Software-update: PerfectDisk 7.0 build 46

Raxco heeft zijn defragmenteerprogramma PerfectDisk voorzien van een update naar versie 7.0 build 46. Het programma is geschikt voor Windows 2000, XP en 2003, en reorganiseert de locatie van de bestanden op de harde schijf zodat deze sneller te benaderen zijn. Dit resulteert in het sneller starten van programma's en het booten van de pc zelf. Deze versie is voor het eerst ook geschikt voor 64-bits processors. Het updaten van een 32-bits versie naar een 64-bits versie is echter niet mogelijk, hiervoor zal het programma opnieuw moeten worden geïnstalleerd. Het volledige changelog ziet er als volgt uit:

Latest Changes:
 • We added support for the X64 processor. You cannot patch a 32 bit version of PerfectDisk to a 64 bit version due to limitations of Windows Installer. You will have to get a 64 bit installation of PerfectDisk in order to run on the X64 bit operating system
 • Corrected a bug in the boot time defragmentation. If you exceeded 268,435,456 clusters, the verify stage of the boot-time defrag pass would fail
 • Corrected a bug on the enable/disable menu for Group Policy Schedules. The local User Interface (UI) should not be permitted to change the current status of a Group Policy schedule, however under certain conditions, the local UI could disable a Group Poli
 • PerfectDisk Support Info feature will now gather additional information to assist in troubleshooting any issues
[break]
PerfectDisk 7.0 screenshot (resized)
Versienummer 7.0 build 46
Besturingssystemen Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003
Website Raxco
Download http://ftp.raxco.com/pub/download/pd70/pd70ds.exe
Bestandsgrootte 6,22MB
Licentietype Shareware

Reacties (48)

Wijzig sortering
Er stond laatst in een computerblad, dacht de PCM of ComputerTotaal, dat defragmenteren eigenlijk helemaal niet zoveel snelheidswinst opleverd. Slechts een 2%. Om daar soms uren voor te defragmenteren, met op dat moment performance verlies, is eigenlijk zonde. Aldus het blad.
Dus is dit soort software onnodig, of hebben de tweakers een andere mening?
Ik heb zeker een andere mening, als je veel installeert en verwijderd, dan heb je een erg gefragmenteerde HD. Vooral als je een wat groter bestand moet laden, duurt dit erg lang, en ratelt je HD om het leven. Als je het defragmenteerd, komt het bestand naast elkaar te staan op de HD, en is het zo maar geopend. Ook bij een game als Battlefield 2 die redelijk grote bestanden gebruikt scheelt het echt behoorlijk veel met de laadtijd.
Ik denk dat zij meer de computers van een huis-tuin-en-keukengebruiker rekenen, de mensen die wat meer met hun PC doen, zullen er zeker behoorlijk baat bij hebben. Daarnaast zal je PC ook nog een behoorlijk stukje sneller opstarten :Y)
Mijn ervaring is dat vrijwel iedereen voordeel heeft bij het regelmatig defragmenteren. Vaker als je regelmatig nieuwe progs installeert, etc. Dan kost het ook niet zoveel tijd. Ik gebruik Diskeeper, omdat ik ook nog een Win98-omgeving heb. Check met demo van LaceLevel (kan alleen een check doen) geeft aan dat PerfectDisk net iets betere resultaten geeft.
Anoniem: 18165
@Kingh1 december 2005 14:53
Dat artikel staat in de PCM van december (De mythe van defragmenteren).

Hier kwam PerfectDisk 7 als traagste defragger naar voren, met een snelheidswinst van 2,5%.

Ze hebben getest met Sysmark en PCMark, de testscores (pdf) staan op pcmweb.nl.

Persoonlijk vind ik hun conclusie dat de snelheidswinst na het defraggen amper merkbaar is nogal link. De doorsnee gebruiker zal denken dat het helemaal niet nodig is. Maar als ik terugdenk aan de ontzettend trage pc'tjes waar ik in de loop der jaren achter gezeten heb... Eerst even wat overbodige data opschonen (temp, cache, etc) en daarna een defrag eroverheen deed wonderen hoor. 't Is ook reden nummer 1 dat een format+schone installatie zo lekker snel aanvoelt. De helft van die snelheid zit 'm gewoon in het feit dat de schijf weer schoongepoetst is :)
Anoniem: 156123
30 november 2005 19:20
Zalig programma.

Een aanrader voor iedereen!
Defragmenteert vele malen beter dan de standaard Windows Defragmentatie-Tool.

Het kan wel lang duren, de eerste keer dat ik PerfectDisk draaide, duurde het 5 uur :+ Maar dan heb je ook wel wat he!
Ik ben er 6 maanden geleden mee begonnen. Ik wil nooit meer wat anders. Computers die het niet gebruiken worden na de eerste keer sneller (naar mijn ervaring dan). De eerste keer duurde inderdaad lang, maar daarna gaat het een stuk sneller! Vooral dat 'Smart Placement' is super.

Geweldig defragmentatie programma!
Doet dus een beetje hetzelfde als disk-keeper.

Als dat soort programma's hebben inderdaad als voordeel dat ze windows ECHT kunnen defragmenteren ;-)

I luv boottime defragmentatie ;-)
Ben ik helemaal met je eens, perfect programma :)
Anoniem: 14842
@YscO2 december 2005 16:01
Ben ik helemaal met je eens, perfect programma :)
Nou, dat perfect kunnen we het nog even over hebben hoor...

Ik heb bij 6 pc's de vorige versie geïnstalleerd. Twee pc's wilden gewoon 100% niet meer opstarten na install, alleen nadat ik via safe mode PerfectDisk had verwijderd. Drie pc's leken te werken maar liepen vast tijdens de offline defrag, na een reboot startte de pc dan wel door (zonder te defraggen). Op één pc liep offline defrag steeds vast en probeerde hij na elke reboot ook weer een defrag te doen, endless loop zeg maar.

Dat zijn dus 6 pc's, vijf met XP Pro (ENG) en één met 2000 (ENG), allemaal met NTFS en geen dynamic disks ofzo. Dat is dus bij mij een foutratio van 100%. Ik ga dit programma voorlopig niet meer proberen, moet nog een beetje uitrijpen...

O&O Defrag doet het ondertussen perfect, voor de mensen die ook op zoek zijn naar een ander progje.

P.S.
Nee, er zijn geen cracks geïnstalleerd voor PerfectDisk, het is gewoon originele software.
In de duitse C'T nummer 21/05 kwam dit programma samen met O&O Defrag als beste uit de test. De ingebakken defrag in Windows eindigde als één na laatste. De slechtste was Norton Speeddisk, die het presteerde om de schijf gefragmenteerder achter te laten dan ie 'm aantrof.
Haha, ik heb dat programma ook een tijd geleden nog gebruikt, en ik kreeg inderdaad de indruk dat de harde schijf nog erger ratelde nadat dat programma hem bewerkt had :+
Volgens mij verschillende de 'grote' merken niet zoveel van elkaar. Diskeeper, O&O en PerfectDisk zijn toch allemaal wel prima? Het is een kwestie van voorkeuren...
Inderdaad, want het basisprincipe is gebasseerd op één algoritme. Die extra features zijn voor 85% wel gedeeld in de andere programma's ook nog.
Wat is er beter aan dan?
Waar merk je dat aan of wat meet je?
Als je bijvoorbeeld voor offline defragmentation kiest, defragmenteerd hij pagefile.sys ook, een heeeel belangrijk bestand voor windows. Dat doet de windows-defrag niet, en daardoor wordt windows gewoon flink wat sneller.

Verder gaat het bij mij sneller dan de windows defragmentatie (ik kies altijd voor offline).

Ook kan je meer kiezen, bijvoorbeeld om bepaalde bestanden uit te sluiten. Ook houdt dit programma rekening met hoe vaak het bestand gebruikt wordt voor de plaatsing op de schijf.
"Ook houdt dit programma rekening met hoe vaak het bestand gebruikt wordt voor de plaatsing op de schijf."

De handelingen die naar die factor worden uitgevoerd resulteren in niet zo'n grote winstmarges dan als het tijd kost.
Ik heb Raxco al eens gemaild over hun programma, en ze reageerde daar op. En daar zeiden ze ook in, dat dit niet veel verschil uitmaakt (tenzij realtime re-allocatie van de clusters, maar dat is onmogelijk) en niet zoveel perfomantie oplevert.
Ach aangezien ik mijn pagefile al op een aparte partitie heb met een fixed size denk ik niet dat ik daar wat aan heb.

Voorlopig werkt OO defrag perfekt voor mij...
Heeft er iemand toevallig een mirror? De link is echt trager dan een naaktslak in winterslaap.
En als deze beter werkt dan die van microsoft wil hem wel eens proberen.
Op Majorgeeks.com staat een mirror van dit bestand: http://www.majorgeeks.com/PerfectDisk_d268.html.
Als je al 5 uur op een resultaat moet wachten ... :? Heeft het m.i geen zin om dit programma te gebruiken :) Die vijf uur haal je nooit meer in!
Bij mij duurt het lang geen 5 uur. Meestal 15 minuten ofzo. De eerste keer misschien 45 minuten.
(oke dr staat maar 40 GB data op mn schijf en ik had eerst 512 mb ram (nu 1024), dat gaat wel snel. )
Die hoeveelheid RAM versnelt het echt niet hoor. De bestanden worden als vele kleinere hoopjes verplaatst op de schijf. Probeer PerfectDisk maar eens te draaien onder Win98 met 32MB RAM, loopt ook nog gesmeerd.
Gewoon 's nachts of als je weg bent draaien, verspil je er ook geen tijd mee lijkt me
Jij zit vast geen 24 uur achter je pc. De winst die je met dit programma hebt, loop jij dus niet in ;).
Gebruik nu al een tijdje met volle tevredenheid DIRMS en BUZZSAW deze defragmenteren constant als de pc idle is. :)

What can DIRMS and BUZZSAW do that other defragmentation programs cannot?


Windows Built-in Defragmentation program - Cannot perform On-the-Fly or scheduled defragmentation. Does not do a good job defragmenting drives that are very full or have very large files. Does not do partial file defragmentation.


Other Defragmentation programs – Usually expensive, especially for Server versions. Most don’t do On-the-Fly defragmentation. Most don’t do partial file defragmentation. Some don’t perform well with very full drives.

Owja en voor dat ik het vergeet het is GRATIS!
Heb je een URL voor ons?

En over die features, "Windows defrag does not", wel, O&O, Diskkeeper en PD6.x deden en doen dat allemaal nog reeds.
Indien een en ander (DirMS registratie) niet werkt, controleren of MS Loopback Adapter is geinstalleerd:

Win2K: http://support.microsoft.com/?kbid=236869
WinXP: http://support.microsoft....aspx?scid=kb;en-us;839013
Heeft iemand ervaring met zowel deze als Diskeeper? Zo ja, welke raad je mij en de rest aan?
ik gebruik o&o liever dan Diskeeper maar ik heb geen ervaringen met dit progsel.

O&O is snel, neemt op de achtergrond nooit veel resources en zal zich automatisch starten mocht er defragmentatie optreden, en kan meerdere disks tegelijk aan. Kweet niet of dit programma dit ook allemaal kan.
1) Bedenk of je het nodig hebt. Hoe groter de JA, hoe eerder je het best KOOPT. (Niet illegaal downloaden hé :)
2) Verwacht geen wonderen.
3) Mijn oordeel (ik heb alle drie hier vernoemd gezien, geprobeerd en getest op telkens dezelfde 'zooi') is dat O&O beter is. Iets meer opties zeg maar. PerfectDisk vond ik persoonlijk nog beter, alhoewel een paar zaken niet te vinden waren, terwijl ze in O&O al wel enige versies inzaten. 't Is wat je wil hé. Maar principiëel doen ze gewoon hetzelfde. De één al wat sneller dan de andere.
Met beide programma's heb ik uitgebreid ervaring. Na het testen van beiden na meerdere maanden kwam ik tot de conclusie dat diskeeper meer kan. Hij kan alles wat Perfectdisk kan (zoals een offline defragmentatie met pagefile.sys en systeemfiles) met nog 1 extra ding en dat is MFT. Naar gebruik en dus volheid kijkt hij hoe je Master File Table moet zijn. De grote hangt namelijk af van hoeveel je op de disk heb staan. Als deze bestanden (MFT) gefragmenteer raken heeft dit een veel groter effect dan op normale file's. Dus het is zeer aan te raden om de MFT van iederen HD die je hebt in je pc bij te houden met Frag Shield. Quote uit het programma:
The MFT is a list of entries called "file records". Each file record represents a single file on your disk. Frag Shield can configure your MFT to accommodate a greater number of files without becoming fragmented.
Na het testen van beiden na meerdere maanden kwam ik tot de conclusie dat diskeeper meer kan. Hij kan alles wat Perfectdisk kan (zoals een offline defragmentatie met pagefile.sys en systeemfiles) met nog 1 extra ding en dat is MFT
Perfectdisk doet dit ook:
http://www.raxco.com/prod...erfectdisk2k_features.cfm
Defragments Master File Table (MFT) and all NTFS metadata
Dat is dan ingevoerd in versie 7 want in versie 6 ben ik het niet tegengekomen. Bij diskeeper wordt het nadrukkelijk gebruikt in tegenstelling tot perfectdisk. Perfectdisk switch steeds tussen 50 mb en 500 mb MFT file's. Dus of veels te klein of veels te groot. Diskkeeper stelt hem in naar gelang je grote. Dus soms geeft hij aan dat er teveel MFT gebruikt wordt van de filesize die hij heeft ingesteld en moet hij ietjes vergroot worden (de MFT file). Maar ik zie nu in benchmarks dat het defragmenteren in versie 7 beter is als in diskeeper dus ik denk maar dat ik een combinatie van de 2 ga gebruiken. Diskeeper voor het MFT gedeelte en Offline defragmentatie en het normale defragmenteren met perfectschijf.
Ik heb beiden al in mijn bezit en ik heb ze niet gekocht ;).

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee