Software-update: StartIsBack++ 2.8.5

StartIsBack logo (75 pix) Versie 2.8.5 van StartIsBack++ is uitgekomen. Dit programma voegt een startknop en een startmenu aan Windows 8 en 10 toe, die werken zoals dat het geval was in Windows 7 en eerder. Zowel het uiterlijk als de functionaliteit is geheel naar persoonlijke smaak aan te passen. De versie met een plus aan het eind is voor Windows 8.1. De versie zonder plus is geschikt voor Windows 8. Heeft het programma een dubbele plus aan het eind dan is het voor Windows 10 bedoeld. Een licentie voor het programma kost vier, zeven of tien dollar en mag daarvoor op een, twee of drie computers worden gebruikt. Sinds versie 2.8.2 zijn de volgende veranderingen doorgevoerd:

Changes in version ++2.8.5:
 • Fix non-hybrid shutdown used
Changes in version ++2.8.4:
 • Fix reboot not working if other users are logged in
Changes in version ++2.8.3:
 • Support for newer Version 1903 builds
 • File sharing via dropping / pasting files on modern app shortcuts

Versienummer 2.8.5
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows 10
Website StartIsBack
Download https://s3.amazonaws.com/startisback/StartIsBackPlusPlus_setup.exe
Bestandsgrootte 1,27MB
Licentietype Shareware

Door Bart van Klaveren

Downloads en Best Buy Guide

15-04-2019 • 10:24

76 Linkedin

Bron: StartIsBack

Reacties (76)

Wijzig sortering
Classic shell is een perfect gratis alternatief

[Reactie gewijzigd door brigada op 15 april 2019 10:55]

Inderdaad, maar misschien wel handig om daar dan bij te vermelden dat het niet meer geupdate wordt sinds december 2017.
Heb er geen ervaring mee maar Open-Shell-Menu schijnt een nieuwe fork te zijn van Classic Shell. Wellicht leuk als laatstgenoemde het ooit niet meer doet na zo'n geinige Windows update :P
Ideaal inderdaad. 1x naar eigen smaak configureren en daarna zodanig geïntegreerd dat je na verloop van tijd simpelweg vergeet dat het is geïnstalleerd :)
Classic Shell support amper taakbalk skinning, SIB replaced zo'n beetje het hele component inclusief cortana / searchui die hij blokkert van preloading.
StartIsBack kost maar $4, da's nou niet een bedrag waar iemand wakker van ligt. Ik vind zelf dat ClassicShell er niet echt fraai uitziet, dan betaal ik liever die paar dollar voor een utility die 100% eruit ziet als het oude menu en toch veel beter configureerbaar is.
Waarom kan WIndows dat allemaal niet uit zichzelf? Het is een grote drempel om naar Windows 10 over te gaan vanuit Windows 7.
Omdat nieuwe versies nou eenmaal wijzigingen met zich meenemen. Het nieuwe menu van Windows 10 is prima. Anders....maar prima.

Als jij een nieuwe auto koopt en het knopje van de airco zit ergens anders dan zeur je daar toch ook niet over? (Neem ik aan...)
Hoe vind je de zoekfunctie van Start dan in Windows 10?

want ik werk er dagelijks mee, maar de zoekoptie is een DRAMA.
Als ik even snel Premiere wil openen, doe ik start en begin ik te typen....

In Windows 7 werkt dat perfect. Zodra je "Pre" hebt ingetikt staat het bovenaan.
In Windows 10 zie ik allemaal rare mappen, temporary files... maar met geen mogelijkheid krijg ik het programma zichtbaar. Terwijl het in het menu staat, EN in de quick-tiles! :X

EN dat geld voor bijna alle software.... behalve van Microsoft zelf natuurlijk. Dan werkt het wel 8)7

[Reactie gewijzigd door Waah op 15 april 2019 10:53]

Precies dit. Ik vind het menu mooi en functioneel, maar het zoeken werkt voor geen meter, en dat probleem gaat nu al jaren door, sinds de release van win10.
Windows toets indrukken en je kan gelijk typen. Is nog makkelijker dan met Windows 7..
Heb je gelezen wat ik schreef?

druk de windows-toets maar eens in en zoek naar verschillende NIET-MICROSOFT programma's. Je zult alleen programma's vinden die je op de desktop hebt staan als shortcut... Geen shortcut op de desktop? geen zoekresultaat tenzij je de EXACTE naam intypt. Wat niet handig is bij software met namen als "Adobe Premiere Pro CC 2019" bijvoorbeeld.

Als ik even software wil openen die ik niet vaak gebruik (zoals notepad++) wil ik daar geen desktop-shortcut van hebben (desktop staat al vol genoeg) maar gewoon kunnen zoeken. En dat werkt dus voor geen cm....

Misschien toch maar "a la iPhone" een mapje op het bureaublad maken en daar alle shortcuts van alle programma's in slepen.....
Ik herken me daar niet 100% in. Ik heb ook wel eens zoekopdrachten die niks opleveren inderdaad, maar in mijn ervaring was dit met voorgaande zoekfuncties in windows niet beter.

Heel toevallig met notepad++ open ik die altijd via de zoekfunctie. Bij mij werkt die dus juist weer wel.

Maar los je dat probleem op met een 3rd party startmenu tooltje? Ik neem aan dat dat alleen een schilletje is om de windows functionaliteiten heen?
Ik hoopte stiekem dat iemand met een antwoord zou komen :+
En toevallig notepad++ op de desktop als shortcut staan? want dan vind die hem wel.
Ik vind notepad++ ook wel.... maar pas als ik notepad++ helemaal heb ingetypt.

"notepa" vind alleen de windows-notepad... en een mapje genaamd notepad++.

Heb voor de grap een shortcut van Premiere aangemaakt op de desktop (Adobe Premiere Pro CC 2019)
Als ik "Premi" type is het 5e resultaat het programma, met mapjes erboven.
Als ik "Premie" type staat die er niet tussen..
Als ik "Premier" type ook niet
Als ik "Premiere" type wel weer.

Gooi ik daarna de shortcut weg van de desktop, dan vind ik hem nooit, wat ik ook type.....

Het liefst had ik het gewoon werken... zonder shortcuts, zonder inconsistentie... gewoon zoals Windows 7 het had. Er is genoeg verbeterd in Windows 10. Ook kwa startmenu... maar dit is wel een gemiste feature.
Ik vind Notepad++ al wanneer ik "No" intyp en ik heb geen shortcut van Notepad++ op het bureaublad staan. Ik heb overigens wel Notepad++ als default txt-editor ingesteld. Gek genoeg krijg ik niet de normale notepad in de resultaten. Misschien dat deze ook worden afgestemd op het gebruikersgedrag? En kun je niet iets met de zoek filters doen zoals locaties toevoegen waardoor het wel naar jouw wensen werkt?
Geen idee hoe dat met filters zou werken. Ik krijg dit:
https://www.youtube.com/watch?v=E6Gi9h-FWh0

Heb notepad++ niet als default. Dat zou het oplossen voor notepad++, maar ik heb nog een bak aan software welke ik niet altijd gebruik... vandaar.
Het zou niet echt een oplossing zijn maar wel een verklaring waarom júist notepad++ bij mij wel werkt.
En je kan lang niet voor alle tool hetzelfde trucje uithalen natuurlijk.

Als je in het startmenu een zoekterm intypt krijg je rechtsbovenin een dropdown "Filters". Als je die uitklapt dan kun je onderin locaties toevoegen. Wellicht dat dat je kan helpen?
Ga het proberen, thanks! _/-\o_
Volgens mij zoekt het in alles dat geïndexeerd is, kan het mis hebben, zal er eens op letten.
Dit is ook een handige tool (everything):
https://www.voidtools.com
Ok...heb ik soms ook wel eens idd.

Maar de programma's die ik echt dagelijks gebruik zijn bij mij gepinned.
Probleem dus niet 100% opgelost, maar zeker geen issue meer.
Ik ben bang dat het dan niet meer op mijn taakbalk past :-P De Creative Cloud heeft al 8 pakketten die ik dagelijks gebruik, Office er nog bij, desktop-recording software... de 4 major browsers...

Ja er zijn manieren omheen, absoluut. Maar het is een feature die gewoon werkte in Windows 7.... dus waarom kan het niet werken in Windows 10 :X
Je hoeft ook niet op de taakbalk te pinnen, het kan ook in het Menu start gepint worden.
Je kan zo groepjes maken ook met Microsoft/ Adobe etc en daar de groep de programma's in zetten.
Dat zou kunnen. En dat heb ik ook al voor de Adobe-pakketten gedaan.
Maar als ik dat voor alle software die ik gebruik moet doen... kan ik net zo goed gewoon door de start-lijst scrollen tot ik de software heb gevonden. En "vroegah" was het gewoon "windows key", in de zoekbalk klikken (onhandiger dan nu) en dan typen en voila! it works!

Maar mapjes maken etc werkt allemaal ook. En het is een "mild inconvenience". Maar wel iets waarvan ik gewoon niet snap dat het niet werkt.
Het is wel zo dat tegenwoordig zoeken tegenwoordig slechter werkt idd, het zoekt niet eens alleen lokaal maar ook internet enzo.
Hierdoor duurt het zoeken allemaal wat langer dan voorheen, wat best jammer is want als ik windows wil zoeken wil ik iets lokaal zoeken(niet op het www).

Ik merk eigenlijk op mijn laptop dat het wel redelijk gaat, helaas niet bij de 1ste 2 of 3 letters al.
Het gekke is dat die dit op me werk laptop wel weer doet, ik typ Vi in en Visio vind die direct en met Ci vind die gelijk Cisco(Blijkbaar toch een bepaalde settings ofzo dat het wel kan).

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 15 april 2019 11:48]

Dit dus, soms moet ik zelfs 2x op start drukken omdat het menu hapert en er niks verschijnt.

Lachwekkend als je als miljarden softwarebedrijf niet eens zoiets simpels als een goed werkend start menu kunt ontwikkelen, zoveel jaren dat Windows 10 al in ontwikkeling is.
Is dat niet "gewoon" lag?
Ik heb dat ook wel eens en dan klik ik nog een keer maar dan verschijnt het startmenu net dus dan klik ik hem juist weer dicht. Gebruik nu dus eigenlijk vrijwel altijd de windows toets, dan ben ik er zekerder van dat ik niet net mis heb geklikt bijvoorbeeld.. :)
Euh ..als je het start menu opent (ofwel door erop te klikken of door op de Windows-toets op je keyboard te drukken) kun je toch gelijk beginnen typen ? En hij zal zeker premiere vinden hoor :)

Het enige verschil is dat je geen "zoek-prompt" meer ziet in het startmenu. Maar zodra je begint te typen is ie daar !
Nee dus.... dat werkt dus niet.
Speciaal voor jou:
https://www.youtube.com/watch?v=3C_UkVju9fY

En ik zoek niet Premiere Rush... (daarvan heb ik een snelkoppeling op de desktop, dan werkt de zoekfunctie "beter" maar nog niet perfect) Ik zoek Premiere Pro....
Ik zet altijd "apps: " voor mijn zoekopdracht als ik snel via de zoekfuntie een app wil opstarten, zo filter ik ik alle documenten/systeemmappen en instellingen er het snelste uit :)
kijk, dit zijn de tips!

heb nu een mapje waar ik voor alle programma's een snelkoppeling heb staan.
Als ik dan Apps: Programmanaam intik vind die ze direct bij de eerste letters al. Zonder rommel.

Top!
Persoonlijk ben ik nooit ècht fan geweest van de Windows zoekfunctie, maar gebruik in plaats daarvan een alternatieve app-launcher, zoals bijvoorbeeld het reeds oude, maar goed werkende Launchy. Welke applicaties worden geïndexeerd is helemaal instelbaar, en je kunt ook eventueel mappen indexeren indien gewenst.
Deze onthoudt ook wat je het meest zoekt (zodat één letter op gegeven moment voldoende is), en accepteert tot op zekere hoogte typefouten. Er zijn ook nieuwere app launchers zoals WOX bijvoorbeeld, maar weet niet of die net zo fijn zijn en veel kunnen als Launchy.
Enige reden dat ik dit nieuwsitem opende is idd beroerde search. Hoopte ook op een fix.
volgens https://www.howtogeek.com...x-start-menu-file-search/ komt in de nieuwe update een fix voor search. Geloof er niks van maar goed :)
Toen ik nog windows gebruikte had ik altijd launchy, Kun je eigen sneltoets aan koppelen en die "leert" ook afkortingen die je gebruikt voor programma's, vond ik altijd erg handig werken.
IK ben net overgestapt en vind het startmenu inderdaad ook een ramp: een heleboel items terwijl ik er pakweg acht nodig heb. Veel overbodige en vergezochte rommel waar ik niet op zit te wachten. Ontwikkelaars veranderen blijkbaar vaak om vooral te 'vernieuwen' , maar al die verniewingen voegen niets relevants toe. Microsoft verliest uit het oog dat het slechts om een besturingssysteem gaat: al die opsmuk is voor de meesten alleen maar ballast en maakt het voor veel gebruikers alleen maar lastig om hun weg op hun eigen PC te vinden.
Maar ik ga wel zeuren als mijn gaspedaal ergens anders zit en ik de koppeling niet meer kan vinden....
Maar ik ga wel zeuren als mijn gaspedaal ergens anders zit en ik de koppeling niet meer kan vinden....

Sorry voor de dubbele reactie, maar ik reageerde op 'Kraz' en vind mijn reactie heel ergens anders terug.... (Lijkt het startmenu van Win 10 wel :) )

[Reactie gewijzigd door Henri Brands op 15 april 2019 14:53]

Is meer alsof je een nieuwe auto koopt, en in plaats van airco kunnen de ramen open! :P
Mwah....niet overdrijven. In plaats van Airco heb je nu gescheiden climate control... :+ en heb je dus meer knopjes..die op een iets ander plekje zitten.
Microsoft wil de metro apps forceren naar hun klanten.
Daarbij hoort een start scherm / menu die dit promoot, het oude win7/vista start menu doet dit niet en hebben ze dus eruit gesloopt.

Maar mooi toch dat er dan mensen zijn die dit programma hebben gemaakt?
Je installeert dit of een vergelijkbaar programma zoals classic shell, gooit Cortana eruit en Windows is weer net zo handig in gebruik als 7/vista.
Dan haal je de tegels weg en heb je gewoon een redelijk 'normaal' startmenu.
Wat is de drempel dan?

Links heb je nog steeds een lijst met meuk. Rechts heb je nu een zelf in te stellen quick menu i.p.v. waar je vroeger Windows moest gaan lopen Tweaken om dat stuk van het menu aangepast te krijgen.

De workflow is hetzelfde, het ziet er alleen net wat anders uit.
Ik denk dezelfde reden als waarom MS Office 2007 en hoger verplicht een ribbon hebben en geen menu. ;-)
In windows 10 zit toch ook een startknop met alle programmas etc? Wat heb je hier nog aan?
Veel mensen houden niet van verandering en willen dat alles bij het oude blijft en willen niet wennen aan nieuwe dingen.

Ik gebruik het start menu nauwelijks met mijn muis. Ik druk op de Windows toets en type wat ik wil openen
Ik gebruik het start menu nauwelijks met mijn muis. Ik druk op de Windows toets en type wat ik wil openen
Werkt dat tegenwoordig een beetje dan? Toen Windows 10 net uit was, werkte dit namelijk totaal niet naar mijn ervaring.

Side note: Cortana staat bij mij uit en zal altijd uit blijven staan. Ik heb er niet echt behoefte aan dat alles wat ik type of zeg naar Microsoft verstuurd wordt en al dan niet opgeslagen wordt.

Als Cortana nodig is voor een goed werkende Windows 10 stijl start menu search dan weet ik wel waarom dit "StartIsBack" tooltje populair is: wel settings en files zoeken, maar geen "telemetry" (lees: spionage van alles wat je doet) naar Microsoft via Cortana.

[Reactie gewijzigd door GeoBeo op 15 april 2019 10:45]

Veel mensen houden niet van verandering en willen dat alles bij het oude blijft en willen niet wennen aan nieuwe dingen.
Sommige mensen houden niet van het veranderen om het veranderen en als ze de oude manier beter vinden werken, willen ze geen compromissen sluiten, vandaar dat dit programma in die behoefte voorziet. FTFY ;)
Maar hoeveel anders is de windows 10 start knop? Ik druk op start en heb nog steeds alle programma's voor de rest kan je gewoon typen wat je zoekt en gij zult vinden. Het is niet alsof het totaal anders is zoals in Windows 8 dat er helemaal geen start knop was. Toen snapte ik het doel nog wel van dit programmaatje. Ik had toen zelf ook zoiets van hey geef me start knop terug. Maar nu? Als je de Windows 10 start knop te anders vind ben je wel heel erg vastgeroest hoor. Maar goed voor ieder wat wils is alleen maar mooi natuurlijk.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 15 april 2019 10:57]

Helemaal mee eens: als iets goed en prettig werkt moet je dat niet willen veranderen, puur om het veranderen. Daar is niemand bij gebaat.
En dat werkt dus voor geen meter, behalve met Microsoft apps. Als ik bijvoorbeeld Notepad++ wil openen, zie ik enkel een map genaamd notepad++ tijdens het typen.

Pas als ik de naam van het programma volledig uitspel, krijg ik het programma te zien :X
En zelfs dat niet altijd...
Dat is dan toch zeer vreemd. Zodra ik "n" typ, staat Notepad++ bovenaan. En daaronder pas notepad, Narrator en Network Speed Test (de ingebouwd microsoft apps dus)
Weird...bij jou staat er "notepad++" (met kleine 'n') en daaronder "Run command".

Bij mij staat er "Notepad++" met hoofdletter dus, en daaronder "Desktop app"

Misschien es de setup van de 64bit versie draaien ?
"Desktop app" betekend dat je een snelkoppeling van de app (notepad++ dus) op je bureaublad hebt staan.

Gooi de snelkoppeling eens weg en zoek nogmaals ;-)
Neen hoor, je hebt "Desktop apps" en "Store apps". Heeft niks te maken of er een shortcut op je desktop staat of niet.

Anyway, ik heb géén shortcut naar N++ staan, en toch is dat een desktop app ....

Van "OneNote" heb ik dan bvb twee versies, de "Desktop app" en de "Microsoft Trusted Store App"
Sommige mensen / gamers maken de windows toets via registry onklaar zodat je niet per ongeluk midden in een game wordt genakt door Windows.

Ik hoor iig veel smoesjes en excuses e.d. waarom start menu/balk van 10 beter zou zijn dan in 7, maar het zijn gewoon onwaarheden.

We mogen allen blij zijn dat er iets als SiB bestaat.
Corsair heeft een dedicated "windows key lock" toggle button op hun keyboards, juist voor dit.

Zie https://proclockers.com/s...iew/corsair/k95/k95_7.JPG , net boven de scroll-lock toets
Smaken verschillen, maar probeer het maar eens zou ik zeggen en gooi Cortana ( tijdelijk ) uit je taakbalk.
Als je geen of niet vaak van die Windows store apps gebruikt werkt dit menu naar mijn mening een stuk productiever.
In Windows 10 zit ook een browser met alle functionaliteit.. echter installeren veel mensen ook een andere browser.. wat heb je daar dan nog aan? :) Het heeft allemaal temaken met voorkeuren en aangezien je vrij bent om te kiezen..
Ik gebruik al jaren naar tevreden Start8 (..tegenwoordig Start10) van de firme Stardock

https://www.stardock.com/products/start10/

Ooit een levenslange licentie gekocht voor 3 dollar ofzo. Werkt prima en goed te customizen naar eigen wens. :)
Ik snap het nut niet helemaal van deze app; als ik het standaard win10 menu bekijk, dan kun je daar alle tiles unpinnen, waarna er een kaal menu overblijft dat zo ongeveer alle mogelijkheden biedt wat dit ook biedt. (check imgur) Enige reden die ik kan bedenken is dat het er iets anders uitziet. Als je daar een paar dollar voor over hebt, leef je vooral uit, maar persoonlijk heb ik genoeg aan de standaard startfunctie.
Deze app is als ik het goed heb, begonnen bij Windows 8, toen het startmenu verdwenen was. Vandaar de naam ook.
Nu Microsoft met Windows 10 het startmenu teruggebracht heeft -weliswaar wat aangepast naar Windows 10 Mobile- lijkt de "app" inderdaad nogal zinloos geworden. Maar er blijft blijkbaar een doelgroep voor de Windows 7 look.
Voor die functies gebruik ik het ook niet. Net als iemand hierboven gebruik ik het startmenu om met het toetsenbord apps snel te starten (Klik op windows toets en type de eerste letters van het programma) en dat werkt voor veel zelf geinstalleerde apps niet lekker. Of het standaard windows 10 startmenu vind ze helemaal niet of het dwingt me de naam op een hele specifieke manier te typen. Bij deze en andere tools werkt dat prima.
Ik gebruik al ik weet niet hoelang de optie Win-toets en typen om een programma te openen. En waar ik vroegâh (win98 -> Win2k) mijn startmenu pimpte om iedere snelkoppeling daar te krijgen waar ik hem wilde, ben ik daar rond XP mee gestopt. (Herinneren we ons allemaal nog hoe KUT het startmenu van XP was, als je van W2k of eerder afkwam? Of de teletubbie-look?)
Ik heb W8(.1) een tijdje gebruikt, en Vista, maar ik heb eigenlijk de overstap WinXP -> W7 -> W10 gemaakt.
In den beginne op 10 had ik een startmenu a la de screenshot van @P_Tingen, hierboven. Tegenwoordig heb ik die hele lijst weggedaan en die paar programma's die ik niet aan mijn taakbalk gepind heb staan daar als grotere of kleinere iconen... voor die anderhalve keer dat ik ze niet via typen open.

'tuurlijk, hou vooral vast aan een startmenu dat jaren terug onsproten is aan het brein van de grootste superschurken van de IT-wereld. En vertel jezelf en de rest van de wereld vooral dat het beter is dan wat er daarna is gekomen ;)
Wat bedoel je met "die hele lijst weggedaan"? Bedoel je daarmee de "recently added" en "most used" lijsten? De rest kun je volgens mij niet weghalen.
Ik heb alleen een (klein) handjevol pinned programma's staan, en die lijst verborgen...
Kwestie van de juiste knop aan de linkerkant van je startmenu (of gewoon op ' Start' drukken
Ik vind dit soort software altijd iets krampachtigs, voor mensen die niet aan veranderingen kunnen/willen toegeven.
En in plaats daarvan liever extra meuk op de computer gaan installeren om maar niet mee te hoeven veranderen.

Wanneer je het gewoon de kans zou geven merk je dat het eigenlijk helemaal niet zo erg is als hoe je het jezelf voor probeert te houden.
En veel mensen vinden jouw reactie dan weer krampachtig, voor mensen die niet (willen) snappen dat sommigen ergens niet tevreden mee zijn.

Er zijn meerdere programma's die standaard software van (in dit geval) Microsoft vervangt. Denk aan Firefox/Chrome (Edge), Total/Multi Commander (verkenner), VLC (Media Player). Maar als het over het startmenu gaat, dan zou dat opeens niet mogen. Het feit dat het bestaat en relatief veel gebruikt wordt, geeft toch wel aan dat er mensen zijn die het graag gebruiken.
Ik zeg volgens mij nergens dat het niet mag. Ik geef alleen mijn mening over die startmenu programma's. En dan vooral over het feit dat het allemaal moet lijken op een oudere versie i.p.v. er een eigen visie op los laten.
Wat jij van dit soort mensen vind, vinden hun waarschijnlijk wat van jou.

Wil je mijn persoonlijke mening over mensen zoals jou? Dat vind ik mensen die zich letterlijk aan alles toegeven en zelf niet meer nadenken, of gewoon totaal geen kritisch denkvermogen hebben.

Vaak zijn dit gebruikers die liever zien dat grote bedrijven alles voor hun regelen, alles in de cloud, totaal geen self control meer. 'Als het maar werkt', de achterliggende consequenties maken me niet uit. Dit zijn de mensen die zich ook netjes bv. Microsoft overgeven en elk half jaar hun Pctje netjes door MS laat upgraden naar de volgende feature upgrade met de gedachte 'Ach, ik laat ze maar lekker doen, al komt al die nieuwe troep op m'n PC, als het nog maar werkt'.

Oh crap, Windows updates gaat net mn PC rebooten in het middem van een belangrijk potje xxx game! Ach ja, mag MS al op hun blote knietjes dankbaar zijn dat ik hun OS uberhaupt gratis mag gebruiken!

Overigens is die 'extra meuk' als replacement lichter dan de default SearchUI / Cortana onderdeel die hij vervangt geloof het of niet. (Qua memory footprint en CPU usage)

Dus niet gelijk lopen schreeuwen en even op zelfonderzoek uit.

Bedankt ;-)

[Reactie gewijzigd door Marctraider op 15 april 2019 14:52]

Bedankt voor je mening..
Beetje kort door de bocht maar vooruit.
En hun OS gratis gebruiken? Volgens mij dien je er toch echt voor te betalen?

En niet zelf na kunnen denken omdat je niet krampachtig wilt vasthouden aan een oud startmenu? Oke..

Als je zo'n haat hebt jegens de grote bedrijven waarom dan niet hun producten/diensten boycotten?
Zelf gebruik ik Start Menu X, vergelijkbaar met deze software.
Hiermee kan ik het startmenu precies zo samenstellen zoals ik dat zelf het handigst en meest overzichtelijk vind.

Klakkeloos accepteren wat de nieuwste versie van het besturingssysteem aan mogelijkheden biedt, zonder te kijken naar eventueel beter bevallende externe toepassingen die onderdelen van het besturingssysteem meer aan je wens aanpassen, dat vind ik op mijn beurt krampachtig.

Mijn gewoonte is:
Dit wil ik aan functionaliteit en daar zoek ik de software bij
i.p.v.
Dit biedt de nieuwste versie van het besturingssysteem aan functionaliteit, dus dat accepteer ik, al ben ik er niet 100% gelukkig mee.
Uiteraard helemaal prima. Ik ventileerde mijn mening gebaseerd op hoe ik het in de praktijk tegen kom (qua motivatie) van gebruikers. "Het ziet er anders uit dus dat wik ik niet. Doet het verder hetzelfde, boeit me niet want het ziet er anders uit".

Dat mensen het graag gebruiken is verder helemaal prima en heb ik natuurlijk ook weinig over te zeggen :)
Ik gebruik zelf Start10 van Stardock. In hoeverre is dit tooltje beter of slechter of gewoon hetzelfde?
Persoonlijk vind ik deze versie fijner, dit aangezien ik hem al gebruik sinds Windows 8 toen het startmenu verdwenen was. Start10 heb ik een aantal maanden geleden via de humble bundle geïnstalleerd.. echter was deze in mijn ogen minder goed. Maar ja, het blijft een persoonlijke mening.

Je kan dit programma gratis uitproberen, na 30 dagen verliest ie enige functionaliteit tenzij je hem aanschaft of deïnstalleert.
Zelf gebruik ik Open-Shell i.c.m. Lotus Smartcenter.
Dit laatste tooltje (uit 1998) is voor mij persoonlijk nog het meest overzichtelijke.
Groeperen van snelkoppelingen, Word, PDF en Excel files en directe toegang tot bepaalde mappen
Dit alles in een Tab structuur

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee