wild wrist designs

[Reactie gewijzigd door Grote Smurf op 2 juli 2015 21:18]

Ja ik wou net zeggen en hetzelfde artikel sturen ;)

Er zijn zelfs features die veel smartwatches nog amper hebben! De Timex Datalink was echt voor zijn tijd een ''smartwatch'' te noemen. Een punt waar huidige smartwatches in falen = Accuduur

Reguliere Casio horloges ben ik geen fan van, maar hun smart modellen kan ik wel waarderen. Jammer dat ze het nu wel rustig aan deden al die tijd!

Hier ook een recente artikel/gallery van Engadget over de Casio smartwatches:

http://www.engadget.com/2015/06/11/casio-watch-exhibition/

[Reactie gewijzigd door iPodKiller op 2 juli 2015 21:28]

ik denk dat ik pas aan de smartwatch ga als de batterij van mijn huidige casio (W-800H) leeg is en er staat op dat die 10 jaar mee gaan, dus ik heb nog een paar jaartjes. En als ze geen killer-app weten te verzinnen in de tussentijd kan ik de batterij altijd nog vervangen.

belangrijkste reden dat ik dit horloge heb is de stalen kast, het formaat (veel horloges vind ik echt te groot) en de 2 tientjes die het kostte.

Casio kan kwaliteit geven voor weinig geld, maar dat laatste doen ze met deze smartwatch niet, jammer...
Mijn eerste gedachte bij Casio en horloges is inderdaad ook een horloge dat 5 tot 10 keer langer op een batterij mee gaat dan de rest. Waar in 1980 een lcd-horloge een jaar met een batterij deed, had ik een Casio die ruim 5 jaar op zo'n zelfde knoopcel batterij werkte.

Hopelijk maak Casio deze verwachting waar en krijgen we eindelijk een smartwatch die langer dan een maand op een batterij/accu mee gaat.
Timex datalink zit nog steeds om mijn pols.

Waterdicht, 1 jaar batterijduur (cr2025), onthoudt honderden afspraken (met alarm), tientallen alarmen, tijdschema's (van bijvoorbeeld seminars) plus standaard dingen als een stopwatch, en daarbij ook nog een rekenmachine, en een metronoom. En wat er niet op zit kun je maken met de SDK, die toegang geeft tot alles in assembly code.

Uniek ding. Enige slechte punt was het bandje.
Ik vond mijn Seiko RC1000 uit de jaren 80 al redelijk smartwatch....
Mijn broer heeft nog een UC-2002 gehad. Veel mee "gespeeld" maar of het ding echt nuttig was...
Het basisstation met printer en rompack was wel grappig :)
Geweldige link dank je wel!

Ik wist dat Casio wat leuke dingen heeft gemaakt in het verleden maar de lijst is wel heel erg lang ;-) Ik vind het dan ook opvallend dat het zo lang duurt voordat Casio in de huidige Smartwatch markt stapt.

Voor mij is er nog geen smartwatch die aantrekkelijk genoeg is om te kopen. Ik vind sommige Androidwear klokjes erg fraai en betaalbaar maar met mijn Iphone heb ik er (nog) niks aan. Voor mijn Windows telefoon is het al helemaal huilen met de pet op. iWatch ga ik niet aan beginnen, niet mooi en te duur. De kans is ook heel erg groot dat ik na introductie van nieuwe WIndows 10 Smartphones mijn Iphone 6 aan de kant gooi en weer overstap op Windows.

Ik ben heel benieuwd wat Casio gaat bieden. Als ze de degelijkheid en een stukje desigin en functionaliteit van Garmin Fenix 3 lenen dan is het Ok wat mij betreft ;-)
Helaas is sport functies tot nu toe het enige waar naast notiticaties een smartwatch goed voor is. Ik sport ook regelmatig en toch zit ik helemaal niet te wachten op een stappen teller, hartslag meter etc. Ja het is leuk tijdens het sporten, maar ik sport niet de hele dag door. Meeste tijd van de dag zit ik gewoon op me luie reet en waarbij een smartphone daarbij mij geweldige entertainment bied doet een smartwatch dat nauwelijks tot niet. Om nou de hele dag iets om te hebben waar ik alleen bij het sporten wat aan heb vind ik nou niet echt geweldig.

Ik heb nu een Pebble time en vind het een super apparaatje voor een smartwatch. Echter als ik het smartwatch gebeuren in zijn algemeen bekijk mis ik toch even iets waarom ik hem nou echt graag de hele dag om zou willen hebben.
Ik kan me voorstellen dat calendar ook fijn is: Ik werk bij een groot bedrijf met vele vergaderruimtes. In de calendar entry staat de vergaderruimte vermeld. Als ik dat op mijn smartwatch kan zien, weet ik waar ik heenmoet. (ik heb gemiddeld 2, 3 meetings op een dag). Nu moet ik steeds mijn foon tevoorschijn pakken om te zien waar deze meeting is...
Jeetje de extra calories die je verbrandt met het uithalen van je smartphone! Wat een ellende zeg. :)

Ik droeg al geen horloge meer nog voor ik een gsm had, zat gewoon in mijn broekzak omdat iets rond mijn pols gewoon irriteerde. Ik gebruik mijn smartphone tegenwoordig ook al niet veel meer, het was even een leuke hype maar heb er verder niet veel aan.
Ik mag dan wel lui zijn maar nog net niet zo lui dat ik een smartphone niet eens meer uit mijn zak wil vissen... Voor mij zijn deze smartwatches nutteloos. Gelukkig voor de bedrijven die ze maken zijn er mensen die er wel nut in zien. Het idee is ook wel leuk.
Zonder iets om mijn pols voel ik mij naakt.
(Dus ja, er zijn activiteiten waar ik 'm voor af doe.)

Ik heb nog maar pas een smartphone. Afspraken enzo houd ik al jaren op mijn horloge bij, die heb ik altijd om.

Ik gebruik nog steeds het horloge, veel prettiger in gebruik. Al wat ik nodig heb is een seintje en een stukje tekst op een vooraf ingestelde tijd.
Hiervoor gebruik ik mijn Gwatch R, onder andere :)
Als ze net zo stevig zijn als hun G-shock horloges dan denk ik dat er wel een markt voor is. Casio's staan wel bekend als onverwoestbare horloges met een retro look (waar je van moet houden). De F91W is één van hun meest verkochte horloges en is ook alom geprezen (ook werden ze door bepaalde strijders in het middenoosten veel gedragen en voor andere doeleinden ingezet :+ ) .

Vind het persoonlijk wel wat hebben, de prijs is op zich wel vrij hoog gezien Casio meestal redelijk betaalbare horloges uitbrengt. Wel jammer dat ze de Europese markt vooralsnog eerst links laten liggen.
Deze heb ik toch al een tijdje:

http://www.casio-europe.com/nl/watch/gshock/gb-6900b-1ber/

Krijg er email notificatie op, klokje slaat alarm wanneer m'n telefoon gaat, kan er de music app op m'n iphone mee bedienen, laat me weten wanneer mijn iPhone buiten bereik van het klokje is, kan de iPhone door het klokje laten piepen om hem op te sporen. Klonk mij toch al aardig als een Smartwatch, maar blijkbaar zijn ze meer van plan.
Leuk ding, wist het bestaan er niet van. en twee jaar batterijduur zo te lezen ... daar kan de rest een punt aan zuigen. Werkt ook op android?
Ik weet niet of alle combinaties phone/android werken, maar sommige wel (ik heb even gekeken naar S5 met Android 4.4 bijvoorbeeld):

https://secure.casio-europe.com/bluetooth/nl/
Daar zijn ze ook vrij laat mee. Tegen die tijd hebben andere fabrikanten al meer functies. Die sportfuncties hebben andere bedrijven toch ook al? Voor zover ik weet wel in ieder geval.

Bovendien vind ik hem ook niet echt goedkoop te noemen.
No offense by the way.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 2 juli 2015 20:55]

volgens mij zijn casio horloges altijd al smart geweest tegenover hun concurrentie. Niet dat je er veel mee kon maar casio's onderscheiden zich goed onder de concurrentie.

Maar goed ben benieuwd of ze een rond of vierkant scherm gaan gebruiken aangezien de casio's van vroeger eigenlijk allemaal wel vierkant waren.
Amper producten van gehad eigenlijk. Alleen mijn rekenmachine.
Casio heeft maar een beperkt portfolio.
Ze maken met name horloges en rekenmachines, maar keyboard/synthesizer zal bij de meeste ook wel bekend zijn.

Dit horloge lijkt me een flinke gok, en het zou me niet verbazen als ze Android op het toestel gaan zetten. Lijkt me te kostbaar om software te gaan schrijven waarmee je wilt dat die kan communiceren met zowel Android als IOS en waarschijnlijk ook nog eens Windows.

De richtprijs lijkt me wat dat betreft ook veel te hoog, tegen de tijd dat die daadwerkelijk uitkomt zal hè minder exclusief zijn, en komen er weer nieuwe modellen uit van grote fabrikanten.
Casio heeft tot nu toe alles met een LCD schermpje gedaan. Een enkele keer met een mechanische aanvulling. In de aankondiging staat ook dat dit vooral een horloge blijft, met wat extra "smart" functies.
Ik vermoed dat het een LCD schermpje blijft met wat extraatjes waarmee je bijvoorbeeld kunt zien dat je een melding op je telefoon hebt binnengekregen. Misschien gaat het alarm van je horloge tegelijkertijd met je telefoon. Misschien een enkel tekstregeltje, maar veel smart-functies zal ik niet verwachten. Een besturing als Android zullen ze zeker niet aan gaan beginnen.
Wat ik wel verwacht is een lange batterijduur.
Leuk om te zien dat een merk met "verstand van zaken" zich ook in de markt gaat mengen, weliswaar misschien iets te laat.

Vooral interessant bij bijvoorbeeld zaken als het wisselen van armbandjes, die nu bij sommige andere fabrikanten gewoon niet is voorzien of wel beschikbaar is maar tegen een dikke meerprijs.
Wellicht hebben ze even de kat uit de boom gekeken en nu gedacht: dat kunnen wij beter.

Beetje zoals Apple vaak ook doet. Een bestaand concept uitkleden tot op het bot en dan zo minimalistisch (in een goede manier) de nodige zaken toevoegen.
Anoniem: 167739
2 juli 2015 20:51
Voor die prijs moeten ze wel een bijzondere watch gaan bieden.

Ik heb wel goede hoop simpelweg omdat Casio eigenlijk grondlegger is van het hele concept. Die mpeten toch wat moois weten te maken!

Ben erg benieuwd.
G-Shock met smartwatch functies lijkt me inderdaad geen verkeerd idee. Alleen zou ik het dan enkel beperken op de apps waarmee je (buiten)sporten beoefend.

De G-Shocks die ik heb gehad, en nog steeds heb, zijn altijd van erg goede bouwkwaliteit geweest, dus daar heb ik wel vertrouwen in dat op die basis een mooie smartwatch kan ontstaan.
HP was echt even eerder volgens mij. 1977 de HP-01

http://www.refinedguy.com...-smartwatch-70s-pictures/
Ik vind de DB-E30 van Casio ook een aantrekkelijk, hier een opsomming van de features:
http://awwwazing.com/devi...smart-watch-casio-db-e30/

Best een uitgebreide chip vergeleken met hun andere modellen, stalen band en solar powered. Weet iemand hoe lang solar watches van Casio nou echt meegaan? Moet dat makkelijk de 10 jaar van hun niet-solar modellen voorbijgaan?
Wacht nog steeds op een watch met gps, hartslag en storage voor google mucis met bluetooth headset en runkeeper. Geen telefoon meer hoeven mee te zeulen.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee