Door Jeffrey van Maurik

Campzone 2011

06-08-2011 • 13:00

95 Linkedin

Tweakers.net stuurde videoreporter Jeffrey van Maurik naar Oirschot om een kijkje te nemen op Campzone, dat alweer voor de elfde keer georganiseerd wordt. Hoewel menig deelnemer van dit evenement de harde schijven vol laat lopen, is het volgens de organisatie van Campzone verboden en persvoorlichter Hennie Leermans legt uit hoe de regels hieromtrent zijn.

Verder zien we hoe de trouwe bezoeker Henk Kip samen met zijn vrouw de tijd doorbrengt en nemen we een kijkje in de speciale Tweakers-tent, beter bekend als de T@C-tent. Tot slot hoor je van Leermans wat de plannen zijn voor de twaalfde editie van het evenement.

Reacties (95)

Wijzig sortering
Ander filmpje met wat sfeerbeelden van Campzone: http://www.youtube.com/watch?v=zXaopV6k0pk
Nice filmpje!
Ik sta er ook nog op, ik had helemaal niet door dat ik gefilmd werd.
tja, ik ook.. Tijdens het dansen ;) Wat een avond was dat.... weet niet alles meer...
Ik was meerdere jaren aanwezig op Campzone, ben al weer wat jaartjes niet meer heengegaan vanwege het gebrek of de aanwezigheid van een slechte Internet connectie / bandbreedte. Ik speel World of Warcraft en heb een zware dure pc die een paar watt consumeert. In het verleden ging de stroom er vaak af, ik vraag me af hoe dit de laatste jaren gaat want het trekt me wel weer om eerlijk te zijn. Campzone 1 tot 3 waren keigaaf, zelf ging ik altijd naar Megabit dat een super Internet en mega goede organisatie had. Campzone 1 had strip, Campzone 2 een storm (10 man hangen aan het zijl om de boel droog te houden), een vriend van me moest met UPS rond rennen om het toenmalig isdn lijn te redden van de ondergang :) Ik vraag me af of er nu een supermarkt is of zo voor diegene die geen auto hebben :) De eerste Campzone was behoorlijk behelpen wat dat betreft. Ik hoop dat iedereen het naar zijn zin heeft daar :) Groetjes uit het hoge noorden.
Dit jaar is er 10 minuten internet storing geweest en alleen tijdens het opbouwen een probleem met stroom geweest. Echte ellende is er al jaren niet geweest en tja, dat het netwerk plat gaat.. het zou niet mogen maar het kan eens voor komen.
Ik vraag me af of er nu een supermarkt is of zo voor diegene die geen auto hebben De eerste Campzone was behoorlijk behelpen wat dat betreft
Nee, deze is niet aanwezig. Ook dit jaar werd er via de chat (irc/dc) weer gevraagd om vervoer naar de supermarkt/macro. Zover ik weet, heeft iedereen die er om vroeg een ritje gekregen.
@ 1:25 ook, en zowel 1:25 en 5:33 zijn van bij ons in de tent. De server draait nog steeds op t moment in jaar 2405
@ 1:25 ook, en zowel 1:25 en 5:33 zijn van bij ons in de tent. De server draait nog steeds op t moment in jaar 2405
En die server draait weer op onze machines van NLFH op veld C, en we gaan nog steeds aan de leiding. Volgens mij zit die hele map nu compleet vol met strepen Maglev-rails. >:)
En alsnog hebben wij gewonnen :D
Wij zijn dus niet de enigen die dat nog doen :P
ze komen hier net binnen om het kratje te claimen GVD.

stelletje valsspelers hadden allemaal shell-companies opgezet met aandelen van elkaar en ons.
komt er eigenlijk op neer dat ze gewonnen hadden omdat ze aandelen in ons bedrijf hadden en die verkocht hebben.
(blijkbaar zijn ze ook uren bezig geweest om al het geld naar dat ene bedrijf over te brengen, 20 miljoen per keer.)

en ik zat nog te denken vanmiddag, fff alle verlies draaiende voertuigen opdoeken dan krijgen we die 1000 rating punten(dat was het eerste criterium, company value het 2de), maar ik dacht ach, dat halen ze nooit meer.

edit: pfff eentje had 9 treintjes en de 82 van die andere tegenover onze 419 was ook niet echt impressive.

maar als we het volgend jaar weer doen staan aandelen uit! door die rond te loepen kan je praktische geld maken.

[Reactie gewijzigd door Countess op 7 augustus 2011 19:10]

Waar blijft ons bier!! Het leven is nu eenmaal hard. In het echt gaat het ook zo :P


Dat tosti apparaat gaat trouwens al 5 jaar mee :) onze campzone tosti machine.
Het waren niet echt shell-companies. De 2 andere bedrijfjes waren de hele week een volledig losstaand bedrijf. En de laatste dag zijn we gewoon overgegaan op fusie, omdat onze tap leeg was.
In het filmpje werd gezegd dat er op GoT gevraagd zou zijn wie er van de Tweakers mee ging, heb helemaal niks gezien daarover :S
Dat gaat eigenlijk meer over het T@C forum, niet op GoT zelf... Was misschien niet helemaal duidelijk.
Ow okee. "T@C forum"? Google levert niks op :S
invite only
http://tac.is1337.nl/wiki/index.php/Main_Page

[Reactie gewijzigd door Gijs007 op 7 augustus 2011 14:52]

Mooi he: Filesharing is verboden! Maar we kunnen er toch niks aan doen....
Met andere woorden SHAREN die zooi
hoort er toch ok bij, waarschijnlijk doet de organisatie zelf ook lekker mee
"Do as I say, not as I do" :) De organisatie hoopt gewoon problemen met BREIN etc te vermijden door gewoon te zeggen dat het niet mag. Dat de infrastructuur vervolgens 99.9% wordt gebruikt voor bestandsuitwisseling... tja O-)
Het punt met ons publiek is dat mensen elke beperking die we ze op dit gebied op proberen te leggen als een uitdaging gaan zien, we kunnen dus beter op een redelijke manier proberen onze bezoekers er van te overtuigen om het niet te doen.. Zo geven we dit jaar bijvoorbeeld aan iedere deelnemer de Steam game Sanctum, zo komt iedereen ook steeds meer in aanraking met de legale alternatieven. In onze ogen is het zo dat de mensen daar vanzelf op overstappen.

We zien dat ook heel sterk binnen onze eigen organisatie, toen we nog jonger waren en studeerden of net begonnen met werken hadden we nou eenmaal minder geld en zullen we ons allemaal schuldig gemakt hebben aan het downloaden van oa. games (voor zoverre dat niet mag in NL). Echter, als we nu kijken zien we dat we allemaal een goede baan hebben en al onze games kopen, zo zie je dat we door altijd alle games gehad te hebben ook vanzelf gewent geraakt zijn aan het altijd maar hebben van alle leuke games, en nu we het kunnen betalen kopen we het dus ook.

Hoe dan ook, helemaal tegenhouden kan dus niet, en ontmoedigen is het enige wat we kunnen doen.. We zouden het bijvoorbeeld erg leuk vinden om met partijen als Spotify en Netflix of Apple samen te werken, maar die lijken daar dan weer niet voor open te staan :(
probeer anders grooveshark. wellicht zijn zij wel open omdat ze proberen te concurreren met spotify.

Ik denk dat ik maar eens ga kijken of ik volgens jaar ook ga! :D
Hmmm, ik zal eens kijken dat ik me volgend jaar ook inschrijf hier voor de T@C tent, lijkt me wel super gezellig! :)
zeker ontzettend waar, ook wat betreft het tegen proberen te gaan, zoals de organisator zei. Deze campzone 'pipos' komen er toch wel doorheen! Ik denk volgend jaar ook eens een kijkje te gaan nemen :)

Succes in de toekomst man!
Is bestandendelen op een LAN niet erg 1999? Je kan er vast wel wat leuks vinden, maar waarom zou je daarvoor richting Campzone gaan in het tijdperk van 100Mbit+ internetverbindingen...
Precies wat ik ook dacht, tegenwoordig heeft een beetje downloader 120 mbit thuis icm een payserver en kun je downloaden wat je wilt. Ik denk dat het sharen dus wel mee zal vallen op campzone.

10 jaar geleden weet ik nog dat men de IP adressen van de campzone ftp servers online gooiden, daar heb ik ook nog flink vanaf zitten downloaden destijds :P
10 jaar geleden hadden we 32 ISDN kanalen, dus ik denk niet dat wij onze FTP servers online gegooid hebben hoor :)
Volgens mij begrijpen jullie de doelstelling van Campzone niet helemaal. Iedereen kan thuis de dingen doen, die men op Campzone kan doen, echter is het belangrijkste aspect het ook gezellig met elkaar 'in real life' te hebben.
bij gamen en alles om de tent heen (kampvuur e.d.) kan ik me dat voorstellen, maar gezellig even samen 6gb overpompen? zie ik het plezier en de noodzaak van real life niet van in
"Precies wat ik ook dacht, tegenwoordig heeft een beetje downloader 120 mbit thuis icm een payserver en kun je downloaden wat je wilt. Ik denk dat het sharen dus wel mee zal vallen op campzone."

Laat mij nou midden in de klei wonen zonder glasvezel en met een maximale snelheid van 8mbit/1mbit (ADSL).

Zolang we geen glasvezel door heel 't land hebben gaat je argument gewoonweg niet op.

Niet elke downloader woont in een stad / dorp met mazzel.
O+ Vol ongeloof kijken naar je crt monitor dat je na 8 minuten een film binnen had, zonder subs :+
Ssst niet zo hard zeggen :P

Btw: ik ben afgelopen dinsdag een dagje geweest (normaal ga ik wel full event haha maar wegens omstandigheden dit jaar dus niet)..

Maar wat is het RUSTIG op campzone.. ik heb echt het idee dat er vorig jaar meer mensen waren... maarja dat is mijn indruk van 1 dagje dan he, alhoewel anderen het ook zeiden!

Overigens die AirDrone dingen (helikopters) die je met een iPad kan besturen dat lijkt me wel gaaf :D:D

@t hieronder, geloof ik geen zak van, vorig jaar stond ik op B bij Meldersnet dat was reuze gezellig, goede gasten ook: alleen vorig jaar stonden daar denk 7 of 8 tent op een rij sowieso nu zijn dat er 2 -__-'

p.s Overigens waren de compo's slecht georganiseerd. Bijv. vorig jaar werd TIJDENS DE COMPO de regels van diezelfde compo veranderd :S. En dit jaar zag ik bij de Cod4 compo heel weinig deelname tegenover voorheen... Die maat van mij deed in iedergeval niet mee, want het team had geen zin ofzo.. en met als reden die andere teams doen ook niet mee dus geen zin.. kan ik enigszins begrijpen.

[Reactie gewijzigd door 3DDude op 6 augustus 2011 18:47]

Er zijn iets meer mensen dan vorig jaar, alleen zit iedereen dit jaar helemaal volgepakt op oa het T@C veld waardoor de andere kant van het veld veel leger lijkt :S
Het belast de Switches behoorlijk als jij constant grote bestanden heen en weer knikkerd. Echter kunnen ze dit allemaal lastig tegen gaan omdat ze een hele groep spelers eruit knallen als ze de poort dichtgooien :+ .
Wat ik begreep is dat ze een vete Proxy server hebben vor het internet, dus Tweakers en andere grote websites zullen via de proxy lopen. dus internet verkeer zal op bestanden downloaden en het gebruik maken van game servers niet echt voor problemen zorgen.

Daarnaast is het snelheid van je netwerk gewaarborgd door de langzaamste switch in je omgeving. Kortom. Grote bestanden onderling delen op campzone zal echt niet merkbaar zijn op je netwerk. Ik neem aan dat ze goed spul hebben en niet een of ander B merk. Dan zal je idd een zeer langzaam netwerk hebben,
Tja, het is gewoon het beleid wat iedere ISP en datacenter heeft: wij zijn niet verantwoordelijk. Op dezelfde manier als Volkswagen of Rijkswaterstaat niet verantwoordelijk is voor jouw boetes voor te hard rijden.
Anoniem: 107960
@klumel6 augustus 2011 13:20
Hij heeft wel een punt. Waarom zou je veel moeite in een beveiliging stoppen waar de helft toch binnen een dag omheen komt. Je kunt dan beter mensen zelf ervoor verantwoordelijk stellen, wat ze in principe dus ook doen.
Ik mis de vrouwen? Toch krijg ik altijd een beetje stereotype nerd gevoel krijg bij deze reportage te zien of ligt dat aan mij :P ?
Toch neemt het percentage vrouwen ieder jaar gestaag toe :)
Vrouwen die er zijn, zijn vaak bezet trouwens :P Dus nog steeds goed nieuws? :D

* Aapje zwaait vanaf T@C veld F naar iedereen

[Reactie gewijzigd door Aapje op 6 augustus 2011 15:16]

Elk jaar +0,01% is ook gestaag ;)
Toch neemt het percentage vrouwen ieder jaar gestaag toe :)
Dat is alleen maar relatief: Het aantal mannen neemt misschien gewoon af. ;)
Helaas, net niet op het filmpje gekomen, en ik had nog wel zo lief gezwaaid. Sta tegenover de T@C tent.
In de toiletten? Volgens mij is dat tegenover ;)
Nooit geweest, maar toch lijkt het me leuk om een keer te doen. Alleen krijg ik hier nooit wat vrienden mee naar toe...
Je kan altijd het tent pooling topic in de gaten houden en bij iemand aanschuiven, wij hadden dit jaar ok 3 mensen erbij ;)
Filesharing is NIET verboden. Je mag alle Free Software, Open Source, Creative Commons gelicenceerde media, etc. sharen, uploaden, downloaden.

Auteursrecht schenden is niet toegestaan.

[Reactie gewijzigd door elmuerte op 6 augustus 2011 13:23]

Oh, dus in campzone sharen ze allemala dingen als Linux kernels enzo? Best knap om daar dan terrabytes mee vol te krijgen :D
Nee ze sharen alle gameplay die opgenomen is met fraps in 1080p ;D
Met de rouwe avi's vult dat wel snel :D
Weet je hoeveel distrubuties je hebt en de verschillende versies daarvan :+
Paar terabytes is niks als je een beetje veel distributies heb staan. Er niet van uit gaande dat je alle packages mirroren voor de verschillende distro's.
Haha die tostiebakker! :D geweldig.

Ze moeten niet zo zeuren, dit ga je toch niet tegen. Als mensen het niet op lans doen dan wordt het wel via andere kanalen geregeld.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee