Driver-update: Nvidia Geforce 177.66 bèta

Op het forum van Guru3d zijn nieuwe Geforce-drivers voor de videokaarten van Nvidia verschenen. Het gaat dit keer om bètaversie 177.66, die voor Windows XP, Windows XP x64, Windows Vista en Windows Vista x64 gedownload kan worden. Het is niet bekend welke veranderingen de ontwikkelaars van Nvidia in deze Geforce-stuurprogramma's hebben veranderd, maar volgens de lange lijst van ondersteunde videokaarten kan de 177.66-release gebruikt worden in combinatie met de G92-, G94-, G98- en GT200-gpu. Verder biedt deze driverversie ondersteuning aan een aantal onbekende GT200-videokaarten, maar welke dat precies zijn is vooralsnog niet bekend. Guru3d schrijft het volgende over de Geforce 177.66-bètaversie:

There's a new NVIDIA GeForce driver out, this time with build 177.66. This driver is available for both Windows XP and Vista in 32 and 64-bit versions.

This driver set is commonly distributed on many websites and it is receiving pretty good feedback.

Bare in mind this to be considered a beta driver, use it at your own risk. NVIDIA does not officially support them.[break]
nVidia GeForce 280 GTX-kaarten in drieweg sli-opstelling
Versienummer 177.66 bèta
Releasestatus Beta
Besturingssystemen Windows XP, Windows XP x64, Windows Vista, Windows Vista x64
Website Guru3d
Download http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=267210
Licentietype Freeware

Lees meer

Reacties (53)

Wijzig sortering
Anoniem: 268124
17 juli 2008 22:26
Sinds het installeren van deze driver op m'n 7950GX2 krijg ik geen soepele framerate meer uit dit ding geperst. De bijgeleverde Nvidia System Analist geeft aan dat m'n kaart te weinig stroom ontvangt (nooit iets van gemerkt) en underclocked 'm meteen om damage te voorkomen.

Als voorbeeld; World of Warcraft draaide voorheen op een soepele 50 tot 60fps (en zonder v-sync zelfs hoger dan 60fps) op 1440x900, alles op highest settings, en de video-kaart in multi-display mode (Multi-GPU heeft nooit perfect met WoW gewerkt). Nu krijg ik er met pijn en moeite op exáct dezelfde settings als voorheen nog nét een gemiddelde 15 a 17 fps uit geperst met zichtbare framedrops bij druk-bevolkte of ietwat meer grafisch intensieve gebieden.

Ik heb de driver gedeinstalleerd, driversweeper gebruikt, de nieuwste WHQL driver opnieuw geinstalleerd, herstart gedaan, en opnieuw gechecked, maar geen resultaat. Ik heb oudere WHQL en Béta drivers getest die voorheen ook perfect hebben gewerkt; echter dezelfde issue. De games blijven nu met de OUDE drivers ook als crap draaien!

Nu weet ik niet hoe de Nvidia system analyst (of hoe het ook heet) exact de kaart underclocked, maar het kan toch zeker niet zijn dat dat ná een rollback van de drivers nog steeds zo is? Als dat wel zo is; enig idee hoe dat ongedaan te maken is?
Heb 1x zoiets gehad met een 7650GS kaart. Bleek dat na de update vinkje 'telefilm omkeren gebruiken' aan stond (menu Video en Televisie-->Videobeeldinstellingen aanpassen). Na downgrade bleef het vinkje aan staan dus de performance bleef slecht.

Toen ik het probleem gevonden had was het gewoon een kwestie van het vinkje uit zetten en bleek de nieuwe driver ook goed te zijn.

Misschien is er iets soortgelijks aan de hand en is er door de update een optie ingeschakeld die teveel van de kaart vraagt en nu niet meer vanzelf uit gaat, ook niet na een downgrade. Loop na het installeren de instellingen na in het NVIDIA-configuratiescherm.
Kan je de System Analist niet uitschakelen (al is het voor slecht 1 run).. let wel .. je moet zelf bekijken of jij dit risico wil nemen.. je geeft namelijk erboven aan dat het wel normaal gewerkt heeft, wat logischerwijs aangeeft dat System Analist problemen heeft...

Als je stalen zenuwen hebt kan je natuurlijk ook proberen 2 disks erbij te hangen om nog meer van je voeding te vragen (plaats ze dan wel op dezelfde rail/voedingslijn als je videokaart).
Als je voeding het probleem is zal je meer problemen gaan ondervinden...(en gaat je voeding misschien zelfs stuk.. maar goed, als dat het probleem is moet je toch al een nieuwe halen)

In principe pe1dnn ook een goed punt.. een verkeerde overlay setting of een desktop-setting kan ook leuke problemen veroorzaken.

Probeer de drivers eens volledig te verwijderen (eerst via add/remove.. anders via een sweeper) reboot en std vga laten installeren..en weer reboot en nieuwe drivers opnieuw installeren. Misschien dat je ook nog wat windows updates kan/moet installeren.
Ik installeer altijd de nieuwe direct over de oude, zonder te verwijderen en heb werkelijk in de 10 jaar dat ik een nvidia kaart heb, er nog nooit problemen mee gehad.
Zelfs met downgraden, vraagt de setup je nog of je zeker weet dat je de nieuwe door oude wil vervangen.
Ik weet niet wat er bij je fout ging, maar ik heb er geen problemen mee.
En "incorrect" installeren heb ik dus nog nooit gehad met nvidia drivers :9
Zelfde hier, ook nog nooit problemen gehad met drivers installeren.

Nooit dat 640x480 op 4 bits kleuren gehad, en ik gebruik ook al Nvidia sinds de Geforce 4, zo een beetje 7 jaar trug.

Ik heb tog een idee dat mensen wat fout doen, of gewoon een Shit copy hebben van windows of zo.

Want waarom heb ik er nog NOOIT last van gehad.

Ik heb nu 2 Geforce 8800GT's in SLI, en heb nooit driver problemen gehad.

De Geforce 175.16 WHQL werkt in Crysis tog sneller.
Alles op VeryHigh en 1600x1200 64Bit DX10.

Min: 17 fps
Ave: 30 fps
Max: 35 fps

En met Geforce 177.66 Beta.
Alles op VeryHigh en 1600x1200 64Bit DX10.

Min: 16 fps
Ave: 28 fps
Max 32 fps

Ik gebruik CrysisBenchmarkTool1.05


Spects: Termaltake Xaser III V2000A, Asus P5N-D, Core 2 Quad Q6600 G0 3.0GHz, G.Skill DDR2 4096MB 800MHz, 2x Geforce 8800GT's in SLI, Hiper HPU-5M730-SE 730 Watts, 2x 250GB HDD in Raid0, Iiyama ProLite E511S 20"

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 15 juli 2008 23:09]

Ik heb tog een idee dat mensen wat fout doen, of gewoon een Shit copy hebben van windows of zo.
Ik heb dus een shit copy van Windows XP x64 en als ik een nieuwe nVidia driver over de oude installeer, krijg ik een BSOD bij de eerstvolgende reboot, dus ik deinstalleer de driver eerst, dan driver cleaner eroverheen, reboot, nieuwe driver install, reboot.

En voor de rest werken de nVidia kaarten bagger met dualview. Settings die verloren gaan, secondaire monitor (TV) die spontaan primair wordt, spontane lag in het afspelen van HD materiaal, 2x een complete video crash gehad in de afgelopen 6 maanden etc. Het wachten is op een ATI 4850 met betere of b.v. passieve koeling, want ben nVidia zo ondertussen wel zat.

Edit: Dit is wat er gebeurt als ik m'n TV uitzet. Soms verdwijnen de settings voor de TV volledig en moet ik restarten. Of als ik de TV aanzzet wordt deze opeens de primaire display etc. Eén pot nat dus.

Knoop doorgehakt, net een 4850 besteld :)

[Reactie gewijzigd door mstam op 24 juli 2008 19:48]

Ik heb deze drivers geprobeerd op mijn 8800GT en dit werk niet.

althans 640x480 op 4 bits kleuren is niet hetgeen waarvoor ik deze kaart gekocht heb ;)
Hmm dan sla ik deze bèta ook maar even over :P Wil nog wel kunnen gamen met mn PC
Dit is een gevolg van incorrect driver-installeren.

1 De-installeer de huidge driver
2 Start in veilige modus en run driversweeper-> automatische herstart
3 Installeer de nieuwe driver en herstart
4 Niks aan het handje
Je hebt mischien gelijk, maar wat jij "incorrect driver-installeren" noemt zou eigenlijk niet mogelijk moeten zijn. Zorgen dat een driver correct geïnstalleerd word, zonder dat er complicaties optreden met oudere drivers, zou eigenlijk de taak van de fabrikant moeten zijn. Niet van driversweeper.
Veruit het grootste deel installeert zijn drivers gewoon direct via een leuk setupje. Deze gasten hebben echt niet door dat oude versies voor problemen kunnen zorgen en eerst verwijderd dienen te worden met een of ander tooltje.
Idem dito voor Ati, Ageia, Realtek etc drivers, omdat tijdens het "normale" Windows draaien zijn meerdere bestanden van de driver in gebruik, ergo, kunnen niet gede-installeerd worden.

Vandaar re-boot in safe-mode. Dan gebruikt Windows de standaard VGA-driver.
Erm, vandaar dus ook de reboot als je drivers installeerd (welke in gebruik zijn). Safe-mode is bedoeld om drivers te verwijderen welke problemen veroorzaken, niet om drivers te installeren welke tijdens normaal gebruik in gebruik zijn.

Dat je iets zou moeten uninstallen voordat je de update installeerd zegt alleen iets over de kwaliteit van de installer.

Ik installeer overigens al jaren zowel ATi als nVidia drivers gewoon over de oude heen, zonder er ook maar ooit gezeik mee te hebben... Dat je de huidige "moet uninstallen" is onzin. (mocht je veel hebben lopen tweaken, modden, rotzooien en op andere manier lopen modificeren/toevoegen aan je drivers of het systeem, ja dan mogelijk wel)

[Reactie gewijzigd door BramT op 16 juli 2008 10:21]

Je kan het onzin vinden, maar ik doe het voor de zekerheid altijd wel.. Eerst de oude verwijderen, daarna pas de nieuwe installeren.. Hiervoor ga ik trouwens niet veilige modus in en maak ook geen gebruik van een of andere drivercleaner.. Gewoon uninstall van de oude driver, opnieuw opstarten, kaart laten herkennen door Windows en geen driver laten vinden, dan nieuwe driver installeren, weer opnieuw opstarten, instellingen weer goed zetten en klaar..

Mijn ervaring over de jaren met vele verschillende PC's leert me gewoon dat dat de beste manier is om problemen te voorkomen..

[Reactie gewijzigd door Inflatable op 16 juli 2008 18:20]

Anoniem: 146790
@Convo21 juli 2008 03:00
Dat is helemaal niet de taak van de fabrikant, het is namelijk erg ongebruikelijk om elke week of maand nieuwe drivers te installeren. Als je dit toch doet, moet je op zijn minst een sweeper runnen, om er zeker van te zijn dat er geen complicaties optreden met de oude drivers.
De fabrikant maakt deze drivers in eerste instantie voor systeembouwers, ze doelen totaal niet op de gemiddelde tweaker op de wereld en al helemaal niet op de consument. De drivers staan beschikbaar op de website zodat systeembouwers de drivers op hun nieuwe systemen kunnen installeren.
Het is al met al dan ook erg onverstandig om een sweeper te runnen, een nieuwe OS installatie zou veel beter zijn. Het is niet nodig, maar het is wel stukken beter.
Je mag nooit klagen over slecht werkende drivers als je geen format hebt gedaan.

Waarom is het trouwens zo gebruikelijk om elke maand je videokaart up te daten met nieuwe drivers, iedereen doet het maar, want er staat een hoger nummer in, bij 90% van de gevallen waar het niet meer lekker loopt heeft de driver totaal geen nut gehad.
Je moet voor de grap eens rondsnuffelen op het forum, en kijken hoeveel mensen problemen hebben met drivers, en dan ga je eerst eens in de changelog kijken wat er is veranderd.
Niemand weet bijvoorbeeld wat er in de 177.66Bèta is veranderd, alleen dat er meer support is, en dan durven ze nog te gaan klagen dat de drivers niet goed werken.
Jullie moeten je diep schamen! +o)


Edit -

Het installeren van een driver ala Ramon156 ;

Welke videokaart heb je?
Staan er in de changelog zaken die betrekking hebben tot jou videokaart?
Is er uberhaupt een changelog?
Is de driver WHQL, in ieder geval uit de bèta fase?
Zijn de veranderingen belangrijk, of is het alleen om nieuwe videokaarten te supporten?
Wil je het risico lopen om je systeem te formatteren of uit de soep te helpen?

Als je een antwoord hebt op al die vragen kun je goed beslissen of je je driver moet vervangen ja of nee. Is het een ja, ga je netjes je oude driver verwijderen in de veilige modus en restart je, run je op z'n minst een sweeper of pleur je een format over je systeem, en installeer je netjes je nieuwe driver.
Doe dit ook altijd in de veilige modus, het heet niet voor niets veilige modus.

Twijfel je over het updaten, wacht dan gewoon lekker een weekje en kijk op de forums of in de meuktracker (Waar je op dat moment informatie kunt winnen) of de driver bij andere mensen over het algemeen goed loopt of dat het een waardeloze driver is. Vraag iemand om advies.

Udates vind ik nog altijd het leukste, veel mensen updaten zodat hun driver up to date is. Wat eigenlijk wil zeggen, dat het nummertje achter "Geforce, ATI, NEC, Inspiron, Maxtor" hoger is als het oude nummertje, kijk je in de changelog van een NEC DVD-brander zie je dat daar ondersteuning voor een DVD-RW - (min) schijfje uit taiwan word gegeven wat ook nog eens een MINI disc blijkt te zijn, terwijl de beste man alleen maar + gebruikt omdat zijn DVD-speler dat ondersteund.
Waarom gaat men dan updaten, ze weten gewoon helemaal niet waar ze mee bezig zijn.
Ik zit al sinds afgelopen december met een driver voor mijn 8600GTS ,in alle laatste nieuwe drivers zijn de performancetweaks en bugs niet van belang of zo minimaal dat het updaten geen zin heeft aka ik heb geen zin om risico te nemen als mijn systeem toch al als een zonnetje draait.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 146790 op 21 juli 2008 03:15]

Anoniem: 22438
@Convo17 juli 2008 23:56
Ik vind dat je in principe gelijk hebt, maar dit zijn BETA drivers. Dus vind ik dat je niet kunt verwachten dat het 100% werkt. Ik heb over het algemeen geen problemen met het installeren van nieuwe drivers.
Anoniem: 266808
@Convo18 juli 2008 14:01
Sorry dat ik het moet zeggen maar je drivers zullen op deze manier nooit volledig geupdate zijn. Als je ze niet uninstalled zal je een mixed driver krijgen.

This ain't a prefect world :) ;)
Met deze aanwijzingen is het me idd wel gelukt. Bedankt hiervoor.
Op deze wijze drivers installeren heb ik nog niet eerder hoeven doen.

Ben zo dom geweest niet eerst ff wat benchmark te draaien. Dus vergelijking heb ik nog niet. Masseffect start iig wel sneller op. ingame op het ook geen verschillen te zien. Ga vanavond ff kijken wat voor mij de verschillen zijn tussen de drivers
Dat iedereen er tegenwoordig al vanuit gaat dat je driver sweepers/cleaners en wat voor meuk dan ook nodig hebt voor het installeren van drivers is de grootste onzin ooit.

#1
1. is niet nodig
2. Install de gedownloade driver gewoon ontop of de driver die je al draait

#2
1. start in Safe mode
2. Unistall de drivers
3. reboot
4. Install nieuwe drivers (zonder Winshoos zelf drivers te laten installen)

Dit zijn de 2 manieren om drivers te installen. In veel gevallen zorgt een driver cleaner prog juist voor meer problemen doordat deze ook registry keys verwijderen en dat vind windhoos niet altijd leuk,
U heeft zeker niet zoveel ervaring met het installeren van drivers of het oplossen van driverproblemen. Anders was u wel met het probleem bekent wat veel voorkomt in windows en dat is half geupdate drivers resulterend in verschillende versies van verschillende onderdelen van de drivers die kunnen conflicteren.
Gisteren deze driver gedownload en geinstalleerd op mijn Dell Latitude D820. Deze driver onthoud eindelijk de instellingen van mijn dual monitor setup op mijn werk. De oudere drivers waren 's morgens of de tweede monitor helemaal kwijt of ze stelden hem in rechts van de laptop (terwijl die altijd links stond).

Ik ben er dus erg happy mee _/-\o_ .

[Reactie gewijzigd door MegaTronics op 15 juli 2008 16:50]

Net deze drivers uitgeprobeerd en het werkt super. GRID hing voorheen nog wel is voor een seconde en schoot toen vooruit, gaat nu super. Wel op de manier die Ackermans1973 aangaf.
Anoniem: 237491
16 juli 2008 20:30
G92 wel , G80 en G94 komt nog , moet je wel PhysX 8.06.12 installed hebbe 8-)
Hmm. In welke games zou ik dan profijt kunnen hebben met mn 8800GT G92 versie? Dus welke games gebruiken als PhysX?
Nvidia to the rescue!

PhysX Games List @ NZone. Hier staan alle titels op die reeds aangekondigd zijn of al uit zijn gebracht. Nvidia garandeerd echter niet dat die lijst compleet is.

Maar wellicht zit er toch nog wat bruikbare informatie voor je tussen :)
Anoniem: 259610
19 juli 2008 20:54
Is het RDP probleem hierbij ook verholpen?
Heeft deze driver ook Geforce Physx support?
Ja, mits je kaart gesupport wordt.
Voor ik mijn 'oude drivers' weggooi, zijn er al reviews beschikbaar? Want door het 175.16 -> 175.19 debakel ben ik wat terughoudender geworden.
op mijn 9800gx2 werkt deze driver zonder enige problemen en hij heeft physx support en heb ik op diverse fora gelezen dat deze driver geen negatief effect op de prestaties heeft.
Zou je eens kunnen kijken wat de verschillen zijn als je SLI en PhysX aanzet (met iets zoals UT3) die het ook beide ondersteunen?

Zou, lijkt me, toch wel degelijk inpact moeten hebben.. anders zou het spel/progsel een CPU bottleneck hebben. Een andere optie is dat niet alles door de GPU wordt uitgevoerd maar dat er ook een deel host-based is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee