Software-update: Microsoft Windows XP Service Pack 3

Windows XP3 logoMicrosoft heeft na een kort uitstel Service Pack 3 voor Windows XP uitgebracht. Het pakket kan via Windows Update automatisch geïnstalleerd worden, maar kan ook van Download Center als stand-alone installatie in de Nederlandse (306MB) en Engelse (316MB) versie gedownload worden. Service Pack 3 voor Windows XP bevat niet alleen alle beveiligingsupdates en patches die tot nu toe zijn uitgebracht, maar ook de vernieuwingen die SP1 en SP2 hebben geïntroduceerd. Daarnaast brengt ook SP3 nieuwe features met zich mee, zoals Network Access Protection en een verduidelijkt configuratiescherm. Welke veranderingen Service Pack 3 nog meer doorvoert, kan in dit nieuwsbericht worden gelezen.

Windows XP met Service Pack 3
Screenshot gemaakt door Basekid
Versienummer Service Pack 3
Releasestatus Final
Besturingssystemen Windows XP, Windows XP Media Center 2005
Website Microsoft
Download http://download.microsoft.com/download/e/a/1/ea15b9ae-f5d4-4971-8d31-22ce257ed30a/WindowsXP-KB936929-SP3-x86-NLD.exe
Licentietype Freeware

Lees meer

Reacties (114)

114
95
29
15
0
0
Wijzig sortering
Nog een tip:

Voor het slipstreamen van SP3 kan je het beste XP RTM gebruiken.

Voor het installeren van SP3 op een bestaand XP systeem heb je minimaal Service Pack 1 of 2 nodig.
Tip;
Slipstream niet in Vista aangezien je VLK keys niet meer zullen werken;
http://forums.microsoft.c...&at=7&ft=11&tf=0&pageid=4
En dit is de Netwerkinstallatiepakket voor IT-specialisten en -ontwerpers voor Windows XP Service Pack 3, in alle talen selecteerbaar:

http://www.microsoft.com/...76-401f-be08-1e1555d4f3d4

[Reactie gewijzigd door Neus op 7 mei 2008 10:11]

Anoniem: 208990
@Neus7 mei 2008 10:46
Hier ook maar gelijk een link voor geintregeerde XP met sp3 als ISO file.

http://www.microsoft.com/...22559d164e&DisplayLang=nl

in verschillende talen
http://www.pcadvisor.co.uk/news/index.cfm?newsid=12946
Microsoft last week announced that it had posted "slipstream builds" of Windows XP Service Pack 3 for download by subscribers of its IT professional and developer services.
Kijk speciaal voor de IT's hebben ze alvast /integrate gedaan :-)
dat is dus een link naar een cd image met daarop SP3 voor een update cd tbv een offline installatie. dus geen geintegreerde xp maar alleen sp3
SP3 net geslipstreamed, de Winnt.sif pakt ie nu niet (helemaal) meer...
- Krijg melding dat reso aangepast wordt, moet daarbij 2* op OK klikken
- Moet pérse een windows account aanmaken
- Moet automatische updates aan/uit zetten
- Er wordt nog een internettest gedaan, kan overgeslagen worden
- De vraag "wilt u registreren" komt ook nog voorbij
- moet nog op voltooien klikken.
Rest gaat wel automatisch.

SP3 wordt overigens wel goed geinstalleerd lijkt het :)

Edit: Bij een 2e poging wordt de automatische invoer van de installatiecode overgeslagen, bij een 3e poging niet :?

O jah, en ik zie .net framework niet bij windows update :S

[Reactie gewijzigd door Raven op 7 mei 2008 14:54]

dit gebeurd omdat nu ook XP-SP3 het ondersteund dat je installeerd zonder de key/code in te voeren, dit kan je achteraf doen...
En de rest?

Bij een 3e poging ging ie trouwens wél automatisch door ipv om de code te vragen...

[Reactie gewijzigd door Raven op 7 mei 2008 14:54]

Anoniem: 220263
@Dutch20077 mei 2008 18:18
Ik heb helemaal geen melding gekregen. SP3 gedownload, na op de setup te klikken heeft ie zichzelf uitgepakt, geinstalleerd, reboot, eventjes kleine zwarte Windows schermpje met daarop 'Windows wordt geupdate' en daarna kon ik weer in Windows. Geen key gevraagd of melding dat dat later zou gebeuren. Overigens heb ik helemaal niets gemerkt van het feit dat ik SP3 heb geinstalleerd, want alles is even snel en niets is veranderd. De enige indicator voor mij is dat Eigenschappen bij Deze Computer zegt dat het een SP3 is.
Euh, ik heb 'm geslipstreamed he ;)

Anyway, die problemen zijn opgelost. Bleek nodig te zijn om UnattendSwitch="yes" in de winnt.sif te zetten, bij XP x64 was dit niet nodig :?

Zit nu alleen nog met het punt dat de resolutie uit de winnt.sif genegeerd wordt en dat de geslipstreamde kb892130 nog altijd geinstalleert moet worden ná de windows installatie...
De grote vraag: Is er nog iets veranderd aan het servicepack sinds MS die had terug getrokken. Ik gok van niet, maar als iemand dat kan bevestigen is het wel prettig.
Ik heb even de URL niet bij de hand, maar MS heeft bevestigd dat de SP hetzelfde is gebleven en dat het probleem waardoor de SP ingehouden werd wordt opgelost met een hotfix voor RMS.

[edit:]
Ah wacht:

http://forums.microsoft.c...?PostID=3267850&SiteID=17
5512 is the final build.
If you've obtained 5512 from MSDN / TechNet, you have the final build.
5512 is what will go on Windows Update and the Microsoft Download Center.
The Microsoft Dynamics RMS issue will be fixed via a seperate hotfix.
http://www.microsoft.com/...22559d164e&DisplayLang=en
Note: Customers running Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) are advised to install a hotfix for a Microsoft Dynamics RMS issue prior to installing Windows XP SP3.

[Reactie gewijzigd door RobIII op 7 mei 2008 11:21]

Note: Customers running Microsoft Dynamics Retail Management System (RMS) are advised to install a hotfix for a Microsoft Dynamics RMS issue prior to installing Windows XP SP3.
Van de officiele download site.
Ik kan dit bevestigen. Ik heb de bijde pakketten vergeleken met een speciaal daarvoor ontwikkelde tool en de code is identiek. Dus geen reden om je zorgen te maken. Het ging namelijk om deze file die verdwaald was op msdn windowsxp-kb936929-sp3-x86-nld_b2576b4d1972583a3b776fdf963b914341d34058
Hmm, dat is volgens mij voor het eerst dat een Nederlands SP kleiner is dan de Engelse variant.
Dat komt omdat de engelse supportmap er niet bij zit.
Ik probeer hem te installeren maar krijg tijdens het inventariseren van de huidige configuratie de melding dat er een fout is op getreden, vervolgens kan ik een fouten rapport versturen en that's it.

Iemand enig idee???
Anoniem: 30025
@NeoXP7 mei 2008 12:20
Ik had zelf dat de file biosinfo.inf niet gevonden kon worden na de herstart en Windows weigerde op te starten. Snel de laatste Ghost (gemaakt vlak ervoor) terugezet en uit een oude imagefile diverse installatiefiles terugezet en opnieuw geprobeert en nu werkte het wel. Wat dus belangrijk is dat de installatiefiles van SP2 nog aanwezig zijn in de c:\windows folders met name c:\windows\inf en c:\windows\driver cache\i386. Vergeet ook c:\windows\system32\dllcache en c:\windows\system32\drivers niet!

Ander probleem was dat voor Symantec Antivirus Corperate Version 8 de Real time protection weigerde nog te werken met SP3. Gelukkig had ik versie 9 ooit al eens gekocht maar die vond ik langzaam werken. Die geinstalleerd en blijkt dat die nu met SP3 wel erg snel werkt en weinig resources vreet wat onder SP2 wel anders was.

Ander probleem waar ik tegenaan bleef lopen was .Net framework 2.0 waarvan ik de installatiefiles gedelete had en waardoor ik die niet kon verwijderen maar ook geen update kon draaien die nodig is voor nLite om op te starten. Handmatig verwijdert en uit het register gehaald en versie 2.0 met dotnetfx.exe geinstalleerd vanaf het begin en toen de update gedraaid.

Wat nu wel irritant is dat ik voor MSN Messenger 8.5 de installatie bestanden moet laten staan in c:\windows\inf en c:\windows\installer want anders wil Messenger bij opstarten files installeren die gedelete zijn en dus niet kan vinden onder SP3 (ik heb ook de Mess patch geinstalleerd trouwens).

Inmiddels gebruik ik K-Meleon en moet ik nog uitzoeken hoe IE7 uit Windows te slopen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 30025 op 7 mei 2008 12:29]

ondertussen is daar al versie 11 van uit genaamd, "symantec Endpoint Protection 11", jah versie 10 was de laatste versie genaand SAV Corp ;-), v11 heeft de sygate firewall er in zitten (via manage console op een server is die trouwens optioneel te installeren)
Anoniem: 76472
7 mei 2008 15:04
ik ben toch wat ontgoocheld na de berichten over +20 procent performantie op office tools. Ik krijg juist het idee dat mijn outlook slomer is geworden met sp3 tov sp2? Nog iemand met zelfde ervaring?
Dat komt omdat die Office test vermoedelijk is gedaan op een kale verder ungepatchte SP2.

Jij had natuurlijk een tot heden gepachte SP2 waar de performance patches die waren gereleased na de release van het toen trage SP2 al in zaten.
Weet iemand wanneer de XP Pro SP3 nl integrated in de winkels beschikbaar zijn?
Denk nooit, omdat microsoft windows XP niet meer retail verkoopt.
ja hoor als OEM ;)
komt vanzelf.

enja binnen de EU is het kopen van een OEM gewoon 100% legaal, ook op een niet nieuwe pc.
het verbieden van verkoop van OEM is in strijd met de wet ;)
wss moeten ze eerst door hun stocj "incl SP2" geraken :)
als je er specifiek naar vraagt zal je het wel krijgen

ALS je XP nog kan kopen in de winkel, MS heeft liever dat je VISTA koopt natuurlijk
Volgens mij zijn WMP11 en IE7.0 beiden 'niet' geintegreerd !
Hmm, zijn die twee wel met het handje te slipstreamen in een nieuwe Windows XP SP3 CD?
Dat kan mbv http://www.nliteos.com/.
Hoe dat kan, staat in de faq.

[Reactie gewijzigd door smerik op 7 mei 2008 10:25]

Of met RyanVM Integrator (te vinden in de meuktracker) en wat packs te downloaden van de Post-SP2 Update Pack forums (ook in het NL)
Nope, anders hadden we die hier op het werk wel in de installatie straat geslipstreamed in de source files :)
Alleen als je SP3 installeerd en je had IE 7 er al op staan. Kan je niet meer terug gaan naar IE 6. Dan zit je dus definitief aan IE 7 vast.
ach "er aan vast" is een groot woord.. er zijn ook standalone versies van IE6(en 7 als je 6 standaard wil)
De standalone versie van IE6 gebruikt alleen de javascript engine van IE7, als die geïnstalleerd is. Wat javascript betreft zit je dan dus wel vast aan IE7. Om deze reden moet je wel met virtual machines werken om op betrouwbare manier verschillende IE versies te kunnen testen.
Handig als je websites bouwt en/of test :?

btw, IE6 is van medio 2001 ;)

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 8 mei 2008 01:30]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee