'Tesla ruilt HAL 9000 in voor Portal-kanon bij Sentry-autobewakingsmodus'

Voor de bewakingsmodus van zijn auto's gebruikte Tesla een tijdje een op HAL 9000 lijkende weergave. Dit is een fictief ai-personage uit 2001: A Space Odyssey. Die weergave is naar verluidt wegens een copyrightbezwaar ingeruild voor een onderdeel van een kanon uit het spel Portal.

Volgens het Twitter-account green, een persoon die volgens de website Electrek een Tesla-hacker is en toegang had tot een komende update in het early access program, heeft filmmaatschappij Metro-Goldwyn-Mayer Studios met een beroep op zijn auteursrecht bereikt dat Tesla de op HAL 9000 lijkende grafische weergave voor de Sentry-modus heeft verwijderd. HAL 9000 is een fictief ai-personage uit de film 2001: A Space Odyssey en MGM is in het bezit van de rechten.

Tesla-eigenaren die liefhebbers zijn van 2001: A Space Odyssey en HAL 9000 kunnen wellicht hun tranen drogen als ze toevallig ook fan zijn van het spel Portal van Valve. In de Portal-reeks komen Sentry Turrets voor en deze miniatuurrobots zijn daar bewapend met kanonnen en hebben een rood oog met een laser om doelwitten te markeren. Dit rode oog heeft nu de ronde, rode HAL 9000-weergave vervangen op het centrale scherm in Tesla-auto's die voorzien zijn van de Sentry-modus. De referentie aan dit object uit Portal is ook bevestigd door een andere Tesla-eigenaar.

De zogeheten Sentry Mode is een bewakingsmodus voor Tesla-auto's die minimaal hardwareversie 2.0 van de Autopilot-processor beschikken. Vanaf versie 2.5 kunnen de beelden ook op een sd-kaartje worden opgenomen. Deze modus zorgt ervoor dat allerlei camera's van de auto worden gebruikt om een beeld van 360 graden rondom de auto op te nemen. Dat heeft al talloze keren geleid tot het betrappen van vandalen en dieven. In feite is de Sentry Mode een uitbreiding van de al eerdere uitgebrachte TeslaCam-functie. Bij die functie worden inmiddels beelden voor, achter en aan de zijkanten van de auto opgenomen.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

06-04-2020 • 21:22

107 Linkedin

Reacties (107)

Wijzig sortering
2001: a space odyssey-weetje, HAL is gebaseerd op IBM. Alle letters zijn 1 plaats opgeschoven naar links.
Niet met opzet, Clarke heeft later aangegeven dat het toeval was dat de letters maar 1 stap verwijderd waren van IBM.
Daar geloof ik niets van. A space odyssey bevat veel meer IBM product placement. Op de controlepanlen van de ruiktepakken staat bijvoorbeeld het IBM logo duidelijk in beeld.
Het later ontkennen is een typisch Clarke trekje die overigens een close encounter met een IBM-704 heeft gehad, en dat was de eerste computer die een digitale stem kon genereren.
Een andere theorie is dat IBM naar HAL is geconverteerd omdat een moordende computer niet bepaald een succesvol product is om het maar even zacht uit te drukken.

O ja en windows NT (WNT) is VMS en dat is toegegeven bewust gedaan door één van de vaders van WNT.
Geloof wat je wilt :) Kubrick en Clarke hebben het al meerdere keren ontkracht.

...about once a week some character spots the fact that HAL is one letter ahead of IBM, and promptly assumes that Stanley and I were taking a crack at the estimable institution ... As it happened, IBM had given us a good deal of help, so we were quite embarrassed by this, and would have changed the name had we spotted the coincidence.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/HAL_9000
Het ding is dat bij het ontkoppelen/vermoorden van HAL zijn laatste woorden hetzelfde liedje zinger als de eerste spraakcomputer van IBM in een demo zong. er is dus wel gewoon een link/Easter egg.

[Reactie gewijzigd door Luuk.vanRiel op 7 april 2020 14:28]

Dat maakt inderdaad wel super duidelijk dat HAL een 'kindje' of doorontwikkeling is van 7094 - https://www.youtube.com/watch?v=41U78QP8nBk
Maar komt er ook een melding op het scherm met de tekst: "The cake is a lie" wanneer een inbreker toch besluit in te breken?... :+

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 6 april 2020 21:25]

...en speelt het mooie "Still Alive" hard over de speakers. :D

"Thus was a triumph.
I'm making a note here:
HUGE SUCCES
It's hard to overstate
my satisfaction."

https://www.youtube.com/watch?v=Y6ljFaKRTrI
En even later: Are you still there?
Dat was toch "cake is a lye"?
Van die foto waarbij een kerel met zn gezicht in dat urinoir ligt?
Via sentry mode zijn al de nodige autokrassers opgepakt. Goede zaak.
2500 euro??? 55-60km/u te hard is 900 euro dus of jij bent met dik over 200km/u betrapt of dit is niet de eerste keer dat je moest voorkomen.
En kras op een beetje leuke auto kan al leiden tot enkele duizende euro's schade dus ja je hebt gelijk de straf maat is een beetje mank.
Jij zou eigenlijk ook nog effe een tijdje in de bak moeten zitten om het eerlijk te houden.
in de bak moeten zitten
Ik bemerkte nog meer pure rechtsongelijkheid in dezen in de rechtzaal (het was daar lopende band): mensen met een heel laag inkomen of werkloos mochten ter vervanging van boetes zitten. Ik had die keuze niet.
We hebben totaal geen trek in je achterlijk hersenspinsels imbeciel.
Als je 2500 boete krijgt + rijontzegging, heb je iets meer dan een tikje te hard gereden. Nu is snelheid niet dodelijk; wel het plotselinge gebrek aan snelheid.... Je weet dat het niet mag, dan moet je niet zeuren dat je gepakt wordt.

Dat terzijde, wat bepaald eigenlijk de strafmaat bij werkstraffen? Stel dat je een uur werken ongeveer EUR20 waard is; om 5000 euro schade te compenseren; zou je dus 250 uur werkstraf moeten krijgen... het lijkt in de praktijk vaak lager.

Wat is er eigenlijk mis met het oude principe dat je opdraait voor de schade die je veroorzaakt; dus als je een auto bekrast; en wordt je opgepakt dan mag je de kosten voor herstel + door de rechter vastgestelde aanverwante kosten zelf terugbetalen. Dat lijkt mij een stuk eenvoudiger voor het strafsysteem; en eerlijker voor de benadeelde.
Als je auto bekrast is kan je (verzekering) de schade via de civiele rechter op de vandaal verhalen NAAST de straf die wij als maatschappij opleggen via de strafrechter omdat we niet willen dat stukken tuig auto’s bekrassen.

Het is dus kosten+straf.
Ja maar dat gaat alleen op als je all risk verzekerd bent. Meld je een dergelijke schade, dan gaat dat ten koste van je eigen schadevrije jaren. Als je het dan over een krasje hebt, dan betaal je die als vezekeringnemer zelf ‘terug’ als gevolg van (fikse) premieverhoging.
Dit geldt alleen bij niet-verhaalbare schades. Als ze de dader hebben en de schade op hem kunnen verhalen dan gebeurt er niets met je schadevrije jaren.
Daarnaast; als de schade verhaalbaar is dan kun je het door je verzekeringsmaatschappij af laten handelen, ook al ben je niet verzekerd voor die schade.

Het zelfde gebeurt wanneer jij door een ander aan gereden wordt. Ook dan regelt je autoverzekerig het gewoon met de verzekering van die ander, hoef jij zelf helemaal niets voor te doen.
Indien een vandaal een tesla beschadigt dan ga ik ervan uit dat diegene zichzelf niet netjes meldt bij het politiebureau, of dat diegene niet netjes blijft wachten naast de tesla die net beschadigd is totdat de politie komt.

Kortom, in theorie klopt het natuurlijk dat de schade verhaald zal worden als de dader bekend is. Dat laatste is in de praktijk nu net het probleem.
En daarom hebben we dus TeslaCam en Sentrymode. Dan hoeft het bekend worden niet af te hangen van het geweten van de dader. Wij hebben in Veenendaal last van een autokrasser. Tuig wat het op dure wagens voorzien heeft. Schijnt vooral een hekel te hebben aan Volvo's. Als iemand zo'n figuur op camera heeft dan is het snel klaar.
Hoe is het precies klaar dan? Kan je zijn/haar naam aflezen aan de camera? Of ga je voor eigen rechter spelen en de beelden online zetten?

Begrijp me niet verkeerd, ik zie ook het liefst dat dat tuig gepakt wordt. Maar een camera staat niet gelijk aan een gepakte dader. En de politie heeft weinig capaciteit om dit soort incidenten uit te zoeken om de dader te vinden. Dat is de praktijk helaas.
Zoals ik zei is het hier in de stad een veelpleger en heeft hij al voor enkele tienduizenden euro's schade veroorzaakt (ondertussen meer dan tien auto's zeg maar).

Daar gaat de politie dus wel degelijk achteraan als ze weten hoe die figuur eruit ziet. Dit is geen incident meer.

En ja de beelden komen inderdaad online. Dat heeft niets met eigen rechter spelen te maken.
Ja als de dader überhaupt niet gepakt wordt dan hoeven we geen discussie te hebben over de hoogte van de straf: die is er dan gewoon niet.

Het punt waar ik op reageerde was dat de straf niet opwoog tegen de kosten die de vandaal veroorzaakt. Als de vandaal gepakt wordt en straf krijgt kunnen daarnaast de kosten op hem/haar verhaald worden. Zonder dat dit gevolgen heeft voor je verzekeringspremie.

Dat autoverzekeringen niet deugen omdat je kleine, niet-verhaalbare schades linksom of rechtsom zelf betaalt is een hele andere discussie.
Nee, dit kan je prima zelf doen. Wel handig is een rechtsbijstandverzekering. Maar als de dader al strafrechtelijk veroordeeld is moet het niet al te moeilijk zijn om de schade te verhalen.
Ik ben een keer van achteren aangereden door iemand zonder rijbewijs en dus ook geen verzekering, ik had een kleine 10.000 euro schade aan mijn auto, en door ik een balk vervoerde is die ook nog eens door de klap in het dashbord geramd en de hele audio gedeelte erin was daardoor kapot (reden de schade ook zo hoog was).

Maar toch heb ik geen verhoging of aftrek gehad van schadevrije jaren gelukkig en is het via het waarborgfonds gegaan, hoe die het verder hebben afgehandeld weet ik niet, maar ben er gelukkig goed vanaf gekomen.
Als je 2500 boete krijgt + rijontzegging, heb je iets meer dan een tikje te hard gereden. Nu is snelheid niet dodelijk; wel het plotselinge gebrek aan snelheid.... Je weet dat het niet mag, dan moet je niet zeuren dat je gepakt wordt.
Ik zeur niet dat ik gepakt ben, ik zeur dat de straf van vandalen veel te laag is t.o.v. andere zaken waarbij niemand schade ondervindt. Ik reed 158 op een volstrekt 4-baans lege weg (voor mij alles leeg), waar je 100 mocht. Alleen de agent in burger was in de buurt (die reed dus achter mij). Op zo'n weg mag je in DLD 120, je krijgt daar pas een boete boven de 130, voor 38 km/h teveel stelt dat niet veel voor in DLD, en zeker geen 2500 euro.
Dat terzijde, wat bepaald eigenlijk de strafmaat bij werkstraffen? Stel dat je een uur werken ongeveer EUR20 waard is; om 5000 euro schade te compenseren; zou je dus 250 uur werkstraf moeten krijgen... het lijkt in de praktijk vaak lager.
Een uur werken is geen 20 euro waard. Iedereen moet werken (tenzij je rijk bent, natuurlijk). Het is normaal om te werken. Ik kan dat niet als straf zien.
Wat is er eigenlijk mis met het oude principe dat je opdraait voor de schade die je veroorzaakt; dus als je een auto bekrast; en wordt je opgepakt dan mag je de kosten voor herstel + door de rechter vastgestelde aanverwante kosten zelf terugbetalen. Dat lijkt mij een stuk eenvoudiger voor het strafsysteem; en eerlijker voor de benadeelde.
Da's allemaal veel te slap. Vanwege de lage pakkans bij vandalisme helpt zo'n straf ook niet als afschrikking.
Je kan zeggen wat je wilt, maar als je €2500 boete en een rijontzegging krijgt ben je niet “wat te snel” gegaan, maar idioot hard. Of ben je al 10x eerder betrapt? Hoe dan ook, hopelijk is het een lange rijontzegging want mensen als jij horen niet thuis op de weg.

[Reactie gewijzigd door Bas.Bas.Bas op 7 april 2020 06:48]

Ik denk dat hij wel vaker de sjaak is geweest. Boven de 100% overschrijding (tegenwoordig dus een kleine 200 Km/h) wordt je auto namelijk ingenomen.

Over het algemeen is het tot 40Km/h een tientje de kilometer. E2500 is echt serieus hard. of het is niet de eerste ker dat je met 40+ wordt gepakt.
Als je een meerijdende agent in burger al niet door hebt dan is het terecht dat het rijbewijs is afgepakt. Dan heb je gewoon niet op zitten letten. (Als er iemand met 30+ te hard met je meerijdt is het 99,99% politie natuurlijk). Meetapparatuur is niet verplicht, de waarneming is voldoende.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 7 april 2020 07:44]

Dan heb je gewoon niet op zitten letten.
Ik zei toch: een agent in burger. Je kan aan de auto niet zien of er een agent in zit. Hij was niet in dienst en zat in zijn eigen auto.
Als zo'n agent bij je aanhaakt, dan maakt 't niet meer uit of je 10m. of 10km lang te snel rijdt. Beide keren is het evenveel km te snel.
Meetapparatuur is niet verplicht
Ja, dat is wel verplicht. Want als je in je normale auto rijdt zonder apparatuur, kan je niet de werkelijke snelheid correct meten; alleen een schatting maken. En dat (als ik er aan gedacht had het te noemen) mag de rechter niet accepteren.
(Als er iemand met 30+ te hard met je meerijdt is het 99,99% politie natuurlijk).
Hoe dat zo? Zoveel ervaring heb ik daar niet mee... Jij wel, zo te horen? ;)

[Reactie gewijzigd door kimborntobewild op 25 april 2020 20:56]

Eh ik heb liever het risico dat een gek m’n auto bekrast en dat ik een paar tientjes meer verzekeringspremie betaal dan dat ik een van de mensen waar ik om geef moet begraven omdat jij haast meent te hebben.

Autokrassers mogen best zwaarder bestraft worden maar ik ben blij dat ze jou van de weg hebben gehaald.

Hard rijden is hartstikke leuk! Vind ik ook :) Doe dat gewoon lekker op een circuit met een gave auto, niet op de openbare weg.
158 Op een lege en kaarsrechte 4-baans weg is niet hard.
Ben je wel eens op de autobahn geweest?
Als je 2500 euro moet betalen plus een rij ontzegging dan ben je zelf een randdebiel. Je bent ook dom als je in Nederland hard rijdt want er wordt hier overal en nergens op snelheid gecontroleerd. Als je zo nodig hard wilt rijden ga dan naar Zandvoort of maak een ommetje naar Duitsland. Als je zo door gaat komt er een dag dat je jezelf het graf in rijdt of erger iemand anders.
Los van wat er al is gezegd over dat je met zo'n boete niet 10 km/h te hard hebt gereden. Je snapt wel dat er ook auto's zijn met meetapparatuur die niet herkenbaar zijn toch?
Die zijn speciaal in het leven geroepen om mensen zoals jij van de weg te halen.
Je snapt wel dat er ook auto's zijn met meetapparatuur die niet herkenbaar zijn toch?
Er is helemaal geen meting gedaan. Alleen een schatting door de agent in burger. Natte-vinger werk.
Ik ben heel benieuwd hoe dat is gegaan, iemand heeft geschat dat jij 10 km/h hard reed en toen kreeg je zo'n straf? Dit verhaal lijkt me vrijwel onmogelijk vanuit het perspectief hoe jij het schetst, want zo'n boete kan gewoon niet. Er is iets wat jij niet vertelt, prima snap ik zo online, maar er zit meer achter dan jij die 60 rijdt waar je 50 mag, dat kan gewoon niet.
Nee, niet 10 te snel; zo'n 58 te snel. Volgens de agent, dan.
Tjah de risico’s van te hard rijden zijn dan ook anders dan van auto krassen...
En de wet is nou eenmaal niet zo dat die elk geval apart benoemt en er dus geen uitzonderingen worden gemaakt.
Tjah de risico’s van te hard rijden zijn dan ook anders dan van auto krassen...
Als er verder niemand op de weg is, zijn er geen risico's.
Ja domme knuppel. Dat weet je dus nooit zeker als simpele mens met enkel een stel ogen en 8 bits bewustzijn. Denk je nu werkelijk dat ongelukken bewust worden veroorzaakt?!
Gezien je standvastigheid omtrent je eigen gelijk terwijl je gewoon keihard fout zat had die boete van je vele malen hoger moeten zijn + gedragsmaatregel + rijontzegging for life + voorwaardelijke lobotomie.
Niet hier gaan huilen.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 26 april 2020 00:25]

"Rijdt wat te snel"... ze zouden je 10 jaar vast moeten zetten en levenslange rijontzegging moeten geven. Idioot.
Mijn ergste overtreding was 220kmph daar waar 120 toegestaan was met een RS4. Dat leverde 1500 euro boete op. 2500 euro moet je het de helft meer Bont hebben gemaakt 8)7
Die 2500 euro komt door de extra kosten van een educatieve training.
Een agent zijn observaties hebben een enorme wettelijke bewijskracht.

Gans dat argument van "dat de agent geen meettoestel had", doet er niet toe want hij had een meettoestel. Zijn eigen voertuig! Ja er kan een paar procent verschil opzitten op de km teller van beide voertuigen maar aangezien de boete 2500 Euro was + rijbewijs, dan is het vrij duidelijk dat we niet spreken van 5km / uur te snel rijden. :P

Had dit een zaak geweest dat de agent langs de weg stond en zegde dat hij "dacht" dat de persoon 200km/uur reed ( snelheid inschatten op deze manier is veel moeilijker en niet accuraat ), dat is een andere zaak en kon men nog argumenteren voor de rechter. Mits men zo slim is om een advocaat onder de vleugel te nemen.

> "als ik dat had gezegd had de rechter waarschijnlijk de zaak ongegrond moeten verklaren".

En je komt voor de rechter zonder advocaat en je wilt je eigen zaak pleiten? Slim ... echt slim. 8)7

Nee, een advocaat zou al lang duidelijk gemaakt dat je met zo een argument niet zult winnen. Gezien de hoogte van de boete, denk ik dat geen enkel argument zou "winnen".

Het feit dat je niet zegt welke de snelheid was, zegt genoeg. Je reed ( VEEEEEEEL ) te snel, je word betrap en dan nog wil je argumenteren om te ontsnappen aan de gevolgen van je actie. Ben verbaast dat je auto niet in beslag genomen is ter plekken.
Die paar procent verschil zal in de praktijk ook wel meevallen. De politie heeft onopvallende dienstvoertuigen (die lijken dus op een gewone auto) waarvan de kilometerteller is gekalibreerd.
Zie https://www.advocaat-verk...elheidsmeter-politieauto/

Daarmee heeft de agent gewoon een rechtsgeldig meetmiddel in handen.
De politie heeft onopvallende dienstvoertuigen (die lijken dus op een gewone auto) waarvan de kilometerteller is gekalibreerd.
Nee, het was in dit geval gewoon een schatting van agent in burgerauto.
En je komt voor de rechter zonder advocaat en je wilt je eigen zaak pleiten? Slim ... echt slim.
Sinds wanneer kan een normale burger een advocaat betalen?
Zijn eigen voertuig!
Dat is geen rechtsgeldig meetapparatuur.
Ben verbaast dat je auto niet in beslag genomen is ter plekken.
Dat doen ze pas boven de 70 km/h te snel. Da's trouwens oneerlijk, want de ene doet dat in een dure Ferrari en de ander in een oude Astra. En als je toevallig in een huurauto rijdt, pakken ze de auto ook niet. Nog meer oneerlijkheid (als je altijd een huurauto kunt betalen, zal ie dus nooit ingenomen worden).
Och gut je hebt het echt een stuk zwaarder dan anderen.

Ze moeten zeker altijd jou hebben zonder dat je echt wat misdaan hebt?

Eigen verantwoordelijkheid en en die daadwerkelijk nemen voor je eigen daden zijn onbekende begrippen voor je of niet?
Dit, en dan geïntegreerd in de speaker die onder de auto zit!
Ha, is die er?
Nieuwere modellen hebben inderdaad een speaker voor geluid buiten. Sommige mensen hebben al grappige dingen voorgesteld.
Euhm. Die hebben ze er toch juist uitgehaald? Ik heb namelijk geen “VESS”. Blij toe. Sommige van die dingen maken een UFO van je auto niet normaal. Als ik wil dat anderen mij horen rijden regel ik dat zelf wel 8-)
Niet als de EU er iets over te zeggen heeft. Net als een goed functionerende autopilot, steekt de EU wel een stokje voor. Het is echt de fun politie..
is verplicht in de EU voor nieuwe modellen. Dus ze moeten wel.
Nieuwe modellen, maar niet diegene die vorig jaar of eerder zijn geïntroduceerd. In sommige staten in de VS overigens wel, dus je ziet er ook dat die daar al aanstaat, maar bijv. Bij zowat alle, zoniet alle, model 3's in Nederland niet.
Correctie je hebt enkel een mcu 1 en mcu 2 je hebt autopilot 1 2,5 en 3 (fsd) computer.

Sentry werkt op zowel mcu 1 als 2 in het begin werkte het alleen op mcu 2.
Idd. En teslacam werkt tegenwoordig met alle vier de camera’s en daarvoor sws al de drie aan de voor- en zijkanten.
Alle 4? Laatste keer dat ik keek zaten er toch echt 8 camera's op mijn Model 3. De drie camera's in de voorruit overlappen natuurlijk aanzienlijk maar de deurstijl camera's toevoegen aan Sentry zou echt wel toegevoegde waarde opleveren (is nu een beetje een blindspot).
alle vier de perspectieven of course.

front, zijkant links, zijkant rechts, achter
Behalve dat er dus aan iedere zijkant nog een cam zit waar teslacam/sentry momenteel dus helemaal niks mee doen.
En dat is ook helemaal prima, aangezien je met de deustijl cam hoogstens het merk schoenen of de kleur van de bumper mee gaat zien. Again het gaat om de vier perspectieven die voor teslacam het meest interessant zijn, Voorkant, achterkant en beide zijkanten vanaf het voorwiel gezien.

In het artikel staat 1 acmera genoemd. Dat is dus al veel minder correct.

Ik hang voor de zekerheid zelf nog een Blackvue in de wagen overigens. Ik vind sentry te veel false positives geven om nuttig te zijn. daarnaast is het beeld van de camera's helemaal niet zo goed als die van losse dashcams.
Deurstijl cam ziet wel degelijk een boel, kijk maar naar het artikel op electrek waar beelden van de deurstijl camera staan.
Ah dan heb ik hierbij nog een betere reden, omdat een tesla daarmee beelden opslaat die je niet per se zou willen opslaan. Sterker nog in landen als duitsland krijg je al een boete voor een normale dashcam. Laat staan een auto die alle hoeken opneemt. met die zijcamera kan je dus ook bij mensen naar binnen filmen.
Ik vond HAL9000 in de wagen cool. Kon me altijd "Inbreker Dave" voorstellen. Dave tikt een ruitje in en probeert met de auto weg te rijden. Auto zegt "Just what do you think you're doing, Dave? I'm sorry Dave, I'm afraid I can't let you do that" :P

[Reactie gewijzigd door zotteke op 6 april 2020 21:29]

...En dat daarna de "counter measures" uit die auto-alarmreclame uit de eerste robocopfilm aktief worden. }>
En valve is wel ok hiermee?
Gezien het alleen om het oog gaat en niet het gehele figuurtje zal het niet zo’n groot probleem zijn vermoed ik.
Ik denk dat ze bij Tesla het deze keer eerst netjes uitgezocht hebben ;-)
dan moet de auto ook wel zeggen "are you still there?"

en vlak voor het alarm afgaat: "dispensing product!"

[Reactie gewijzigd door flippy op 6 april 2020 21:35]

Hello?

Are you still there?

I don't hate you...
Ook lekker, ben je als inbreker lekker aan het inbreken, dan heb je eens een leuke auto gevonden, en vervolgens hoor je kei hard

''TARGET AQQUIRED''

En dan ga je als een gek die auto uit, en hoor je vervolgens

''"Could you come over here?"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee