Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 148 reacties, 201.657 views •

Voorlopige Conclusie

Er is nog zeker een jaar te gaan voordat SimCity daadwerkelijk de winkels zal bereiken, en om die reden is er nog veel in de productie onderhevig aan veranderingen. Het team richt zich voor nu op de gameplay mechanics, en na een dagje op bezoek te zijn geweest bij Maxis durven we te stellen dat het daarmee wel goed zit. Glassbox gaat een stuk dieper en is een stuk complexer dan je in eerste instantie door hebt. De variatie die SimCity brengt ten opzichte van zijn voorgangers, zowel in de richting waarin je je stad ontwikkelt als in de letterlijke opbouw van die stad, werkt verfrissend en datzelfde mag gezegd worden van het multiplayer-element dat het spel toevoegt. EA Maxis levert volgend jaar een moderne sim af, die toch zijn klassieke wortels weet te behouden, en dat maakt dat wij alvast uitkijken naar SimCity. Ook al ziet het spel er nu nog echt niet uit.

Titel SimCity SimCity
Platform PC
Ontwikkelaar EA Maxis
Uitgever Electronic Arts
Releasedatum 2013

SimCitySimCitySimCitySimCitySimCitySimCity

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deSimCity (2013)


Door Jurian Ubachs

- Redacteur

Jurian werkt sinds 2008 bij Tweakers, maar bouwde voor die tijd al ruime review-ervaring op bij onder meer InsideGamer. Hij heeft een voorliefde voor rpg's en sportgames, maar is van alle markten wel thuis, al vindt hij mmorpg's stiekem iets te tijdrovend om echt goed mee aan de slag te gaan. Om te zorgen dat hij een gefundeerde mening over de geteste spellen kan geven, speelt hij vaak thuis verder of vliegt hij naar de andere kant van de wereld om de informatie uit eerste hand te horen.

Reacties (148)

Reactiefilter:-11480145+1111+27+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 6
Filmpje over de engine: http://www.youtube.com/watch?v=83qjmYxs46c Je ziet wel al iets over hoe gebouwen er uitgaan zien.
Al staat er wel bij dat alle graphics die je ziet nog lage kwaliteit zijn voor de demo.
Ik vind dit filmpje eigenlijk al bijna informatiever dan de "exclusieve" preview, aangezien het vrij veel uitlegt over hoe de engine de gameplay direct beÔnvloedt dmv agents en units. Veel interessanter dan kromme wegen, die zouden pas noemenswaardig zijn als ze anno 2013 nog steeds niet overgenomen waren van andere city sims.
Geeft goed aan hoeveel meer geavanceerd de simulatieengine is. Ben erg enthousiast!
Immers: de laatste SimCity stamt alweer uit 2003 en dat was niet direct het meest succesvolle deel uit de serie.
En toch wordt die versie nog steeds relatief veel gespeeld en gemod. Dat geeft aan hoe tijdloos deze franchise is. Opvallend overigens hoe EA het totaal geflopte SimCity Societies (terecht) he-le-maal niet meer noemt in wat voor uiting dan ook als het gaat over deze nieuwe SimCity.

Ook goed om te weten dat er nog mensen bij Maxis zitten die in 1997 Maxis nog min of meer van de afgrond hebben gered. In de tijd dat EA Maxis overnam ging het niet zo goed - de studio was veel te ambitieus met SimCity 3000 maar kon dat dus niet goed waarmaken door gebrek aan focus (zie http://www.gamespot.com/features/maxis/page7.html ). Na de overname heeft EA mensen op het management gezet die de franchise gered hebben door SimCity 3000 te laten worden wat het nu is. Die mensen hebben vervolgens met name aan SimCity 4, The Sims 1 en 2 en vervolgens Spore gewerkt, nu dus weer SimCity. (Onder de oorspronkelijke ontwikkelaars die nu ook nog bij Maxis werken zit overigens ook nog Thomas Vu, waarnaar de in de serie bekende Dr. Vu is genoemd :) )

Je kunt dus van EA vinden wat je wilt, maar het is op dit moment wel dankzij EA dat de franchise nog bestaat. Maxis is gelukkig altijd relatief vrij geweest in wat ze maakten (het Sims gedeelte is al een tijd afgesplitst tot een aparte Sims Studio in Redwood Shores, terwijl Maxis aan Spore werkte). EA heeft Maxis altijd aardig laten experimenteren, hopelijk komt dat met de nieuwe SimCity ook weer goed tot z'n recht.
Tilt Shift is kortgezegd het zodanig bewerken van echte beelden dat het net lijkt alsof je naar een namaak-miniatuurstad zit te kijken
Dat is helemaal niet wat tilt&shift is. Dat is wat "fake minitiature" of "diorama illusion" is. Maar in dit geval is het helemaal geen fake of illusie, want het is een gerendere game.

Het effect is (in de echte wereld) te bereiken met tilt-shift, maar met tilt-shift kun je veel meer dan miniature faking. Het wordt voornamelijk gebruikt voor perspectief-/trapezecorrectie, en dat is toch heel wat anders.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 30 maart 2012 00:13]

jammer dat het bouwen inst5ant is en niet bijvoorbeeld een simpel huid 5 seconden een villa 10 seconden een klein kantoor 20 seconden een wolkenkrabber een minuut zodat je het daadwerkelijk gebouwd ziet worden.
dat geeft het voor mij toch wel iets extras ipv plop het staat er.
Van wat ik heb gezien zijn de huizen en kantoren enzo alles behalve instant !
Brandweer Politie scholen etc zijn net zoals voorgaande delen wel gewoon instant.
Als je had gekeken naar de eerder geposte Youtube video had je dat kunnen zien
http://www.youtube.com/wa...=player_detailpage#t=130s
Nostalgie done right :)

Op technisch vlak ... hoeveel grafisch vermogen gaat deze game kunnen misbruken (inpositieve zin) van de huidige generatie GPU's. AMD heeft de 7000 serie al aardig in de markt en nvidia start sterk met hun GTX680. Een dergelijk kaart lijkt misschien overkill, maar als je er langer over nadenkt juist niet: ALLES zou berekend kunnen worden =) Ze claimen er iig gebruik van te zullen maken (first see, then believe)

Het lijkt me dus logisch (hopelijk) dat deze SimCity fors gaat leunen op Cuda? of andere vormen van slimme hardware acceleratie. Nu is nvidia's Cuda geen 'oplossing voor alles' maar kaarten als de AMD HD7970 en nvidia GTX680 zetten we de toon voor hardware acceleratie potentieel.

is hier al meer bekend over?

[Reactie gewijzigd door dmvdberg op 28 maart 2012 14:16]

Voor het graphische vermogen zou ik niet zo bang zijn. Sim City (2000, 3000, 4000) staat niet echt bekend om zware graphische settings. Uit de review spreekt ook dat de mechanics meer aandacht krijgen dan de graphics (althans, voorlopig).
Mochten ze het toch graphisch zwaar maken, dan is er meestal wel de lage setting om het te trekken.

Nee waar ik banger voor ben is de CPU kracht die vereist word. De vorige Simcity (4000) had nogal te leiden onder grote steden en niet krachtig genoege CPU's. Daarom was de pathfinding oorspronkelijk knap waardeloos, ze hadden hem nogal simpel gezet om PC's het anders niet trokken.
En in tegenstelling tot graphics kun je dit soort zaken niet uit zetten of op lage resolutie zetten. Hard hopen dat ze multiple cores goed ondersteunen!
Zou me daar maar geen zorgen om maken. Toen simcity 4 uitkwam had ik een p4 2,53 ghz waar het spel probleemloos op de hoogste details op draaide. Die cpu heeft eenpassmark score van 313 tegenwoordig heb ik een i5 2500k met 6745 score.

Verkeerssimulatie draaien is met de cpu power van tegenwoordig een peulenschilletje.
De simulaties zijn tussen de verschillende Sims ook steeds complexer geworden. Simcity 2000 bijvoorbeeld keek alleen of er vanaf een residential zone binnen 100 stappen een industrial zone te bereiken was. Dan kon je dus een enorme residential zone bouwen met daarin een 1 tile industrial en 1 tile commercial, en dan was het voor het spel 'prima'. Simcity 4 kun je niet op die manier voor de gek houden (er moeten genoeg banen beschikbaar zijn voor de residential zone). De simulatie van de nieuwe SC gaat kennelijk nog veel dieper in dat elke individuele sim gesimuleerd gaat worden.
Dmvdberg heeft het toch duidelijk over technieken als Nvidia's Cuda; ben je daar niet mee bekend? Dat houd in dat je parallelle taken niet door de CPU maar GPU laat uitvoeren. Of dat bruikbaar is voor een dergelijke simulatie als bij dit spel weet ik niet, en ook al zou het bruikbaar zijn, zou het waarschijnlijk niet worden gebruikt. Te veel mensen die niet over de juiste hardware beschikken.
Sim City moet ook bereikbaar zijn voor de mensen die geen dure hardware hebben.
Mijn PC zou het met gemak moeten kunnen draaien maar de meeste mensen die Sim City spelen zullen minder bedeeld zijn. :)

Jij hebt jouw hardware gekocht omdat je waarschijnlijk 3D shooters op hoge resolutie wilt spelen (ik ook hoor trouwens) en je kunt je misschien nog herinneren dat Sim City destijds vrijwel geen recourses nodig had terwijl Counterstrike al een stuk zwaarder was (in verhouding tot elkaar).

Hopelijk gooien ze dat niet overboord. Graphics hoeven niet zo bijzonder te wezen. Het is voor het grote deel de eigen fantasie die het mooi maakt. Uiteindelijk ben je met 'jouw' sims in de weer om ze tevreden te houden. :)
Als ze het schaalbaar maken zou dat prima kunnen. Al zat games hebben settings voor de AI etc :)
Juist de 'AI' zou constant moeten zijn, als je de graphics maar goed kunt schalen.
Het lijkt me dus logisch (hopelijk) dat deze SimCity fors gaat leunen op Cuda? of andere vormen van slimme hardware acceleratie. Nu is nvidia's Cuda geen 'oplossing voor alles' maar kaarten als de AMD HD7970 en nvidia GTX680 zetten we de toon voor hardware acceleratie potentieel.
Cuda lijkt me zeer ongeschikt voor een spel als SimCity, met name omdat Cuda alleen werkt op NVidia videokaarten en NVidia nu ook weer geen ontzettend groot marktaandeel heeft (plusminus de helft van 'losse' GPU's, maar 'losse' videokaarten komen geloof ik minder voor dan IGP's).

OpenCL zou dan leuker zijn, dat draait praktisch overal op (al veegt een budgetGPU al snel de vloer aan met een vlotte CPU)

[Reactie gewijzigd door dcm360 op 28 maart 2012 20:52]

Ze zeggen zelf veel meer te berekenen dan eerst. Elke sim, en product wordt gesimuleerd met zogenaamde Agents. Jammer dat daar niks over werd gezegd in de preview:
http://www.youtube.com/watch?v=NMR07E-7t1A
SimCity 4 speelt nog steeds erg leuk (met de Rush Hour uitbreiding), maar heeft een aantal fundamentele nadelen, zoals straten op de grid, geen rotondes etc. Ik kan alleen maar een nieuwe SimCity toejuichen. Ik zit tot nu toe alleen nog niet te wachten op de 'miniatuurstad' view die genoemd wordt. Ik ben benieuwd in ieder geval!
Naast dat je geen rotondes kon maken, was ook het vastlopen op multi-core processors echt een drama. Ik zie echt uit naar dit spel!
Het multi-core probleem had ik ook (erg vervelend als je een leuke stad gebouwd had, waarna het spel ineens weg was en uiteraard niet opgeslagen), maar was gelukkig eenvoudig te verhelpen door via taskmanager aan te geven dat ie op slechts 1 processor moest worden gedraaid. Daarna het probleem nooit meer gehad en kon het gewoon op de hoogste settings blijven spelen.
Bedankt voor de tip. Ik heb SC4 ook een paar keer gespeeld maar ben enorm gefrustreerd geraakt door de crashes. Natuurlijk heb je dan een tijd niet gesaved en ben je meteen uren werk kwijt. Toch maar weer eens aanzwengelen dan.
Thanks voor de tip, zal het wellicht nog eens een kans geven.
Ik heb een Quadcore-processor (Q9450) op een 64-bit OS, maar het spel loopt (voor zover mogelijk) als een trein. Wel is het spel ernstig inefficiŽnt, aangezien het zelf op behoorlijk moderne hardware niet lekker meer loopt als het een beetje druk begint te worden in de stad.
yup en je bent vervolgens enkel nog bezig om met toetsen/muis combinaties de meeste ingewikkelde tiles te combineren... leuk dat het bestaat, maar de speelbaarheid wordt hiermee steeds minder
Het voegt alleen extra opties toe, je hoeft ze niet te gebruiken, en de oude mogelijkheden om wegen te bouwen zijn er nog steeds.
Rotondes kon je zelf ook maken, of in ieder geval iets wat erop lijkt.
Gaf nog best goede doorstroming ook!
Ook al ziet het spel er nu nog echt niet uit
Als ik de images bekijk vind ik het er eigenlijk best heel goed uitzien... of zie ik iets niet? Met name afbeelding 5. Lekker simplistisch maar toch aardige details.

[Reactie gewijzigd door Voois op 28 maart 2012 14:05]

Ja doordat je niet alles leest.

Het is een van de weinig spellen waar ik als ouwe lul (33) nog voor warm loop. Sentiment waarschijnlijk....
Deze ouwe lul (34) speelt af en toe nog wel eens SimCity 4 (met RushHour). En deze nieuwe gaat er ook zeker komen!

Wat me vooral stoort aan SC4 is het gebrek (m.i.) aan "echte wereld" logica. Ik kan zo snel geen voorbeeld bedenken... waarschijnlijk ligt het aan mezelf!

De interactie tussen verschillende steden op dezelfde map is in SC4 ook al aanwezig, dus das geen echte vernieuwing. Dat dit online wordt doorgetrokken is echter wel cool. Ben benieuwd hoe diep ze die Sim economie door gaan voeren. Hopelijk kan je dat instellen (niet zo diep voor de regular gamer en heeeeel diep voor de die hard SC fan).

Er is volgens mij nog niets gezegd over eventuele customization van lots/e.d.? De modcommunity van SC4 is natuurlijk erg groot...
Niet waar: http://www.joystiq.com/20...t-support-mods-at-launch/
"(,,,) after we ship, we’ll make decisions about how we can and when exactly we’ll support mods."
Dat zei EA ook met Battlefield 3, en die mod support zal er nooit komen.
http://bf3blog.com/2011/08/dice-were-considering-mod-tools/ ("we denken er over na")
https://tweakers.net/nieu...j-voor-battlefield-3.html ("geen mod tools kthxbai!")
SimCity word echter wel door een andere EA studio gemaakt (lijkt me wel dat dat uitmaakt?) en SimCity 4 heeft nog steeds een grote spelersbase grotendeels door mods en custom gebouwen
Met het verschil dat de Glassbox engine makkelijker modbaar is dan het complexere Frostbite.
Je zelf een ouwe lul noemen met 34... hehe...

Valt toch mee.. ik ben 43 en nog steeds een klein kind.
Je voelt je hier al snel een ouwe lul... :P
Ik ben 27 en voel me soms al een oude lul die soms verzuipt in nostalgische gevoelens :D
Ik zou zeggen bekijk dit filmpje eens (link stond op Simtropolis):

http://www.gamesradar.com...hown-new-developer-video/

Daar wordt duidelijk dat alle 'stromen' in de komende SC4 gaan functioneren met 'agents'. Dus de opmerking dat wegen ook de stroom en water aansluiting verzorgen verdient enige nuance (alhoewel ik dan, voor het realiteitsgehalte liever agents in stroomkabels en waterleidingen zie).
Met als nadeel dat je altiijd online moet zijn om te spelen.... DRM gelijk erop?
Met een online game heb je in principe geen DRM nodig. Omdat je dan toch online bent, kan er ook een account verificatie gedaan worden met de servers van EA Maxis. De account bevat de product code van het spel dat je hebt gekocht.

Voor de singleplayer is een traditionele product code verificatie bij de installatie goed genoeg. Het kost meer geld dan het oplevert om geavanceerde anti-kraak technologieŽn toe te passen. Mensen die het spel illegaal downloaden, zouden het spel toch niet zo gauw origineel kopen.

Je een grote kans dat mensen met een illegale kopie uiteindelijk het spel origineel gaan kopen, omdat ze online met vrienden willen spelen.
Online-vereistheid IS een vorm van DRM. Jij kunt namelijk niet online spelen (lees: het spel spelen) zonder een geldige key. Zie het als een wat uitgebreidere vorm van online key-checks bij het installeren van een game.

Herinneren we ons nog Assassins Creed op de PC? Fijn he, die vooruitgang. Gelukkig hebben pc gamers altijd een internetverbinding ergens op een stoffige zolder liggen, dus problemen zullen er niet zijn bij ontbreken van offline modus :')

Zullen we nog maar is kijken naar steam, uitgevers? Afgezien van het feit dat je games niet jouw eigendom zijn is het een uitstekende vorm van DRM.

edit: Oja, servers kunnen natuurlijk ook niet tť lang up blijven. Na ťťn, anderhalf jaar wordt het toch echt wel te duur om servers online te houden, dan kunnen al die arme consumenten beter een nieuwe game kopen. Immers, nieuwe games zijn toch veel beter dan al die ouwe meuk.

[Reactie gewijzigd door Morphix op 28 maart 2012 17:07]

Voor het ofline halen van de servers wordt door EA al lange tijd een patch voorzien zodat je de games offline kan spelen.

Na deze patch kan je het spel opnieuw installeren en je keycode gebruiken. installeer de offline patch en je kan je game weer spelen..
Voor de singleplayer is een traditionele product code verificatie bij de installatie goed genoeg. Het kost meer geld dan het oplevert om geavanceerde anti-kraak technologieŽn toe te passen.
vertel dat Ubisoft maar even :)

ontopic:
Ik kijk echt heel erg uit naar deze game. Ik hoop van harte dat het er inderdaad zo uit gaat zien als op deze concept art! Simcity 4 heb ik helemaal grijs gespeeld en is dus aan vervanging toe. Ben benieuwd hoe de wereldeconomie gaat werken, dat is echt een topidee!
Er zit inderdaad DRM op. Wanneer je het spel opstart wordt gechecked of het spel legaal verkregen is.

Bron: http://www.rockpapershotg...nternet-for-every-launch/
Er gaat bij mij dan echt een crack overheen.
Ik vind de kwaliteit van de graphics wel goed genoeg, maar ik heb nog steeds erg veel moeite met mensen die commentaar geven op graphics op een spel dat zo legendarisch goed is geweest in zijn gameplay. Sim City 2000, Sim City 3000, Sim City 4 waren simpelweg legendarisch en daarbij kon je weken lang uren per dag spelen en het was gewoon erg leuk, je steden werden steeds beter en meer ontwikkeld.

Ik vind de graphics alleen wel erg ver ingezoomd, wat me een nare herinnering geeft aan SimCity Societies, waarbij er niets meer van het originele concept was overgebleven en niets noemenswaardig was toegevoegd. Dus Socities was echt doodsaai, maar de graphics waren erg mooi.

Maar ik speel strategiespellen lieverd uitgezoomd, niet dat je maar ťťn blok kan zien van een hele stad. Kwaliteit van de graphics is niet zo belangrijk, ik zou nog steeds Sim City 3000 en Sim City 4 vele uren kunnen spelen als ik ze vandaag zou installeren. De besturing is leuk, de gameplay is heerlijk, het tijdverdrijf is geweldig.Het is natuurlijk echt oud sentiment, maar dit genre spelen is er gewoon niet zoveel meer van. De shooters en de rpg's vieren hoogtij en heel soms nog oorlogsstrategie. Ik mis de Sim City-series, het waren erg leuke spellen en had veel respect voor Maxis als game-product, maar ze waren overgekocht door de gemene bully EA en de reeks is ten einde gegaan.
Preview:
De oplettende lezer vraagt zich nu af: waarom wordt er niets over de graphics gezegd? EA Maxis heeft zich nog niet toegelegd op dit onderdeel van de ontwikkeling. De eerlijkheid gebied te zeggen dat SimCity er op dit moment nog behoorlijk lelijk uit ziet. De beelden die je in deze preview ziet vallen dan ook onder de categorie 'concept art'.
chronoz
Ik vind de kwaliteit van de graphics wel goed genoeg, maar ik heb nog steeds erg veel moeite met mensen die commentaar geven op graphics op een spel dat zo legendarisch goed is geweest in zijn gameplay.
Je kunt de kwaliteit niet goed genoeg vinden want niemand weet hoe die game er uit komt te zien...Overigens was simcity 4 grafisch destijds erg indrukwekkend.
Ik mis de Sim City-series, het waren erg leuke spellen en had veel respect voor Maxis als game-product, maar ze waren overgekocht door de gemene bully EA en de reeks is ten einde gegaan.
Maxis is al sinds 1997 (!) van EA dus ook die opmerking slaat kant noch wal.

edit: ik vraag me af waarom er 2x -1 is gevote 8)7 .

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 28 maart 2012 18:33]

Een aantal mensen snappen niet dat concept art betekend van de tekentafel van een tekenaar en iets heeeel anders is dan ingame graphics....
Hoe kan je nou zeggen dat de graphics wel goed genoeg zijn? Je hebt alleen nog maar een trailer en concept art gezien, totaal nog geen beelden van hoe de game er werkelijk uit gaat zien. Verder volledig met je eens dat dit een game is waarbij ze als laatste naar de graphics moeten kijken, gameplay troef... ze kunnen daar niet een simpele point&click game van maken.
Als je zoals ik zelfs Transport Tycoon nog met veel plezier speelt zijn graphics al snel 'goed genoeg' ;)

Ik vind het absoluut toe te juichen dat ze zich daar nu uberhaupt nog niet mee bezig houden. Dit geeft aan dat ze de focus leggen op gameplay, en daar draait het om. Teveel spellenmakers kijken vooral naar hoe het smoelt en dan blijkt er later opeens geen tijd en budget meer te zijn voor de inhoud.
Helaas weten we nog niet hoe het er uit gaat zien:

"De eerlijkheid gebied te zeggen dat SimCity er op dit moment nog behoorlijk lelijk uit ziet. De beelden die je in deze preview ziet vallen dan ook onder de categorie 'concept art'. "
Ik vind de grafische stijl ook nog niks, beetje cartoonachtig, beetje sims achtig, had gehoopt op meer realisme qua uitstraling maar dan mis je natuurlijk een belangrijke groep potentiŽle kopers, de jeugd. Goed, het zijn ook nog geen ingame beelden maar je kunt er wel vanuit gaan dat het zoiets wordt, ziet er naar mijn idee te fleurig uit.
Deze ouwe lul vindt "realistisch" ook absoluut geen groot pluspunt in dit soort games. Het is gewoon een kwestie van smaak. Ik vind het eerder storend dat men poogt realistische graphics weer te geven en dan net de plank misslaat.
Komt omdat het concept art is, geen in-game screenshots :)

Is allemaal getekent, williswaar door verschillende artiesten hence de difference in quality, maar getekent nonetheless.
SimCity is het eerste spel van EA Maxis dat wordt gemaakt met behulp van een volledig orkest.
Nou nou, nu doe je Simcity 3000 toch te weinig eer aan hoor! Een jazz band is dan wel niet zo groot als een volledig orkest, maar ik betwijfel of de nieuwe Simcity de derde game gaat overtreffen. Dankzij Simcity 3000 ben ik uberhaupt van jazz gaan houden :P
[...]


Nou nou, nu doe je Simcity 3000 toch te weinig eer aan hoor! Een jazz band is dan wel niet zo groot als een volledig orkest, maar ik betwijfel of de nieuwe Simcity de derde game gaat overtreffen. Dankzij Simcity 3000 ben ik uberhaupt van jazz gaan houden :P
En aanvullend, Simcity 4 had toch wel degelijk een geheel Orkest in zijn muziek zitten. Zeer voortreffelijke muziek.
Dankzij Simcity 3000 ben ik uberhaupt van jazz gaan houden :P
Grappig ik heb hetzelfde met broccoli :+
http://www1.reocities.com...mCity/SC3KNewsTicker.html

[Reactie gewijzigd door drjake op 28 maart 2012 23:48]

Dat waren hun eigen woorden :)..
SC2000 is voor mij nog steeds de beste uit het rijtje. Easy to learn, difficult to master. 3000 was meer een graphics update dan een nieuw spel, en SC4 heb ik mede dankzij hardware issues indertijd nooit echt gespeeld.
De electriciteit wordt op milieuvriendelijke wijze opgewekt en dat wordt mede mogelijk gemaakt door het hoge niveau van de sims die de boel draaiende houden. Een op het oog perfecte samenleving
Want mensen die gebruik maken van fossiele brandstoffen hebben allemaal een double digit IQ :z

[Reactie gewijzigd door Dr. Strangelove op 28 maart 2012 14:55]

volledig offtopic:
Ik mag hopen dat jij wel een IQ van minimaal 2 cijfers hebt :)

Wat ik merk aan SC4 is vooral dat het vrij zwaar op de CPU leunt, of dat de engine niet al te netjes is geschreven. Het zou op een i3 en een HD5770 toch niet mogen laggen?
Dat komt doordat een functie die in DX7 zat die in latere versies er uit is gehaald, en de CPU dat nu moet doen:
SimCity 4 was unfortunately the victim of changes to GPU drivers. To support the high building count and detail, it was a so-called "dirty rect" based game, where only stuff that actually changed from frame-to-frame was re-rendered. This required being able to copy the depth buffer around on the GPU, particularly when panning the camera. There was a standard path for doing this at the time, but it became deprecated in later versions of DirectX, and drivers started falling back to slow paths which copied the depth buffer down to the CPU, shifted it around, and then copied it back up. Even with today's cards and PCI-X buses, this is still a pretty slow process.
bron
ff zoeken naar de vraag van nhexum
Hij geeft dus aan dat volgens de preview dommere mensen (IQ lager dan 100, dus slechts twee cijfers) in een stad zonder milieuvriendelijke energievoorzieningen zouden gaan wonen, en de >100 IQ-mensen in duurzame steden. Bijzondere simplificatie inderdaad.
Doordat er meer macro economische aspecten in het spel gestopt worden kunnen ze het beter omdopen tot Sim World :)

Ontopic:
Ik ben wel benieuwd, is er ook al uitsluitsel over het platform? Lijkt me best leuk om op een tablet te spelen namelijk.
Er staat duidelijk platform: PC... Of het voor tablets uitkomt kan nog niemand zeggen, maar ik gok voorlopig op nee.
Tablet lijkt me wel een prima interface voor dergelijke games. Je selecteerd wat je wil bouwen en dropt het op een plek. The Sims op de iPhone is ook prima speelbaar. Door de mogelijkheid van 2 vingers kun je makkelijk extra commands invoeren die vereist zijn.
Simcity is er ook voor de iPhone, heb ik me een tijdje goed mee vermaakt. Het is inderdaad makkelijk om met een touch-interface te bedienen, dus zal vast ook wel een versie voor komen.
Of android, het is en blijft een leuke game :) werkt prima inderdaad met touch screen.
Als het uitkomt voor Windows 8 dan zal het toch ook op Windows Tablets werken?
Alleen als het speciaal voor de metro interface wordt ontwikkeld.
Of als je een tablet met x86-processor koopt.
Euh nee? Zolang het maar gewoon touch ondersteund is dat genoeg. Het is geen app, maar een game.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True