Natuurlijk ben ik het helemaal met je eens dat er tal van bronnen zijn te vinden 'licht' definiëren als het zichtbare deel van het spectrum, en dat er al categorieën zijn gemaakt voor verschillende frequentiebanden met eigen naampjes etc. Wat ik jammer vindt (en waarom ik bovenstaande definitie verwerp) is dat bovenstaande definitie van licht (zoals meer dingen in de maatschappij) voortkomt uit het gebrek aan verstand i.p.v. het gebruik van verstand.
We hebben vaker missers gemaakt. Zo is de noordpool een magnetische zuidpool (kijk maar, want de noordpool van de kompas wijst immers naar een magnetische zuidpool), elektriciteit heeft al honderden jaren last van een arbitrair minteken, het imperiale stelsel, etc.
Nu je er toch zoveel tijd in lijkt te steken, voel je geroepen om mee te strijden voor een goede definitie van licht. Zij is er al langer (daarvoor hoef je niet eens door te lezen, denk gewoon na over de aard van het verschijnsel), net als de definitie van de meter, maar toch vliegen de inches er bij velen nog steeds aan.
Hierbij de enige juiste en tevens wenselijke definitie van licht:
Historisch als: "Wat van de zon af komt met c [m/s]"
21e eeuw: "Wat met c [m/s] gaat"
Hoe je vervolgens namen wilt gaan geven aan frequentiebanden is een ander onderwerp en tevens niet bijster interessant. Daarnaast hebben we al 2 superieure manieren (frequentie of golflengte) die dit volledig vastleggen, dus waarom de boel verwarren met onnodige extra naamgeving? Als ik wil huilen denk ik aan het antwoord op deze vraag.
"er is een wetenschapeplijke rede dat verschillende soorten EM anders worden genoemd: Duidelijkheid."
Grapje?
[Reactie gewijzigd door SchaapD op 22 juli 2024 23:21]