Software-update: Internet Explorer 7 - Nederlands

Internet Explorer 7 logo (75 pix) Het zal de vaste bezoekers van Tweakers.net vast niet ongemerkt voorbij gegaan zijn dat Microsoft een kleine maand geleden eindelijk versie 7.0 van zijn webbrowser Internet Explorer de deur uit heeft gedaan. Het programma was in eerste instantie alleen in het Engels verkrijgbaar, maar nu is dan ook de Nederlandse uitvoering beschikbaar voor download. IE 7 werkt niet op alle versies van Windows. Alleen gebruikers van Windows XP met Service Pack 2 of Windows Server 2003 met Service Pack 1 kunnen gebruik maken van al dat moois, waaronder browsen met behulp van tabs, verbeterde ondersteuning van het png-formaat en beveiligingen zoals antispoofing- en antiphishingtechnologie om de gebruiker veiliger over het net te laten surfen. Daarnaast kunnen RSS-feeds verzameld worden en zal IE7 zich beter aan de webstandaarden en -formaten houden.

De volgende downloads zijn beschikbaar:
*Windows Internet Explorer 7 voor Windows XP SP2
*Windows Internet Explorer 7 voor Windows Server 2003 SP1

Internet Explorer 7 screenshot (resized)
Versienummer 7 - Nederlands
Besturingssystemen Windows XP, Windows Server 2003, Windows XP x64, Windows Server 2003 x64
Website Microsoft Corporation
Download http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=9AE91EBE-3385-447C-8A30-081805B2F90B&displaylang=nl
Licentietype Freeware

Reacties (91)

Wijzig sortering
Voor diegenen die niet konden wachten op de Nederlandse versie en intussen de Engelse versie al hadden geinstalleerd: Verwijder eerst de Engelse versie, reboot en installeer de Nederlandse versie.

Hij kan namelijk ook vrolijk updaten, maar dan blijven er veel Engelse gedeeltes achter... Zoals bijvoorbeeld "Internet Options" in het Configuratiescherm...

Dus Engelse versie uninstallen voordat je de Nederlandse versie erop zet...
En als je 'm Nederlands op een Engels systeem wilt installeren, moet je een standalone installatie uitvoeren. Want gewoon installeren werkt niet.
Nergens last van...
Gewoon geupdate, zonder de UK versie te verwijderen.
Lees hier en daar op fora dat IE7 te buggy was om final te noemen, veel crashes ervaart men. Weet het niet, gebruik zelf Firefox.
Ach het verschilt per persoon. Ik kan firefox niet langer dan een uur open hebben en het slokt 250+mb. Dus ik tik dit wel mbv van IE7.

Maargoed ik vind Opera, firefox en IE7 erg aan elkaar gewaagd. Niet kwa standaards ondersteuning maar kwa gebruikerservaring.

Maar als devver heb ik alle 3 vaak open. :)

edit:
ik heb ook nog IE6 tot mijn beschikking ;)
Als devver is het niet slim om te updaten naar IE7 denk ik, veel bezoekers (waarvoor je ontwikkeld) hebben immers nog IE6 of ouder. Tenzij je IE6 ernaast houdt, maar dat schijnt weer niet lekker te werken, omdat ze officieel niet naast elkaar kunnen worden geinstalleerd...
Oplossing is dan: http://johnbokma.com/mexi...re-player-windows-xp.html

Kan je IE 6 in de gratis VM player draaien, en IE 7 op je main OS.
@ J.J.J.J.J.: Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Je kan gewoon IE standalone draaien.
Waaorm zo moeilijk? daar heb je standalone versie voor.
http://browsers.evolt.org/?ie/32bit/standalone
edit:

Blaise was me voor, wel zelfde link :)
en wat te doen als je hiermee bij het opstarten een foutmelding krijgt:

Er is een runtime-fout opgetreden.
Wilt u beginnen met de foutopsporing?

Regel: 18
Fout: Deze eigenschap of methode wordt niet ondersteund door dit object


en waar vervolgens bepaalde scripts niet meer werken...

???
Verse installatie IE7 NL op WindowsXP Sp2 NL, locale NL:

Standaard Google instellen als snelzoekmachine binnen IE;
Als ik dan iets zoek kom ik uit op http://www.google.co.uk met de resultaten.
Met FireFox krijg ik wel netjes de NL Google met NL zoekresultaten.

/edit
Standaard komt IE7NL met deze pagina als add on voor zoekmachines;
http://www.microsoft.com/...hguide/en-uk/default.mspx
http://www.microsoft.com/...hguide/en-en/default.mspx
Deze pagina heeft www.google.com als zoekmachine en laat wel deels wat NL keuzes in de pagina zien.
Nog geen NL locale zoekmachinekeuze;
http://www.microsoft.com/...-en/global_directory.mspx
Dan kijk je ff wat er nog meer op die search-engine pagina staan. Juist! een optie om zelf een zoekmachine toe te voegen. Ga naar www.google.nl .. zoek op TEST. Kopie en past de URL in de eerste box en de naam "Google" in de 2e en toevoegen... Tadaaah! Nederlandse google zoekengine in IE7 :)
En zo kan je dus ook de zoekfuncties van GoT toevoegen of die van Bit-Trackers, etc....
Heb ik hier ook maar bij mij komt het omdat Vista Engels is, als je nou de nederlandse google opent en die handmatig via de URL toevoegt (Pijltje omlaag rechtsbovenin bij je search field en dan Find more providers, daar kun je handmatig een zoekmachine toevoegen :))
Toch vreemd dat een bedrijf met een miljoenenomzet pas 1 maand na de release van hun browser een Nederlandse versie klaar heeft terwijl Mozilla reeds bij het uitbrengen van Fx 2.0 een slordige 20 talen beschikbaar had (waaronder het Nederlands)

't Kost blijkbaar te veel moeite om het ontwikkelproces zodanig op te zetten dat er direct 20+ taalversies beschikbaar zijn...

Edit: Over het modereren zullen we het maar niet hebben 8-)
Wel grappig dat de nederlandse versie nu al uit is, volgens de blog zou hij pas 1 januari uitkomen.

link:
http://www.microsoft.com/...date/ie7announcement.mspx
Of je Mozilla vriendjes hebben die versie een maand van je onthouden (de engelse versie) totdat ze meerdere talen hadden... ZUCHT! :Z
Een anti-Moz en pro-MS reactie was natuurlijk te verwachten, maar zoals RomanW al aangeeft is de structuur bij Mozilla zodanig opgezet dat er tijdens de alpha/beta/rc cycle aan aan de vertaling gewerkt kan worden.

Dat Microsoft dit ook niet op kan zetten (met een Nederlandse vestiging nota bene) getuigd mijns inziens van een organisatorische zwakte.

Hoe moeilijk is het om gelijktijdig met de ontwikkeling aan vertalingen te werken? O.a. Mozilla bewijst dat het kan - en dan doet Mozilla dat ook nog eens met vrijwilligers.

Misschien de volgende keer toch even uitzoeken hoe er gewerkt wordt voor dat je aanneemt dat de MS-methode de manier is - hetgeen dus duidelijk niet het geval is....
Omdat het vanuit economisch oogpunt voordeliger is om te wachten tot de vertaallijst compleet is. Ik weet trouwens niet of MS zelf vertalers in dienst heeft of dat ze hiervoor een extern bureau inhuren. Het zou me vreemd lijken als MS NL of MS Belux continue vertalers in dienst houden ook als er geen vertaalwerk nodig is.
@Blokker_1999:
Zelfs al moet men een vertaalbureau inhuren dan nog is het mogelijk om dit te doen zodra men de RC-fase bereikt heeft, in principe behoort er namelijk qua vertaalwerk op dat moment niets meer gedaan te worden.

Op die manier is het mogelijk om een extern vertaalbureau in te huren, met behoud van beschikbaarheid van veel talen bij de release van het product en dan niet alleen in het Engels.
ik heb liever dat ze tijdens de betafase de bugs eruithalen en werken aan 1 versie, dan dat ze al hun tijd in vertalingen gaan steken... ik weet niet hoeveel tijd het voor hun in beslag neemt allemaal; maar trouwens... in this day and age, wie verstaat er nu weinig/geen engels meer? en oooooohneeeee, je moet 3 weken wachten op een gratis nederlandse versie van een gratis stuk software...

aaaaaaaltijd is het wel iets hé
ik heb liever dat ze tijdens de betafase de bugs eruithalen en werken aan 1 versie, dan dat ze al hun tijd in vertalingen gaan steken...
Alsof ze vertalers aan de code zouden laten klooien... :D
Nope. ;)

De reden waarom Mozilla hun vertaalde versies zo snel uitbrengen komt omdat ze niet echt iets nieuws hoeven toe te voegen qua taal. De taalbestanden die er al zijn hoeven voor de meeste releases niet veranderd te worden.

Maar dan nog, een maand voor Internet Explorer 7 is wel erg lang.
Of ze werken met een soort talen pakketen die ingebakken zit!
En linksonder in het screenshot staat: 'Done, but with errors on page' :P
Hier met versie 6 niet trouwens.

En bij gerelateerde producten een linkje naar Pricewatch met deze info: 'Geen actuele prijzen bekend. Laatst bekende laagste prijs € 1.152,- op woensdag 2 februari 2005.' :?
Bij mij rendert hij zonder fouten in IE7
Ik heb 40 warnings op deze pagina! T.net slaag duidelijk niet voor W3C certificering!

Html Validator
Ach, het is maar waar je voor gaat. Één ampersand (& teken) die niet netjes naar & is omgezet door de meukposter geeft alleen al 5 meldingen, de rest zijn eigenlijk missende alt-tags bij smilies in de reacties. Kleinigheden dus en geen ernstige fouten. Overigens kreeg ik maar 24 errors bij de W3C validator, en scoort de frontpage zelf uitstekend.
Die warnings gaan helemaal nergens over.

Warning: unescaped & which should be written as & -> }:O
Warning: <img> lacks "alt" attribute -> heel erg boeiend :+
Warning: trimming empty <option> -> ook zeer belangrijk
Warning: unescaped & or unknown entity "&displaylang" -> slaat nergens op

Echt 100 % mierenneuken dus (8>

[edit] :'( Toch maar wat vaker verversen :D
Aan de andere kant, één dingetje fixen om te zorgen dat de smileys een ALT-tag meekrijgen lost meteen tientallen foutmeldingen per pagina op. :Y)
Anoniem: 145000
14 november 2006 22:24
De enige melding die ik hier binnen krijg:

De huidge taal van het besturingssysteem wordt niet door deze installatie ondersteund.

De installatie stopt.

What happens?
@walman
Mischien ben je Belgisch of staat je taal van windows XP/ Server2003 niet ingesteld op Nederlands?
Jup,

Ik ben Belg, de taal van mijn OS staat uiteraard op NL.

Ik begrijp totaal niet wat er verkeerd is.
De tabbladen van IE7 vs Avant Browser.

Ik kom er niet helemaal uit met de tabbladen. Vind ze nogal vreemd werken, want als ik de ene keer een link aanklik, dan verschijnt de pagina in hetzelfde tabblad en de andere keer opent een link in een geheel nieuw geopend IE7 venster.

Bijvoorbeeld: klik de link van een nieuws bericht op de Tweakers.net front pagina, deze wordt in het zelfde tabblad geopend (dit vind ik oké). Maar klik nu ook eens een link van de Got Tech Forums aan op dezelfde frontpage van Tweakers.net, dan wordt er een heel nieuw IE7 venster geopend (dus staat 2 keer IE7 gestart/geopend).

Ik had liever gezien dat dergelijke links openen in een nieuw tabblad van hetzelfde venster van IE7 en zeker niet dat IE7 nog een keer start en daar een nieuw venster opent.

Heb gekeken in de instellingen voor tabbladen maar kan (nog) niet de juiste instelling vinden.

Ik vergelijk de werking van de tabbladen met die van Avant Browser en hier doet dit fenomeen zich niet voor. Misschien is er iemand die dit ook zo ondervindt? Ik heb IE7 wel ingesteld als de standaard webbrowser.

Verder werkt deze nieuwe IE7 browser tot nu toe wel goed. Het is een beetje wennen aan de nieuwe layout en dat de tabbladen alleen bovenin zitten (i.p.v. eventueel ook onder in te stellen zoals bij Avant Browser).
Links die normaal in een nieuw venster worden geopend komen nu in een nieuw tabblad. Links die in hetzelfde venster zouden worden geopend, worden nu ook in hetzelfde tabblad geladen.
Mocht je een link in een nieuw tabblad willen forceren, dan moet je even de control toets ingedrukt houden als je op de link klikt.
"Links die normaal in een nieuw venster worden geopend komen nu in een nieuw tabblad."

Inderdaad komen dergelijke links in een nieuw tabblad maar dan óók nog eens in een nieuw venster van een nog één keer nieuw geopende IE7? Nu staat IE7 dus twee keer gestart/geopend op de computer!

Inderdaad is de CTRL-toets de oplossing, maar i.p.v. tegelijkertijd een link aanklikken en dan ook nog de CTRL-toets indrukken zou ik liever gezien hebben dat er gewoon altijd automatisch een nieuw tabblad wordt geopend als je klikt op een dergelijke link. Dit is dan wel zo gebruiksvriendelijk (net als in Avant Browser).

Tja, 't zal ook wel komen dat ik liever niet ook nog m'n toetsenbord moet gebruiken tijdens het surfen, wat mij betreft is dit een puntje van verbetering voor de makers van IE7 ;)
Waarom is de tekst minder scherp op m'n scherm met deze IE7? Dat is hetgeen wat me onmiddellijk opvalt.
Voor de rest, zullen we gebruiksgewoontes maar wat aanpassen en rechts de startpagina etc vinden.
IE7 gebruikt zogenaamde ClearType fonts. Die zijn wat waziger inderdaad. Overigens spreek ik uit eigen ervaring dat dat een kwestie is van wennen...

(* m_roeling gebruikt IE7 sinds Beta1 :+ )
ClearType was normaal gesproken een system wide setting. Microsoft heeft in al haar wijsheid maar besloten deze setting lekker te negeren en standaard cleartype te gebruiken in IE7. |:(

ClearType op TFT is idd prachtig, maar met een CRT wordt het er beslist niet beter op.
Ben ik nou kippig of zie ik geen Vista linkje ;)?
Jij bent kippig. IE7 zit standaard al in Vista :)
kwam deze nou ook via de automatische update als 'kritische download'?
(ja, sorry... heb ook wat probleempjes met de WGA, maar wacht wel gewoon ff 2 maandjes tot Vista)
ja per 1 Januari zal de NL versie via winupdate gepusht worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee