Astronaute trekt Star Trek-uniform aan in ruimte

Dat is niet een ruimteschip uit de Nebula-klasse op de achtergrond. Nee, dit is het International Space Station met een ruimtecapsule - en een trotse Italiaanse astronaute die zichzelf heeft verkleed als een personage uit Star Trek.

De astronaute heet Sam Cristoforetti en woont sinds november in het ruimtestation. Afgelopen vrijdag zag ze hoe de Dragon-ruimtecapsule aankwam bij het ISS, met aan boord circa 1950 kilo aan voedsel, wetenschappelijke apparatuur en meer. Opvallend: de capsule van SpaceX bevatte ook het eerste ruimte-espresso-apparaat, de ISSPresso.

"There's coffee in that Nebula. Ehm, I mean... in that Dragon", twitterde Cristoforetti vrolijk. Op de foto die de astronaute vergezelde met haar tweet, liet ze zien dat ze een uniform droeg uit Star Trek: Voyager. De quote die ze daarnaast schreef, komt uit de aflevering The Cloud.

Cristoforetti staat al langer bekend als een Star Trek-fan. De Italiaanse tweette eerder een foto waarop te zien was hoe ze de Vulcan-groet bracht. Dit deed ze na het overlijden van Leonard Nimoy, ook bekend als Spock.

Astronaute in ISS

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

21-04-2015 • 21:22

61 Linkedin

Reacties (61)

61
54
45
0
0
5
Wijzig sortering
:)
Doet ze leuk! hoe groot is de kans dat je als "Trekkie"dit kan doen! :D
Ik acht de kans best groot dat er veeeeeeel Trekkies onder de astronauten zijn eigenlijk..
Anoniem: 669379
@Keltie22 april 2015 12:35
Ik acht de kans best groot dat er veeeeeeel Trekkies onder de astronauten zijn eigenlijk..
Daarentegen denk ik dat er zeer weinig astronauten onder de Trekkies zijn....
Erg cool! Ik kan me herinneren dat er een Japanse ruimte toerist was (millionaires die miljoenen aan Rusland betalen om naar het ISS te gaan) die van plan was om een pak van Mobile Suit Gundam (een Japanse Anime) aan te trekken tijdens de ruimtevlucht naar het ISS, maar hij was uiteindelijk medisch (of psychisch? kan me voorstellen dat de Russen het maar een raar idee vonden) niet geschikt bevonden om te gaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Daisuke_Enomoto

[Reactie gewijzigd door dunpealhunter op 21 april 2015 22:06]

Volgens de Wikipedia pagina was de reden:
During the lawsuit, it was revealed that the "medical reason" was chronic kidney stones.[2] Space Adventures claims it advised Enomoto to treat the kidney stones aggressively and when he did not, they had to disqualify him from spaceflight. Enomoto claims the real reason for his disqualification was his refusal to provide additional funds to Space Adventures.
Het eerste wat door mijn hoofd schoot:
Hopelijk hoeft ze geen "away missie" te doen. :+
Want dat liep altijd slecht af voor de niet eerder vertoonde crew members in Star Trek.

Verder mooi om te zien, hopelijk dat Star Trek nog lang vele mensen mag inspireren tot grootse dingen.
Zolang je niet voor een rood shirt kiest gaat 't wel goed...
Je hebt de foto gezien? ;)
Het is even geleden dat ik Voyager gezien heb, maar volgens mij heb je vooral voor je leven te vrezen (als fictief personage) als je een geel shirt aan heb, wat namelijk security gerelateerde taken heeft. Behalve als je bij de vaste crew hoort zoals Tuvok.

Alhoewel... ik weet daarop ook weer een uitzondering op... ra ra wie is/was dat. ;)
hmmpffff....had liever dat ze Seven of Nine had gedaan lol!!
:D :P
Nee man, echt leuk dit en leuk dat ze dat ook "mag" gezien de stenge regels
Een week geleden deed een andere astronaut (Terry Virts) ook iets dergelijks, door een honkbaloutfit te dragen ter ere van Jackie Robinson Day. Ze mogen dus een beperkt aantal persoonlijke bezittingen meebrengen.

Maar dit is natuurlijk een stuk stoerder :)
Nou, het verbaast me, alles, wordt gewogen als het aan boord gaat
(nou weegt zo'n pakkie niet veel..)
Maar het gaat echt op rantsoen ...zeg maar...
Het is een mooie pr stunt van SpaceX die waarschijnlijk meer oplevert dan het kost.
En nu nog enkel wat Borg technologie installeren om dat ruimtepuin te vernietigen...
Ik weet niet wat Borg technologie is, maar komt dit een beetje in de buurt? :p

[Reactie gewijzigd door skunkopaat op 21 april 2015 22:27]

Borg technologie is vanalles: het is de geassimileerde technologie die uit andere rassen komt: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Borg_%28Star_Trek%29
Oh oh, wat mis ik toch een serie in space als Star Trek! Die series waren altijd enorm populair.
Waarom maken ze die niet meer?
Een nieuwe serie als opvolger van bijvoorbeeld TNG zou met de huidige CGI-technieken gewoon smullen zijn.
Tja nieuwe startrek dingen .. die maken ze nu niet.
Maar je kan stargate SG1 eens uit de oude doos vissen, als je die al niet kent..
Meh, is toch wel een heel ander niveau dan Start Trek naar mijn mening. :)
Toen ik Voyager grijsgedraaid had, heb ik SG1 ontdekt en de zelfspot vond ik heerlijk. Heel wat seizoenen om te bingewatchen.

Komt mede doordat de karakters uit het heden komen, en dezelfde reacties geven die ik zou hebben.
Naast Star Trek vind ik SG1 ook erg goed. TNG, DS9 en toch ook wel Voyager blijven favoriet. Behalve dan hoe Voyager de serie afsluit, slechtste ooit gemaakt, bah!

Maar SG1 was naast "serieus" ook heerlijk sarcastisch :D Heb vaak dubbel gelegen van het lachen om Richard Dean Anderson's opmerkingen.

Zo is hij privé groot fan van de Simpson, wat hij in een aflevering ook naar voren bracht. Eenmaal door de gate, wilde hij terug, omdat hij vergeten was de afleveringen op te nemen :P

Of dat hij Earth's eerste ruimteschip USS Enterprise wilde noemen, maar mocht niet helaas. _/-\o_

Ter viering van de zoveelste aflevering, maakte ze non-sense afleveringen. Had niets met verhaal te maken, pure humor.

Het was notabene zijn eigen serie om te producen, dus kan hij ook lekker zijn eigen draai er aan geven en dat heeft in mijn ogen de serie enorm veel goeds gedaan!
Hun Groundhog Day episode is dan ook een van de meest favoriete wereldwijd. Teal'c en O'neill die even gaan golven in de stargate :P

Mag wel weer eens nieuw materiaal verschijnen van stargate. Jammer dat ze met de nieuw aangekondigde films de hele franchise weggooien, gezien ze de gate weer willen locken naar een enkele planeet ipv een heel netwerk :(
Ja die was geniaal!

Wat je kan doen als je telkens hetzelfde stukje tijd opnieuw beleefd zonder consequenties.

Later maakte ze er nog 1, waarin ze hun eigen tv-serie moeten meehelpen ontwikkelen, in de SG1 serie (lekker ingewikkeld).
Was toen met Ben Browder al vervanger van Anderson. Maar hij was ook erg grappig :)
Wormhole X-Treme! Die X moet erin, verkoopt beter :P

Toch zijn de laatste 2 seizoenen van SG-1 wel volledig anders qua toon etc. Minder dan de rest, maar nog steeds niet slecht. De verfrissing was ook wel nodig na 8 seizoenen.
Uiteraard heb ik SG1 hier ook liggen, maar Star Trek blijft toch wel mijn favoriet. Nu is TNG in een nieuw jasje gestoken en helemaal "geremasterd" zeg maar. Sommige scenes met nieuwe CGI, Heb deze dus weer opnieuw beleefd. Erg mooi. Hopelijk doen ze dat ook met Voyager en DS9. Enterprise is ook erg goed, vooral wanneer de Xindi hun opwachting maken.. Maar de beste Star Trek serie ooit blijft toch wel TNG..

Maar vind het wel erg leuk zo'n bekend uniform op het ISS ;)

[Reactie gewijzigd door Tranquility op 22 april 2015 08:02]

Oh oh, wat mis ik toch een serie in space als Star Trek! Die series waren altijd enorm populair.
Waarom maken ze die niet meer?
Omdat ze de grote fout hebben gemaakt een prequel te maken (Enterprise). De makers wilden iets dramatisch anders maken. Het concept was om het ontstaan van Starfleet en de United Federation of Planets te laten zien. (Om de hele Star Trek series in te leiden en om wat losse eindjes aan elkaar te knopen).

Het domste wat je kunt doen (naar mijn idee) is een science-fictionserie teruggooien naar een primitievere periode. Dat is leuk voor een enkele (of een paar) tijdreisafleveringen maar niet voor een hele serie. In het algemeen wil "je" in science fiction vooruitgang zien en niet achteruitgang.

De keuze voor de rol van (vooral) Captain was ook niet echt de meest handige zet naar mijn idee. De hele manier van acteren vond ik (zeker in het begin) niet echt "Star Trek-waardig. Het was toch allemaal een beetje "dumbed down" (zoals zoveel dingen tegenwoordig). Pas later in de serie werd het veel beter maar toen waren ze dus al te laat en kelderden de kijkcijfers.

Vervolgens hebben ze de franchise verpest met die laatste paar mass audience popiejopie Star Trek actiefilms waarvoor ze ook nog eens -uitgerekend- Abrams uitgekozen hebben om ze te maken. Ze deden mij meer aan Star Wars dan aan Star Trek denken.

Ga dan maar eens terug naar de oude stijl. Van mij mag het maar ik denk dat ze zich verkeken hebben op het grote geld en dat ze huiverig zijn om er weer aan te beginnen. Zeker ook gezien het bestaan van extreem populaire concurrerende series.

En misschien zijn ze wel door hun inspiratie heen. Probeer maar eens een waardige opvolger voor Voyager te bedenken zonder al te veel in herhaling te vallen (door de verschillende series heen is dat toch al best wel het geval namelijk). Wat voor brute dreigingen en (verslaanbare) vijanden moet je in hemelsnaam nog verzinnen na The Dominion en The Borg? Dat lijkt me best lastig.

Het is speculatie maar de grootste reden is, denk ik, toch de verwachting van het aantal kijkcijfers. Er is een enorme fan base maar deze kan niet op tegen de grote massa mensen die steeds minder "willen" hoeven nadenken. Het is dan dus hoogstwaarschijnlijk "all 'bout the money".
Het einde van Voyager geeft volgens mij voldoende inspiratie voor een vervolg: Het uitschrijven van de tijdlijn waarin Voyager niet door de wormhole was gegaan direct naar aarde. Kennelijk zijn ze wel thuis gekomen, maar met veel verliezen en confrontaties. Dit is volgens mij een gegerandeerde hit waar zo meerdere siezoenen uitgehaalt kunnen worden.
Daar zit uiteraard wel inspiratie maar dat hadden ze dan gelijk moeten doen i.p.v. Endgame. De serie had dan, direct erachteraan, nog een paar jaartjes verlengd moeten worden. Van mij had dat zeker gemogen.

Ze gingen trouwens niet door een wormhole maar door een transwarp conduit. ;)

Of zoiets nu alsnog zou kunnen valt te betwijfelen aangezien we inmiddels al 14 jaar verder zijn. Buiten dat het uiterlijk van de acteurs nogal veranderd is zal het waarschijnlijk ook niet zo makkelijk zijn om iedereen daar weer voor terug te halen.

Wat ik ervan heb gezien is het een double fulltime commitment om zo'n serie te maken. De acteurs wonen gedurende de hele serie op het studio terrein. Tijd voor familie en vrienden is er niet.
Omdat ze nu populair genoeg waren helaas. :'( :'(

Wij zaten ook elke week de nieuwste aflevering te downloaden vers uit de VS... Gelukkig zo klaar, want we zaten in download paradise Twente }>

[Reactie gewijzigd door ATS op 21 april 2015 22:17]

Niets mis met lensflares, als je ze maar goed gebruikt (Thank You Firefly). JarJar is gelukkig Star Wars gaan doen, al zal Star Trek 13 er daarom niet beter op worden :( . Er zijn al jaren voldoende ideëen aan het circuleren om een nieuwe serie op te starten maar Paramount ziet er spijtig genoeg nog altijd niet veel in. Mogelijk ook omdat zowat iedereen de nieuwe filmreeks wil negeren en verder wil gaan waar de oude TV series en films zijn gebleven.
Daar heb je wel een punt. Ik zou ook het liefst een nieuwe serie zien die verder gaat waar de oude (TNG) is gebleven of van mijn part tien jaar verder met nieuwe schepen, e.d. Er moet toch genoeg stof zijn voor afleveringen. Voor degene die Star Trek een warm hart toedragen kunnen ook eens naar de serie Babylon 5 kijken. Echt een enorm goede verhaallijn. Helaas liet de CGI bij die serie erg veel steken vallen en was de kwaliteit gewoon slecht te noemen (resolutie). Maar spannend was het wel!
Paramount heeft dan ook de rechten niet voor een serie, dat is CBS.
vergeet niet JJ Abrams "Baby Trek"
Space, the final frontier...
Anoniem: 24417
21 april 2015 22:54
cool, ze lijkt ook best een beetje op janeway op deze foto :)
was net hetzlfde a h denken.Denk dat het de vorm v haar kapsel is.
Mafte foto :)
Ik dacht al, waarom zie ik iets bekends afgezien van het uniform, maar dat is het! Vooral die mond. Even ander haar er bij bedenken en we zitten op Voyager ;)
Ik wil ook zo een pak hebben beam me up Scotty!
Goed gedaan, Sam!!!
Dat vind ik echt fijn om te zien dat Starfleet ook in ISS is geweest.

Lang leve Starfleet!
Nu nog wachten op de eerste astronaut met een Borat pakje :o

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee