Firmware-update: Netgear Nighthawk AC1900 Smart WiFi Router (R7000) 1.0.5.64_1.1.88

Netgear logo (90 pix) Nadat Netgear eerder al firmware versies 1.05 en 1.06 van de firmware voor zijn AC1900 Nighthawk Smart WiFi Router had teruggetrokken is het nu met een nieuwe firmware gekomen. Deze router, ook wel als R7000 aangeduid, kan zowel op de 2,4GHz- als op de 5GHz-band data verzenden en ontvangen, en heeft een theoretische doorvoer van maar liefst 1300 Mbit/s. Daarnaast zijn er vijf gigabit-ethernet poorten aanwezig, waarvan er een aan de wan-kant zit en de andere vier intern kunnen worden gebruikt, en zijn een usb 2.0- en een usb 3.0-aansluiting aanwezig. Het versienummer van deze firmware-uitgave is vastgezet op 1.0.5.64_1.1.88 en de changelog ziet er als volgt uit:

New Features: Bug Fixes:
 • ReadySHARE Printer Vulnerability issue.
 • Fixes Web GUI missing genie app download page when accessing from Windows 10 Edge browser.
 • iTunes 12.1 support.

Versienummer 1.0.5.64_1.1.88
Releasestatus Final
Website Netgear
Download http://kb.netgear.com/app/answers/detail/a_id/30695
Bestandsgrootte 29,12MB
Licentietype Freeware

Reacties (52)

Wijzig sortering
Ik lees nu dat er 2 firmware versies zijn teruggetrokken..

Mijn Nighthawk heeft nu Firmwareversie V1.0.6.28_1.1.83 en de router geeft aan dat er geen nieuwe versie van de firmware beschikbaar is.

neem aan dat ik dan handmatig moet downgraden/upgraden
Ja, dat heb ik ook. Ik weet dat er toen issues waren met het behoud van de instellingen. Maar als dat de enige reden voor terug trekken was. Dan ben ik benieuwd wat de changelog is van V1.0.6.28_1.1.83 en deze firmware.
Nee de reden was dat veel gebruikers te maken kregen met instabiliteit van de WiFi verbinding. Volgens de geruchten op het forum zou dit op te lossen zijn door na de firmware update een volledige reset te doen. Echter is het nooit tot een consensus gekomen. Vervolgens heeft Netgear alle versies die niet stabiel waren teruggetrokken. Logisch want er waren aardig wat ontevreden gebruikers te vinden.

Zelf kwam ik hier op omdat ik na mijn update, had de R7000 net gekocht, ineens de 5 Ghz verbinding regelmatig niet meer kon detecteren. Ik ben toen gedowngrade naar 1.04 en toen ging het weer goed. Dat was nog ruim voor Netgear ze officieel terug trok.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 27 mei 2016 15:32]

Super bedankt voor je reactie, dan is het misschien toch het downgraden waard.
Ik heb inderdaad wel af en toe iets met wifi, maar niet vaak genoeg en niet consistent genoeg dat ik er echt iets achter heb gezocht.
Ja, ik heb die versie ook. Dus dat zou ik ook wel even willen weten. Beetje vreemd om een lagere versie van een update uit te brengen.
Dit komt omdat in de 1.0.6.X versie Arlo ondersteuning was toegevoegd. Omdat ze nu een firmware uitbrengen zonder de Arlo ondersteuning hebben ze hem vastgesteld op 1.0.5.X Waar je dus onderandere de smartphone ondersteuning krijgt op de ingebouwde OpenVPN server.
Ik begin me sterk af te vragen of netgear weet waar het mee bezig is? Er zijn telkens veel klachten op het forum bij elke firmware release. Updates worden teruggetrokken. Updates krijgen telkens meer en meer bloatware waarvan het meeste een BETA label heeft. De web interface ziet er nog altijd even ouderwets uit en werkt niet consistent met alle browsers. En ze lijken nauwelijks iets aan de stabiliteit te doen van deze router. :(
Dat het web interface er matig uit ziet is zeker zo maar ik heb in geen jaren zo'n stabiele router gehad als de R7000. Al de Netgear READY / BETA dingen worden hier niet gebruikt. Verders staan er ook camera's, webserver etc. in het netwerk maar de router is de enige die nooit voor problemen zorgt.

Gisteren "geupdate" naar V1.0.5.64_1.1.88 en alles werkt nog prima.

Als het wireless gedeelte in DD-WRT (zwak wifisignaal) was gefixt voor deze router dan had ik liever die image erop gezet i.v.m. de uitgebreide mogelijkheden van DD-WRT.
Welke verzie had je hiervoor? Na aanschaf problemen gehad, die gedekt zouden worden door de upgrades 2x ; 1x de v5 en die gaf ook probleen en die moesten met v6 opgelost zijn.

Het heeft heel wat hoofd brekers gekost, windows die 2,5 en 5 wifi netwerken als 2 totaal verschillende netwerken ziet. Wifi uitval , apparaten willen opeens niet meer connecten. je moet je een slag in de rondte zoeken, ze sturen wel mails dat er nieuwe firmware is , maar de moet om ook even een mail te sturen dat die upgraden falen , jammer. mijn Linksys wrt54G heeft meer als 10 Jaar feilloos gewerkt, nog nooit zoveel probleem als deze router gehad enorm spijt van de aankoop. Veel te veel tijd in moeten stoppen. En ook een stom update beleid: Je kan een config file opslaan, maar niet gebruiken in de volgend firmware verzie :( dus kan je elke keer al je instellingen opnieuw in gaan zitten kloppen, brolwerk!
Ik kan je niet exact vertellen welke versie het hiervoor was maar zeker dat het de recentste 1.0.6 variant was. Ik controleer regelmatig of er updates zijn. Ik heb Smart Connect ook uit staan dus hier zie je juist de guest, 2.4Ghz en 5Ghz apart.

MAC filtering staat ingesteld. DHCP wordt gebruikt. Port Forwarding werkt ook prima.

Via Intel AC 8260 echt 0% problemen via 5Ghz, stabiele snelle verbinding etc. Standaard intel driver.
Via TP-LINK AC1200 Wireless Dual Band USB Adapter (geen windows 10 driver), had ik wel problemen maar nadat driver (W8.1) correct manueel geinstalleerd was en de kanalen goed waren ingesteld werkte hij prima via 5Ghz. Via speedtest benutte hij (bijna) de volledige bandbreedte van m'n ziggo abbonnement met af en toe een schommeling maar niets dramatisch.
De 2.4Ghz en de bekabelde apparaten (o.a. ook een switch ertussen) hebben ook stabiele verbindingen.

Ik vind zelf niet dat ik er veel verstand van heb maar hij doet alles wat ik tot nu van m gevraagd heb.

Balen dat je er zoveel problemen mee hebt gehad. En idd erg debiel als je je configuratie backup niet meer kan gebruiken als je een update hebt uitgevoerd |:(
Maar ook daar heb ik zelf geen problemen mee ondervonden.
Ging de update vlekkeloos ... of moest je hierna toch weer een reset doen , en alle instellingen opnieuw invoeren ?
Zelf draai ik al maanden zeer tevreden op 1.04..
Ging vlekkeloos. Hij is geupdate vanuit de router z'n web ui en alle instellingen staan nog op z'n plek.
Ik had ook veel problemen met de firmware /software...nu ddwrt er op al maanden super..wifi naar buiten vanuit flat 50 mtr en het ip adres van de router blijft ook nu goed staan 192.168.1.1
Na installatie van Xwrt-Vortex firmware heb ik nooit meer de originele firmware aangeraakt. Absoluut een aanrader:

http://xvtx.ru/xwrt/download.htm

Dit is trouwens de zoveelste keer dat Netgear de mist in gaat. Heb er geen vertrouwen meer in.
BEste Deem,

Is hierdoor het bereik ook verbeterd of maakt dat niets uit?
:)
Het bereik is imo beter, en je hebt ook meer mogelijkheden om dat te kunnen verbeteren. Je kunt namelijk de stroom naar de antennes instellen, maar de standaard instelling is al top. Vergeet ook niet om als land Indonesie te kiezen ;)
Indonesië?? Enne?
Grapje of wat?
Geen grap. Signaal van Wifi is gebonden aan regio. In landen waar er geen regels zijn met betrekking tot signaalsterkte (bv Indonesia of Malaysia) wordt je wifi signaal niet gelimiteerd.
Indonesia staat niet in mijn lijstje erbij? Wel Maleysia....

Ik heb wat andere landen gekozen en speedtests gedaan terwijl ik op de zolder stond, maar ik kon geen verschil waarnemen....
Het doet niets met snelheid, alleen iets met de maximale kracht van de antennes en dus bereik.

Ik heb het nog even nagekeken, maar de ontwikkelaar van XWRT heeft tegenwoordig hem standaard op een land staan in de firmware waarbij de limieten opgeheven zijn.
Kan ik be-amen. Met xvortex is ie een stuk beter. De AC ondersteuning werkt hierbij prima, vergelijkbaar zoniet beter dan stock. Tomato en ddwrt kunnen geen 500/500 trekken. Xvortex wel.
Ik zelf gebruik de Tomato Shibby firmware (http://tomato.groov.pl/) voor deze router en dat werkt perfect en stabiel tot nog toe.
Ik heb mijn router laatst gedowngraded naar V1.0.4.30_1.1.67.
Op verse V1.0.6.28_1.1.83 werkte de port-forwards naar mijn NAS na een aantal dagen niet meer en moest ik de NAS elke keer herstarten. Op de oude versie geen last van. Nou ben ik weer huiverig om te upgraden.
Anoniem: 107358
@maxxie8527 mei 2016 12:51
Same here,

Voordat ik deze firmware ga gebruiken, wil ik wel graag weten of er nog mensen zijn die issue's ondervinden. Ik ga hiervoor ook maar even het forum van Netgear bezoeken.
Tip:

Voor wie gaat upgraden, er zijn een aantal onhandigheden waar de R7000 gevoelig voor is en rare dingen gaat doen.

1) Na een firmware upgrade MOET! je het hele ding een keer resetten om dat er anders flarden van het oude OS blijven staan.

2) en dat is de vervelendste: Je kan na een update niet je opgeslagen config file gebruiken om je settings terug te zetten, om dat er een andere struktuur gebruikt word. Je mag dus handmatig alles weer in gaan zitten voeren :(

BRON: https://www.netgear.com/s...ng,WiFi%20Routers&q=r7000

[Reactie gewijzigd door shiptronic op 27 mei 2016 13:18]

Waarom komt er voor de R7500 nooit een update?
Is nog nieuwer en krachtiger ook...
http://tweakers.net/pricewatch/compare/350946;413562/

[Reactie gewijzigd door Dennisb1 op 27 mei 2016 19:55]

Vreemd genoeg is een issue met QoS nog steeds niet opgelost. Niet dat het heel veel uitmaakt hoor, maar mijn R7000 moet WMM (Wifi-multimedia) aan staan om mijn maximale internet snelheid te halen. Wanneer ik de vakjes leeg laat (en het volgens de router dus uit zet), wordt mijn downloadsnelheid beperkt tot 30 Mbps. Zet ik het aan en ik haal 200 Mbps. Verre van logisch.
off-topic: kan iemand adviseren over het volgende? Er zijn vreselijk veel wifi signalen waar ik woon, dus ik zoek een krachtige router die zijn signaal niet makkelijk laat verstoren. Daarnaast heb ik aanwijzingen dat iemand mijn wifi-router weet te hacken. Overigens is het er een van een serie waar later bekend van werd dat ze makkelijk hackbaar waren. Uiteindelijk besloot ik om dan maar bedraad te werken.

Maar omdat ik teveel gedoe vind om telkens met lan-kabels te werken zoek ik een nieuwe wifi router. Is deze R7000 wat veiligheid betreft een goede keuze? Als ik het artikel zo lees dan denk ik dat het met de snelheid wel in orde zal zitten.

Tnx
Ik zou wat anders zoeken, te veel problemen en slechte ondersteuning vanuit netgear.
Snelheden die je kan halen zijn goed, bereik is niets beter dan een oude wrt54G van Linksys
als je client device over wifi ac support beschikt is de range van deze router wel degelijk beter dan die van een wrt54G, ik had met de wrt54g geen ontvangst in mijn bovenste verdieping, met deze router wel op wifi 2.4Ghz ac
OK duidelijk, jammer dan maar verder kijken...
prima router wat mij betreft.
ze hebben wat probleempjes met de laatste firmwares, maar de firmware die ik nu gebruik ( die uit deze tweakers post) werkt prima in mijn geval.

qua hackbaarheid denk ik dat deze router zeker niet zwakker is qua beveiliging dan andere routers.

bereik is op zich prima op de 2,4ghz range, uiteraard ligt het aan de plaatsing van je router.
bij mij staat deze in de meterkast, niet ideaal. en in de tuin heb ik geen internet, maar dat ligt niet aan de router, maar aan de isolatie van m'n huis/coating op de ramen.
Prima router hoor, zo lang je maar niet naar update naar de nieuwere firmware. Ik heb hem getest naast een goedkopere D-link DIR 842 en hij steekt met name op gebied van meerdere 5 Ghz verbindingen tegelijk er met kop en schouders boven uit.

Zie D-Link DIR-842 AC1200 WiFi Router Review

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee