KickassTorrents wijkt uit naar oude domeinnaam na blokkering .so-domein

De Somalische top-level-domeinnaam .so waar torrentsite KickassTorrents gebruik van maakte, is geblokkeerd. De torrentsite is daarom uitgeweken naar zijn oude .to-domeinnaam. De precieze reden van de blokkering is nog niet bekend.

KickassTorrents is wat betreft de bezoekersaantallen een van de grootste torrentsites en de site wist na het offline gaan van The Pirate Bay in december nog meer bezoekers te trekken. De website heeft lange tijd gebruik kunnen maken van de .so-tld, een extensie die aan Somalië is toegewezen. De registry die de .so-domeinnamen beheert heeft echter besloten om kickass.so in beslag te nemen. Ook de valse torrentsite kickasstorrents.so is geblokkeerd.

Een officiële reden voor de inbeslagname van de domeinnamen heeft de verantwoordelijke registry nog niet gegeven, zo meldt TorrentFreak. De kans is echter groot dat de registry handelt op verzoeken vanuit de entertainmentindustrie of door de overheid onder druk is gezet. Inmiddels is KickassTorrents uitgeweken naar het .to-domein, een domeinnaam die de torrentsite al eerder gebruikte.

De inbeslagname van domeinnamen door registry's is allesbehalve nieuw. De beheerders van The Pirate Bay zijn diverse malen uitgeweken naar andere domeinnamen nadat deze geblokkeerd werden. Effectief zijn deze maatregelen echter zelden: gebruikers kunnen via zoekmachines al snel de nieuwe websites vinden.

Door Dimitri Reijerman

Redacteur

09-02-2015 • 12:55

94 Linkedin

Lees meer

KickAssTorrents maakt een comeback Nieuws van 16 december 2016
The Pirate Bay viert tiende verjaardag Nieuws van 10 augustus 2013

Reacties (94)

94
92
48
3
0
26
Wijzig sortering
Ik lees veel comics waar nog geen goeie legale alternatieven voor zijn.
Voor Marvel of DC ben je gebonden aan een aparte app met DRM.
Nou dacht het dus niet, ik wil zelf bepalen welke reader ik gebruik.

Een van de uitzonderingen is Image Comics
Je kan kiezen uit pdf, epub, cbr, cbz, zonder DRM.
Zo hoort het.
Maar daar onderstreep je dan ook 'het' probleem... bedrijven 'vergeten' het gemak voor de consument, zolang bedrijven niet kunnen leren samenwerken om producten aan de man te brengen op een open platform zal het altijd zo blijven dat bijna iedere distributeur of uitgever een eigen platform wil hebben. Comics en overige lectuur, games, software etc... Ik kan bijvoorbeeld prima Ubisoft games kopen op Steam wat in principe een goede zaak is, maar dan wordt je alsnog gedwongen extra software te installeren waar ik niets om geef.
Gratis downloaden is illegaal want dat betekent dat de maatschappijen die de rechten op het gedownloade materiaal bezitten geen inkomsten krijgen van het downloaden.

Vroeger, voor het 'downloadtijdperk' kocht ik vaak muziekcd's voor 50 florijnen of 25 tot 30 pleuros omdat ik 1 of een paar liedjes leuk vond. Ik kocht films voor een paar tientjes en hele series.

Al jaren lang koop ik helemaal niks meer omdat ik hele cd's kopen te duur vind voor die enkele nummers die ik wil hebben en ik wil alles digitaal zodat ik geen cd's kwijt raak wat mij helaas is overkomen. Nu kan je natuurlijk enkele nummers kopen via de bekende weg en toch doe ik het niet meer. Vind me genoeg getild over de jaren heen.

Lopen de maatschappijen nu inkomsten mis door puur mij alleen? Nope, ook al zou er geen torrentsite bestaan dan nog koop ik geen nummers of films meer.

Dure prijzen hebben maatschappijen volledig zelf in de hand. Als ik me limiteer tot films dan gaat het mij persoonlijk om het verhaal, special effects, humor, etc. en niet omdat acteur X of actrice Y in de film speelt die 20 miljoen vangt.

Er zijn zat films die goed zijn waar in acteurs spelen die ik niet ken, die zijn niet slechter dan de dure bekende namen. De maatschappijen zijn echter van mening dat de grote namen mensen trekken naar de bioscoop. Kan allemaal best waar zijn maar als je bagger maakt en mensen bagger zien dan zullen mensen bagger spuien naar hun vrienden toe.

Vraagt acteur X 10 zakken met geld dan zeg je aju paraplu en ga je naar een ander die 3 zakken met geld vraagt. Uiteindelijk verkoopt de film omdat het retegoed is en niet voor de poppetjes die je er in hebt dansen maar misschien zie ik dat te simpel in.

De grote filmmaatschappijen hebben nog steeds niet door dat het internet hun klanten de mogelijkheid geeft om een idee op te doen aan de hand van kritieken, trailers, opinies van vrienden via de social media apps en dat hun troep veel eerder aan het licht komt dan ze voorheen gewend waren.

Maar goed, alles evolueert en op een dag zullen prijzen dusdanig zakken dat men de klant weer verleidt om te kopen. Een kast open doen en je hele verzameling zien is toch nog steeds leuker dan je harde schijf bekijken, althans voor mij wel.
Slecht nieuws, betekend dat Kickass Torrents interessant genoeg geworden om te gaan 'plagen'
Inderdaad maar je zal altijd zien dat een website gewoon online kan blijven zolang de datacenters van de website zelf niet.
Bij de blokkade van the piratebay in Nederland is gebleken dat blokkeren op domeinnaam/ipnummer niet werkt.
Voorlopig maak ik me dus geen zorgen.

Zelf download ik natuurlijk ook niet want dat is illegaal ;)

[Reactie gewijzigd door Archcry op 9 februari 2015 13:04]

Zelf download ik natuurlijk ook niet want dat is illegaal ;)
Gelukkig hoef je met torrents niet te uploaden, wat wel illegaal is ;)

@hieronder:
Bovendien is het nodig om te uploaden als je gebruik maakt van het torrent protocol, omdat clienten verbindingen van niet-uploaders weigeren.
Vandaar dus mijn reactie ;) ;)

[Reactie gewijzigd door Stukfruit op 9 februari 2015 16:05]

In Nederland is momenteel zowel downloaden als uploaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal verboden zonder toestemming van de rechthebbende.

Bovendien is het nodig om te uploaden als je gebruik maakt van het torrent protocol, omdat clienten verbindingen van niet-uploaders weigeren.
Ik zou haast zeggen dat iedereen de rechthebbende massaal moet gaan aanschrijven voor toestemming. Hebben ze wat om zich mee bezig te houden... ;)
Laatst nog wat muziek gedownload. Ik wilde dit eigenlijk legaal doen, door contact op te nemen met de rechthebbende, maar kon deze niet vinden. Ook bij een poging om contact op de nemen met de zanger / componist gaf deze niet thuis. Graag zou ik in contact komen met deze zanger om te vragen wie de rechthebbende is die ik hiervoor moet betalen. O-)

Heeft iemand toevallig het telefoonnr of mailadres van Elvis? |:(
Laatst nog wat muziek gedownload. Ik wilde dit eigenlijk legaal doen, door contact op te nemen met de rechthebbende, maar kon deze niet vinden. Ook bij een poging om contact op de nemen met de zanger / componist gaf deze niet thuis. Graag zou ik in contact komen met deze zanger om te vragen wie de rechthebbende is die ik hiervoor moet betalen. O-)

Heeft iemand toevallig het telefoonnr of mailadres van Elvis? |:(
Bullshit ...

http://www.elvispresleymusic.com.au/ep_music.html

Zo moeilijk is het niet hoor !

[Reactie gewijzigd door FreshMaker op 9 februari 2015 16:00]

Je reactie suggereert dat downloaden legaal is, wat het natuurlijk ook is. Maar waarschijnlijk gaat het hier over het downloaden van films en muziek die niet vrijelijk beschikbaar is gesteld. en dat is toch ook in Nederland nu al wel een tijdje illegaal.

nieuws: Kabinet: Nederland heeft per direct downloadverbod
Zelf download ik natuurlijk ook niet want dat is illegaal ;)
Dat ligt eraan wát je downloadt. Een ISO van een Linux-distro mag je gewoon binnen hengelen hoor. Al weten we allemaal dat torrentsites vaak voor andere content gebruikt wordt dan alleen ISO's van Linux-distro's... :)
nou nog leuker zelfs als je de servers offline haalt wil niet zeggen dat je een website voor altijd offline haalt aka thepiratebay.org is weer operationeel :D.

link
https://thepiratebay.se/
TPB is weer terug dus ze gaan zich vast straks weer richten op TPB. Die zijn voor hun doen best lang uit de lucht geweest.
Nee, beide zullen aandacht krijgen. Zeker omdat veel mensen naar kickass zijn uitgeweken toen TPBdown was. Velen vinden het een prima alternatief en hoeven niet zonodig meer terug. Ook vertrouwd een deel het nieuwe TPBniet meer. Er zou daar nu wel eens teveel meegekeken worden.
En daar kwam ook nog eens bij dat TPB in de weken vóórdat ze offline gingen veel loze torrents/magnet links hadden. Ging je naar Kickass Torrents, dan kon je het gezochte wèl binnen vissen. De kwaliteit van TPB vond ik dus al tanende, en die van Kickass juist steeds beter worden.

TPB staat, nu ze weer online zijn, toch vol met troep? En inderdaad: je weet nooit wie of wat er nu met je mee kijkt...
Helaas wordt kat ook op andere manier geplaagd, http://torrentfreak.com/k...ca-takedown-purge-150201/

Echt een safe haven is het dus niet meer ;(
Ik gebruik altijd de shortcut http://kat.ph
Die werkt nu dus helaas ook niet meer.

Edit: Na browser chache te legen werkt het wel weer.

[Reactie gewijzigd door Tovergieter op 9 februari 2015 13:36]

Werkt aan deze kant prima...
Kat is wat mij betreft de prettigste torrentsite. TPB heeft alleen magnets, dat is lastig over te gooien naar je nas. En is erg vervuild met nep op het moment.
gebruik op kat ook de magnet links, met behulp van transmission addon geen probleem (synology). Transmission remote op pc/laptop geinstalleerd, en je klikt bij browsen aan wat je wilt, en staat gelijk in je nas... (natuurlijk puur theoretisch en technisch dan, want downloaden mag niet enz...)
Magnets is niet echt een probleem, als jij µTorrent of BitTorrent gebruikt heb je een map AppData\Roaming\BitTorrent bijvoorbeeld, hier worden .torrent bestanden aangemaakt van de zojuist toegevoegde magnet torrents, deze map bevat alleen de actief geladen torrents.
Bij mij forward die netjes naar kickass.to.. Misschien jullie cache refreshen?
Bij mij forward die netjes naar kickass.to.. Misschien jullie cache refreshen?
Of de Belgische DNS omzetten naar een openbare, zoals openDNS of Google ?
Vergeet dan niet je dns ook in ipv6 in te stellen, anders heb je kans dat het niet eens uit maakt.


Ik heb adsl, bovenbuur telenet.
We hebben een kabeltje tussen mekaars netwerk gehangen om aan mekaars nas te kunnen, dhcp op mijn router staat uit, ip's enz staan vast ingesteld op mijn pc's om conflicten te vermijden, enz.
Dns instellingen heb ik op google's dns gezet.
Alhoewel mijn dataverkeer over mijn eigen provider verloopt, krijg ik merkte ik toch te maken te hebben met de dns van telenet.
Zelfs als mijn bovenbuur bijna aan zijn maandelijkse limiet zat werd ik omgeleid naar de telenetpagina om hierover te waarschuwen, terwijl ik niet eens via telenet surf en mijn dns op 8.8.8.8 en 8.8.4.4 staan ingesteld.

Bleek dat dns verzoeken eerst via ipv6 geprobeerd worden, en dan van telenet response kreeg, ipv via de door mij ingestelde ipv4 ip's.

Ik ben op dit probleem gevallen omdat ik met het netwerk van mijn buur verbonden ben, en daardoor de telenetmeldingen toch nogal vreemd vond via mijn adsl verbinding, maar ik kan me inbeelden dat de gemiddelde telenetklant (half vlaanderen dus) er gewoon van uit gaat dat een door telenet geblokkeerde site ook via de dns van google geblokkeerd is, omdat die niet door heeft dat zelfs al heeft ie 8.8.8.8 ingesteld eigenlijk de telenet dns nog gebruikt wordt via ipv6.
Maakt dat verschil in mijn opmerking ?

ipv4 of ipv6, je moet jouw dns aanpassen op de manier dat het noodzakelijk is.
Anders moet je er ook een proxyverhaal bijzetten ...
Verschil niet, ik geef alleen aan dat ipv6 niet mag vergeten worden, omdat de meeste mensen dat waarschijnlijk doen.
Ik ging er eerst namelijk ook van uit dat als je 8.8.8.8 had ingesteld het dan wel goed zou zijn, en ik ben iets minder digibeet dan de gemiddelde persoon.
Wist jij dit wel dan?
Tja, als je iets wilt, moet je ervoor werken

Uiteindelijk leer je van alles onderweg

https://developers.google.com/speed/public-dns/docs/using
Werkt hier prima, kat.ph gaat gewoon naar kickass.to zoals al heel lang het geval is.
Nu wel, tot voor vandaag redirecte die naar .so en niet .to.
Werkt anders wel bij mij
Ja en dat werkt nu juist niet meer want die linkt weer naar de 'echte' kickasstorrents.

Edit:/ kat.so is alweer offline zo te zien.

[Reactie gewijzigd door alaintje op 9 februari 2015 13:02]

sssst! Misschien leest BREIN mee.
kickass.to werkte hier anders ook nog prima. Maar goed, mn nzb-site is ook nog gewoon in de lucht dus mij maakt het weinig uit. Gebruik torrents alleen voor dingen die ik niet meer binnen krijg.
Ik zat het bericht met verbazing te lezen omdat ik die url nog nooit had gezien. Ik gebruik ook al jaren kat.ph. :)
Wanneer gaat men nu eindelijk eens doorkrijgen dat al dat procederen en verbieden geen zin heeft.
Mensen zullen altijd wel een andere manier vinden om films, games etc te downloaden.
Laat ze dat geld dan ergens anders voor gaan gebruiken.
Anoniem: 415197
@dioser9 februari 2015 15:48
Volgens mij is de achterliggende reden dat ze het volk willen laten blijken dat downloaden illegaal is. Anders gaan mensen het straks normaal vinden, en zijn ze nog verder van huis.

In andere woorden: je moet je rechten actief beschermen, anders ben je ze kwijt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 415197 op 9 februari 2015 15:50]

Ik denk heus niet dat artiesten/filmmakers opeens failliet gaan als mensen alleen maar downloaden. Artiesten halen heel veel geld op met optredens, en filmmakers halen veel geld op door bioscopen. Games zijn dus het enige die erdoor lijden (alhoewel gierige Ubisoft/EA vragen nu vaak méér dan 100€ voor een spel)
Als mensen ALLEEN maar downloaden zoals je zegt dan gaan ze ook niet naar concerten en de bisoscoop. Er wordt dan helemaal goed zichtbaar hoeveel verlies die maatschappijen lijden.
Het is echter zo dat mensen nu eenmaal niet alleen maar downloaden zodat er voor de maatschappijen ook via andere wegen geld binnen komt. Maar dat is nog steeds een stuk lager dan wanneer men ook muziek en films netjes zou kopen/huren of legaal streamen via Netflix o.i.d..
Ik heb een Netflix-abonnement, maar daar zijn lang niet alle films op. Ook is de kwaliteit behoorlijk slecht (zelfs 4K House of Cards, Marco Polo en Breaking Bad)
Ik ga heus geen 20€ betalen voor een blu-rayfilm van 2 uur. Met die 20€ haal je een game binnen die je misschien 20-200 uur kan vermaken ;)

Een prijs van rond de 5€ max 10€ voor grotere films (zoals Hobbit) zou eerder eerlijk zijn.


Edit: Kijk echt uit naar 4K blu-rays, misschien is het dan tijd om een speler+legale films te kopen }>

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 9 februari 2015 16:52]

Ik dl ook illegaal maar ik spendeer VEEL MEER geld aan media en entertainment dan de gemiddelde Nederlander.
Piraten zijn ook gewoon de grootste klanten.
Te laat, in Nederland is het al heel lang gewoon hardstikke normaal om alles te downloaden. Ze doen hun best, maar buiten Tweakers(echt alleen hier heb je er een paar volgens mij) doet er echt helemaal niemand moeilijk over het schenden van copyrights.

Ik download zelf ook, vind dit hardstikke normaal. Maar ik betaal ook gewoon waar het kan, vind het niet zo netjes van mensen die 100% alles downloaden "omdat het kan", maar ze doen maar, als ik daarop ga tegen spreken word straks mijn vrijheid nog harder ingeperkt. Dat het uberhaupt verboden is geworden slaat kant nog wal.

Het blijft een vrijheid waar men vanaf dient te blijven.
Anoniem: 593965
@dioser9 februari 2015 15:42
Films download ik zelf altijd, maar als ik zie dat mensen bijvoorbeeld CS:GO downloaden vind ik dat gewoon triest. Zoveel moeite voor een spel die je al voor 2-3€ kan krijgen. Of andere oude games zoals San Andreas (Seriously?)

Al moet ik wel zeggen dat ik bijvoorbeeld Unity gedownloadt heb omdat er zoveel ophef over was, gelukkig anders was ik 60€ kwijt aan www.ubishit.com

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 593965 op 9 februari 2015 15:44]

Geweldige website, gebruik niet anders.. zou jammer zijn als ze het 'voorgoed' gaan sluiten.
Hier ook een fervent gebruiker, uitstekend vervanger van the Piratebay.
Denk dat Kickass zelfde gaat doen als TPB, constant verhuizen van .so naar .to of andere domeinnamen.
Ik kan iedereen adviseren Torrentz.com te gebruiken voor het zoeken naar torrents.
Torrentz.com is een meta search indexer die alle grote publieke torrent sites doorzoekt en waarna je makkelijk door kan klikken naar bijvoorbeeld kat of isohunt of piratebay of bijvoorbeeld bitsnoop.

Ik gebruik het al zo'n 6 jaar en het werkt perfect en is altijd online !
Ik kan iedereen adviseren Torrentz.com te gebruiken voor het zoeken naar torrents.
Torrentz.com is een meta search indexer die alle grote publieke torrent sites doorzoekt en waarna je makkelijk door kan klikken naar bijvoorbeeld kat of isohunt of piratebay of bijvoorbeeld bitsnoop.

Ik gebruik het al zo'n 6 jaar en het werkt perfect en is altijd online !
Torrentz is inderdaad een goede backup, maar zoals velen hier loopt er een automatische filter mee, die niet op die site werkt helaas ( geen api / rss )
Sonarr / Sickrage kunnen er dus niets mee.

Ik gebruik de site eigenlijk alleen maar als ik iets 'echt' niet meer kan vinden
Ging ThePirateBay voor dit soort problemen geen eilandje kopen om op die manier een eigen extensie op te zetten? Het lijkt me de enige goede oplossing om dit soort problemen te vermijden.
De enige goede oplossing is natuurlijk een goed werkende markt waardoor dit soort sites niet meer nodig zijn... (al zullen er natuurlijk altijd wel een paar overblijven die hoe dan ook illegaal blijven downloaden)
Antarctica? Volgens mij heeft niemand daar jurisdictie.
Dan moeten ze een goed eind van de basissen van anderen gaan zitten, criminaliteit valt onder de jurisdictie van de basis in de buurt. En daarbuiten valt het onder de jurisdictie van wie je pakt. En volgens mij is in elk land wat daar iets te zeggen heeft internet piraterij verboden.

Territorium vast claimen daar word em niet, de VS is agresief genoeg om ze daar lastig te vallen :)

Maar waarom zouden ze, je kunt (ook in europa) gewoon een eiland kopen en een soevereine staat stichten.

[Reactie gewijzigd door batjes op 9 februari 2015 21:03]

Anoniem: 16328
9 februari 2015 12:59
gebruikers kunnen via zoekmachines al snel de nieuwe websites vinden.
Of via Tweakers.
Yep, een favoriet van mii :
nyaa.se
Ik gebruikte altijd al de .to extensie, de .so extensie viel me pas vorige week op in de zoekresultaten :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee