'Microsoft test direct opslaan van bijlagen met OneDrive in Outlook.com'

Microsoft lijkt het voor Outlook.com-gebruikers mogelijk te willen maken om hun e-mailbijlages direct op te slaan in OneDrive. Deze functionaliteit zou momenteel worden getest: verscheidene gebruikers meldden de nieuwe feature te hebben gekregen.

Dat schrijft Neowin, die ook afbeeldingen in handen heeft gekregen van de nieuwe mogelijkheden in Outlook.com. Op de plaatjes is te zien dat er een optie is bijgekomen om e-mailbijlages in OneDrive op te slaan in plaats van te openen of te downloaden.

Het lijkt erop dat een selecte groep testers de functionaliteit heeft gekregen: lang niet alle Outlook.com-gebruikers kunnen nu direct e-mailbijlagen opslaan in OneDrive. Omdat Microsoft zelf nog niets heeft gezegd over zijn plannen, is onduidelijk of en wanneer de nieuwe feature uitkomt voor iedereen. Het is echter wel aannemelijk dat op termijn alle gebruikers de mogelijkheid krijgen, aangezien Microsoft al langer bezig is om zijn cloudopslagdienst in andere producten te integreren.

OneDrive kan al automatisch bestanden opslaan die zijn gemaakt in Office, zoals Word-, Excel- of PowerPoint-bestanden. De opslagdienst synchroniseert ook automatisch nieuwe versies van documenten en toont een versiehistorie.

OneDrive in Outlook.comOneDrive in Outlook.comOneDrive in Outlook.com

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

11-01-2015 • 10:14

37

Reacties (37)

37
35
21
0
0
10
Wijzig sortering
Ik hoop dat het ook uit te zetten is.
Ruimte, overzicht(?), onnodige 'backup' van iets dat eenmalig gebruikt hoeft te worden, voor een ander is.
Ik gok dan ook: zogenaamd voor de klant, maar eigenlijk voor big data mining...

[Reactie gewijzigd door notsonewbie op 23 juli 2024 13:26]

Het attachment zit sowieso in de cloud, alleen op een andere plek. Het lijkt me een handige feature om te zorgen dat je mailbox niet vol loopt en daarnaast alle attachment makkelijk terug te vinden zijn in onedrive.
Het bestand blijft ook bestaand als bijlage, dus voor de grootte van je inbox maakt het niet uit.
Zojuist even getest: In de OneDrive-folder wordt een subfolder 'Bijlagen' aangemaakt, waarin de 'gepuste' bestanden komen te staan. Helaas zonder verdere structuur, dus als je wilt voorkomen dat het een chaos wordt, zal je toch regelmatig orde moeten scheppen in de OneDrive-folder.
Outlook.com heeft geen opslaglimiet.
Bron? Ik heb 30GB in totaal.
Wat een onzin. De data staat al op Outlook.com, dus als ze het willen minen dan kunnen ze dit al lang. Dit is puur een feature voor de consument. Als je OneDrive gebruikt dan is dit handig. Dan download je het vanaf OneDrive. Anders download je het van Outlook.com en upload je het weer naar OneDrive.

Ik word wel een beetje moe van die doorgeslagen paranoia. Ja, Google verdient zijn geld met advertenties en om geld te verdienen willen ze weten wat je doet. Heb je daar geen zin in dan gebruik je dit soort diensten gewoon niet.
Hoezo? Het gaat hier om bijlages die in je outlook.com mail zitten, daar gebeurd dus al gewoon datamining op, net zoals google dat ook doet met gmail.....
Ik hoop dat het ook uit te zetten is.
Ruimte, overzicht, onnodige 'backup' van iets dat eenmalig gebruikt hoeft te worden, voor een ander is.
Ik gok dan ook: zogenaamd voor de klant, maar eigenlijk voor big data mining...
Uiteraard. De hele "cloud" is uitgevonden voor big data mining. Ze willen werkelijk alles van je weten en het automatisch naar de cloud overhevelen (met als excuus "dit heb je echt nodig want het is zo ongelofelijk handig, stel dat je iets kwijtraakt") is gewoon de zoveelste stap om je alle controle over je eigen gegevens te ontnemen.

Dat Google hier al eerder mee begon hoeft niet te verwonderen, die veelvraat zal echt niet rusten voor hij ook weet hoe lang je teennagels zijn op een bepaald moment. Wie weet wat er allemaal met je gegevens gebeurt eens ze in die cloud zitten? Je kunt er verhip niet eens zeker van zijn dat je er ooit iets echt kunt uit verwijderen, er zal altijd wel een of andere backup ergens te bemachtigen zijn. "For security reasons" en dergelijke.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 234453 op 23 juli 2024 13:26]

Het klopt misschien dat cloudaanbieders willen dat je alles, of in ieder geval zoveel mogelijk in de cloud zet. En het klopt dat als jij dat doet bij sommige aanbieders dat de privacyvoorwaarden nogal brak zijn. Maar het verdienmodel zit hem waarschijnlijk sterker in het leveren van de dienst, met al je data op de server van een ander, kan die ander je vragen te betalen voor toegang tot jouw eigen data, of 'sturen' om niet je eigengekozen software, maar hun programma's te gebruiken onder hun voorwaarden.
[...]
Uiteraard. De hele "cloud" is uitgevonden voor big data mining.
Echt waar? Goh, dan denk ik dat ik in de verkeerde business zit.

Als beheerder/aanbieder van managed cloud-services, kan ik je vertellen dat we op dit moment ongeveer 150 virtuele machines hosten voor onze klanten. Daar voeren we ook beheer/monitoring op uit. De inhoud van de machines is voor een gedeelte dus bekend bij ons maar heeft absoluut niets te maken met data-mining of andere privacy-gevoelige zaken die jij aanstipt. Van deze machines zijn er enkele waar ik niet eens op kan inloggen (of met zeer beperkte permissies) omdat de klant ervoor heeft gekozen deze zelf te beheren.

Sterker nog; een aantal van onze eigen corporate servers draaien op hetzelfde managed platform en op die servers ben ik Enterprise Administrator.

De documenten en andere zaken die op alle servers staan, zijn onderhevig aan een zeer strenge NDA waarvoor ik persoonlijk afgerekend kan worden als die informatie bekend wordt bij derden. Persoonlijk zal het me echt absoluut niets interesseren welke data er op die machines staat; mijn loon wordt betaald op basis van uptime van services en klant-tevredenheid.

Dat hele "cloud verhaal" van je, maar ook al besproken in veel andere nieuws-items hier en op verschillende forum-topics op GoT, moet je nog maar eens doornemen. Er is namelijk een wezenlijk verschil tussen de service die je afneemt in een cloud-based oplossing en het contract wat je ervoor getekend hebt als afnemer. Dat constante doem-denken of dat "de cloud" meteen gelijk staat aan data-mining en het afstaan van (persoonlijke) data aan de aanbieder, begint me aardig de keel uit te hangen.
Jouw verdienmodel is anders. De "gratis" aanbieders (e.g. Google) doen wel degelijk aan data mining voor targeted advertising e.d. Denk dat de schrijver wat dingen door elkaar haalt. Verder is er niks mis met een gezonde dosis skepsis.
Zolang maar heel transparant is waar de cloudaanbieder zijn geld mee verdient hebben we een keuze. Wij als bezoekers van Tweakers hebben niet meer dan een notie van de consequenties van gratis, al hebben wij dan in ieder geval een notie. Velen van ons zullen om die reden een betaalde oplossing kiezen.

Velen die niet bewust met IT gerelateerde materie omspringen realiseren zich niet eens dat ze diensten van een cloudaanbieder gebruiken. Ik ben wel van mening dat cloudaanbieders deze groep tegen zichzelf in bescherming moet nemen. Wat er enige tijd terug met foto's van artiesten gebeurde is tekenend daarvoor. Dit beschadigd niet alleen individuen, maar ook het imago van cloudopslag.

Alles kan gehacked worden is dan het geijkte tegenargument, ook een thuisserver of een in on premisis oplossing van een bedrijf. Op zich is dit waar. De buit is bij een cloudaanbieder alleen een stuk groter zodat de waarschijnlijkheid van criminaliteit in deze situatie toch groter is. Simpelweg omdat het beter loont en efficiënter is.

Waar welke bestanden opgeslagen moeten worden zou voor iedereen een bewuste keuze moeten zijn, ook voor de doelgroep van mensen met weinig IT kennis. Dit maakt dat deze IT kennis met taal en rekenen voor een burger tot de basis kennisset moet gaan behoren, wil deze burger zich in onze samenleving kunnen redden. Ik vrees dat dit besef in dit alfa-landje nog niet is geland.
Dat geldt dan alleen voor de google services, hun cloud dienst (voor VPS'en enzo) echt niet, dat is de markt waar @MAX3400 in werkt, hij beheerd niet z'n eigen services maar de server voor klanten die er hun services op draaien.
Dat de data gebruikt word om profielen te maken om zo gerichter advertenties te kunnen tonen heb ik niet zoveel moeite mee. Maar als je bedenkt dat Google in z'n jonge jaren kapitaal injecties heeft gekregen van investeringsfondsen(In-Q-Tel (IQT)) die bekend staan als inlichtingen dienst front. En er wetten zijn in de VS die bedrijven verplichten mee te werken met inlichtingen diensten en daar over te zwijgen...
De hele "cloud" is uitgevonden voor big data mining.
Dat is wel een hele grote misvatting. Natuurlijk wordt data mining gemakkelijker met cloud technologie, maar het is er zeker niet voor 'uitgevonden'. Ook zonder cloud technologie kun je prima data mining doen.
Waarom krijgen dit soort reacties toch altijd onmiddellijk -1? Omdat ze ingaan tegen de gemeenschappelijke opvattingen en opinies? Omdat ze ingaan tegen de culturele hypnose waar zovelen door in slaap gesust zijn? Als dat de reden is, dan is dat hele puntensysteem zo vals als maar kan, puur omdat het gebaseerd lijkt te zijn op "eens zijn met" of "leuk vinden" en niet objectiviteit als grondslag heeft. Dit soort reacties - ook al druisen ze in tegen de algemeen gangbare opinie - brengen in een discussie het broodnodige contrast aan, en dat alleen al geeft ze waarde. Een uitwisseling van opinies vereist nu eenmaal contrast, anders valt er niets uit te wisselen. Zonder tegengestelde mening zou je niet eens een eigen mening kunnen vormen. Zonder negatief heb je geen positief, dat is gewoon natuurkunde. Het toekennen van puntjes aan de hand van "dat vind ik fijn en dat niet" of "dat komt overeen met mijn ideetjes en dat niet" is gewoon kinderachtig lagereschoolgedrag.

Na al de onthullingen van de laatste jaren, na al wat er openbaar gemaakt en aan het licht gekomen is, na alle berichten van Snowden, Assange en andere klokkenluiders blijven er nog steeds massa's mensen geloven dat machtige bedrijven als Google en Microsoft je echt alleen maar leuke en nieuwe features willen aanbieden en verder geen andere bedoelingen hebben.

"Wij willen graag verder blijven slapen, wij willen graag blijven geloven dat er niets aan de hand is en dat we niets te verbergen hebben. Confronteer ons liever niet met afwijkende meningen of andere zaken die ons aan het denken zouden kunnen zetten. Laat ons slapen, meneer".

Niet te geloven eigenlijk.

(Vooruit, kom maar op met die -1. Je bevestigt er alleen het gezegde mee.)
Inderdaad, 'amen'.
Sowieso is de opzet van 0,1,2,3 een positieve opzet.
-1 is voor mensen die flamen of trollen, 0 voor hen die wel on topic zijn maar die foutief zeggen dat de wereld bijv. al voor 80% elektrisch rijdende auto's heeft.
Een 1 verdien je al als je gewoon ontopic bent! dus ongeacht of jouw mening die van een ander is, ook ik schreef al eerder, en kreeg wel -1's en nullen om de oren, dat men hier "met lange tenen gevoel en op de man stemt"
Jouw reactie (steen goede vind ik) is een nul denk ik, want het is grotendeels offtopic. Hoewel ik een +3 wil geven, klikte ik op +1 omdat ik het zuiver wil houden en hoop dat anderen, wi de schoen past trekke hem aan... zullen volgen.
Altijd goed om dit eens in de x tijd aan te kaarten overigens, en een ontopic reactie heb ik al gegeven. Dus ik ben ook benieuwd wat deze op gaat levren. Als het goed is 0 of 1, wie -1 doet... die kan beter nog even de pijl op de getallen laten rusten en lezen wat -1 en 0 eigenlijk _inhouden_.
Tevens is het jammer dat de niet-stemmers waarschijnlijk ook hier in de meerderheid zijn. En de wel stemmers, tja die zijn dus niet zelden van de wat vind ik? wat staat er? hoppa -1 of nul, op verkeerde gronden.
Microsoft heeft een ander business model dan google. Data mining hebben ze niet nodig.
Zowel Bing als MSN vertonen anders reclame, en even doorklikken op een linkje naast de reclame leert zelfs dat het om gepersonalizeerde advertenties gaat.
Lijkt me vrij gelijkaardig aan Google's business model...
http://choice.microsoft.com/en-GB
Klopt Microsoft verkoopt software en doet aan data mining want ze verkopen ook adds of wist je dat niet?
Hoe bedoel je "uit te zetten"? Als ik de screenshots zo zie is het gewoon een extra optie bij het opslaan van een bijlage. Dus i.p.v. alleen "View Online" en "Download" kun je nu ook kiezen voor "Save to OneDrive".

Het lijkt in de screenshots er niet op dat de bijlagen standaard worden opgeslagen op OneDrive. Alleen als je hier bewust voor kiest en dat doet bij het opslaan van elke bijlage.
Eigenlijk een beetje verbaast dat deze integratie nu pas op gang komt. Gebruik zelf Outlook.com (nog) niet, maar het lijkt me zo verrekte logisch dat de clouddienst outlook.com samen zou werken met Onedrive.

Maar heel goed dat dit nu gebeurt. Onedrive vergemakkelijkt net als bij Six9 de interactie met mijn werk. Ook de uitwisseling van mijn WP8 phone en laptop en desktop ervaar ik als een gemak.
In den beginnen vroegen ze met de online email, outlook.com, om ideeen.
Ik vertelde hen van zonnet.nl en dat dat opgekocht is, en samen met nog 2 op 1 webmail pagina zit.
Aldaar kan je je naam invullen en daarachter aanklikken @zonnet, of 1 van de andere 2
.
Bij zowel google als outlook.com moet je je hele email adres invullen als je zo prive-/-veilig mogelijk surft, en niet met cookies, auto form fill e.d. werkt.
Dat je daar het hele adres in moet vullen heeft ook te maken met diensten als Google Apps en Office 365, waarbij je een eigen domeinnaam kunt gebruiken. Het is natuurlijk niet te doen om al die aangesloten domeinen in een dropdown op te nemen :)
Bij Gmail.com is het niet nodig je volledige emailadres in te vullen.
Erg handig! Met Gmail kun al een tijdje bijlagen opslaan in Google Drive, zowel op de desktop als in de Android app: https://support.google.com/mail/answer/30719?hl=en

[Reactie gewijzigd door StephanVierkant op 23 juli 2024 13:26]

Handig wel, zeker, maar de titel van dit bericht deed mij toch even schrikken. Automatisch vind ik maar niets. Het is een handige manier om OneDrive te pushen, maar ik houd graag zelf de keuze of het naar OneDrive of naar mijn desktop gaat.

In dit geval is het automatisch dus iets anders bedoeld dan ik dacht.
Je kan nu kiezen of je het naar je desktop of je OneDrive wilt gooien.
Dat is inderdaad handig.

Edit: Trouwens even getest. Ik heb de feature nog niet,

[Reactie gewijzigd door HMC op 23 juli 2024 13:26]

De titel is inmiddels aangepast zie ik. Het ging inderdaad niet om automatisch opslaan. De implementatie zoals hij nu omschreven is, lijkt heel erg op die van Gmail/Google Drive.

Beter goed gejat dan slecht bedacht, zullen we maar zeggen. (no offence overigens)
Goede ontwikkeling, vooral voor het gebruik van persoonlijke Onedrive op mijn werk, als ik dan mijn mail check kan ik meteen de bijlagen opslaan in plaats van te downloaden een dan opslaan.
Anoniem: 24916 11 januari 2015 13:27
Ik heb Outlook.com op Nederlands staan, maar het is bij mij toch echt Save to OneDrive :-)
Dat wil zeggen dat een malware via onedrive mogelijks zaken kan lenen? Integratie is soms gevaarlijk.
Ik snap het idee er niet zo van... Dan heb je op je OneDrive een map met allerlei attachments die geen enkele relatie meer hebben met het mailtje waar ze uit komen? Hoe precies is dat handig?
Bij Gmail kun je bij het opslaan in Google Drive zelf een map kiezen waar het bestand in moet komen te staan. Wellicht is/wordt dit bij Outlook.com ook mogelijk.
Hoe dan ook is het m.i. makkelijker om het direct in OneDrive op te slaan, dan de bijlage eerst te downloaden en vervolgens weer te uploaden naar OneDrive.
Oh wel handmatig dus!

Ik ging er om de eoa reden vanuit dat de server dit automatisch voor je deed.

Als Gmail en Outlook.com nou es lief zouden gaan doen en beide zowel GDrive als OneDrive ondersteunen :)
Aha, dan snap ik je reactie! ;)
Wat mij betreft ondersteunen ze ook Dropbox, Copy, Box, ... :P

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.