Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie
Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
28
Score: 4
30
Score: 3
4
Score: 2
1
Score: 1
0
+2
CZero 17 januari 2011

Minecraft, Windows

Pluspunten

  • Java, multiplatform. Een oneindige wereld. Speelt erg op je fantasie, je kan echt heel veel maken en doen. Extreme replay waarde. De multiplayer is erg gezellig.

Minpunten

  • Af en toe wat buggy, alhoewel ik dat voor mezelf vrijwel geheel heb kunnen oplossen door Java 7 te installeren. Een enorme tijdslurper.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 3
Geluid Score: 3
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 4

+1
Bear312 8 juli 2015

Minecraft, Windows

Leuke sand-box game waar je lekker je eigen verhaal in kan maken en er is veel mod support dus je kunt van alles toevoegen aan de game zelf waardoor het nog een betere game kan worden

Pluspunten

  • Grote random generated werelden.
  • Veel Crafting Mogelijkheden.
  • Veel Mods en Texture Packs.
  • Kan bijna niet uitgespeeld worden.

Minpunten

  • Draaid op Java.
  • Nieuwe Updates brengen weinig nieuws.
  • Werkt niet goed op verre render distance.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 3

+1
keeperson 2 december 2011

Minecraft, Windows

Pluspunten

  • Leuk om te spelen met meer mensen
  • Eindigt nooit, althans, niet voor 1.0
  • Leuke old-school graphics, heb ik opzich wel een beetje gemist
  • Veel mods om te doen waar je zin in hebt
  • Adventure maps
  • Parkour (je moet obstakels beklimmen, ontwijken, etc.)

Minpunten

  • Op publieke servers meestal griefers
  • Zitten nogal wat bugs in

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 3
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 4

0
JairSterre 27 november 2018 Product gekocht

Minecraft, Windows

Zeer goed spel, tegen de tijd dat ik realiseerde hoeveel geld ik erin had gestoken had ik er al zo veel uren in gestoken dat ik mijn geld niet miste.

Pluspunten

  • Zeer leuk spel
  • Altijd aanpasbaar aan je specs
  • altijd mods voor alles wat mist
  • Zeer simpel te leren
  • Zelfs na 8 jaar nog updates

Minpunten

  • Soms een toxic community op sommige servers.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 3
Geluid Score: 3
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 3

0
Tijs Beek 20 april 2018 Product gekocht

Minecraft, Windows

leuke game maar duur

Pluspunten

  • Eenvoudig
  • Leuke idee om te survivalen
  • singleplayer en multiplayer
  • Nooit hetzelfde. Altijd anders

Minpunten

  • De prijs is het niet waard

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 2
Geluid Score: 3
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 2

0
Major Oof 2 juni 2015

Minecraft, Windows

Minecraft is een perfect spel als je je creativiteit op de vrije loop wilt laten. Bouw gigantische steden, grote kastelen, piramides in de woestijn. Graaf tunnels en ontdek enorme groten met grondstoffen zoals steenkool, ijzererts, goud en diamanten. Maak je eigen gereedschappen, verbouw je eigen voedsel. Overleef de duistere nacht....

Pluspunten

  • Erg verslavend
  • Mooie prijs voor een hartstikke goed spel

Minpunten

  • Na lange tijd wordt het toch saai, aangezien alles erg snel herhaaldelijk wordt. Kort gezegd: Weinig variatie.
  • Nieuwe blocks en items (vanuit updates) worden alleen in nieuwe werelden toegepast, niet in huidige.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 3
Besturing Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Prijs Score: 4

0
Keebs 1 juni 2014

Minecraft, Windows

Pluspunten

  • Multiplayer = top

Minpunten

Eindoordeel

Score: 3
Gameplay Score: 3
Beeld Score: 5
Geluid Score: 2
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5

0
thehidde 6 november 2013

Minecraft, Windows

geweldig, oneindig veel mogelijkheden

Pluspunten

  • spelwereld is oneindig
  • bouwen is erg leuk
  • gameplay is goed uitgedacht en de besturing is te veranderen
  • online gameplay goed uitgedacht
  • bijna oneindig veel mogelijkheden (vooral online)
  • verslavend

Minpunten

  • geluid, heel erg vervelend, alleen het aan horen komen van monster is handig
  • verslavend

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 3
Geluid Score: 2
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 3

0
rik42 2 oktober 2013

Minecraft, Xbox 360

Pluspunten

  • mooi net als op de pc
  • de controles zijn fijn en werken goed
  • online functie werkt goed
  • goedkoop

Minpunten

  • soms wat vertraging als je teveel tnt afsteekt
  • geen servers
  • geen nieuwste updates bv: paarden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 4

0
Bouwer21000 17 mei 2013

Minecraft, Windows

Pluspunten

  • Er zijn veel mogelijkheden, het is oneindig.
  • Je kunt met honderden tegelijk op servers spelen.
  • Het is erg uitgebreid.
  • En hee; verslavend

Minpunten

  • Minecraft draait niet goed op oude computers, omdat het veel berekeningen moet maken, en eindeloze werelden moet bedenken en opslaan.
  • Na enkele jaren wordt het toch wel saai.
  • Om te 'Craften' moet je het jezelf aanleren of alles doorlezen op internet.
  • Lopen doe je met de toetsen WASD, altijd als je op de pc gaat gaan je vingers na verloop van tijd automatisch op die toetsen staan, zelfs als je het niet gaat spelen.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 3
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 3
Prijs Score: 4

0
Koter1404 3 april 2013

Minecraft, Windows

Pluspunten

  • #1 is leuk om te spelen op lange termijn
  • #2 veer uitbreidingen ( Mods )
  • #3 overzicht begin menu
  • #4 word bijna om de twee a drie maanden ge update

Minpunten

  • #1 kost €19,99,-
  • #2 (te) uitgebreide besturing voor onervaren spelers
  • #3 niet erg duidelijk in de game zelf

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 5
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 4

0
Milosonator 23 januari 2013

Minecraft, Xbox 360

Pluspunten

  • De enige beperking in dit spel is je eigen creativiteit.

Minpunten

  • Had mooier gekund; weinig grafische effecten.
  • (nog) Geen addons beschikbaar.
  • Geen dedicated servers voor Xbox.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 2
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 5
Prijs Score: 5

0
Nimmegeers 26 juli 2012

Minecraft, Windows

Pluspunten

  • Enorm veel mogelijkheden
  • Goede prijs

Minpunten

  • Onstabiel
  • Vraagt veel geheugen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 3
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 2
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 2
Prijs Score: 3

SilverPhoenixz 2 augustus 2020 Product gekocht

Minecraft, Windows

Zeer leuk spel, je raakt eigenlijk nooit uitgespeeld. regelmatig updates en toevoegingen. Mogelijkheid voor een gratis eigen servertje. (soms wel wat vreemde servers) Verder een leuke community en super veel variatie je kan de gema spelen op de manier dat je dat zelf wil!

Pluspunten

  • Mooi
  • Gezellige servers
  • eindeloze werelden om rond te waggelen
  • Heel veel updates
  • gratis servers
  • Geen ingame payments
  • Er is voor iedereen wat.

Minpunten

  • Redelijk duur
  • Moeilijk in het begin als je het spel niet kent
  • overvolle servers

Eindoordeel

Score: 5
SpeedingWilly 18 februari 2020 Product gekocht

Minecraft, Switch

Leuk spel waar kinderen hun creativiteit in kwijt kunnen.

Pluspunten

  • Niet heel duur (i.v.m. andere spellen)

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 4
Dave90Dave 15 maart 2016

Minecraft, Xbox 360

Goede game, werkt 100% zoals het hoort, jammer dat het niet zo uitgebreid is als de pc versie.

Pluspunten

  • Graphics
  • Geluid
  • multiplayer
  • besturing (en de uitleg die hierover wordt gegeven)
  • xbox live prestaties

Minpunten

  • uitgebreid vergeleken met de pc versie

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 3
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 3
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5
NielsG 13 september 2015

Minecraft, Windows

Heel leuk spel, alleen dat ligt eraan wat je doet. Persoonlijk vind ik in mijn eentje survivalen een beetje saai, ik speel graag op een server. Als je wilt weten welke server, IP:play.happymine.nl Site: happymine.nl

Pluspunten

  • Veel te doen
  • Veel mogelijkheden
  • Servers

Minpunten

  • te weinig dieren

Eindoordeel

Score: 4
RubenSaurus 2 augustus 2015

Minecraft, PS4

Zeer leuke game voor jong en oud met bijna oneindig veel mogelijkheden, goed voor uren vermaak! Online Multiplayer is ook leuk om met vrienden een hele wereld vol te bouwen.

Pluspunten

  • 16x grotere maps dan op de ps3
  • Oneindig veel mogelijkheden
  • Veel dingen naar eigen smaak aan te passen met o.a.: skinpacks
  • Multiplayer Local
  • Multiplayer Online

Minpunten

  • Nog niets tegengekomen

Eindoordeel

Score: 4
bavoknol 19 juli 2015 Product gekocht

Minecraft, Windows

het is een erg populaire game en aardige mensen

Pluspunten

  • Leuk met vrienden
  • miljarden servers
  • je kan het met de meest crappy pc ooit spelen op low
  • redelijke prijs
  • jaren plezier

Minpunten

  • ik kan maar maximaal 4 uur perdag spelen dus geen all day game
  • weinig updates
  • na een update met nieuwe blokken is je wereld kapot als je hem dan opent en een nieuw blok plaats en terug gaat

Eindoordeel

Score: 4
Jochemd13 13 juli 2015

Minecraft, Xbox 360

Minecraft op de Xbox 360 is wel even anders dan op de pc, zelf vind ik altijd de versies wat achterlopen vergeleken met de pc. Maar het is ook wel gewoon leuk dat je dit spel ook op de 360 kan spelen.

Pluspunten

  • Leuk om Minecraft op een Xbox te spelen
  • Besturing

Minpunten

  • Versies lopen achter

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 4
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 5
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 4
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5
Jochemd13 9 juli 2015

Minecraft, Windows

Minecraft is een geweldig spel en erg leuk voor als je van open games houdt. Het spel heeft eindeloos veel mogelijkheden en is daarom voor mij een geweldig spel! Jammer is dat het spel traag werkt op wat oudere pc's. Maar het blijft een geweldig spel.

Pluspunten

  • Erg leuk
  • Eindeloos veel mogelijkheden

Minpunten

  • Traag op oude pc's

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 4
Geluid Score: 4
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5
MeDutchyyNewbie 13 maart 2015

Minecraft, Windows

Een leuk spel waarmee je je wel een avondje kan vermaken.

Pluspunten

  • het is makkelijk
  • je hebt geen goeie pc nodig om dit te spelen
  • verschillende gamemodes, voor ieder iets wils

Minpunten

  • snel uitgespeeld
  • servers (multiplayer) gaan over PvP

Eindoordeel

Score: 4
Thomascr9695 24 februari 2015

Minecraft, Windows

Vragen over het product? Stuur me gerust een berichtje! ;)

Pluspunten

  • Je hebt echt geen dure computer nodig om dit leuk te spelen.
  • Een leuke game waarin je jezelf in een oneindige wereld gooit.
  • Online spelen met andere mensen.
  • Keuze uit een hoop servers.
  • Goedkoop, er zijn veel duurdere games die nog eens een stuk minder leuk zijn.
  • Verschillende gamemodes zoals creative en survival.

Minpunten

  • Er zitten nog veel bugs in het spel.
  • De meeste servers gaat over vechten en dat soort zaken.
  • De updates maken soms je wereld kapot.
  • De updates zijn soms een beetje onzinnig.
  • Na een paar maandjes spelen (op singleplayer) word je er al snel flau van.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 2
Geluid Score: 1
Besturing Score: 4
Prestaties Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Stabiliteit Score: 4
Prijs Score: 5
Major Oof 9 september 2014

Minecraft, PS3

Echt een super leuk spel. Lekker je creativiteit op de vrije loop laten en lekker bouwen wat je wilt met blokken. Het is een soort 'Lego' spel... alleen dan met blokken van 1x1x1 meter.

Pluspunten

  • Dagen speelplezier / voor jong en oud / doen wat je wilt / bouw wat je wilt

Minpunten

  • regen zorgt voor overlast (lagg, dooft vuur)

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 5
Replaywaarde Score: 5
Prijs Score: 5
Major Oof 9 september 2014

Minecraft, PS4

Echt een super leuk spel. Lekker je creativiteit op de vrije loop laten en lekker bouwen wat je wilt met blokken. Het is een soort 'Lego' spel... alleen dan met blokken van 1x1x1 meter.

Pluspunten

  • Dagen speelplezier
  • Goedkoop
  • Bouw wat je wilt
  • Grotere mappen dan de PS3 versie
  • Mobs (zombies, creepers etc) zijn meer georganiseerd en zullen in 'waves' je huis/basis/stad aanvallen.

Minpunten

  • de regen zorgt voor overlast (lagg, dooft vuur)
  • Het regent vaak.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Gameplay Score: 5
Beeld Score: 5
Geluid Score: 5
Besturing Score: 4
Replaywaarde Score: 5
Prijs Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Minecraft?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone 12 Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5 Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True