Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 223 reacties, 760.334 views •

Gallery

HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire float HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire Foto genomen met HTC Desire Beursfoto HTC Desire Beursfoto HTC Desire Beursfoto HTC Desire Beursfoto HTC Desire Beursfoto HTC Desire Beursfoto HTC Desire HTC Desire Silver Legend en Desire root HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Desire HTC Legend, Desire en HD Mini Beursfoto HTC Desire

Lees ook de gebruikersreviews

Populaire gebruikersreviews

Meer gebruikersreviews over deHTC Desire


Reacties (223)

Reactiefilter:-12230213+1123+28+30
Moderatie-faq Wijzig weergave
1 2 3 ... 8
Hele goede review, heeft ervoor gezorgd dat ik hem besteld heb. Ik heb hem gister opgehaald en ik vind het echt een fan-tas-tisch ding! In het echt is hij nóg mooier dan op de plaatjes :)

Toen ik hem voor het eerst aanzette was er inderdaad een roze waas te zien, maar na een minuutje was deze weg.
En over het scherm: naar mijn mening net zo gevoelig als die van de iPhone. Ik vind het scherm van zowel de iPhone (ook vaak mee gespeeld ;) ) als de Desire enorm gevoelig, zeker vergeleken met mijn oude LG Viewty (maar goed, waar hebben we het dan over...)
De desire herstelt ook automatisch je fouten als je 'scheef' typt, en dit werkt ontzettend goed.
Wat mij betreft niets om over te klagen ;)

In het begin ben je wel lang bezig met het synchroniseren van al je contacten etc (Hij importeert automatisch alle mail-adressen enz, maar hier zitten bij mij heel veel mensen tussen die ik liever niet in mijn contactenlijst heb. Met het verwijderen en koppelen ben je dus wel een tijdje bezig).

Ik ben alleen één raar dingetje tegen gekomen: In mijn contactenlijst staan sommige mensen niet, die er wel staan als ik naar contacten zoek. Ook als ik met deze mensen sms, kan ik al hun gegevens bekijken (afbeeldingen, telefoonnummers etc) alsof ze wel in mijn contactenlijst staan. Iemand een idee waar het bij mij fout is gegaan? (A)
Moet je even naar je settings van je adres boek, daar kan je aan geven welke groepen je wilt weer laten geven, ik vink alles altijd aan en vervolgens 'alleen contactpersonen met nummer' ... Bij mij helpt dit want ik heb zelfs geen contactpersonen als ik dit truucje niet doe (doordat ik de rest per ongeluk gedelete heb) ;)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 8 april 2010 16:06]

Oja, dank! Ik heb ook alles aangevinkt nu en nu doet 'ie het prima :)
Hoe kan je naar aanleiding van deze review de telefoon gisteren gekocht hebben? De review was er toen nog niet.
Haha sorry, je hebt gelijk. Ik had oudere reviews in mijn hoofd ;) maar deze review bevestigt wel wat ik vind/dacht. Ik had hem al besteld, maar wel onder voorbehoud (ik wist niet zeker of ik hem in het echt zo fantastisch zou vinden als op de plaatjes & filmpjes). Toen ze me gisteren - een week eerder dan voorspeld - belden, was ik heel gelukkig en in de winkel bleek hij inderdaad ook geweldig te zijn
..weet je wat me opvalt in (bijna) alle reviews over de desire? Dat nergens wordt gesproken over de belkwaliteit

Ik had het zelf eerst ook niet door, want deze telefoon heeft zo veel interessante features dat je haast vergeet dat je hem ook gaat gebruiken om mee te bellen... maar het is toch wel fijn om te weten hoe goed het apparaat werkt als telefoon, bijv in lawaaierige situaties zoals op het station of tijdens een evenement.
Lezen jullie de rest van de reacties wel eens door? Bij deze de derde en laatste maal: Engadget review :)

Dus met filmpje en geluidsopname!! Gaat onder andere over de niet aanwezige noise cancellation en dus de belkwaliteit.

[Reactie gewijzigd door Bzrk80 op 8 april 2010 10:25]

Een verschil met de Nexus One is , ondanks de vrijwel gelijke specs, volgens mij wel dat de Desire geen 'noise cancelation' heeft (een extra microfoontje die het omgevingsgeluid waarneemt en separaat onderdrukt).

[Reactie gewijzigd door bobwarley op 8 april 2010 10:24]

In deze review staat een video met een stukje "bel audio"
Is dit eigenlijk niet gewoon de Nexus One maar dan zonder de branding van Google? Verder ziet het er uit als een top apparaatje!
Als je even zoekt zijn er wel wat verschillen te vinden (naast het design op zich):

Desire:
FM Radio
64MB meer ram
Sense interface
fysieke toetsen en optisch trackpad (ipv touchtoetsen en trackball)
En in de toekomst waarschijnlijk wat minder snel updates dan de Nexus One

Nexus One:
Spraakherkenning in vrijwel het hele os
snelle updates (omdat het nou eenmaal de telefoon van google zelf is)
Je vergeet noise cancellation :) Toch een erg leuke feature van de Nexus One voor degenen die de telefoon ook als muziekspeler gebruiken.
Volgens mij is de noise cancellation helemaal niet bedoeld voor muziek, maar voor het wegnemen van ruis op de achtergrond tijdens het bellen.
Klopt, heeft voor zover ik weet geen enkele invloed naast het bellen en bij spraak input.
Niet alleen dat, maar uit vergelijkende tests blijkt dat de N1 juist meer achtergrond ruis heeft tijdens het bellen dan de Desire. De noise cancellation lijkt dus niet echt een positief effect te hebben in de N1.
"fysieke toetsen en optisch trackpad (ipv touchtoetsen en trackball)"

Fysieke toetsen, huh? Zijn toch ook gewoon touchtoetsen of ben ik nou gek.
Op de Nexus One zitten geen toetsen onder het scherm die je echt kan indrukken. Aanraken is bij die "toetsen" genoeg. Op de Desire zitten wel toetsen die je indrukt zoals "normaal".
Bijna.. de desire heeft 64mb meer ram dan de nexus one.
Het verschil met de HD2 is het scherm van de HD2 die net wat groter is, en het OS.

edit: Ik ben erg blij met mijn HD2, maar als er iemand wil ruilen met de desire zou ik dat zeker overwegen! Mooi apparaat en android 2.1 is toch wel erg leuk spul zo te zien lezen :)

[Reactie gewijzigd door harmageddon op 8 april 2010 08:36]

Wellicht dat er binnenkort op XDA wel een custom Android ROM voor de HD2 verschijnt ;)
zeg nooit nooit ;)
mijn oeroude ipaq heeft op die manier ook al een upgrade gekregen naar WM6.5 _/-\o_
Niks over roze schermen? Niks over de resolutie van het scherm? Niet echt iets verteld over de camera (behalve 1 totaal contrastloos plaatje)? Niks over video opname? Niks over het ontbreken van noise cancelling (wat de Nexus one wel heeft)? Dat staat er wel in 8)7

Verder een nette review. Ik denk dat ik mijn iPhone 3GS maar ga inruilen voor deze.

[Reactie gewijzigd door zonoskar op 8 april 2010 09:03]

We hebben hier geprobeerd het probleem van het roze scherm te reproduceren. Ja, hij heeft problemen met bepaalde grijstinten en geeft die anders weer dan op een computerscherm, maar alle redacteuren hier ter plaatse namen dat - op lage en hoge brightness - waar als 'een soort grijs' of 'heel erg gebroken wit'.

Met de resolutie van het scherm bedoel je waarschijnlijk dit verhaal van Ars Technica. Dit verhaal hebben we geprobeerd te bevestigen met de amoled-schermen van zowel de Legend als de Desire, maar dat is niet gelukt. In close-ups - ook veel dichterbij dan Ars T. laat zien - was de layout van de pixels niet te zien op deze manier. We konden dat niet checken met een Nexus One, omdat die niet hier ter redactie ligt momenteel :)

Zaken als foto's en video's zijn we van plan in de toekomst op een veel diepgravendere manier aan te pakken. Daarvoor ga ik samenwerken met de redacteur die bij ons camera's test. Dan kunnen we écht een goed beeld krijgen van de camera. Tot die tijd is het een van de onderbelichte punten in een review, sorry for that.
Ik vind anders de foto met de Desire en Legend naast elkaar dat de Desire best wel erg roze lijkt. Of horen deze kleuren niet overeen te komen?

Met de resolutie bedoel ik inderdaad dat verhaal, de letters schijnen minder scherp te zijn. Misschien wel leuk om dat te bekijken. Een goede macro lens kan dit wel op de gevoelige plaat leggen hoor.
Een camera is maar een kleine feature, want bijv op mn htc hero zuigt de camera echt heel erg... Kon 'ie er beter niet op zitten... (de foto's zijn bijna altijd bewogen, tis echt moeilijk om een goede foto te maken met dat ding (voor iemand die gewoon af en toe een foto van zn hond of zn vriendin wilt maken ;) ))
Ik gebruik zelf op dit moment een iphone. Ik heb zelf het idee dat android ook een erg mooi systeem is als ik naar de foto's kijk en de gebruikers ervaringen hierboven lees.

Toch zit ik wel met een dilemma. Ondanks dat android er tof uit ziet ben ik erg tevreden met de iphone. De music library zit bij mij heel goed in elkaar. Zowel in itunes als op de telefoon geniet ik iedere keer weer van de album covers die bij mij bij elk album te vinden zijn.

Hoe zit dat met de android? Is er iemand die ook een fantastische (legale) music library heeft in itunes en wat was je ervaring met het overzetten op een android toestel? Missen er veel covers? Kan je ze zelf aanvullen en zo ja kost dit veel tijd (bijvoorbeeld doordat er veel covers missen?)? Heb je een apart programma nodig om de muziek over te zetten? Als je het met een file browser doet hoe werkt dit dan? Ook een erg belangrijke feature zou tom tom voor android zijn. Is dit er? Of zijn er alternatieven die goed werken?

Het zijn allemaal vragen waar ik nergens antwoord op lees. Het is leuk dat je een linux shell kan openen al zal ik daar in het dagelijks leven nooit gebruik van maken. Geef mij een goed mail programma, een goede browser en een zootje leuke applicaties (zoals shazam, ov9292 etc.) en ik ben een tevreden gebruiker.

Aangezien alles op de iphone zo perfect werkt durf ik eigenlijk niet de overstap te wagen naar een misschien wel beter alternatief. Het is namelijk sneller en gemakkelijker gewoon de opvolger van de iphone te kopen. Ik bind me alleen niet tot 1 merk en kijk verder. Windows mobile valt al af aangezien die de music covers al niet eens goed in zijn windows 7 media player toont. Maar android... Zijn er mensen die weten hoe de overstap gaat? zeker mijn music library vind ik erg belangrijk.

[Reactie gewijzigd door tormentor1985 op 8 april 2010 11:42]

Ik ben gisteravond een tijd bezig geweest, maar heb inmiddels mijn HTC Desire weten te syncen met mijn macbook en daarop mijn Itunes Library, hij neemt hierbij ook gewoon de covers mee, welke mooi en netjes weergeven worden op de Desire. Het programma wat ik hiervoor gebruikt heb is DoubleTwist (legaal en gratis) Doubletwist kan ook foto's/video's/applicaties syncen.

Ik had hiervoor zelf ook de Iphone 3GS, dus ben bekend met het gemak met syncen.

EDIT:
Weet niet of je ook verdere apple apparatuur gebruikt (nam beetje aan van wel) maar anders is Doubletwist er ook voor windows)

P.s.
Niet alles op de Iphone 3GS is perfect (en dat gezegd door een groot apple gebruiker :P) Hopelijk worden vanavond weer enkele minpunten weggehaald met de aankondiging van 4.0. Maar geen enkele telefoon is perfect, daarom zijn er ook applicaties om hem te verbeteren naar eigen eisen :)

[Reactie gewijzigd door lubbertkramer op 8 april 2010 11:59]

En als aanvulling...

Een goed mailprogramma, een goede browser en een zootje leuke applicaties zijn voor Android net zulke belangrijke speerpunten als voor de iPhone. Maak je hier maar geen zorgen om, dat zit wel goed.

En een groot voordeel op deze punten tegenover je iPhone... je kan zo een andere browser, mail- of muziekprogramma installeren. Zelf gebruik ik bijvoorbeeld liever Xscope dan de Android browser.
Waarom zou je op een iPhone een andere browser, mail of muziekprogramma willen installeren? Beter dan datgene wat Apple standaard levert wordt het niet hoor.
Even een aantal vragen, weet iemand waar de "screenlock en -unlock" knoppen zitten op de Desire? Is de muziek speler van de hero te vergelijken met de Desire en is de radio aan te zetten zonder oordoppen? Of heb ik hier overheen gelezen?

[Reactie gewijzigd door kaaasje op 8 april 2010 08:55]

Scherm vergrendelen kan met een korte aanraking van de Aan/Uit-knop op de bovenkant. De muziekspeler is vergelijkbaar met die van de Hero, alleen veel sneller. De radio kun je zonder headset niet aanzetten.

Does that answer your questions ;)?
Voor de radio hoef je (waarschijnlijk) niet per se je hoofdtelefoon in te pluggen. Op mijn touch HD is elke 3,5mm plug voldoende om de radio te laten denken dat er een hoofdtelefoon in zit. Het gaat om het draad wat als antenne gebruikt wordt. Op mijn touch HD zit wel de feature dat je de speaker kan gebruiken als output, als dat niet kan op de desire dan zijn je oordopjes natuurlijk wel onmisbaar ;)
De Tattoo kan idd ook over de speaker, heb dan ook mijn telefoon wel als radio gebruikt hier en daar.

het is wel jammer (maar natuurlijk begrijpbaar) dat er intern geen antenne zit voor FM, of dat hij je GSM antenne daar niet voor kan gebruiken( anders hadden ze dat vast en zeker gedaan).

ik zag dat de Desire ook RDS aan kan, zou die dan ook TMC aan kunnen? dat zou natuurlijk een erg leuke toevoeging kunnen zijn, en een stap naar betere navigatie op telefoons.
Ja ik ben weer voorzien van de nodige kennis. Dank u vriendelijk.
Wat ik mis is een filmpje waarbij bijvoorbeeld de Nexus One, Desire, Legend en iPhone 3GS tegelijk worden gebruikt.
Nu lees ik over chips, waarvan de ene sneller is dan de andere, zie ik benchmarks waarvan ik me afvraag in hoeverre deze een praktijkbeeld geven, en zie ik drie praktijktests waarvan ik er 1 al bijzonder nutteloos vind (opstartetijd).

Om een echt goed beeld van de snelheid van de verschillende toestellen te zien lijkt een video mij een must.

Verder een leuke review, maar ik wil 'm in het echt ervaren wil ik 'm aanschaffen.

[Reactie gewijzigd door bas-r op 8 april 2010 09:37]

Engadget heeft laatst ook een review gedaan waar wat meer vergelijk met de Nexus wordt gedaan. Er zijn daar ook enkele filmpjes te zien.

[Reactie gewijzigd door Bzrk80 op 8 april 2010 09:47]

Goede review, overweeg nu zelfs mijn hd2 weg te doen voor een Desire.
HTC heeft een 4,3 telefoon met android in de pijplijn. Deze heet EVO.

Die wordt naast HD2 uitgebracht alleen dan met Android. Als je van zulke grote schermen houdt, dan wordt Evo een beter alternatief.

Een hele mooie review trouwens. Ik lees niets over de roze waas waarover veel tweakers klagen in de forum. Het zal dan wel niet opvallend aanwezig zijn vermoed ik.

Ik ben dan ook benieuwd wat het gaat worden met iPhone HD. Deze Desire wordt zeker mijn volgende telefoon (deze maand al) dankzij deze review.
EVO komt niet naar NL, omdat EVO alleen op wimax werkt.
alleen wimax? Niet dat je er hier wat aan hebt, maar het is gewoon een CDMA telefoon en ondersteunt volgens mij ook EV-DO (de 3G variant van CDMA).

Overigens is er in ieder geval in Amsterdam een Wimax netwerk (Aerea)
Ja, maar WiMax is een 4g-techniek, geen 3G-techniek. En aangezien LTE in europa waarschijnlijk wordt toegepast in plaats van WiMax, is WiMax hier dus ongeveer net zo nutteloos als CDMA/EV-DO, de minieme locale uitzondering daargelaten.
Wimax is een 4g technologie. Dat hebben wij nog niet maar als de providers hier ook voor Wimax zouden kiezen dan zou hij er wil komen. Ik las echter dat men hier wat anders prefereert.
De EVO komt niet naar Europa (en dus Nederland). Not gonna happen.
En dat baseer je waarop? Het zal niet de eerste keer zijn dat HTC op een later moment een toestel opnieuw uitbrengt in aangepaste versie voor regio's waar andere technieken worden gebruikt. Bijvoorbeeld de CDMA versie van de Hero.

[Reactie gewijzigd door k7of9 op 8 april 2010 19:25]

Er is wel Wimax in NL, maar die mogen alleen rond utrecht/amsterdam uitzenden. In grote delen van nederland mag er niet op de frequentie van Wimax uitgezonden worden omdat het een militaire frequentie is...
Dus een volledige uitrol van wimax in NL zit er niet in...
In europa heeft men liever LTE, aangezien die techniek kan terugvallen op HSDPA en 3G. wimax kan dat niet.
Als ik zo naar foto 21 in de gallery kijk is dat helemaal niet nodig...
Die foto is volgens mij genomen met een screenshot van Android geladen in Opera gezien het icoontje rechtsonderin ;)
Idd.. kijk maar naar de datum en tijd :P
ach, detail detail ;)
'k Moest ook even kijken hoor. ;) Maar credits voor de reviewer: goeie vergelijk wat de kleuren betreft zo.
Vind het maar een rare vergelijk, in dat plaatje komen de kleuren van de HD2 verschrikkelijk uit de verf, terwijl je op de andere afbeeldingen duidelijk betere kwaliteit uit de HD2 ziet komen. Ook is het zo dat er een verschrrrrrrrrikkelijk lelijk thema op de HD2 draait, doet 'm ook geen goed. Erg jammer. Voor mij is de keuze nog niet gemaakt. Ik hou wel een beetje van het knutselen met WM6.5, maar die desire ziet er ook wel redelijk uit.
Geloof mij: dat is het dubbel en dwars waard! Android werkt, vooral in de praktijk, heerlijk!
gelukkig werkt Android ook heerlijk in theorie :)
Ik wacht alleen nog op die DivX-support, waar ik absoluut niet zonder wil. Mijn Samsung Spica wordt op alle punten voorbijgestreefd, maar qua multimedia ondersteuning is mijn toestel nog steeds het beste.
@D-nic en Silvin,

Er zijn wel goede players...
Dit kun je simpel oplossen door yxflash app te downloaden.

Of nog beter: Je wacht op de Samsung Galaxy S. Deze overstijgt trouwens qua specs de desire met gemak !! En support Xvid/Divx en is veel meer multimedia gebaseerd en heeft een super Amoled scherm die veel beter is als de Desire. En je kan zo nog echt wel even door gaan wat er wel niet beter is aan de Galaxy S in vergelijking met de Desire.

Alleen vind sense wel mooier en het uiterlijk... maar dat is smaak.

[Reactie gewijzigd door Texamicz op 8 april 2010 16:56]

Bedankt voor de tip, maar ik ken yxflash en heb het bewust niet genoemd als 'fatsoenlijke' video player. Regelmatig crashes en onkijkbare framedrops op de gekste momenten (Milestone). Het is inmiddels al 1,5 maand geleden dat ik getest heb, dus zal het nog een kans geven :)

Wachten op de Galaxy S is er even niet bij, heb al een Milestone en vind een hardware keyboard erg fijn. Neemt niet weg dat de Galaxy S een super toestel lijkt. Ben er benieuwd naar.

@Trat: Ik wacht... ;)
WuzhenhuaPlayer 3.2 doet het bij mij prima op me milestone, alleen niet fullscreen maar geen framedrops/out of sync geluid kunnen ontdekken... 2 filmpjes (uit de simpsons serie) deden het beide perfect :)

@Trat: jaja we downloaden divx films/series, lekker boeiend (is legaal), buiten dat het compleet offtopic is :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 9 april 2010 10:49]

Sad, but true.

Geen idee waarom er geen fatsoenlijke video player met codecs is. De Snapdragons (Nexus, X10, Desire) en OMAP's (Milestone) moeten het makkelijk af kunnen spelen?
Waarom rip je je films in DIvx en niet in een format dat wel ondersteund wordt? Oh... wacht even...
Kan je eigenlijk met deze mobiel ook op msn zonder een browser te gebruiken? En ik neem aan dat je je email account (hotmail) gewoon direct kan laten ontvangen?
Ja, daar zijn apps voor bijvoorbeeld Fring.
yes en yes..

er zijn een aantal msn apps, en er zit een standaard mail client in die hotmail kan ontvangen..
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



LG G4 Battlefield Hardline Samsung Galaxy S6 Edge Microsoft Windows 10 Samsung Galaxy S6 HTC One (M9) Grand Theft Auto V Apple iPad Air 2

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True