Kickstarter-project laat Raspberry Pi-voertuigjes tegen elkaar racen

Het Kickstarter-project Formula Pi heeft zich tot doel gesteld om door Raspberry Pi bestuurde voertuigjes van PiBorg tegen elkaar te laten racen. Deelnemers kunnen zelfgeschreven Python-code insturen en daarna hun robot via een livestream volgen.

De races vinden plaats op een kleine baan met een lengte van 20m en met vijf bochten. De baan is ingedeeld in zes rijbanen in drie verschillende kleuren: groen, blauw en rood. Dit moet de met een camera uitgeruste voertuigen helpen om te navigeren. Er is een basispakket aan software beschikbaar, dat door deelnemers naar eigen inzicht aangepast kan worden om de robot zo goed mogelijk te laten presteren.

Alleen met een donatie van 35 pond, omgerekend ongeveer 41 euro, is deelname mogelijk, waarbij het niet uitmaakt waar de deelnemer zich in de wereld bevindt. De races vinden weliswaar plaats bij het Britse PiBorg, maar het is niet noodzakelijk om zelf fysiek aanwezig te zijn. De races zijn via een livestream te volgen en de software kan opgestuurd worden op een sd-kaartje. PiBorg zorgt dan voor de robot. Voor 165 pond, omgerekend bijna 200 euro, krijgt een donateur een eigen robot toegestuurd en mag hij ook deelnemen aan de races. Dan moet je er zelf nog wel een Raspberry Pi Zero, sd-kaart en camera bij regelen.

In de video van het Kickstarter-project is te zien dat de robots er meer uitzien als monstertrucks dan als formule 1-voertuigen. Ook is de snelheid niet oogverblindend. Het team achter Formula Pi kondigt echter aan in de toekomst ook andere voertuigtypes te willen ontwikkelen. Ook moeten er andere soorten races gehouden worden, zoals een high speed competition en een battle race competition. Het project heeft inmiddels binnen zes dagen zijn financieringsdoel van 2500 pond gehaald.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

27-07-2016 • 13:39

58 Linkedin

Reacties (58)

58
55
42
3
0
2
Wijzig sortering
Track is ram slecht. 1 zit 1 keer in de buitenkant van de bocht en heeft een gigantisch voordeel. Of hij snapt niets van autosport, of hij heeft de andere voertuigen sneller gemaakt naargelang hun startbaan. Either way, blijft een epic fail op het vlak van baan design. Bijna 10 meter extra in totaal voor de laatste baan... En om naar de binnenbaan te geraken legt de laatste baan sowieso al MINIMAAL een halve meter extra af gezien de hoek.

Wel of niet op elkaars baan blijven is irrelevant. Je hebt even snelle voertuigen en geen enkele factor die dit kan beinvloeden. Je hebt op baan 1 dus altijd een gigantisch voordeel. Zonder stuurfout wint baan 1 ALTIJD. Je bent een paar miliseconden tot een volledige seconde kwijt als je van de buitenbaan naar de binnenbaan moet gaan. Dit is met dergelijke voertuigen onmogelijk goed te maken zonder fout van bestuurder 1. Oneerlijke race dus.

Edit: Oplossing is time trials. Aparte races, zonder lineaire startposities. Of bocht twee en drie omwisselen.
Edit 2: Let op dat de voertuigen trager rijden dan een mens wandelt. Rijgeigenschappen worden dus totaal niet aangetast door de snelheid waarmee de bocht wordt genomen. Insnijden is hierbij dus totaal niet nodig. (race zelf wekelijks en bouw race auto's.) Je ziet ook goed in het filmpje dat het autootje scherpe bochten kan nemen zonder dat er ook maar enige probleem is met wielen aan de zijkant die omhoog komen of snelheidsverlaging.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 27 juli 2016 15:04]

Ik denk niet dat het de bedoeling is dat ieder in zijn eigen baan blijft rijden. Anders is het imho ook niet interessant er software voor te maken. Juist het inhalen botsen en snijden van je tegenstander en het vermogen van een botsing van een tegenstander herstellen is de tactiek om te winnen.

Heeft niet verder gelezen dan bovenstaand artikel dus wat de regels precies zijn weet ik niet

Edit: Hier wat uitleg over de regels : http://www.formulapi.com/node/12

[Reactie gewijzigd door Pimmetje16 op 27 juli 2016 14:24]

wel of niet op elkaars baan blijven is irrelevant. Je hebt even snelle voertuigen en geen enkele factor die dit kan beinvloeden. Je hebt op baan 1 dus altijd een gigantisch voordeel. Zonder stuurfout wint baan 1 ALTIJD
Het zijn geen banen. Het is net als een F1 circuit, de hele breedte wordt gebruikt. De kleuren zijn enkel hulp voor de robotjes om te weten waar ze op het circuit zitten.

Het gaat zich er dan ook om hoe jij je auto programmeert, en hoe deze de baan neemt, waar hij de apex pakt, hoe vroeg hij instuurt en remt, etc, etc. Dat is noujuist de truuk van het hele kampioenschap.
Als je rechts start en blijft rechts rijden in de bocht, heb je altijd een voordeel. Deze track is gewoon slecht ontworpen. Hier had zoveel meer denkwerk in moeten zitten...
Dan begrijp je het concept van racen niet ;)
In een F1 race rijden ze toch ook niet enkel aan de binnenzijde van het circuit? Want dan maak je minder snelheid. Je kan beter voor een bocht naar de buitenkant gaan en dan de apex aan de binnenzijde pakken. Dan ben je gewoon sneller rond. Circuit is echt prima ontworpen. Ik vind het zelf brilliant ontworpen, want het is relatief eenvoudig, dus het blijft overzichtelijk om te programmeren, maar er zitten genoeg variaties is om heel veel mogelijkheden te bieden.
Dan begrijp jij het concept basis wiskunde nog niet.

-knip-

De binnenbocht is de kortste afstand, ik hoop dat we het daarover eens kunnen zijn. Als je het video'tje bekijkt dan zie je dat op die snelheden er absoluut geen enkele reden is om niet de binnenbocht te nemen, ze gaan veel te traag om meer ruimte nodig te hebben.

Oftewel: Binnenbocht is beter, en gezien iedereen zelf mag kiezen waar hij rijdt na de start dan is het dus het doel om zo snel mogelijk op de ideale lijn te zitten. En de binnenste auto is het dichtst bij de eerste binnenbocht (iets met Pythagoras) en dus zal die in principe altijd winnen bij gelijke performance. Gezien dit circuit redelijk simpel in elkaar zit (als zo'n simpel circuit al briljant is dan wil ik niet weten wat een beetje uitgebreider circuit is), lijkt het mij dat ze redelijk snel de ideale lijn moeten kunnen pakken.

De enige manier waarop de binnenste kan verliezen als hij fatsoenlijk rijdt, is als degene naast hem hem ramt zodat een ander kan winnen.

Admin-edit:Opmerkingen over moderaties horen thuis in Frontpagemoderatie.

[Reactie gewijzigd door Bor op 27 juli 2016 16:09]

Het gaat niet om de kortste route, maar de snelste route. En die zijn neit gelijk in de racerij, ook neit modelracerij. Als je snel door een bocht wilt moet je van de buitenkant naar de apex in de binnenkant gaan. Als je aan de binnenkant van het circuit blijft rijden, dan kun je niet met optimale snelheid door de bocht, ookal is die afstand groter. Dat is nou juist de hele charme van racen. Hoe hard kan ik de bocht nemen, waar ga ik naar buiten, en hoe vroeg of laat pak ik de binnenkant.

En waarom je over het modden begint is mij een raadsel. Ik mod mijn reacties niet.
De kortste route = de snelste route. Zoals ik schreef, maar wat je negeert: Kijk eens naar de snelheid van die karretjes. Die kunnen MAKKELIJK de binnenbocht nemen op hun maximale snelheid. Als ze nu met RC auto's gingen racen die wel redelijke snelheden halen, ja dan zou het een heel ander verhaal zijn. Maar dat is hier niet het geval, ze gaan gewoon veel te traag om iets anders dan de binnenbocht te nemen.
Je gaat nog altijd van buiten naar binnen naar buiten naar binnen.
De ideale lijn blijft bijna hetzelfde, alleen de apex is veel eerder.
http://www.lotuselan.com/apexs.gif

En zie ook http://phors.locost7.info/images/17image01.gif , eerste plaatje is de 'ideale wiskundige' lijn, maar rechts is in de praktijk vaak sneller. In dit geval dan misschien niet?
http://phors.locost7.info/phors17.htm
http://phors.locost7.info/phors18.htm - dit is precies mooie aanvulling op jullie discussie, volgens mij..

Persoonlijk denk ik dat het nog veel verder gaat dan wat hier besproken wordt. Je zit zelfs met het 'dampen' van het rubber enzo.

[Reactie gewijzigd door twicejr op 30 juli 2016 09:28]

Het probleem blijft dat al die lijnen gebaseerd zijn op dat je met een beperkte snelheid door de bocht kan. Los van of iets vroeger of iets later beter is, kan je dat het beste zien bij je tweede plaatje. De U-bocht maak je op de linker manier exact gelijk als wanneer je compleet de buitenbocht zou nemen, alleen de route is korter.

Echter als je de lengte zal checken, dan is de binnenbocht nog steeds korter. Enkel bij de gemiddelde U-bocht op een raceparkour kan je nooit volle snelheid erdoorheen als je de binnenbocht neemt, en dan wordt het dus een afweging tussen een kortere weg, of een hogere snelheid. Waarbij het ook nog relevant is dat als je een hogere snelheid hebt, je daarna minder moet accelereren en het rechte stuk weer sneller zal gaan. En daar kan je dus zoals jouw links laten zien een hele hoop wiskunde op loslaten.

Maar bij de snelheden die je hier ziet blijft het simpelweg dat de kortste weg = de snelste weg, en de kortste weg is altijd de binnenbochten, en dan een rechte lijn naar de volgende binnenbocht.
Ik race zelf, net daarom weet ik hoe erg dit is. De voertuigen zijn te traag om g-krachten te ondervinden die de rijeigenschappen aanpassen; daarom is het namelijk interessant om binnen de bocht te blijven en niet aan te snijden en zo geen tijd te verliezen. In het filmpje zie je hoe de voertuigen trager rijden dan de snelheid waarmee een mens wandelt. Dit is zoals een loopwedstrijd, binnenkant bochtje blijven en gewoon lekker kneuren. Net DAAROM is het (voorlopig) een epic fail op het vlak van circuitdesign.

Een hogere snelheid zou het kunnen aanpassen, maar zelfs dan zit je nog met een voordeel (waarschijnlijk) omdat voor bocht 1 het hele pak moet gaan insnijden. Het voordeel is dan echter wel veel kleiner.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 27 juli 2016 14:35]

Ook deze vliegen de bocht uit als je er te snel door heen gaat. Heb je ooit al eens aan modelracerij gedaan? Ook hier moet je daarvoor oppassen. En misschien zelfs nog meer, omdat je het niet voelt.
Dus het is echt geen epic fail op vlak van circuit design.

Maar goed, als je denkt het bij het goede eind te hebben, dan zou je makkelijk moeten winnen. Dus ik hoor wel welke plek je uit komt. :)
Even uitgerekend dat bij de zeer hoog ingeschatte snelheid van 5km/h (wat het mij niet lijkt te zijn) er een tijdsverlies is van 4 seconden voor de buitenste baan... jammer dat ie dit over het hoofd heeft gezien, is het enige wat ik er nog over kan zeggen...
Het... gaat... niet... om.... de... banen...

Ik denk bovendien dat ze harder gaan dan 5km/h... Maar goed... Je bent veel te makkelijk aan het denken, je neemt te weinig factoren mee...
Als je de hele race in de buitenbaan zou blijven, ja.
Maar na de eerste bocht rijdt iedereen in de binnenste banen, lijkt me.

Je hebt wel een punt of het tijdsverlies welke degene heeft die in de buitenbaan moet starten, die moet een langere afstand afleggen tot voorbij de eerste bocht dan zij die in het midden starten,
Hebben we hetzelfde filmpje gekeken? Deze vliegen uit de bocht als ze te hard gaan? Dat zie ik echt niet gebeuren. Ik denk dat die 5km/u een redelijke schatting is, en daarmee kunnen ze probleemloos de binnenbocht nemen. Als ze nu voertuigen nemen die 5x sneller zijn, ja dan gaat het interessant worden.
Ga maar eens model racen, dan praten we verder :) Het gaat niet alleen om of ze eruit vliegen, maar ook hoe snel je weer uit de bocht komt.
Er is een pribleem met deze baan als alle autos optimaal geprogrammeerd zouden zijn. Ze gaan te langzaam om grip te verliezen, uit de bochte te kunnenvliegen. Bij jouw modelbaan is snelheid in de bocht belangrijk omdat jouw autotje sneller kan dan de grip in een bocht toelaat, daardoor moet je gaan aansnijden. Dat is bij de raspberryrace niet van toepassing, omdat ze zo tergend langzaam gaan. Op deze snelheid is de enige variabele het programmeren.bdaarbij zou t dus eerlijker zijn als de linker en rechterbaan even lang zouden zijn.
Ga eens met zo'n karretje racen. Ik ga je nogmaals vragen: Heb je überhaupt het hele filmpje gekeken? Dit zijn geen echte RC race auto's die hoge snelheden halen, deze kruipen voort. De ideale lijn is triviaal: Pak de binnenbochten en na de bocht neem een rechte lijn naar begin van de volgende binnenbocht. Dat er discussie hier is over wat de ideale lijn is voor zo'n autotje is onbegrijpelijk voor mij.
die manier waarop jij redeneert maakt het niet uit na de kwalificatie hoe formule auto's rijden, DTM, moto GP etc etc want na de kwalificatie is naar jouw redenering de eindstand al bepaald.

Dat is jouw redenering, stuurmanskunst, wanneer gas te geven/remmen en laat staan setup zijn totaal irrevant in jouw beredenering.

Het feit dat jij zelf racet maakt je hele rant alleen maar triester want het filmpje heb je na al die tijd schijnbaar niet gezien. Schijnbaar is het in jouw ogen doodsimpel om een track te programmeren.
Matthewk heeft zeker wel gelijk in dezen. Jou vergelijking met de echte formule een gaat niet op omdat je op een gp circuit altijd ook naar de andere kant van de baan moet. Hier is het zo dat als je op de binnen baan rijd en je geen fouten maakt je absoluut zal winnen.

Hadden ze heel simpel een '8' vorm als baan gebruikt was dit geen probleem geweest.

En zoals hierboven aangegeven door andere, die dingen gaan zo traag dat je overal volgas doorheen kan en er dus geen bordelen te halen zijn les insturen van bochten, grip etc.

Wat ik trouwens niet snap is dat ze hier niet met een normale auto setup rijden dus gewoon net sturende voorwielen. Deze opzet is leuk voor als je een tank wil besturen maar verder behoorlijk nutteloos.

Ik zeg, geef een wielbasis en gewicht op en laat alles verder vrij zijn om mee te programmeren. Dan kan je bijvoorbeeld actieve vering gaan programmeren of variabel e vleugeldeuren etc dan gaat dit in de toekomst nog wat opleveren.
Een 8-vorm had juist niets opgelost omdat ze niet op hun track moeten blijven. Na de eerste bocht zit iedereen dus op dezelfde lijn en enkel tot daar heeft die in baan 1 een voordeel...
Ik denk dat hier ook wel gaat mee spelen het raken en ontwijken van andere wagens. Als de tweede altijd op de eerste rijd en ze beide uit de bocht gaan wint de 3de misschien wel meestal :p
Het ging over racen, nu begrijp ik ook dat je in een Bordeel , gelet op de prijs moet racen .
Maar over welke bordelen hebben we het
De auto's zijn stuk voor stuk hetzelfde volgens het filmpje, je hebt alleen een SD kaartje waar je op programmeert.. Je hele post is hiermee onderuit gehaald...

SBK, f1, dtm zijn allemaal andere setups en mensen die sturen / rijden. Variabele factoren zijn dus legio.

[Reactie gewijzigd door matthewk op 27 juli 2016 14:49]

Dat is toch juist de hele charme. Het gaat puur om programmeerkunsten en hoe je het autotje laat rijden. De mogelijkheden van het autootje zijn hetzelfde, dus de enige bepalende factor is nou juist hoe goed iemand het ding programmeert.

Je haalt jezelf onderuit...
Idd, Matthewk heeft gelijk. Eerst dacht ik ook van niet... maar het klopt, als je eenmaal in de binnenbocht zit heb je gewonnen. Mooier zou zijn geweest als je in ieder geval een keer links om had gemoeten (er van uit gaan dat ze met de klok mee gaan). Dan had iedereen een keer uit zijn positie in de binnenbocht moeten komen.
Nope, dat is nu juist het grappige met dit soort langzame voertuigen die gelijk zijn.

Als iedereen perfect rechtuit rijdt dan wint de binnenbocht, maar als iemand van de buitenbocht naar binnen gaat dan raakt die de auto in de binnenbocht en die gaat dan langzamer en dan gaat het opeens complex worden.

Juist voor dit soort toepassingen is een "oneerlijk" circuit leuk en goed, want een eerlijk circuit betekent gewoon rechtuit op volle kracht is het beste en iedereen finisht tegelijk.
Hier moet je anderen irriteren in de buitenbocht en in de binnenbocht moet je rekening houden met dat anderen jou gaan irriteren en dit kost allemaal snelheid.

Het is bijv een reeele mogelijkheid dat de binnenbaan hier geblokkeerd wordt door 2 "gecrashte" auto's, dan moet je dus opeens als nr 3 juist naar de buitenbocht toegaan
Is dit niet eenvoudig op te lossen met een kleine straf/vertragingstijd voor auto's in de binnenste banen of ze schuin achter elkaar te plaatsen?
Ik dacht hetzelfde, totdat ik het filmpje zag...
Bij slotracen zou je gelijk hebben, maar dit zijn vrije banen waar je ook kan inhalen. Je hoeft niet perse op je baan te blijven.
Ik denk dat het idee is dat de robots niet een bepaalde track volgen, maar van de kleuren gebruik kunnen maken om te bepalen op welk deel van de baan ze zitten. In het filmpje zie je ze ook gewoon alle kanten op rijden en niet perse een baan volgen.
Tracks zijn niet op die manier opgebouwd, rood is buitenbocht, groen binnenbocht. Je bepaald met je software hoe je je bochten neemt.

Edit:zou zelf gaan voor de optimale bocht zoals je leert met autocross, tenzij iets je hinderd natuurlijk. Helaas geen voordeel van slipstreaming e.d. Dat zou helemaal grappig zijn.

[Reactie gewijzigd door 2green op 27 juli 2016 14:11]

Ze hoeven niet in hun strook te blijven he, 't is niet zoals slot car racing.

De kleuren zijn slechts als hulpstuk voor de computer vision.
Als je dit filmpje ziet dat weet ik ook niet wat de bedoeleing is ?

https://www.raspberrypi.org/blog/formula-pi/ |:(
Maar waarom sd-kaartjes versturen? Iso via versturen internet moet toch ook kunnen? (Okay, als je geen snelle internetverbinding hebt wordt het een ander verhaal natuurlijk).
Het idee hierachter is waarschijnlijk dat het meer plug&play is voor de mensen die niet zo technisch aangelegd zijn. SD-kaart erin en de software is helemaal klaar voor gebruik, ipv dat je een ISO moet uitpakken, deze op de SD moet zetten en daarna moet configureren op de Pi via een command line interface.

Edit: Alhoewel, als ze verwachten dat je zelf code gaat schrijven om zo'n autootje rond te laten rijden, mogen ze er ook wel van uitgaan dat je zelf een ISO kan installeren.

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 27 juli 2016 14:05]

Volgens het verhaal kun je dus zelf software schrijven (in Python) en dat moet je opsturen op een SD-kaartje. Dat lijkt me niet iets voor niet-technische mensen. Jij lijkt iets anders ingedachten te hebben (dat ze dat SD-kaartje naar jou toe sturen met het OS erop?).
Alhoewel, als ze verwachten dat je zelf code gaat schrijven om zo'n autootje rond te laten rijden, mogen ze er ook wel van uitgaan dat je zelf een ISO kan installeren.
Het zelf kunnen installeren van een ISO is helemaal niet relevant, je moet de SD namelijk opsturen naar PiBorg.
Zou je een ISO opsturen dan moet men daar de ISO naar SD zetten voor deze in de Pibot gestopt kan worden om de race te laten rijden. Als er veel deelnemers zijn is dat erg arbeids--intensief, en zijn SD kaarjes dus veel handiger, die hoeven alleen maar in de Pi gedaan te worden en men is klaar.
Ik vermoed simpelheid en duidelijkheid...

Bij een ISO versturen kan je achteraf nog de bron wijzigen en dan heb je een discussie punt.
Bij een SD-kaartje is het veel duidelijker wat er van wie op welk tijdstip is binnengekomen. Je kan niet reeel zeggen dat je een SD-kaartje met iets anders opgestuurd hebt.

(Plus uiteraard gewoon een kosten-besparingselement, hun hoeven geen SD-kaartjes te kopen)
Uploaddeadline op je upload site, klaar :+

En zo duur zijn SD-kaartjes nou ook weer niet ten opzichte van zo'n racewagentje, en je kunt ze hergebruiken natuurlijk. En van grote capaciteit hoeven ze al helemaal niet te zijn, gezien de geringe cpu-kracht en beschikbare geheugen van de Pi zero.
Ik denk zodat zij neit alles eerst naar SD card hoeven te schrijven. Ze hebben dan gewoon fysieke inzendingen die ze kunnen gebruiken. Makkelijker te wisseln en bij te houdne. Maar dat is mijn theorie. :)
Je hoeft niet perse een SD-kaartje te versturen. Het is wat te simpel opgeschreven door Tweakers ;).

"Delivering code to us: we are hoping to have an FTP site for people to send us code as we realise builds could get quite large. So we are hoping to set up a system using traditional mail to transport full SD cards with the competitors software and we are also hoping to set the code up in such a way that simple changes mean sending individual files to us rather than a whole build. In short, if you just want to vary some settings you can FTP the code to us, but if you wanted to send a brand new build, you could mail us the SD card."

[Reactie gewijzigd door Thormodo op 27 juli 2016 15:16]

Ah, zie eens aan :)
Formula... met die snelheid? :P Maar wat is er precies leuk aan zo'n baan racen als je maar moet toekijken hoe de software z'n ding doet? Zo'n racebaan is toch juist leuk om zelf die dingen rond te racen, zeker met die tracks waar je zelf kan sturen.

Leuk trouwens in filmpje op laatste paar seconde, lijken er 2 vast te komen te zitten in de baan.
Voor veel mensen (zeker hier) is het bouwen minstens net zo leuk als daarna kijken hoe het presteert. Zodra het af is .. is het saai.

Ik vraag me wel af inhoeverre ze elkaar kunnen ontwijken. Dat ze langzaam rijden zal wel helpen..
Leuk en interessant, maar ze gaan inderdaad nog niet razend hard. Ik ben benieuwd wat voor slimmigheden er bedacht worden om ze sneller te laten gaan. Het lijkt me trouwens nog niet zo makkelijk om software te schrijven die vanuit het camerabeeld kan detecteren waar het karretje precies is en wat 'ie moet doen.
Krijg je nog rechten, of zit straks je software onbetaald in de Tesla?
Zou toch veel mooier zijn als ze een gehackte WiFi sd Card in die autootjes stoppen en deze zo configgen dat ze scripts van gebruikers zelf downloaden en runnen. Dan zou je vanaf een account je nieuwe scripts klaar kunnen zetten, en in jouw tijdslot, download een autootje jouw code en voert deze uit.
Mensen zijn bang voor zelf rijdende auto's en dat willen wij wegnemen met de formule pi. Oke klinkt leuk. Zie ik auto's tegen elkaar aan botsen en random over de baan cruisen. Mag hopen dat de google auto iets beter doet _/-\o_ .

Maar wel leuk om te zien wat ze allemaal kunnen met een PI. blijft leuk speelgoed.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 27 juli 2016 15:08]

Klinkt fantastisch!
Wat mij niet meteen duidelijk is (zal wel aan mijn interpretatievermogen liggen),
als men doneert kan men ook "deelnemen" aan de race in de zin van dat een robot rijdt op jouw software? Enkel om zelf een robotje te ontvangen moet de volle pot betaald worden? Of kan je enkel deelnemen na de volle pot betaald te hebben voor een robot? Laatste lijkt mij logisch aangezien het anders moeilijk wordt om embeded software te ontwikkelen zonder bezit van een hardwareplatform (robot met pi Zero) :p Tenzij ze goede simulatiesoftware leveren ofzo.

[Reactie gewijzigd door ProgrammingLife op 27 juli 2016 16:15]

Het meest interessante van dit hele project is misschien nog wel de denkfouten, kortzichtigheid en andere geestelijke problemen van mede tweakers die dankzij dit forum aan het licht komen. Geweldig hoe sommige nu al helemaal verdwalen in deze complexiteit. 8)7
Het ziet er leuk uit, maar ligt het aan mij of is 200 euro veel geld voor wat je krijgt. Zo te zien 4 wielen, 4x motormotor, chasis en .....?

Nou ze alleen wat opvoeren voor meer snelheid :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee