Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Battlefield 4-ontwikkelaar DICE over de Frostbite 3-engine

25-06-2013 • 10:14

40 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

De ontwikkelaars van Battlefield 4 vertellen alles over de voordelen en mogelijkheden die de Frostbite 3-engine biedt. Battlefield 4 verschijnt op 31 oktober 2013 voor de PC, Playstation 3, Xbox 360, de releasedatum voor Playstation 4 en Xbox One is nog niet bekend.

Reacties (40)

40
37
26
2
0
4
Wijzig sortering
Vind het zeer knap, kijk er toch enorm naar uit.

Wat mij anderzijds enorm irriteert is dat ze altijd dezelfde wolkenkrabber laten instorten, dezelfde straat met tank,... Is dit nu echt nodig om dit altijd opnieuw te tonen? Gaan er nog zo'n grote elementen kunnen instorten/omvergeschoten worden/...? Of zijn het alleen deze voorgeprogrammeerde elementen?

Al bij al waarschijnlijk al een pre-order, ik wil het gewoon eens proberen.
Nee Dmitrov, ze laten die beelden zien, omdat ze die ook als promofilm gebruiken.

Het enige verschil met de promofilm, is dat ze er nu een extratoelichting op geven wát er nu precies is veranderd, en verbeterd is.

Ga er maar van uit, dat je iedere flat plat kunt leggen als je het maar met genoeg kracht doet . ;) *^.^*
Ga er maar van uit omdat?
Ik verwacht eerder dat het in de trant is van "als A gecaptured is ontploft flat A" Maar goed bronnetje zou ik wel graag willen zien.

Anders zou het voor het eerst zijn sinds 1942 dat de speler weer meer vrijheid krijgt van Dice.

BF3 viel voor mij zwaar tegen doordat spelers zo gefocussed zijn op het krijgen van zoveel mogelijk punten om maar die nieuwe gun te kunnen unlocken.
Waar is de tijd gebleven dat op zijn kop in een helicopter rond vliegen de gameplay was, niet het grinden van nieuwe wapens onder het motto van realism.

[Reactie gewijzigd door Ame_thyst op 25 juni 2013 10:55]

Als je de video preview bekijkt kun je zien dat het gebouw wel echt kapot geschoten moet worden bij de steun pilaren. Zolang het gebouw nog staat en jouw team heeft het punt kun je vanaf het gebouw springen om zo met je parachute alle andere punten snel te bereiken. Voor het team die dit punt niet heeft is het dus tactisch om het gebouw neer te halen wanneer innemen niet lukt.

Verder ga ik er niet vanuit dat je alle gebouwen neer kunt halen, maar dat ze in elke map gewoon een paar punten hebben die je in je voordeel kunt gebruiken.
Ik denk het niet hoor. Volgens mij is het echt die ene flat die tegen de grond kan. Die flat is nml ook een control point en staat midden in de map. Het is dus logisch dat ze daar wat meer werk van maken.
Anoniem: 291608
@markdepoes25 juni 2013 11:02
Ga daar maar niet vanuit. lol iedere flat 8)7 Tot nu toe is het alleen die grote gebouw wat kan instorten met die capture point. Die capture point verandert in een kleine wasteland met een capture point. En ze zeiden ook; Dat het niet bedoeling is dat je alles kunt kapot maken, anders krijg je gewoon een wasteland van puin en is er geen goeie overzicht van de map en etc..

Iets wat bij battlefield 1943 of volgens mij bad company wel kon. Ongeveer 90% kon daar kapot. Tanks door muren rijden lukte bij de meeste muren ook niet. Echte battlefield 3 handelingen nog altijd. De physics zijn ook maar een effectzone van de map bijv* golven. Of een boom met bladeren door een input van heli, wat bij battlefield 3 ook al is.

Wel indrukwekkend is dat ze het blijven verbeteren, was zelf nogal onder de indruk van de ogen.
in bad company waren de gebouwen 3 verdiepingen hoog, hogere gebouwen kon je niet slopen.
Hoewel het er super uit ziet, ben ik ook wel een beetje kritisch..

In battlefield 3 konden ook specifieke gebouwen instorten. Zo stort ook de radio tower van Caspian border in. Wat is er nou écht vernieuwd aan het instorten? Want zoals ik nu zie gaat het instorten weer over specifieke gebouwen, het zal niet zo zijn dat alles zo kan gaan instorten..
Heb je dan misschien wat gemist bij het verhaal over de instortende gebouwen?

ten eerste, de gebouwen storten al een stuk realistischer in, als er dan wat instort, ontstaat er een luchtdruk welke de omgeving beïnvloedt. (bomen zie je compleet bewegen).

tot hoe verre dit is doorgezet weet ik natuurlijk ook niet.
1 ding weet ik wel, en dat is dat er nog altijd meer kapot kan in de omgeving, en dat de omgeving meer invloed heeft op het spel zelf, als dat er binnen CoD ook zal gebeuren.

Dice is in hun engine compleet anders gaan werken met de invloed die spelers hebben op het spel.

Maar dat het spel invloed heeft op de wereld. Golven, hoog/laag, instorting van gebouw zorgt voor luchtdruk, Alhoewel ik erg benieuwd ben, of er dan ook een stofwolk blijft hangen in de straten zoals 9/11. (no offense, maar die stofwolk heeft echt alles ondergezet en men zag voor lange tijd niets voor ogen).
Zo gaan bomen ook op en neer als er een explosive is in BF3. Door gevolg van luchtdruk door een instortend gebouw niet.

Ik zeg niet dat er niets vernieuwends is.
Maar er wordt ook verteld over dingen die in BF3 ook als zijn, misschien is het beter uitgewerkt, misschien niet. Dat kunnen we niet beoordelen aan de hand van zo'n filmpje. Het is echt afwachten tot we het zelf kunnen ondervinden of het zo veel beter is of niet.
Ik heb een eerder gameplay filmpje gezien, ik geloof hier op tweakers, waarbij de wolk minimaal meerdere minuten bleef hangen met allemaal blaadjes en andere rotzooi in de lucht vliegend. Het gebouw stort in bij 6:30 en bij 12 minuten is het nog steeds mistig, etc.

Het betreffende filmpje: video: EA toont Spectator Mode in Battlefield 4

[Reactie gewijzigd door DeKoetsier op 25 juni 2013 14:15]

@aicaramba en Dmitrov;

Het verschil met 't instorten van gebouwen in BF3 en 4 is dat 4 dynamisch is. Bij 3 zijn het altijd vaste stukken wat uit elkaar knalt. Of zoals die toren in Caspian Border, dat ding valt altijd op dezelfde manier. Bijv 4 stort een wolkenkrabber in op de manier hoe je 'm kapot schiet. Schiet je de voorste pilaren kapot, dan stort 't voorste gedeelte eerst in. Anders de achterkant of whatever. Dát is het verschil, en ja dat zorgt voor veel meer diversiteit! :)

*edit*

Zie 1:44 in dit filmpje: video: E3: Battlefield 4

[Reactie gewijzigd door NeFoRcE op 25 juni 2013 10:55]

Dat het dynamisch is zeiden ze ook over frostbite 2. Hoe weet je zeker dat het dit keer écht dynamisch is? Omdat de ontwikkelaar dat zegt?

Er zijn een aantal gebouwen in BF3, deze staat bv bij de grens op Caspian border, bij construction site op kharg island en bij het tank station op kharg island. Dit gebouw stort in na dat er genoeg schade is gedaan. Zoals je zelf zegt is het niet dynamisch. Persoonlijk verwacht ik dat dit zo ook het geval zal zijn bij de toren in het filmpje. Misschien zelfs wel op dezelfde manier als de radiotoren bij Caspian border, dat het op een specifiek moment in de game altijd instort.

In dit filmpje en in het filmpje dat je hebt gelinkt is er geen enkele aanwijzing dat het écht dynamisch is, behalve dat de ontwikkelaars het zeggen..

Ik heb het stuk van de door de weg zakkende tank gezien, dat kan ook net als de gebouwen van BF3 altijd op dezelfde manier in elkaar storten.

[Reactie gewijzigd door aicaramba op 25 juni 2013 11:03]

Waarom zou een ontwikkelaar iets zeggen wat niet waar is? Dat kun je als de game uit is of de beta in 1 x onderuit halen. Simpelweg door zelf te testen over een gebouw op meerdere manieren in kan storten.

Ik zou zeggen, speel BF3, en zie wat gameplay filmpjes van BF4. Je ziet in korte tijd al een wereld van verschil.
Ontwikkelaars zeggen zo vaak dingen die niet waar zijn en ze worden er zelden écht op afgerekend (iedereen pre-orderd toch wel)..

Zo zeiden ze ook bij frostbite 2 dat alles kapot kon enzo. Zoals je zelf zei is het niet dynamisch en kunnen er maar specifieke dingen kapot..

Er zijn zoveel ontwikkelaars van games die claimen dat alle handelingen effect hebben op de mensen er om heen (zoals bij watch dogs). Uiteindelijk blijkt het bijna altijd om specifieke dingen te gaan..

Zo claimden de ontwikkelaars van crysis 1 dat het een open world spel was waar je overal kan gaan. Dat bleek ook niet waar te zijn.

Ik speel BF3 en beweer ook niet dat er geen verschil gaat zijn. Ik denk alleen dat het niet zo dynamisch is als ze nu doen laten denken en dat dit soort claims van ontwikkelaars altijd met een korrel zout genomen moeten worden.

[Reactie gewijzigd door aicaramba op 25 juni 2013 11:16]

Ik ga het zelf zeker niet preorderen. Het blijft een EA product. Battlefield 3 viel mij ook al tegen en we kennen allemaal wel het Simcity fiasco. Ik moet het echt eerst spelen, en dan zien we wel verder. Mijn blind vertrouwen in EA is echt weg.
De engine ziet er gruwelijk goed uit, maar niet alles zal destructable zijn. Zie dit filmpje op gametrailers rond 1:10.

[Reactie gewijzigd door Smiler op 25 juni 2013 14:24]

En Call of Duty heeft een hond... :+
Het is idd toch wel een beetje sneu, zeg ik als cod gamer :/
bij 3:40 kon ik effe niet onderscheiden of het nou echt was of in-game... Sicke Engine. Ik vind hem persoonlijk beter dan de Cryengine 3.
Klopt, is erg mooi geshowd. Vond de ogen van de vrouw die zegt: "You back me up right" ook erg mooi. Maar al met al mooie presentatie wat ze kunnen met deze engine. Ziet er allemaal erg goed uit en daarnaast lijken de wetten der natuur ook meer te zijn geïntegreerd.
Dit ziet er toch wel erg vet uit. Moet als CoD speler toch eerlijk bekennen dat ik hier meer naar uit kijk dan de nieuwe Ghosts.
Ik ben benieuwd of Battlefield uiteindelijk nog heeft aangepast dat je de vogels uit de lucht kan schieten, zoals Jurian in Stockholm vroeg.
Dit ziet er ontzettend goed uit! Je ziet dat DICE echt zijn best\ doet de engine verder te ontwikkelen en te verbeteren. De physics lijken ook erg goed.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 25 juni 2013 10:26]

Shut up, take my money already!!
Dit ziet er weer super uit, ben benieuwd hoeveel er overblijft in real gameplay (of je echt gebouwen kan neerhalen en niet dat er net als BF3 als 1 party wint er een gebouw/radiotoren neer gaat).
Desalniettemin blijft het een zeer indrukwekkende game.
Hopen dat mijn 'oude' 570gtx dit nog wel op hoog kan draaien :S
Waarom zeggen jullie dat ie op 31 oktober uitkomt als in de laatste frame van het filmpje""Prepare 4 Battle October 29th 2013" staat?
Is het niet vaak zo dat in de VS games op dinsdag uitkomen en in Europa op donderdag?
Dus toch dynamische wolken! Ik vraag me af of je nu de mogelijkheid krijgt om in een jet door de wolken heen te vliegen en gebruik te maken van de wolken als camouflage... Zou erg vet zijn
Het zou wel erg overpowered zijn dan i.c.m. Flares denk ik. Als de functie komt dan zal de rest hard generfed moeten worden anders wordt het onmogelijk om een jet uit de lucht te halen.
Hopelijk is bf4 een pak beter dan bf3 qua gameplay, want die viel mij dik tegen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee