Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Op bezoek bij de testlaboratoria voor HP's krachtigste computers

16-12-2012 • 08:00

50 Linkedin

In dit tweede en laatste deel van onze reportage over HP's workstation-testcentrum in Fort Collins gaan we op bezoek bij het archief van systeemonderdelen en bezoeken we de Work Shop. Deze werkplaats staat vol met machines die je eerder in een garage zou verwachten maar ook zijn er bijvoorbeeld 3d-printers. Ook zien we hoe HP de workstations door elkaar schudt en laat vallen. Deel één van de reportage vind je hier.

Reacties (50)

Wijzig sortering
Dan vraag ik me af welke eisen HP stelt aan de airflow. Als ik naar de coretemperatuur van mijn Z420 kijk, wordt dat ding toch behoorlijk warm.
Deze workstations zijn een stuk beter dan mediamarkt meuk, maar zelf een pc samenstellen heeft bij mij nu wel wel de voorkeur. Als je het goed doet heb je dan een betere kwaliteit en meer mogelijkheden dan wat HP levert en voor het geld wat je overhoudt kun je er nog een reserve systeem naast zetten ook.
Zelfbouw is in een professionele omgeving waar deze workstations nodig zijn echt not done en is over het algemeen in uren veel duurder dan gewoon een workstation aanschaffen.

Dat getweak is amateuristisch en tests zoals HP ze doet kun jij niet evenaren.
Werk dan ook bij klein bedrijf, waarbij als je ergens op kan besparen dat ook moet doen.
Ik twijfel er zelf ook nog wel over, maar iets afwijzen omdat het "not done" is of amateuristisch er uit ziet is gewoon stompzinnig. Het resultaat is enige wat telt.
Zoals ik verop ook aangeef, meestal lijkt dat misschien goedkoper, maar uiteindelijk in uren ben je het geld wat zo'n workstation extra kost ook kwijt.

Laat staan als er compatibiliteitsissues o.i.d ontstaan.
Ik moet inderdaad nog even uitzoeken hoeveel winst het echt oplevert, maar voor een prijsverschil van ca. €800,- kun je er behoorlijk wat tijd in stoppen. En als ik dan ook nog wat in mijn eigen tijd doe (wat ik helemaal niet erg vind) scheelt dat helemaal.

Compatibiliteitsissues kun je al grotendeels voorkomen door alles goed uit te zoeken.

De HP systemen die er nu staan komen overigens ook niet volledig geassembleerd en geïnstalleerd binnen. Daar zit dus ook nog wel wat tijd in.
Mwa... 800 euro / 75 euro per uur (rekenprijs) = 12 uur
Als je er langer mee bezig bent dan dat (incl inkoop, bouwen, installeren en testen) is het geld weggooien.

Onderschat nooit wat je je werkgever in werkelijkheid kost.
Daarom dat workstations in het algemeen ISV en fabrikantspecifiek
(Adobe, AutoCAD, Maya, etc.) gecertificeerd zijn.
@Navi

quote
Zelfbouw is in een professionele omgeving waar deze workstations nodig zijn echt not done en is over het algemeen in uren veel duurder dan gewoon een workstation aanschaffen.
Dat getweak is amateuristisch en tests zoals HP ze doet kun jij niet evenaren.end quote

In theorie heb je hier over het algemeen wel gelijk maar in de praktijk komen natuurlijk wel andere situaties voor.

er zijn natuurlijk ook bedrijven die het "dure'' personeel aanmoedigd om met alternatieven te komen voor een duur kant en klaar alternatief!?

Als ik naar een mobo kijk en zie HP staan weet ik bijvoorbaat al dat bijzondere aanpassingen in de bios een no-go zijn, tweaken als amateuristisch afdoen in dit geval is eigenlijk niet aan de orde omdat je wel je hardware zo inregeld dat je je uiterste best doet om onnodige uitval te voorkomen.

Het zelf testen van je hardware is natuurlijk altijd een no-brainer in een servergerelateerde omgeving, zelfs met HP kant en klaar oplossingen!
Idd, we hadden altijd DELL workstations, maar ze waren duur en vooral traag met leveren van de nieuwste CPU's. Nu weet ik dus waar het aan ligt en ben ik weer terug bij hun. In de tussentijd hadden we de kasten door een professional in elkaar laten zetten (4 stuks). Wat een problemen hebben we daar wel niet mee gehad. Windows dat zo nu en dan niet op start, RAID configuratie dat voor problemen zorgt, LAN die er spontaan mee ophoudt, BSOD, etc. Uiteindelijk een werkbare situatie gekregen door alle RAID's met SSD's te vervangen en de moederborden van de systemen die storingen veroorzaken te vervangen. De grootste verbetering was Windows 7 x64, want Win XP 64-bits is not done(slechte drivers). De hoeveelheid aan problemen dat ik in een jaar met deze vier systemen heb gehad is het dubbele van de 25! andere workstations dat we hier hebben staan.
Zelf bouwen mag dan je voorkeur zijn, bij HP krijg je tot 5 jaar garantie op je workstation terwijl het met zelfbouw met 2 jaar wel gezien is. En wat versta je precies onder 'behoorlijk warm'?
82 graden tijdens het renderen van een 3D model. En wanneer de cpu daarna weer op idle draait daalt de temperatuur maar langzaam. Blijft nog tijdje zo rond de 45 á 50 graden hangen.
Bij de Z400 van mijn collega is het overigens hetzelfde verhaal, dus blijkbaar hoort dit zo bij HP.

5 jaar garantie is leuk, maar voor de meerprijs van een HP workstation kan je nog makkelijk een paar vervangende onderdelen voor kopen.
Het enige voordeel is dat, wanneer er iets kapot gaat je schuld op HP kan schuiven en je collega niet bij jouw komt klagen. Wat ook wel prettig is. O-)

Die meerprijs van een HP over zelfbouw moet ik wel een beetje nuanceren.
Zelfbouw kost natuurlijk wel tijd en dus geld.
Enige nuance mag volgens mij wel, standaard zit er op een workstation van HP 3 jaar garantie door middel van een carepack is dit uit te breiden naar 5 jaar en soms is het nog mogelijk hierna om de workstation opnieuw te voorzien van 1 of 2 jaar carepack.
En dit kan redelijk ver gaan, zoals binnen 4 uur onsite (doe dit eens met zelfbouw).

En bij een workstation van HP kan je ook zelf de onderdelen kiezen hoor, zo zit bij de Z4xx serie bijna nooit een videokaart (op wat bundel acties soms na) en ook bij de Z6xx of de Z8xx.
Daarnaast kan je naast de standaard modellen ook bij de betere leverancier door middel van HP TopConfig een eigen workstation -laten- samenstellen.
(Keuze uit cpu/ram/hdd/sdd/windows/freedos/etc etc...)

Dat de cpu nadien nog warm blijft kan diverse redenen hebben, ik merk zelf niet dit probleem, kan te maken hebben waar de kast staat?
Geheugen ben je niet zo heel vrij in. Alleen HP geheugen is toegestaan. Anders vervalt de garantie. Dat HP geheugen is gewoon Kingston geheugen met een HP logo. En voor dat logo mag je uiteraard wat extra mag betalen. €270,- voor 24GB ECC geheugen.

Op de cpu (E5-1620) zit een tower-koeler. Het is dan wel niet zo'n hele grote (90mm of 100mm), maar ik mag toch wel verwachten dat die koeler beter koelt dan zo'n standaard intel koelertje. Er zal dus wel zoals gebruikelijk veel te veel koelpasta op de cpu gesmeerd zijn.
Dat in combinatie met een vrij dichte kast veroorzaakt waarschijnlijk de hoge temperatuur van de cpu-core.

Bedenk me net dat een Z200 die ik hiervoor had veel koeler bleef. En volgens mij zat daar een standaard intel koeler op, zodat HP zelf geen koelpasta hoeft aan te brengen en het dus ook niet kan verprutsen.

[Reactie gewijzigd door wappiewappie op 17 december 2012 19:23]

82 graden is prima te doen. Het wordt pas vervelend als je boven de 95 komt. Zegt IBM.
82 graden is prima te doen. Het wordt pas vervelend als je boven de 95 komt. Zegt IBM.
82 graden is wel flink voor een systeem wat compleet is samengesteld vind ik. Met zelfbouw systemen kom ik over het algemeen met zware load niet over de 60 heen. En dan moet ik zeggen dat er waarschijnlijk een stuk zwaardere hardware in zit dan de systemen die HP aanbied (zoals bijvoorbeeld de gtx 640 etc).
de meeste bedrijven willen dat gedoe gewoon helemaal niet en hebben vaak meerdere pc in een service contract staan. dus dan is zelf samenstellen veel te veel gedoe.

ding moet er komen: bam, staat ie...... kapot> terug met dat ding en nieuwe er voor terug of leen modelletje
Hoge temperatuur is opzichzelf helemaal geen probleem. Grote temperatuur schommelingen zijn veel erger. Dat het ding maar langzaam afkoelt als het op idle draait, is dus juist heel erg goed! (En het zorgt voor een stille pc. )

Voordeel van HP vs. zelfbouw, is dat het gewoon werkt. Bij zelfbouw kun je tegen onverwachte rare problemen aankomen. En zo gauw je maar een paar uur daaraan moet besteden, is het prijsverschil al weg.
3 jaar als je de juiste componenten kiest...

op intel cpu's is het ALTIJD 3 jaar garantie ....
Gigabyte moederborden; ook 3 jaar,
WD Black harddisks: 5 jaar...

HP Workstations: 2 jaar garantie; maar mits toeslag wel UITBREIDBAAR tot 5 jaar ....
hp PRO toestellen; 2 jaar garantie, mits toeslag Uitbreidbaar tot 3 jaar.... (wat voor thuis gebruik zeer goei machientjes zijn!)

edit: ik spreek hiermee niet onvoorwaardelijk mijn voorkeur uit naar zelfbouw; maar wil de 'garantie' ff verduidelijken...
Het is trouwens zo dat als je bij zelfbouw achteraf een probleem hebt, dat je alles zelf moet oplossen, ook ivm windows krijg je géén support want een OEM licentie verwijst je naar de systeembouwer (en dat ben jij zelf!). Bij een workstation kan dat toch wel iets zijn dat meegerekend mag worden.
Bij HP krijg je de support van HP; en mijn ervaring leert me dat die over het algemeen toch redelijk snel en goed is.
Tevens moet je ook al eens rondkijken hoeveel multicpu moederborden er nog te krijgen zijn... vroeger zag je dat véél vaker; de zelfbouw-server/Workstation markt is helemaal in elkaar gekrompen de laatste jaren en de keuze is dan ook zeer beperkt; zeker als je een beetje keuze wil én goede garantievoorwaarden op je hardware.

Of je dus zelfbouw gaat of voor een A-merk-workstation hangt niet alleen van de prijs af, er zijn veel factoren die je in je beslissing moet meenemen... en ik heb ze dan nog niet allemaal opgenoemd hoor...

[Reactie gewijzigd door bogy op 16 december 2012 17:17]

Zelf vorig jaar 6 SuperMiscro servers gebouwd..

Leuk spul om eens te doen.. Maar ik ben toch 3 dagen bezig geweest om alles te in elkaar te zetten. Dan ook nog een dag of 2 e stresstesten om te kijken of de machines niet zomaar uitvallen bij bepaalde belasting.. Kan je zeggen..

Geef mij maar een fabrieks kast. 1 garantie is beter, 2 support is beter, 3 als iets stuk gaat krijg de bouwer (ik) niet de schuld.. wat toch wel een paar keer is voor gekomen. Fan kapot server valt uit, brakke inboard raid (koste besparing) koste me 1,5 dag om de server en alle meuk weer opnieuw op te bouwen.. Omdat de directie niet nodig vond om goede back-up systeem neer te zetten.
De Z lijn (net als de 8xxx lijn) heeft standaard 3 jaar garantie.
Dit is door middel van een toeslag (carepack) uit te breiden naar 5 jaar of binnen de 3 jaar te verhogen naar een snellere responce of onsite tijd.
Misschien is het de bedoeling om de fansnelheid en temperatuur contant te houden? Maar goed oordelen kunnen we moeilijk zonder iets over je gebruik te weten, behalve dat je een HP Workstation hebt van de laatste generatie en het niet voor niets hebt...
het idee dat je kan reageren is zodat er antwoorden gegeven kunnen worden,
dus het feit dat hij een (onderbouwde) mening post is weinig mis mee.

wat het natuurlijk wel is is dat dit geen huis tuin en keuken systemen zijn, deze worden gebruikt in de 3D industrie (waarvoor dit niet zo strict uber noodzakelijk is) maar vooral in de wetenschappelijke wereld waar een computer die verkeerde resultaten geeft enorme gevolgen kan hebben, en dan is men meer dan bereid te betalen voor de verzekering dat deze workstation goed zijn.

afgezien daarvan kan ik wel stellen dat ik 16 workstation van supermicro binnen heb gekregen en dat 4 daarvan kuren hadden en 2 uberhaupt niet opstartten, dit zou volgends Supermicro aan de groepen liggen, wat na testen natuurlijk complete onzin bleek. ik moest echter videos maken waarin ik door de hele studio wandelde en de pcs steeds overnieuw aansloot om te bewijzen dat ze het echt nergends deden, want vollgends supermicro was het allemaal helemaal ok.

resultaat daar ga ik in elk geval noit meer wat aanschaffen, HP mogelijk of inderdaad toch workstation zelfbouw.
Zagen? Ik vind de temperatuur gewoon opvallend. Meer niet.
Er zit garantie op, dus als dat ding kapot gaat, dan zoeken ze het bij HP maar lekker uit. Daar doe ik niet zo heel moeilijk over.

En dat je meer mogelijkheden hebt wanneer je iets zelf samenstelt lijkt me ook duidelijk toch?

Maar op een paar puntjes na zie ik de meerwaarde van HP workstation tov zelfbouw niet.
Nu heb ik beide delen bekeken en gelezen maar ik moet toch tot de conclusie komen dat ik het wel erge overkill vindt wat HP allemaal doet voor en met zijn workstations.
In het vorige deel heb ik hier niemand over gehoord maar zijn er meer hier die er zo over denken?
Overkill voor thuisgebruik, maar niet voor in een zakelijke omgeving.
Ook voor het merendeel van de zakelijke kantooromgeving... net of ze er thuis zo zuinig mee omgaan... wanneer thuis iets niet werkt heb je er vaker last van dan op kantoor waar je sneller een andere pc te pakken hebt.
Voor het grootste deel van de werkvloer worden workstations ook helemaal niet gebruikt |:( Dat is ook helemaal niet wat bijna iedereen in de reacties zegt. Workstation-grade systemen worden gebruikt voor oa quality control van medicijnen in de farmaceutische industrie, gehangen aan medische apparatuur voor data interpretatie en data interpretatie van wetenschappelijke apparatuur in het algemeen, air traffic control etc etc etc.

Plaatsen dus waar grote problemen (kunnen) ontstaan als systemen uitvallen of verkeerde data weer gaan geven door een hardwarematige fout (een GPU die bijvoorbeeld kapot is en een iets afwijkende kleurweergave heeft) kan leiden tot het doorlaten van een een batch onveilige medicijnen, het stellen van een verkeerde diagnose(patient kan hieraan overlijden) of het moeten uitstellen daarvan(kritische patient overlijdt doordat geen goede diagnose op tijd gesteld kon worden). Alhoewel de kans misschien klein is, zelfs al bij gebruik van normale computers, dienen dit soort lulligheden bij het gebruik van zulke kritische systemen (die dus ook echt over leven en dood zouden kunnen gaan) er helemaal uit gesneden te worden. En dat is dan ook waarom workstation-grade bestaat.
Waarom is het een overkill?
Alles wat ze doen lijkt dan misschien zonde van het geld en een ontzettende overkill, maar je moet verder kijken dan de dag van vandaag. Als je op een gegeven moment een omzet loopt te maken van miljoenen, kun je gaan investeren. Als er geen computers meer stuk gaan tijdens shipping, dan kan je dat uiteindelijk na een x-jaar investeren geld opleveren.
Zelfde geldt voor al het andere. Die radio golven e.d. is misschien wel wettelijk ingeregeld, maar in feite elk research heeft de potentie om nieuwe technologien op te leveren en boven je concurrentie te gaan staan, kosten te beperken etc. etc.

Het enige wat ik jammer vind is dat er hier ontzettend veel geld en tijd in wordt gestoken, maar als je eens kijkt naar de echte customer support dan mag je soms wel gaan huilen. Nu ben ik vast wel een specifiek geval: Mijn PC begaf het, opgestuurd en vervolgens 2 maanden zonder PC gezetten, en pas na 4-5 maanden mijn geld terug gehad. Maar mijn ervaring is dat de grotere spelers zich nogal terughoudend kunnen opstellen betreft reparatie en de snelheid hierin. Daarin mag HP wel eens kijken naar Dell die on-site reparaties uitvoert.

Zo'n filmpje heeft voor mij dan weer een dubbel gevoel, waarin de kwaliteit en 'real-time' spul zo hoog in het vandaal staat. Echter deze man in Nederland had allemaal gezeik gehad, who cares? En dat is in feite best jammer.
Maar mijn ervaring is dat de grotere spelers zich nogal terughoudend kunnen opstellen betreft reparatie en de snelheid hierin. Daarin mag HP wel eens kijken naar Dell die on-site reparaties uitvoert.
Bij Dell (en anderen) is dat ook niet standaard. Indien je een betere service wenst bij garantie claims, dien je die extra service (zoals 'on-site') er bij te kopen. Standaard garantieregelingen zijn wat dat betreft behoorlijk uitgekleed, zeker wanneer je het afzet tegen het belang van zo'n apparaat. Ik kan een tv makkelijker een maandje missen dan mijn computer.

Bij mijn Lenovo, bepaald niet het beste (fijnste) apparaat, maar een low budget apparaat heb ik dan ook aanvullende garantie bijgekocht (inclusief on-site ondersteuning). Dat verdient wat mij betreft de voorkeur boven een iets duurder apparaat, met het risico dat hem lang kwijt bent bij complicaties.
Of het overkill is, is afhankelijk van wat je verwacht van een workstation. HP workstations worden ingezet bij een veelheid aan bedrijven, waaronder - wat ze in de vorige reportage vermeldden - air traffic control. Dan wil je niet dat je workstation elektromagnetische straling uitzendt waardoor de gevoelige apparatuur daar overstuur raakt. Hetzelfde voor bevoorbeeld val- en schoktolerantie. Er zijn best scenario's te bedenken waarbij dat belangrijk is. Denk aan een mobiel crisiscentrum in een standaard goederencontainer. Die laadt je achterop een vrachtwagen en plemp je ergens neer (met de nadruk op plempen). Dan wil je niet dat die computers allemaal kapot zijn omdat ze daar onvoldoende tegen bestand zijn.
Als je een kwaliteitsprodukt wilt neerzetten, dan denk ik dat dit proces geen overkill is. Vertrouwen komt te voet en gaat te paard ;-) Wat ik probeer aan te geven is dat als je een paar keer bijvoorbeeld een doa hebt, je je toch achter de oren gaat krabben over zo'n produkt, maar dat blijft natuurlijk altijd een overweging van de klant. Misschien vind de 1 het geen probleem om een paar keer naar de lokale pc winkel heen en weer te karren.
In het eerste deel zag ik apparatuur waarvan in me afvroeg of het overkill was... (Is het werkelijk nodig om door een harddisk te kunnen kijken?)

Maar in deel twee zie ik alleen noodzakelijk apparatuur.
Geen overkill als je kijkt naar de producten: zoals eerder gezegd, workstations moeten kunnen werken onder kritische omstandigheden.

Ik heb het niet nagezocht, maar afgaande op nieuwsberichten (nieuws: 'HP-laptops gaan vaker stuk dan die van Asus en Toshiba') van een tijd terug zal HP dit soort eisen niet aan consumentenproducten stellen, althans niet in die mate. Mijns inziens zou dat dan wél overkill zijn.
Nee, dit is wat een fabrikant onderscheid van een goedwillende prutser (heel kort door de bocht gezegd).

Wat ik bedoel is dat fabrikanten zoals bijvoorbeeld Philips, al in de jaren '20 van de vorige eeuw dit soort tests bedachten en die steeds verder geperfectioneerd hebben. Ik verwacht dat dat tegenwoordig juist bij Philips wat minder gebeurt, maar er zullen nog steeds daaraan gerelateerde standaardeisen in de specificatiedocumenten van apparaten staan waar de eigen fabriek of externe toeleverancier zich aan te houden heeft. Hoe dan ook, je zorgt op deze manier voor producten die precies voldoende tegen de zware praktijk bestand zijn. In de meubelindustrie is Ikea in dit verband overigens een bekende naam, die houden er ook een flink testlab op na.

Normaal zal een wat minder serieuze fabrikant of zelfbouwer uit twee opties kunnen kiezen: zo goedkoop mogelijk met niet de garantie dat het spul ook echt goed overleeft, of overdimensioneren.

Beide opties zijn onaantrekkelijk als je gedurende langere tijd grotere aantallen apparaten wilt produceren. Goedkoop zorgt voor klachten en garantiewerk, overgedimensioneerd zorgt ervoor dat je product te duur is. Door dit soort tests te doen, kan het optimum bereikt worden.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 17 december 2012 04:17]

Moet ook wel zeggen dat HP zeer kwalitatieve producten aflevert en dergelijke onderzoeken helpen uiteraard mee.
Hetzelfde ervaar ik ook bij Lenovo (vroeger IBM) en vroeger bij DELL, nu een stuk minder.
De rest volgt op een vrij verre afstand.
Leuk weetje : ik ben een tijdje leverancier geweest voor Siemens-Nixdorf en in hun atelier gebruiken ze zelf geen eigen producten maar HP Workstations.
Dat jij dit opmerkt is het doel geweest om journalisten op visite uit te nodigen. Marketing geslaagd :)
Het spijt me heel erg maar ik vind dit filmpje niet zo spannend. Het onderwerp spreekt niet tot de verbeelding. De titel is een beetje misleidend want 'computers' moet werkstations zijn. Het woord computers suggereert misschien wel supercomputers of mainframes. Dat was trouwens eens spannender onderwerp geweest.

Het enige gevoel wat ik aan dit filmpje overhoudt is dat ik naar het tweede deel van een HP advertorial zit te kijken. Sorry, maar ik vind dat saai. Filmpjes zat op youtube over 3d printers en verder is het allemaal niet zo spannend. Behalve als je in de markt bent voor een workstation.

Van de tijd en geld die in dit filmpje is gestoken zou je zoveel leukere onderwerpen
kunnen behandelen. Ik vind het zonde.

Het filmpje is netjes geproduceert met aardige voice over, maar ik kan er weinig mee. Ik zou liever zien dat een onderwerp wordt behandeld in een video report dat meer tot de verbeelding spreekt.

Steek tijd in een rapportage over de computer historie binnen Nederland, of iets anders van meer blijvend karakter. Of vertel iets over grotere IT omgevingen. Doe een rapportage over een leuk TU project ergens of zoiets.

Maak eens een videorapportage over een datacenter. Probeer zo min mogelijk advertorial-speak in zo'n video te krijgen en behandel zaken als koeling, stroom, redundancy, hoe de kasten zijn ingericht, dat soort zaken. Maak er een generiek, informatief artikel van dat niet is toegespitst op een specifieke vendor. Dat is toch leuk voor iedereen?

[Reactie gewijzigd door Q op 16 december 2012 18:40]

Dat je advertorialsituaties moet vermijden ben ik met je eens... Maar waarom zou 'manufacturing & testing' als onderwerp niet tot de verbeelding spreken? Nederland is er economisch groot mee geworden (Philips vanouds, tegenwoordig zijn ASML en VDL hele grote - toevallig allebei voortgekomen uit Philips). Bovendien is het ook een onderwerp dat veel Tweakers raakt. Niet alleen omdat een tweaker zelf graag iets bouwt en/of test, maar ook omdat alle spullen die een Tweaker koopt, gebouwd en/of getest zijn (open deur, maar daarom niet minder waar).

P.S. Dat in de inleidende tekst staat dat de schrijver veel hulpmiddelen die je tegenkomt in het testcentrum eerder in garages zou verwachten, is een prima illustratie dat er nog lang niet genoeg over dit onderwerp geschreven en gefilmd is.

[Reactie gewijzigd door mae-t.net op 17 december 2012 04:15]

Wederom zeer indrukwekkend stuk ! Veel leuke aspecten om te zien dat de dozen idd. getest worden op zaken als trilling door vervoer en valschade, maar ook dat dat "mooie" paneel een nut heeft buiten het voorzien van een handvat.

Het zijn dergelijke labs die sommige goedkope merken missen met alle gevolgen vandien.
Hun Rapid Prototyping labo lijkt ook wel zeer netjes en in mijn ogen de beste investering die een productiebedrijf, met steeds evoluerende producten, kan maken. Vooral veel handarbeid in dit stuk, maar dat mag zeker niet onderschat worden tegenwoordig.

[Reactie gewijzigd door Phuncz op 16 december 2012 09:16]

Altijd leuk om een keer in de keuken te kijken bij een Leverancier.
HP staat ook redelijk hoog in mijn lijstje wat betreft de bouw van de producten. Als je puur kijkt naar stevigheid, kwaliteit, materiaal en de marges omtrent speling en rammelen, dan vind ik HP altijd sterk. Vergeleken met bv een Acer of Asus die vaak al kraakt, rammelt en speling laat zien bij het uitpakken...

De binnekant van tower modellen zijn ook altijd goed afgewerkt. Je zit vast aan reparatie onderdelen van HP zoals bv zo een fan duckt, maar al bij al is het altijd goed en stevig gedaan.


Ik mis wel een beetje je mening... Tuurlijk word het getest, en is het leuk om te zien. Maar wat vond je zelf van de tests..? Word er echt goed getest? Dubbelcheck? Had je het idee dat bepaalde dingen niet getest worden ? Het was natuurlijk een rondleiding.. maar ik was toch een beetje gaan prikken als ik in jouw schoenen had gestaan.

Kun je daar nog wat over kwijt? Ik heb zelf wel eens in een testruimte van een Brace fabrikant gestaan, en daar was erg veel op aan te merken. Op de manier als hun het deden kon je alles wel testen, en was het altijd wel goed.... Werden er bv ook dingen voor je neus af gekeurd?

[Reactie gewijzigd door World Citizen op 16 december 2012 16:06]

Interessant filmpje! Dat system archive is idd wel kostbaar om alle modellen + parts nog jaren te moeten bewaren en het kost ook veel ruimte om alles op te slaan. Verder wel leuk om die vibratietesten te zien.
En daarom neem je als bedrijf geen Medi**.
Nu ben ik benieuwd naar de afleveringen van de servers van HP.
Zelf heb ik er ook wel een paar, maar ik wil toch wel een keer weten hoe het echte werk getest wordt.

Mooie afleveringen en erg informatief! :D
Is dit niet hetzelfde als toen een paar jaar geleden HP op t.net liet zien hoe ze pre-assembled racks testen?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee