Afbeeldingen tonen DDR5-reepjes van Galax waarop lego te klikken is

Galax lijkt met DDR5-geheugen in zijn Gamer RGB-serie voor de Chinese markt te komen waarop gebruikers smalle legoblokjes kunnen plaatsen om het naar eigen inzicht mooier te maken. Afbeeldingen tonen het geheugen in het rood en blauw.

De afbeeldingen tonen hoe er bovenop het komende DDR5-geheugen smalle legoblokjes te plaatsen zijn. Het gaat om geheugen met rgb-verlichting en doorzichtige blokjes kunnen deze verlichting doorlaten waarbij gekleurde transparante bricks de verlichting mogelijk kan beïnvloeden.

De afbeeldingen verschenen op de Chinese techsite Expreview, constateerde Videocardz. Ze tonen hoe de zijkanten van het geheugen een blokjesmotief heeft en dat het DDR5 Gamer RGB-geheugen in het blauw en rood beschikbaar komt. Dat zal in eerste instantie om kits van 2x16GB gaan, aangevuld met 8GB- en 32Gb-kits op een later moment.

Galax bracht eerder volgens Expreview een RTX 3090 Gamer-kaart uit waar lego op geplaatst kon worden. Die release bleef beperkt tot China en de verwachting is dat dit ook voor het DDR5-geheugen geldt.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

15-10-2021 • 12:06

106 Linkedin

Reacties (106)

Wijzig sortering
En dat wordt niet warm? Smelten de blokjes dan niet?
Het lego wordt pas zacht rond de 105 graden celcius. Dat moet wel goedkomen dus. (edit)

[Reactie gewijzigd door Rabbitto op 15 oktober 2021 12:22]

correctie: ABS wordt zacht rond 105° C (glasovergangstemperatuur), maar het smeltpunt ligt op 220° C.
Maar is het wel 100% ABS?

Bijvoorbeeld een test hier laat zien dat de ABS blokjes bij 55 graden al zwakker worden, en bij 85 al zichtbaar vervormen.
https://littleupgrades.com/do-legos-melt

Ook is de maximale temperatuur voor ABS vaak rond de 80 graden, ondanks de glass transition van 105 C.

[Reactie gewijzigd door Christoxz op 15 oktober 2021 12:38]

Maar is het wel 100% ABS?
Lego gebruikt meerdere materialen voor hun onderdelen, afhankelijk van het type onderdeel:
https://www.lego.com/en-b.../product-safety/materials
Dat weet ik, maar de vraag is of hun ABS blokjes wel 100% ABS is, aangezien de ABS blokjes al bij 55 graden zwakker worden.
Zonder additieven haalt ABS net de 60°C.
Er worden vaak toevoegingen gedaan voor bijv. UV-bestendigheid, de maximale gebruikstemperatuur te verhogen tot ongeveer 80°C (vaak met glasvezels), of de spuitgietbaarheid te verbeteren (met een lagere max. gebruikstemperatuur tot gevolg).
Dat is het smeltpunt, maar het word al zwakker bij 55, en bij 85 verandert de vorm.
Bron

Het is dus zeker voor te stellen dat deze gaan vervormen in een PC met onvoldoende airflow.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 15 oktober 2021 12:31]

Ik kan me niet voorstellen dat een kast binnen warmer dan 50 graden wordt, ook eentje met slechte airflow niet.
Zet je PC in de zomer met 30° aan, laat hem ff volle-poele rekenen (speel een leuke shooter oid) en hang na een halfuurtje een temperatuur meter in de buurt van je geheugen.
Zou ik eens moeten doen ja. Online kan ik er niet veel over vinden, en dat wat ik wel kan vinden spreekt over een graad of 40.
Mijn geheugen heeft gewoon een tempratuursensor en tijdens geheugen intensieve taken word deze rond de 52c, dus echt wel heter dan een graad of 40
Dat is de chip op het geheugen zelf, de lucht eromheen komt daarbij echt niet in de buurt.
Dit is de tempratuursensor die waarschijnlijk niet in de ruwe memory ICs zit, maar wel op de PCB. Deze lijkt mij direct verbonden met de heatspreader waardoor deze denk ik niet niet meer dan een paar graden kouder is. Je zou kunnen zeggen dat de tempratuursensor de heatsink meet
Zelfs dan, de lucht in de kast is ook niet zo warm als de heatsink.
Yep, had ik een paar jaar terug veel last van met de warme zomer... (pieken tot 55-60°C gehad) Extra ventilatoren toegevoegd, paar componenten van plaats verhangen, en de boel blijft nu mooi onder de ~40°C tijdens het gamen.
Volle Pulle rekenen doe je niet door een shooter te spelen, maar door tegelijk Cinebench en Furmark te draaien.
Menig kleine ITX kast heeft vrij weinig airflow (is ook vaak de bedoeling i.v.m. geluid). Vaak zijn er maar 1 en soms als je mazzel hebt 2 ventilatoren aanwezig. Deze zijn dan voor het totale systeem (ook processor warmte). Alle warmte wordt om het systeem stil te houden vaak pas op echt koelen gezet zodra het een bepaalde waarde in temperatuur behaald heeft. Deze temperatuur is vaak richting de 60 a 65 graden Celsius. De lucht temperatuur is dan echter nog niet die temperatuur maar richting de 50 graden Celsius komt het toch echt wel. Zeker de settings om een systeem stil te houden zijn er zo op gebaseerd dat temperatuur iets meer oploopt.
Jup, ik heb wel eens ABS (geen LEGO overigens) vervormd met een haarföhn. Die gooien geen 100 graden op je hoofd. Maar qua locatie zal het denk ik wel meevallen. Het is maar RAM. De échte hitte komt van CPU en GPU, en om daarmee je kast hoog te stoken, dan moet je airflow wel echt heel slecht zijn.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 15 oktober 2021 12:58]

Zelfs met onvoldoende airflow wordt de binnenkant van een kast geen 50+ graden. Dan zou je het letterlijk als oven kunnen gebruiken en zou je je verbranden als je het aanraakt. De hitte van 100C wordt alleen geraakt op het component zelf (GPU/CPU) en wellicht de chips op RAM zelf (al vraag ik me af hoe je die 100c gaat krijgen) en niet het plastic eromheen. De hitte neemt na een paar millimeter door de lucht al enorm af.
Hij zit bovenop de heatsink van het geheugen. Die zou warmer moeten worden dan de binnenkant van de kast, maar in ieder geval geen 85 graden.
Die nopjes lijken me niet onderdeel van de heatsink, dat zou enorm slecht gedesigned zijn dan. Aan de renders te zien lijken ze van een ander materiaal dan de heatsink zelf.
50 graden is bijna te heet om vast te pakken he.. als je case zo heet wordt zit er sws iets niet goed..
Lego is niet puur ABS. Zit ook polyethyleen in en/of acryl. De (semi-) transpante blokjes zijn zelfs vrijwel helemaal van acryl.
Lego begint onder lichte druk al licht te vervormen bij ongever 45 graden Celsius, waardoor de noppen de klik-kracht/grip verliezen en loslaten.
Het wordt echt voelbaar zacht en plastisch rond de 80 graden.

Gezien de temparaturen in de gemiddelde PC kast zullen de Lego blokjes spontaan van de RAM strips vallen.
Daarom binnenkort ook de Lego Builder: PC-Edition sets samen met de programmeerbare motortjes. Kan je de kids warmmaken voor een toekomst in de IT.
:+
Op zich zou een Lego-achtig materiaal voor een PC-kast niet zo slecht zijn, mits dat specifiek aangepast wordt voor airflow en standoffs.
Wel grappig :) Lego bouwen in je PC :P
Dit word het nieuwe RGB, neem dat maar van me aan ;)
Mag hopen dat de gemiddelde PC-kast geen 45C+ is.
Beetje plastic zoals ABS mag je flink opstoken voordat het zoiets gaat doen. Dat haalt die RAM niet op dat punt. Beetje airflow koelt het al genoeg af ook.
Warm is geen issue, erg heet, zeker wel. ligt er ook aan wat voor plastic er wordt gebruikt in de (namaak) Lego blokjes.

Bron:
https://littleupgrades.com/do-legos-melt/
https://www.youtube.com/watch?v=hNstZ9gTsjw
Heatsinks van geheugen modules worden niet zo heet. Zelfs onder volle belasting kan je ze nog vastpakken qua temp. (note natuurlijk nooit aan te raden om onderdelen in een pc aan te raken als die aan staat tenzij je weet wat je doet.)

[Reactie gewijzigd door Astennu op 15 oktober 2021 12:33]

En dat wordt niet warm? Smelten de blokjes dan niet?
Een goede airflow is alles.
Warmte van uit het dram blijft toch geproduceerd worden onder de blokjes? Dan heb je toch niets aan air flow?
Lijkt mij ook, je ram isoleren met Lego staat lijnrecht tegenover het koelen van ram door airflow en heatsinks.
Alleen isoleer je dus maar een heel smal reepje aan de bovenkant dus effectief is de koeling misschien 3% minder, niet echt haaks op normaal maar gewoon ietsie pietsie minder effectief. En waarschijnlijk alsnog een stuk beter dan ram wat helemaal geen heatsinks heeft en dus nog een veel kleiner koeloppervlakte heeft...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 15 oktober 2021 12:49]

De legoblokjes zitten op de smalle rand en er zitten flinke heatspreaders over de chips. Een kleine airflow is al voldoende om de reep ruim onder het smeltpunt te houden. Gelukkig maar, want als de chips heet genoeg worden om lego te laten smelten hebben de geheugenchips een vrij korte levensduur.

Echte lego begint bij 180 graden celcius wat zachter te worden. Bij 240 is het vloeibaar.
Ik vermoed dat je fahrenheit en celsius door elkaar haalt. Want Lego kan die temperaturen echt niet aan.
Tot 180 graden celcius blijft Lego zijn vorm behouden, mits er geen druk op wordt uitgeoefend. Het materiaal wordt wel zachter en kan door interne temperatuurverschillen iets van vorm veranderen. Alleen de gele blokjes hebben een iets lagere smelt temperatuur.
Normaal ABS smelt bij 120 graden, de ABS variant die Lego gebruikt smelt bij 150 graden. Door toevoegingen van de kleurstof en het uitdampen van stoffen bij de productie stijgt het smeltpunt tot 170 (geel) tot 185 graden (rood), Smeltpunt wordt gedefinieerd als de temperatuur waarbij het materiaal zonder er druk op uit te oefenen zijn vorm niet meer kan behouden.

Bij de productie van Lego (spuitgieten) gebruikt men afhankelijk van de kleur temperaturen tussen de 220 en 240 graden. De mal wordt gekoeld tot 150 graden voordat de blokjes eruit worden gedrukt.

Voor gebruik op geheugenreepjes die ook al van heatspreaders zijn voorzien moet er dus geen enkel probleem zijn. Let er wel op dat je echte Lego gebruikt en geen Chinese namaak. Die smelten veel eerder!
Warmte van uit het dram blijft toch geproduceerd worden onder de blokjes? Dan heb je toch niets aan air flow?
Met een goede airflow worden de blokjes aan de buitenkant voldoende gekoeld.
Ik heb een ThermalTake Core P7 case, uit ervaring daarmee weet ik Airflow zelf overrated is, en voegt vrijwel niets toe aan de totale koeling van je PC, wel moet je component koeling in orde zijn.

Mijn geheugen staat zijn warmte af aan de omgeving zonder daar enige verdere airflow overheen gaat (met een Core P7 is dat redelijk lastig om airflow genereren), worden deze niet veel warmer als 55 graden bij stevig potje gamen. In begin was ik absoluut bang door deze ccase geheugen te weinig koeling zou krijgen, en overwogen een watergekoelde header te kopen voor het geheugen, maar uiteindelijk niet gedaan, omdat het geheugen zonder airflow dus nooit boven die 55 graden uitkomt.

Juist omdat ik een CoreP7 heb, heb ik aardig wat tempratuur sensoren geplaatst op mijn Loop en case zelf, en had verwacht bij het bouwen dat ik absoluut met tempratuur problemen zou aanlopen, daarom ook een ietwat zwaardere koeling gekocht als nodig, met als resultaat uiteindelijk de temps juist zelfs lager zijn als een gemiddelde PC, ondanks ik dus 0.0 airflow heb in deze Core P7 case.

Achteraf gezien was waren mijn angsten die deze core P7 zou kunnen veroorzaken absoluut ongegrond, en ben ik overboord gegaan met een iets te overdreven koelsysteem op die case, had hierop absoluut kunnen besparen achteraf. Goed beter achter af te veel koeling als te weinig denk ik dan maar.
NEE, want zelfs het goedkoopste plastic begint pas te smelten vanaf 180 graden Celsius
lego is ABS, en smelt pas vanaf 240 Celsius

Als je computer zo heet word dat deze smelten dan zijn je ventilatoren ook gesmolten.

De enigste PC waarin deze echt smelten is de originele NZXT H1.
maar niet om de reden van de Hitte van de CPU/GPU/RAM.
Ja doei.. plastic kan vanaf 120 graden C al prima smeulen, roken, en vervormen hoor.
En welke PC wordt warmer dan 120 graden, waarbij alle onderdelen deze temperaturen bereiken??

Als je PC zo heet wordt is er veel meer mis met je PC.
'Plastic' is tegenwoordig een breed begrip. Een boterhamzakje is bijvoorbeeld van ander soort plastic dan je keycaps van je keyboard en heeft dus andere eigenschappen wanneer het op temperatuur aankomt..
Ja dat is dan ook weer zo... sommige plastic bakjes overleven idd de vaatwasser al niet.
Over het algemeen vervormt lego al een beetje boven de 50-60 graden Celsius.
Nee hoor die kunnen best wat hebben. Ik ben Lego fan en het klinkt leuk voor in een Lego theme build, maar echt heel veel kun je er ook weer niet mee.
ABS gaat doorgaans mee zonder problemen tot 80 C, en smelt pas tegen de 180. RAM wordt vaak niet zo heet, laat staan in een geventileerde behuizing. Ik zou me eerder zorgen maken over de tolerantie in de LEGO vorm.

[Reactie gewijzigd door kornelisjann op 15 oktober 2021 12:15]

RAM dat >100 °C wordt? Lijkt me onmogelijk
ABS waarvan Lego is gemaakt smelt pas rond de 200 graden. Tegen die tijd hebben je ram-chippies zichzelf al 2 keer van de print losgesoldeerd.
The lead-free solders melt at higher temperatures of about 217°C/422°F compared to 183°C/361°F for the lead-based option. The PCB materials and electronic components must therefore be able to withstand the higher temperatures.
en alles uit de fabriek is RHOS tegenwoordig, dus zonder lood.
Och, is enkel op de bovenkant. Zo warm komt die niet :)
Lego is van ABS, en volgens mij ligt het smeltpunt daarvan ergens tussen 220-260 of zo, dus dat smelten zal wel meevallen ;)
Als de blokjes smelten, is je geheugen al kapot...
Lego is gemaakt van de kunststof ABS. Het smeltpunt van ABS is ongeveer 100-110 graden. Om het door spuitgieten in een vorm te persen wordt het verhit tot 180-260 graden Celsius. Wist ik ook niet; net even bij elkaar Ge-google-d

Edit vanwege spuit elf gevoel

[Reactie gewijzigd door qbig1970 op 15 oktober 2021 17:33]

Anoniem: 1367312
15 oktober 2021 12:36
Mag ik vragen waarom je heatsinks plaatst op een geheugen module, en dan een deel van de sink weer gaat volproppen met materialen die de warmte niet goed kunnen doorgeven?
De lego is enkel op de bovenkant. Dus niet op de sink.
Ram wordt niet zo vreselijk warm. Als dit een probleem zou vormen zouden ze wel een grotere heatsink erop plaatsen. Daarnaast is DDR5 ook weer iets zuiniger en zal het ook wel iets minder warm worden, al zal dit minimaal verschil zijn.
Voltage Controller zit vanaf DDR5 op de stick zelf, dus die gaat warmer worden dan DDR4.
Ah goed punt. Al verwacht ik niet dat het problemen gaat geven.
Hangt misschien ook van de snelheid v/d sticks af, al lijkt het me vooral voor de hand liggend dat je ze dan niet middels een overclock/overvolt tot t gaatje wilt persen :p
En allicht wat meer oppassen wanneer de cpu middels een waterblok gekoeld wordt en zodoende minder airflow bij de ramsticks aanwezig kan zijn :)

[Reactie gewijzigd door Annihlator op 15 oktober 2021 17:01]

Op hoeveel LEGOHz draaien deze reepjes?
Niet mooi maar zal vast goed verkopen. Had wel beter geweest als de onderkant meer kleur neutraal had geweest aangezien je zelf met blokjes de kleur kan bepalen van je build.
Wauw ik kan niet wachten om dit in een kast te stoppen die uit het zicht staat onder mijn bureau :+
Gaat dit om echte lego, of om discount lego
Ik betwijfel dat er een licentie is, dus het zal wel om "discount" lego gaan.
Zolang het compatibel is qua ‘interface’ kan je die blokjes vast gewoon door elkaar gebruiken :)
Het zal je verbazen (of niet ;)) maar "discount" Lego is er berucht in dat dingen vaak net niet passen.
Buiten dat ook kans op andere (verboden in Europa) stoffen erin, niet dat dat veel uitmaakt voor ram, wel mocht je je kinderen ermee willen laten spelen.
Ik had eigenlijk verwacht dat ze dat zo mixbaar mogelijk zouden maken - is voor mij al heel wat jaren geleden dat ik Lego gebruikt heb. Toch iets waar ik dan op moet letten als die tijd weer komt… :)
Dat is echt extreem overtrokken. Misschien dat dit het geval was 10+ jaar geleden, maar tegenwoordig is dat echt niet het geval.

Ik heb beide, en ja Lego is fijner, maar niet passen ben ik niet tegengekomen. En ja ik heb zat blocks van verschillende merken.
Alle lego die niet door LEGO ® is gemaakt, is neplego ;)
Lego is een merk. Zij gebruiken ook gewoon de term 'bricks'.
Dus? Welk punt probeer je nou te maken? Neplego is lego waar geen LEGO op staat en niet door LEGO gemaakt is. Als je dat gaat proberen te weerleggen, zou je ik je aanraden met de advocaten van LEGO te gaan praten. Die kunnen je alles vast haarfijn uitleggen.

Ohja, en ik zeg *niet* dat deze repen geen bestaanrecht hebben ofzo. Ik legde alleen even uit wat neplego precies is.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 18 oktober 2021 02:59]

Je begrijpt het niet. Er bestaat geen 'neplego'.

Dat is hetzelfde als zeggen dat een Android tablet een nep Apple is.

Want 1, is een brick niet een 'lego', het is een product gemaakt door Lego, en 2 is er niets neps aan, het is gewoon een brick die niet gemaakt is door Lego.

Je gebruikt tweemaal foute terminologie. Dat is mijn punt.

Verder hilarisch hoe je denkt dat de advocaten van Lego hier iets in kunnen weerleggen. Bricks maken is volkomen legaal. Wat niet legaal is hun sets kopieren en verkopen. Maar het is volstrekt legaal om een set te verkopen waar je de rechten voor hebt, met zelfgemaakte bricks.
Deze sets worden ook gewoon verkocht in Nederland.

Maargoed, neplego bestaat niet, dat zou betekenen dat er een nep versie is van het bedrijf Lego. Dat klinkt als oplichters die iego.com hebben, dan met een hoofdletter i je proberen op te lichten.
maakt niet uit, patent op de klassieke lego blokjes is al jaren en jaren verlopen, iedereen mag dat maken en op de markt brengen
Dat is niet helemaal waar, Lego heeft wel degelijk nog diverse patenten waardoor het nep lego constructief niet helemaal identiek is.
ik bedoel puur het klassiek nopjes blokje, op o.a. sommige elementen van lego technic en andere series hebben ze idd nog enkele patenten.
ook het klassieke blokje, de constructie van het klikken hebben ze nog steeds patenten op, draai een echt lego blokje en een nepperd eens om. zijn niet identiek, en met een reden, patenten.
Sowieso dezelfde form-factor, dus theoretisch gezien past alles erop ;)
Beide, discount lego is hetzelfde patent alleen zijn soms de tolerances niet echt geweldig. (is beter geworden) Maar ik denk niet dat dit een samenwerking is met het Lego bedrijf.

[Reactie gewijzigd door [Remmes] op 15 oktober 2021 12:17]

Word wel leuk de transparante 1x1 studs gebruiken, met elke stud een andere kleur.

of zelf via transparant filament iets 3d printen.
niet helemaal, lego heeft nog diverse patenten, daarom klikt dat nep lego meestal zo waardeloos.
Bovendien mag je alleen blokjes van LEGO zo noemen. De rest zijn klembouwstenen :)
(Held der Steine kom d’r maar in…)

[Reactie gewijzigd door GeeBee op 15 oktober 2021 21:22]

Ik denk dat Lego dit niet zo'n goed plan vindt. Ze zijn erg scherp op copyright infringements. Ben benieuwd maar als het tot China beperkt blijft dan komen ze er wel mee weg. Je recht halen in China is voor een westers bedrijf een mission impossible.
Zolang ze het Lego merknaam niet noemen mag dit, het patent op de vorm is namelijk verlopen.
niet helemaal, het klik mechanisme heeft lego nog steeds patenten op. daardoor klikt dat nep lego zo waardeloos. Deed het originele lego ook tot ver in de jaren 70. Die blokjes moet je niet gebruiken in je modernere lego.
Het patent op Lego is reeds vervallen, wat inhoudt dat iedereen blokjes mag maken die er zo uit zien.
Niet helemaal waar, ze hebben nog diverse patenten waardoor het nep lego niet helemaal identiek is.
Mission impossible zeker niet. Grote leveranciers zoals Lepin zijn hierdoor geforceerd geslotem.
Verkoop je sets op Aliexpress die gestolen zijn van Lego, dan worden deze constant, inclusief de shop, verwijderd.

Vergeet niet, het verkopen van blokjes is gewoon legaal, dat maakt het complex omdat ze wel goed moeten aantonen dat de maker/verkoper dingen verkoopt waar ze de rechten niet voor hebben.
Zoals ik het zie heb je dit RAM in een rode en een blauwe versie.
En kan je bovenop (alleen daar) een reepje platte lego blokjes klikken...
Zo dat heb je goed gezien!

Edit: Sorry flauw, maar dit staat echt letterlijk in het artikel en op de foto's.

[Reactie gewijzigd door Xm0ur3r op 15 oktober 2021 13:31]

Hele vroege 1 april grap? :+
Waarom hebben grote bedrijven zo veel slechte renders

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee