Goedemorgenplaatjes teisteren veel smartphonegebruikers in India

Onderzoekers van Google hebben ontdekt waarom bij een derde van de smartphones in India de opslagruimte dagelijks vol zit. Een voorname oorzaak blijkt te zitten in het sturen van plaatjes op WhatsApp om elkaar een goedemorgen te wensen.

Steeds meer Indiërs krijgen toegang tot internet via een smartphone en veel van deze nieuwe gebruikers grijpen die kans aan om familie en vrienden met een fraaie afbeelding een goedemorgen toe te wensen. Volgens een artikel van The Wall Street Journal werd dat door Google opgemerkt. De populariteit van de zoekterm 'Good Morning images' is in de afgelopen vijf jaar vertienvoudigd.

Good Morning Images op Google TrendsVia Google Trends is te zien dat deze zoekterm inderdaad met name in India populair is en sinds 2012 enorm is gestegen. Volgens de WSJ heeft Pinterest een sectie aangemaakt met goedemorgenplaatjes en heeft de dienst het verkeer daar naartoe in het afgelopen jaar zien vernegenvoudigen.

Zelfs de Indiase premier Narendra Modi zou een fervente gebruiker zijn van de goedemorgenplaatjes. Volgens de WSJ staat hij er om bekend de plaatjes te versturen zodra de zon op komt en zou hij vorig jaar een groep wetgevers vermaand hebben nadat zij niet reageerden op zijn creatieve groet.

Niet iedereen in India is blij met de goedemorgenplaatjes. Ze laten de goedkope smartphones die er veelal in gebruik zijn makkelijk vastlopen of haperen, omdat de opslag van deze apparaten steeds vol zit door de vele plaatjes die mensen toegestuurd krijgen. Het lijkt dat met name jongeren moe worden van hun ooms, tantes, opa's en oma's die de plaatjes blijven spammen. Het negeren van de berichtjes kan commentaar van familie opleveren.

Dat smartphones in India vaak vol zitten, bleek in 2016 al uit onderzoek van Western Digital. Van een op de drie toestellen zit het opslaggeheugen elke dag vol, claimt de fabrikant. In de VS zou dat bij een op de tien smartphones het geval zijn.

Een oplossing van Google tegen het probleem is Files Go, een opslagcleaner die het bedrijf onlangs uitbracht. Deze app spoort gebruikers aan om hun via WhatsApp ontvangen afbeeldingen in de prullenbak te gooien en kan bijvoorbeeld dubbele plaatjes verwijderen.

Om het goedemorgenplaatjesprobleem in India aan te pakken, heeft Google de kunstmatige intelligentie van de app getraind om dergelijke plaatjes te kunnen herkennen. Google zegt tegen WSJ maandenlang gewerkt te hebben aan het 'deconstrueren van het dna van een goedemorgenbericht'. In december presenteerde Google de app in India. De functionaliteit voor het verwijderen van goedemorgenplaatjes zou daar met applaus ontvangen zijn.

Omdat smartphones steeds goedkoper worden, krijgen de afgelopen jaren steeds meer mensen in India toegang tot internet. Die stijging zal de komende tijd waarschijnlijk aanhouden, want de verwachting is dat in India eind deze maand de eerste Android Go-toestellen verschijnen, met een prijs vanaf 26 euro.

Good Morning Images

Goedemorgenplaatjes via Google Image Search

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

24-01-2018 • 14:30

132

Submitter: [Mad Max]

Reacties (132)

132
128
62
2
0
47
Wijzig sortering
Zo zie je maar weer het dagelijks gebruik (en met de name de manier waarop) echt ontzettend verschilt tussen bepaalde leeftijdscategorieën. Persoonlijk erger me ik ook echt dood aan sommige Facebook posts in de trant van: "Hoi hier met Tante Ria, hoe gaat het op school? Gr. Ria". Nu is dat voor Facebook niet zo'n probleem, maar hier zie je dat het voor bepaalde users echt een probleem wordt. Zelfs zo erg dat hun telefoon er vol van raakt.
Het heeft misschien ook te maken met de tools die gebruikt worden. Juist een product als Snapchat is heel erg geschikt voor dergelijke berichten. Want, er is (schijnbaar) veel behoefte om dergelijke berichten te sturen, maar het heeft een hele tijdelijke aard. Laat het medium daar nou net geschikt voor zijn! Zo zie ik het ook veel om me heen gebruikt worden, informatie die maar op het moment relevant is.

Dan blijven er twee vragen over, hoe oud zijn de mensen die die berichten sturen en kunnen / willen die Snap gebruiken ( of gelijk alternatief) en of Snapchat geschikt is voor de telefoons daar. Veel applicaties hebben specifieke versies voor dergelijke landen, dus dat zou mogelijk moeten zijn.

Nu denk ik dat mensen gaan reageren met van ''je kan ook de afbeelding ook gewoon niet opslaan'' en terwijl dat objectief misschien beter is, sla ik het ook standaard op. Ik zie whatsapp dan vaak ook als een archief om iets in terug te zoeken ( studie bestanden, adres, etc). Tijdelijke ''onzin'' en momenten passen daar weer minder goed in. Volgens mij probeert Whatsapp daar ook op in te spelen door de nieuwe Status tap.
Anoniem: 457607 @Sito24 januari 2018 16:11
Bij ouderen kun je je er soms aan ergeren en soms ook om lachen, hun onbekwaamheid.

Maar probeer er het positieve in te zien: Ria wil gewoon contact leggen. Het is goed bedoeld. Ze probeert met haar tijd mee te gaan.

Ria was misschien al voor haar 16e van school, en niet hoger opgeleid. Ze heeft 40 a 50 jaar dingen op een bepaalde manier gedaan, en nu is de wereld ineens totaal anders. Heeft iemand de moeite genomen om Ria hier in te begeleiden? Om met geduld uit te leggen hoe het allemaal werkt? Waarschijnlijk niet.

Wacht maar tot je zelf Ria bent, dat is mijn motto omtrent hiermee om te gaan :)
Persoonlijk erger me ik ook echt dood aan sommige Facebook posts in de trant van: "Hoi hier met Tante Ria, hoe gaat het op school? Gr. Ria".
Worden sociale media voor iets sociaals ingezet is, is het weer niet goed 8)7
Ik ben toch blij dat dit in Nederland geen rage is. Tenminste niet bij de mensen die ik ken.
Je kunt altijd nog de starter van de rage zijn! Begin gewoon morgen vroeg om half 7 iedereen in je contactenlijst een 'good morning' image te sturen. Het is gewoon een kwestie van tijd tot tante Bep ook mee gaat doen!
Maakt een script. Kan je zelf blijven slapen...
Wil je Whatsapp spam blacklists? Want zo krijg je Whatsapp spam blacklists :+

[Reactie gewijzigd door PhWolf op 24 juli 2024 22:38]

Anoniem: 457607 @D.oomah24 januari 2018 16:27
We hebben wel een variant: oude mensen die elkaar enorme Powerpoint presentaties toemailen, met allerlei leuke plaatjes, liedjes en filmpjes....en virussen.

Gelukkig vooral onder elkaar, alhoewel vaak het hele adresboek ingekopieerd wordt. In het "to:" veld, zodat meteen ons email adres bekend is bij de halve wereld.
Jah.. heb er een paar in de spambox. Wel ns mailtjes aan gespendeerd om te vragen of ik uit de ontvangerslijst gehaald kon worden, en vreemden die me voor een ander hielden...
Ach als ik me verveel dan blader ik in de spambox en soms zit er wel wat vermakelijke tussen
Anoniem: 120539 @D.oomah24 januari 2018 15:08
Goed idee. Bedankt voor de tip.
Ook namens mijn collega's. (Al komen die er morgenochtend pas achter...)

Update, dag later:
Alleen positieve reacties ontvangen na mijn toch behoorlijk cheesy plaatje vanochtend. :?
Morgenochtend nog maar één er tegenaan gooien. Ik houd jullie op de hoogte...

Update, dag 2, en laatste dag experiment:
Pfff. De reacties zijn niet alleen positief, ze gaan zelfs mee doen.
Wat heb ik gedaan? |:(
Ik stop er mee voordat het te laat is!

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120539 op 24 juli 2024 22:38]

Je kunt altijd nog de starter van de rage zijn! Begin gewoon morgen vroeg om half 7 iedereen in je contactenlijst een 'good morning' image te sturen. Het is gewoon een kwestie van tijd tot tante Bep ook mee gaat doen!
Welcome back Hyves ....
Ik zou gelijk goed beginnen !!!!
Ik wil dit filmpje van Man Bijt Hond hieraan toevoegen
https://www.youtube.com/watch?v=2cUk58DI_DU
Ik stel voor dat vooral te doen in de WhatsApp-buurtgroepen. :+ Maak je vrienden mee. :P
Kijk maar uit, meestal duurt zoiets niet lang om ook over te slaan naar NL...
ach t bestaat al sinds 2012. Dus ik ga er van uit dat we t hier niet gaan krijgen.
Nee, ik denk toch dat het anders is. Ik heb in 2013 een half jaar in India gewoond en met als de algemene cultuur, is de smartphone cultuur daar ook echt anders. Toen was het al vooral filmpjes en plaatjes doorsturen. Als een filmpje viraal ging, kreeg je dat door iedereen toegestuurd. Niet de link dus, maar het hele filmpje! Heel onhandig voor je dataverbruik. Gelukkig is dat niet zo duur daar (voor een westerling)
Dit is echt cultureel bepaald denk ik..
Ook een stukje volwassenheid met de technologie. Zoals in het artikel staat gaan jongeren elkaar geen goedemorgen sturen elke dag. De oudere generatie vind de nieuwe (goedkope) technologie een wereldwonder en (mis)bruikt het voor de meest onnozele dingen.
Inderdaad, ik zou ze toch snel negeren en melden dat ze niets terug hoeven te verwachten. Dan maar een keer boos.
Oei Oei.. ik hoop dat je schoonfamilie dat niet te zwaar neemt...
er zijn oorlogen over kleinere meningsverschillen ontstaan....
Oei Oei.. ik hoop dat je schoonfamilie dat niet te zwaar neemt...
Schoonfamilie ? Dat is geen echte familie, maar een samenloop van omstandigheden.
Ik ben toch blij dat dit in Nederland geen rage is.
Dat is gestorven samen met hyves maar was in sommige kringen zeker wel de norm. Met glitters.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 24 juli 2024 22:38]

Valt tegen. Ik heb hier en daar op Whatsapp (en heel soms of Facebook) iemand die denkt dat ik het waardeer als er in afbeeldingen gecommuniceerd wordt. M'n Egyptische schoonfamilie kan er ook wat van.
Gewoon negeren.
Zijn dat niet gewoon hiëroglyfen?
Ze zijn oud, maar ook weer niet zo oud ;)
Ik vindt het persoonlijk best vervelend dat al die automatisch gedownloade foto's in Whatsapp niet naar verloop van tijd weer gewoon weg worden gegooid. Of per groep kunnen instellen of alles automatisch moet worden binnengehaald. Zou een mooie toevoeging zijn voor velen in groepsgesprekken waar niet bijster veel nuttigs voorbij komt.
Dit is in Nederland geen rage, maar wel een bekend en groot fenomeen. Zeker onder een (destijds 40+'ers die op Hyves zaten en nu op Facebook) bepaalde doelgroep. Kom regelmatig profielen tegen, waar ook hun hele vriendenlijst dit naar elkaar stuurt.
Tekst is veel efficiënter in dataopslag en netwerkgebruik. Rationeel gezien is er niet één reden om hiervoor afbeeldingen te gebruiken. Rare rage...
Heel simpel, een plaatje zegt meer dan duizend woorden (rationeel gezien dan... :)
Een jpeg van kleine resolutie is al gauw 50 KB. of meer.
Een sukkel die een PNG plaatje stuurt, stuurt al gauw 1 MB.

Een Nederlands woord is gemiddeld zo'n 10 letters lang (quick google).
In 50K aan text kun je dus 5000 woorden kwijt.

Een plaatje zegt misschien meer dan duizend woorden. Maar zegt het ook meer dan 5000 woorden ?

En een PNG ? Zegt een PNG plaatje meer dan honderduizend woorden ?
Ik denk het niet.
100k woorden, dat is een heel boek (150-200 paginas).
Een plaatje is inderdaad mooi. Maar een boek, dat is andere koek.
Mensen, zijn niet rationeel
Alternatief is ASCII-art typen in WhatsApp maar das ook weer zo’n gedoe
Je moet in 2018 natuurlijk niet denken dat er mensen zijn die dataopslag en netwerkcapaciteit in acht nemen met het versturen van iets leuks "via wiefie".
Dan is het maar traag, dan is het maar vol. Efficientie en rationaliteit bestaat niet bij het gros van de bevolking.
In het artikel staat WhatsApp als app die gebruikt wordt voor het versturen. In Nederland(?) kun je toch gewoon aangeven dat je de afbeeldingen niet standaard wil downloaden op je telefoon? Dit lijkt me een makkelijke oplossing voor het goedemorgenplaatjesprobleem (wat een geniaal woord trouwens). Iemand enig idee of dit daar ook kan?
In Nederland(?) kun je toch gewoon aangeven dat je de afbeeldingen niet standaard wil downloaden op je telefoon?
Zo te horen is er veel sociale druk om ze wel te ontvangen. Blijkbaar wordt je door de premier van het land terecht gewezen als je niet netjes mee doet.

Het voelt mij als sociale controle om te zien of je wel netjes op tijd op staat om naar je werk te gaan. What's next, "schat, ik kom nu naar huis, zet de aardappels maar op tafel"-plaatjes?
[...]

Zo te horen is er veel sociale druk om ze wel te ontvangen. Blijkbaar wordt je door de premier van het land terecht gewezen als je niet netjes mee doet.

Het voelt mij als sociale controle om te zien of je wel netjes op tijd op staat om naar je werk te gaan. What's next, "schat, ik kom nu naar huis, zet de aardappels maar op tafel"-plaatjes?
De normen en waarden in India zijn anders dan de onze
Familie is daar veel belangrijker ( qua doen en laten ) dan hier.
Het oudhollandse spreekwoord, als dubbeltje geboren, nooit een kwartje worden is daar keiharde realiteit.
gearrangeerde huwelijken en familiezorg zijn verplichtingen, die daar nog steeds eerder 'normaal' zijn dan uitzondering
Goeie, ik ga er meteen een meme van maken ;)
Dat kan daar inderdaad ook. Er zit geen verschil in instellingen wat betreft land. Ik zat trouwens aan precies hetzelfde te denken. Maar ja, heel veel mensen installeren de app, veranderen hun profielfoto en that's it. Verder kijken ze niet denk ik :p.

Dat woord.. "Woord van 2018"? :P

[Reactie gewijzigd door Anonymoussaurus op 24 juli 2024 22:38]

Ja dat kan, in het bronartikel van de WSJ staat dat er jongeren zijn die dat doen. Maar dat levert blijkbaar klachten op van familie ;) Ook kan ik mij voorstellen dat veel beginnende internet- en smartphonegebruikers dergelijke functionaliteit niet weten te vinden.
Op iOS was dat inderdaad geen probleem. Maar op Android (pas geswitcht) kan je niet anders dan media downloaden. Als je niet downloadt, dan blijft het plaatje wazig.
Het negeren van de berichtjes kan commentaar van familie opleveren.
Haha dat is niet alleen in India zo :')
Nou, wat mij betreft wel. Wie direct antwoord wil, mag me bellen, en anders reageer ik binnen enkele werkdagen wel een keer. Als het een stukje informatie is (e.g. vanavond is er niemand thuis dus zorg zelf voor wat eten) hoef je helemaal niets te verwachten. Misschien een duimpje omhoog.

Soms levert het nog wat gezeur op, maar vooral fijne telefoontjes. Het leukste is dat leesbevestigingen ook uitstaan :P
Soms levert het nog wat gezeur op, maar vooral fijne telefoontjes.
Ook het gezeur houdt op wanneer je ook dat consequent negeert.
Veel post ter kennisgeving behoeft geen reactie en dat is vooral energiebesparend in alle opzichten.
Ewww bellen als je niet meteen iets terughoory. Het irritantste dat er maar is! Wie direct antwoord wil heeft gewoon pech. :+ Als ik geen tijd/zin heb om te antwoorden of niet in de gelegenheid, heb ik ook geen tijd om te bellen. :P Heb ik wel zin/tijd dan reageer ik uiteraard wel... Maar het zou echt pure horror zijn als mensen dan gaan bellen als je niet meteen reageert. Daar heb ik echt een grondige hekel aan. :D Bellen consumeert meer tijd en moeite dan berichtjes die je tussendoor ff beantwoord.
Antisociaal doen en ook nog eens opscheppen erover.

Iemand neemt de tijd om jou een bericht te sturen (zoals hey er is niemand thuis dus tref voorbereidingen) en dan vind jij het normaal om niks terug te schrijven? Nou ja, je moet het natuurlijk zelf weten maar schep er niet over op.
Ja, inderdaad. Behalve dat ik het niet zie als antisociaal, maar als een bepaalde kijk op telefoongebruik en notificatieverslaving (altijd maar dwangmatig je notificaties afwerken).

Een berichtje zie ik als volledig asynchrone communicatie, net als het vroegere email en brief schrijven. Je krijgt mogelijk een antwoord terug, maar wanneer weet je nooit. Als het een kennisgeving van xyz is, is er nog minder goede reden om te antwoorden, behalve het stimuleren van andermans compulsief gedrag. Moet je maar eens opletten hoe gemakkelijk mensen hun hoofd afwezig wegdraaien van hun omgeving als ze een riedeltje uit hun broekzak horen komen. Hoeveel stress ze hebben als ze de afkomst van dat deuntje niet kunnen achterhalen binnen seconden.

En dat is precies waar het idee dat je overal maar op moet reageren vandaan komt. Mensen willen die gratificatie dat ze compleet digitaal een berichtje hebben overgebracht. Die dopamine-rush waar verslaving uit voortkomt. Je kan gewoon zien dat zo'n berichtje is aangekomen, en uiteindelijk zal ik het hoe dan ook lezen.

Waarom ik hier zo streng over denk? Omdat ik zelf ook tot de groep behoorde die gespitst stond op de broekzakmuziek, die geen notificatie in het tray mocht hebben en geen bericht kon mislopen.

Als je echt direct bevestiging nodig hebt, dan kan je bellen. Anders zal het er echt aan liggen hoe snel ik kan antwoorden (onder werktijd zal ik bijvoorbeeld zeer zelden kijken) of hoeveel nut een veredelde leesbevestiging heeft.

Nog geen decennium geleden lieten mensen gewoon briefjes achter op de koffietafel. Daarvan wist je niet eens of het bericht wel was aangekomen.
- TL Did Read -

Ik sta er tot op zekere hoogte hetzelfde in.
Maar "enkele werkdagen" dat vindt ik wel heel arrogant geroepen.

Prima, urgent = bellen, da's duidelijk.
Maar zelfs de communicatie met mijn wederhelft gebeurt in veel gevallen via een messenger, dit zijn kleine dingen, waar we dan over spreken, van wat eten we vandaag tot meer nsfw gevoelige dingen.
Zelfs afspraken met externe partijen bevestigen we naar elkaar.
Antwoord, ja zeker soms gelijk, soms 3 uur later, soms mondeling zodra we bij elkaar zijn.

Communicatie met collega's, vrienden en familie op dezelfde manier, je krijgt antwoord.
Dat kan wel eens een paar uur duren ( zie stelling 1 over urgentie ) maar je krijgt antwoord, mits noodzakelijk.
Ik reageer niet op elk berichtje met 'ok' als er iet verzonden is, is dat vaak duidelijk of je moet antwoorden of niet.

Dat was in den beginne wel lastig voor mensen, maar uiteindelijk leren ze het vanzelf :)
Ik heb zelfs een collega die van de "oude stempel" is, we zijn al lang blij dat hij van 'mail me maar' is afgestapt, en zelfs DRIE messenger-apps geïnstalleerd heeft.
Dat hij steevast tussen 12:30 en 13:00 OF 22:00-22:30 reageert nemen we voor lief :+
Hij checkt zijn privemail om die tijden, en pakt dan ook zijn messengers mee ...

Is het belangrijker dan dat, stuur je naar zijn werkmail, of inderdaad - bellen
Mja, het ligt er heel erg aan wat het bericht is. "Enkele werkdagen" is meer bedoelt als: "Reken er niet op dat ik 1-2-3 antwoord als het niet per se nodig is." In de praktijk komt het niet vaak voor dat het echt lang duurt. Maar ik heb weleens een redelijk lange PC-vraag laten liggen voor een dag of 2 totdat ik de tijd had uitgebreid erop in te gaan. Verjaardagsberichten laat ik ook vaak liggen tot de volgende dag om ze dan in 1x af te werken.

Verder houd ik mensen die dichtbij staan, denk aan ouders, wederhelften e.d. vaak ook gewoon op meer prioriteit en zorg ik ervoor dat ik die kan herkennen aan de meldingstoon.
Je oude stempel collega is zijn tijd ver vooruit. Op reguliere tijden communicatie checken is super voor concentratie, produktiviteit, en algemeen welzijn.
Laten we niet op de zaken vooruit lopen hé :+

één zwaluw maakt nog geen zomer ....
Voor het grootste gedeelte ben ik het met je eens. Je kiest zelf wat voor kleren je draagt en bent ook zelf in staat om te kiezen hoe vaak je sociale media raadpleegt.

Maar dat gaat uiteraard over raadplegen wanneer je er zelf zin in hebt. Push notificaties zorgen ervoor dat je niet zelf kiest wanneer je raadpleegt maar vraagt je aandacht op elk moment van de dag. En daar heb ik persoonlijk wel moeite mee, want een gesprek aanknopen van een paar minuten zonder dat je gesprekspartner op zijn telefoon kijkt lijkt tegenwoordig onmogelijk.

Mijn telefoon is een week kapot geweest en dan merk je echt hoe vaak je zelf social media checkt (ik destijds te vaak) maar nog erger, hoe vaak je op je telefoon kijkt zonder dat je het van plan was. (idem, veel te vaak).

Vandaar dat ik mijn social media gebruik beperkt heb en push notificaties uit heb gezet. Ik had het niet verwacht, maar ik mis niets en toch geeft het een heleboel rust!
De ene gaat op een andere manier mee in de vaart der volkeren dan de ander ;)

Hoe zou zo'n verhaal geklonken hebben in de tijd dat de telefoon net gangbaar werd? Iemand die echt m'n aandacht wil hebben stuurt maar een brief? Of stapt zelf maar in de postkoets?

[Reactie gewijzigd door Jesse op 24 juli 2024 22:38]

Het is egoïstisch om tijd van iemand op te eisen zonder dat dit voor de ander positief resultaat heeft.

Het is maar net hoe je het bekijkt, maar ik blokkeer iedereen die na 2 waarschuwingen nog steeds blijft spammen.
Antisociaal doen en ook nog eens opscheppen erover.

Iemand neemt de tijd om jou een bericht te sturen
Als iedereen dagelijks al z'n familie, vrienden en collega's goede morgen wensen toestuurt, verliest het z'n waarde, en is het eigenlijk spam - en dus asociaal.
Wie heeft het nou over goedemorgen berichten, het gaat nu over wat dat andere joch (stoelpoot) zei.
Anoniem: 457607 @TCIS24 januari 2018 16:22
Wat sociaal is, en wat niet, hangt natuurlijk van de context af.

Ik heb nergens getekend dat ik 24/7 bereikbaar ben en binnen een paar minuten reageer. Dit van me verwachten noem ik asociaal. Temeer omdat 90% van de messaging totale onzin is. Niet tijd kritisch, en kan ook wachten totdat je elkaar ziet. Nog sterker, het meeste had nooit verstuurd moeten worden. Bespaar je de "moeite" om het te schrijven, de wereld is beter af.

Sommige dingen hebben wel meteen antwoord nodig, en dan reageer ik. Mensen die structureel onzin sturen staan op mute, en zie ik pas uren later.

Verwachtingen verschillen tussen mensen. Zo stuurt mijn nichtje me 20 berichten om een enkele vraag te stellen. Zo doet de jeugd dat blijkbaar. Na een minuut of 3 volgt al "hallo??". Ze denken ongeveer dat ik dood ben als ik niet meega in hun rush.
Vanwege de overmaat aan onzin ben ik maar helemaal met Whatsapp gestopt. Eerder al uit groepsgesprekken getreden. Er blijken een behoorlijk aantal mensen te zijn die willen chatten over deze dienst. Die 'hallo' sturen en hopen op een antwoord of inderdaad een overvloed aan berichtjes voor een enkele vraag. Ik houd het wel bij sms voor tekstberichten. Dat heeft een afgebakende lengte en de meeste mensen sturen een sms met een duidelijk doel. In tegenstelling tot veel chatgesprekken waarbij de tegenpartij alleen aandacht zoekt, maar inhoudelijk niks te melden heeft.
Antisociaal doen en ook nog eens opscheppen erover.
Iemand neemt de tijd om jou een bericht te sturen
Dat is pas asociaal, vergelijkbaar met uitmaken per sms.
Je kunt me evt. bellen of een papiertje op de koelkast spijkeren dat mn eten in de oven staat.
Maar een berichtje... dat is voor mensen die niet meer met elkaar praten, en dan weet ik genoeg.
Vind het opmerkelijker dat de premier van India zijn mensen erop aanspreekt dat ze geen reactie gestuurd hebben.
Stel je voor dat Rutte met kamer vragen zou komen waarom men hem geen smiley gestuurd heeft.
"Waarom heb jij mijn facebook bericht niet ge-liked?"
Mijn oma uit Indonesië doet dit ook.. Elke dag om 06.00.
Lokale tijd ook nog, of valt dat mee?
Nederlandse tijd... Mjah ik heb haar sinds de plaatjes gedempt :P
Goed nieuws voor de fabrikanten van extra geheugen :)
Tegenwoordig red je het toch ook al echt niet meer met 16 Gb op je phone. Regelmatig legen en ik heb er al nagenoeg geen app's op staan.
Hmm volgensmij heb je standaard al 16 apps in je telefoon van android zelf....
Heb een iPhone, maar ook dar staan er standaard al genoeg (teveel) op :)
Hoeveel compressed afbeeldingen heb je gemiddeld nodig om 1GB vol te maken? Ik gok iets van 8000 of bizar veel in ieder geval. Maarja als je elke ochtend meer dan 10 afbeeldingen ontvangt en nieuwe verstuurd dan gaat wel het hard.
Voor Android zijn er trouwens genoeg apps beschikbaar om je opslag/afbeeldingen automatisch op te schonen. Voor iOS vast ook wel.
Dit dacht ik ook. Ik heb even in mijn galerij gechecked, whatsapp foto's en plaatjes zijn vrijwel allen (dik) onder de 150kb. Dan heb je voor 1gb bijna 7000 plaatjes nodig.

Misschien gewoon tijd om af en toe op te schonen dan.
ik denk dat - niet te vergeten dat India geen rijke land is - hebben veel mensen smartphones waarschijnlijk met slechts 4GB of 8GB opslag. Zeker als sommigen nog met oudere modellen rondlopen.
Die zijn veel sneller vol.
Niet iedereen heeft geld voor nieuwe smartphone!

Mensen met 16GB en hoger hebben betere smartphones, die hebben wat minder last van.
8GB was tot voor kort ook hier de regel... Ik kon kiezen tussen 8 en 16GB. Waarom android apps maar blijven groeien is mijn een vraag, maar de volgende word duidelijk een 32+ of meer minimaal.
Ik heb dit ook al een ruime tijd (vrienden uit India), vind het opzich wel wat hebben.., alleen het probleem is dat ik ze dus om 5uur in de ochtend krijg :9

Maar de plaatjes die ik krijg zijn maximaal 200kgkb groot, dus je hebt wel een aardig aantal plaatjes nodig

[Reactie gewijzigd door da_PSI op 24 juli 2024 22:38]

Anoniem: 706671 @da_PSI24 januari 2018 14:59
Zware plaatjes heb je dan :p

Wel vreemde rage. Ik zou graag wel meer mensen willen die wat sturen ipv dat ik initiatief iedere keer moet nemen. achter een eindje denk je dat je hen teveel lastig valt terwijl dat niet zo is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 706671 op 24 juli 2024 22:38]

“Achter een eindje”? 🤔
Achter een tijdje. Ik was blijkbaar ergens anders met mijn gedachten.
Ik heb dit ook al een ruime tijd (vrienden uit India), vind het opzich wel wat hebben.., alleen het probleem is dat ik ze dus om 5uur in de ochtend krijg :9
Mijn eerste reactie is dan, dat het een "send all" message is, dus zo persoonlijk is het niet.
Zouden ze het wel 'persoonlijk' doen, kunnen ze gewoon rekening houden met jouw tijdszone.
Hij woont bij mij in de buurt, wonen in een straal van 5km :+
Waar ik woon en leef heeft er helemaal niks, maar dan ook niks mee te maken. FYI het staat gewoon in mijn profiel, dus je hebt geen glazen bol nodig.

Het gaat erom dat hij ze altijd rond 05.00 verstuurd. Of het nu een mass verstuurd berichtje is, laat ik in her midden. Want mijn glazen bol ben ik kwijt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.