Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

In het kort: persconferentie Sony

11-06-2013 • 16:00

83 Linkedin

Met de persconferentie van Sony achter de rug zitten alle persconferenties van de E3 er voor dit jaar weer op. In deze video geeft redacteur Paul Hulsebosch zijn eerste reactie op de aankondigingen van Sony.

Woensdag volgt een uitgebreidere video, waarin onze gamesredacteuren ter plekke Sony en Microsoft tegenover elkaar zullen zetten om te kijken wie van de twee grootmachten de beste indruk heeft achtergelaten.

Reacties (83)

83
74
36
10
0
29
Wijzig sortering
Volgende generatie wordt een PS4, eventjes een objectieve vergelijking van de features van de twee consoles:

Xbox one
+Voice commands via kinect
+Smart glass (e.g. commander mode BF4)
+Gedeelde xbox live (€30 i.p.v. €60/jaar indien abonement gedeeld)
+(Waarschijnlijk) betere online service met dedicated servers
+TV functionaliteiten

-Geen mogelijkheid om games uit te lenen en (blijvend) door te verkopen
-€100 duurder
-Big brother is watching you
-24u online check
-(Waarschijnlijke) mindere hardware

PS4
+Indien in bezit van een disc kan je de game spelen
+Geen 24u online check
+€100 euro goedkoper
+PS+: gratis games (waaronder DriveClub) en implemantatie voice chat
+Planetside 2
+(Waarschijnlijk) backwards compatibility
+(Waarschijnlijk) betere hardware

-Multiplayer wordt betalend

Hoewel het leuk is dat xbox one extra features bevat wegen deze niet op tegen de nadelen van DRM en de 24u online check. Het enige dat mijn nog zou kunnen overtuigen om voor xbox one te gaan is indien de games goedkoper worden op de xbox (want geen mogelijkheid om ze opnieuw door te verkopen). Aangezien dit enorm onwaarschijnlijk lijkt zal het volgende generaties waarschijnlijke een PS4 worden. Wel jammer van de €60 per jaar om online te kunnen.
Nog kleine toevoeging:

Xbox One:
- Region Locked

PS4
+ Region Free
Goed te zien dat iemand er nog een beetje objectief naar kijkt. Ik las alleen eerder vandaag dat je bij XBLive nu ook gratis games krijgt dacht ik, die zou dan ook in het pluspunten lijstje van XB moeten horen lijkt me.

Daarnaast, verliest het wel een beetje aan objectiviteit door Planetside 2 als pluspunt te noemen. Dan kun je ook Killzone of Halo of Quantum Break of of of.... noemen. Het is nogal subjectief of de aanwezigheid van een specifieke IP een pluspunt is. (Hoewel mijn persoonlijke mening is dat veel PS only IP's er beter uit zien)

Tot slot, ik dacht dat beide consoles geen echte backwards compatibility aanboden.
Ik moet toegeven dat planetside 2 helemaal niet objectief is :P

De games die xbox momenteel levert zijn Halo 3 (2007) en AC 2 (2009), leuk, maar in vergelijking met PS+ die verschillende games, waaronder het nieuwe drive club aanbiedt, geef ik sony toch het voordeel.
Anoniem: 382855
@BaronVince11 juni 2013 16:21
Die 100 euro verschil vind ik persoonlijk niet zo boeiend omdat het lidmaatschap 30 euro per jaar duurder is.. oftewel; dat heb je er na 3 jaar wel uit als je multiplayer speelt.. Nou dat vind ik niet echt een goed argument :P

Backwards compatibility is wel echt super bruut als dat zo is!

Ben echt benieuwd wat er nou uiteindelijk uit gaat komen :-) Voordeel van de Xbox vind ik dat Microsoft hun diensten durft aan te passen als mensen er klachten over hebben, maar ik ben benieuwd hoe dat loopt. En is het voor de PC niet al jaren zo dat een game aan je account is gekoppeld óf je een serialcode kan hebben die verbannen is op een anti-cheatserver waardoor je er ook niet veel aan hebt? Ik zie wel voor me dat Microsoft je een spel laat overdragen aan een ander account, waardoor er uiteindelijk toch een soort ruilsysteem kan komen?

Bij de xbox gold heb je ook 2 gratis games (waar paar bekende titels tussen zaten) en bij de xbox kan je streamen m.b.v. twitch.tv! Hoe vet is dat?! :D Begrijp me niet verkeerd, ik ben geen xbox noch playstation fan maar als je alle voors en tegen echt goed tegen elkaar zet vind ik wel dat de xbox met wel heel veel extra functies komt maar helaas ook met extra restricties waardoor er voor beiden in mijn opinie genoeg te zeggen valt. Ik krijg wel het idee dat Microsoft gewend is dat iedereen z'n systeem probeert te cracken en dan snap ik dat altijd online idee wel meer.
Die 100 euro verschil vind ik persoonlijk niet zo boeiend omdat het lidmaatschap 30 euro per jaar duurder is.. oftewel; dat heb je er na 3 jaar wel uit als je multiplayer speelt.. Nou dat vind ik niet echt een goed argument :P
Een jaar abonnement voor plus is 50 euro per jaar (een tientje goedkoper dan XBLG dus) en tevens geldig op de Vita (en PS3). Ook deelbaar.
Voordeel van de Xbox vind ik dat Microsoft hun diensten durft aan te passen als mensen er klachten over hebben, maar ik ben benieuwd hoe dat loopt.
Diensten die dus achter de paywall van XBLG zitten (RTL gemist, youtube). Losse diensten bij sony (mubi, youtube, NOS) zijn te gebruiken zonder plus abonnement.
Ik zie wel voor me dat Microsoft je een spel laat overdragen aan een ander account, waardoor er uiteindelijk toch een soort ruilsysteem kan komen?
Dat kan, maar een game kan maar een keer vergeven worden, of enkel worden verkocht bij "deelnemene" retailers. Bovendien teveel gedoe, PS4... Schijf overdragen, klaar!
Bij de xbox gold heb je ook 2 gratis games (waar paar bekende titels tussen zaten)
totdat de Xbox one uitkomt, wel "yours to keep".
en bij de xbox kan je streamen m.b.v. twitch.tv! Hoe vet is dat?!
Dat geld ook voor de PS4, echter met ustream i.p.v. twitch.

[Reactie gewijzigd door NewDust op 11 juni 2013 17:02]

Het streamen kan met de PS4 ook, dus dat hebben ze allebei.

Verder moeten we nog zien welk online abonnement de beste games levert. Tot nu toe staat Sony er beter voor qua abonnement, aangezien de enige twee games die bij het abonnement van Microsoft komen al 6 en 4 jaar oud zijn.

We gaan het zien, maar mijn keus staat al vast.
sony heeft elke maand minimaal 3 nieuwe games die je kan downloaden. de laatste tijd is het wat minder als je het alleen voor de ps3 hebt, maar wat meer als je ook de vita hebt.

als dit ook het geval bij de ps4 is, zal je dus elke maand minimaal 1 nieuwe ps4 game kunnen downloaden en spelen zolang je ps plus lid bent.
Het deel 'big brother is watching you' vindt ik niet helemaal objectief. Die kinect staat gewoon aan voor JOUW game-ervaring, en aangezien je alleen eens per 24u online moet zijn kunnen ze niet eens je continu beluisteren.
Volgens mij begrijp je het niet. De kinect moet aan staan om te kunnen reageren op "Xbox On". Dat wil zeggen dat de microfoon 24/7 aanstaat. Dit betekend dat je in theorie 24/7 kan opnemen en gesprekken kan afluisteren om die vervolgens 1x per 24 uur door te spelen. Of dat gebeurt is een 2de, maar er hoeft maar 1 gek rond te lopen daar in de USA die er het nut van inziet om dit WEL te doen. Tijdstempeltje er bij en klaar is Uncle Sam.

Ik vind het idee dat dit kan gewoon heel erg. Zeker nu alles naar buiten komt betreft PRISM en dat soort ongein...

Het hoeft nieteens zo moeilijk te zijn. Gewoon een geheugenchip in de kinect zetten die alle audio tijdelijk opslaat en verstuurd 1x per 24 uur alles door. Stelt geen drol voor maar is wel een ontzettende inbreuk op je privacy

[Reactie gewijzigd door chimnino op 11 juni 2013 19:18]

Wired heeft een teardown van de Xbox One en de Kinect gedaan, dan kan je dus alvast op zoek naar die geheugenchip.
http://www.ps3hax.net/2013/05/xbox-one-next-gen-xbox-confirmed-specifications-xboxreveal-xboxone/

Simpeler is natuurlijk om gewoon je netwerk verkeer in de gaten te houden, en te kijken wat de Xbox allemaal verstuurd. Kortom het is erg gemakkelijk om zo iets op het spoor te komen. En als het ontdekt wordt levert het Microsoft een enorm schandaal op. Een class action suit wegens de privacy schending van 77 miljoen Xbox bezitters is waarschijnlijk genoeg om Microsoft financieel te ruineren.
Jammer van die 5€/mnd inderdaad, daar baal ik ook van, maar ik zie het niet als een nadeel daar Microsoft dat al jaren ook zo heeft. Jammer, dat wel, maar het kan m.i. geen nadeel t.o.v. Xone genoemd worden. Je krijgt er dan wel al gratis games en zo voor terug, en ik geloof dat het bij microsoft blijft zoals het nu is (betalen voor online gaming) en dat men daarnaast nog eens een PS+-achtige abonnement kan afsluiten.

Wel props voor de games die microsoft liet zien. Ik schaf echter een PS4 aan vroeg of laat, voor killzone, knack, infamous en de onvermijdelijke Naghty Dog klapper.

Nadeel van allebei is dat ik op zolder al een vcr heb liggen :P
Ik moet zeggen dat ik het maar bizar vind dat je op beide consoles aan betaald multiplayer zit. Ik betaal helemaal niets aan mijn Steam account, behalve af en toe een game. En misschien eens in de 5 jaar een nieuwe PC die niet veel duurder is dan een console (en zeker niet duurder dan een console + kantoor PC, want je moet altijd wel iets van een PC hebben en ook een simpel model moet je af en toe vervangen).
The dark sorcerer is geen game, maar was alleen een tech demo.
Aan de reacties te zien heeft Sony de beste indruk achtergelaten. Zelf heb ik de volledige show niet gezien, dus kan daar niet over oordelen. Wel vond ik de show van Microsoft zeer geslaagd en betaal ik er met plezier 499 euro voor. De games die uitkomen op deze console spreken mij erg aan, dus was het maar vast november.
De games die voor de PS4 gaan verschijnen vallen mij wat tegen tot nu toe, maar zal me er eens wat meer in gaan verdiepen.

[Reactie gewijzigd door Sydney08 op 11 juni 2013 16:04]

Ik moet zeggen dat Sony in zijn show wel reageerde op de dingen waar iedereen om vroeg, iets wat me echt het gevoel geeft dat ze aan de gamers denken. En specifiek gericht op de feiten waar xbox zo'n commentaar op heeft gehad. Ja de Games van Xbox waren erg volwassen, maar ik denk dat de winnaar van deze generatie al naar boven komt. Honderd euro minder, en naar het schijnt een krachtiger platform. De winnaar van de vorige generatie wordt hier vergezeld door de winnaar van de komende generatie. Maar ze verschillen dus wel van merk.

Het zal mij trouwens niks verbazen als er na een tijdje een bundel komt van ps4 met Vita. Dat lijkt me wel aantrekkelijk
"Ik moet zeggen dat Sony in zijn show wel reageerde op de dingen waar iedereen om vroeg, iets wat me echt het gevoel geeft dat ze aan de gamers denken."

Of het inderdaad goede marketing gaf, of echt zo, gaven ze mij inderdaad ook echt die indruk. Dit bericht gaf mij dan ook (bovenop de voorgaande video's en nieuws) de volle overtuiging om deze ronde wéér voor Playstation te gaan.
Een bundel zou inderdaad interessant kunnen zijn voor de PS4. Bij de Xbox One zou het fijn zijn om de console te kunnen kopen zonder Kinect. Niet iedereen wil zoiets, dus waarom niet die optie geven? Ikzelf ben wel erg benieuwd naar de nieuwe Kinect trouwens :)
De beslissing om de Kinect standaard mee te leveren is inderdaad vreemd. Time-of-flight systemen zijn tot nu toe vrij duur (de goedkoopste is 150$). De Kinect is dus mogelijk grotendeels verantwoordelijk voor het prijsverschil en de mindere specs in vergelijking met de PS4.

Mogelijk levert Microsoft de Kinect standaard mee, zodat het developers kan verplichten het te ondersteunen. En de techniek heeft zeker meer potentie dan wat we tot nu toe gezien hebben, ook in hardcore games. Headtracking voor extra immersie, handgebaren en spraak om opdrachten aan je squad te geven, een moeilijkheidsgraad gekoppeld aan je hartslag* zodat je constant op het puntje van je stoel zit, gezichtsherkenning om meteen de juiste save game voor de juiste persoon te laden, detective adventures waarbij je echte gezichtsuitdrukking de reactie van de spelpersonages bepaald en natuurlijk het beste van allemaal; automatisch het spel pauseren als je vriendin door het beeld loopt :-)

Betere graphics daar ben ik persoonlijk niet meer zo in geinteresseerd (na 23 jaar gamen), maar echt nieuwe ervaringen daar kijk ik wel naar uit. De ervaringen tot nu toe (Wii, Playstation move en Kinect) zijn niet altijd bemoedigend, maar wie weet lukt het Microsoft wel om ontwikkelaars te inspireren/dwingen iets moois te maken.


* http://en.wikipedia.org/wiki/Tetris_64
http://www.engadget.com/2013/04/11/creative-interactive-gesture-camera-intel/

[Reactie gewijzigd door schaafkaas op 11 juni 2013 23:08]

Dat interactief zijn met je gameconsole is juist het laatste op zit te wachten. Als ik ga gamen doe ik dat omdat ik te moe/lui ben om naar buiten te gaan. Dan wil ik lekker ontspannen gamen ipv actief gamen. Als ik wil sporten doe ik dat in de sportschool wat ik al standaard 3 keer in de week doe.

Van een xbox 360 naar een ps4.
Reden: Ik wil ook gewoon 2de hanse spellen via ebay of tweakers kopen. Het hoeft voor mij niet online.

MS verpest o.a. xbox, skype, msn, windows, whs, exployer. Ze zijn echt goed bezig

[Reactie gewijzigd door mr.niceguy.89 op 12 juni 2013 11:06]

Anoniem: 382855
@Sydney0811 juni 2013 16:31
Omdat een deel van de kracht van de nieuwe xbox in de Kinect zit. Microsoft wilt dat iedereen interactief met het nieuwe 'alles in een' systeem omgaat. Doe je dat met een controller op de bank? Nee dat doe je met commando's gestuurd door stem en bewegingen :P Lijkt mij wel vet btw. Maar als je een trend wilt, moet je het soms een beetje pushen en vaak blijkt dat te werken.

Ben benieuwd of het echt gaat aanslaan! De PS4 lijkt me ook heel vet om te hebben, hoop op een goede eerlijke vergelijking van tweakers waar niet veel persoonlijke mening naar voren komt waardoor beiden consoles een eerlijke kans krijgen :-)
Nee dat doe je met commando's gestuurd door stem en bewegingen
Maar daar heeft Microsoft het mis. Okee, misschien is het in het begin leuk, maar wie wil er nou actief in de kamer rondspringen en bewegen.

Ik zelf heb een vita en ben zeer verheugd te horen dat developers nu actief met remote play aan de slag gaan. Dit gaat de psv zeer ten goede komen, waar het nu nog een gehandicapt broertje is, zonder veel 3d party games
Anoniem: 229792
@twowheeler11 juni 2013 16:25
Tja ik weet het niet hoor. Ik heb een klein beetje het gevoel dat Sony met playstation nog helemaal niet zo ver zijn als MS.

Microsoft heeft al een release datum bekend gemaakt, Sony zegt feestdagen 2014, wat dat inhoudt? Geen idee. Als Microsoft zijn console in de winkel heeft liggen, en het duurt nog 2-3 maanden voordat de PS4 er is, dan heeft MS een grote voorsprong.

Daarnaast ben ik heel benieuwd naar de volgende stap van MS, gaan ze de prijs verlagen? Gaan ze de tweedehands markt toch vrijlaten? Wordt constant online nog aangepast?

Als MS dat niet aanpast, en de verkopen gaan goed, ben ik wel bang dat Sony dit ook gewoon gaat invoeren als de PS4 al op de markt is. (denk aan Lynux.)
MS geeft november als verschijningsdatum voor de Xbone, Sony houdt het bij "holiday season 2013". Op zijn laatst dus december van dit jaar, maar waarschijnlijk eerder omdat Amerikanen massaal inkopen doen op Black Friday (29 november). Het kan zelfs eind oktober worden.
Idd, sony komt er dit keer echt vlammend uit! En die 399 betaal ik graag, en daarbij ( volgens mij) 50 eu per jaar voor online gamen wil ik ook best doen :)
zeker als je weet dat je dan nog eens al die games erbij krijgt ook! :)
minder dan 5 euro! niet 5 euro!
Vrijwel alle games die je op de Microsoft conference zag komen ook op de ps4 (en pc), met als voordeel dat het op betere specs draait, en je niet in MS zijn drm web gevangen zit. Bovendien is het goedkoper en wordt er geen irritante motion camera door je strot geduwd.

Microsoft heeft echt flinke steken laten vallen.
vind het knap dat je dat vind want vrijwel iedere game die Microsoft liet zien op E3 komen ook uit op de PS4/ PC

inclusief titan fall!
Anoniem: 139386
11 juni 2013 16:02
2014? ik dacht 2013?
Holiday season 2014 is een amerikaanse manier van benoemen wat bij ons de periode van sinterklaas en kerst is in 2013.
Wordt het alleen PS3 support via Gaika of directe emulatie door de PS4?
Directe emulatie gaat je echt niet lukken, daar is nog geen hardware die krachtig genoeg is voor beschikbaar op dit moment, zelfs niet op de allersnelste PC's
Daar is hardware krachtig genoeg voor, er is alleen nog geen goede efficiente programmatuur. Dat is iets anders. ;)
De cell CPU heeft 8 kernen die je moet emuleren op 3,2 Ghz, als je dat wilt gaan emuleren op 8X 1.6 Ghz + alle bijbehorende overhead + GPU instructies omzetten, wens ik je veel succes.

een oplossing zou kunnen zijn, voor de populairste gehercompileerde binaries downloaden als de BR in de PS4 word gestopt. Dan kan je in theorie een heel eind komen. Maar juist omdat de Cell CPU zo'n ramp was om mee te werken heb je heel veel assembly code in de projecten zitten. Dat zou je allemaal dan ook weer moeten omzetten.

Ik denk iig niet dat het gaat gebeuren. Ook denk ik dat we voor de ps3 games geen pc emulator hoeven te verwachten de komende 5-10 jaar. Dus als de PS3 productie gestopt is, en de PS3's gaan massaal kapot, kan je je games iig weggooien.
Anoniem: 16328
@VNA921611 juni 2013 22:59
Misschien worden de belangrijkste PS3 titels geport?
Alle oudere games enkel via GAIKAI.
Niet alle. Maar wel een groot aantal van de meest populaire.
Ik heb geen consoles in huis en alle persconferenties gekeken en ik heb maar één oordeel: Sony heeft de E3 glansrijk gewonnen. Ze haakten tijdens hun persconferentie ook heel slim in op de punten die Microsoft verpest heeft (Kinect, online, drm). De reactie uit het publiek zei tijdens dat soort momenten al genoeg. Dat, in combinatie met de gelijktijdige release, zegt mij dat Microsoft weinig kans maakt tegen Sony.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 11 juni 2013 16:18]

Ach voornamelijk de Microsoft haters kunnen weer lekker hun gang gaan. Als je het even objectief bekijkt heeft Microsoft de beste kaarten in handen, echter schijnen mensen dit niet te willen inzien..

Laten we reëel zijn, de PS3 heeft de betere graphics. Maar denk jij dat Fifa, COD of welke andere grote game er heel anders uit gaat zien op de andere console? ik denk het niet.. Dus als grafisch zo dicht bij elkaar gaat liggen dan moet je naar de andere punten gaan kijken.

Microsoft heeft bewezen al jarenlang een ijzersterk multiplayer platform neer zetten met XBOX Live, dit dit jaar nog eens flink uitbreiden in capaciteit en developers de mogelijkheid biedt om processing uit te besteden. Ook matchmaang kan hierop dus plaatsvinden, dus mogelijk geen "the host disconnected" meer in COD... en de mogelijkheid tot meer spelers in games omdat bandbreedte geen issue meer is..

Daarnaast heeft XBOX live nu al uitzending gemist, pathe thuis en kan je dadelijk instant schakelen tussen alles. tijdens de demo van Microsoft zag je zelfs dat je snel kon schakelen tussen meerdere spellen. Daarnaast het feit dat kinect verplicht is, biedt dit developers de kans om de xbox ervaring uit te breiden met nieuwe mogelijkheden die voor iedereen beschikbaar zijn. Wisselen met Fifa 14 met alleen je stem? er zijn eindeloze mogelijkheden die je nu nog niet bedenkt, maar dadelijk wel gaan komen.

Grafisch zijn denk ik de verschillen te verwaarlozen en als je dan kijkt naar de mogelijkheden en features van beide consoles, dan is XBOX toch echt de winnaar.. Ondanks de minpunten die al vaak genoeg genoemd zijn, 2e hands en altijd online. Ook daarin moet je reëel zijn en veruit de meeste gamers ondervinden hier geen hinder van...
"Ach voornamelijk de Microsoft haters kunnen weer lekker hun gang gaan. Als je het even objectief bekijkt heeft Microsoft de beste kaarten in handen, echter schijnen mensen dit niet te willen inzien.." Oké, objectief bekijken. Here we go!

"Laten we reëel zijn, de PS3 heeft de betere graphics. Maar denk jij dat Fifa, COD of welke andere grote game er heel anders uit gaat zien op de andere console? ik denk het niet.. Dus als grafisch zo dicht bij elkaar gaat liggen dan moet je naar de andere punten gaan kijken."

Ik heb nergens iets over graphics genoemd en beide partijen lieten grafisch indrukwekkende games zien. Ze zullen dicht bij elkaar liggen en ik denk niet dat veel mensen hun console kiezen puur op basis van graphics.

"Microsoft heeft bewezen al jarenlang een ijzersterk multiplayer platform neer zetten met XBOX Live, dit dit jaar nog eens flink uitbreiden in capaciteit en developers de mogelijkheid biedt om processing uit te besteden. Ook matchmaang kan hierop dus plaatsvinden, dus mogelijk geen "the host disconnected" meer in COD... en de mogelijkheid tot meer spelers in games omdat bandbreedte geen issue meer is.."

De Xbox360 is qua online mogelijkheden beter dan de Playstation 3 (al doet het Sony het de laatste tijd steeds beter volgens mij), maar als we door gaan naar de XOne en PS4: Sony biedt online aan voor minder geld en ook met een hoop extra's. De rest van je verhaal vind ik een beetje vaag.

"Daarnaast heeft XBOX live nu al uitzending gemist, pathe thuis en kan je dadelijk instant schakelen tussen alles. tijdens de demo van Microsoft zag je zelfs dat je snel kon schakelen tussen meerdere spellen. Daarnaast het feit dat kinect verplicht is, biedt dit developers de kans om de xbox ervaring uit te breiden met nieuwe mogelijkheden die voor iedereen beschikbaar zijn. Wisselen met Fifa 14 met alleen je stem? er zijn eindeloze mogelijkheden die je nu nog niet bedenkt, maar dadelijk wel gaan komen."

Dat schakelen vind ik echt heel gaaf gedaan, ook dat het zo soepel werkt. Maar vergeet niet dat niet iedereen zit te wachten op Kinect en stembesturing. Ik heb bijvoorbeeld liever een controller in de handen om alles te besturen dan dat ik mijn stem gebruik. En dat ontwikkelaars mogelijkheden uit kunnen breiden met Kinect is leuk, maar ook daar zit niet iedereen op te wachten. Nu wordt het allemaal een beetje door je strot gedwuwd in plaats van dat het optioneel is.

"Grafisch zijn denk ik de verschillen te verwaarlozen en als je dan kijkt naar de mogelijkheden en features van beide consoles, dan is XBOX toch echt de winnaar.. Ondanks de minpunten die al vaak genoeg genoemd zijn, 2e hands en altijd online. Ook daarin moet je reëel zijn en veruit de meeste gamers ondervinden hier geen hinder van..."

Grafisch keek ik sowieso al niet naar en veel features/mogelijkheden van de XOne richten zich op media, niet perse op games. En ik zou persoonlijk bar weinig hinder ondervinden van always online of de beperking van 2e hands verkoop, maar ik ben niet alleen op de wereld. Stel ik wil de XOne meenemen met een weekendje weg naar een plek waar geen internet beschikbaar is, dan zou dat niet gaan vanwege de online-verplichting. Veel mensen willen niet beperkt worden, ook als ze geen last zouden hebben van die beperking. Puur kijkende naar de reacties in de zaal tijdens de persconferentie én de reacties online heeft Sony het gewoon beter voor elkaar bij de consument.

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 11 juni 2013 18:30]

Anoniem: 505274
@SomerenV11 juni 2013 16:25
Ik wist niet dat E3 een wedstrijd met een winnaar was , zo leer je elke dag weer wat nieuws :+
Er is concurrentie dus ook iemand die het beste is. EA en Ubisoft zijn concurrenten, Sony en Microsoft zijn concurrenten. Er dus altijd een 'beste' en dus een winnaar. Je moet als bedrijf zijnde met een persconferentie de harten van consumenten winnen. In dat opzicht heeft Sony nou eenmaal gewonnen, hoe je het ook bekijkt. Duidelijke taal wat betreft DRM en online zijn en duidelijke taal wat betreft het doorverkopen en uitlenen van games. Daarnaast ook nog eens een prijs die 100 euro lager ligt dan de prijs van de concurrerende console. Beide bedrijven hadden goede persconferenties en beide bedrijven hebben een sterke line-up van games, maar de reacties tijdens de Sony-persconferentie waren echt stukken beter. Conclusie: Sony is de winnaar. Niet zo moeilijk toch? :+

Edit: waarom krijgt dit -1?

[Reactie gewijzigd door SomerenV op 11 juni 2013 16:56]

Ik snap eerlijk gezegd ook niet wat nou de bedoeling was van Microsoft. In de VS zijn ze heel erg ver met allerlei tv diensten om zo de xbox ook bij niet gamers aan de man te krijgen, maar voor iedere andere markt gaat die vlieger gewoon niet op. Ook zullen die niet gamers zich ook laten beïnvloeden door de wel gamers die het product slecht vinden en een stuk luidruchtiger zullen zijn dan televisie kijkers.

Je kan niet zomaar met een product aantrekkelijk maken voor andere gebruikers en tegelijkertijd er alles aan doen om je huidige klantenbasis over de zeik te krijgen.
Anoniem: 505274
@Brum_brum11 juni 2013 16:33
Werkt anders blachelijk goed voor EA m.b.t Mass effect en Dragon Age series.
Backwards compatible kan de PS4 niet zijn, om dezelfde reden dat de xbox one dat niet is. Ze verschuiven allebei van een powerpc architectuur naar een x84 architectuur, waardoor alle games niet meer compitabel zullen zijn tenzij ze een aparte chip ervoor inbouwen (een aparte ps3 in de ps4?)
Kleine typo: x86-architectuur.
En die aparte chip inbouwen heeft Sony zelfs al eens geprobeerd bij de 1e PS3's (Ik heb er nog zo een), een van de redenen dat het apparaat bij release aardig duur was (€600).
Echter is dit ding 400 euro, stuk minder duur. Mijn boerenverstand vertelt me dat er vaste geen losse PS3 chipset in zit, want 200-300 euro voor winstmarge, BTW en toch niet echt bepaald door verouderde hardware (octacore CPU zelfs) is wel heel erg weinig. En anders hadden ze er vast iets meer mee zitten pronken. Ergens wel jammer, dan was de PS3 meteen nog minder waard dan hij nu zal zijn. Ik hoop dat de PS4 een gaikai dienst krijgt voor PS3 games, dan wordt een tweedehands PS3 namelijk goedkoper. Ik wil vooral Uncharted en Ni No Kuni spelen, niet echt veel games dus.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 11 juni 2013 18:56]

Klein schopje? (online)
http://www.youtube.com/watch?v=LKdBecUSGP0

de 2 minuten waarin ik meer mensen heb gehoord dan de uren ervoor.
http://www.youtube.com/watch?v=SJ-To7WJyWs


Tot nu toe is het persconferentie en promo praat. Externe partijen kom maar op!
Ben benieuwd wat ik (we) dan woensdag voorgeschoteld krijg aan meningen en ervaringen :-D

[Reactie gewijzigd door TweakerCarlo op 11 juni 2013 16:09]

Allebei de persconferenties gezien. Maar ik moet zeggen dat Sony een veel betere en veel minder gehaaste indruk naliet op mij. Ze gingen overal dieper op in. En ja al met al lijkt PS4 de One Toch echt even te gaan verslaan. Persoonlijk gaat de PS4 de console voor mij worden. Maar ik ben benieuwd wat allebei de apparaten ons nog mogen brengen in de komende tijd / en jaren.

Ook viel het mij op dat Sony echt harde tikken verkocht aan microsoft. Pfeeeuw ik zou niet blij zijn daarmee als ik microsoft was op de manier als hun dat brachten!!
Harde tikken ? Microsoft had Snake... dat moet toch pijn doen bij Sony?
Zouden ze niet leuk vinden maar ach wat maakt een spel uit! Er zijn tegenwoordig veel meer game bedrijven dus veel meer variaties in de games. Dus leuk dat microsoft nu snake heeft, maar gelukkig heeft sony genoeg nieuwe bedrijven die nieuwe games uitbrengen. Dat is wat er namelijk nodig is op de game markt. Nieuwe leuke en creatieve spellen die goed aanslaan.

Maar dat komt wel goed...

Ook het feit dat 100euro besparen op een console veel geld is, dat ze used games goed keuren en die always on bullshit ook niet hebben. Je ziet het wel in het bericht van microsoft wat net op tweakers uit kwam.. Wie geen internet heeft moet het maar met een 360 doen. Zo verkoop je je nieuwe product toch niet ^^
Jawel, er komen meer games uit (al had ik het gevoel dat er nog maar weinig exclusives over blijven nu de hardware zo goed als gelijk is).

Maar Snake is natuurlijk al jaren een parade paardje van Playstation geweest. Dus eigenlijk zou Master Chief nu op de Playstation aan de bak moeten ;)
Een heel klein tikje noem jij dat Paul?

Ik noem dat een serieuze mokerslag. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee