Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Je kunt ook een cookievrije versie van de website bezoeken met minder functionaliteit. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 77 reacties, 123.804 views •

Conclusie

De M14x is met zijn 2,9kg geen lichte laptop, maar kan toch prima meegenomen worden en leent zich voor gebruik onderweg. Bij normale werkzaamheden houdt de accu het een redelijke tijd uit en het apparaat blijft aan de onderkant koel, zodat het ook op schoot gebruikt kan worden.

Over de behuizing kunnen we grotendeels positief zijn. Het ontwerp is strak en solide, en waar andere gamingnotebooks voorzien zijn van felle kleurstellingen, kan de M14x via de led-verlichting wisselen tussen een sober zwart uiterlijk en een kermis aan kleuren.

Ook kunnen we ons grotendeels vinden in de hardware die Dell gekozen heeft. De 2820QM is voor laptopbegrippen een extreem snelle processor, die zich probleemloos kan meten met desktopvarianten. Daarnaast is 6GB werkgeheugen voor bijna elke zware toepassing voldoende en de optionele sata-600-ssd levert korte laadtijden op.

Hoewel de laptop voldoende gekoeld wordt, gaat dat gepaard met veel herrie. Tijdens het draaien van zware software of een game maakt de ventilator zo veel geluid dat een koptelefoon bijna noodzakelijk is.

Het grootste manco aan de M14x is echter de gpu. De GT555M is een midrange-kaart, en dat wordt pijnlijk duidelijk als we naar de benchmarks kijken. Een gaminglaptop moet de modernste games vlot kunnen draaien en in veel gevallen is de M14x daar niet toe in staat. Dell biedt ook niet de optie om de M14x met een snellere gpu uit te rusten.

Dan is er nog de prijs; als wij ons testmodel op de Alienware-website configureren, komen we op 1756,55 euro uit. Dat is nog zonder de 256GB sata600-ssd, die in de losse verkoop tussen 350 en 400 euro kost. In onze ogen weet de M14x die prijs niet te rechtvaardigen. Had het bedrijf in plaats van een GT555M voor een GTX560M gekozen, dan was het een ander verhaal geweest. De M14x is zeker geen slechte laptop, maar stelt op het gebied van prijs en gamingprestaties wel een beetje teleur.

Pluspunten

+ Strak design
+ Snelle cpu
+ Goede ssd

Minpunten

- Geluidsproductie
- Zwakke gpu
- Hoge prijs

Sub-beoordelingen

Prijs Score: 2
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 3
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 2
Mobiliteit en accuduur Score: 4

Eindoordeel

Tweakers zegt: voldoende


Door Wout Funnekotter

- Adjunct-hoofdredacteur

Wout werkt sinds 2011 bij Tweakers. Hij is van alle markten thuis, maar richt zich primair op mobiele technologie, zoals smartphones, tablets en smartwatches en vliegt de wereld over om de nieuwste producten te zien en te testen. In zijn rol als adjunct-hoofdredacteur werkt hij samen met de andere redacteuren eraan om de inhoud en presentatie van de site constant te verbeteren.

Volg Wout op TwitterVolg Wout op Google+

Reacties (77)

Reactiefilter:-177075+146+24+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
Ik heb deze laptop al meer dan een maand en zit bijna constant in m'n rugzak
Ik gebruik de laptop vooral voor te programmeren en af en regelmatig eens een game te draaien.

De casing voelt zeer solide aan en na een maand gebruiken ziet die er nog steeds als nieuw uit. De laptop met kerst verlichting ziet her 100% alienware uit, indien je alles uitzet (wat met 1 sneltoets te doen is) ziet die er relatief deftig uit.


Over het geluid ben ik het niet volledig eens, indien je aan het (stevig) gamen bent slaagt de cooling inderdaad volledig op en maakt die best wat lawaai, Ik evenaar dit echter niet als storend aangezien het geluid toch niet door m'n hoofdtelefoon geraakt.
Bij het kijken van een film of het spelen van een rts is de laptop amper hoorbaar.

Het enigste nadeel in mijn ogen is het glossy scherm, een optie voor een mat scherm had welkom geweest.

De 3d kaart is een compromis tussen kracht en mobility. Een 14" laptop die elk half uur in het stopcontact moet is ook niet echt nuttig.
De batterij gaat trouwens vlotjes 3 tot 4 uur mee bij normaal gebruik.

De commentaren over de prijs, jah, .... je koopt een alienware!
En zoek maar eens een laptop van 13" tot 14" met die specs voor die prijs! succes!

De review is netjes, maar als je enkel naar de sterretjes kijkt lijkt dit een slechte koop te zijn, wat het naar mijn mening dus niet is!

Daarmee m'n persoonlijke score card :

Algemene beoordeling
Score: 4
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Prestaties Score: 4
Beeldkwaliteit Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Ergonomie Score: 3
Warmte en geluid Score: 4
Mobiliteit en accuduur Score: 4


@jorik1
kleurtjes zijn zuiteraard ook egaal in te stellen op allemaal dezelfde kleur. Je kan zelfs bepaalde delen uitzetten mochten die storend vinden, bijvoorbeeld de tekst "alienware" onderaan het scherm of de lichtjes vooraan.
Ik ben ook van plan hem te kopen en net hetzelfde er mee te doen als jij: Programmeren/Ontwikkelen en af en toe gamen, wanneer ik niet aan mn dekstop wil zitten of kan zitten.

Een thinkpad 14inch met dezelfe cpu zou eventueel een goed concurrent zijn, maar het heeft enkel een igp, dus gamen wordt er niet zo aangenaam op. Hierdoor vind ik de m14x ideaal :)

[Reactie gewijzigd door Mr.Fps op 6 juli 2011 10:35]

Volgens mij kijkt iedereen over het feit heen dat deze dell Alienware een van de meest betaalbare laptop is vergeleken met de rest.
Dell bied uitgesteld betaling aan dus je hoeft niet een dikke portomonee te hebben
nu genieten en later betalen.
ik denk dat hierdoor veel mensen meer intresse hebben voor deze game laptop dan andere
misschien wel betere of mooiere met een dikke prijs van boven de €1000.

[Reactie gewijzigd door DREGON44 op 6 juli 2011 12:36]

Leuke review om te lezen. Duidelijk beeld van dat deze laptop het eigenlijk net niet is..

Het blijven inderdaad mooie laptops.
Vroeger was het dan ook echt zo'n beetje de enige 'elite' onder de notebooks. Nu is dat echter wel anders. Andere fabrikanten doen ook hun best een gaminglaptop op de markt te krijgen, niet helemaal zonder succes :).

En de prijs? Sja, dat zijn we gewend van Alienware toch?

[Reactie gewijzigd door AnderNeo op 5 juli 2011 09:28]

Je vergeet dat dit model is geconfigureerd met een CPU van $568. Als je die weghaalt en je voegt de bekende lading kortinsbonnen toe :P Kom je op € 1,050 met 6GB ram, 900p scherm, en een 750GB hdd.

Dat vind ik niet echt duur eerlijk gezegd. De goedkoopste 15"laptop met een vergelijkbare CPU en snellere GPU kost namelijk nog meer: pricewatch: Medion Erazer X6813. En weegt ook een stuk meer dan deze. En haalt bij lange na niet de 3.5 uur. Notebookcheck weet surfend zelfs 4 en een half uur te halen: http://www.notebookcheck....14x-Notebook.54257.0.html.

Oh, en de GTX460m heeft geen optimus. Dat zal wel de reden zijn voor deze "mindere" GPU. Dit is de snelste nvidia gpu waarmee je nog een beetje accuduur kunt krijgen.

[Reactie gewijzigd door Darkstone op 5 juli 2011 11:49]

Lekker rekensommetje, als je de CPU prijs eraf trekt nog maar € 1.050,-

- GPU: € 250.-
- SSD: € 250.-
- Scherm: € 500.-

In jou rekenwereld krijgen we dus de behuizing, het moederbord, het geheugen, de accu, oplader en al het andere voor € 50.-.

Een rekensommetje zoals jij maakt mag je echt niet maken.
Wel als je daar de onderdelen vanaf schrapt die voor het gros van de mensen niet noodzakelijk is.

Met een i7 2630qm zul je in games en de meeste applicaties weinig tot geen verschil waarnemen, echter is de minderprijs wel 390,-. De meerprijs wordt dus duidelijk veroorzaakt door Intel & dus niet door Alienware.

Bij een SSD zijn de voordelen tov een traditionele hdd veel duidelijker merkbaar, echter voldoet een vlotte 7200rpm hdd nog steeds prima (Al zullen SSD-eigenaars dat waarschijnlijk niet beamen :P)

Een scherm (wat overigens max 150,- kost) en allerlei andere zaken die jij noemt zijn vrij essentieel voor de werking van het systeem, ik zie dus niet hoe jij dat aan elkaar gelijk stelt.
Ik vind het wel meevallen. Ze hebben bewezen dat dit ding semi-recente spellen niet op native en vaak maximale settings kan spelen. Ik zou graag eens zien op welke settings dan wél gespeeld kan worden.
Goede review!

Maar om te zeggen dat dit een "echte game laptop" is, valt te bewijfelen?? Zeker omdat de GPU erg zwak is vind ik dat deze alienware deze naam niet mag dragen.
Een game laptop zou juist gekenmerkt moeten zijn met een sterke GPU, denkend aan een GTX580M of HD6970M o.i.d, i.c.m een goede CPU, wat deze laptop dat wel weer heeft.


Ik vind alienware niet meer wat het vroeger was nu het van Dell is.
Volgens mij heeft dat niets met Dell te maken.

Alienware brengt toch al langer kleinere modellen uit. Hier past vaak gewoon geen goede grafische kaart in die lekker snel kan lopen.

Het is toch al opvallend hoe dik en zwaar die 17" gaming laptops vaak nog zijn. Komt voornamelijk door extra benodigde koeling.
Om de 14" te gaan inzetten daar waar er eerst 15" was, is een foute keuze geweest, dan.

De laatste m15x had gewoon nog een mogelijkheid om een gtx460 te kiezen als grafische kaart. Dat was zeker niet een algemeen gegeven in laptopland en maakte Alienware uniek in combinatie met de uiterlijke kenmerken en hoge mate van mogelijkheden bij bestelling. De vrij unieke grafische kenmerken zijn er nu niet meer, en haalt in mijn inzicht het hele businessmodel onderuit.

De m14x is misschien het gevolg van besparingen door uniformering, het vergroten van winstmarges door het gebruik van minder geavanceerde onderdelen, en/of het gebruik van minder grondstoffen, maar als dit het resultaat is, dan is het een domme zet geweest.

Het zou altijd geweest kunnen zijn dan Nvidia een koelere gpu had beloofd met hoge specificaties voor in de m14x, maar als computerproducent mag je daar niet blindelings van uit gaan.
De m15x hadden ze inderdaad nooit mogen laten vallen, de laptop was een stuk groter dan de m14x en had dus de mogelijkheid voor betere koeling en dus ook sterkere videokaarten:

380 mm x 309 mm x 49 mm (M15x) VS 337 mm x 258,34 mm x 37,8 mm (m14x)

Hij weegt dan ook veel meer:
4.1 Kg (m15x) vs 2.9 Kg (m14x)

De m14x is dus een veel mobielere versie dan de m15x en is daardoor geen goede vervanger voor een 15inch.

Maar m14x z'n prestaties zijn zeker meer dan voldoende (in tegenstelling wat vele hier zeggen). http://www.notebookcheck....orce-GT-555M.41933.0.html Hier kan je zien dat de GT555 zeer goede prestaties levert, ongeveer gelijk aan een HD6770M, wat de zwaarste optie is in een macbook pro 17inch, waar veel meer voor betaald wordt . De meeste games spelen vlot op 'high'(max settings, 1360 x 768, 2Xaa), sommige zelfs op 1080p met 4xaa, dus de 1600 x 900 die daar tussen zit zal ook geen probleem zijn. En dan nog verwacht je geen ultra prestaties/graphics van zo'n, behoorlijk, "kleine" laptop. Alle games kunnen zowiezo met mooie graphics gespeeld worden. Ik denk dat je dit zeker ook niet koopt met als gedachte:"Dit wordt m'n nieuw gameplatform", nee het is maar wanneer je mobiel wil zijn, dat je er kunt mee gamen, wat met je sterker platform niet mogelijk is (dekstop/17inch).

Wat de prijs betreft: hier, in België, start de m14x aan € 1.199,06, neem je er nu nog het 900p scherm bij, kost hij € 1.249,06, dezelfde prijs als een macbook pro 13 inch, met standaard cpu en 4 gb. Dit is niet veel zeker niet veel wanneer je desktop cpu prestaties krijgt, en behoorlijk goede batterij tijden (die cpu upgrade van 410 euro is het niet echt waard).

[Reactie gewijzigd door Mr.Fps op 5 juli 2011 23:26]

Zal iemand mij het nut van een gamelaptop kunnen uitleggen?
Wanneer game je op een gamelaptop wanneer dat niet op een desktop kan?
Een desktop moet je ruimte voor hebben, groot aantal mensen hebben gewoon de laptop op de keukentafel/eettafel staan om daar wat potjes te spelen. Gelijktijdig willen ze ook mobiel zijn (buiten) maar wel in staat zijn beetje game op beetje settings te kunnen spelen.

Zegmaar de group tussen laptoppers en desktoppers, die de voordelen van beide wil hebben.
Of mensen die vaak op verschillende locaties zijn en geen geld hebben voor 3 desktops. En ook geen geld hebben voor de combinatie desktop + laptop en toch mobiel willen zijn.
Wanneer game je op een gamelaptop wanneer dat niet op een desktop kan?
Op m'n luie gat in een ligstoel in de tuin....
gameverslaafde scholieren in hun tussenuren die een rijke papa hebben en thuis graag naar een 14 inch schermpje kijken.
Deze laptop lijk dan ook prima in het straatje te passen van de rest van alienware. Visueel altijd top, prestatie meestal ook erg goed. Hardware leuk bijelkaar gezocht maar...... dan de prijs.

Alienware is top spul voor een ieder die geen PC's kan bouwen en een heeeeele grote portomonee heeft. Houdt niet weg dat ze eigenlijk altijd wel weer iets bijzonders neerzetten
Dat het visueel altijd top is ook wel heel erg een mening. Ik denk dat er weinig mensen zijn die dit echt mooie laptops vinden. Alienware ziet er misschien leuk uit voor de 12-16 jarige maar dit zijn nou niet echt de personen die veel geld hebben...
Uiterlijk zal altijd subjectief blijven.
Toch zou ik met deze laptop wel op mijn werk of bij een opdrachtgever durven verschijnen, in tegenstelling tot de vorige lijn, die voornamelijk geschikt was voor gebruik in het donker... ;)
Bij visueel top denk ik meer aan zoiets. Maar ja, de hardwarewensen komen nog niet helemaal mee dus is het even wachten tot aanblik en hardwarewensen meer overeenstemmen.
Deze laptop lijk dan ook prima in het straatje te passen van de rest van alienware. Visueel altijd top, prestatie meestal ook erg goed. Hardware leuk bijelkaar gezocht maar...... dan de prijs.

Alienware is top spul voor een ieder die geen PC's kan bouwen en een heeeeele grote portomonee heeft. Houdt niet weg dat ze eigenlijk altijd wel weer iets bijzonders neerzetten
Nou bij deze is de prestatie niet goed zit een erg zwakke GPU in, en dat hoort niet thuis in een Game Laptop of Game Desktop, ze hadden net zo als Tweakers al zij een Geforce GTX 460M er minimaal in moeten doen, een Geforce GT 555M is een maal niet goed voor gaming.

En dan nog dat hij 1756,55 euro kost en dat nog wel zonder de SSD, is gewoon absurd.
Je vergeet dat dit model is geconfigureerd met een CPU van $568. Als je die weghaalt en je voegt de bekende lading kortinsbonnen toe :P Kom je op € 1,050 met 6GB ram, 900p scherm, en een 750GB hdd.
Ja en de Desktop model de Intel Core i7 2600K Boxed heb je all voor onder de € 250,- en die is nog is veel sneller dan de Intel Core i7 2820QM.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 7 juli 2011 21:11]

ik heb deze laptop ook gekocht. en ik snap niet waarom iedereen er zoveel kritiek op uit. het is een krachtige laptop waar je dus meer op kunt doen dan gamen. het heeft toch een wat compactere formaat. wat stelt 3 kilo nou voor als je daar over gaat zeuren kun je beter naar de sportschool gaan.
3kg stelt wel wat voor als je er een dag mee loopt en het ding zit in een schoudertas. Dat voelt na verloop van tijd echt niet prettig meer. Heeft niks met sportschool te maken.

Waarom mensen er kritiek op hebben komt door de prijs tov prestaties. Dat lijkt me ook wel duidelijk uit de review.

Ik ben zelf van mening dat in deze laptop de processor te krachtig is tov de videokaart, en hij gewoon een stukje goedkoper had gekund als er een iets normalere procesor in zat, terwijl je in games weinig inlevert.
Gelukkig kan je bij dell werkelijk alles naar wens configureren. Liever een goedkopere processor? Geen probleem.
Is toch jammer dat je voor dik 1800 euro een gamelaptop koopt (als de SSD erin zit) en er vervolgens geen nieuw spel mee kan spelen.. Alles goed en wel maar je doet met de aankoop van dit apparaat behoorlijke concessies; het ding weegt 3 kilo, maakt veel herrie, wordt warm en is eigenlijk niet geschikt om lang mee op schoot te zitten (3 kilo!). daarnaast vindt ik (is persoonlijk, weet ik) het ontwerp lelijk.

Die punten neem je voor lief, en dan betaal je ook nog eens 1800 euro of meer. Als je laptop dan na een week bezorgd wordt steek je een spelletje in de dvd drive en kun je er niet normaal mee spelen. Das toch klote, of niet?

Koop dan voor 600 euro een gamepc en voor 600 euro een netbook. Ben je mobiel én kun je fatsoenlijk gamen.
Koop dan voor 600 euro een gamepc en voor 600 euro een netbook. Ben je mobiel én kun je fatsoenlijk gamen.
Maar niet tegelijk...
Overigens is die 1800 euro met een aantal Dell opties, en die zijn altijd erg duur. Als je een basis-model neemt en de upgrades zelf uitvoert (geheugen en SSD) dan ben je een stuk goedkoper uit.
Blijft staan dat het een game-laptop is waar niet op gegamed kan worden...
Alles wordt wel getest op ultra/extreme/max settings, wat naar mijn mening ook niet nodig is. Ik schroef liever de details terug dan dan ik op een lagere resolutie ga gamen..
Zeker dingen als shadows hebben een grote impact op de performance maar zijn op het scherm minder belangrijk voor mij.
T.net kan moeilijk custom settings gaan gebruiken voor benchmarks, en het is gebruikelijk in reviews wanneer je hardware test om alles op high te zetten want anders wordt het onnodig moeilijk om nog de performance te vergelijken met andere hardware. En het is misschien wat veel van 't goede om op èn verschillende resoluties èn verschillende settings te benchmarken. Bovendien weet je pas waar de performance aan z'n grenzen zit door het tot de max te stressen. Zie bijvoorbeeld de reviews van GPUs: http://tweakers.net/archieven/cat/12/reviews

Dat je de framerate zelf dan nog kunt verhogen door wat met de settings te klooien kan je er zelf bij denken. Daartegenover zou tweakers tweakers niet zijn als ze een "echte gamelaptop" niet goed aan de tand zouden voelen, en is de conclusie dus dat hij ondanks een goede CPU en SSD, niet echt mee kan komen, en maar nauwelijks high-end genoemd mag worden, laat staan een gamelaptop. Wat zeker gezien de prijs toch wel genoemd mag worden.
Daarentegen zou het een kleine moeite zijn om twee tests te doen, één op max en één op default of medium settings.
Ik speel er anders gewoon mijn games op. Niet met alles op hoog voor nieuwere games, maar dat drukt de pret niet. COD Black Ops, Portal 2 etc... het draait goed genoeg.
Ja maar dat kan op andere laptops ook, daarvoor hoef jen iet perse het predicaat game-laptop te hebben. Het idee van Alienware apparaten was altijd dat het best stevige en snelle machines waren die, tenminste op het moment van uitkomen, alles rauw lustten. Dat is naar mijn idee met deze laptop niet het geval.


Ik zeg ook niet dat het een slechte laptop is, maar vraag me af waarom je 1800 euro zou neertellen voor een game-laptop terwijl je voor hetzelfde, of waarschijnlijk minder geld, een laptop hebt met even goede specs en een wat slankere behuizing, bijvoorbeeld :)

Naar mijn idee betaal je dat bedrag omdat je een Alienware koopt; een machine die alles aankan, die geen spel te zwaar vindt. En dat mis ik nu.

[Reactie gewijzigd door Pixeltje op 6 juli 2011 10:44]

Goede review in mijn ogen, vooral de real-world-benchmarks zijn in mijn ogen nuttig. Zou het wel fijn vinden als meer games getest zouden worden.

Wat betreft de geluidsproductie: extreme prestaties gaan gepaard met warmteproductie en als je dit in toom wilt houden moet je goed koelen. Het is in mijn ogen dus vooral een keuze en in dit geval een begrijpelijke.

Wel zonde dat de GPU gewoonweg niet goed genoeg meekomt, Dell zal toch echt moeten overwegen om hier wat aan te doen. Er zijn tenslotte genoeg mensen die het geld over hebben voor zo'n laptop, maar dan moeten de prestaties niet achterblijven.
Qua games heb je hier misschien iets aan:notebook check:

We testen de game prestaties van de GeForce GT 555M met DDR3 grafisch geheugen in een pre-productiemodel van de Dell XPS 17. De synthetische benchmarks laten prestaties zien die net boven de oude GeForce 9800M GT liggen. GDDR5 versies zouden iets sneller moeten zijn. Daarom moeten vrijwel alle huidige, veeleisende games vloeiend gedraaid kunnen worden op 1366 x 768 pixels en hoge detailinstellingen. Enkel extreem veeleisende games zoals Metro 2033 zal op gemiddelde detailinstellingen gedraaid moeten worden. Oudere en weinig veeleisende games zoals Fifa 11 kunnen op hoge detailinstellingen en Full HD resolutie gedraaid worden.
Ik zie dat Dell net als bij de M11x gammele, plastic scharnieren gebruikt. Ik heb vorig jaar een m11x gehad en één scharnier was opengespleten en zat niet meer recht op de as. De service van Dell was vervolgens een drama. Voor de 900 euro die ik toen heb betaald voor de laptop mochten er best wat betere scharnieren op als je het mij vraagt.
Ik heb zelf ook de meest basale m11x R1 (SU4100, 2GB RAM, 250GB HDD), en ik ben er bijzonder tevreden mee, zowel qua portabiliteit, energieverbruik als de prestaties van de geleverde hardware.
Helaas had ik ook last van het defecte scharnier-probleem, maar mijn ervaring met de klantenservice is juist erg positief: op een zondag een mail naar Dell gestuurd, en de eerstvolgende woensdag al kwam een monteur - op mijn werk - langs om het hele scherm te vervangen. Ik vreesde ook het ergste, gezien de vele negatieve verhalen die in omloop zijn, maar het viel uiteindelijk 100% mee.

Vind de m14x trouwens een mooi apparaat: toen ik mijn m11x kocht was ik een beetje aan het twijfelen of hij groot genoeg zou zijn om fatsoenlijk op de kunnen werken, maar op dat moment was alleen de m15x een alternatief, en die vond ik te groot (was op zoek naar een compacte laptop voor op reis en om indien gewenst om in mijn rugzak mee te nemen, met genoeg power voor fotobewerking, af en toe wat games, etc.)
Nu staat de m14x weliswaar dichter bij de m15x dan de m11x, maar als-ie op dat moment beschikbaar was, was de keuze wel een stuk lastiger geweest. Ben trouwens wel van mening dat de hardware, en dan met name de GPU/CPU combo, van de m11x veel beter schaalt met zijn 720p scherm dan de m14x doet met zijn 900p scherm (720p is wmb. voor een 14" net wat te karig).

[Reactie gewijzigd door w00t00w op 5 juli 2011 13:40]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



HTC One (M9) Samsung Galaxy S6 Grand Theft Auto V Microsoft Windows 10 Apple iPad Air 2 FIFA 15 Motorola Nexus 6 Apple iPhone 6

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True