Debian-versie 8.0 met codenaam Jessie is uitgebracht

Debian heeft versie 8.0 van zijn Linux-distributie officieel uitgebracht. Het ontwikkelteam heeft de software de codenaam Jessie gegeven. Debian 8.0 bevat bijgewerkte software voor multimedia, maar ook een verbeterde installer.

Debian 8.0De komst van Debian 8.0 werd wereldkundig gemaakt op het blog van de makers. Wie geïnteresseerd is in het besturingssysteem kan het meteen binnenhalen op de downloadpagina's. Gebruikers die al een Debian-installatie hebben kunnen met het commando apt-get dist-upgrade de nieuwe versie van de software binnenhalen.

Het ontwikkelteam achter Debian heeft al eerder bekendgemaakt welke verbeteringen er in versie 8.0 zijn doorgevoerd. Zo is veel mediasoftware bijgewerkt en is er een package met XBMC beschikbaar. Daarnaast bevat de Linux-distributie een verbeterde installer; die draagt de naam Jessie Installer. Verder kunnen gebruikers de Cinnamon- en Mate-desktopomgevingen installeren.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

26-04-2015 • 11:26

84

Reacties (84)

84
84
57
7
1
17
Wijzig sortering
Een stomme vraag naar aanleiding van het artikel maar moet men niet eerst de sources aanpassen (nano /etc/apt/sources.list) vooraleer men apt-get dist-upgrade kan uitvoeren? Tenzij er iets veranderd natuurlijk.
Dat hangt er vanaf of je wheezy of stable in je sources.list had. In het eerste geval moet je inderdaad je sources.list aanpassen, in het tweede geval kun je echter upgraden zonder iets te hoeven aanpassen, aangezien stable nu naar jessie verwijst.
Ik ben niet echt zo bekend met debianisms. Maar maakt dat van de stable branch geen rolling release ?
Nee, debian stable is geen rolling release zoals bijv. Gentoo. In het kort zijn er drie repositories voor debian: unstable, testing en stable. Nieuwe packages komen eerst in unstable (bijnaam sid), wat dus wel 100% een rolling release is. Na enige tijd testen worden ze doorgeschoven naar testing. Een keer in de zoveel tijd wordt testing "bevroren" en deze snapshot wordt dan als de nieuwe stable uitgebracht. Tussen deze releases komen er geen updates naar stable, behalve natuurlijk belangrijke veiligheids updates en sommige bug fixes.

Het feit dat de naam stable altijd naar de nieuwste (stabiele) release verwijst is voor de rest niet veel meer dan een handigheid. Het is niet veel anders dan dat Ubuntu je bij een nieuwe releases vraagt of je wilt upgraden, ook omdat je in beide gevallen op dat punt een hele sloot nieuwe packages moet downloaden (i.t.t. een rolling release).
Precies. En dat is ook het mooie van Debian: geen herinstallaties nodig.
Inderdaad, een apt-get dist-upgrade helpt je zonder aanpassing van de sources.list niet verder.
Bij ubuntu is daar de "do-release-upgrade" tool voor, bij debian bestaat die zo te zien niet.
Zie de upgrade instructies: https://www.debian.org/releases/jessie/amd64/release-notes/ch-upgrading.en.html

[Reactie gewijzigd door ReDi op 23 juli 2024 04:00]

Ligt eraan wat je als source gebruikt. Als je wheezy gebruikt als release gaat er natuurlijk niet veel gebeuren anders dan security updates. Gebruik je stable krijg je gewoon de stable van dit moment (jessie dus).
Ik heb het gister zitten volgen totdat de amd64 builds beschikbaar waren, en die gelijk op mijn "nieuwe" server geinstalleerd. Ging zeer soepel, behalve dan dat de firmware voor de NIC's van de netinst image ontbrak. Gelukkig was die eenvoudig zelf te downloaden en erbij op de USB-stick te zetten, zodat het alsnog allemaal aardig vanzelf ging.

Ik heb tot nu toe nog niet zo veel van systemd gemerkt, wat mij wel verbaasd aangezien bij mijn periode met ArchLinux (waar ik nu godzijdank van verlost ben :P) de overstap naar systemd veel meer poespas met zich meebracht. De configuratie van de NIC's bijvoorbeeld, moest op ArchLinux door een kopie van het systemd-script te maken voor elke NIC. Op Debian Jessie kan ik nog steeds gewoon /etc/network/interfaces gebruiken hiervoor, zoals ik gewend ben. Het lijkt er dus op dat de Debian mensen aardig hun best gedaan hebben om de overstap naar systemd zo eenvoudig mogelijk te houden op gebied van configuratie-bestanden.

Installatie van xen ging ook als een speer, maar in dat proces is feitelijk weinig veranderd ten opzichte van Wheezy.

Ben benieuwd wat de komende weken experimenteren met Jessie mij gaan brengen aan nieuwe ervaringen. Tot nu toe positief in ieder geval!
Toevallig iets van bnx2 drivers? ;)
Toevallig wel ja! Wat gaf dat idee?
Eigenlijk zijn alleen de bnx2 drivers nog semi-problematisch binnen de linux installers die op D-I gebaseerd zijn. Komt meestal door de licentie van Broadcom. Ik bak de bnx2 drivers nu standaard mee in mijn image builds om dat ik het zat ben om steeds voor die ene gare server (meestal Dell :p) dan weer lose via de IDRAC een virtuele floppy mee te moeten pushen om de installatie te doen.

Beter nog, meestal zijn het niet zo zeer de bnx2 drivers, maar is het de bnx2 firmware. De kaarten werken gewoon niet zonder dat de drivers ze laadt, wat op zich best vervelend is om dat ze in PXE mode wel gewoon door de kaart zelf geladen worden.

Broadcom kaartjes zijn gewoon niet echt het braafste jongetje van de klas zullen we maar zeggen.
Ik draai aan een hele tijd op Jessie, de overgang naar systemd liep zo goed als vlekkeloos. Al de legacy interfaces zijn nog beschikbaar, en spreken standaard systemd aan nu.

[Reactie gewijzigd door Borromini op 23 juli 2024 04:00]

Morgen op het werk eens een toestel op Jessie zetten om te zien of alles nog draait. Ik draai Redhat en Debian. Indertijd bij de oude Redhat 6 ben ik overgeschakeld op Debian en was direct onder de indruk van apt.

Nu is er minder verschil tussen de package managers. De filosofie achter de config files is wel wat anders. Ik heb nog altijd een voorkeur voor Debian, maar het is gewoon een kwestie van vertrouwd te raken.
De overgang naar systemd is heel vlot gegaan bij Debian, bijkomend is de impact relatief klein daar Debian zijn gebruikers de mogelijkheid geeft om te kiezen voor sysvinit. Wanneer je van Debian 7 komt zal sysvinit ook geïnstalleerd blijven en een keuze zijn in GRUB. Dit maakt het voor Debian developers moeilijker omdat ze beide systemen moeten ondersteunen, maar voor de eindgebruiker is het leuk.

Heb zelf ook nog maar enkele keren echt gevloekt op Systemd nadat deze mij in de emergency shell dumpte bij het booten zonder zelf al maar aan te geven op welke stap het mis was gelopen en het ook niet onmiddelijk duidelijk was in het journaal. Toevallig had de lesgever Linux die ik heb toen net eenzelfde probleem (en hij denkt er sterk aan om voor zichzelf naar BSD te gaan). In beide gevallen ging het om fouten met fstab, iets wat bij mij na een boot met sysvinit onmiddelijk duidelijk werd gemaakt door sysvinit.
Is het nog steeds zo dat Ubuntu en andere nog steeds gebaseerd zijn op Debian? Of varen die al lang hun eigen koers?
Anoniem: 59483 @D-Three26 april 2015 11:35
Ubuntu is op de achtergrond nog steeds gebaseerd op Debian, maar ze gaan wel steeds meer hun eigen koers varen.

nieuws: Canonical stopt in Desktop Next met .deb ten faveure van 'snappy apps'
Volgens mij zijn de Snappys toch ook op .deb gebaseerd?
De distributie van Snappy Apps niet, dat zijn zelf-contained images.
Ai nee, toch niet weer iemand die op de container hype springt.
Je beveiliging overlaten aan de tientallen "container bouwers" is echt geen goed idee.
Volgens mij dacht Shuttlesworth: hey, waarom niet Docker in m'n OS stoppen! :p Soms wordt het container idee te ver doorgetrokken. Straks krijgen we .deb packages om containers te installeren. Of een deb-in-container.
Anoniem: 623473 @johnkeates26 april 2015 20:22
Ik vroeg mij idd af waar ik er iets over had gelezen, dit dus:
http://www.linuxinsider.c...nappy-Entrance-81961.html

correctie, het was dit:
http://www.webupd8.org/20...eventually-switch-to.html

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 623473 op 23 juli 2024 04:00]

Ubuntu is en blijft een Debian derivaat. Het voorkomt vooral dat een hoop werk telkens opnieuw gedaan moet worden.
Anoniem: 623473 26 april 2015 14:42
Ik begrijp eigenlijk niet dat zij nog Gnome 3.14 gebruiken terwijl 3.16 toch al weer een tijdje beschikbaar is (en flink mooier en beter).
Gnome 3.16 kwam uit op 25 maart 2015. Jessie was frozen op 5 november 2014.
Anoniem: 623473 @808826 april 2015 15:00
Ah, tnx voor de duidelijkheid. Alhoewel jammer :)
Je kunt er altijd voor kiezen om een aantal packages uit testing (of zelfs unstable) te halen. Zo kun je voor pakketten waarbij je niet de grootste stabiliteit verlangt toch nieuwere software draaien.
Dank voor de tip, maar om die reden draai ik openSuse Tumbleweed (Gnome). De Tumbleweed heeft altijd de nieuwste pakketten (rolling release), ben er (oa) daarom erg content mee :)
Debian kiest er volgens mij meestal voor om wat oudere maar stabielere versies te gebruiken, daarom.
Aangezien ik een hele lange review gezien heb van Ubuntu, ben ik zwaar teleurgesteld in de magere aankondiging op tweakers.net bij de distributie waar veel van de distributies, waaronder Ubuntu, schatplichtig aan zijn.


-- edit , toegevoegd; spellings-checker gecorrigeerd

[Reactie gewijzigd door Monzo op 23 juli 2024 04:00]

De redactie kiest ervoor om Ubuntu te belichten, daar dit nog altijd veruit de meest gebruikte distributie is in de linux wereld. Zelf ben ik al een Debian gebruiker sinds versie 4 en heb ik Ubuntu nooit gemogen, maar ik ben blij dat de redactie de moeite neemt om toch minstens 1 distributie te reviewen.
De redactie kiest ervoor om Ubuntu te belichten, daar dit nog altijd veruit de meest gebruikte distributie is in de linux wereld.
Volgens mij draaien er veel meer servers op Debian en RedHat (of CentOS) dan op Ubuntu.

Maar voor de desktop heb je gelijk ja, en dat is voor een dergelijke review eigenlijk belangrijker.
Het is net omdat men hier vooral naar de desktop kijkt. Server OSen zijn voor zover ik weet nog nooit gereviewed, ook Win Server niet. Dat is ook het doel van t.net niet, t.net kijkt vooral naar wat mensen zelf gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 23 juli 2024 04:00]

Misschien zou Tweakers dat eens moeten gaan doen. Genoeg Tweakers die erg veel werken met servers. En teveel zitten of Windows only of Linux only en misschien kan een uitgebreide review op Tweakers mensen eens inkijk geven op "de andere wereld" .
De redactie kiest ervoor om Ubuntu te belichten, daar dit nog altijd veruit de meest gebruikte distributie is in de linux wereld.
Onzin, 25miljoen actieve Ubuntu installaties vs 15-20% van de servers in de wereld?

Debian is ook groot op desktop gebied, ik ken er zelf veel meer die Debian draaien. Ubuntu is meer voor de henk&ingrid als Windows alternatief.

[Reactie gewijzigd door batjes op 23 juli 2024 04:00]

tjah, ik draai zelf ook Debian. Maar statistieken van o.a. steam en distrowatch geven U toch echt ongelijk.
Want alleen gamers of pagehits op een website staan garant voor markt grootte?
En volgens distrowatch is Mint de grootste.

Dan heb ik een betere, de #debian IRC channel op Freenode is vele malen groter dan #ubuntu.

Debian draait op 15-20% van de servers wereldwijd. Daar komen dan de Debian desktop gebruikers nog bij. Als Ubuntu 25miljoen gebruikers heeft, dan zijn er maar ~100miljoen servers?

[Reactie gewijzigd door batjes op 23 juli 2024 04:00]

Ubuntu is meer voor de henk&ingrid als Windows alternatief.
maar goed dat onze sysbeheerders 'Henk' en 'Ingrid' heten.

Veel software die wij gebruiken wordt onder Ubuntu geprogrammeerd en getest door vele onderbetaalde PhD studenten / Postdocs. Vaak lukt het niet om die onder Debian te installeren zonder kleine aanpassingen of stekelige afhankelijkheden. Daar hebben onze 'Henk' en 'Ingrid' echt geen rijd voor, dus komt er Ubuntu op die server, ook al zou het 'cleaner' zijn om Debian Stable te draaien.
Voel je je aangevallen?
Het grootste gedeelte van de Ubuntu gebruikers zijn de Windows vervangers. Je gaat toch niet beweren dat Debian meer door Henk&Ingrids gebruikt wordt? :)

En of de software ervoor geschreven is of niet, je zou Debian Sid nooit als server moeten willen gebruiken, waarom Ubuntu wel?

Maar to each their own, ik heb genoeg MKB en dergelijke gezien die inderdaad op Ubuntu draaien, al is het alleen voor Apache/PHP/MySQL. Spoort niet, Ubuntu is zo instabiel als de pest als je het vergelijkt met Debian.
Ik geloof niet dat je de essentie van mijn betoog snapt.
Voor een webserver oid gebruikt je inderdaad misschien beter debian stable. Voor de software die wij (moeten) gebruiken is op dit moment Ubuntu beter. Niet omdat het stabieler is maar omdat het niet haalbaar is om bleeding edge onderzoeks software aan de gang te houden op een systeem met oudere libraries. (soms is zelfs 14.04 LTS te 'oud', van de week nog software tegen gekomen die GCC 5.x nodig had). We hebben simpelweg geen tijd om alles uit te spitten. laat staan geld.

Overigens zijn die systemen niet zomaar van buitenaf te benaderen en maakt het niks uit als de server een keer onderuit klapt.

Overigens valt het met de instabiliteit echt heel erg mee.
Amen. Het linux-nieuws op deze site wordt steeds treuriger.
Er wordt gewoon bericht gedaan van een update voor Debian.

Wil je dan een feature van 67 paginas over een simpele update?

Speciaal voor jou dan:
- Linux kernel 3.16.x
- Desktop environments KDE Plasma Workspace 4.11.13, GNOME 3.14, Xfce 4.10, LXDE 0.5.6
- new optional desktop environment: MATE 1.8
- KDE Plasma Workspace is installed by default.
- The browsers Iceweasel 31 ESR and Chromium 41
- New boot framework: systemd.

Wat moet je voor deze featureset (volgens hun eigen WIKI) nu meer doen?

Het is ook nooit goed he?
De "update" van Debian is vergelijkbaar met de "update" van Ubuntu. En in die zin is het wel vreemd dat Ubuntu mag rekenen op een review van 7 pagina's, terwijl Debian het moet doen met een halve pagina die feitelijk niet meer dan een aankondiging is...

Dus nooit goed? Dat zul je me niet horen beweren. Want het is wel begrijpelijk dat er meer aandacht is voor de populairdere besturingssystemen enerzijds, maar komt het toch wat schraal over als er nauwelijks aandacht is voor de basis van die populairdere besturingssystemen...
Ben eigenlijk al blij dat ze Linux überhaupt behandelen. Ik hoop eigenlijk dat Linux zowiezo iets populairder wordt in de nabije toekomst met die andere Debian afgeleide, SteamOS.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 23 juli 2024 04:00]

Dat je dat zegt is veelbetekend voor wat er de laatste jaren met t.net is gebeurd.
Komt ook een beetje door de uitfasering van WinXP natuurlijk..
Voor de mensen die hun pc niet konden of wilden upgraden naar win7/8.1, was ubuntu een aardig alternatief.

De opkomst van SteamOS is een andere reden waarom Linux wat meer aandacht krijgt. Hier is hopen dat Valve hun distro niet om zeep helpt maar gezien het gestaag groeiende Linux aanbod doen ze tot nu toe denk ik wel de juiste zetten.
Linux is al het grootste OS in de vorm van Android toch?
Android is 1 implementatie van de Linux kernel.
We hebben het hier over de populariteit van GNU Linux oftewel een desktop implementatie van Linux ;-)

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 23 juli 2024 04:00]

Zelf gebruik ik ook al sinds jaar en dag Linux als hoofdbesturingssysteem. Windows (7) ernaast vanwege bepaalde issues, maar 98% van de tijd draait Linux. Al die jaren heb ik steeds de hoop gehad dat Linux langzaam maar zeker meer marktaandeel zou krijgen op de desktop. Helaas is dat niet het geval. Dat wil niet zeggen dat Linux niet succesvol is (denk aan Android, Chrome OS, routers, NAS-en, servers, en nog veel meer). Ik heb de moed nog niet helemaal opgegeven, en elke keer dat Linux genoemd wordt, wordt ik toch weer een beetje blij. Nu beveiliging een steeds groter issue wordt, krijgt Linux hopelijk wat meer kansen....

Overigens, <pietjeprecies> Het is sowieso, niet zowiezo </pietjeprecies>
Ik heb windows 7 erafgegooid nadat ik per ongeluk de mbr van mijn windows installatie had verpest na rommelen in de bios met uefi boot settings (don't ask, maar ja het kan).

Ubuntu als noodgreep eropgegooid en niet meer achterom gekeken. Na alles ingesteld te hebben loopt Ubuntu als een trein, lichter en sneller dan Windows ooit was. Er is een learning curve waarbij je soms net iets teveel moet terugvallen op de Terminal maar dat moet voor de gemiddelde tweaker geen probleem zijn. Als alles eenmaal geinstalleerd en ingesteld is heb je er geen omkijken meer naar. Enige wat ik mis is mijn volledige Steam Library, heb nu maar tot 30% toegang tot mijn spellen. Games zijn de enige reden waarom ik eventueel dual-boot met windows nog zou overwegen.
Veel belangrijker voor tweakers (wat mij betreft) is de enorme hoeveelheid hardware waar Debian voor beschikbaar is. Van raspberry pi tot in de meest geavanceerde serverruimte is het mogelijk dit besturingssysteem te gebruiken. Verder is een essentieel stukje informatie dat debian niet het nieuwste biedt en daardoor kan zorgen voor een retestabiel systeem.

Dat zijn features waarvan ik denk dat ze meer toevoegen dan een contextloos bericht zoals nu geplaatst.

Kortom, een simpele update zoals jij het noemt betekent voor potentiële gebruikers dat er een zeer goed getest modern productierijp systeem voor handen is. Lijkt mij allemaal wel handig om te melden...
Debian is de enige Linux (en veel gebruikt OS) wat beschikbaar is voor 8 architecturen.

En inderdaad wat ik zelf een sterk voordeel vind is dat bij Debian de stabiliteit en veiligheid samen het belangrijkste is. Plus de Debian Free Software Guidelines, die ervoor zorgen dat je met een Debian OS, zolang je de standaard repos gebruikt, nooit problemen zal of kan krijgen betrekkende licenties. Simpel voorbeeld: het Firefox Logo de rechten hiervan liggen bij Mozilla, mocht Mozilla in de toekomst moeilijk doen, wel heel erg onwaarschijnlijk, dan zit je met je Ubuntu die ineens of licentie-geld kost of illegaal in gebruik is. Hierom krijg je op Debian Iceweasel :)
Debian is de enige Linux (en veel gebruikt OS) wat beschikbaar is voor 8 architecturen.

En inderdaad wat ik zelf een sterk voordeel vind is dat bij Debian de stabiliteit en veiligheid samen het belangrijkste is. Plus de Debian Free Software Guidelines...
Debian is ook de distributie met de meeste packages.

Dat is ook heel belangrijk.

Jammer dat het toch niet gelukt is om Debian/kFreeBSD als vast in die lijst te krijgen. Want Debian is namelijk ook de enige, euh, Linux disitributie die ook zonder Linux werkt.

Debian motto is ook: the universal operating system.
Anoniem: 407645 @core_dump26 april 2015 13:15
Magere 67 pagina's :+

Dank je, had het zelf ook kunnen opzoeken maar was nog bezig met de comments en dan was ik daarna waarschijnlijk niet meer aan toegekomen.

Wel leuk om te weten dat KDE Plasma uitgebracht is, zag er destijds wel lovend en gelikt uit.

Edit: Oh, das versie 5 zie ik net. Ah well.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 407645 op 23 juli 2024 04:00]

Kubuntu 15.04 met KDE Plasma 5.2 is nog heel erg buggy.
KDE 5.2 zit net in experimental en heeft nog een lange weg te gaan voor het zal afdalen in het Debian eco systeem.
Grappig he die KDE mannen. Waar je sinds KDE4 moet wachten op point release 4 eer het echt te gebruiken is :(.
Leuk zo'n changelog, maar er zit nog zoveel meer software in debian. Dingen als apache, php, mysql, nginx, bepaalde mailservers en meer van dat soort dingen.
Ik draai al een tijdje jessie in productie vanwege de betere kernel en nieuwere versies van clamav, spamassassin en cyrus imap. Sommige dingen kan je uit backports halen, zoals de kernel die tig keer beter presteert onder kvm.
Daarnaast bevat de Linux-distributie een verbeterde installer; die draagt de naam Jessie Installer.
Die installer (thans de versie van 2 weken geleden) is niet geheel fris indien je een volledig encrypted systeem wil installeren. Het heeft me een paar pogingen gekost (uiteindelijk met de hand een mkfs was de oplossing) voor iets wat sinds squeeze/wheezy out of the box ging. Hebben ze iets gebackport van Ubuntu? Daar gaat het al jaren mis met de debian-installer en FDE.
Uh? Ubuntu en full disk encryptie gaat hier al sinds 12.04 prima hoor. Ook op gpt schijven (wat vroeger een issue was)
De Debian debian-installer kan dat al "heel lang", maar met de debian-installer van ubuntu is het me nog nooit gelukt (losse boot en rest lvm/dm-crypt). Laatste poging zal met een 14.x geweest zijn.
Apart. Ik heb meerdere installs met 12.04 en 14.04 gedaan, en daar werkt lvm + dm-crypt gewoon out of the box
Mooi om te zien dat het weer is gelukt. Het blijft een enorme prestatie om met zo enorm veel vrijwilligers ergens aan te werken en het dan ook nog op tijd af te hebben.
Zijn er dan fixed deadlines? Ik dacht dat heel de development bij Debian in het genre van 'when it's done' werd gedaan, en enkel in zeer late fases er meer concrete datums werden gegeven die dan nog onder voorwaarden zijn.
Er is een streven nu om elke ~2 jaar een nieuwe release uit te brengen. Wheezy was 2 jaar geleden uitgekomen en Squeeze 4 jaar geleden. Het is altijd prachtig als je met zoveel ontwikkelaars en vrijwilligers een rock-solid release kan uitbrengen in 'slechts' 2 jaar tijd met zo veel veranderingen.

Debian 9 zou je dus ergens rond maart/april 2017 kunnen verwachten.
XBMC? Ik hoop dat dat ze Kodi bedoelen :9
Nee, XBMC
# cat /etc/debian_version
8.0
# apt-cache search xbmc
forked-daapd - DAAP/DACP (iTunes) server, support for AirPlay and Roku devices
minidlna - lightweight DLNA/UPnP-AV server targeted at embedded systems
xbmc - XBMC Media Center (arch-independent data package)
xbmc-addons-dev - XBMC Media Center (Addons Dev package)
xbmc-bin - XBMC Media Center (binary data package)
xbmc-dbg - XBMC Media Center - debug symbols
xbmc-eventclients-common - XBMC Media Center (Event Client Common package)
xbmc-eventclients-dev - XBMC Media Center (Event Client Dev package)
xbmc-eventclients-j2me - XBMC Media Center (Event Client J2ME package)
xbmc-eventclients-ps3 - XBMC Media Center (Event Client PS3 package)
xbmc-eventclients-wiiremote - XBMC Media Center (Event Client WII Remote support package)
xbmc-eventclients-xbmc-send - XBMC Media Center (Event Client XBMC-SEND package)
xbmc-pvr-argustv - XBMC PVR Addon Argustv
xbmc-pvr-demo - XBMC PVR Demo Addon
xbmc-pvr-dvbviewer - XBMC PVR Addon Dvbviewer
xbmc-pvr-iptvsimple - XBMC PVR Iptv Addon
xbmc-pvr-mediaportal-tvserver - XBMC PVR Addon Mediaportal Tvserver
xbmc-pvr-mythtv-cmyth - XBMC PVR Addon MythTv - Cmyth
xbmc-pvr-nextpvr - XBMC PVR Addon NextPvr
xbmc-pvr-njoy - XBMC PVR Addon Njoy
xbmc-pvr-tvheadend-hts - XBMC PVR Addon TvHeadend Hts
xbmc-pvr-vdr-vnsi - XBMC PVR Addon VDR Vnsi
xbmc-pvr-vuplus - XBMC PVR Addon Vuplus
xbmc-pvr-wmc - XBMC PVR Addon Windows Media Center
# apt-cache search kodi
# apt-cache show xbmc
Package: xbmc
Version: 2:13.2+dfsg1-4
Mijn Wheezy naar Jessie upgrade mislukt keer op keer......de upgrade blijft steken op een scherm met de melding dat er Mozilla certificaten zijn geupdate. Daaronder geen commandline maar een dubble punt :
?????????????

[Reactie gewijzigd door EverLast2002 op 23 juli 2024 04:00]

Ik denk dat je naar een 'less' output zit te kijken. Druk op 'q', dan gaat hij weer verder.
Hartelijk dank, de upgrade loopt nu weer verder ! :)
Op de officiële website staat hier en daar nog een link naar Debian 7.8.0, omdat de live-images nog gebuild worden.

http://cdimage.debian.org/cdimage/release/8.0.0/ kan je Debian 8.0 vinden.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.