Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Jurian Ubachs - Redacteur games 20 februari 2017

Horizon Zero Dawn: prachtige game van Nederlandse makelij

Guerrilla Games is er in geslaagd om een openwereld-action/adventure-rpg af te leveren die beschikt over alles wat je in zo'n game zou willen zien: een interessante setting, een pakkend verhaal, goed werkende rpg-elementen, soepele gameplay en misschien wel de beste grafische prestatie die je ooit op een console hebt ervaren. Aangezien daar slechts kleine aanmerkingen tegenover staan, moge duidelijk zijn dat Horizon Zero Dawn wat ons betreft bij voorbaat al een van de beste games van 2017 is. De manier waarop de speler, spelend als het jagersmeisje Aloy, de wereld en de geschiedenis van die wereld ontdekt, is uitermate memorabel en prachtig uitgewerkt, en datzelfde geldt voor de interactie die er is met de vele prachtig ontworpen en geanimeerde machines in de spelwereld. Al met al is Horizon Zero Dawn een game die je eigenlijk niet mag missen als PS4-eigenaar, zeker niet als je toevallig de Pro-variant en een 4k-televisie in huis hebt. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
18
Score: 4
1
Score: 3
1
Score: 2
0
Score: 1
0
+1
HolyRevenge 14 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

De game is geweldig voor een korte periode. De map is groot maar als je eenmaal fast travel hebt zit je meer in het laad scherm dan dat je loopt. Zijn veel verschillende monsters maar ook veel meerdere keren gebruikt. Maar over het algemeen goeie game.

Pluspunten

  • Grote map.
  • Mechanics zijn geweldig.
  • Goeie Photo mode.
  • verschillende activiteiten in game.
  • Graphics zijn zeker mooi.

Minpunten

  • Veel laden.
  • Wordt snel saai.
  • Camera is erg wennen.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 3
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 3

0
WouterS5830i 14 mei 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Na de mooie trailer meteen op dag 1 gekocht, wat een ongelofelijk mooi spel! Je wordt meteen in het verhaal getrokken en ziet hoe veel detail de wereld en personen bevatten. Ook na vele speeluren zijn de graphics nog indrukwekkend, het verhaal mooi en ben ik nog weinig-geen lag tegengekomen.

Pluspunten

  • Graphics
  • Prestaties, erg soepel
  • Realistische personages
  • Menu's grotendeels op 60fps voor een soepelere ervaring
  • Verhaal

Minpunten

  • opstarttijd aan lange kant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 4

0
Trekband 6 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Guerrilla is er in geslaagd om een game uit te brengen waar je makkelijk een maand zoet mee bent. de grote spelwereld zal je uren bezig houden met side-quests en andere challenges zoals de dungeon achtige "Couldrons". de verhaallijn is diepgaand en geeft je regelmatig een echt "wow" moment.

Pluspunten

  • Bijzonder gedetailleerde en grote spelwereld
  • Diepgaand verhaal
  • Enorm divers
  • "Origineel"
  • Een van de mooiste games ooit op console

Minpunten

  • Slaat af en toe een paar frames over
  • Geen Co-op modus voor de "Couldrons"

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 4

kipjr 3 augustus 2021 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PS4

Door Iron Man I en huidige wereldsituatie gelijk diep in dit geweldige verhaal gedrukt. Combat is lekker dynamisch al mag de sterkte van het vertragen wel wat hoger. Soms komt de hoofdpersoon wat emotieloos en mis ik haar persoonlijke groei. Na twee cauldrons voelt het wel snel als herhaling.

Pluspunten

  • Verhaal
  • De wereld
  • Combat

Minpunten

  • Hoofdpersoon emotieloos
  • Camera & waypoints
  • Herhaling

Eindoordeel

Score: 5
Woots 25 november 2019 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PS4

Geweldige game, zeker de moeite waard. Ook is de uitbreiding Frozen Wilds erg leuk en raad ik aan om te kopen. Ik kan echt niet wachten op deel 2!

Pluspunten

  • Geweldige graphics
  • Sterk verhaal
  • Was er heel wat uren zoet mee
  • Frozen Wilds

Minpunten

  • Missies zijn herhalend, zelfde opbouw en doel

Eindoordeel

Score: 5
Nindustries 5 november 2019 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PS4

Prachtige game met interessant verhaal. 10/10 would buy again!

Pluspunten

  • Mooie lore
  • Skillsysteem
  • Fight tactics

Minpunten

  • Gezichtsanimatie niet perfect

Eindoordeel

Score: 5
Ronald-v-M 11 september 2018 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PS4

Prachtige game van Nederlandse bodem met een uitgebreid verhaal en een zeer uitgebreide gameplay

Pluspunten

  • graphics
  • veranderende weersomstandigheden
  • dag/nacht
  • prachtige verhaallijn
  • veel combat mogelijkheden
  • veel verschillende tegenstanders
  • free world en de omvang hiervan

Minpunten

  • camera is wennen
  • laadtijd

Eindoordeel

Score: 5
defcon84 13 maart 2018 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PS4

Mooiste spel dat ik ooit gespeeld heb!

Pluspunten

  • Gameplay
  • Verhaal
  • Audiovisueel

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Vlassie1980 12 maart 2018 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PS4

Zeer sterke game. Prachtige wereld met diverse landschappen en een grote diversiteit aan machines en een leuke verhaallijn. Ik speel het op 1080P maar met 4K moet het helemaal eye candy zijn. Inmiddels ook de DLC the Frozen Wilds gekocht en nog lekker bezig.

Pluspunten

  • Prachtige wereld
  • Gevechten met verschillende typen machines vergt telkens andere strategie
  • Speelt heerlijk weg
  • Veel side quests die je los van the main quests kunt doen

Minpunten

  • Bij close combat is het soms wat chaotisch
  • Machines mogen soms wel wat meer reageren op je aanwezigheid

Eindoordeel

Score: 5
ThomasTheJuppie 3 juli 2017 Product gekocht

Horizon Zero Dawn, PS4

Console: PS4 Pro TV: PhilipsPUS6401 49inch 4k Ultra HD HDR TV Zeer prachtige game. Mechanisch geweldig. De speler gaat bijvoorbeeld bij een steile heuvel kruipen en ze struikend bij een te snelle daling. Er is echt gedacht aan de kleine elementen in de game.

Pluspunten

  • Indrukwekkende Grafics
  • Zeer mooie gameplay
  • Eenvoudige bediening
  • Geweldige scenes
  • Uitstekende Game
  • Uitzicht/wereld
  • Alles eigelijks
  • Geen Multiplayer

Minpunten

  • Bugs (plantjes in stenen/bodem)
  • Geen CO-OP

Eindoordeel

Score: 5
Piet_Piraat7 12 april 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Mooie game van Nederlandse bodem. Vermaak mij er uitstekend mee maar ik voel de hype niet helemaal. Moeilijkheidsgraad ligt erg hoog, vijanden zijn vrij dom (ik hak voor iemand neus een maat dood en hij vergeet al weer waar ik zat) en lichte bugs.

Pluspunten

  • Mooie omgeving
  • Toffe en orginele vijanden
  • Verhaal

Minpunten

  • Vijand ziet je te snel over het hoofd
  • Moeilijkheidsgraad erg hoog
  • Menustructuur niet echt handig

Eindoordeel

Score: 3
Mifuki 11 april 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Wat een top game! Beetje Witcher achtig maar nog veel mooier en heel verfrissend verhaal. Wat erg goed gedaan is vind ik is dat je niet overpowered bent terwijl je al wel level 30 bent bijvoorbeeld. Nog steeds kun je het prima afleggen als de groep te groot is. Topper!

Pluspunten

  • Grote wereld
  • Graphics
  • Licht
  • Vernieuwend verhaal
  • Goede quests
  • Bent niet overpowered wanneer je hoger level bent
  • Leuke main character

Minpunten

  • Co-op zou tof zijn geweest
  • Cauldron 4 speler dungeon mode zou cool zijn
  • Nog een keer kunnen spelen met ander character zou mooi geweest zijn
  • Veel wapens gebruik je niet later in het spel omdat je al gewend bent aan een bepaalde speelstijl, zijn niet echt nodig

Eindoordeel

Score: 5
xmenno 10 april 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Beetje drukke maart gehad dus kom er eigenlijk net pas in (Level 15). Dat scheelt misschien dat ik (nog) geen ernstige bugs heb gezien. En dat voor een game van iets meer dan een maand oud, dat kom je niet vaak tegen (Watch Dogs 2 bijvoorbeeld is nog steeds onstabiel).

Pluspunten

  • Prachtige beelden
  • Zeer uitgebreid

Minpunten

  • Geen multiplay of co-op

Eindoordeel

Score: 5
Kecin 29 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Grafisch zeer goede game met een prachtig verhaal. Ik speel nog maar net maar ben al helemaal in de game ingezogen. Van Nederlandse bodem, ook wel eens mooi om dan zo'n topproduct te zien. De werelden zijn fantastisch en ik geloof de mogelijkheden eindeloos. Verliefd <3.

Pluspunten

  • Grafisch dik in orde
  • Prachtige gezichten
  • Mooie verhaallijn
  • Er valt veel te beleven
  • Combinatie van Fallout 4 + FarCry + The Last of Us. En dat is een comliment.

Minpunten

  • De camera zou wel naar gebruikersvoorkeuren aangepast mogen worden
  • Grootte van de game (maar dat is normaal voor een PS4 game tegenwoordig geloof ik)

Eindoordeel

Score: 5
m.z 26 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Persoonlijk vind ik dit de mooiste en de beste game die is uitgekomen op de PS4. Door middel leuke setting, open wereld en prima verhaal, heb ik tot nu toe met veel plezier dit spel gespeeld. Naast het niet hebben van een 4K en PS4-Pro, geeft deze game alsnog "wauw"-effect.

Pluspunten

  • Mooi wereld (soms blijf je staan om alleen adembenemend rond te kijken)
  • Dag en nacht / weeromstandigheden
  • Vrij korte laadtijd (tegenover The Witcher 3)
  • Afwisseling in Quests en landschappen
  • Vele combat mogelijkheden
  • Goed verhaal

Minpunten

  • (hoogste moelijkheidsgraad) beetje overpowered

Eindoordeel

Score: 5
peerke1987 22 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Één van dan wel niet, hét mooiste spel wat ik tot ooit gespeeld heb... Ondertussen 30 jaar oud en sinds de x286 computer heb ik érg veel spellen gezien en mogen spelen. Tóch wist dit spel mij direct te verbazen tijdens de prologue. 'WAUW' Trots van eigen bodem!

Pluspunten

  • Graphics
  • physics
  • Mogelijkheden
  • Free world
  • Genre
  • Omgeving
  • Quests
  • Verhaallijn

Minpunten

  • Laadtijd zélfs op een ps4 pro als we toch iets moeten noemen.
  • géén multiplayer (Dat zou helemaal fan-tas-tisch zijn)

Eindoordeel

Score: 5
Groax 8 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Wauw! Dacht dat er nooit een fantastisch spel zou uitkomen voor de ps4 (naast de nieuwe mass effect dan).. Wat een geweldige game, alles zit er in, jagen, klimmen, items craften en nog veel meer! Dit spel is iedere cent waard!

Pluspunten

  • Grafisch een kunstwerk
  • Verhaallijn
  • Gameplay
  • Wow momenten
  • Nederlandse productie <3

Minpunten

  • Way point zijn een beetje buggy
  • Soms een bug hier en daar, maar boeiend

Eindoordeel

Score: 5
ixium 7 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Een van de beste PS4 games die ik heb gespeeld. Divers, mooie graphics, snelle & soepele actie. Inmiddels een week aan het spelen en nog lang niet alles gezien. Zeker een aanrader voor iedere ps4 gamer die van actie-rpg's houd.

Pluspunten

  • Goed verhaal
  • Mooie graphics
  • Veel missies
  • Goede sfeer
  • Veel verschillende vijanden en overnames mogelijk
  • Moeilijkheidsgraad

Minpunten

  • Soms een keer een framedrop (maar heel weinig)
  • Soms wat slechte camerastandpunten doordat het wapen altijd links wordt vastgehouden en niet kan wisselen
  • waypoints vaak onhandig. Je kan soms beter rechtstreeks oversteken.

Eindoordeel

Score: 5
RubenSaurus 6 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Echt een fantastisch feestje om te spelen, wat een toffe game heeft Guerilla Games hier neergezet. Zeker de moeite waard om te spelen!

Pluspunten

  • Schitterende wereld
  • Diversiteit van omgevingen en characters
  • Loopt soepel
  • Ontzettend mooi verhaal

Minpunten

  • waypoint systeem is soms een beetje onhandig

Eindoordeel

Score: 5
Derekboy2000 4 maart 2017

Horizon Zero Dawn, PS4

Het is een prachtig spel. De graphics zijn goed en er is genoeg basis uitleg over de controls. Als je van de far cry reeks houd is het echt een aanrader. Zelf vind ik het ook wat weg hebben van the Witcher kwa jagen. Echt een aanrader

Pluspunten

  • Prachtige graphics
  • Goed verhaal
  • Goede combat

Minpunten

  • controls

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True