Disney komt in 2023 met Star Wars-film over Rogue Squadron

Disney heeft tijdens de Disney Investor Day 2020 nogal wat nieuwe content aangekondigd, waaronder de komst van de volgende Star Wars-featurefilm. De film, genaamd Rogue Squadron, komt in december 2023 uit en gaat over de gelijknamige groep elitepiloten van de rebellen.

Disney meldt dat Rogue Squadron in december 2023 uitkomt en dat de film geregisseerd zal worden door Patty Jenkins. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de Wonder Woman-films. Op Twitter zegt ze in een korte teaservideo dat ze de ambitie heeft om van Rogue Squadron 'de meest geweldige gevechtspilootfilm aller tijden te maken'. Vervolgens doet ze een helm op van de piloten van de rebellen uit de Star Wars-films en loopt ze op een vliegveld naar een X-Wing die op de startbaan staat, omringd door reguliere vliegtuigen.

Op StarWars.com laat Lucasfilm weten dat de film Rogue Squadron een nieuwe generatie starfighterpiloten zal introduceren in de fase waarin ze hun strepen verdienen en hun levens op het spel zetten in een 'grensverleggende en thrill ride met hoge snelheid'. De film zal de saga in een toekomstig tijdperk manoeuvreren. Verder worden nog weinig nadere details over de film gegeven.

Rogue Squadron is de naam van een squadron van gevechtspiloten van de Rebel Alliance die door Luke Skywalker tijdens de Galactic Civil War is opgericht. In de Star Wars-films is deze groep vooral te zien tijdens de Batlle of Hoth in The Empire Stikes Back. Al zal de naam Rogue Squadron vermoedelijk ook gamers bekend in de oren klinken. In 1998 kwam namelijk de game Star Wars: Rogue Squadron uit. In die game moeten spelers in allerlei verschillende vliegtuigen kruipen en missies uitvoeren die plaatsvinden in de tijdsperiode van tussen de originele Star Wars-film en de daaropvolgende The Empire Strikes Back-film.

Disney heeft daarnaast nog veel meer nieuwe Star Wars-content aangekondigd, waaronder een serie genaamd Andor, die in 2022 op Disney+ verschijnt. Het wordt een spionagethriller waarin acteur Diego Luna weer de rol van rebellenspion Cassian Andor uit de film Rogue One speelt. De productie van Andor is drie weken geleden begonnen in Londen.

Verder is er meer informatie naar buiten gekomen over Obi-Wan Kenobi. Deze serie gaat over de gelijknamige jedi-ridder, maar zal ook acteur Hayden Christensen bevatten die weer in de huid van Anakin Skywalker of eigenlijk Darth Vader kruipt. De productie voor deze serie moet in mei volgend jaar beginnen en de gebeurtenissen spelen zich af tien jaar na de gebeurtenissen uit de film Revenge of the Sith.

Door Joris Jansen

Redacteur

11-12-2020 • 08:41

61 Linkedin

Reacties (61)

Wijzig sortering
Dan hoop ik dat Disney wel 1 ding doet en dat is die film door John Favreau laten produceren en/of laten schrijven. Die naam wordt echt veel te weinig genoemd... John Favreau zou je bijna volledig verantwoordelijk kunnen noemen voor de succesvolle start van de MCU want Iron Man 1 & 2 zijn van zijn hand, maar hij is ook het brein achter The Mandalorian. In mijn boekje is John Favreau een van de meest geniale film/tv producenten die we hebben, die man weet heel goed vast te pakken wat de fans willen zien... maar je hoort zijn naam bijna nooit genoemd worden in discussies over goede film schrijvers en producenten.
Ik snap niet dat Favreau zo opgehemeld wordt voor The Mandalorian. Ja het ziet er prachtig uit, maar het verhaal vind ik zeer zwak.
Meeste afleveringen in S2 wilt Mando iets weten van een persoon, moet dan eerst een gunst doen, wordt hij doorgestuurd naar de volgende planeet en ondertussen gaat zijn ship kapot.
Ben ik wel gedeeltelijk met je eens... seizoen 2 is tot nu toe niet zo sterk als seizoen 1 vanwege de herhaling van bepaalde dingen iedere aflevering, maar mag wel gezegd worden dat het wel 'het leven' van een Mandalorian is, het zijn immers krijgers en bounty hunters.

Maar die mening over seizoen 2 heb ik sinds de aflevering van vorige week wel bijgesteld want aflevering 6 van het 2e seizoen was echt een knaller van een aflevering. Zal geen spoilers weggeven...
Haha, ja dat is precies wat ik ook dacht na een aantal afleveringen. Op zich geen punt, mits de "side quests" interessant en goed in elkaar zitten, maar dat is idd niet echt super. Punt is dat je al die karakters niet kent en dus geen band opbouwt en dan maakt dat ook de hele setup van dat verhaal wankel. Dus ik begrijp de ophemeling ook niet zo.
Dat is ook een van de elementen achter de klassieke "western-setting", de vreemdeling komt het dorp in, lost wat lokale problemen op en met wat hij leert/te weten komt ondertussen vervolgt hij zijn weg.
Niet alleen John, maar ook Dave Filoni weten precies wat ze doen. John heeft ook een heel team directors. Iedere aflevering is door een andere director geschoten.
Ik deel die mening echt totaal niet, ben echt absoluut geen fan. Hoop juist dat het door iemand anders gemaakt gaat worden.
Dan ben je echt 1 van de weinigen... The Mandalorian scoort heel goed, ook onder de 'hardcore' SW fans. De sfeer is helemaal on point, ook de wijze van veel gebruik van praktische special effects enzo waardoor het een heel sterk gevoel geeft van de originele trilogie.

Maar goed, over smaak en meningen valt niet te twisten ;)
Dat mag. Ik heb dat met de laatste star wars films. Mandolorian raakt bij mij juist wel een goeie snaar.
Wat ben je toch lekker rebels, super 'edgy' :/
Favreau (en Dave Filoni) gaan in ieder geval de series Ahsoka en Rangers of the New Republic produceren :)

https://www.starwars.com/...casfilm-projects-revealed
Dit soort films en series verdienen het dicht bij de boekenreeks te blijven. Wat minder Mary Poppins en wat meer Dark Knight. In potentie zit er zoveel in, maar ben bang dat het een hoog familiegehalte zal krijgen.
Aangezien ik "Leer lezen met Star Wars" in de bieb heb zien staan kun je daar wel op rekenen ja.
https://www.bol.com/nl/p/...G1K3-QmjyIt0aAtLlEALw_wcB

Serieus, welk gestoorde persoon gaat dit gebruiken om hun kinderen te leren lezen?
Je gebruikt het niet om de basis van het leren lezen bij te brengen, maar het kan kinderen die lezen niet leuk vinden over de streep trekken om toch iets te lezen omdat het over hun favoriete personages gaat. (ja kinderen komen al jong in aanraking met star wars gezien de hoeveelheid tekenfilms, legosets en ander speelgoed..)

Zo zijn er ook duizend-en-een boekjes over Disney-figuren, Marvel-helden, Nijntje, Lego, enz.
Ik heb geen enkel probleem met lekker simpele media om kinderen aan het lezen te krijgen. Ik las vroeger bijna niets anders dan Starwars boeken. Heerlijk.

Echter, die specifieke Starwars media is niet geschikt voor kinderen in de leeftijd die op dat niveau nog lezen. Zie ook de kijkwijzer:
http://www.kijkwijzer.nl/...kens/page26-0-252772.html
Dus om het geschikt te maken hebben ze het waarschijnlijk flink moeten uitkleden, maar dan wat voor nu heeft het dan nog? Maak dan gewoon media met een onderwerp geschikt voor die leeftijd.

Dat is net zo raar als Starwars Lego voor 4+. Starwars is niet geschikt voor 4+. Een verantwoordelijke ouder gaat geen 4 jarige laten zien hoe Anakin levend verbrand, of hoe de Darth Vader zich een weg door troopers heen hakt.
Die kinderen kunnen wel Rebels kijken, en voor die groep is dat boekje dan wellicht wel interessant.
Het zou voor Starwars heel wat beter zijn als Disney een duidelijke doelgroep neemt en daar de media op richt in plaats van stukjes media die wel en stukjes media die niet geschikt zijn. Het is verwarrend en imo zelfs gevaarlijk.

Al die nieuwe media die is aangekondigd is (zo op het eerste gezicht) ook niet geschikt voor die leeftijd. Disney moet Starwars minder richten op de allerjongsten en meer op de tieners en volwassen die denken dat ze tieners zijn.

Meh, misschien ben ik wel het typische voorbeeld van old man yells at clouds.

[Reactie gewijzigd door Darth TNT op 11 december 2020 11:47]

Er zijn ook star wars Lego tv series.
Oh dat is waar ja. Die zijn grappig. :)
Haha.... Episch. Mijn dochter gaat ook helemaal op in het Star Wars universum. Jammer dat ik dat boek vroeger niet had :+ .Nee. Zonder gein, wel grappig gevonden.
Zag dat er 6 nieuwe films/series aan komen, dat is natuurlijk mooi :) maar waar haal ik alle tijd vandaan ;)
Maar het zal denk ik meer content zijn voor meer verschillende doelgroepen, of het echt familie films/series worden weet ik niet, hoop van niet het is en blijft Star Wars
Als je hier al geen tijd meer voor hebt heb ik slecht nieuws voor je... Hier staan al tien nieuwe films en series op de lijst :+
https://www.starwars.com/...casfilm-projects-revealed
Ah ja oké... tijd voor een sabbatical _/-\o_ lol
Als je hier al geen tijd meer voor hebt heb ik slecht nieuws voor je... Hier staan al tien nieuwe films en series op de lijst :+
https://www.starwars.com/...casfilm-projects-revealed
Ja en ik zal er geen een van gaan kijken, ik ben helemaal genezen van de Disney Star Wars film reeks, na Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017), hoef ik niks meer te zien van Disney Star Wars films, ze hebben het voor mij en vele ander Lucas Star Wars fans de film reeks helemaal gesloopt, vond Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015) al niet zo heel veel aan, omdat het gewoon weer een Star Wars film was met WEER een Death Star, had meer dan genoeg van de Death Stars gezien in de twee oude Star Wars films, en je echt kon zien dat de oude characters allemaal dood moesten, want ja de nieuwe characters moesten alles zijn, en dat ging niet als de oudere en betere characters er nog waren, heb god zij dank Solo: A Star Wars Story (2018) en Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker (2019) niet in de bioscoop gezien, wat een vreselijke Star Wars films zijn dat vind ik, was er helemaal van genezen na de andere vreselijke Star Wars film Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi (2017), voor mij zijn er maar 3 echte Star Wars films (Star Wars: Episode IV - A New Hope (1977), Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980), en Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983), en dan gaan de nieuwere Star Wars films van George Lucas ook nog wel, de rest buiten om Rogue One: A Star Wars Story (2016) wil ik vergeten.

Heb de 6 Star Wars films van George Lucas ook allemaal op Blu-ray, en blijven goed, maakt niet uit hoe oud ze zijn.

Edit spelfouten

Aha daar hebben we de Disney fanboys, die niet tegen een mening kunnen en alles omlaag modden wat andere zeggen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 12 december 2020 14:11]

Je hebt mijn gevoel voor de Star Wars films goed verwoord.
Ik ben het volledig met je eens.
Na The Last Jedi heb ik ze niet meer in de bioscoop gezien.

Als je het nog hebt gezien: Op Reddit is er een hele community r/saltierthancrait waar eengezinden bij elkaar komen om de DT (Disney Trilogy) de grond in te stampen.
Zo ver wil ik niet gaan, maar ze hebben mijn plezier in Star Wars films aanzienlijk doen afnemen.

The Mandolorian is het beste van Disney tot nu toe.
Ben sceptisch over nieuwe films. Ik wacht wel tot ze verschijnen op Disney+
Je hebt mijn gevoel voor de Star Wars films goed verwoord.
Ik ben het volledig met je eens.
Na The Last Jedi heb ik ze niet meer in de bioscoop gezien.

Als je het nog hebt gezien: Op Reddit is er een hele community r/saltierthancrait waar eengezinden bij elkaar komen om de DT (Disney Trilogy) de grond in te stampen.
Zo ver wil ik niet gaan, maar ze hebben mijn plezier in Star Wars films aanzienlijk doen afnemen.

The Mandolorian is het beste van Disney tot nu toe.
Ben sceptisch over nieuwe films. Ik wacht wel tot ze verschijnen op Disney+
Ja dat vergat ik, dat is nog het enigste wat ik kijk van Disney, The Mandalorian, zo goed als die serie is en hoe de serie is, zo had de nieuwe Star Wars films moeten wezen, niet een rehash van de 3 oude Star Wars films, wat voor mij die nieuwe Star Wars films zijn, we zagen niks nieuws, weer een Death Star, weer op een planeet zo als de sneeuw planeet in Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back (1980), en de laatste film dat WEER Emperor Palpatine, die we al VEEL gezien hadden in Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi (1983) en al de prequels als Senator Palpatine, ik wou wat nieuws zien, niet weer een gevecht met de zelfde slechteriken, een andere wezen die nu alles probeert kapot te maken of zo iets, maar dat is jammer genoeg nooit gebeurd, wou dat George Lucas het nooit verkocht had aan Disney.

Ja The Mandalorian is echt een goede Star Wars serie, en kijk altijd uit tot de volgende deel er weer is.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 11 december 2020 20:00]

Aangezien Disney bij het overnemen van de franchise alle boeken als "Non-canon" bestempeld heeft trekken ze zich, officieel, niet veel meer van de boeken aan.

Aan de andere kant; het ligt heel sterk aan wie ze als schrijver voor de film aanwijzen. Dave Filoni haalt heel veel van zijn inspiratie wel uit de boeken terwijl, bijvoorbeeld, de schrijvers van de laatste trilogie hun eigen feestje er van gemaakt hebben.
Heel flauw maar had de laatste trilogie schrijvers? Man man man wat een bak ellende |:(
Denk meer een groot Disney commercieel gehalte. Disney heeft star wars eigenlijk kapot gemaakt.
Ik weet niet echt of ik op meer Disney Star Wars zit te wachten. Het is een mirakel dat de Mandalorian goed is, maar die laatste films gingen nergens over. Patty Jenkins geeft op zich hoop, maar de premise van de film trekt me nog niet echt.
Mandalorian was idd een “new hope” maar als ze met een 4de Death Star komen ..... |:(
ach, als ze dat ventilatiegat maar dichttimmeren is er niets aan de hand ;)
Haha ja echt al die death stars werd er niet goed van, en die allemaal op de zelfde manier vernietigd worden.
Dit vond ik ook al heel erg jammer van al die nieuwe films, he weer een death star en he er vliegt weer een vliegtuigje door een gleuf doet schiet schiet en de death start doet Boem.
Mandalorian vind ik op zich wel leuk het is een vrije rustige serie op zich, maar het kijkt wel lekker weg.

Maar de nieuwe films hoeven inderdaad geen death star meer, en zeker niet met die gleuf waar een vliegtuigje effe door heen vliegt en pief pief doet en dan de death start boem doet hahah(Voor de zoveelste keer).
Tja smaken, ik vond Rogue One eigenlijk beter dan de nieuwe trilogie. Idem voor "Solo". Vond die echt wel goed. En Star Wars op deze manier laten uitwijken ipv vast te blijven hangen aan de Skywalker familie is de beste keuze die ze kunnen maken.
Ik doelde ook op The Last Jedi en Rise of the Skywalker, Rogue One was een goede film en Solo deed wat het moest doen.
Mja, ik vond de laatste films juist wel goed. Ik ben dan ook geen die-hard SW fan, maar een "normale" kijker die niet de complete lore van SW uit zijn hoofd kent. Ik vond de films echt tof :)
De macht van the empire, the force en alles eromheen. Ik heb mij super goed vermaakt met de films.
Ik vind The Mandalorian anders ook zwaar tegenvallen en enorm saai. Mijn zoontje van 10 zag echt uit naar de launch van Disney+ in België voor baby Yoda. Sinds de launch 3 maand terug hebben we welgeteld 3 afleveringen gezien, en hij vraagt er zelfs niet meer naar. Mij kon het ook totaal niet boeien.
Eerste seizoen is, zeker in het begin, beduidend minder goed dan het tweede seizoen. Het 2e seizoen heeft nagenoeg geen filler afleveringen zoals seizoen 1 had.
The Mandalorian krijgt ook al 2 spinoffs, de managers hebben het succes geroken dus de uitmelk-switch gaat in overdrive... Kan ze geen ongelijk geven; met de nieuwe manier van SFX is het min of meer iedere keer dezelfde setup met zo'n ronde studio + game engine. The mandalorian wordt zo ook relatief snel geproduceerd, maar ze vergeten vaak dat het ook nog om de inhoud gaat... we zullen zien.
Weet niet of ik hier nou blij van moet worden. Disney heeft voor mij Star Wars totaal verkloot. Met name the last jedi beschouw ik als 1 van de slechtste films die ik ooit gezien heb. Deel 7 en 9 waren al niet veel beter.
Vanwege de verhalen van vrienden heb ik niet eens de moeite genomen om Solo te kijken.
Rogue one was wel ok, maar ook niet meer dan dat.

Het blijft voor mij gewoon niet te verklaren dat Disney de Star Wars franchise, toch wel één van de allergrootste op deze planeet, zo slecht kan behandelen.

Als iemand mij vraagt: hoeveel star wars films zijn er? Zal ik altijd 6 antwoorden.
Voor mij het zelfde er zijn gewoon 6 films meer niet, al het andere wat erna uit kwam is gewoon verkloot.
Zelfs Rogue One vond ik al niet eens meer ok, ze hadden gewoon niet tussen de huidige verhaallijnen van de oude films moeten gaan zitten.

Begin wat nieuws ergens lang geleden of verder in de toekomst ofzo, laat de films die we gehad hebben met rust.
Ironisch genoeg was het George Lucas die juist bleef sleutelen aan de originele reeks met hier en daar CGI aanpassingen tot het belachelijke aan toe om daarna soms zelfs weer terug te draaien.

Als de eerst 6 films je dierbaar zijn wees dan blij dat ze nu niet meer veranderen en niemand verplicht je die nieuwe te kijken.
Ik kijk ze wel want ja toch altijd de hoop dat er iets goed weer eens tussen zal zitten, maar ben blij dat ik de films na de echte 6 films gewoon thuis op de bank heb gekeken(En niet in de bios).
Ik snap je. Ik ben bij deel 9 in de bios in slaap gevallen was echt een onsamenhangende rollercoaster ride.
Haha ik ook maar dan thuis :P
Alsof episode 1, 2 en 3 zo goed waren 8)7 Die werden destijds net zo slecht ontvangen..

"Begin wat nieuws ergens lang geleden of verder in de toekomst ofzo, laat de films die we gehad hebben met rust. " Daar ben ik het dan wel weer volledig mee eens :) The old republic heeft bijv. meer dan genoeg voer voor een nieuwe reeks.
Ik ben met 1,2,3 opgegroeid en heb eigenlijk daarna pas de oudere 4,5,6 gezien, ik heb ze dus eigenlijk in de juiste volgorde gekeken.
Wellicht omdat ik 1 t/m 3 als 1ste heb gezien vond ik deze geweldig(En nu nog steeds), en vond ik 4 t/m 6 juist iets minder goed maar nog steeds leuk.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 11 december 2020 10:42]

Fans :p

"We willen meer!" en dan krijg je meer is het niet goed. Het klopt dat de laatste trilogie beter had kunnen zijn, maar de verwachtingen waren ook dermate hoog dat er áltijd kritiek vanuit de fans zou komen.

Zelfde zie je bij bv Star Trek, pakken ze de boel eindelijk weer op, maken ze nieuwe series, is het nog niet goed met de meest bizarre klachten.

Benieuwd naar de nieuwe Ghostbusters, voordeel wat ze daar wel hebben is dat er een écht slechte film tussen gezeten heeft en deze het makkelijk daarvan zou moeten kunnen winnen.


Wat ik wel heel gaaf vind aan de Star Wars franchise, dat nieuwe series/films er nog steeds eruit kunnen zien als de eerste films. Waarbij 'Trek' bv wel steeds moderner moet worden, omdat het deels samenhangt met de huidige stand van zaken qua techniek. Vandaar dat Discovery ook geen kartonnen dozen met random knipperlicht sets meer kan hebben.
Nu is star trek discovery ook om te janken, al dat emotionele gedoe waar ze elkaar maar met grote ogen aankijken in elke scene, en de Woke culture/policor/SJW meuk druipt er van af. En lower decks is gewoon kinderachtig en op een nickelodeon manier flauw. Picard was dan wel weer goed uitgewerkt, maar dat zal er ook wel mee te doen hebben dat de klassieke acteurs wat inbreng hebben gehad.
Disney is nu eenmaal groot publiek. Star War diehards zullen zeker niet aan hun trekken komen.
Ja dat is inderdaad afwachten ik hoop van wel...
Dat is niet helemaal waar.
Kijk maar wat ze met MCU hebben gedaan.
IS veel groter en populairder dan Star Wars.

Het probleem ligt in de content: Verhaallijn was meh en je voelde niet mee met de hoofdfiguren.
Een andere aankondiging is dat de prijs van het abonnement duurder wordt.
In Europe, the service will be priced at €8.99 per month or €89.99 per year, with a similar pricing adjustment in the other Star launch markets, including Australia, New Zealand, and Canada.

[Reactie gewijzigd door IJsbeer op 11 december 2020 08:56]

Na het debacle genaamd The Rise of Skywalker ben ik erg achterdochtig!
Enerzijds wel, maar Rogue 1 en The Mandalorian zijn wel weer goed.
De laatste 2 films waren qua verhaal inderdaad om te huilen.
Ik ben heel benieuwd! ik ben niet echt een Starwars fan (vind Startrek zelf leuker)
Maar van alle Starwars films vond ik Rouge One de leukste!
Ok, leuk.

Maar kunnen ze stoppen met fake CGI gezichten in deze films te doen zoals Tarkin en Leia? *het is gewoon tè slecht*

Misschien over 50+ jaar dat we het niet meer merken, maar tot op heden... Knope.

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 11 december 2020 12:51]

De Mandalorian vond ik aangenaam verassend, zeker tegenover de laatste 5(!) films die Disney kort na elkaar uitpoepte.

Ik zou zeggen met al die series(en ook de nieuw aangekondigde tekenfilms) word het overkill, maar ze zullen niet tegelijk uitgebracht worden. Als Obi-Wan, Ahsoka, Rogue Squadron, Andor en Mandalorian zich allemaal strak houden aan 8 afleveringen per seizoen, heb je dus 40 weken star wars. Combineer dat met de feestdagen, en amerikaanse dingen als de Superbowl en Thanksgiving, en je hebt elke week nieuwe star wars content uit, het hele jaar door.

Wat mensen hierboven al zeiden over Faloni en Favrou, die hebben IMHO met de Mandalorian de hele fanbase terug gewonnen, weinig van de fanbase bleef nog hangen en degene die bleven kregen er ook al minder zin in. Ook zie ik u steeds meer Expanded Universe/"Legends" dingen(Dark Troopers, Thrawn) terug in canon komen dankzij dhr Faloni. Is die Kathleen "The force is female" Kennedy nou eindelijk eens ontslagen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee