Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Driver: San Francisco - Roadtrip deel 1

30-07-2011 • 09:00

70 Linkedin

Tweakers.net-redacteur Jurian Ubachs en videoredacteur Luke van Drie maakten samen met Ubisoft een roadtrip die volledig in het kader stond van de racegame Driver: San Francisco. De rit ging van Los Angeles naar San Francisco in werd afgelegd in Amerikaanse muscle cars. Het doel van de trip was om de aanwezigen kennis te laten maken met een aantal van de auto's die in Driver: San Francisco zitten. Daarnaast werd ook San Francisco zelf verkend, maar dat zie je in het tweede deel, dat op 13 augustus online komt.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (70)

Wijzig sortering
"Het doel van de trip was om de aanwezigen kennis te laten maken met een aantal van de auto's die in Driver: San Francisco zitten"

Ziet er leuk uit, zo'n snoepreisje! Maar eerlijk gezegd vraag ik me wel af in hoeverre dit iets zegt over de game. Doet Ubisoft dit niet om journalisten te pleasen in de hoop op hoge review cijfers?
Ik denk dat je er niet ver naast zult zitten. Net als Gamekings redactie veeluit dit soort snoepreisjes maken. Ik begrijp ook niet wat de meerwaarde hiervan brengt. Het draait om de game, en of je die speelt in de zon, thuis of op een redactie moet het eindcijfer niet beïnvloed worden door deze heisa eromheen.
Helaas blijkt naar mijn gevoel dit toch regelmatig te gebeuren (Halo bijvoorbeeld, enorme hype en marketing campagne, maar uiteindelijk een reeks met weinig vernieuwing).
Klopt, in de gameswereld zijn snoepreisjes heel gebruikelijk (maar vergis je niet, bij alle vormen van journalistiek is dit het geval). In dit geval levert het snoepreisje nog een vermakelijke video op, dus het is in ieder geval niet voor niets geweest.

Veel mensen zijn - al is het maar onderbewust - gevoelig voor dit soort dingen. Hoe kun je menselijkerwijs een laag cijfer geven als je met die aardige mensen op reis bent geweest? De reis is niet goedkoop, ze denken dit terug te verdienen.

Dat speelt echter vooral als de gameredacteur in kwestie alleen verantwoording moet afleggen tegenover collega's en de industrie. Op Tweakers.net kan dat echter niet: een onterecht positieve review wordt keihard afgefakkeld in de reacties en op het forum. Dat is de best mogelijke stok achter de deur om eerlijke reviews af te dwingen: als iemand beinvloedbaar is (Jur en Paul zijn juist heel kritisch en eerlijk in hun reviews, vind ik), zal hij zich evenzeer door lezers laten beinvloeden als door dit soort reisjes.

Kortom: in hoeverre onze gamesredactie hierdoor beinvloed wordt is altijd totaal irrelevant. De dreiging van negatieve reacties van lezers zorgt er altijd een eerlijke beoordeling plaatsvindt tijdens de review :)
Tweakers is wat game reviews betreft niet objectief. Tweakers komt niet eens in de buurt van objectief zijn.

reviews: Call of Duty: Modern Warfare 2 - singleplayer
reviews: Call of Duty: Black Ops

Hoeveel geld krijgen jullie van activision ?
COD MW2 en COD BO beiden een 9,5 geven. Wat een lachertje.

reviews: Review: Call of Duty: World at War

Zelfs COD WAW kreeg een 8,5.

Alle bovenstaande Call Of Duties zaten vol met bugs. Zeker COD MW2 i.v.m. slecht matchmaking systeem, cheaters etc. Toch staat er bij geen "bugs" bij de minpunten terwijl bij een game als reviews: The Witcher 2: Assassins of Kings dat wel weer staat. Ironisch is dat bij The Witcher 2 merendeel van de bugs ondertussen is verholpen terwijl COD MW2 nog altijd een bugged matchmaking syteem heeft.

Jullie hebben nog wel vaker de plank mis geslagen dan dat ik hierboven laat zien en daar erger ik me min of meer aan.

[Reactie gewijzigd door madmaxnl op 30 juli 2011 12:17]

Een goede review is objectief, echter een objectieve review hoeft niet persé goed te zijn en dat lijk jij niet te begrijpen. Ik kan bijvoorbeeld best objectief 5 verschillende RTS games beoordelen (ben niet bevooroordeeld). Echter ik geef helemaal niks om dat strategiegenre, dus ik geef ze allemaal maar een 7. Slechte reviews dus, waar RTS liefhebbers niks aan hebben, maar ben ik dan ook automatisch omgekocht door de maker van spel X, omdat 90% van de andere reviews het een 4 geven?

Je zal best gelijk kunnen hebben dat ze bij Tweakers.net de plank wel eens misslaan, maar om daar nu gelijk de conclusie aan te verbinden dat ze omgekocht worden, gaat me toch wat te ver. Of vertel eens: hoeveel betaald Hardware.info jou om Tweakers.net zwart te maken? }:| 8)7
Ik denk zeker wel dat je de conclusie mag trekken dat alles en iedereen wordt beinvloed, de vraag is alleen, hoe erg worden ze beinvloed?

Het idee dat wij als gebruikers die dingen kunnen beinvloeden vind ik toch wel onzin, als ik kijk naar die CoD reviews waarnaar madmax refereerde, dan ben ik het toch wel echt met hem eens. Zelf speel ik een hoop CoD, maar ze zijn geen 9,5's waard, Black Ops is op een aantal punten een stuk minder dan MW en MW2 en biedt geen tot weinig nieuws. De single player van MW2 vond ik niet zo super en was nog is gigantisch kort ook.

Natuurlijk zijn meningen verschillend, maar Black Ops heeft een metascore van 81 en MW2 86, dan zit Tweakers toch wel een heel stuk boven het gemiddelde en verwacht ik ook niet dat de community het hiermee eens is.
Ik ben het wel met je argumenten eens op zich, maar je moet je ook bedenken dat bij het spelen van games voor een review je niet altijd alle tijd hebt om ook daadwerkelijk tegen al deze bugs aan te lopen.
Bugs hoeven zich echt niet voor te doen in de (mid)dag dat je het speelt voor de review.

Als alpha-tester voor software zelf gebeurt het ook vaak genoeg dat er uiteindelijk toch nog een bug gevonden wordt, ondanks de aandacht die je er met zijn allen als ontwikkelaar en testers besteedt hebt.
Het feit dat jullie deze video's gespreid uit brengen tot aan de release datum zegt eigenlijk al genoeg.
30 juli deel 1, 2 weken later deel 2, 2 weken later release van de game en meteen review op de site met waarschijnlijk een minimaal score van goed.

Kortom een maand lang driver marketing op de frontpage. Doet ubisoft toch goed.
Die redenering gaat volgens mij niet op. Marketingtechnisch is het een wereld van verschil of je een 8 geeft of een 7.5. Zou me niks verbazen als dat twee keer zo veel verkoopt. Aan de andere kant valt er qua reviews prima het verschil tussen een 7.5 en een 8 te verdedigen. uiteindelijk blijft het toch een mening.

Ik misgun niemand iets maar het is toch scheef. Kunnen jullie niet het spel laten reviewen door andere mensen dan degenen die die reis gemaakt hebben?

Daarnaast, jullie geven aan dat jullie de kritiek van de community meewegen maar dat is natuurlijk ook maar tot op zekere hoogte, nl tot het met de contracten conflicteerd natuurlijk. Wij kunnen er dus helemaal niet van uit gaan dat jullie er iets mee doen want wij weten niet welk gedeelte jullie toegezegd hebben

[Reactie gewijzigd door Garma op 30 juli 2011 13:25]

Uhm.. Wélke contracten..?

Tweakers heeft nog nooit een contract, in welke vorm dan ook, gesloten voor een goede review. Een review is gewoon puur de mening van een reviewer. Die mening wordt zo objectief mogelijk tot stand gebracht. Feit is wel dat meningen gewoonweg verschillen.

Overigens kan ik in deze reis een prima doel vinden. Door het rijden in dezelfde auto's als in de game, alleen dan in het echt, kan een beter oordeel gevelt worden over de besturing van de auto in-game.

Ook legt Martin Edmondson in het interview nog eens uit waarom ze deze mensen naar Amerika hebben laten komen voor deze game. Ook hierdoor kan er een betere conclusie worden getrokken. Bijvoorbeeld : Is het gelukt om Driver San Francisco echt weer de oude feeling van de eerste Driver game te geven? Zonder dat interview had je wellicht nooit geweten dat de makers van de game dit als doel hadden.
"Kortom: in hoeverre onze gamesredactie hierdoor beinvloed wordt is altijd totaal irrelevant. De dreiging van negatieve reacties van lezers zorgt er altijd een eerlijke beoordeling plaatsvindt tijdens de review :)"

Nou ja, de hele bedoeling van zo'n reisje is natuurlijk om te voorkomen dat de reviews eerlijk zijn.
Die dreiging van negatieve reacties is nog geen garantie dat de review ook eerlijk zal zijn.
Wat als Ubisoft de redacteuren heeft ingefluisterd dat als ze niet erg negatief zijn dat ze volgend jaar weer op de lijst staan?

Dit soort reisjes zijn welliswaar gebruikelijk in de gameswereld, het heeft een duidelijk waarneembare uitwerking op de hele industrie.
Ik ga er dan ook van uit dat die invloed niet ophoudt bij de tweakers redactie.

Hoeveel werking er uiteindelijk van zo'n reisje uitgaat valt te bezien, maar het heeft al mijn blik op de mening van jullie redactie verandert. Ik kan er niet meer van uitgaan dat zij die mening zonder inmenging van Ubisoft hebben gevormd.

Gevaarlijk spelletje, dus pas op.
Vooral voor de goede reviews? Heb je het dan over de reviews van de redactie? Sorry maar dat zie ik zelf meer als een bijkomstig snoepje waar ik soms ook wel wat nuttige info uit kan halen... Ik denk dat de meeste mensen hier komen voor nieuws en de community (waaronder dus het forum, de reviews van users, V&A enz.)
Reviews zijn nou niet echt de core bezigheid van t.net.
Leuke video, tevens dit is nog eens een originele manier om kennis te maken met een game en de auto's die er in zitten :)
Zelf kijk ik wel erg uit naar deze game, de eerste Driver heb ik erg goede ervaringen mee gehad.

PS: hoe is het jullie zelf bevallen? en dan bedoel ik de verschillende auto's, zat er enorm veel verschil in kwa handling? en welke was de favoriet?
En de reacties hier onder van mensen die bang zijn dat dit zorgt dat een game minde rkritisch bekeken zal worden, ik begrijp het wel echter ben ik niet bang dat dit zal gebeuren aangezien wij als tweaker zijnde dat dan door gaan hebben en dan zou de geloofwaardigheid voor altijd helemaal weg zijn en dat weet de redactie ook en dat gaat men dus niet riskeren.

[Reactie gewijzigd door pino85 op 30 juli 2011 11:44]

zowel de Challenger als de Mustang GT staan bekend als het slechtste wat je kan krijgen qua handling...
die dingen zijn alleen geschikt voor racen in een rechte lijn, een Corvette is een wereld van verschil
Een corvette is ook 0,0 handling. Alle muscle cars zijn immer gerade aus.
Als je een Roush pakket op je Mustang zet dan heeft ie iets meer PK, maar plakt veel beter op de weg en stuurt een stuk beter. Rij je op een goed circuits al deze auto's er met gemak uit :)
de nieuwere generatie Corvettes zijn echt zeer goed hoor, die bevatten namelijk moderne techniek (in tegenstelling tot een Challenger en Mustang)
ik weet niet wat een Roush pakket is, maar een starre achteras los je volgens mij niet zo snel op...
Roush is de huistuner van Ford. Die haalt de starre achteras eruit en dan gaat er Focus ophanging in (met stevigere veren, een mustang weegt meer) en je krijgt een grotere supercharger.
Ik weet niet waar jij je info vandaan haalt, maar dat slaat echt nergens op. Roush is één van de vele aftermarket tuners voor o.a. USA Ford. De huistuner is SVT, het Special Vehicle Team. Als er iemand te officieuze titel van huistuner zou krijgen is het Shelby American.
Die starre achteras zit er bij Roush (en Shelby) nog gewoon onder hoor. En de ophanging van een Focus onder een Mustang? Bouwen ze 'em dan ook gelijk om naar voorwielaandrijving? 8)7
Typisch, dat de handling al stukken beter wordt met een "simpele" Focus-ophanging :)
wel goede handeling maar wel extreem oncomfortabel
Jongen, heb jij wel eens in een Corvette C6 gereden?

Heb duizenden kilometers met meerdere C6'en gereden, mooie wegen, slechte wegen, bergweggetjes en ook al is het net niet zo geraffineerd als een Duitse of Italiaanse sportwagen, een C6 handlet prima.
Topgear moet je met een korreltje zout nemen op het gebied van amerikaanse auto's ;) ze hebben er nog nooit 1 goed gevonden of zelfs maar iets posietiefs over gezegd
de corvette c6 vonden ze wel goed series 04 aflevering 10
De nieuwe Ford GT waren ze anders wild van.

Clarckson heeft er zelfs 1 gehad...
+1Anoniem: 138204
@catfish1 augustus 2011 11:14
Catfish, bekijk onderstaande links voor de GT500 even... alleen voor rechtdoor toch..? ;)

http://www.fastestlaps.co..._-_streets_of_willow.html

http://www.fastestlaps.co...nternational_raceway.html

http://www.fastestlaps.co...radical_loop_section.html

Zelfs de 5.0 is tegenwoordig aardig vergelijkbaar met bijv. een M3. En dat met een starre as. Volgende Mustang krijgt hoogstwaarschijnlijk IRS.
0Anoniem: 261379
@pino8531 juli 2011 00:47
Sorry hoor, maar ik vind het een beetje bullshit dit.
Rondjes rijden in van die moderne amerikaanse pauperbakken. Wat heeft dat nou verder voor een waarde voor de bezoeker (zoals ik)?

Ik wil best een leuke review zien en een interview, maar ik zit echt niet te wachten op een redactie team dat zich verheerlijkt aan 1 of andere roadtrip, ik gun het ze van harte, maar val mij er gewoon niet mee lastig. Het is namelijk saai en niet wat ik op Tweakers.net wil zien....

Dan zet ik wel RTL4 aan....
8)7
Zier er erg leuk uit. Staat op mijn verlanglijst, de pc versie koop ik niet, want die krijgt vervelende "always connected" beveiliging.
Mee eens, "always connected" spellen koop ik ook niet meer.
Ik ga geen spel kopen, dat het daarna blijkt dat het een huur spel is.
Je bent blijkbaar nooit eigenaar.
In mijn herinnering was Driver 1 veel mooier :+
+1Anoniem: 262143
@S0epkip30 juli 2011 13:26
haha kwas hier ook ff geschrokken toen ik de beelden terug zag
Toevoeging;
Hoe is de besturing?
Kan je het met een playseat lees stuur spelen? (lijkt het op een echte mustang)
hoe is het detail van de game ?En fysics?
Hoe is de opbouw?
Meer techniek en achtergrond, maak ons enthousiast :)
Dat is meer content voor de review van het spel, niet zozeer voor een (sfeer-)reportage :)
Zijn er nog vacatures bij Tweakers-redactie?

Zo'n verslag wil ik ook wel maken. Lekker naar de USA, beetje auto rijden en over computerspelletjes praten!
Het klinkt leuk, alleen er komt een stuk meer bij kijken dan je denkt :)
Wat een rotbaan heb je dan... :(


:Y) 8-)
+1Anoniem: 343335
30 juli 2011 11:07
Leuk, maar ik zie vooral uit naar de 'stadsritjes' aflevering...ben benieuwd hoe natuurgetrouw de stad wordt uitgebeeld...zodat je bijv. plekken uit films en tv-series kunt herkennen. Ik hoop dan ook dat er een sandbox-modus in het spel zit, waarbij je 'doelloos' rond kunt touren...just sight-seeing...
Erg gaaf gedaan hoor....pfff....wat een rotbaan heb jij Jurian....

Ben benieuwd hoe realistisch San Francisco is verwerkt in de game...
Zijn jullie over de Route 1 gereden va LA naar SF?
Was er nog een wegversperring? Toen wij daar reden eind mei moesten een halve dag omrijden :P

Wel heel gaaf om daar te rijden!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee