Firmware-update: Apple iOS 16.5

Apple iOS 16 logo (79 pix) Apple heeft versie 16.5 van iOS uitgebracht. Vanaf versie 13 is iOS alleen nog geschikt voor de iPhone en hebben de iPads een eigen OS gekregen, met voornaamste verschil de extra mogelijkheden om het grotere scherm te benutten. In iOS 16, die geschikt is voor de iPhone 8 en later, treffen we onder meer een nieuw vergrendelscherm aan met widgets. Verder kunnen berichten tot vijftien minuten na verzenden nog werden bewerkt, kunnen tabbladen in Safari met anderen worden gedeeld en kunnen routes worden gepland met meerdere stops. Uitgebreide informatie over iOS 16 kan op deze pagina worden gevonden. In versie 16.5 zijn verder nog de volgende veranderingen en verbeteringen aangebracht:

iOS 16.5

Deze update bevat de volgende verbeteringen en oplossingen voor problemen:

 • Een nieuwe achtergrond 'Pride-feest' voor het toegangsscherm ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur
 • Er is een probleem verholpen waarbij Spotlight mogelijk niet meer reageerde
 • Er is een probleem verholpen waarbij Podcasts in CarPlay mogelijk geen materiaal laadde
 • Er is een probleem verholpen waarbij schermtijdinstellingen mogelijk opnieuw werden ingesteld of niet op alle apparaten werden gesynchroniseerd

Sommige functies zijn mogelijk niet in alle regio's of op alle Apple apparaten beschikbaar. Informatie over de beveiligings­aspecten van software-updates van Apple vind je op deze pagina.

Versienummer 16.5
Releasestatus Final
Besturingssystemen iOS
Website Apple
Download https://support.apple.com/nl-nl/HT204204
Licentietype Freeware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

19-05-2023 • 14:51

88 Linkedin

Submitter: ShadowLord

Bron: Apple

Lees meer

Reacties (86)

86
86
30
3
0
8
Wijzig sortering
"Een nieuwe achtergrond 'Pride-feest' voor het toegangsscherm ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur"
Het wordt ons ook helemaal niet door de strot geramd ofzo...

Ik ben opgegroeid met homo's, lesben, travestieten etc. etc. (familie, vriendenkring, werk) en vind dat alles volkomen normaal en geen probleem. Je kan tenslotte niet kiezen hoe je geboren wordt en er is niets onnatuurlijks aan.
Maar kunnen we aub. normaal doen met z'n allen en iedereen normaal en met respect behandelen, ongeacht seksuele geaardheid. Dat hele "wij zijn speciaal" gedoe hangt me de keel uit. Nee, jullie zijn niet speciaal, jullie zijn heel normaal. Ik heb 3 "zulke" collega's op het werk met wie ik nauw samenwerk. Eentje is zelfs vol-gas Dragqueen en we hebben de grootste lol samen. Alle drie vinden ze de enorme focus op LGBTQ zwaar overdreven. Ze zitten er helemaal niet op de wachten.
Een summiere conclusie van jouw (en andere) reacties is dat homofobie toch wel érg veel voorkomt. Je bent niet bang voor individuele homo's (applaus, deze hetero is niet bang), maar wel voor de LGBTQ+ beweging? Dat is gewoon homofobie.

Meer nuance: niet iedereen hoeft zich te scharen onder de LGBTQ+ vlag. Zelf niet als homo of trans-persoon. Jullie willen iederéén graag met respect behandelen. Hulde, dat doet mijn homo-hart deugd. Maar vergeet niet dat respect voor deze groep geen gemeengoed is, en zeker nooit was. Het is juist dankzij die "luide kleine groep" dat er respect voor de hele gemeenschap kwam. Dat men niet begrijpt hoe een minderheidsbeweging werkt is triest maar niets nieuws. Gelukkig behoeven die bewegingen geen toestemming van de gevestigde orde. Het resultaat is niet een gemeenschap met leden die allemaal dezelfde kijk op het leven hebben, maar de kijk van "elke letter" in LGTBQ+ is vaak anders dan die van de meerderheid. Pride is dus net zo relevant als het ooit was.

Ik vraag mij verder af hoe veel mensen hier LGBTQ+ zijn. Het zou jullie sieren om toch tweemaal zelfreflectie toe te passen in het uitten van toch wat straffe generalisaties over "waar homos behoefte aan hebben". Veel van de reacties hierboven en hieronder blaken van weinig kennis en onbegrip. De bijdrage "ik ben niet tegen ze, maar..." is niet de positieve toevoeging die je denkt dat het is.

Ten slotte: het gaat inderdaad maar gewoon om een achtergrond. Die wordt niet eens als standaard ingesteld! Mocht je dan liever een gewone "hetero-achtergrond" hebben, stel dan die selfie van jou en je vrouw daar in.
Ik val onder de LGBTQ+-paraplu en ben dit gedoe helemaal zat. Ik ben nog van het oude stempel en vind dat je respect niet krijgt maar moet verdienen. En dat respect krijg je van mij niet als het idee van LGBTQ+ blijkbaar is: "hoe vreemder, hoe beter". Want door de meest vreemde aspecten van LGBTQ+ in het zonnetje te zetten, kan iemand of een bedrijf laten zien hoe ruimdenkend men wel is. Het enige wat dit doet is dat de steun voor LGBTQETC bij het grote publiek afbrokkelt.

Het is 2023, het is normaal dat iedereen zichzelf kan zijn (zolang je andere mensen daar niet mee lastig valt), dus waarom moet die regenboogvlag een maand lang OVERAL gepromoot worden? Het is nog bizarder als je ziet hoeveel megabedrijven hieraan meedoen om deugpunten te scoren.

[Reactie gewijzigd door ymmv op 19 mei 2023 16:59]

Het is een misvatting dat je respect moet verdienen of dat dat met de oude stempel te maken heeft. Ieder mens verdient respect. Dat is menswaardig.

Je moet lof en respect niet door elkaar halen.

Dat gezegd hebben vind ik de LGBTQ+ aandacht ook overtrokken, maar goed ik behoor niet tot een minderheidsgroep.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 19 mei 2023 19:19]

Je bent duidelijk vergeten dat alle Prides zijn begonnen als protest, met rellen, zoals bij Stonewall? Dat er gevochten moest worden om rechten voor alle andere seksualiteiten dan hetero in het wetboek te krijgen? Erg jammer, ik zie juist veel jongeren die denken dat iedereen dat zomaar heeft gekregen terwijl de oudere generatie zich ervoor inzette. Er zijn veel docu's over te vinden zoals bij NPO of andere aanbieders, echt een aanrader.
Weet je wanneer die Stonewall-rellen in NYC waren? In 1969, aan het begin van de seksuele revolutie die in alle westerse landen plaatsvond. Als 58-jarige "jongere" heb ik dat niet bewust meegemaakt, ik was vier. (Ik vraag me eerlijk gezegd af of die Stonewall-rellen ooit het Nederlandse nieuws hebben gehaald. Het is typisch dat we nu meer weten over het begin van de homobeweging in de VS dan in NL).

Wat ik absoluut bewust heb meegemaakt is dat sinds het begin van de jaren 70 alles bespreekbaar is geworden. Homoseksualiteit en transgenderisme zijn normaal geworden, er is anti-discriminatiewetgeving en sinds 2001 kunnen homo's en lesbiennes ook trouwen. Het is mainstream geworden. Maar wat er nu gebeurt is dat steeds kleinere activistische groepen (minderheden binnen een minderheid van een minderheid) nog steeds om aandacht schreeuwen en die activisten voor steeds onzinnigere zaken aandacht van de media en de politiek willen en dit ervoor zorgt dat de brede steun onder het publiek voor de LGBT+-zaak weer onder druk komt te staan.

Waarom is ondertussen iets belachelijks als een drag queen-voorleesuurtje opeens een hot item geworden? Waarom moeten we ons druk maken over inclusief taalgebruik waarin al het taalkundig onderscheid tussen mannen en vrouwen geschrapt is? Zodat non-binaire mensen zich niet gekwetst voelen? Serieus. Twintig jaar geleden kon je non-binairen op de vingers van een hand tellen en nu zijn het er opeens zoveel dat instanties in heel Nederland folders moet herschrijven want de term "dames en heren" is opeens kwetsend? Kom op. We zijn hierin volledig doorgeslagen.

[Reactie gewijzigd door ymmv op 20 mei 2023 08:07]

Ik kon het niet beter onder woorden brengen. Hulde! Met jou wil ik wel graag gezellig de kroeg in!
Tja, ik weet niet of dit bij Apple het motief is. Tim Cook , de ceo, valt volgens mij ook onder de LGBTQ+ paraplu. Sinds de komst van de eerste Apple Watch brengt apple Al regenboog bandjes, etc. uit. Dit is niet iets van Apple van de laatste 3 jaar of zo.
Het is enkel en alleen deugpunten scoren. Je ziet pride-vlaggetjes en kleuren enkel bij organisaties waar "jezelf zijn" geen enkel probleem.En dat is in zo'n beetje alle westerse landen zo.Omdat het een non-issue is, is het een volstrekt gratuit, niets-zeggend gebaar. "Kijk ons 'ns op de barricades staan!!" - terwijl de barricades allang geslecht zijn.

Het zou pas echt dapper zijn als ze pride-vlaggen gingen hangen op plekken waar echt nog anti-LGTBTETC-gevoelens leven, bijv. streng orthodoxe moskeeen. Maar daar worden die vlaggentjes ogenblikkelijk verwijderd. Dat doen ze dus weer niet.
Ok, nou als jij het zegt zal het wel waar zijn dan.volgens mij had ik wel valide argumenten, die ik ook rustig probeer uit te leggen. Maar als jij het zegt….

Ik ga geen energie meer steken in mensen die hun zeer sterke meningen alleen maar gaan hangen aan aannames en counteren vanuit hun eigen bubble, zonder argumenten.

Dan had ik wel op Twitter gezeten ipv hier.
eens maar er valt veel geld te verdienen met het LGBTQ beweging.
Het is dan ook niet "OVERAL" normaal, zelfs hier in eigen land niet. Met zulke opmerkingen kijk je echt teveel door je eigen bril. Daarbij heeft het in de afgelopen tien jaar nog wel echt veel uitgemaakt, die aanwezigheid in de media. Ja, het is veel, maar ik heb mensen zichtbaar zien bijtrekken, waar zij in 2010 nog riepen dat - bijvoorbeeld - alle homo's dood moesten zijn ze nu fan van homoseksuele personen omdat die hun favoriete (eveneens gay) personage in een serie spelen.

Het respect, daar ben ik dus helemaal niet tegen, en mag van mij nog flink groeien. Waar ik wel eens vanaf wil is het 'trots' zijn, alsof je een prestatie hebt geleverd. Je bent het gewoon, daar hoort acceptatie bij, respect ook, maar het is niet iets wat jou meer bijzonder maakt dan een ander.

[Reactie gewijzigd door crazyboy01 op 20 mei 2023 16:52]

Ik ben helemaal niet "bang" van een LGBTQ+ beweging. Ik zeg (mijn mening, sowie die van vele anderen) dat deze beweging nergens voor nodig is.

Mijn collega Ronny (de super DragQueen) zit hier nu naast me en zit jouw reactie geërgerd te lezen (in context). Ronny: "Je hebt het niet begrepen, zijn gewoon aandachtshoeren". Niet mijn woorden mind you. zijn Ronny's woorden.

Ook ymmv hieronder vat het goed samen. Heb daar niets aan toe te voegen.

En ja, mijn achtergrondje is die van mij en mijn vrouw en kind. Leuke foto.
Als homoseksueel vind ik persoonlijk de pride parade niet persé wenselijk maar vind ik “pride” wél bijzonder belangrijk. En vind ik het een raar idee dat hier een stel witte heteroseksuele mannen discussiëren wat “mijn gemeenschap” wel of niet zou mogen/moeten doen.

Schoenmaker, blijf bij je leest. Als een achtergrondje je zó triggert, is dat juist een bevestiging dat het nodig is.
Nee idd, als we die hele groep mensen onder normaal scharen, dan is het ook weer niet goed, doelend op jouw reactie dan. Niet op de groep zelf.

Maar goed. Ik begrijp ook niet zo goed waarom dit soort dingen moeten doorvloeien in techniek. Aan de andere kant het stoort me verder ook niet.

Discussie niet waard verder.

[Reactie gewijzigd door roger_s op 19 mei 2023 16:43]

Ach de hele homo gemeenschap is de meest intolerante en aggresieve gemeenschap die er maar bestaat. Bij hun is het allemaal eenrichtings weg. Wij moeten hen wel accepteren en "respect" tonen, maar die zelfde homo gemeenschap tonen geen enkele respect voor mensen met een andere mening.

Idereen die kritisch op hun zijn, wordt voor homofoob uitgescholden, voetballers meoten allemaal en regenboog vlag dragen, en doe je het niet omdat je ertegen ben, moet je gecanceld worden.

Ik vind dat iederen zijn eigen leven mag leiden, maar val andere niet lastig. Ik heb niks met homo's, wil er niks mee te maken hebben, want het is niet mijn wereld. Geen homofoob, gewoon andere levenswijze en gedachten. Ik laat jullie met rust, laat mij dan ook met rust.
'Ach de hele homo gemeenschap is de meest intolerante en aggresieve gemeenschap die er maar bestaat. Bij hun is het allemaal eenrichtings weg.'

Deze hetero vindt bovenstaande bijzonder.
Samen tijdens een uitgaansavond een rondje langs 'hun' door Mokum lopen? |:(

[Reactie gewijzigd door PKHS op 19 mei 2023 21:58]

De homos' doen precies hetzelfde waar zij anderen van beschuldigen: Geen enkele respect tonen voor mensen die anders zijn of andere mening hebben.

Dat hele gedoe wordt je gewoon door de strot geduwd. Je moet meedoen anders ben je meteen homofoob enz. Wat is er mis mee on gewoon je eigen leven te leven en een ander met rust te laten? Ik laat de hele homo gedoe met rust, waarom kunnen zij mij niet met rust laten?
Ik vind groeperingen al te dikwijls een kantje hebben van nu gaan wij bepalen hoe het moet. Wie zijn dat de LGTBIA+ groep? Zijn zij het of de wokies die het algemene taalgebruik willen herdefinieren? Of is er een overlap? Ik krijg de kriebels van groeperingen, ook als men het over pakweg DE Limburgers of De allochtonen heeft. Uiteindelijk gaat het telkens om een groep luidruchtige tafelspringers die pretenderen voor de ganse groep te spreken maar in feite enkel zichzelf vertegenwoordigen. /end rant.
Wij hebben hier op kantoor ook zoiets meegemaakt. 2 homos en 1 trans-man werken hier ook en die vinden het hele LGBTQ gebeuren zwaar overtrokken. Manager hangt vlag op want inclusief en opdracht van hoofdkantoor, zij halen het weer weg want onzin en vertellen dan hoe LGBTQ helemaal niet staat voor hun waarde en dat het echt niets meer te maken heeft met acceptatie, en worden dan gecanceld door de progressieve in ons bedrijf want ze zijn niet LGBTQ genoeg als ze tegen LGBTQ zijn. Beetje zoals het niet zwart of donker genoeg zijn voor BLM.

Mij boeit het allemaal vrij weinig, Ik stoor me niet aan de vlag en ik trek we sowieso weinig aan van wat mensen of andere politici willen dat ik accepteer. Mensen moeten lekker zelf weten hoe of wat. Ben zelf bevriend met Homos en lesbiennes en het zijn ook gewoon mensen.

[Reactie gewijzigd door Snowfall op 19 mei 2023 15:35]

Dat er nog zoveel geweld plaatsvindt, in Nederland, waar genoeg daders mee wegkomen terwijl het overduidelijk hatecrimes zijn is het bewijs dat het hier nog nodig is. Rechters beargumenteren dat homo een gewoon scheldwoord is, maar het wordt juist misbruikt in hatecrimes op die manier.

Op internationaal gebied nog meer; want kijk maar eens dat het allemaal strafbaar is landen en erger en meer geweld wordt gepleegd. Daarnaast zijn vele politici bezig met actief de rechten van LGBTQ+ gemeenschap inperken.

Misschien denkt men, ach jullie hebben alle rechten? Op papier in sommige landen wel, maar in praktijk niet, zoals eerder besproken dat hatecrimes maar weinig veroordeeld worden en op andere gebieden lopen we ook achter. De rechten hebben we te danken aan de oudere generatie die echt gestreden heeft hiervoor, en dat is zeker nog nodig. Daarom dat dit soort dingen belangrijk zijn. Je hoeft er geen punt van te maken, maar dat is wel nodig voor deze gemeenschap.
En een achtergrond gaat daaraan bijdragen? Apple verkoopt gewoon iphones in quatar en saudi arabia. Neppe woke gedoe.
De "Sharia Versie" van het Apple OS heeft vast geen regenboog-dingetjes....
Misschien eerst even kijken waar dat geweld vandaan komt en wat de bron er voor is. Met een iPhone achtergrondje ga je de grote groep niet bereiken. In Nederland word het geweld vaak gewoon gedoogd, misschien daar eens mee stoppen, helpt veel meer.
Het gaat maar om een achtergrondje op je iPhone hè? Je hoeft hem niet uit te kiezen, toch?
Idd, ik las er gewoon overheen. Lekker belangrijk er word helemaal niks door je "strot" geduwd, het is niet also de background automatisch word ingesteld. Ik heb geen clue wat mijn backgrounds zijn op mijn iPhone sowieso. Zo zijn er een duizend dingen op een dag die niet voor jou zijn en die je gewoon kan negeren.

Dit soort reacties, ik heb moeite om te begrijpen waar dat vandaan komt. Is het een soort uitwas van diep tribalisme? Dat het zo anders dan ik, een sterk "de ander" signaal, dat het een diep in onze biologie gewortelde emotionele reactie uitlokt die buiten dat rationeel niet te verklaren is? Zoals chimps van de ene groep de andere groep willen vermoorden. Ik vermoed van wel en vrees ook dat het erg lastig is om zulk gedrag te dealen, buiten dan om van jongs af aan te leren dat het niet een andere groep is.

[Reactie gewijzigd door Sebast1aan op 19 mei 2023 16:09]

Als je mijn post goed leest, gaat het mij niet puur om de achtergrond van een telefoon. Als het verder moet uitleggen dan.... tja...
Als je het artikel leest, zie je dat het alleen maar een achtergrondje is. Als je vervolgens nog steeds een punt over iets anders wil maken dan….. tja…
Krijg ook niet het idee dat je mijn post niet goed gelezen heb. Volgens mij rationaliseer jij een emotionele reactie die diepgeworteld is in je biologie.
Ik denk dat mijn reactie bij Jeoh hier bij aansluit. Maw we zijn allemaal gewoon mensen, met onze eigenschappen en keuzes. Dit is niet een aparte groep dus.

----
Vraag. Is er dan een LGBTQ+ gemeenschap? Dat zou betekenen dat ze dezelfde standaarden in een handvest hebben vastgelegd etc.
Van wat ik kan zien is het uitsluitend een kleine, luide groep in de samenleving, die daarnaast ook nog eens bij elke letter heel anders in het leven staan.

Het wordt wel ondersteund door activisme, wat net als andere "ismes" doet alsof elke ziekte/afwijking opgelost wordt door iedereen in die letters of onder die beginselen onder te brengen. Vanuit mijn optiek is de wereld te complex om met 1 "isme" alles op te lossen. Daarom vermoed ik dat het gewoon het aloude Snake-oil salesmanship is, net als nationalisme, communisme, en andere ismes.

Zelfs in de wetenschap/natuurkunde is er een verlangen naar "a theory of everything" maar voorlopig lijkt dat niet binnen bereik.
----

[Reactie gewijzigd door Stangg op 19 mei 2023 15:28]

Het is een toevoeging aan de set standaard default wallpapers die in de meeste telefoons zitten.
Ik en 99% van de mensen die ik ken gebruiken eigen foto's als wallpaper i.p.v. de standaard. Wil je toch een van de standaard wallpapers gebruiken, dan heb je nu meer keuze.
't Is niet alsof je verplicht bent om deze wallpaper te gebruiken, dus niemand wordt iets door de strot geramd. 8)7
Dat er nog zoveel geweld plaatsvindt, in Nederland, waar genoeg daders mee wegkomen terwijl het overduidelijk hatecrimes zijn is het bewijs dat het hier nog nodig is. Rechters beargumenteren dat homo een gewoon scheldwoord is, maar het wordt juist misbruikt in hatecrimes op die manier.

Op internationaal gebied nog meer; want kijk maar eens dat het allemaal strafbaar is landen en erger en meer geweld wordt gepleegd. Daarnaast zijn vele politici bezig met actief de rechten van LGBTQ+ gemeenschap inperken.

Misschien denkt men, ach jullie hebben alle rechten? Op papier in sommige landen wel, maar in praktijk niet, zoals eerder besproken dat hatecrimes maar weinig veroordeelt worden en op andere gebieden lopen we ook achter. Onze rechten hebben we te danken aan de oudere generatie die echt gestreden heeft hiervoor, en dat is zeker nog nodig. Daarom dat dit soort dingen belangrijk zijn. Je hoeft er geen punt van te maken, maar dat is wel nodig voor deze gemeenschap.
Kom op.
"3 zulke collega's" hebben, is nog geen statistiek en ik denk dat je die achtergrond prima uit kan zetten.
Voor iemand die zo duidelijk maakt dat-ie er geen problemen mee heeft, maak je er best een probleem van.
Ik heb er een probleem mee dat het zo enorm opgeblazen wordt. In het algemeen.
Dat ik nu 3 "zulke" collega's heb is 1 ding. Dat mijn zus en haar partnerin, een neef, een homo.-paar vrienden van mijn ouders (ze zijn 60+) enz. enz. ook nog ken, ook zij allemaal ook vinden dat het over-the-top is wat er gebeurd (zij zien het als het oplossen van een probleem wat zij allemaal niet ervaren).

Moet ik nou werkelijk iedereen die ik ken "uit het wereldje" gaan zitten opnoemen voor je?

Feit is dat ik sinds 14 jaar voor een grote firma werk (alleen in dit kantoor lopen al ongeveer 800 mensen rond) dat sinds Januari 2023 een "LGBTQ Officer" heeft en één van haar eerste daden, was het overal ophangen van flyers met "this is a safe place to work" met regenbogen etc. er op, in alle kantoren.
Klein detail: het was altijd al een "safe place to work" en niemand van "die mensen" voelde zich "niet prettig" of gediscrimineerd of wat dan ook. De algemene consensus is dat men een probleem aan het oplossen is wat niet bestond en bestaat.
Maar het is het goed voor de ESG Score...
Feit is ook dat je anno 2023 in bepaalde wijken van de gemiddelde Europese stad je als man/man, vrouw/vrouw lastig hand in hand kan lopen. Dus er is wel degelijk een probleem.
Ja maar dat zijn meestal mensen uit een cultuur, waar vrouwen sowieso slechts "vee" zijn, laat staan alles andere wat niet in hun straatje past. Het duurt nog 500 jaar voordat het kwartje bij hun valt (if ever...)

Geen regenboog ter wereld, geen LGBTQ Activist ter wereld, gaat "dat problem" oplossen.
Een van mijn voormalige opdrachtgevers is ook helemaal into ESG. Ze hebben toen eens een externe consult aangenomen en nu 2 jaar later is er van het bedrijf niets meer over. Ze hebben echt het hele bedrijf in de afgrond gestort met alle "inclusivity"
Ik snap je sentiment volledig.
In Nederland is het in z'n algemeen ook 'best oké' voor de betreffende leden van de groep. 'Uiteraard' zijn er ook zat incidenten waar leden van die groep vanwege wie ze zijn worden geziekt of mishandeld, en zijn er zat .... personen... die er of moeite mee hebben dat iemand 'niet-hetero cisgender' is, of in elk geval zich zo gedragen (mogelijk onder groepsdruk of zo), maar er zijn zat landen waar het allemaal nog niet zo ver is.

In mijn optiek is het enige 'voordeel' van de term zelf overigens, is dat het een spraakterm is geworden. Iedereen weet in één keer over welke groep mensen het gaat.

De hele heisa er omheen (zoals bijvoorbeeld speciale achtergronden die meegeleverd worden op een telefoon) vind ik volstrekt idioot en gevoelsmatig kan dit zelfs averechts op het doel werken. (en ik maar hier de aanname dat het doel is, dat iedereen elkaar gelijkwaardig behandeld en benaderd).

Wat ik overigens wel 'raar' vindt van de term, is dat een geaardheid (homo/lesbisch (wat wezenlijk ook gewoon homoseksueel is)/biseksueel), 'iemand die een transitie heeft doorlopen' (als dat de juiste term is, ik word graag verbeterd als het niet klopt), een overkoepelende term (Queer is tenslotte alles wat 'niet-hetero cisgender' is), vaak is de letter I er ook nog, wat weer een medische afwijking is, enz, enz, enz.
I staat voor intersekse en gender is een sociaal construct, dus dat is geen medische afwijking.
https://wikiless.org/wiki/Intersekse?lang=nl
In de meeste gevallen, maar niet altijd, wordt intersekse veroorzaakt door een gendefect.
Ik noem dat voor het gemak een medische afwijking. (Ik zet er uiteraard geen waardeoordeel aan en wil ook zeker niet suggereren dat het behandeld 'moet' worden, enz, enz, enz)
Ja, het blijft balanceren wat dat betreft. Ik ben zelf ook totaal niet bezig met kleur/geaardheid/godsdienst of wat dan ook. Een mens is een mens toch?

Maar...... zelfs in NL denkt niet iedereen daar zo over. Dus dan is het wel goed om hier aandacht aan te blijven geven. Of een wallpaper hier nu zoveel verandering in gaat brengen betwijfel ik. Maar goed, het creëert in ieder geval aandacht.
Misschien niet zo compleet overdrijven? Het is een mogelijk achtergrond, wil je die niet gebruik je die niet.
Niks "door het strot geramd" dus.
Als je mijn post goed leest, gaat het mij niet puur om de achtergrond van een telefoon. Als ik het verder moet uitleggen dan.... tja...
Ik heb je post gelezen en je geeft niks anders van wat dan wel door je strot word geramd.

Als het doodnormaal is is er geen enkele probleem met zo'n achtergrond trouwens.
Kortom je lucht hier frustraties die van ergens heel anders komen over iets wat je nooit zal merken.
Toen ik het las, toen dacht ik al: in de reacties zal het hier wel over gaan. En ja hoor, inderdaad. Leven en laten leven is ook incasseren dat je iets overbodig vindt.

Wat mij vooral verbaasd is dat het 16.5 heet, terwijl er eigenlijk 3 problemen worden opgelost (bugfixes in specifieke niches IMO), en 1 feature toe wordt gevoegd welke ook nog eens (voor mezelf) dusdanig klein is dat ik het geen feature release kan noemen.

En dit alles is dan 604 MB groot. Onvoorstelbaar.

Eigenlijk ook weer het niet waard om je druk over te maken, er zijn ernstigere problemen in deze wereld.

Behalve dus voor mensen die onderdeel van deze LGBTQ gemeenschap zijn, en dan met name degenen die in een samenleving op zijn gegroeid waarin ze langdurig zichzelf niet konden zijn. Voor hen is erkenning erg belangrijk, soms blijft dat een trauma voor het leven. Eigenlijk rijp voor psychische hulp, en dat door toedoen van maatschappelijk kuddegedrag waar mensen zichzelf niet kunnen zijn, ondanks dat ze daar praktisch geen vlieg kwaad mee doen.

Dat jij n=3 mensen kent die daar geen problemen mee zeggen te hebben, gefeliciteerd. Feit is wel dat het een probleem is en blijft, ook haat jegens deze groep; ook in Nederland wordt men niet geaccepteerd.

Voor mezelf is bijvoorbeeld het meest irritante dat ik niet goed kan zien of iemand nou een man of een vrouw is, dat vind ik irritant, maar het is volledig ondergeschikt aan de identiteit van een ander. Want het verschil tussen een Portugees en een Spanjaard zie ik ook nauwelijks, en hoor ik ook nauwelijks. En wat dan nog, dan weet je het niet zeker. Wat maakt het uit?

[Reactie gewijzigd door Jerie op 19 mei 2023 17:05]

"Een nieuwe achtergrond 'Pride-feest' voor het toegangsscherm ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur"
Het wordt ons ook helemaal niet door de strot geramd ofzo...
..en hier op Tweakers worden jou ook nog eens allerlei nieuwberichten over processors door je strot geramd, reviews van spellen en software je strot ingeramd en als je buiten op straat loopt is het 1 grote in jouw strot rammende hoeveelheid info en reclame. Gezien die zo overdreven reactie op een pride-feest schermpje heb ik zo mijn twijfel over jouw gebrek aan problemen met niet hetero's.

Verder wonen jij en je collega's blijkbaar in een leuke landelijke omgeving met vooral heel veel witte en andere geslaagde en goed ingeburgerde medebewoners. Ik woon in Amsterdam waar veel religieuze medelanders zetelen en ik heb de tolerantie ten opzichte van niet hetero's deze eeuw behoorlijk achteruit zien gaan en een lesbische vriendin wordt door deze mensen NIET als normaal beschouwd.

En zolang die nog ECHT in elkaar geramd (dreigen te) worden kan ik weinig begrip opbrengen voor jouw reactie.
Mee eens, denk ook dat je juist deze mensen niet als 'apart' moet neerzetten want dan plaats je ze in feite weer in een hokje. Lijkt mij toch net de bedoeling dat homo's, lesbiennes etc... als gewoon horen te zijn binnen onze samenleving.

Heb zelf ook 2 Engelse vrienden die met mekaar getrouwd zijn maar ik kijk er als hetero niet anders tegenaan tegen die vriendschap. Andersom vinden zij het ook gewoon heel normaal dat ik hetero ben dus zo hoort het te zijn vind ik. En ja, zij houden zich ook totaal niet bezig met dingen als LGBTQ of andere 'aparte' gemeenschappen en leven gewoon hun eigen leven. Zij kiezen liever zelf hun vrienden en niet omdat het dan z.n. 'soortgenoten' zouden zijn.
Toch vrij simpel, negeer je toch gewoon die achtergrondjes?

Of is het feit dat er sportuitslagen op te zien zijn ook "door de strot rammen van sportcultuur"? Het feit dat CarPlay bestaat, is dat "door de strot rammen van autocultuur"?

Voor nu is je standpunt: "Je mag er als homo zijn, maar wil je alsjeblieft niet zo zichtbaar zijn". Lekker vooruitstrevend hoor. Wil je nu een schouderklopje dat je niet actief een groep van je medemensen wilt vervolgen voor wie ze zijn?

p.s. Triggered much? Je reageert als een horzel op een friggin' firmware update-aankondiging. Ze zetten er ook in wanneer ze nieuwe emoji hebben. Moeten ze dit dan stilletjes doen, zodat jij je niet op je teentjes getrapt voelt?

[Reactie gewijzigd door Keypunchie op 20 mei 2023 09:12]

Kleine toevoeging: Gezien het over iOS 16.5 gaat
 • +100 comments over de wallpaper
 • ~10 comments over Spotlight
 • ~10 comments over PodCasts/CarPlay
 • 0 comments over schermtijdinstellingen
We duwen het onszelf door de strot vrees ik. Verder geloof ik meteen dat iedereen inclusief de "gemeenschappen" waar het om gaat dat "wij zijn speciaal"-gedram van zulke bedrijven en media wel beu is.

Het komt vooral door dat het gratis marketing is. Internet stond afgelopen week weer bol van 1 Adidas model die als man een badpak droeg.
Een nieuwe achtergrond 'Pride-feest' voor het toegangsscherm ter ere van de LGBTQ+-gemeenschap en -cultuur
Ik voel me een beetje dubbel als ik zie dat bedrijven zeggen dat ze de LGBTQ+ rechten steunen, maar tegelijk ook zaken doen in landen waar deze rechten niet worden gerespecteerd. Ik vraag me dan af hoe serieus ze echt zijn en of ze overal evenveel om mensenrechten geven.
Het is puur marketing, maar wel goed voor de zichtbaarheid van de LGBTQ+-gemeenschap.
Inderdaad denk ik ook dat het alleen maar "posturing" van Apple Is. Tenslotte is er in Californië (Hollywood etc) heel veel aandacht voor, en daarom moet de wereld er dan ook maar aan geloven. Wat in Californië gebeurt is tenslotte de bijbel voor de wereld.

Vraag. Is er dan een LGBTQ+ gemeenschap? Dat zou betekenen dat ze dezelfde standaarden in een handvest hebben vastgelegd etc.
Van wat ik kan zien is het uitsluitend een kleine, luide groep in de samenleving, die daarnaast ook nog eens bij elke letter heel anders in het leven staan.

Het wordt wel ondersteund door activisme, wat net als andere "ismes" doet alsof elke ziekte/afwijking opgelost wordt door iedereen in die letters of onder die beginselen onder te brengen. Vanuit mijn optiek is de wereld te complex om met 1 "isme" alles op te lossen. Daarom vermoed ik dat het gewoon het aloude Snake-oil salesmanship is, net als nationalisme, communisme, en andere ismes.

Zelfs in de wetenschap/natuurkunde is er een verlangen naar "a theory of everything" maar voorlopig lijkt dat niet binnen bereik.

[Reactie gewijzigd door Stangg op 19 mei 2023 15:20]

"Van wat ik kan zien is het uitsluitend een kleine, luide groep in de samenleving, die daarnaast ook nog eens bij elke letter heel anders in het leven staan."

Dat heb je goed gezien. En die luide groep heeft een enorme megafoon in de hand in de vorm van moderne technologie zoals social media.
Dat heb je goed gezien. En die luide groep heeft een enorme megafoon in de hand in de vorm van moderne technologie zoals social media.
Het klinkt alsof je zou willen dat deze minderheid het zwijgen opgelegd zou moeten worden. Of vergis ik me?
Daar heeft hij niets over gezegd. Hij stelt alleen vast dat de groep heel hard schreeuwt om aandacht.

Dat doet me denken aan een handleiding van de reddingsmaatschappij. Bij het redden van drenkelingen moeten ze vaak kiezen welke drenkeling het eerst uit het water wordt gehaald. Ze kiezen daarbij altijd degenen die niet schreeuwen als eerste, omdat die zo moe zijn dat ze het niet meer kunnen volhouden.

Het voordeel van de drenkeling-situatie is natuurlijk wel dat het duidelijk is wat het probleem is. Bij LGBTQ+ is dat niet geheel duidelijk, vandaar dat er wel wat aandacht nodig is om dat te definiëren.
Het wordt wel ondersteund door activisme, wat net als andere "ismes" doet alsof elke ziekte/afwijking opgelost wordt door iedereen in die letters of onder die beginselen onder te brengen.
Dat je even goed begrijp: op welke ziektes doel je hier?
Ik doel niet op een echte ziekte. Ik refereer aan de toepassing van snake-oil salesmanship. Die verkochten destijds snake-oil als een geneesmiddel voor alle ziektes/kwalen.

Extreem activisme doet hetzelfde; als je moeite hebt met je positie in de samenleving of psychisch niet stabiel bent (en wie is er nu rete-stabiel of weet precies wat hij/zij wil voor zijn 25ste) dan worden -echt waar- al je problemen opgelost als je je aansluit bij het LGBTQ+ gerelateerde activisme.
Het is zeker mogelijk dat dit voor enkele mensen werkt, maar zoals met elke oplossing moet je je afvragen of het middel niet erger is dan de kwaal. En die interne kritiek zie je nooit in activisme; ze kunnen geen ongelijk bekennen -zelfs niet in enkele gevallen-. Dit is bijvoorbeeld ook zo in het bekende dictatorschap. Een leuk voorbeeld zijn ook de volgende regels:
1) De baas heeft altijd gelijk
2) Als de baas niet gelijk heeft dan treed regel 1 in werking
Het wordt wel ondersteund door activisme, wat net als andere "ismes" doet alsof elke ziekte/afwijking opgelost wordt door iedereen in die letters of onder die beginselen onder te brengen. Vanuit mijn optiek is de wereld te complex om met 1 "isme" alles op te lossen. Daarom vermoed ik dat het gewoon het aloude Snake-oil salesmanship is, net als nationalisme, communisme, en andere ismes.
Ik begrijp je niet helemaal. Wat bedoel je met "het" in bovenstaande quote?
Goede vraag, het was niet volledig duidelijk. Het refereert hier naar het LGBTQ+ gerelateerde activisme (dus niet naar LGBTQ+ zelf).
Activisme is over het algemeen goed maar kan doorslaan. Doorslaan is herkenbaar in twee uitingen:
1) Wanneer het activisme een oplossing meent te bieden voor alle problemen in de samenleving. Dit is snake-oil salesmanship, want het is een oversimplificatie om te denken dat 1 oplossing geschikt is voor alle problemen. Het geeft blijk van zwart-wit denken, en dat leidt altijd tot conflicten en soms zelfs -als het nog verder doorslaat zoals met het communisme en nazisme- tot oorlogen of moorddadige vervolgingen.
2) Toepassing van angst, schuld en schaamte-inducerende methodes om anderen te dwingen zich aan te passen. Een voorbeeld is de cancelcultuur, dus angst inboezemen door uitsluitingen. Dat is ook goed gedocumenteerd in het uitsluitingsproces van bijvoorbeeld de Jehova's en de Katholieke Excommunicatie.
Tja... Elk cultuur/land is zijn eigen en je kan niet naar iedereens wensen gaan dansen. Men moet eens stoppen met vergelijken van culturen/landen en het dwingen van een cultuur om zich aan te passen waarbij zij hun eigen normen en waarden aan de kant te moeten schuiven zodat "iedereen" een plekkie kan krijgen.

Je kan het als bedrijf nog wel steunen, maar dat betekend niet dat je per direct je eigen bedrijfigheid moet stopzetten bij landen die het niet willen steunen. Dat is eigen mening en daar ben je vrij in toch?
In de basis heb je daar naar mijn mening zeker gelijk in, maar in dit geval voelt het voor mij ook een beetje scheef.

Er worden op Apple telefoons/horloges/tablets specifieke zaken gezet. Het wordt heel hard gepusht. Het is niet dat Apple alleen bovengemiddeld veel homo's in hun reclames zet of zo. Nee ze gaan veel verder. Apple past hun producten er op aan. De meegeleverde achtergronden zijn een integraal onderdeel van het OS. Er is een categorie "Pride" en bijvoorbeeld "Unity" (de zwarte gemeenschap). Ze uiten zich dus extreem sterk en hard hierin.
En dat is natuurlijk goed. Blijkbaar wil Apple duidelijk hun standpunt laten zien hierin. Maar aan de andere kant van de medaille schuiven ze wel honderden miljoen (misschien zelfs miljarden??) euro's per jaar richting landen die allerlei 'anti-homo-wetgeving' hebben of waar in elk geval 'hetero's' meer rechten hebben hebben, zoals China en India en dan voelt het wel een beetje hypocriet.
Klopt zeker dat het scheef aan voelt! Dat doet het ook wel.
Maar ik zie juist een bedrijf dat er eigenlijk het liefst niks mee te maken wil hebben. Er niet bij betrokken wil worden maar moet meedoen om nog relevant te blijven/niet geboycot te worden. Want als je eerlijk bent hebben niks van deze bewegingen ook maar iets te maken met de technologie of telefoon van Apple.

Doen ze namelijk niet mee, om welke reden dan ook, dan ben je gelijk -foob, anti of weet ik wat nog meer. En dat kost geld.

Om toch de hele wereld te kunnen voorzien van een iPhone, zal het in India/China/Midden-Oosten niet van toepassing zijn. In de "westerse" wereld juist door de strot gedrukt. Zo scoor je op beide (grote!) markten hoog.

[Reactie gewijzigd door SpekkieB op 19 mei 2023 16:47]

Want als je eerlijk bent hebben niks van deze bewegingen ook maar iets te maken met de technologie of telefoon van Apple.
Absoluut waar.
Maar een bedrijf is meer dan technologie. Je kiest als bedrijf/merk een imago. Waar wil je mee geassocieerd worden. Nemen we statements. Durven we uit te spreken met principes. Of kabbelen er voort.

Apple kiest ervoor om vuistdiep in het Pride dan wel Unity gebeuren te stappen. Maar blijkbaar alleen aan de voorkant/marketing/PR-kant. Niet volledig. En dat voelt voor mij hypocriet.

(( even los van alle andere bedrijven die veelal hetzelfde doen hè? Ik heb het nu even puur over Apple vanwege het artikel ))

Het voelt een beetje voor mij als al die milieu-activisten die met hun hippe wegerpkleding van de Primark, hun nieuwe telefoon en Action-oordopjes staan te schreeuwen op de snelweg.
Hun boodschap is goed. Maar de uitwerking is hypocriet.
Ze steunen de rechten dus in hun bedrijf. Dat een ander bedrijf dat niet doet betekend niet dat er perse geen handel mag zijn. Want dan kan je het om andere redenen ook wel stopzetten. Bijvoorbeeld als ze banden hebben met een regime of religie.
Klopt dacht ik ook altijd. De opties zijn duidelijk. Je kan in het land blijven grote afhankelijkheid creëren voor de economie & werkgelegenheid en dan de discussie starten dat LGBTQ+ rechten gerespecteerd moeten worden en proberen toch wat te veranderen óf vertrekken en dan vanaf de zijlijn roepen dat LGBTQ+ rechten gerespecteerd moeten worden. Waarmee denk je dat je de grootste invloed hebt?
Laat ze ook maar eens werken aan een nieuwe versie van Apple CarPlay. Wat een verouderd systeem ten opzichte van Android Auto.
Wat mis jij aan carplay dat je hem "verouderd" vindt?
Laat ze ook maar eens werken aan een nieuwe versie van Apple CarPlay. Wat een verouderd systeem ten opzichte van Android Auto.
Ze werken aan CarPlay die het normale infotainment en dashboard vervangt. Moet je straks wel een nieuwe auto kopen. Verder zijn uit mijn ervaring Carplay en Android Auto gelijkwaardig aan elkaar en beiden een verbetering op de standaard systemen in auto's. Wat mis je?
2 grote security bugs die al door ‘rapid release’ waren verholpen en 1 nieuwe.
Dan had ik toch liever gezien dat de bug met automations bij het aansluiten van CarPlay verholpen was.

Overigens, een wallpaper in een OS update. Kan dat niet gewoon een galerij worden met maandelijks/wekelijks/dagelijks nieuwe plaatjes?

[Reactie gewijzigd door SirLenncelot op 19 mei 2023 18:51]

Heel leuk en aardig dat ze regenboogjes en al die zooi als achtergronden doen ter ere van de alfabet community, maar dit is wel een klein beetje onnodig. Altijd hoor je "we moeten opkomen tegen homohaat, transfobie" en dat is goed, begrijp me niet verkeerd, maar er zijn ook andere kwetsbare mensen die dit soort aandacht en awareness niet krijgen die dat wel verdienen, autisten, mensen met PTSS, mensen met borderline (die overigens in canada en andere landen de makkelijke uitweg geboden krijgen ipv de hulp die ze verdienen). Waarom krijgen zij niet die special treatment die we nu deze community geven? Waarom moeten we deze community behandelen alsof ze het erger hebben dan andere, behandelen alsof ze beter zijn dan andere, alsof hun gevoelens er meer toe doen?
Misschien omdat ze het daadwerkelijk erger hebben?

Alleen al in een "beschaafd land" als Amerika is een complete haatcampagne aan de gang. In een groeiend aantal staten mag er op school niet eens meer worden gesproken over dit thema. En nu de conservatieve onderbuik daar het succes heeft geproefd van het afschaffen van het moeizaam verworven recht op abortus is deze gemeenschap het volgende mikpunt. En dat geldt voor steeds meer landen. Niet alleen regimes waarvan je het verwacht, zoals Poetin's Rusland, de scheldpartijen van Erdoğan in Turkije of Orban in Hongarije, maar ook in Polen en Italië staan de rechten van deze groep onder druk.

Voor zover ik weet is er geen regime in de wereld dat actief autisten en mensen met borderline of PTSS vervolgt.

Dus ja, deze community kan best een beetje extra steun gebruiken. Niet omdat hun gevoelens er meer toe doen, maar omdat ze meer dan anderen het gevaar lopen niet te mogen zijn wie ze zijn.
Je hebt een prima punt, begrijp me niet verkeerd. Je hebt zelfs volkomen gelijk. Wat daar allemaal gebeurt tegenover de community is absoluut onacceptabel.
Maar je zou verwachten dat meer mensen de hulp zouden krijgen die ze verdienen ipv 1 groep en 1 groep alleen.

PTSSers zijn misschien geen doelwit van een haat campagne maar de hulp die ze verdienen krijgen ze ook niet. Jezelf dooddrinken is daar nogsteeds goedkoper dan eens per week een gesprek met de psycholoog en als je kijkt hoe ze veteranen behandelen daar zou je meer verwachten van een land dat is gebouwd op vaderlandsliefde en geobsedeerd met hun militaire kracht.
Autisten zijn ook geen doelwit van haatcampagnes maar ook hun krijgen daar niet de hulp die ze verdienen en ja dat vind ik kwalijk.

je kunt emoties niet met elkaar vergelijken. Dat de community het slecht heeft is erg voor ze, maar er zijn ook andere die ook steun en hulp nodig hebben en het niet krijgen omdat alle aandacht nu naar DIE community gaat. Dat betekent niet dat er minder aandacht naar die community moet maar het betekent wel dat wij, als maatschappij, niet moeten vergeten dat er ook mensen buiten die community hulp en steun nodig hebben, want ook andere mensen die niet binnen het hele LGBT spectrum vallen verdienen hulp. Dat was meer men punt, dat we zo focussen op de problemen van 1 groep, dat we vergeten dat er meer mensen zijn die hulp nodig hebben en dit ook verdienen.
Ik steun je pleidooi voor meer aandacht en hulp voor die andere groepen van harte, er zijn inderdaad teveel mensen met PTSS die in de problemen komen, en ook borderline is een nare aandoening.

Maar vergelijk je nou geen appels met peren?

Wat de LHBTQI+ gemeenschap nodig heeft is een maatschappij die ze laat zijn wie ze zijn. Wat de groep waar jij voor pleit nodig heeft is (voldoende geld voor-) professionele hulp, dus feitelijk meer zorg. De PTSS wordt toch niet minder als het meer maatschappelijk geaccepteerd zou zijn?

Daarnaast is het feit dat er anderen zijn die het ook moeilijk hebben natuurlijk geen goede reden om dan maar niks te doen, nietwaar?
Misschien vergelijk ik ook wel appels met peren, ik zou het zelf niet weten.
Wat ik wel weet is dat er nog veel mankeert met de maatschappij en ik het liefst zie dat er zo hard mogelijk aan word gewerkt om zo veel mogelijk mensen te helpen en er ook meer energie word gestoken in de mensen die hulp nodig hebben, waar ook de LGBTQ (of LHBTI?) gemeenschap onder valt.

Ik denk ook niet de PTSS minder word als het maatschappelijk word geaccepteerd, maar zou het voor die mensen (en andere) niet een stuk makkelijker zijn om hulp te zoeken wanneer we accepteren dat er mensen zijn met problemen en er ook voor open staan om er over te praten? Ik ken in mijn persoonlijke omgeving nog genoeg mensen met de "depressie? stel je niet zo aan" mentaliteit. Die mentaliteit wegnemen brengt ook acceptatie en op die manier helpen we mensen met verschillende aandoeningen waaronder PTSS, Autisme, depressie en borderline ook he

Samen zullen we toch de wereld beetje bij beetje een stuk mooier moeten maken, want er is veel schade en ik zie mijn kinderen toch echt liever opgroeien in een wereld waar ze trots op kunnen zijn dan een wereld waar ze, zoals ik vroeger, liever niet in willen leven. Met z'n alle kunnen we er iets aan veranderen.

[Reactie gewijzigd door joeyhelmond0492 op 20 mei 2023 19:10]

Florida (senator Ron DeSantis) lijkt een oorlog te zijn begonnen tegen Walt Disney, die opkomt voor de LGBTQ+ community. Ik vraag me af of er nu ook een tegenreactie komt op deze update van Apple.
Apple heeft geen vastgoed belangen in Florida dus ik denk niet dat meneer DeSantis ze om die reden in zijn vizier heeft.
Zolang Apple zich niet bemoeit met het beleid van DeSantis in Florida zal hij ze wel met rust laten. Maar je weet nooit, het is een rare kerel.
DeSantis is geen senator, maar gouverneur

Nou heeft hij al 1 rechtszaak die door een multinational tegen hem is aangespannen, ik denk niet dat het hem veel goed zal doen als hij ook Apple tegen zich in het harnas jaagt. Maar van mij mag hij: het maakt de kans dat hij in 2024 mee zal doen aan de presidentsverkiezingen alleen maar kleiner. :)
Het is natuurlijk "windowdressing" van een commercieel bedrijf als Apple, maar gezien de ontdekking van de LHTBQI+ gemeenschap als mikpunt van conservatieve figuren in ondermeer Rusland, Turkije, de VS, Hongarije en zelfs Nederland kan ik me voorstellen dat elk steuntje in de rug welkom is.

Overigens hadden zowel eerdere versies van de firmware voor Apple Watch als eerdere versies van iOS ook al achtergronden gebaseerd op de Pride vlag.
Ik verwacht dan wel dat ook snel iPadOS 16.5 zal volgen maar voor zover ik kan zien is er eigenlijk weinig nieuws bij gekomen. Enigste opmerkelijke is dan dat toegangsscherm waarmee ik op zich geen moeite mee heb maar ik kies liever mijn eigen toegangsschermen.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee