Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Driver: San Francisco - Roadtrip deel 2

13-08-2011 • 09:00

61 Linkedin

Tweakers.net-redacteur Jurian Ubachs en videoredacteur Luke van Drie maakten samen met Ubisoft een roadtrip die volledig in het kader stond van de racegame Driver: San Francisco. De rit ging van Los Angeles naar San Francisco in werd afgelegd in Amerikaanse muscle cars. Het doel van de trip was om de aanwezigen kennis te laten maken met een aantal van de auto's die in Driver: San Francisco zitten. Daarnaast werd ook San Francisco zelf verkend.

Dit is het tweede deel van de reportage over de roadtrip. Eerder verschenen al de preview en het eerste deel van de roadtrip op Tweakers.net. Om deze nogmaals te bekijken, klik je op de onderstaande links:

Klik hier voor de preview
Klik hier voor het eerste deel van de Roadtrip

Reacties (61)

Wijzig sortering
'pokke weer' en 'ik zie verdomme geen eens de bovenkant' lekker professioneel bezig jongens! :X
Los van of het wel of niet kan, en of het wel of niet hoort op Tweakers.net: het is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest om mensen te beledigen, of de indruk te wekken dat schelden 'normaal' is. De één zal er om lachen, de ander vindt het raar of onprofessioneel.

Desondanks: excuses voor de betreffende zin uit de reportage. Bij het opnemen hebben we niet stilgestaan bij hoe onze bezoekers hierop zouden reageren. Het werd gezegd in een melige bui, ontstaan door het doen van een speurtocht (duidelijk bedoeld voor lekker weer) in de stromende regen. We (lees: ik) zullen voortaan wat beter op onze woorden letten.
Persoonlijk kan ik er totaal niet mee zitten. Ik krijg er alleen meer een Gamekings gevoel van dan dat het Tweaker-associaties oproept. Misschien dat het daarom zo opvalt.

Wel hulde voor hoe er met dergelijk kleine kritiekpuntjes wordt omgegaan. Dat is dan wel weer professioneel :)

Voor de rest stoort het me meer dat je zeurt over een beetje mist op je geheel verzorgde reis naar de States, verwend nest :+ . Dit is overigens gewoon pure jaloezie van mijn kant.
Hey, ik ben ook een mens en ik snap best dat je af en toe een lekker pakkende gvd zegt ofzo dat doe ik natuurlijk zelf ook :). Maar als je dan een filmpje maakt waarin je een groot publiek bereikt is dat wellicht iets om op te letten. Succes en veel plezier!
to be fair: het was geen 'gvd'.. het was een 'vd'. ;)
het had iets genuanceerder gezegd kunnen worden, dan was het ook iets grappiger geweest :P
Nou staat San Francisco ook wel bekend om saai weer. Alhoewel het er normaal gesproken niet veel regent (heel weinig zelfs) is het er zeer vaak mistig, saai en grijs. De beroemde schrijver genaamd Mark Twain zei zelf ooit wel eens: 'The coldest winter I ever spent was the summer of San Fransisco'.
Ik heb ze ook wel eens op RTL Travel horen klagen ;)

Maar btw: leer Monterey goed uitspreken! Het is niet monterij het is moan-te-ree!

[Reactie gewijzigd door masser120 op 13 augustus 2011 13:58]

Daar heeft u een punt. Volgens mij heb ik em in de totale roadtrip op 3 verschillende manieren uitgesproken, variërend van Mon-tuh-ray tot monterij.. 8)7
sociology en filosofie, en dan nog niet weten dat iets van jezelf laten zien en af en toe wat emotie laten doorschemeren helemaal NIETS met professionaliteit te maken heeft....

:X
Haha, slechte tegenwerping. Want uit de door jou genoemde zaken valt niet te herleiden of ik zou moeten weten dat iemand af en toe wat emotie doorschemert. Beetje flauw ook, je doet nu net alsof ik dat niet zou weten. Mijn studie is niet van belang hierbij, ik vind gewoon dat het niet professioneel is om deze woorden te gebruiken op een commerciële website. Uit het oogpunt van een adverteerder zou ik daar vraagtekens bij zetten; wellicht dat ik teveel beredeneer vanuit dat oogpunt. ;)
Ik kan me wel voorstellen dat sommige mensen het niet fijn vinden om 'scheldwoorden' in een dergelijke presentatie te zien. Het is ook niet professioneel.
Aan de andere kant vind ik zelf de opmerking over de bovenkant van de brug wel de leukste van allemaal en moest ik daar het meest om lachen en volgens mij was het ook meer als grap bedoeld. Op televisiezenders wordt naar mijn mening veel meer gescholden en gek gedaan.
Ook is de doelgroep van tweakers naar mijn mening wel geschikt voor deze opmerkingen. Over het algemeen zijn tweakers jong, open-minded en gebruiken ze 'slang' met soms groffe woorden (lol, gtfo, lmao, omg). Nou zijn er ook heel veel verschillende mensen op tweakers en die zijn allemaal welkom, dus ja, misschien dat sommige mensen het dan wat minder waarderen. Ook daar moet respect voor zijn, en die mening mag best geuit worden.
Ik vind de opmerking van batsma over sociologie en filosofie veel erger, want daar blijkt een groot vooroordeel en verwachtingspatroon uit over mensen die dat studeren. Wat voor studie je ook gedaan hebt, iedereen heeft zijn eigen mening. Zou wat zijn als alle mensen na een studie hetzelfde worden. Ik denk dat Schuit24 als socioloog en filosoof niet zo blij is met de taal-ontwikkeling van mensen. Kan ik me goed voorstellen als ik aan Oh Oh Cherso denk. Over de opmerking van batsma waarbij iemands eerlijke mening en studie-prestatie de grond in wordt gestampt heb ik meer twijfels of het gepast is, dan over het woordje 'verdomme' in een tweakers-presentatie...

Kortom: respect voor iedereen. En ook een tweakers presentator mag zelf weten welke woorden hij gebruikt. Ik vond het leuk en ik denk de meesten hier. Verder was de presentatie en de preview trouwens (ook) erg goed.

Voor iemand die zich afvraagt of dit on-topic is: Ja, het gaat over de video-presentatie van tweakers en ook de presentatie op zich is het topic.

[Reactie gewijzigd door Playa del C. op 15 augustus 2011 08:51]

Come on moet kunnen toch, het is het NOS journaal niet :|
Ik kan die kleine frustratie wel begrijpen. Ben je lekker bezig in een roadtrip en rijden er een aantal in een cabrio moet je met een dak op gaan rijden. Dat is pas bagger.
Voor hem is het ook gewoon een soort vakantie :P Moet je zelf eens naar Spanje gaan en in de regen zitten, wedde dat je zal schelden ;)

Maar OT: De game ziet er indrukwekkend uit. Ik vraag me inderdaad ook wel af wat voor soort engine ze draaien.
Proprietary zeggen ze, weinig interessants dus.
Ik hou wel van echt reacties en hij had gewoon gelijk! Ik zou willen dat er op video eens wat minder professioneel zou worden gedaan en wat meer authentiek zoals hier!
Typisch SF weer hoor ;) zonder mist en regen ben je niet in SF geweest :P.


Al kan het er ook heel mooi weer zijn :D
heb je gamekings weleens gezien dan? vol met hun gescheld en slang en andere onzin dat is dan weer wel professioneel? achja nevermind ook maar
Ik vind de kleuren ingame nogal erg flets, of ligt dat aan mij ? Dat idee had ik ook bij GTAIV, wellicht dezelfde soort engine oid ?
Nee, is gewoon art direction iets. Het speelt beiden in een grote Amerikaanse stad, en dit is blijkbaar hoe ze dat neer willen zetten.
In films worden scènes in Californische steden vaak met een geel kleurfilter gefilmd, net zoals men in NY en andere oostelijke steden graag blauwe filters gebruikt. Heeft alles te maken met associaties met hitte en kou, westerns, modern vs (letterlijk) stoffig, etcetera. Het eindresultaat kan wat 'flets' overkomen omdat sommige kleuren noodzakelijkerwijs minder goed uit de verf komen.

[Reactie gewijzigd door Randfiguur op 13 augustus 2011 18:15]

offtopic:
Precies. En voor GTA Iv op de PC is er een MOD project dat dus een eigen, filmische kijk neerzet en de graphics aanpast op een aantal punten als DoF, Motion Blure, lens flares van stadslichten en natuurlijk een color correction.

Samen met wat texture- en carmodelpacks geeft dat een nieuwe dimensie aan het realisme in GTV IV.

http://icelaglace.wordpress.com/
http://www.gta4-mods.com/...5---enb-graphic-mod-f9503

http://www.youtube.com/watch?v=AXjsMRDPrls
Is volgens mij puur color 'correction'.
Wat opviel in het de intro van de game is dat voordat die man in coma ligt (ik kom zo even niet op zn naam) de wereld er veel realistischer is qua kleuren (minder geel).

wel leuk dan ie zegt dat er '22 million quads' zijn. Dat betekent dat ze geen triangels gebruiken zoals veel andere games :)

Edit: inderdaad dus een geel kleurenfilter achtig iets.

[Reactie gewijzigd door cedal op 13 augustus 2011 20:28]

Tijdens het modeleren gebruiken artists vaak quads ipv triangles omdat ze bijvoorbeeld makkelijker te subdividen zijn dan triangles.
Ook bij deformations van bijv animaties deformen quad meshes beter.
Echter worden de quads omgezet in (twee) triangles als ze in de game gebruikt worden.
Dit omdat videokaarten veel beter met driehoeken overweg kunnen.
ja dat weet ik, maar gebruikt Driver: SF dan uiteindelijk quads of triangles? Quads dus bij het modelleren, maar dan ook ingame?
Het is een trend die je in belachelijk veel games en films tegenkomt. Het is een vrij makkelijke manier om iets stijlvol te maken, maar ik denk dat als de look straks weer uit de mode raakt, dat we dan terugkijken op een berg grauwe kleurloze games. Zelf vind ik het wel zonde, ik had pas geleden voor gein eens wat willekeurige screenshots van moderne games (vooral shooters) geconverteerd naar GIFjes met 256 kleuren. Je zag amper het verschil.
Ik vind de kleuren ingame nogal erg flets, of ligt dat aan mij ? Dat idee had ik ook bij GTAIV, wellicht dezelfde soort engine oid ?
Ja idd, er worden om de sfeer te verhogen warme kleuren gebruikt.
Jammer genoeg worden de graphics bij hoge snelheid nog waziger door blur effecten.
Qua graphics is het niet echt vernieuwend (het lijkt erg veel op NFS Most Wanted).
Grappig, dat kronkelweggetje zit ook in Midtown Maddness 2. :*)
Ook wel de ''crooked road'' genoemd in San Fransico ;)
Na goed Amerikaans gebruik: "the crookedest street in the world"! ;)
Hij zit ook in een Mythbusters episode (UPSMB Packages always turns right).
week geleden liep ik hier nog :D Wat een toffe stad!!

ps: Toen was er ook al veel mist (geen regen) maar het wordt ook niets voor niets "foggy San Francisco" genoemd !

[Reactie gewijzigd door 4ppl3 op 13 augustus 2011 12:03]

In 2006 liep ik hier nog :P

Ik had wel zonnig weer toen, trouwens. Dat was erg mazzel, want regen en mist is de norm in SF.

(Nog leuker was mijn bezoek aan het kantoor van TellTale Games in San Rafael, een paar kilometer verder :*) )
in 2011 woon ik hier nog :P

San Francisco is echt van de micro-climaten. Grof genomen is het in west San Francisco (aan de kust) wel vaak foggy, maar in het oostelijke gedeelte (aan de bay; dus ook Market Street/Lombard Street/Coit Tower/Union Square) is het vrijwel altijd prachtig weer.

Wel jammer dat jullie blijkbaar net op een verkeerd moment hier waren :|. Ik vraag me af wanneer dat was, aangezien ik in de buurt van Union Square woon en hier al een tijdje geen regen meer heb gezien :/

On-topic: dit spelletje lijkt me toch zeer geinig om te spelen als hier wonend persoon :-). Ik hoop dat de AI in het spel toch een stuk hoffelijker rijdt dan de meesten hier in IRL doen though :+
We waren er eind juni.
grappig ik was er 4 t/m 8 juli en had alleen maar super weer, wel jammer had het jullie ook gegund, dan kan je toch net wat leukere beelden schieten
Ik vind het wel knap dat ze dit allemaal bieden, en dan ook nog eens 60fps, zulke graphics , redelijke physics. Dat is best knap, zie je niet vaak in open wereld games.
Kijk naar tdu2, die kan op xbox en ps3 niet eens de 30fps houden soms.

Ziet er verder intressant uit, demo was wat saai en dood, maar kreeg wel zin in om de game te halen.
Ik ben anders bepaald niet onder de indruk van de rij-mechanics; eerdere Driver delen waren veel strenger en strafde de speler snel af als hij tegen dingen als lantaarnpalen reed (en überhaupt was het slim om helemaal niet te botsen).

In dit deel ziet het eruit alsof je gewoon maar een beetje hoeft te gassen en de "physics" doen de rest (in de zin van dat alles in je pad gewoon afstuitert van je onverwoestbare auto). Rondrijden wordt zo wel heel erg saai en onuitdagend, en gezien je in dit spel de hele tijd zit te rijden lijkt me dat een erg groot probleem voor deze game. Maar goed, ze willen kennelijk het casual publiek bereiken, in plaats van Driver fans.
Wanneer ligt ie in de winkels?
Mooie opnamens van de roadtrip, maar schelden is niet professioneel ;)
sorry maar de hele tijd gezeur over het meer, na 1 opmerking weten we dat ook wel. De beelden spreken boekdelen, dus... verder leuke info over de game
Ik vind het concept van Driver supervet alleen heel jammer dat ze dat switchen tussen auto's hebben toegevoegd. Het neemt een groot deel van realisme weg wat ik erg mis in Driver SF! ;(
De keuze voor San Francisco is natuurlijk super, zoals ook uitgelegd in de video.

Gisteren Driver: San Francisco ook even gespeeld op de PS3. De graphics zijn fraai (erg mooi zelfs), maar de gameplay is het net niet, hier hadden ze van mij iets meer aan mogen tunen. De missies zijn behoorlijk saai die ik gespeeld heb. Shiften is niet aan mij besteed, ik vind het erg nep overkomen. Het voelt als we willen innovatief zijn dus doen we dit maar. Het had zo phat en kunnen zijn, missionbased in een 'Sand Box', zonder fratsen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee