Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Apple iPad Pro Review - Veel tablet voor weinig mensen

16-01-2016 • 06:00

33 Linkedin

Met de iPad Pro treedt Apple een nieuw territorium binnen. Een enorme en krachtige tablet van 12,9" geeft simpelweg een andere gebruikservaring dan alle voorgaande iPads en ontgrendelt mogelijkheden die op een 10"-tablet op zijn minst lastig zijn. Het formaat brengt echter ook beperkingen met zich mee. Hoe is het om met dit gevaarte in bed te liggen of op de bank te hangen? Wat en vooral wie wil Apple nu eigenlijk bereiken met deze gigant?

Bij deze video hoort een geschreven review.

Reacties (33)

Wijzig sortering
ergens vind ik dit prodcut niet logisch aan apples kant: Je maakt een device waarmee je de tablet en de laptop wil vervangen en beide worden ook gemaakt door apple. Als mensen dit dus volop gaan gebruiken is dan niet de vraag een beetje of het voor apple alleen maar slechter is?
Apple heeft altijd al gezegd; we kanibaliseren liever onszelf dan dat een ander dat voor ons doet.
we zien ook wel weer met dit soort producten dat Steve Jobs echt het brein was achter apple, de creativiteit, vernieuwing enzo, dat was juist wat apple altijd had, ik begin dat toch wel een beetje te missen in Apple!
Huh? Waar praat je over? Juist de iPad Pro, en dan in het specifiek met de Apple Pencil, is zo'n product. Illustratoren en tekenaars zijn er erg van onder de indruk hoe deze presteert en prettig is in het gebruik tov andere teken tablets, wacoms en surfaces...
Apple doet het prima. Nette producten, stappen in een nieuwe richting en niet overhaast inspringen op nieuwe ontwikkelingen. Zoals ze sinds de terugkeer van Steve Jobs ook hebben gedaan. Met de jaren zal de Watch alleen maar interessanter worden en de markt er ook voor groeien, net als bij de eerste iPhone.
Ook op het gebied van VR heb ik grote verwachtingen van Apple. De techniek is echter nog niet ver genoeg om VR te lanceren zoals Apple het voor zich ziet. Wat ook niet gek; kijk Oculus, Glass, Hololens. Stuk voor stuk prachtige proofs of concept en eerste generatie producten, maar nog lang niet klaar voor de massa. Dan is er nog project Titan. Ik denk dat die Apple auto er gaat komen, maar ook zoiets doe je niet overhaast. En al zeker niet in een tempo omdat de aandelenmarkt of Jan met de pet dat zo dicteert.
Vertel jij mij in welk marktsegment ze anders nog een noemenswaardige bijdrage kunnen leveren én marge kunnen pakken nu of op korte termijn.
Hun bestaande product concepten zullen simpelweg de voortgang van de techniek volgen. Dat is nog niet 1 seconde sinds het bestaan van Apple anders geweest. De vooruitgang pakken ze bij de introductie, verfijning van een product categorie. Ze zijn nooit als eerste, omdat je simpelweg niet first to market én beste implementatie kunt leveren.
Apple voert haar eigen koers en lanceert nieuwe productcategoriën pas zodra de techniek klaar is voor wat uit hun design proces als minimum viable product blijkt.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 19 januari 2016 22:36]

De omvang van het tablet opent nieuwe mogelijkheden, misschien ook in de muziek productie. Het gebruik als canvas icm de Pencil is ook een toegevoegde waarde. Ik gebruik zelf de Note8 als notitieblok, maar hier is het kleine formaat juist een voordeel (en het feit dat de pen in de tablet wordt opgeslagen). Voor productiewerk icm een keyboard zou ik eerder naar een MacBook Air grijpen, omdat daar het touch screen minder van belang is. Ook qua prijs scheelt dat niets.
Muziek productie? Ik zie dit ding geen vst/aus draaien. Niet geschikt voor muziek productie dus.
Zo als ik 't begrijp zul je al amper een fatsoenlijke DAW kunnen vinden, in de beschikbare software. Logic pro zal wss niet mogelijk zijn.
En in nagenoeg elke vorm van muziek productie, heb je véél meer nut nij een laptop/desktop. Helemaal als je dat combineert met een NAS.
Split view, dat ken ik ergens van. Oja windows doet dat al tijden.
Apple is vergaande glorie zonder hipster-jezus en zijn cheesy sales pitches.

Jammer dat je maar één keer een minnetje kan geven hé.

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 17 januari 2016 09:21]

Altijd dat eeuwige: "o ja waar ken ik dat van" gezeur, ja Apple plakt niet zomaar iets in haar apparaten waardoor het gehele systeem bagger draait. Nee Apple gaat niet me met de meute om maar erbij te horen.

Apple implementeert iets inhaal systeem als men zeker weet dat het dat doet wat het moet doen, kijk b.v. naar de iPhone. Deze draait op mindere specs beter dan een toestel met in dit geval Android met veel betere specs. Dat is ook Apple.

Maar constant de eeuwige nietszeggende o ja die deed het al, vergaande glorie, hipsters, the end is near en ga zo maar door.
Als we dan toch off-topic reageren, +1 voor de gene die de sub-titel heeft bedacht. Heerlijke woordspeling.
Anoniem: 74376
18 januari 2016 12:54
Zeer informatief! Weet nu dat mijn geld niet naar de Pro gaat. Wel erg opgelepelde en non-authentieke presentatie. Bijna elke zin krijgt dezelfde zowat dynamiekloze toonhoogtetrap naar beneden. Veel prettiger zijn de reviews van Jelle en vooral Wouter die het uitleggen alsof een vriend dit doet. Niet bedoelt als bashing. Een website waar ik geen waarde aan hecht krijgt van mij geen kritiek waar ze zichzelf mee kunnen verbeteren. :)
Anoniem: 502321
20 januari 2016 23:45
Lang leve men Asus Zenbook UX31A (Ultrabook met Win 10 Pro)

iPad Pro;
Te groot te lomp, klote toetsenbord. Stylus laadfunctie onhandig uitgevoerd. Beter met magneetjes aan zijkant net als Surface van MS. Te weinig functionele apps, vanwege mobiel OS. Dan nog liever een Surface 4 en alles onder de motorkap. Met een usb ingang en kaartlezer. Dan een iPad Pro met exclusief bij te kopen uitbreidings accesoires (dure meuk, kan veel cheaper, verdienmarge naar mijn mening te hoog)
Anoniem: 502321
20 januari 2016 23:51
Multitasking? Twee apps draaien? Pak een surface en zet er twintig apps open. Dat is pas multitasking.
Wow multitasking is meerdere taken tegelijk doen, of dit nu twee, drie, vier of tig is maakt niks uit het is multitasking.
zou de ipad pro nog goedkoper worden of blijft hij zo duur
Waarom niet? Alles wordt goedkoper wanneer het een tijdje op de markt is, net als alle andere producten ( ja ook bij Apple ) dit is in de afgelopen 10 jaar nooit anders geweest?:P
ok en bedankt voor je antwoord en hoeveel verwacht je dat hij gaat dalen?

[Reactie gewijzigd door gewoon_jasper op 18 januari 2016 17:32]

Uhm poeh als ik dat toch zou wisten dan had ik iedereen hier wel een miljoen kunnen geven denk ik, echter kan ik helaas niet in de toekomst kijken haha.

Nee even zonder te dollen, daar kan niemand antwoord op geven. Apple is goed om in hun eigen store de prijzen kunstmatig hoog te houden, het is dus handiger om bijv de pricewatch hier op tweakers regelmatig na te kijken ( indien het perse nieuw in een gesealde doos moet zijn ).

2e hands dalen ook de prijzen van Apple gadgets relatief snel de laatste tijd, dus dat is natuurlijk ook een mogelijkheid hier op tweakers: vraag en aanbod in de gaten houden.
Volgens mij is de meest verkochte gadget hier op vraag en aanbod een Apple device. Dus zelfs tussen tweakers onderling is er concurrentie gaande ( niemand verkoopt het indien de prijs niet laag genoeg is.. )
Oké bedankt zal ff de pricewatch in de gaten houden
offtopic, iemand mee eens dat deze knul niet zo goed is in presenteren? Het klinkt niet zoals de andere mensen die op tweakers presenteren. Beetje saai achtig
Chris staat ook nog niet heel ontspannen achter het spreekgestoelte. Maar geef hem een kans, presenteren is niet gemakkelijk. Komt wel met de ervaring. Inhoud is al goed, vorm komt later.
Die kerel staat gewoon te schreeuwen. totaal niet prettig om naar te luisteren. ben ook na een minuut gestopt. Niet om aan te horen.
Anoniem: 502321
@jentlt120 januari 2016 23:48
Mee eens. Scherm zo uitspreken dat t lijkt alsof hij van Limburgse bodem komt. Slispelt? Zo spreek ik dat nog niet eens uit. En ben van Limburg. En het op een toonhoogte vertellen waarvan je rechtop in slaap valt. Laat dat maar aan Arnoud over. Zit ik altijd geboeit te kijken. En kwa uiterlijk zou die ook wel iets representatiever erop mogen staan. (ziet beetje groen uit)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 502321 op 20 januari 2016 23:50]

Hier ook op kantoor even mee gespeeld, maar vind het niks en denk dat 99% beter uit is met de Macbook of Surface Pro Book.

Door het grote scherm worden alle icoontjes veel te groot en het toetsenbord zit er direct voor waardoor je soms met je vingers voor het scherm zit. Daardoor zit je eigenlijk continue te dicht op je scherm of te ver van het toetsenbord. Verder mis ik door het korte toetsenbord ook erg de pols steun en vouwt het toetsenbord niet in 1 beweging op.

Leuk als je erop wilt tekenen, maar de rest van de bevolking kan voor dat geld beter een Ultrabook kopen of een normale iPad plus desktop oid.
Ik heb er een en vind het een heerlijk device. Net zo simpel als andere iOS Devices en bovendien lekker om in bed nog even te Netflixen of Horizon Go te gebruiken. Met de keyboard cover is hij ook nog eens goed productief te gebruiken en op het werk kan ik via iCloud.com mijn spreadsheets en documenten verder gebruiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.




Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee