Je slaat op zoveel punten de plank volledig mis.
Die hardeschijf test wordt op enkele aantallen gedaan om ze te testen voordat ze geintegreerd worden. Als je met je testen er voor kan zorgen dat je straks in het veld maar 0,01% uitval hebt ipv 0,1%, dan betekend dat voor een bedrijf als HO dat ze tientallen miljoenen aan service kosten besparen.
Hetzelfde geldt voor de IC's. Niet elke IC wordt getest (dit gebeurt doorgaans al voordat ze de chipfabriek verlaten), er worden alleen stress testen op enkele chips uitgevoerd om te kijken of die chip mogelijk een zwakke schakel in het ontwerp zou kunnen zijn.
Op deze manier kunnen ze met minimale investering mogelijk tientallen miljoenen besparen op servicekosten, laat staan de slechte naam de je krijgt als je producten om de haverklap kapot gaan.
Wat betreft de interferentietesten: die zijn niet alleen nodig voor PC's die vlak naast wetenschappelijk apparatuur worden gebruikt. EMC certificatie is gewoon verplicht over zo een beetje de hele wereld. In de VS heb je FCC, in de EU heb je Cetecom, in Japan heb je VCCI en in China heb je CCC. De eisen van die partijen zijn qua nivo's verschillend, maar ze eisen allemaal dat je apparatuur onder een bepaalde grens ligt qua uitstoot (zowel conducted als radiated) en dat je apparatuur niet vatbaar is voor instralling. Daarnaast moet je apparatuur ook tegen ESD, surges, etc kunnen zonder kapot te gaan.
Als je deze certificatie niet haalt dan mag je je electronische appartuur gewoon niet verkopen in deze regio's.
HP is dus niet uniek in dat ze deze testen doen, elke fabrikant hoort dit te doen, danwel zelf, of door een derde partij. De meeste grote bedrijven zoals HP, Dell, Sony, Philips, etc, doen dit soort testen zelf (de apparatuur is immers best prijzig).
Overigens is EMC lab van HP nog niet eens zo indrukwekkend, behalve voor het feit dat ze tot 40GHz kunnen meten. Het gemiddelde EMC lab van een autofabrikant ziet er bijvoorbeeld
zo uit
[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 11 december 2012 14:46]